Проф. Димитър Йончев: Светът е на течение с днешните лидери

Проф. Димитър Йончев* вижда най-тревожния и опасен проблем около съвременния тероризъм в "абсолютното безсилие" на държавните лидери да разберат явлението.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Димитър Йончев: Светът е на течение с днешните лидери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не попитат другаря професор Димитър Йончев, като е такъв специалист по атентатите - политически и религиозни, как ще определи атентата в църквата Света Неделя в София на 16 април 1925 г., организиран от Столетницата, която му е на сърцето?!

резултатите от изборите в ок потвърждават мнението на професора че с тези лидери сме на течение

А не е ли по-точно да се каже 'вчерашните лидери подготвиха това течение'? Сегашното състояние света е рвзултата от предишна политика а не от настояща!

Дали под "ние" не трябва да разбираме и живеещите в ислямския свят. И там живеят хора. В нито една религия не се проповядва насилие. Просто религиите се използват от проповядващите насилие.....Малко повече трябва да осъзнаеме тези неща, че в света има място за всички.

Глобализацията означава преди всичко бизнес,лобизъм и цицане на ресурси,а където има западен тип бизнес няма морал.В момента мюсюлманите имат по-висок морал от Запада.И наистина е проблем ,че запада не разбира това и подлага на рискове своите граждани.

Глобализацията означава преди всичко бизнес, лобизъм и цицане на ресурси, а където има бизнес и пари няма морал. Мюсюлманите имат в момента по-висок морален кодекс от Запада.

написах положителен коментар, но го няма на екрана

Не е само твоят!

дали се харесва или не няма значение, но професора е дал чудесно интервю с много добри анализи и той е винаги точен и по електронните медии го слушам с удоволствие

редно е да се отбелязва не само часа на писане но и на публикуване за да не се повтаряме и потретваме тъпите и упоритите

Конкретика. Много палиативност професоре. Слаб сте по темата.

Тоя префикс "проф." да вземат вече да го съкращават направо до "п." - като "х." за хаджи - платил си, па ходил на хаджилък - при БАН-ските старци. Я пуснете и другия - с рептилоидите, да поразреди изкуфелия патос на тоя.

Г-н Професоре, Липсва ви решителната стъпка към истината. Иначе сте близо до нея: "Kаква разлика от християнската култура!". Но предпочитате мъглата и политическата коректност. Все пак 45 години на са малко бреме. Проблемът навсякъде е все същият- нарасрващото безразличие, пренебрежителното и открито враждебно отношение на все повече хора и официалните политики в "цивилизования" свят към истинският Бог и Сина Му Исус Христос и поощряване упадъка на морала. Но така е и писано и така става- необходимо е човечеството да премине през неизмеримо тежки изпитания, за да се обърне отново и този път завинаги към Бога. И този момент идва скоро.

Ще продължа само малко - огромната пропаст от богохулство, алчност и надменност на Запада отвори тази "Ниша" за ОНЕЗИ, които си избраха точно "Бог да ги води" ! Колко логично, гусин професоре!

И какво казвате? Как да върнем столетието? ЗНАЧИ НОВО СТОЛЕТИЕ ЗА ОПРАВЯНЕ НА НЕЩАТА ТРЯБВА, а не виновни лидери, народи, държави... Необходима е Нова Глобална Цел - с ЯСНА СТРАТЕГИЯ! А не търкаляне на думи и оттам - само кръв по планетата Земя!

Професоре, лекуваш симптомите, а не болестта. Остави откачените самоубийци -терористи, такива винаги е имало и ще има. Въпросът е, кой и защо ги подтиква и организира. А отговорът се крие най-вероятно във някаква крупна финансова схема. Истината е, че ако решението на проблем ти се струва очевидно, а "големите" са слепи за него, то най-вероятно не си достатъчно информиран.

Проукраинчето Слатински да вземе думата.

къде са съобщенията

"Това не са лидерите от времето на националните държави." лидерите почти са закрили нациите само държавици им трябват за да има и управници хората народите историята културата науката нищо не ги засяга в либералната държава

"Това не са лидерите от времето на националните държави." лидерите почти са закрили нациите само държавици им трябват за да има и управници хората народите историята културата науката нищо не ги засяга в либералната държава

"Това не са лидерите от времето на националните държави." нациите едва ли не са забранени хората и идните поколения не ги интересуват само държавите са важни за управниците

Г-н цензор преди. да решите моля сравнете интернет адресите. Аз съм написал коментар без да съм прочел останалите. Доволен съм че и други мислят като мен. Ще потърся къде е коментаря за който твърдите че е еднакъв с моя коментар.

Йончев,Йончев,точно тебе ли избраха да коментираш тероризма.Няма страшно няма да ви надминат вас нито Идил, нито северна нито южна Африка.Още преди 90 г. правехте такива акции,че на никой ислямист няма да му дойде на акъла да ги стори.

изпълнен със стабилна доза скепсис започнах да чета този анализ-интервю, което се оказа, че очертава една много точна скица на действителността, която ни е подгонила, за да ни вкара "в правия път", който е (по)грешен. "Съвременният свят е многослоен, при това всеки слой влияе на другия. Да кажем, най-отдолу е глобалният слой, най-отгоре - личностният.". не съм съвсем съгласен. най-долният (разбирай долнопробният) слой така е посукал нещата, че личните интереси на глобалистите са насочени срещу личностите и личните съдби на мнозинството от хората. "Това са комици, не са лидери, които да управляват... Парите управляват, а най-отпред са сложени някакви лица за публичност, за шоу, политическо шоу.". не, не са комици, а пълни безумци, които налудничаво се имат за самите богове и които в името на парите продадоха и предадоха всичко, което наистина е ценно и с помощта на пропагандата и медиите си го замениха с просташките им, нетрайни "ценности" на израснали във вечния им (духовен) глад на ненаситното око. и точно това го виждат "интербригадистите" от "мюсулмански братя". те пък искат да ни наложат техните "ценности" в тази бездънна, черна празнота, в която няма водещ лъч светлина ...

България имаше истински лидер, ама гнусните ченгета като тебе го прогониха.

течнието не идва от "лидерите", старши. течението идва от печатницата на банката, че машините са нa максимум и пак не смогват да напечатат нужното за достатъчно "лидери". с власт няма наяждане

Йончев-Йончева тяло,опашка или опашка и тяло, вече се обърках . Абе другарю Йончев можели да помолим една услуга помолете опашката си да се само определи таварищ ли е или просто едно туловище.

Тая статия не е само анализ,тя е предупреждение.Според мен Путин е направил този анализ с едно изречение- "В съвременния свят слабите просто ги бият".Познайте до 3 пъти дали ще ядем бой!?

но съм изненадан"ПРИЯТНО", другаря Йончев е станал професор и то по време на демокрацията. Явно доста пари се е охарчил за титлата. Да му съберем помощи да не гладува.

днес от 17 часа местно време кръчмите , барчета , даже ресторанти канят на лайф предаването от Вашингтон , САЩ : всеки път , когато пада дума Путин участващите в Impeachmint-томбола изпият една чашка "ашот" . Веселбата гарантирана , поне формат БигБрадър , но може би още по забаляваща .

Внимателно изчетох интервюто и май няма какво да отговоря на професора. Страхотен анализ от който човек го побиват тръпки. Сега светът стана много по-опасно и непредвидимо място за живеене отколкото беше през студената война. От двама основни играчи тогава, сега се появиха поне двайсет. И всеки от тях има свое мнение как трябва да изглежда света до ниво да го унищожи ако трябва, но да стане на неговата. САЩ, Европейски съюз, Англия, Русия, Китай, Северна Корея, Иран, Турция, ислямски терористи, бежанци и т.н. Интересите им се преплитат и влизат в конфликти които в скоро време ще избият някъде.

Смешни тръпки те тресат. Анализа е на човек бил от едната страна от времето на Студената война и ти се впечатляваш.

а ти познаваш ли някой, който да е бил от двете страни, та не се впечатляваш. Човекът е в пъти над тебе, така, че не се напъвай за минало недавно, а гледай днес - за днес той е абсолютно прав.

Откъде изпълзяват тия проруски бълвочи бе?

Марш,обратно в нафталина!

Май,ти си стоял на течение!Хайде,обратно в нафталина!

Добре бе хора ,защо никой не иска да види простите неща? Колко струва за беженец да дойде в Европа? От къде тези пари дойдоха бе? Това е родово общинска форма на социален живот Убеден съм че атентата е свързан със заплащане на този заем. Убиваш се за да спасиш рода си дето са го привели в обетованата Европа .Тия задължения там не се изтриват във времето-и след 5 поколения те тежат. Идиотско чувство за чест. И като се гръмнее дин либиец но роден в Aнглия следите се замитат Англичаните го знаят мното добре то това ги и накара да излезат от Авганистан навремето. Кръвното отмъщение там е въпрос на чест и могат да чакат и две поколения за да се задействат .А после колко му е да промиеш мозъка на някого да каже че отмъщава за Сирия или каквото там. Ако Eвропа не промени тактиката и приложи колективната отговорност на рода няма да се справи .Изселете рода на атентатора,нека и те да страдат . От където дошли нека да видим няма ли да се задействат сили вътре в мюсулманската общност за самозащита.И правилно разузнайте от къде дойдоха тези пари за каналжии и т н Далия пари си иска услугата срещу която е отпуснал "заема"Там е кучето

ъъ.. няма как да идват от банката, извънземните ги рисуват на Юпитер!

Управляващите отлично разбират какво става и използват братовчедите си за да свършат мръсната работа. И използват и финансират ислямските терористи за да наложат повсеместен военен режим и да обявят всички хора за терористи. Нищо чудно да сложат терористите като гвардия и полиция. Затова няма точно определение във всички закони по времето на Хюсеин Обама. Когато има престъпление първо се търси мотива за него. И този който се възползва тероризма са именно управляващите за да оправдават репресивни закони и да забраняват на хората дори да се самоотбраняват срещу терористите. Да има пострадъл политик от тероризма в Европа? След това се гледа да ли има средства да осъществи престъплението и едно просто пускане на вече подготвен терорист подготвя терористичен акт в бъдеще. Единственият въпрос е кога този ще натисне спусъка. И след това следват необходими закони, макар че първото, което трябва да направят е да уволнят пусналият го на свобода. А за българската национална сигурност по добре изобщо да не се говори когато начело е безгръбначна мафия.

ОСТАНАЛА ОТ ВРЕМЕТО НА ПЕРЕСТРОЙКАТА, СЛЕДВАШЕ ДА БЪДЕ В ЕДНО ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ , А НЕ ДА ГИ РЕДИ КАТО ПОП КАКВО БИЛО, И КАКВО ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ. КОЙ СИ ТИ БЕ ЦЪРВУЛ И КОЙ ЗНАЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ТИ? НА ВРЕМЕТО ТИ БЕШЕ В ОСНОВАТА НА РАЗБИВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ И "ОНЗИ СПИСЪК" ПОПАДНАЛ ВЪВ ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ. СЕГА СИ СТАНАЛ ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ. Не се ли разбрал тъпанарино, че РУСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА свърши!! ЗАПОЧНА АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА И ТРЪМП Е ТОЧНО ТОВА КОЕТО БЕ ГОРБАЧОВ!! СЕЩАЙ СЕ КОЙ ЩЕ Е АМЕРИКАНСКИЯ ЕЛЦИН И КОЛКО ТАКИВА ПРЕДАННИ НА АМЕРИКА ТИКВИ КАТО НАШИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ НА БУНИЩЕТО!!!!

в дъното на багажника намираме така наречена Kleinstaaterei .

да обърнем паноптикум и поставим обратен въпрос , като на пример : Титово Югославия грешна конструкция ли е била ?

в далечната 1936 бяха сключени международни споразумения , които до днес определят политическата реалност , фрагмент в основата , на този район . интересното от гледна точка на генезиз на тези договор е фактът , че предхождащия момент беше нито по-малко , нито по-голямото от самата така наречена световна депресия , крах на борсови квоти и търговски индекси . Сиреч , имало повод както и последствието .

почти незабелязан от по-широка аудитория е фактът , че навсякъде Централните Банки работят по техните проекти за внедряване на блокшейн технологии в паричните обороти . това е предстоящото обновление номер едно , щом целият комплекс се превръща в законна форма .

Лицемер си ти Йончев или ЛЪЖЕ ПРОФЕСОР. Прав е Тимен Тимев в книгата си, "БУНТЪТ НА БЕЗДАРНИЦИТЕ", че такива НЕВЕЖИ като Вас, изкривяват реалността до илюзия. Уверявам те професоре, че скоро ще гризеш дипломите си, от ИСТИНСКИ СРАМ, като съсел.

връщайки се 50 години назад , времето край 60-ите , началото 70-те, забелязваме една обща компонента , корена различна от дневен план : усилията на политика бяха насочени към уедряване на държавните структури . А от другата страна протестни движения , точно против това насочени . Днес , доколкото се отнася до протести , не виждаме една силна извънпарламентара опозиция. Както и проектите , целящи се в уедряването на държавните структури като че ли са отпаднали от агендата на политика . има вакуум .

много компетентни по тема тероризъм... щото те са в дъното....

Днес е национален европейски БРЕКСИТ ден . Великата Англия на урните . Ще има ли една изненада в край на денят ?

"вървят бежанци ..на групи, мрат, загиват. Никой не го прави това от добър живот. И ние сме в основата на тази работа..." В грешка си, професоре. Не сме в основата на тази работа. Тия се избиват откакто ко.зо.е.бецът Мохамед им е казал да колят за аллах, щото един муслим счита другия муслим за неверник. Ние нямаме нищо общо с тая работа! Джихад се води от 7ми век. Джихад се води се по свещените книги на камиларите. България е завладяна от турските орди с джихад. Испания е завладяна през 711 г. с джихад и е била под мюсюлманско робство 800 години. Целият съвременен мюсюлмански свят е бил завладян с джихад - с кръв, изнасилване и викове "Алаху акбар" като на лондонския мост, като в брюкселското метро и като в концертните зали на Париж и Манчестер, като в мола в Кения, като във училището в Пакистан. А ти си заври интернационализма и състраданието към козо.еб.ците отзад.

Йончев не е никакъв специалист по разузнаване и сигурност, а обикновен политически офицер, служил в РУМНО. През 1990 го изваждат оттам и го правят депутат, от БСП, разбира се. Този разбира от проблематиката на сигурността и разузнаването толкова, колкото всички балалайки политолози, които си чешат езиците ежедневно по разни предавания. Пример - посочва, че нещата тръгнали от Ал Кайда, но не казва и не посочва кой стои в основата на създаването на Ал Кайда. И знаете ли защо? Защото фондацийката му мижава получава пари от американски и заподноевропейски спонсори. А посочването на истинския създател на Ал Кайда и на муджахедините преди това естествено ще му спре кранчето с пари. Иначе го докарва на наукообразни, но празни от съдържание изречения. Утрепаняк!

Г-н Гост, вероятно познаваш проф. Йончев и пишеш , че не е бил в разузнаването. Съдейки по написаното от теб , правя извода , че ти си бил в тогавашното разузнаване - така да се каже в по- правилната страна от тази на проф. Йончев. Без да зная кой си, мога да напиша , че си комплексар и имаш мухи в очите щом не можеш да схванеш какво пише проф. Йончев.

Кой е този чичкинсън?

Комунист дава оценка на световните бъднини...леко в ляво и в канавката...може и в дясно

"Много такива "гръбначни" ги няма, а ние сме си тука." Добре го е казал човека! А войнствените соросоиди и рубладжии да се радват на хубавите дни, защото после ги чака бесилото...