Коментари - Кадафи лично поръчал атентата над Локърби | Днес.dir.bg

Кадафи лично поръчал атентата над Локърби

Бившият правосъден министър на Либия Мустафа Абдел Джалил твърди, че лично Муамар Кадафи е заповядал да бъде извършен атентатът в самолета на "Пан Ам" над Локърби през 1988 г., при който загинаха 270 души.

Обратно в новината

Коментари - Кадафи лично поръчал атентата над Локърби | Днес.dir.bg

Коментари

И аз не одобрявам военните и насилствени действия, независимо откъде идват. В случая, свалянето на самолет с 277 жертви, повечето от които са американци е провокирало бобмардировките. Давам факти и не заемам страна. За самолетите не зная, но според правото корабите се считат суверенна територия на страната под чийто флаг плават, така че атака срещу кораб е на практика атака срещу дадената страна. Очевидно е, че американците систематично са търсили конфронтация, но е очевидно и че Кадафи не е можело да бъде накаран да се съобразява с международното право по дипломатически път.

Поправка! Атентата в западноберлинската дискотека е провокирал бомбардировката, но формалният повод е без значение на фона на поредицата от събития.

ДО ХА-ХА:МНОГО ТОЧЕН СИ. НА БЕТОННИТЕ КРАТУНИ МНОГО ИМ Е МЪЧНО.ЧЕ ТОЗИ ИЗРОД ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН.

И заразяването на децата със СПИН е поръчано от Кадафи. Време е да си ходи. Късметлия е, че Американските самолети не сваляха неговите на които бе наредено да стрелят по собствения му народ както се случи в Сърбия. Обама си заслужи наградата за мир :)

Tова го знаеше целия свят! Kлана Kадафи са убийци! Oтдавна имат специално място на оня свят!!! A тоя "болния" убиец навеки ще му тежи на съвестта смъртта на 270! невинни души!!!.... изрода бил болен и "можело да умре"! ?Kадафи и тия около него са пълни с терор,лъжа и измама ... Kрая им идва много скоро.

Червените мразят американците, ама обожават парите им. Също така и сигурността на тази държава. В Калифорния има доста големи български колонии от чеда на червени олигарси. Същите са като другаря им Кадафи. Ал Джазира предаде какви инвестиции има клана Кадафи в USA. Тези инвестиции възлизат на милиарди долари. Също като във вица от соц време за раздаването на награди на работниците: за Асан-чифт галоши. При обявяването всички ръкопляскат на Асан-ударника, за партийния секретар- 3000 лева- всички казват- нека ходи бос.

тези които заразяваха либииските деца с хив сега ще ходят да ги спасяват- нали са демократи

Този на снимката май си купува индулгенции с това изявление...

Не разбрахте ли, че американските империалисти са виновни. Кой търпи толкова години Кадафито?

А пък американските военни бомбандираха и убиха 2 годишния син на Кадафи точно преди атентата... сега кой е крив, кой е прав? Многократно съм казвал и пак ще повторя - в света има една единствена терористична организация. Нейното име е ЦРУ.

През 1973 Кадафи декларира залива Сидра като Либийска територия, пренебрегвайки международното право, според което териториалните води се простират 12 мили навътре и заграбвайки 62 мили международни води. Той обявява залива за Либийска риболовна зона и заплашва със смърт всеки който навлезе в него. На 21 Март два либийски самолета Мираж се опитват да прихванат американски С-130 на 75 мили от либийското крайбрежие. Самолета е обстрелван и въпреки, че е повреден успява да се измъкне. На 16 Септември 1980, американски самолет ЕС-135 отново е обстрелван от либийски самолети над Средиземно море, но не е повреден. На 19 Август 1981г., два либийски СУ-22 са прихванати над залива Сидра от два американски F-14 Tomcat. Либийците изстрелва ракета въздух-въздух Atoll, но американците я отбягват след което свалят двата либийски самолета с ракети Sidewinder. Пилотите катапултират и са спасени. На 14 Юни 1985 полет TWA-847 е отвлечен от палестински терорист за който се твърди че е свързан с Либия. На 27 Декември същата година следват две терористични атаки на летищата Рим и Виена, за които също се твърди, че са били с либийско участие. В отговор американски военни кораби на три пъти навлизат в едностранно обявеният за либийска територия залив Сидра. На 24 Март 1986 на около 40 мили от либийското крайбрежие те са нападнати от либийски кораби и самолети, а по патрулиращите самолети са изстреляни ракети. Възниква военен конфликт в резултат на който са потопени и повредени няколко либийски кораба. На 5 Април 1986 е взривена бомба в Западноберлинската дискотека La Belle, убивайки двама американски военнослужащи и една жена от Турция и ранявайки повече от 200 души. Доказва се, че атаката е организирана от либийски агенти, базирани в Източен Берлин. Следва бомбардировката на Либия, взривяването на пътническият самолет над Локърби, други два либийски Миг-23 свалени през 1989 над залива Сидра и т.н...

Големи балами пишат тук, чак ме е яд като си помисля, че са българи. Бедните либийци? Знаете ли бе, главанаци, че всяко бедно либийче се ражда с пожизнена пенсийка и че му се налага да работи само ако иска да си купи жена? Въпросът е кой организира "революцията" срещу "Лошия Кадафи"? Не бъдете такива балами, разбира се, че са американците и най-вече тези дето управляват "страната на свободата", онези дето ги гонеше чичо Адолф и дето са ни докарали и нас до просешка тояга.

дедо попе, пий си хапчетата. Богати ли рече? сигурно си сънувал...

до просешка тояга те е докарaл твоя акъл и манталитет, и никой друг не ти е срал в гащите че да ходиш насран сега.

Всеки който е бил в ЛИБИЯ,ДОБРЕ ЗНАЕ,че КАДАФИ е средновековен сатрап,безмилостен и ужасно жесток изверг.Щом пустинните бедуини не го издэржат ,кръволока КАДАФИ е обречен,вече спасение за него няма,дори да се скрие на ПОЗИТАНО 20 или при ГОЦЕ.

А защо не при Боко, Цецо или Цецка?

Колко са нещастни червените другари?Все американците им са виновни и разбирасе и Костов.А американците са рожби на целия свят-всички нации ,етноси и религии.Просто казано и българите са част от американците,но червените кратунковци,плюят ли плюят по американците и още не проумяват ,че плюят самите себе си,защото всичките им червени босове,български и руски се натискат като гламави да се доберат до ЩАТИТЕ барабар с децата си.Защо ли ,като американците са лоши?

Как позна, че тия, дето плюят американците, непременно са "червени другари"? Щото вече ме е страх и аз да ги плюя, защото и аз ще стана "червен другар". И защо си противоречиш - плюели ги, пък отивали барабар с децата си в Америка? Кой плюе там, където после ще лиже? То за това има само един начин... И само мъжете го знаят и правят.

Приеми една платоническа прегръдка от мен. Коментарът ти е един от малкото, който звучи на място тук!

юнак си ти! Я вземи и поеми дълбоко въздух ...и след това изпусни бавно, real slow... и ни светни всъщност кой управлява САЩ?! Американците (народът) са хубави хора, но и те са потърпевши като всички останали...

Ей, тия лоши хамериканци бе, навсякъде те, сигурно сега на всеки две седмици хамерикански доктори го лекуват в Либия, сигурно ходи и два пъти на санаториум в ЕлЕй да олабва простата с неколко засукани американски порно-звезди. Изобщо Америка в сценария зад всичко-много, много тъпо. Ама ако не беше Америка през Втората световна-Адолфчо щеше да ебе мамата на половин Европа, а пък другаря Сталин на другата половина, после щяха да ебат мамата си взаимно, в това число и на нас. Колко са Ви промити мозъците червени не е истина. Сега гледам нещо и в Северна Корея се надигат, май и там чичо Сам има сценарий, а. Никой обаче не гледа в историята и в естествените процеси на развитието в човечеството-някой да се сеща за режим или империя/царство, което да е било тиранично, пък да е оцеляло?!? Америка стои зад разпада и на Римската, и на Византийската, и на Османската империя,и на Персите-абе всичкото зло в света иде от Америка. А за чрвените режими по света и милионите избити от тях никой не споменава. Ама туй то светла комунистическа идея за бъдещето. Смешници сте ей, и смешници ще си идете. Времето не търпи нееволюционни люде, още повече пък със закостеняло мислене и потенциално тъпи!!!

Братчет, чел ли си "Параграф 22"? Ами вземи я прочети, а.....

Квото и да го въртиш и да се пенявиш, точно от там иде голямото зло - от Новата Юдея/САЩ/!

Само заглавия: Кадафи пусна нова бомба над Локърби; Цветанов лично поръчал атентата от ляво и дясно; Борисов уволни шефа на Галерия; Става все по-скъпо за Техноекспортстрой.

Кадафито още ли е живо? Либия ще стане сцена на големи интереси и зад кулисни игри. Заради това куку Кадафи е всичко това, хич не му пука за обикновения либиец, който тъне в бедност. Но това едва ли някога ще се промени, идат големите интереси и апетити към нефта.

Мчи ако мислите че Кадафи не е поръчал атентата, просто се неграмотни политически, което е характерно за много българи

Нали и един "избягал" иракски химик е твърдял че Садам правел оръжие за масово унищожение, и САЩ нападнаха Ирак, пък преди няколко седмици официално каза че е излъгал. :)))) Сега има да четем и да слушаме глупости колкото си поискаме.:)

тези там не могат да разделят бащина дружина и зега почнаха да се плюят

Ами като е терорист защо Британците го пуснаха от затвора! Ясно е защо, продадоха си жертвите от Локърби срещу петрол!Много хуманно евроатлантическо мислене! Отврат!

Ей и тия британци се научиха на номерата на Българските съдилища, тъй да се каже обмяна на добра практика.Пуска престъпници по здравословни причини! Бравос, и ний сме дали ещо на света!

и за кулите близнаците сигурно е заповядал, нищо чудно и някое земетресение да е провокирал ,като е препускал с камилата си:)))

...нищо чудно.

Тоя министър се надява на пост н новото правителство.И май разкритията му са като когато Желю,където срещнеше западен държавник питаше:Нали ние бяхме в заговора срещу папата.

Напълно съм съгласен! Атентатът беше дело на ЦРУ и МОССАД, защото щеше да разкрие далаверите в Ирак на фамилия Буш и други като тях високопоставени лапачи.

ей, 007, много си се объркал! По времето на атентата Ирак и Иран тъкмо приключваха войната помежду си и Буш още беше безгласна буква в САЩ.

Ей вярно, и такъв боклук имаше. :)

Аз лично повярвах веднага. За 20 години, ако не друго се научих да се доверявам безусловно на американски подлоги и предатели.

Скърбите за Кадафи? Скърбете, скърбете!

не скърбим за кадафи, на теб ти се радват хората:))), може да владеете медиите, но не всички са подвластни на тях, и точно тези хора имат способноста да мислят трезво!

Бързаш, много рано си го отписал.:)))

На този Меграхи английският затвор добре му се е отразил - има доста еволюирала физиономия.

Направо е заприличал на Брайън Мей от Куиин.

Коментари - Кадафи лично поръчал атентата над Локърби | Днес.dir.bg

Кадафи лично поръчал атентата над Локърби

Бившият правосъден министър на Либия Мустафа Абдел Джалил твърди, че лично Муамар Кадафи е заповядал да бъде извършен атентатът в самолета на "Пан Ам" над Локърби през 1988 г., при който загинаха 270 души.

Обратно в новината

Коментари - Кадафи лично поръчал атентата над Локърби | Днес.dir.bg

Коментари

И аз не одобрявам военните и насилствени действия, независимо откъде идват. В случая, свалянето на самолет с 277 жертви, повечето от които са американци е провокирало бобмардировките. Давам факти и не заемам страна. За самолетите не зная, но според правото корабите се считат суверенна територия на страната под чийто флаг плават, така че атака срещу кораб е на практика атака срещу дадената страна. Очевидно е, че американците систематично са търсили конфронтация, но е очевидно и че Кадафи не е можело да бъде накаран да се съобразява с международното право по дипломатически път.

Поправка! Атентата в западноберлинската дискотека е провокирал бомбардировката, но формалният повод е без значение на фона на поредицата от събития.

ДО ХА-ХА:МНОГО ТОЧЕН СИ. НА БЕТОННИТЕ КРАТУНИ МНОГО ИМ Е МЪЧНО.ЧЕ ТОЗИ ИЗРОД ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН.

И заразяването на децата със СПИН е поръчано от Кадафи. Време е да си ходи. Късметлия е, че Американските самолети не сваляха неговите на които бе наредено да стрелят по собствения му народ както се случи в Сърбия. Обама си заслужи наградата за мир :)

Tова го знаеше целия свят! Kлана Kадафи са убийци! Oтдавна имат специално място на оня свят!!! A тоя "болния" убиец навеки ще му тежи на съвестта смъртта на 270! невинни души!!!.... изрода бил болен и "можело да умре"! ?Kадафи и тия около него са пълни с терор,лъжа и измама ... Kрая им идва много скоро.

Червените мразят американците, ама обожават парите им. Също така и сигурността на тази държава. В Калифорния има доста големи български колонии от чеда на червени олигарси. Същите са като другаря им Кадафи. Ал Джазира предаде какви инвестиции има клана Кадафи в USA. Тези инвестиции възлизат на милиарди долари. Също като във вица от соц време за раздаването на награди на работниците: за Асан-чифт галоши. При обявяването всички ръкопляскат на Асан-ударника, за партийния секретар- 3000 лева- всички казват- нека ходи бос.

тези които заразяваха либииските деца с хив сега ще ходят да ги спасяват- нали са демократи

Този на снимката май си купува индулгенции с това изявление...

Не разбрахте ли, че американските империалисти са виновни. Кой търпи толкова години Кадафито?

А пък американските военни бомбандираха и убиха 2 годишния син на Кадафи точно преди атентата... сега кой е крив, кой е прав? Многократно съм казвал и пак ще повторя - в света има една единствена терористична организация. Нейното име е ЦРУ.

През 1973 Кадафи декларира залива Сидра като Либийска територия, пренебрегвайки международното право, според което териториалните води се простират 12 мили навътре и заграбвайки 62 мили международни води. Той обявява залива за Либийска риболовна зона и заплашва със смърт всеки който навлезе в него. На 21 Март два либийски самолета Мираж се опитват да прихванат американски С-130 на 75 мили от либийското крайбрежие. Самолета е обстрелван и въпреки, че е повреден успява да се измъкне. На 16 Септември 1980, американски самолет ЕС-135 отново е обстрелван от либийски самолети над Средиземно море, но не е повреден. На 19 Август 1981г., два либийски СУ-22 са прихванати над залива Сидра от два американски F-14 Tomcat. Либийците изстрелва ракета въздух-въздух Atoll, но американците я отбягват след което свалят двата либийски самолета с ракети Sidewinder. Пилотите катапултират и са спасени. На 14 Юни 1985 полет TWA-847 е отвлечен от палестински терорист за който се твърди че е свързан с Либия. На 27 Декември същата година следват две терористични атаки на летищата Рим и Виена, за които също се твърди, че са били с либийско участие. В отговор американски военни кораби на три пъти навлизат в едностранно обявеният за либийска територия залив Сидра. На 24 Март 1986 на около 40 мили от либийското крайбрежие те са нападнати от либийски кораби и самолети, а по патрулиращите самолети са изстреляни ракети. Възниква военен конфликт в резултат на който са потопени и повредени няколко либийски кораба. На 5 Април 1986 е взривена бомба в Западноберлинската дискотека La Belle, убивайки двама американски военнослужащи и една жена от Турция и ранявайки повече от 200 души. Доказва се, че атаката е организирана от либийски агенти, базирани в Източен Берлин. Следва бомбардировката на Либия, взривяването на пътническият самолет над Локърби, други два либийски Миг-23 свалени през 1989 над залива Сидра и т.н...

Големи балами пишат тук, чак ме е яд като си помисля, че са българи. Бедните либийци? Знаете ли бе, главанаци, че всяко бедно либийче се ражда с пожизнена пенсийка и че му се налага да работи само ако иска да си купи жена? Въпросът е кой организира "революцията" срещу "Лошия Кадафи"? Не бъдете такива балами, разбира се, че са американците и най-вече тези дето управляват "страната на свободата", онези дето ги гонеше чичо Адолф и дето са ни докарали и нас до просешка тояга.

дедо попе, пий си хапчетата. Богати ли рече? сигурно си сънувал...

до просешка тояга те е докарaл твоя акъл и манталитет, и никой друг не ти е срал в гащите че да ходиш насран сега.

Всеки който е бил в ЛИБИЯ,ДОБРЕ ЗНАЕ,че КАДАФИ е средновековен сатрап,безмилостен и ужасно жесток изверг.Щом пустинните бедуини не го издэржат ,кръволока КАДАФИ е обречен,вече спасение за него няма,дори да се скрие на ПОЗИТАНО 20 или при ГОЦЕ.

А защо не при Боко, Цецо или Цецка?

Колко са нещастни червените другари?Все американците им са виновни и разбирасе и Костов.А американците са рожби на целия свят-всички нации ,етноси и религии.Просто казано и българите са част от американците,но червените кратунковци,плюят ли плюят по американците и още не проумяват ,че плюят самите себе си,защото всичките им червени босове,български и руски се натискат като гламави да се доберат до ЩАТИТЕ барабар с децата си.Защо ли ,като американците са лоши?

Как позна, че тия, дето плюят американците, непременно са "червени другари"? Щото вече ме е страх и аз да ги плюя, защото и аз ще стана "червен другар". И защо си противоречиш - плюели ги, пък отивали барабар с децата си в Америка? Кой плюе там, където после ще лиже? То за това има само един начин... И само мъжете го знаят и правят.

Приеми една платоническа прегръдка от мен. Коментарът ти е един от малкото, който звучи на място тук!

юнак си ти! Я вземи и поеми дълбоко въздух ...и след това изпусни бавно, real slow... и ни светни всъщност кой управлява САЩ?! Американците (народът) са хубави хора, но и те са потърпевши като всички останали...

Ей, тия лоши хамериканци бе, навсякъде те, сигурно сега на всеки две седмици хамерикански доктори го лекуват в Либия, сигурно ходи и два пъти на санаториум в ЕлЕй да олабва простата с неколко засукани американски порно-звезди. Изобщо Америка в сценария зад всичко-много, много тъпо. Ама ако не беше Америка през Втората световна-Адолфчо щеше да ебе мамата на половин Европа, а пък другаря Сталин на другата половина, после щяха да ебат мамата си взаимно, в това число и на нас. Колко са Ви промити мозъците червени не е истина. Сега гледам нещо и в Северна Корея се надигат, май и там чичо Сам има сценарий, а. Никой обаче не гледа в историята и в естествените процеси на развитието в човечеството-някой да се сеща за режим или империя/царство, което да е било тиранично, пък да е оцеляло?!? Америка стои зад разпада и на Римската, и на Византийската, и на Османската империя,и на Персите-абе всичкото зло в света иде от Америка. А за чрвените режими по света и милионите избити от тях никой не споменава. Ама туй то светла комунистическа идея за бъдещето. Смешници сте ей, и смешници ще си идете. Времето не търпи нееволюционни люде, още повече пък със закостеняло мислене и потенциално тъпи!!!

Братчет, чел ли си "Параграф 22"? Ами вземи я прочети, а.....

Квото и да го въртиш и да се пенявиш, точно от там иде голямото зло - от Новата Юдея/САЩ/!

Само заглавия: Кадафи пусна нова бомба над Локърби; Цветанов лично поръчал атентата от ляво и дясно; Борисов уволни шефа на Галерия; Става все по-скъпо за Техноекспортстрой.

Кадафито още ли е живо? Либия ще стане сцена на големи интереси и зад кулисни игри. Заради това куку Кадафи е всичко това, хич не му пука за обикновения либиец, който тъне в бедност. Но това едва ли някога ще се промени, идат големите интереси и апетити към нефта.

Мчи ако мислите че Кадафи не е поръчал атентата, просто се неграмотни политически, което е характерно за много българи

Нали и един "избягал" иракски химик е твърдял че Садам правел оръжие за масово унищожение, и САЩ нападнаха Ирак, пък преди няколко седмици официално каза че е излъгал. :)))) Сега има да четем и да слушаме глупости колкото си поискаме.:)

тези там не могат да разделят бащина дружина и зега почнаха да се плюят

Ами като е терорист защо Британците го пуснаха от затвора! Ясно е защо, продадоха си жертвите от Локърби срещу петрол!Много хуманно евроатлантическо мислене! Отврат!

Ей и тия британци се научиха на номерата на Българските съдилища, тъй да се каже обмяна на добра практика.Пуска престъпници по здравословни причини! Бравос, и ний сме дали ещо на света!

и за кулите близнаците сигурно е заповядал, нищо чудно и някое земетресение да е провокирал ,като е препускал с камилата си:)))

...нищо чудно.

Тоя министър се надява на пост н новото правителство.И май разкритията му са като когато Желю,където срещнеше западен държавник питаше:Нали ние бяхме в заговора срещу папата.

Напълно съм съгласен! Атентатът беше дело на ЦРУ и МОССАД, защото щеше да разкрие далаверите в Ирак на фамилия Буш и други като тях високопоставени лапачи.

ей, 007, много си се объркал! По времето на атентата Ирак и Иран тъкмо приключваха войната помежду си и Буш още беше безгласна буква в САЩ.

Ей вярно, и такъв боклук имаше. :)

Аз лично повярвах веднага. За 20 години, ако не друго се научих да се доверявам безусловно на американски подлоги и предатели.

Скърбите за Кадафи? Скърбете, скърбете!

не скърбим за кадафи, на теб ти се радват хората:))), може да владеете медиите, но не всички са подвластни на тях, и точно тези хора имат способноста да мислят трезво!

Бързаш, много рано си го отписал.:)))

На този Меграхи английският затвор добре му се е отразил - има доста еволюирала физиономия.

Направо е заприличал на Брайън Мей от Куиин.