ООН наложи строги санкции на Либия

Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюция, коато налага санкции срещу режима на либийския лидер Муамар Кадафи, включително оръжейно ембарго и сезиране на Международния наказателен съд за евентуални престъпления срещу човечество.

Обратно в новината

Коментари - ООН наложи строги санкции на Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се стигна до тук?! Ето вижте кои бяха и са българските приятели на Муамар Кадафи - Васил Златев - баща на ген. директор на най-голямата петролна компания у нас! А тази нашенска петролна компания беше преди едно външнотърговско държавно дружество на България, което бе приватизирано за 1 лев на лукановия човек-Златев! Смятайте го за партийно, защото пълни черните каси на БСП и другите от политическата мафия. Фактически тези бивши външнотърговски дружества, и станали вече частни, глътнаха около 2-милиардния доларов Либийски (и Иракски) дълг, който потъна в черните партийни каси, но нито един цент не влезе в държавната хазна!... Наказват цялата държава Либия, защото не знаят как да постъпят! Анемичните европейски политически мозъци се объркват от факта, че Кадафи не заема никакъв официален пост!... А Хага какво държи в уста и дума не обелва за Тибет?!

Дълбоко и с горчив опит вече се съмнявам във всеки вид демокрация.Бъдещето е на държави с ръководители от типа на Кадафи и Чавес.Не случайно държавата с най-голямо биологично разнообразие/анаконда,черен кайман,жаба кокои,пираня.../ се води от Чавес,като просперираща и с най-висок БВП в региона/8596 долара/.Въпрос на 2-3 години е да се разпадне ЕС, на 50-60 години да се ислямизира Европа, след което САЩ загива.Парадна,фасадна и представителна демокрация са изтъркани понятия, изпитахме ги на гърба-колкото повече демокрация,толкова повече бедност!

Аз не виждам връзка между билогичното разнообразие и начина на управление, но щом ще сравняваш, бъди поне справедлив и сравни Венецуела с...Германия, Австрия, Лихтенщайн, Андора, Финландия, Швеция, Холандия и т.н., примерно. Хората там живеят и си пеят, и много биха ти се учудили, ако им препоръчаш гореспомениятия модел на управление.

Една част от държавите, които цитираш доста време са грабили света. Има нещо което не споменаваш, външните дългове на тези държави. Венецуела може да се сравнява само с държави от Южна Америка. Нелепо е да сравняваш хора с различен манталитет и живеещи в региони с различно геополитическо влияние.

Разнообразието е символ и триумф на естествения подбор и здравото начало.А при държавите-Велики сили действа закона на силата и грабежа, т.е. недъгавия с пушка експлоатира здравия и енергичен Тарзан!А това вече не е естествен биологичен закон!Както не е справедливо 1 л. нафта да граби 30 кг. зърно.

Само въпрос на време е всеки комунистически режим да опоска всички ресурси. Защото по дефиниция те повече консумират отколкото произвеждат. И не лъжи, че Женецуела е най-добре в региона. Дори един Тринидад и Тобаго е по-добре от тях.

Наказват цялата държава Либия,защото не знаят как да постъпят.Анемичните европейски политически мозъци се объркват от факта,че Кадафи не заема никакъв официален пост.Като Бойко Борисов,например.

Защо се стигна до тук? Ето вижте кои бяха и са българските приятели на Муамар Кадафи -Васил Златев - баща на ген. директор на най-голямата петролна компания у нас

А тази нашенска петролна компания беше преди едно външнотърговско държавно дружество на България, което бе приватизирано за 1 лев на лукановия човек-Златев. Смятай го за партийно, защото пълни черните каси на БСП и другите от политическата мафия. Фактически тези бивши външнотърговски дружества и станали вече частни, глътнаха около 2 милиардния доларов Либийски дълг( и Иракски), който потъна в черните партийни каси, но нито един цент не е влизал в държавната хазна.

Нали американците ни грабеха? Сорос-Морос, Ръш-Пръц, дедо Йоцо слепия и т.н?

ах този петрол! :)

Голями смешници са жълтурите. Хага какво държи в уста и дума не обелва за Тибет?

Плоско! Оръжейно ембарго - Америка забранява на другите да търгуват с оръжие в точно тоз момент. О, какво виждат очите ми? Америка защитава и цивилни чужденци? Ало, Хюстън, ма това го нямаше в предизборната програма на Обема!

ню йорк:)) повече няма нужда от коментар.