Кадафи бомбардира летището в Триполи, а НАТО - Сирт

Силите, лоялни на либийския лидер Муамар Кадафи, атакуваха летището в Триполи, след като полковникът ги призова да "изчистят столицата от плъховете".

Обратно в новината

Коментари - Кадафи бомбардира летището в Триполи, а НАТО - Сирт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Операцията в Либия е истински успех, нито една цивилна жертва 28 август 2011 00:57 Агенция "Фокус" Начало / Свят Брюксел. По време на операцията в Либия , авиацията на НАТО е извършила над 22 000 полета, поразявайки 5000 цели, но при това без да пострада нито един представител на цивилното население. Това съобщи генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен в интервю за френския ежедневник Журнал дьо диманш." Е за по-голяма наглост от това аз не бях чувал!

Може ли НАТО един ден без война и бомбардировки? Може, но много му е трудно!

по Би Би Си гледах кадри от болниците в Триполи. Лекарите само в едната от болниците каза, че в болницата има стотици трупове (предимно на жени и деца). Коментарът на водещия беше, че жертвите са причинени и от двете страни. Ясно е, че при боеве в град винаги има много мирни жертви. Разумният въпрос е: можеше ли това да се избегне? Защо НАТО не прие предложението на Кадафи за избори? Какво по-демократично от избори под международен контрол? Защото се опасяваха, че либийците могат пак да си изберат Кадафи? И ще загубят договорите за експлоатация на залежите и рафинериите? Е това, извинете ме господа демократи и демократизатори, не мога да го приема, колкото и да ме обвиняват някои елементи тук, че съм червена кратуна, комунист, платен от Позитано и т.н. Чисто човешки не мога!

ООН се бори за мир на планетата, но както се вижда трудно дават шанс на мира.

Нали подръжниците на Кадафи бяха наемници? Как така продължават да се бият опорито дори и срещу силите на НАТО, като рискуват животът си и няма кой да им плаща? Това прилича повече на поведението на патриот, а не на наемник. Да не би защитниците на Корея или Ирак да са били наемници? Ами защитниците на Варшава през Втората световна? Това взе да прилича на пропагандата на Третия райх.

Фашингтон нистина заприлича на третия райх.

"да се предвижват по улиците." Ало, цензорите, научете се поне да пишете на български!Пише се "прИдвижват"!

Чета и не моо се запра от смех...бе вие уж сте компютърджий уж познавате буквите четете пишете ма нещо мозъчетата ви ГЛАДКИИИИ на какво се радвате бе????? на задаващият се хаос ли се радвате бе??? особено пък американофилчетата...ЕЙЙЙ американчетата дори не знаят че съществувате бе и пет пари не дават за вас БЕ а вие ги акламирате..егати мазохизма егати тъпоумието в тоя ганьовски народ..

Поизлезте в чужбина поживейте там опитайте се да се интегрирате в някоя западна държава и с потрес ще установите че сте празно пространство -въздух- нищо-просто едно стъкло и нормалният западняр гледа през вас така все едно не съществувате бе

Както и да мимикрирате пред западнярите и колкото и да се надявате че ще бъдете приети от тях вие ще си останете тъмни балкански субекти за тях за цял живит и най многото на което можете да се надявате това ще е само едно хладно кимване за добър ден и сте дотук..а за помощ някаква в труден момент ЗАБРАВЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Кадафито, абе ти си бил голям кадаиф с боза....Смешник! Ха-ха-ха!

Стига ве, лично му е пратена за охрана тачанката на Чапаев, барабар с картечницата и един сандък ленти!

Тия да не играят на "пу ти гониш" ?Каква опозиция е това,когато войната се води от натовските държави,а онези опозионери само размахват оръжията си и гърмят във въздуха когато ги заснемат.

Браво на НАТО. Бавно и прецизно, без цивилни жертви размазаха Кадафито. Няколко тона керосин и бомби и капичнаха този смешник. Къде ли му е прехвалената техника и "страховитите" ракети Скъд, които трудно могат да оцелят на 100км разтояние един град примерно. А на нато не им трябваше дори сухопътна техника, че великите Т72 се оказа, че ако тръгнат въобще може и тинейджър с воден пистолет да повреди. Видяхме ги в Ирак колко бой ядоха, а тук даже и не им обръщаме внимание. Нещо като срещу танкове да излезнат тримата мускетари или тримата глупаци. Е това в същност сме го чували де - през втората световна. Тоава Съветски глупа..опа герои излезнали на ож срещу танковете.

НАТО дъни слабаци, нито една проява срещу сериозно организирана армия. Империалистите никога не играят насляпо, в бомбаджийството си залагат само на сигурно - насреща да няма звяр и да е изтощен от санкции или измародерстван. Не признавам ни САЩ, ни НАТО - нямат нито една спечелена битка с що-годе равностоен противник. От настоящите събития виждаме, че т.нар. им успех е чисто виртуален - медийната машина като единен рупор лъже и изопачава.

Да си виждал в последните двйсет и повече години- сериозно организирана и силна армия, че аз нещо не се сещам?

Колега, така си е, прав си! То всъщност и войните им на капиталистите са само едно голямо ПР и реклама. Нещо като оная "стопроцентова истина" в приказката за киселото мляко Данон без консерванти... вие просто ни вервайте. В името на рекламното здраве впрочем е за предпочитане да бъдат дънени слабаци, в противен случай рискуваме даже и тъпунгерите да прозрат, че има нещо гнило в Дания (случайно ли шефът им на атлантиците е датчанин?).

Припомням за някои ,а за теб това е образователна програма. Най добрите оръжия на Втората световна война: - Най добра картечница- MG-немска -Най добър изстребител- Ме -109/Месершмит/ -Най добър танк- Т-34- руски -Най добро стрелково оръжие ППС -Судаев -руски Шмайзер-немски - Най добра армейска минохвъргачка -"Катюша"-руска -Най добър бомбардировач В-!7 американски -Най добър транспортен самолет ДС-3/Дакота/ -Най добрият транспортен кораб -'Либърти"-американски Легендарни камиони -фронтоваци: Студебейкър-САЩ Опел-Блитц -Германия ЗИС-5 Русия Злобата, съчетана с невежество е опасна комбинация.

пропуснал си част от руската авиация, а може би и артилерия, но ти е простено. все пак си се опитал да балансираш нещата. рядкос!

съответстваш на ника си, братле. Т-72 са разработени през 70-те години, а Ирак имаше разновидност без противотанкови ракети (срещу много по-новия американски Ейбрамс, например). Скъд пък са разработени през 60-те години и са сравнително точни за поколението си, а в руската армия отдавна вече не са на въоръшение, заменени са от Точка-У, които от 120 километра улучват целта с до няколко метра отклонение. Смешник

Американците и на нас го начукаха тъпако.Затова ние умираме от глад а те вземат по 10 хиляди долари заплати а ние им лижим задниците

Пламене, мирясай, ша каталясаш от някой инсулт! Поспри се друже, че ще додат онези с белите престилки!

и... зеленото вече не е на мода в Либия... заради бившия флаг.

...но скоро на мода със сигурност ще стане червеното, а като огладнеят либийците от западната "демокрация", може и сърпът и чукът да станат хит!!!

Тва вече мяза на брутално клане. Нито помен от защита на цивилно население...

То ако беше Русия досега всичко да са избили. Но нали НАТО-вците искат да пазят даже симпатизантите на Кадафи-то и затова цялата работа продължи толкова.

Руската Федерация за 20-годишната си история не е водила агресивни войни, смешнико

ние как САЩ "пазят" цивилните. С атомни бомби

инФормирам мъдераторите, че тук има явен и непровокиран опит за насаждане на омраза (конкретно: русофобия), расизъм и още няколко други дреболии.

Абе като гледах преди два дни от линка кадрите на живо от Триполи и не видях никъде нито войници, нито престрелки. Некви типове с калашници стреляха сватбарската във въздуха и викаха "Бог е велик" Тези не бяха никакъв аскер, явно пред тях вече беше разчистено, къде от НАТО, къде от вносни борци за демокрация. А квичащите от кеф (от синия демоциден чугун), че биели Кадафи, замисляли ли сте се, че цивилните жертви станаха много повече откак се намеси НАТО? В момента мародери разграбват столицата, а НАТО не прави нищо да ги спре, нито "преходния съвет". Нападнали са дори българското посолство. На какво се радвате наистина не разбирам, на идващата анархия, глад и бедност ли? Цивилизация, която руши, а не гради е обречена на провал. Въпрос единствено на време.

Това са демо-кадри от следващия фантастичен филм за зверските убийства на Кадафи и доблестните муджахидини, които го свалят от власт ... с моралната помощ на САЩ. В ролята на лошия ще участва и портрет на другаря Сталин, с маслени бои - от личната колекция на Чърчил.

НАТО ще отговаря ли за убийствата наравно с Кадафи?

Протежетата на Саркози, Камерън и Обама изтеглиха ятаганите в Триполи. "Вчера пък Скай нюз предаде за открити трупове на бойци от либийската армия със завързани ръце".

Демокрацията е тирания на корпорациите и американската гледна точка спрямо процесите в света. Имаме така наречената тирания на масовизацията, на множествата и количествата. Светът доживя и такъв тип тирания. Нека я наречем ултралиберален фашизъм, или кредитно робство. Двугънковите все още не могат да я схванат, понеже от 22 г. са на митинг, или си гледат от реститутската камбанария. Всъщност диктаторът в света днес е банково-корпоративният глобализъм, неотвратимостта от финансово-тоталитарната доларова пирамида. Кадафи е едно безобидно диктаторче в сравнение с диктатурата на въпросните глобално-корпоративни фактори. Трябва да се лекуват причините, а не следствията. Светът следва да се върне от тоталитарно-глобалното, към социалното и националното си състояние. В тоя смисъл големият враг на човечеството е режимът във Фашингтон!

Има и нарастване на множества и количествата, водещо до икономическо обвързване със системата, а тоталитарната система не е само водене на политика от един човек. Наблюдаваме тоталитарни общества в които се сменят личностите , а тоталитарната системата продължава да си съществува и развива под формата на пазене на човешките права/ когато на едни пазиш правата , то на други ги нарушаваш/, и под името на демокрацията/ икономически тоталитаризъм/. Тоталитарната система също се развива и обновява с нови форми в държавен мащаб пазейки своята партийна прослойка без значение каква е тя.

Гробарю, мед ти капе от устата ! Формулираш всичко с удивителна точност. Виж Фейсбук - Теодор Михайлов.

Браво на червената агитка! Не мирясва, въпреки че мандалото вече падна! Сбогом на Кадафи му кажете, другари! "И като пееш Пенке ле, кой ли те слуша"...

СЕГА СЕ БИЯТ ПРОТИВНИЦИТЕ И ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА КАДАФИ, НО ПОСЛЕ ПОЧВА НАЙ-НЕЯСНАТА СИТУАЦИЯ ТАМ. ТРУДНО ЩЕ СЕ РАЗБИРА КОЙ СРЕЩУ КОГО ЩЕ СТРЕЛЯ. В ЛИБИЯ ОСТАНА САМО ПЕТРОЛА, ПУСТИНИЯТА И БОМБИТЕ НА НАТО КАТО ВЕЧЕАН СПОМЕН ЗА ПОКОЛЕНИЯТА.

Завладявайки Либия и контролирайки петрола и петролните продукти,запада ще влияе на всички съседни държави на които Кадафи помага и дава наистина много.Сега пак ще им дават като Сирия например но в замяна на нещо.

Ех много пдръжници на тиранията бе!! Вие обичате зарадните коли, софтуери и компютри, но сте за арабското безвремие. И там има хора които искат да живеят нормално и без страх. Засрамете се навежи. Кой може да помогне при такъв крадец - мириардер с наемна войска?

Либийците си караха западни коли и западняците им работеха бе галфон!Имаха безлихвени кредити за първо жилище и първа кола!Когато западняка се похвали с това ми се обади!

айде.....всички ОЗ политкомисари изпълзяха от дупките,чуха тръбата май да ги зове...напред другари,още една спирка и....Орландовци :)))))))))

Защо забравяте за кръстоносци? Колко пъте ходеха до Божия гроб? Кой бабтиса Цариград,тогавашна България и колко кръв се проля в името на Бог и Аалах.Нищо ново под слънцето и през 21-я век войната между двете регии продължава.

Преоблечен като жена ... с мустаци...

Въпреки, че съм противник на Исляма, искам Кадафи да размаже наглеците и окупаторите.Трябва най-накрая да се даде урок на алчния Запад, който само заграбва и поробва.Ако в България имахме нефт като Либия, отдавна щеше да е под контрола на Запада или Русия, и сега щяхме роби в собствената си държава, а западняците щяха да се къпят в злато за наша сметка....не че сега не робуваме на бг парламента и мафията де.

Нека Франция да побърза да заплати труда на бунтовниците,защото не се знае какво може да стане.Или вече са отменили пазарните механизми?

За това не се бх сетил. Не им ли платят точно и в срок на тия мекерета, ще стане ужас!

Искам Кадафито да излезе победител...ако бяха самоп бунтовниците - нямаше да има проблем. Но алчните и демократични (в кавички) Натовци и миротворците - пак в кавички от ООН ...щом са намесени -няма да е лесно. Не знам как може да има хора, които да вярват, че Америка, Франция и т.н. западни страни са се загрижили за населението. Наистина ли има толкова тъпи хора? Ама като чета - явно има.

тебе!Никога в историята на човечеството не е имало продължителна война в защита на тиранин!Не сравнявай с Чечня,няма нищо общо ,а напротив сравнението е елементарно с една цел-да внушава ,че видиш ли ще има страшна война "без граници "!Глупости на търкалета!Поробената от Сталин Чечня е съвсем друга история!След 10 дена НАТО прибира 5-те си самолета и историята приключва!

Дали пишеш верни неща .Провери от кога Кавказ е руски и не пиши глупости,че Сталин е поробил Чечня.Сталин не е бил роден когато Кавказ е станал руски. Вярно е ,че Сталин е изселил чеченците в Средна Азия за сътрудничество с немците .А Хрушчов ги е върнал.

Още през 1552г. ингушети ,кабардинци,адигейци се обръщат към Иван Грозни за защита от кримският хаганат. Никои от посочените по горе до тогава, не са мюсюлмани. На 21.01.1781г. чеченците се признават за васали и се присъединяват към Русия./Без война/Чеченска република е създадена 1922г. с декрет на Ленин.

Сложничко, казват, било станало ... Пък и като погледне човек кадрите, как хора с типично-либийски черти арестуват/ескортират някакви черни-като-дяволи и/или от т.нар. типично-кавказки тип ...

ВСИЧКО ЗАПОЧВА ДА ЗАПРИЛИЧВА НА ЧЕЧНЯ. ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА ГОСПОДА МИРОТВОРЦИ ОТ НАТО. ТАЗИ ВОЙНА ВЕЧЕ Е И ВАША !!!! ТЯ НЯМА ПРАВИЛА , НЯМА И ФРОНТ. ФРОНТА Е НАВСЯКЪДЕ , ДОРИ И НА ВАША ТЕРИТОРИЯТА !!!! ПО ПОДОБИЕ НА РУСНАЦИТЕ В ЧЕЧНЯ УТРЕ И ВАШАТА ТЕРИТОРИЯ ЩЕ БЪДЕ МИШЕНА НА СЪЩИЯ ТОЗИ ВЪОРЪЖЕН "ТЕРОРИЗЪМ", КОЙТО ПРЕВЪРНА В ЦЕЛ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСИЯ. ГАДНИЧКО Е И ОЩЕ ПО ГАДНО ЩЕ ВИ СТАВА. С КАКВАТО МЯРА МЕРИТЕ С ТАКАВА ЩЕ ВИ СЕ ОТМЕРИ И ДОБАВИ.

Драги колега, триумвире на Рим, не те ли затрупа още пепелта на Везувий или тази на историята?! Не се гневи - ти си в безвъзвратното минало, дори и да пишеш с главни букви!

Кадафа изби народа си ,като започна война с него!Логистичната подкрепа на силите на ООН,не са причинили дори е дна жертва!А това ,че либииците не искат диктатора,го вмени във вина на тях самите,никой друг не е виновен!

...която е започната през тази година в Либия, е войната на Запада срещу либийския народ!!! Понимаеш!?!?....Едва ли!

Панимаю, но не панимаю само как може да си толкова объркан в мисленето и определенията, ясни за цял свят, но непанимаеми само от тебе и "агитката"!

Ами, като са такива филантропи, Запада, де, защо не спасят народа на Сирия? Надявам се разбираш риторичния въпрос? Отговорът е много прост - нещастните сирийци просто няма НЕФТ!!!

Не му обяснявай на Шефче, той разбира всичко, но е с объркано червено мислене! Нелечимо е!

Вчера пък Скай нюз предаде за открити трупове на бойци от либийската армия със завързани ръце. така наречените освободители бунтовници са хванали хора на кадафи - арестуват ги, връзват ги и после ги екзекутират, а нато кротко си бомбардира ... каквото му падне (с умни ракети, дето падаха краи софия по време на воината в сърбия) е на това му викам мирна операция за защита на цивилното население после защо имало екстремисти ... еми сами си ги създаваме

"...където въоръжените поддръжници на либийския лидер продължават безпрепятствено да се предвижват по улиците..." Може би е време журналята да спрат да наричат събитията в Либия "арабската революция". Дали е революция ще се разбере по-късно, засега си е гражданска война - боевете не са само между "армия" и "революционери", а и между "граждани" и "граждани"

Разбрах интимната ти мисъл, но тоя е страхлив и надупен.

Останала ли още небомбардирана болница или къща от Демократизаторите от НАТО ? Докато техните народи не преживеят ужаса от войната на собствена територия - няма да миряса ВПК на тези държави, ще превръщат народи в колонии и разпореждат с националаните им богатства. Но има Господ, има възмездие - ще има и за тях.Заради хилядите убити невинни деца,заради втръсналите лъжи за демократичните ценности и защита цивилното население, зад което с крие необуздана бандитска алчност.

Кога ли ракетите Скът на Кадафи ще бъдат включени в играта му. За сега само една беше изстреляна. Дали може да стигат до средиземноморските кораби и кога???

Всяка държава, която: 1/е богата на природни ресурси и държи да ги управлява самостоятелно, 2/е с политическа система различна от англо-саксонския тип демокрация, 3/не разполага с възможности за ответен военен удар по територията на нападателя, е застрашена от инвазия на НАТО. С изчерпване на жизнено важните природни богатства, вероятно и второто условие ще отпадне.

Да сме щастливи, че си живеем мирно и доволно оплаквайки се от всичко, най-вече, че не сме богати, като арабски шейхове и не текат реки от нефт при нас!

Абе, кво е това НАФТО - 7 месеца демократично бомбардират бедуина , който е без войска и авиация и не могат да го свалят от власт и гепят петрола. Ми, те тогава срещу една що годе въоръжена армия няма да могат да направят нищо. Кадафито ги млати яко , независимо от дезинформационната война ,която се води срещу него. Даваш "лош" пример - не отстъпва без бой националните богатства на алчните мултинационални компании, които с евтин нефт ще поддържат мита за "предприемчивостта" на поданиците си. И по някоя сапунка за полиране.

Яко, яко, колко яко да ги млати. Доколкото виждам Кадафи-то яде бой. И ще продължава да яде. Бой. После ще го хванат, ще го съдят и ще увисне на бесилката като своето приятелче Саддам. А основната цел на силите на нато е да се избягнат в максимална степен цивилните жертви. Щото западняците са особено чуствителни на тази тема. Това ако бяха руски части да бяха сринали Триполи до основи. Като Грозни.

Де го чукат, де се пука .... Те му хортуват за Кадафито и немощното НАТО, а той пак руснаците му криви .....

Руснаците са виновни за всичко!

И какво, ти се гордееш, че "цивилизованият" Запад се разправи с противника си Садам по такъв варварски средновековен начин. Това ли са ти западните "ценности"? То вярно, че в САЩ още ги пържат на електрическия стол, всъщност, та явно не са излезли още от Средновековието, ма ние нали сме Европа?

не мога да те разбера теб,КГБ защо още се опитваш да вкараш нещо в чугунени глави които са обсебили(назначени) в червения сайд...това е повече от голям оптимизъм.Остави ги да си изкарват отровата като пепелянка която е хваната за главата и си гледай спокойствието...те са си пътници и го знаят добре,за това така ужасено скачат

Да живее САЩ - люлката на демокрацията. В името на свободата и демокрацията те не се спират пред нищо - включително да бомбардират болници и училища. Да живее!

ООН призовава към въздържаност. Но това не се отнася за НАТО, които формално с мандат на ООН бомбарират усилено в защита на цивилното население:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Все някой трябва да "защити" горкото население.

само дето цивилното население е въоръжено и воюва на едната или другата страна в конфликта. И НАТО май вземат страна в една гражданска война. А се чудя ние като страна от НАТО какви се явяваме - най вероятно агресори???? или миротворци????

Тази агония може да се прекрати,ако сатрапът имаше малко уважение към народа си!тоя започва все повече да заприличва на Хитлер по начина,по който пази кожата си и безда мисли за жертвите,които дава народът му!Но такива са всички те,страхливи и безмилостни,затова приключват по един и същ начин-Хитлер,Чаушеску,Саддам Хюсеин...

Кадафито бил кат Хитлер, а НАТО като какво е, когато "кварталът бе бомбардиран от НАТО, след непотвърдена информация, че в него е убежището на Кадафи"!!! НАТО са САДИСТИ, които: 1. Унищожиха една уредена социална държава; 2. Бомбардират, унищожават квартали и градове, избиват живеещите в тези квартали и градове, понеже "в него е убежището на Кадафи"! А ако използвамсъвременната терминология - са ТЕРОРИСТИ!

И да се обеси както искат империалистите. А да ти говори нещо правосъдния министър? Преврата се прави от измекяри за кяра. Абе много си тъп!

Самолетите на НАТО смело си бомбандират градове и жилищни квартали в изпълнение на резолюцията на ООН за защита на цивилното население