Кошмар по нашенски на летище Пловдив

Два самолета на Wizz air - от Дубай и от Валенсия - кацнаха около полунощ на летище Пловдив, отклонени от София заради силния вятър.

Обратно в новината

Коментари - Кошмар по нашенски на летище Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редно е да има авариини летища в готовност да приемат пътници и екипажи, които да поемат аварилал самолет или поради климатични проблеми, както това се случи в Събота и Неделя. Не разбирам за какво е хленчът. А, може би трябваше според вас самолетите да разтоварят пътниците с парашути, що ли? Или да кръжат над София, докато стихне вятъра ли?

Но кои са нашенците? Тези които ни нахлузват светогледите на божия народ, че всичко е пазар? И че всичко се определя от бюджети? Другарите комунета с произход от празни кратуни и убийци? А сега и първи активисти на религията? Че то няма специалисти, хората обезверени, объркани. Една шайка добре платени журналя и самовлюбена артистокрация едвам вече прикрива тоталното изпразване от съдържание на моделите спуснати по целия свят от една самовярваща си върхушка от посредствени люде с убеждение, че са божи синове. Как да се организират хората в Пловдив, а и не само като всяка нормална и градивна инициатвива, истински стойностна, а не празно лозунграска се задущава още в разцвет? Тъй че нашенците, ама баш нашенците българите отдавна не организират нещата по български. Откакто е натресено християнството само следват модели - византийски, турски, комунистически, капиталистически, европейски, демократичен. Християнство и ислям са еврейски творения за майнд контрол, от който да се възползват именно създателите на митовете. От същите са повечето идеологии които рамкират психиката. И тези идеологии се налагат с измама и насилие. Та така и нашенците. Нашенци водещи се по чужди идеологии в крайна сметка не са нашенци :-)

"Летище "Пловдив" се ползва за аварийно само по заявка" Те това направо изби рибата! Титан на калинкиния мисловен процес. Евала. После пак София е виновна.

Другарите от Пловдив сполучливо ДОКАЗАХА необходимостта от приватизация на летището! Търга вероятно ВЕЧЕ е започнал!

Издънката е на командира на самолета и на оперативния център на авиокомпанията. Летище Пловдив няма нищо общо с циганията. Сега една тлъста сметка към Wizz Air за кацане на летище, което е закрито и няма да правят друг път така. Много европейски летища имат закритие след 22:00ч и авиокомпаниите се съобразяват стриктно.

Това е така, незнам защо го направиха на световен проблем? Типично по български, нищо не може да ме изненада :))) Летището на Франкфурт затваря например в 11:00, какво странно има в това?

МНОГО Е ВАЖНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ ОТ ВСИЧКИ ! Летище Пловдив е закрито след 22:00ч Сега една тлъста сметка към Wizz Air за кацане на летище, което е закрито и приход в хазната

' След 22:00ч е празно място в полето , а не Летище Пловдив

И къде тогава да е запасното летище за самолети летящи до София?..

Варна, Бургас, Солун, Букурещ, Белград и Скопие, според работното им време и други фактори, свързани с безопасността. Запасните летища (обикновено 2) се отбелязват в полетния план, като се отчита полетното време до тях и способността им да приемат самолета, с който се изпълнява полета.

Нали искахте ГЕРБ и Тотев, ето ви ги в целия им блясък!

Тоз пък...ГЕРБ му били виновни... Добре ако ГЕРБ са виновни, нека да изберем други , ти кого би избрал ? Червените кхмери или АТАКА или ДПС????КОЙ??? Да, ГЕРБ са винивни за много неща, но и правят. Вече никой не може да го отреяе. Ти да си видял подобни неща да се случват при червените гниди? Аз , не! Между другото тази партийки на нашите баби и дядовци си отива леко-полека за щастие на младите. При Софиянски например имаше само едни Хали за 12 години. Гооолям напредък. Да ГЕРБ крадат но и оставят нещо.

Пипирудке, какво общо има герб и тотев? Ти от авиация разбираш ли нещо?

АМИ РВД то е за клатене, защо е отклонил самолета на летище което не функционитра?

Голяма важно, прошляците возещи се нискотарифната компания поседели два часа на седалките в самолета и к'во. Натъртили са им се дупетата ли!?

"Прошляците" са се возили в самолет на нискотарифна компания, осигуряваща по-добро обслужване и цени от "националния превозвач"! Това че е нискотарифна компания изобщо не означава, че услугата по превоз е с по-ниска степен на обслужване! Когато летиш постоянно и не използваш чекиран багаж - логично е да ползваш услугите на нискотарифна компания. Летя с WIZZ всяка седмица и ще продължавам да го правя!

да се съсипва всичко, що не е в София, не са от вчера. Що касае Пловдив два пъти се разиграва един идиотски сценарий: Първо държавата продава на лицето Х без значение колко, примерно 20 % от летището, или от Панаира, след това лицето Х увеличава капитала на дружеството, с което и своя дял на над 50 % и поема контрола над дружеството, като държавата през това време задълбочено "си бърка в носа" докато не изтече законния срок, в който може да възрази и така узаконява пладнешкия грабеж в полза на лицето Х, а той, разбира се, е "съвсем случаен" човек. Да кажем, че с летището този проблем се направи опит да се преодолее, но не напълно. После идваха инвеститори и предлагаха разни проекти, но си отиваха, като преди това споделяха, че в министерството им казали: "Проектът е много хубав, но защо не го осъществите на летище София?" И стигаме до момента, когато едни много близки до управляващите решават да затворят летището. И ето, това е факт за през нощта, скоро ще е факт и за през деня. Защото на тези хора не може да се отказва. Столичани да бъдат спокойни. Каквото и да се случва на другите градове, тях изобщо не ги засяга. Така или иначе, докато не закрият държавата, столица трябва да има.

Това е извънредна ситуация! Какво толкова ревете? Навсякъде може да се случи. Сигурна съм, че чужденците не са казали и дума по въпроса. Само българите умеят да реват за щяло и нещяло. Важното е, че са кацнали живи и здрави! И както винаги пак държавата виновна. А вие не сте ли част от тази държава? Защо непрекъснато плюете срещу себе си?

1. Това не е извънредна ситуация защото не е имало проблем с машината.....а това че летището има работно време по-малко и от на квартално магазинче превръща ситуацията такава...и това че сме Българи не ни прави част от тая Държава, защото всеки знае Държавата кого Хрантути, чии интереси обслужва и кого защитава. 2.Съвсем нормално кацане - оставаше и да не могат. 3. В случая и на малко дете...освен на Теб е ясно от какво се възмущават всички тук

.....ердинствената причина тая държава да не се закрие официално и да се изтрие от всяка една карта е че все още има нещо за крадене, източване, лапане и т.н.

Държавата бързо и сигурно отива към небитието!

Аварийно само по заявка, три дена преди полета. НЕВЕРОЯТНО

Евала Мите!

"Евала" идва от слава на аллах

като прочетох статията рязко ме хвана разтройство , и понеже не си бях заявил предварително достъп до кенефа се понааках

От Пловдив до Бургас самолетите летят 15мин господа от РДВ. Там има всичко 24ч.в денонощието

А после обратното връщане с кола до София?

Май и Бургас не е вариант, защото снощи и тук имаше силни ветрове.

у селу на стадиона, има няма сме 100 човека но ни построиха новото съоръжение за изборите...

Гледах някакви гадни лелки, каканижещи на шопски диалект колко страшно било, как детето и повръщАло, и т.н. Да сте летели с нормална авикомпания, дето каца по нормално време! Като сте тарикати, ще си платите гяволъка на нискотарифните!

Да, да, да, те авариите винаги стават само и единствено по предварителна заявка! За другата седмица сме планирали 4-5 аварийни ситуации, инцидентни, така да се каже. Що за малоумие. То било аварийно, но само по заявка! Само завършен идиот може да каже подобно нещо.

Не се казва "аварийно", а запасно летище. Да, ако искаш да го ползваш като такова в полетният план, трябва да го заявиш. Помислете преди да коментирате, моля! Приятен ден!

зимния туризъм очаквате...7% ли бяха или...?!...по скоро както лятото- от ръст 6% стана отлив близо 50%...СЕГА МЕ ЧУЙТЕ КАЛПАВО БЪЛГАРСКО СЕМЕ, ИМА ЕДНО ПОНЯТИЕ НА КОЕТО СЕ КРЕПИ ТУРИЗМЪТ ПО ЦЯЛ СВЯТ- КАЗВА СЕ : HOSPITALITY- ПОНЯТИЕ ОБЕДИНЯВАЩО ГОСТОПРИЕМСТВО, ЛЮБЕЗНОСТ, ВЕЖЛИВОСТ, УСМИВКА, ПОЗИТИВНОСТ, ПРИВЕТЛИВОСТ И ПР. КАЧЕСТВА ЛИПСВАЩИ В МАНТАЛИТЕТА НА ГАНЮ...

Така е по- правилно да е заглавието! Става дума за селото на Еври- колтурата, за майните! Дочо

Шопите съсипват летището умишлено, за да нямат конкуренция.

Не шопите. А собственикът на летище София - ТИМ. Визеър отдавна питаха и искаха да летят и нощуват на летище Пловдив. Ама не им разрешиха.

Според директора сутринта по Нова,летището работело до 22,00 часа,след това там оставал само пазача.Само дето не каза,че пилотите трябва да видят табелата за работното време,като накой магазин. Или пътуваме по магистрала и хоп табела"Работното време на магистралата е до ......часа"

от летище София що са ги насочили - те не знаят ли работното време на на пловдивското летище. И като са ги пренасочили, защо не са се обадили на Пловдив, че им пращат аварийно самолети?

Да,така е .

От летище София не могат да насочват каквото и да било...всяка авиокомпания си има в flight plan-а резервни летища където да се каца в такива случаи.

Много ясно,че пилотите трябва да знаят къде отиват да кацат и че летището не работи след 22часа....това е отразено в цял свят чрез Notam....

Ако от журналисти се обслужваше летището, ще им трябваше една седмица да обслужат самолета. Стига с тези партенки , журналистите стават само да разлайват кучетата.

Брей, тия бантустанци видяха свят и надигат крак. Ало, жаби, не сте в развита страна, нито в ервопейска страна. Радвайте се, че кацате на хубава писта, летището има осветление. След няколко години и това няма да има.

Сега по телевизията говореха, как искали да дават на концесия и летище София. Това било в бюджета за 2016 година, освен взиманите 5.3 милиарда заем, тук май на облигации. Просто гледат да вземат пари на момента, а какво ще става в бъдеще, не ги интересува.

че то това да не са доктори да работят по 72 часа без прекъсване и да дават по 15 дни в месца разположения по 20 стотинки на час.то обществото търси слуги за жълти стотинки да му диверуват и чиракуват ама в този случай търси под вола теле защото си има работа с работническата аристокрация свикнала на много пари и много екстри

мамините ми те, били се изплашили летището виновно, трагедия. Да се радват богаташчетата, че са се оттървали в тоя вятър само с кацане на друго летище. Че можеше и да е по-зле. Като не искат да се плашат, па нема да одят до Дубай! Аз пари немам не одя и после не рева като кацна благополучно. Ай сиктир - разглезени софиянчета.

То това селските комплекси, наистина край нямат.

майнички - ко да ги прайш! стават само за селско-стопанска авиация

Летище с работно време!!! В извън работно време - няма такова.Интересно е да научим, в работното време какво правят и кой и колко им плаща за това.

Вършат си работата, това правят. Просто летището се подготвя за концесия. По българския модел...

Взето на концесия, не връзват бюджет, не спазват договора за концесия, не са адекватни, когато има ситуация, но ни се разминава нещастието, защото летището е обявено за аварийно и трябва да работи адекватно. Сега е уместно да полетят наказания към отговорните инспектори, които очевидно са си затваряли очите за проблемите на летище Крумово , а договорът за концесия да му се задейства клаузата за неустойки!

Всъщност ако е в друга държава досега да има три поне оставки ако е при путин да са на заточение в сибир тези които са го измислили аварийно по заявка

Важното е, че са кацнали живи и здрави хората. Летял съм в зверска турбуленция и мога да кажа най-важното е да се кацне. Всичко друго са бели кахъри.

аварийно само по заявка!!!- те тва само бг болен мозък може да го измисли! Боко, добре, че в самолетите са били само българи, ако бяха чужденци, дупе да ти е яко- началниците в Брюксел ще те направят на г..з, какъвто всъщност си!

Стига сте дрънкали за спорта. Гледам долу само специалисти. Преди да критикувате работата на другите се запитайте дали вие вършите вашата както трябва.

DIDA

Тук е България, а за жителите на Западна Европа България си е в Ориента!

Браво на Герб! Засега в Пловдив, после и в страната... Няма пари за 10-на души за дежурство?

Летището е частно. Кой трябва да ги даде въпросните пари? Държавата ли?

Нали има рубли!

Няма ли цацаратурата да се намеси кой е виновен за прстотията.Такъв филм аварийно по заявка няма или е аварийно с дежурен екип или по заявка а останалото време копат ниви по къра или по кафетата .

След 25 години "демокрация", ЕС, НАТУ, "развита пазарна икономика", "устойчиво развитие" и т.н. соросоидни мантри все по-трудно става укриването на голата истина - ЦАРЯТ Е ГОЛ !!! В разкапана и мизерстваща България, вече не могат да се поддържат в нормално състояние съоражения присъщи на развиващи се държави от 20 век. Реформатори-герберасти "оптимизираха" персонала и дейността на летището в следствие на което то не е вече летище ! Свиквайте - ще имате компютри и таблети - няма да имате ток, ще имате самолетни билети няма да има летища на които да кацнете и т.н.

Така написано изглежда като, че преди 25 години всичко е било мед и масло. В онези времена преди края на соца всичко се беше вече разкапало. В казармата примерно 90% от машините не работеха.......жалка картинка. Да не говорим за пътищата - Африка. Сега било зле,л :) Айде със здраве.

През "соца" граждански самолет да кацне на летище-призрак, на което няма кой 3 часа да докара стълби за слизане на пътниците.... .... това соросоидите се оляхте в лъжите си !

Ха Ха БГ....ум умува ум царува ум патки пасе....като развиваме единствено и само егоцентричното си съзнаване и плюхме на общественото осъзнаване, така ще е всеки ден ДО ПОБЕДАТА МУШМОРОЦИ

нима е толкова сложно да се организира дезурен екип всяка нощ,ама за това трябва да се мисли- откаде толкова мозак.

Ако един магазин не работи и ти влезеш през нощта, спешно, трябва ли да има дежурен продавач???

не е до мозък, а до пари, които се харчат за какви ли не капризи на депутати, ама за заплати няма ...

Безумието е в авиокомпанията,която е планирала първи алтернат Пловдив при положение ,че има Нотам ,че летище Пловдив не работи след 10.Tе със същия успех може да кацнат и на Доброславци пък нека след това да вият до небесата.,че никой не ги обсужва.Като не могат да кацнат в София,има Бургас и Варна.Lufthansa,които явно са запознати защо са кацнали в Букурещ а не в Пловдив?

че те настояваха да се затвори летището, защото искат да "избутат" другата нискотарифна компания, която лети оттам.

"Няма никакви проблеми летище "Пловдив" да се ползва като аварийно, стига това да е предварително заявено" Значи летищната врачка пророкува ситуация за авариино кацане след 5 дни (примерно), подавате заявка и готово. Какво сложно има? Безумие българско... :(

В случая не става дума за аварийно кацане,а за кацане на летище което е обозначено в цял свят,че работи до 22 часа.Аварийно кацане е съвсем друго нещо

Иванова

прав си!

така е извънредните ситуациий само по заявка и само ако премиера слъндце е позволил. иначе ше кацате в нивите. ама ха глезлювци..

Абе това ситуаций, да не е някой римски император, или нов химичен елемент!!!

То в Сирия дето има война всеки ден самолетите самолетите на гражданската авиация ги обслужват по добре от летище Пловдив. Ей от скапана, по скапана държава станахме...Евросъюэ, НАТО....Пълна ХУЙНЯ !!!!

Съкращенията в състоянието на мизерия, до което сме отдавна докарани ще носят не само неприятности, а и смърт. Лесно е, когато раздават огромни заплати на назначените свои хора, когато "наместват" свои фирми в търгове и публично-частни партньорства, но визия за цялата картина липсва, а това ни убива. Сега ли чу Мисковски, че летище "Пловдив" се ползва за резервно при лоши метереологични условия в София?

Проблемът следва да се отнесе изцяли към Министерството на транспорта и сенчестия министър Ивайло Московски. Плвдивското летище винаги се е ползвало, като резервно на софийското, но явно в министерството са изненадани. За шеф на летището в Пловдив е назначен друг "гениален" кадър, който заяви, че "извънредни кацания се правели по заявка". Какво да се коментира - това са фрапиращи некомпетентности, които един ден пак ще струват и човешки живот и пак виновни няма да има. Все пари нямало, но се намират за над 70 нови лимузини за властта, а Московски много държеше и нов самолет да купува.

"...Летище "Пловдив" се ползва за аварийно само по заявка..." Е добре, щом авариите са по заявка...съгласих се!!! Поредния пример за плиткоумие у бг чиновници!!!

Това е огледалото на държавата - ПЪРДОН , такава няма !

Вчера наистина не беше ден за самолетите. С невъоръвено око се виждаше как вятъра ги върти във въздуха и за пилотите беше трудно да държат курса. Не ми се искаше да съм в някой от тях наблюдавайки от земята.

Ганьо пак се показа какъв "европеец " е :))

Този "Ганю" е управлението на ГЕРБ и РБ които искат да закрият летището в Пловдив или да го "приватизират" за жълти стотинки.

Само, че безхаберието не е нашенско, а на МВФ, който ни докара до тази ситуация.

Като се избират да пътуват с нискотарифни компании така е!

Уникално си тъп Саше и ако беше високотарифна кацнала в Пловдив, ти щеше да ги пускаш...боко тиквенски материал си ти.

Високотарифната, в случая Луфтханза кацнаха в Букурещ, защото много добре знаят че летището е с работно време и няма кой да ги обслужи, за справка дори летището в Брюксел до скоро работеше до полунощ, глупак