Лидерите от НАТО се срещат под сянката на задълбочаващ се трансатлантически разрив

Лидерите на 29-те страни от НАТО се срещат тази седмица в Брюксел, за да одобрят редица инициативи за възпиране на Русия, борба с тероризма и подготвяне на алианса за бъдещите предизвикателства

Обратно в новината

Коментари - Лидерите от НАТО се срещат под сянката на задълбочаващ се трансатлантически разрив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май наистина Оранжевия палячо ще се окаже руско мекере, оръдие на Шутин, което работи за разбиването на НАТО и ЕС.

Май наистина Оранжевия палячо ще се окаже руско мекере, оръдие на Шутин, което работи за разбиването на НАТО и ЕС.

това НАТО наистина е вече демоде и смешно.Лошото е, че ние както винаги до последно ще седиме в блатото, миг преди да се разпадне НАТОто !

Очевидно гн Тръмп тъгува по отминалите прекрасни времена на Варшавския Договор!

.I. ( ракета ) за НАТО.

Една надеждица ни е останала - братята македонци. Само те могат да укрепят НАТО и постепенно да поемат отговорност за мира по света. Още повече, че ще имат мъдрата подкрепа на един велик и всеуважаван дипломат, възпитаник на славната борческа организация ИПОН!

нашето присъствие в съюзи е заразно, при това все по-ефективно ги разлагаме, щото предният изкара към 40 години, а сегашните на десетата едва мърдат

Третия пол ще поведе хорото в Европа!

Вече неведнъж съм коментирал, че отдръпването на САЩ от ангажиментите си към Европа ще изкара на световната сцена нова военна сила, адекватна на руската, китайската и американската във всяко едно отношение - Въоръжените Сили на ЕС! Това е нещо, в крайна степен неизгодно за който и да е било от сегашните ядрени играчи. Не е изгодно, както за самите САЩ, така също и за Русия, а и за Китай! Неизвестните ще станат доста повече и, ако днес, САЩ и Русия са главните играчи, които се дебнат един друг, то от следващия момент те ще се увеличат с още един, равен по сила и възможности, че ако не и нещо повече! Не е проблем за единният ЕС, принуден от обстоятелствата към много по-тясна интеграция - политическа, икономическа и военна, в най-кратки срокове да създаде военни сили, способни да отговорят на каквито и да са предизвикателства. Европа има опита във военното дело, както и съответните възможности и ресурси - човешки, финансови, технологични и всичко останало.

Никой няма по-голяма изгода от слаба Европа освен САЩ.

Непълно. А аз бих добавил, че никой няма изгода от силна Европа, освен самата Европа!

ти тия военни на Европа как си ги представяш ,с армиите на Холандия и Белгия ли начело

Интересно ми е да разбера, ти като как си я представяш една съвременна армия? С манлихерите и сапьорните лопатки, строени поротно и повзводно? И, интересно, какво против имаш холандските и белгийските войници? А за останалите нещо да кажеш - германци, поляци, испанци, италианци, французи, българи, румънци, гърци, албанци, черногорци,чехи, словаци, словенци, австрийци, маджари и т.н?...

Не съм съгласен с този евроопимизъм! В Европа има натрупана повече вражда, отколкото на всеки друг континент. Това, че сега има някакво ООД, не променя нищо. Пълното обединяване, чак до обща армия е по-трудно от отразяване на извънземно нашествие. Тогава поне има ясен враг и ясна заплаха, а в случая с Китай, Русия или САЩ, все някой има добри чувства към тези страни и не би искал да воюва с тях. Може да има обща ЕС армия от роботи, но все пак отделните етноси ще имат едно наум за "съюзните" си съседи.

Съюзниците ще се изпокарат за пари... По-добре да си им враг!

"На срещата в сряда и четвъртък (11-12 юли) лидерите от НАТО ще вземат важни решения с цел да покажат единство и подготвеност пред лицето на руската агресия, но върху форума им хвърля сянка един човек: президентът на САЩ Доналд Тръмп." Май някои организации ще влизат в историята. Освен това си имаме и един единствен нов виновник за всичките беди. Нека политкоректните изказвания срещу виновника започнат сега.

Това ще е една от последните срещи на НАТО! На ред за закриване е ЕС... Световният либерален модел на устройство на света изтича в канализацията, ще бъдем свидетели на вълнуващи времена! :))

наистина ще са вълнуващи - Европа ще остане морален и културен стожер и притегателен център, макар и обновен, докато Русията ще подсмърча отстрани вечно-обидена, че никой не иска да си играе с нея. Този театър го гледаме от стотици години и руснаците по-далеч от Елба не стигнаха. Трети Рим??? ХА-ХА-ХА.

Диагноза: късогледство!

Единственото, което може да се очаква ор рублофилските троли - разруха, грабеж и путинофилия! За едно обаче е прав, след 10-20 години ще бъдат подкарани реакторите базирани на ядрен синтез и с газа и нефта на Русия в голяма степен ще се приключи!

Всъщност, в тази област първи са руснаците....

А кога ще се възпрат сами себе си с тяхната агресия за преместване на изток? Не могат ли да си седнат на задника и да водят мирна политика? Скоро започва голямо учение, но по радиота се казва по радиото, че 40000 войника на НАТО в свободното си време пият, вземат наркотици и изнасилват. Затова понад 60000 полицая ще пазят това обучение. Като го чух всичко това и направо ми падна ченето.

Тц, тц, тц - ето ти го ченето, бе - плува в тоалетната чиния най-отгоре! Откъде ви намира Кутев толкова тъпи, не знам ...

Да не искаш да кажеш, че по норв. радио лъжат? Е, да голям ясновидец си, що се касае до този Кутев дори нямам понятие кой е той.

ей тва норвежко радио бе- ко праите там, Елате си на село, доматИто ви чака...

Силно е необходимо присъствието на Соломон и Росен. Те няма да допуснат трансатлантически разрив. Не е възможно така да се пренебрегват евро- атлантическите ценности.

Забравил си Цветанов и Станишев , нали и четиримата са от една порода !

Единият е зает, а за другия незнам: "Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на едноседмично работно посещение във Вашингтон. Там той ще участва в 8-ата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове „В преосмисляне на голямата трансатлантическа сделка“, информира ни пресцентърът на ГЕРБ." Вероятна тема на доклада му е "За ползите от имплантирането на пъпешова семка в човешкия мозък".

Защо трябва да се ВЪЗПИРА Русия , нали е много слаба ?

Защо ли? Ами защото към днешният ден Русия е единствнената европейска страна, посегнала на чужди територии и водеща войни за територии със със своите съседи. Или не е вярно?

че е вярно. Косово не е в Европа най- малко.