Арестуваха хакер, търгувал с лични данни

Хакер, търгувал с личните данни на интернет потребители, е задържан в столицата, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха хакер, търгувал с лични данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Америка за такова нещо 15 години затвор се дава. Не се изказвай така.

глупости това е стара новина от преди 1 меcец. а и личните данни ги дават банкови служители мафията в банките е страшна и полицията го знае. знаеме за банкери които взимат процент от изтеглен кредит за това че са помогнали кредитополучателя да вземе кредита. мафия в бг е дарjaвна господ да пази народеца .

ABATMOLLE

Г-да това е работа на защитника на ДАТА-бг Я. К.! Яворе, проследи ме и ела у нас да ми вземеш компютъра, че вече е много стар, мързи ме да го изхвърля на улицата! Вземи и дискоете на снимки на жена ми!

не ми е ясно защо ръсиш толкова глупости - ТЪРГОВИЯТА с лични данни си е сериозно престъпление и обикновенно се изразява в материални загуби за този чиито данни се ползват - когато ти се опразни банковата сметка или са укаже че имаш изтеглен кредит които не погасяваш ще запееш друга песен - напълно нормално е при подозрение за компютърно престъпление да се конфискуват всички носители на данни - компютри, дискове, флашки, дискети, мемори карти (включително такива във фотоапаратчета и телефони) - дали във тях ще се укаже че има доказателство за престъпление може да се каже чак селд внимателен анализ - подобни данни могат да са скрити дори в снимка на женати - така че да дори и снимките ще бъдат конфискувани ако си заподозрян в подобно нещо

Всички след rapidfire са се изказали по един и същи начин - главата в пясъка и такова животно нема!"

Я да го пускате веднага. Той се е борил за свобода на информацията. Ако беше американска тайна информация щеше да е герой, а сега го изкарвате разбойник...

От дома му са иззети една компютърна конфигурация, два лаптопа, хард диск, флаш памет и голямо количество CD-та и DVD-та///////абе тиа от мвр да не са отишли на пазар ами кат немат да си купат баааа ги.

ABATMOLLE

ТОВА Е САМО РАБОТА НА ЯВКАТА КОЛЕВ! И мен ме кефи това за компютърнатата конфигурация и СД! Май е нещо лошо да имаш компютър и да си записваш мъзика!

Престъпник е човек с влязла в сила присъда!!! Разследваните не са престъпници, така че отново става дума за помпане на политико-милиционерски рейтинги.

Кьор фишеци. КОМПЮТЪРНА КОНФИГУРАЦИЯ си е равно на компютър. Нали ни поущряват да имаме компютри?! А флашка (можеш да имаш и сто) си е за резерни записи на текстове в случай, че се повреди някой файл или хард диска. А това, че притежаваш хард диск, без да си записал нещо на него или имаш стари програми или го пазиш за резера си е съвсем нормална работа. А СД си се пазят програмите, докато на ДВД има записи на разни музикални клипове, стихове, записи от тържества и пр. и те се продават свободно по пазарите. Не видно тука нещо нередно и не се знае какви лични данни може да има във всичко това! Мисля, че това са си акции за авторитет, но те не знаят, че обикновените хора почват да се страхуват от полиция, компютри, жсм-и, данъчни власти, разни комисии, коит ограничават личните права и пр. В конкретния случай може и да има нещо, което да представлява интерес за полицията, но от статията не става ясно.

Поредната тъпа PR акция на боко и цецо. Пълни глупости и прахосване на парите на данъкоплатеца...

Социалните мрежи са мрежи за доброволно предоставяне на собствените лични данни за обществена консумация. Всяка снимка, към която има истинското име и датата на раждане си е своеобразен идентификационен набор от лични данни за конкретен човек. Плюс това, в социалните мрежи всеки може да качи чужда снимка, вместо своята и да си направи какъвто си пожелае измислен профил. Изсмукани от... амплоато... кокошкарски "акции", медиен балонен рейтинг... така си знае, така си бачка, така ни пази родната "антимафия". А големите престъпници си потриват доволно все нови и нови каймета о брадичките. По-обществено-значимо ще е да преборят с картелите, сговорно повишаващи потребителските цени на стоките от жизнена необходимост за населението , а не да ни залъгват с постановки от сценични " тежки престъпления" и шумотевични самохвалби за "разкриването" им.

EE, най-накрая Колев да направи едно смислено движение. Браво.

ТАКОВА КЕЛЕМЕ ЗАСЛУЖАВА НАЙ-СЕРИОЗНО НАКАЗАНИЕ, ЗА ДА СЕ ПОУЧАТ ПОДОБНИ НА НЕГО, И ДА НЕ СЕ ВРЕДИ НА ДЪРЖАВАТА!

Каква държава бе... "Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция"

Докато има хора които мислят като теб - да, така ще е..