Джихадисти превзеха главната военна база в Бенгази

Генералният щаб на специалните сили на либийската армия - най-голямата военна база в Бенгази, е паднал в ръцете на ислямистки групи след дни на кървави боеве.

Обратно в новината

Коментари - Джихадисти превзеха главната военна база в Бенгази | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дами и господа с първата война в залива започна "Третата Световна Война". Някой ще кажат че съм идийот и нищо не разбирам но не е така. След Нападението на Ирак над Кувейт и създаването на международната коалиция целия свят финансира инвазията в Ирак. В резултат на което САЩ изразходва голяма част от въоръжението. Фирмите от военно промишления комплекс заработиха на пълни обороти. Те даваха поръчки на много малки фирми и така икономиката заработи. Просто икономиката на САЩ е милитаристична. Такава икономика за да съществува се нуждае от военни конфликти в които натрупаното въоръжение да се изразходва. Затова САЩ запалиха третата световна война и от 1991 година воюват по цял свят, Ирак, Югославия, Авганистан, Либия, Сирия, Украйна това са военни конфликти подбудени, финансирани и с взето пряко участие на САЩ в тях. Да не говорим за безбройните тайни затвори на ЦРУ в които се подготвят главатарите на т.н. демократични сили. За справка главатаря на Ислямската държава на Ирак и Леванте е бъл в такъв затвор. Въпрос "Защо САЩ го финансират ако не е техен човек?" и "Защо си закриват учите пред зверствата които извършват бойците му?" . Задавам си и следният въпрос: Ако Русия помогне с оръжие на властите в Ирак, САЩ ще се възпротиви ли? Аз мисля, че да. Просто защото те няма да могат да си продават оръжията.

Въпросът е, че икономиката на САЩ така е закъсала , че малките конфликти вече не и вършат работа. Затова САЩ търси по-голям, глобален конфликт. Това е и причината за подклаждането на конфликта в Украйна. Целта е да принудят Русия да влезе с войски в Украйна. При това положения САЩ ще започнат да твърдят, че Русия са "агресори" и всички страни в света са заплашени от нея. А за да бъдат защитени трябва да купуват само Американско оръжие за милиарди долари. Е кой в случая е прав Русия която защитава интересите на 8 милионното рускоговорящо население в Украйна или САЩ който се стреми към природните богатствата на Украйна (за справка договорите за шистов газ и договора за придобиване на контролния пакет в газопровода Русия-Западна Европа"). Защо бе спряна АЕЦ Белене? За да се построи по-скъпия и по неизпробвана технология американски 7 блок на Козлодуй. Защо се спира "Южен поток"? - Ами защото ако проработи този проект по-голямата част от газа за Европа ще преминава по Северния и Южния газопровод. При това полижение САЩ няма да могат да получават транзитни такси от газопровода преминаващ на територията на Украйна. А и газта по двата тръбопровода северен и южен ще бъде по-евтина поради това че няма да бъде обременена с допълнителни транзитни такси и потребителите ще се възползват от тях. Помислете върху доводите ми преди да сложите минусчетата.

ЗАПОЧНА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - ВЕЧЕ НЕ СМЕ ИДИЙОТИ ЗА ДА НИ ЗАБЛУЖДАВАТ !!!! ЕЙ КОВЧЕЗИТЕ НЯМАТ ДЖОБОВЕ СТИГА СТЕ КРАЛИ БЪЛГАРИЯ !!!!!

Така, явно старите режими в арабския свят са устройвали местното население - те са си живели мирно и щастливо под знамето на аллах! Но защо дори и тогава потока емигранти от тия държави към омразните, лоши, двулични и грешни европейци и американци не стихва, а даже се засилва?! Вече истината се вижда - имало едно време един Троянски кон...

Сменете Упорните точки, тези до втръсване не са актуални!

Скоро всички ще ги сменим - опрели чела в земята за поредната молитва!

Подкрепям твърдението с фaкти( може дa ги провериш в Гугъл ) 1.СAЩ сa единственaтa държaвa употребилa ядрено оръжие срещу неядренa държaвa! 2.СAЩ се стремят към пълно световно господство -имaт около 700 военни бaзи по светa ( зa срaвнение Русия имa 25 и то в съседни държaви ) 3.СAЩ сa нaй големия aгресор нa всички временa-от 248 военни конфликтa след ВСВ те сa учaствaли или предизвикaли 241. 4.Всички големи злини идвaт от СAЩ-спин,свински грип,птичи грип,иконимическaтa кризa ( имaше филм по бтв.) СAЩ изнaсят инфлaциятa по светa чрез петро долaрите ( без покритие )5.СAЩ тлaскaт светa към ТСВ ( виж стaтиятa публикувaнa в СAЩ -" Трябвa ни ТСВ зa дa излезем от ик.криз"

Това го знаем - никой не е казал, че ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА И ОЛИГАРХИЯТА В САЩ не са виновни! И всички "ФАКТИ" в мрежата трябва да се подлагат на СЪМНЕНИЕ - всеки може да пише и изопачава истината както си иска! Видял ли си, чул ли си, пипнал ли си нещо ЛИЧНО? Всяка страна води ПРОПАГАНДА както и отърва! Та, американската олигархия не е по-различна от ВСЯКА друга - просто е най-мощна! Сега остана да ДОКАЖЕШ, че и ТИ не си ДВУЛИЧНИК И ЛИЦЕМЕР - НИКОГА, ПО НИКАКЪВ ПОВОД НЕ СИ ПОЛЗВАЛ И НЕ ПОЛЗВАШ ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО НЕЩО ИДВАЩО ОТ ЛОШАТА АМЕРИКА!

Ето това е разтърсващо лицемерие. Какво общо имат великите произведения на изкуството, особено в областта на литературата, грандиозните постижения на науката с варварската политика на олигархията. Направи си труда да прочетеш каво мислят и са мислили великите умове на Америка за своите политици. А ако го знаеш, значи си най-големия лицемер на света.

В няколко точки на Средиземно море могат да възникнат форми на управление от Сомалийски тип. Това ще предизвика огромни проблеми за всички държави от средиземноморският басейн.

Поредният провал на политиката на САЩ и ЕС. Единствено злото Асад остана да се противопоставя на по-голямото зло наречено ислямски фундаментализъм. Пореден пример за посяване на демокрация довело само до смърт и разруха.

След време либийските дядовци ще разказват на либийските внучета, как е имало един много лош чичко, който им давал само по 5000$ на месец да учат в чужбина и на всяко ново семейство подарявал само едно жилище. Но те геройски са се борили с него и в крайна сметка го победили. И така внучетата ще могат да се гордеят с храбрите си дядовци.

Благодаря на всички българи който вече виждат каква е истината. Не са виновни мюслюманите и християните а някой други със големи интереси. Поговорката " На лъжата краката са къси " е напълно вярна, рано или късно истината излиза на яве.

В арабския свят най-пострадали от демократизирането са неарабските и неислямските общности. Да, манталитетът и културата на либийците са различни от нашите. Кадафи владееше положението и западняците не трябваше да се бъркат във вътрешните им работи. Но го направиха, знаейки това и нарочно! Отделно от геостратегическите и финансови съображения, тяхната намеса има характер на религиозна война.

Зa дa симпaтизирaш нa СAЩ трябвa или дa си жaлък мaлоумник с промит мозък,или дa си фaшист,престъпник,оттепкa или гей,или пък всичките взети зaедно !

Или си просто заслепен от омраза! Явно ти си изключение и никъде, по никакъв начин не ползваш пряко или косвено нещо измислено, открито или изобретено от "гадните" американци! Никога не си гледал американски филм, не си слушал американска музика, не си чел американска литература, не си се възползвал от някое тяхно научно откритие? Айде, поредния двуличен хейтър!

Значи трябва обичам тези, които изгониха Чаплин, защото обичам Чаплин. Е, аз може и да съм хейтър но на тебе здраво ти куца логиката.

В България има доста ливанци и сирийци - в моя град има доста, но не съм виждал нито един да работи друго освен търговийка и дюнери! Това е бъдещето на цивилизацията! Светът не смогва да осмисли непрестанните научни, културни и творчески постижения, които ни заливат от мюсюлманския свят!

Европа е следващата! Тя се напълни последните десетилетия с паплач от Африка и Азия - десетки милиони чалми, които се "интегрираха" само в социалните системи, направиха си гета и анклави и чакат само знак от Аллах!

Най-вероятно голям брой ислямисти минаха много добра военна подготовка при частни американски и английски инструктори за да могат свалят режима в Сирия,тъй като алевитите там се оказаха костелив орех ,насочиха уменията си в Ирак и Либия,което не значи,че на Сирия е простено

Защо се чудите какво става в такива страни? Това си е манталитет, култура и начин на мислене - нима ние сме по-различни? Нима умеем да градим проспериращо и демократично общество? Това го могат малко народи. Сега всеки крещи САЩ са виновни за всичкото зло на света - да де, ама човешката история е поредица от войни и конфликти! Вижте се и вие - злобни, заядливи и дребнави, хванали сте се гуша за гуша във виртуалното пространство с хора, които изобщо не познавате! Не сте по-добри от американците или който и да е друг!

Висшите човешки същества американците ни даряват с благословията на боговете, но ние - несъвършените грешни синове, за жалост, сме неспособни да ги оползотворим... Или просто когато не можеш да останеш 20г в една държава , за да помагаш на новото правителство, не унищожаваш старото. Приказката е да не чупиш това, което не можеш да поправиш. САЩ все още не са спрели, няма и да спрат.

Абе на мен нищо не са ми подарили! Съседа отгоре не е американец, ама ми пълни балкона с фасове, съседа отсреща не е американец, ама кучето му осира всеки ден градинката, шефа ми не е американец ама постоянно бави заплатите, а все е по чужбина, мацката в банката не е американка, ама я чакам 15 минути да спре да си лафи по телефона и да ми обърне внимание! Ако съдим право всички сме американци!

Глупаво е да се отъждествяват политиката на управниците с манталитета и културата на населението. Просто, защото в съвременния свят правителствата не се съобразяват с особеностите на населението. В полза на глобализацията, политиките насилствено се уеднаквяват, въпреки че културите по света са различни. Това, което е добро за американеца, не означава че е добро за арабина. У нас манталитетът на хората се променя заради политика, която налагана неприсъщи ценности.

ЗАЩО ЛИ ПО ТЕМИТЕ ЗА ИРАК И ЛИБИЯ НЕ СЕ ИЗКАЗВА НИТО ЕДИН ОТ ПРЕДНИТЕ ГЛАВАНАЦИ, КОИТО СЕ ПЕНЕХА НАПЕРЕНО: ВИВА ЮСА, СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМИ, ЗА ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ??? КАКВО СТАНА БЕ, МИМЕТА??? ДЕМОКРАЦИЯТА ЦЪФТИ И ВЪРЗВА, А??? И да не вземе някой дебил пак да ми се изцепи: По-добре гражданска война, отколкото комунистически "диктатор"!

Демокрация - сега вече и в Украйна! Утре ще нахлуем и във вашия дом!

Тия явно трябва да си живеят в каменната ера.. Флинстоунс, ЯБА ДАБА АЛЛАХ АКБАААР !!!

Ама те това си искат - да си живеят мирно и тихо в каменната ера. Кадафи го знаеше и успяваше да въдворява ред. Но западът им отне правото на избор да живеят в каменната ера и вместо добре платени специалисти им внесе... безредици и джихад.

Що ни се изтеглят посолствата, бе!??? Нали и с наша подкрепа /поне морална/ в Либия беше завоювана "ДЕМОКРАЦИЯТА"!??? Нали изгонихме и убихме "САТРАПА" Кадафи!??? Нещо не разбирам!!!!!!!!!!

Както каза бъдещият президент на САЩ Хилари (някои я наричат Килъри) Клинтън по отношение на Либия и Кадафи - "Дойдохме, видяхме и той умря!"... Но неговата смърт се оказа само в началото на дълъг и предълъг списък на убити, който тепърва ще се попълва с години.

шефче

Когато започна данданията и в Сирия и в Либия и сега в Украйна, аз както и много други хора с разум тук във форума казахме какви ще са последиците и за държавите и за населението!!! Но полираните мозъци, попаднали под тотален американски психо-контрол пееха тук възрожденски песни и обясняваха как идват реките с мед и масло!!!

Ама защо тези минорни нотки в статията? Ми нали нашите победиха?! И едните и другите ги подкрепяхме срещу Кадафи - значи демокрацията побеждава при всички случаи! Кво толкова, сега либийския народ го чакат само светли бъднини, щастие и просперитет! Ма какво говоря - ще вече пращят от щастие!

Рано или късно и шибаните американци ще си намерят майстора... Не говоря за масата - те изобщо не знаят какво е Либия Ирак или Украйна , за тях света е изкривено понятие... Тези , които вземат решенията - те трябва да усетят - какво значи война и разруха ...

Кой е добър и кой лош в това меропреятие, не мога да разбера. Нали ги освободиха - защо не се радват на правото на избор тия хора, а се бунтуват?

Кой нарече през 2011 година войната в Либия "Блестящ успех"? а сега спешно си евакуира посолството?

А честито

Този пожар, който пламна там няма гасене, докато някое от племената не се наложи с огън и меч над останалите камилари! За такава пасмина само диктатура, тези от нищо друго не разбират!

Американските дебили "демократизираха" Либия под вещото ръководство на хазарския сатанист Ротшилд. Веселбата започна!

"От МВнР съобщиха, че българското посолство в Триполи е евакуирано поради сложната обстановка в страната. В случай на нужда от екстрено съдействие, българските граждани да са обръщат към ........" Коментара оставам на всички българи тръгнали за насъщния по света.

С какви оръжия воюват джихадистите не само в Либия. Кой ги снабдява и обучава? Пише се само за последствията от това снабдяване с оръжие и военно обучени! В интерес на кого е да са размирни тези райони, а и не само те.

американският износ на демокрация в действие

И за какво ги ядоха жабетата? И Либия и Ирак си имаха светско управление. Диктаторско, но светско. Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи можеха да бъдат сплашени, подкупени, поласкани и принудени да се съобразяват със световното мнение. Новите ислямисти живеят в един друг свят, напълно различен от нашия. И както изглежда няма място за двата. Много е вероятно нашият да изчезне, защото нормалното цивилизовано мнение изключва геноцида и избиването на цели народи. Мнението на джихадистите не го изключва, даже го поощрява. Въпрос на време е да се сдобият с оръжия за масово поразяване и да ни изтрият от лицето на земята.

Абсолютно вярно,сега кой ще премахне тази напаст???

Колкото и да обвиняваха Кадафи в диктатура той си ръководеше добре страната и държеше подобни утрепки далеч. Къде са сега тези които подпомагаха превратаджиите на Кадафи (най-вече Франция и САЩ) с подкрепа по въздуха и не помагат на поставеното от тях правителство???

И ЗА ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ СА ВИНОВНИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ "ДЕМОКРАТИ" В СВЕТА- АМЕРИКАНЦИТЕ

Демократичният свят странно не се вълнува от събитията в Ирак и Сирия. А работят срещу православна Русия. Има нещо гнило тук.

Като че ли се интересува от боевете в Газа. 1300 загинали до тук, две класни стаи с деца пометени с ракети ... Но това в dir и bTV така ще го чуете, да, ще го чуете, но едва ли ще разберете, че е станало вчера. И разбира се, ще излезе, че Путин го е направил.

Чу се. И Израел беше жестоко смъмрен. Прав сте само, че единствено Русия ще получи нещо различно от смъмряне. Равенство за всички...

Под напора на тия чалми, ЕС бързо ще забрави припирните си с Русия и ще се прегърнат като братя пред сянката на полумесеца. Ако имат глупостта да не го сторят, вече нищо друго няма да има значение. Европа ще бъде ислямски халифат, което устройва и правителството на САЩ и това на Китай.

Гейропа е чисто американска подлога! Дори и "святкането" на полумесеца, няма да накара гейропейските бюрократи да престанат да бъдат паразити ...

Европейските "лидери" са марионетки на САЩ! Каквото каже "батко", това става! Надеждата за света е в Русия и Китай!

От където са минали американските "освободители" винаги подобна "демокрация" настава. Само се чудя, защо някак си се чудят по света?! Американците поне знаят, какво правят - Война и Разруха, европейските лидери обаче са или СУПЕР СМОТАНИ или ония задлъжнелите със зелените хартийки и с многото оръжие ги държат с нещо.

Килъри получи ЯКК оргазъм ! ПОСЛЕДНИЯ ! После получи , НЕЩО ДРУГО?

Всички прясно демократизирани държави изпадат в период на невиждан икономически и социален растеж. На практика, където са стъпили САЩ, там е настанал радикален ислямистки режим. Какъв е Обама - Месия на Аллах?

"...Обама - Месия на Аллах..." Дова е доооста точно !!!

Кой е антипода на ИДИЛ?

прицелен в мозъка на октопода - ОАЕ. Един е достатъчен, да не замърси много земята.

Днес Бенгази, утре в Кърджали. Просто някой трябва да активира, ислямиските групи в България. Скоро и ще приготвяме фереджетата.

Правя сравнение с новодемократизираните либийци и усраинци. Кой от тях живее по-демократично и богато в просперираща стабилна държава? Все си мисля, че либийците поеха голямата дебела демокрация по-твърдо, макар че скоро и усраинците ще усетят еврогейските ценности, само да дойде зимата.

Джихадисти беснеят навсякъде - Ирак, Сирия, Либия... обръча около Европа се затяга. А вместо тя да се обедини, се изпокарала заради Украйна. Бравос. Има ли още някой който твърди че в 21 век сме нямали нужда от армия. Е видяхме до какво ни доведе "демократичното" общество, сега може ли пак да си оборудваме армията ако обичате или ще чакаме да ни изнасилят рязаните?

Ей, добре че го махнаха Кадафи, за да видят и тези шебеци свобода и демокрация.

Тези го подкерепят и финансово и логистично. А иракската армия да не може да се справи с тях за мен е театър. Според мен отново се създава изкуствен проблем, който търси своето решение. Но какво ще разберем по-нататък.

И в Сирия ли редовната армия се прави на "умряла"!? По-скоро диваците с бради станаха боеспособни, а със съвременното си въоръжение направо са си армия!

Колега, иракската армия е на нивото на българската по подготовка и координация. Видях я преди 4 години. Липсва им каквато и да е мотивация, за разлика от ИДИЛ, които са готови да умрат за каузата (не коменитрам дали каузата е правилна, важно е, че вярват в нея). Единственият шанс фанатиците да си останат в онзи район е Иран да влезе в Ирак и за седмица да върне крайните там, където бяха последните 40 години.

гринговците преди нашите ли са се изнесли, или след тях?

На "кълбо" - докато се сношавали!

,,плъховете,, напускат ,,първи,, корабът -така че преди нас!!!

Съвсем скоро ще сърбаме попарата, на надигащия се крайно радикален и войнстващ ислям а "демократите"ще са далеч от всякакви хуманитарни и военни кризи и пак ще дават акъл и ще си продават военните технологии.

И аз щях да питам, кои са нашите?

Най-лошото е, че като завладеят "Близкия изток" и северна Африка, тия маймуни ще избеснеят и в Европа! Само трябва да се "драсне клечката" и ще стане мармалад! Обаче т. н. "демократичен строй" и "човешките права" ще ограничават ответна реакция на нормалните хора в Европа, които ще имат право да бъдат убивани и тероризирани, но не и да се защитават! МАМА ВИ МРЪСНА ХАМЕРИКАНСКА!!!

СКЪПИТЕ НИ АМЕРИКАНСКИ И ЕВРЕЙСКИ БРАТЯ ОТВОРИХА АДА И РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЙ ЩЕ ДОЙДЕ И ДО НАС! ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ТОВА ИЗРОДСКО НАМЕРЕНИЕ, УСИЛЕНО СЕ РАБОТИ В СЛЕДНИТЕ ПОСОКИ: 1.ДОСЪСИПВАНЕ НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ! 2.ЗАСИЛВАНЕ НА ЕМИГРАНСКИЯ /ТЕРОРИСТИЧЕН/ ПОТОК КЪМ БЪЛГАРИЯ! 3.МАСОВО ИСЛЯМИЗИРАНЕ НА ЦИГАНСКИЯ ЕТНОС! 4.ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ЦЕЛИ РЕГИОНИ И ГЕНОЦИТ КЪМ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ! 5.НАСОЧВАНЕ НА ТУРСКИ И ДПС ИНВЕСТИЦИИ В РАЙОНА НА КЪРДЖАЛИИСКО -ТОЗИ РАЙОН ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА КОСОВО! 6.ПОСТАВЯНЕ НА МАРИОНЕТНИ ,АНТИБЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ! БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ, ИДВА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!!!!

Абе вече се объркАх, кой демократ, кой терорист? Ако може обонго да вдигне строго опашка и да поясни кого да смятаме за лош агресор в Либия?

Важното е,че демократичната общнаст начело с американците свалиха диктатора в Либия.Сега е демокрация по арабски-едното племе е грабнало пушката и стреля по другото.Какви санкции и на гокого ли трябва да наложат сега?

както е тръгнало,благодарение на "демократичната" политика на Сащ и неговите подлизурници,нашите не влизат дори в тази категория,"демократичните" им поставени лица пак ще залагат бомби из Европа,а над Сащ ще падат самолети напр. в Белия дом.Но както знаем,може и сами да си ги пуснат,та да обвинят някой друг за собствената им "демократична"политика!