17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре посмалете малко бройката на руснаците де. Реално и по руски и по американски източници, контингентът им там не е бил повече от 100 - 110 000 човека. С ротациите през годините би могло общият брой на участвалите в тази война руски военни да е около и над 600 000, но това е съвсем друго.

Американските войски са в Афганистан непосредствено след 11 септ. 2001, т.е. 17 години и не се забелязва да са спечелили войната. Руснаците бяха там само 10 години. Самите американци си признават, че ако руснаците бяха започнали да въоръжават опозицията както те направиха навремето отдавна да са приключили с операциите в Афганистан.

...Съветските войски, които навлизат в Афганистан през 1979 година наброяват 620 000 души... Това е откровена лъжа и понеже по една случайност съм чел оригинала на статията, категорично мога да кажа, че превода е сгрешен, както винаги. 620 000 руснаци са преминали чрез ротация на войските през Афганистан за 10 години. Което значи средно 62 000 на набор за година. А поне 20 пъти по-малко са навлезли в Афганистан през 1979 г. Всъщност през 1979 в Афганистан навлизат спец отряда Алфа, не повече от 60 човека които атакуват двореца на Хафизула Амин и го ликвидират.

А после?

Хах, като се е сетил че трябва да се връща при жена си е предпочел да остане там, може човека да е решил "легално" да избяга от съветската действителност, сигурно е приел исляма и има няколко жени, особено ако е бил то глубинката в СССР, изобщо не му е било трудно.

Човека е избрал свободата пред съвеЦкия терор и неговия огромен концлагер.

Последиците от войната на СССР в Афганистан се вписват като част от ,,перестройката" на Горбачов, която доведе до разпад на съюза. Един средно образован човек, с регионално мислене, застана начело на огромната държава, в най-неподходящ момент. И започна да изпълнява наставленията на досегашния си противник САЩ ... Докато войната във Виетнам е продължение на другите войни, които американците водят по света. Тази война бе позорно загубена ... Десетина години преди това, САЩ водиха подобна война в Корея, с подобен успех ... Тогава следващата цел бе Китай, както днес следващата цел е Иран. Все страни, граничещи с Русия. Но, американците не винаги побеждават.

Значи казваш американците загубили във Виетнам, а съветите не в Афганистан? Големи демагози сте ушанките, спор няма. Войната в Корея не е американска а на ООН, и не я започнаха САЩ а Китай, колкото до това кой я спечелил е достатъчно да сравним двете Кореи.

За войната на Корейския полуостров, САЩ не представляваха ООН и бяха победени от Китай. Американците направиха един глупав десант в един известен залив и бяха смачкани от китайската армия. Във Виетнам американците бяха изгонени с решаваща руска помощ ...

Кои войни водят амвриканците преди войната във Виетнам?

Фейк новина!

Който и форум да отвориш някакви дебили се джафкат и се изживяват като руснаци и американци. Да повърнеш.

ами това уж е хитро, иначе ще дойдат на място истински американци и руснаци, като в афганските земи

На сваления и пленен пилот ще му е харесала талибанската резаница и не дава зор да си ходи в СССР !

Днес е 2018,информацията е лесна.Всеки може да сравни,защо армията СССР влезна в Афганистан.За Ирак няма смисъл а се говори.

Слагам 20 лв. бас, че е свален със ракета „Стингър” . Когато американците започнаха да снабдяват талибаните със стонгъри, руснаците започнаха да ядат якия пердах. Голяма бройка самолети и вертолети оставиха там...

Руснаците в Афганистан не победиха, но не бяха и победени. Бяха там по време на Перестройката на Горбачов и бяха изтеглени. Има много руски книги и песни за афганистанските събития. Американците загубиха във Виетнам 60 000 човека. Още толкова останаха сакати. Тия, които оживяха, изкрейзиха като Маккейн. Няма книги и песни за Виетнамската война, няма почести и гордост. Носът на американците бе смачкан и те избягаха с позор.

Пич, не си в час за виетнамската война и за промените, които настъпиха в американската политика заради нея. "Виетнамският синдром" на американците е описан с големи подробности в американските песни, филми, проза, поезия и изобразителното изкуство. В чест на виетнамските ветерани на САЩ са издигнати огромни мемориали, в които се отдават почести на загиналите в нея и се възпитава национална гордост в новите поколения американци. Но от тази огромна вълна от виетнамската война ти нищо не си усетил защото първо, не знаеш английски език, второ, защото си бил вражески настроен към Америка и трето, не си пътувал в чужбина и не си ходил до Америка. Седял си през цялото време в своето панелно българско жилище, имал си достъп само до казионна българска информация и си продължил да носиш зелени чорапи "тип МНО" след пенсионирането си. Загубите за човешката цивилизация от такива кате теб, обаче, са минимални.

почти позна, само до българското жилище - това е някво русначе, живало в комуналка - където 5 семейства ги набутваха в 3 стаен апартамент без баня.

Фантазираш добре ... Позна само в едно, че съм неприятелски настроен към САЩ. И няма как да е другояче ...

Да наистина американците загубиха около 60000,но не казваш колко милиона,повтарям милиона ,загубиха виетнамците!Не казваш и каква е причината САЩ да се включат във войната! Не казваш и психопата Хо Ши Мин (това му е псевдонима) колко виетнамци изби! Не казваш каква мизерия беше във Виетнам след съюза им със СССР! Може да питаш Стефан Диомов,за това и защо му разтуриха "Тоника" Не казваш,че разликата между Сайгон и Пхенян беше огромна!

Не знам по какъв критерий ви избират, но сте големи неграмотници. Столицата на Северен Виетнам бе Ханой. Поне това да беше научил.

Бъркаш Виетнам с Лаос и Камбоджа ... Само че там американците не се намесиха ...

В тази реплика е вярно само названието на американската пушка М16. Другото е незнание по география и история ...

Виетнамците загубиха милиони , основно цивилни! Само защо не напишеш как и с какво бяха избити?

руснаците загубиха в Авганистан щото им се разпадна държавата и империята и ако не беше милиардовата американска помощ и пусийката щеше да е едно петно на картта

Ахам, все едно ватенките на изсипаха камара пари в северен Виетнам.

Алкохолиците от голямата кална локва на север от Монголия не си научиха уроците... Студена война 2 ще завърши още по-трагично за тях и от остатъците на Русия ще се нароят поне 20-30 държави и държавици...

..си.

Калн алоква,е онази работа на майка ти

Марш от тука русска свиньо!

Сега в Афганистан са хамериканците. Ядат същия ... хпердах. Бият ги с американски оръжия

щом се появи кенефния трол на козяците dp,значи положението е сериозно сред козяците,подрискани са

Никой по света не е посрищал руския ботуш с цветя, хляб и сол!!!? Това са историческите факти!!Само в България има такава картина!!!!?

Посрещането на руснаците с цветя, хляб и сол е чисто пропаганден клип. За всичките 50 години съветска окупация, в България се излъчваха едни и същи кратки кадри на "признателност". Защо ли? Защото режимът просто не е имал други, което подсказва, че българите са се изпокрили по домовете си при идването на съветската армия, а пропагандният апарат на БКП е бил сварен неподготвен за великото събитие. Да беше днес, "Бояна Филмс" щеше да спретне заснемането на много "по-мащабно" посрещане на съветските освободители. Като в холивудски сценарий.

И Сирия ще е втори Авганистан за руснаците..ха.ха.ха Никъде не видях сирийския народ да посрещат с цветя, хляб и сол руските освободители..ха.ха.ха

Вчера върнахме братчеда в ..Карлуково. ..Ама не можа са си почине добре през отпуската.

Eй, мангaл смрадлив! ...

АВганистан - ти си неграмотен, бе!

Беше прикачвач у ТКЗТо.

Съветският Виетнам. Мракобесна история.Жертвите сигурно са повече.Армията,воювала там е била наборна-млади момчета са били убивани.Нещата сериозно се обръщат,когато ЦРУ въоръжава"сенките"с ракети "Стингър".Хеликоптерите от ловец стават плячка.Нямали са работа там.Както англичаните преди тях.Както американците днес. Гледайте"9-та рота"на Бондарчук по темета-великолепен руски филм.

а във истинския виетнам знаят ли се въобще колко са жертвите от страна хамерите

Да, знаят се. Опитай търсачката, в десния горен ъгъл на браузъра не най-често. Където и да е дори умствено изостаналите руски слуги все ще я намерите някак.

Не си компетентен, педал недоносен! ..Мъник. ...

защо да е спам аналогията със жертвите в афганистан от страна на съветите и жертвите от стрна на краварите във виетнам,нали и двете държави нападат държави,а да верно че тука става въпрос за невърнал се свален руснак и то жив,ами че то и доста кравари пропуснаха да се върнат в кравария при положение че още са живи и си джиткат във виетнам като пастири.или не ви харесва аналогията със жертвите а дира

Няма американци, които да си джиткат във Виетнам като пастири. Това ти си го измислил. Всички данни за убитите, ранените и безследно изчезнали американски военни са уточнена от САЩ и Виетнам. Американската армия никога не изоставя своите военни.

че са дали жертви съветите е така и не постигнаха нищо.а да попитам сороските елементи какво ще кажат за виетнамската война,какво стана там и колко са жертвите от стрна на великите фермери и колко са ветераните просяци на наркотично лечение,просто да се направи сравнение,и в двата случая великите сили нападат държави

В рашата има десетки националности. Нищо чудно този пилот да си е афганистанец и просто да си е останал в къщи...или чеченец (1вият лидер на бандитите в Чечня веднага след разпадането на СССР е офицер от въздушните сили на СССР).

620 000 души ?!

Свалените съветски самолети са 125. Това официално и при положение, че не са имали насреща си бойна авиация, а пастири. Пак без аналог в света.

Щото пък високотехнологичните хамериканци не са в същото положение в момента.

А да поясниш как са? Или е важно да се ляля за копейки само

Не си прав и това е защото не знаеш. Американците дадоха $5 милиарда долара тогава на афганистанците да се бият срещу СССР и то предимно в противо-въздушни ракети. Не твърда че качествтото на СССРската армия е било високо.....не е било. Ветераните от ВСВ вече са измряли и руската армия пак изпада в застой. Качеството на руската армия с вижда във Виетнам против американците - прочети да видиш както казват самите американци...не руснаци.

Т.е. твърдиш, че в южен Виетнам е имало съветски войници, воюващи, като бунтовници ли?

човека е попаднал на маково поле и сега продава на хамерите опиум,а те се кефят на човека дето им обира доларчетата,а наште сороси чакат ли,чакат

То даже и онази тигрица, осиновена от Путин, избяга от Русия в Китай.

Че кой ска да се върне в Русия !? Дори от Афганистан :D

А защо не се замислиш малко, каква, ще да е причината, за да не се завърне?Ако са го взели в плен и са го ползвали за инфо, в противен случай,ще бъде убит?!То и онзи ден уж казаха,че е убит един руски журналист, който е бил критикувал Путин многократно, пък после излезе,че е жив...........

Смятай, човечеца е предпочел да остане в Афганистан, вместо да се прибира в алкашката кочина.

мама у стара.Да се чуди човек що в тая "кочина" пребивата и бачкат над 200 000 американци включително американски фермери предпочели да гледат крави в тайгата .

Колко руснаци са в америка, някой знае ли ?

200 000 са ти умрелите мозъчни клетки у тиквата :D

Преувеличил си с 2 нули.

От 200002. :)

а за козяшката кочина кво ще кажеш,нали ти чакаш там за черпака

а наште сороси не бягат на запад понеже там няма козяк да ги храни а ще трябва да се трудят на улицата под червените фенери,щото от тях друго не става,но все пак клиентите им ще са нашите мустакати съседи каращаи тирове и неплащащи на такива безродни типове

Не е единствен. Над 500 руснаци отишли да воюват в Афганистан остават да живеят там: https://www.youtube.com/watch?v=wbR3ClMNltk Видеото е от RT, за тези от руските подлоги, които не вярват на думите ми. RT е официалния държавен канал на матушка зад граница.

То куче да е няма да се върне,камо ли летец

затуй ли в гетото Н.ЙОРК от кучетап повече няма.Даже и асфалта бяха изяли.

Всъщност първите руски "войски" са цели 17 човека... после стават батальон и едва след като руснаците решават че не могат да вярват на афганистанската армия техния контингент достига 104 000 човека, числа съвсем различни от заявените в статията 620 000 нахлуващи в Афганистан руснаци;)

Ти пишеш за бройката убити

620 000 са за всичките 10 години - от които са убити 15000...

Толкова. 15 000 убити и над 50 000 ранени, над 2000 изчезнали. За сметка на това руските пияни уроди избиват над 3.5 милиона афганистанци, по-голямата част от които - цивилни.

В статията са дали броя на всички рускнаси действащи в периода на войната в Афганистан.: Всего за период в войсках, находившихся на территории Афганистана, прошло военную службу 620 тыс. военнослужащих, включая 525,5 тысяч солдат и офицеров Советской Армии, 21 тысячу гражданских служащих, 95 тысяч представителей КГБ (включая пограничные войска), внутренних войск и милиции

Аз да не съм врачка че да гадая какво са искали да напишат... затова и коментирам това което са написали, ето че дори и ти привеждаш аргументи че в статията откровенно лъжат а дали от нензание или по поръчка това вече е друг въпрос-)

Брежнев и Черненко го отписали , но путя не прощава , лошо му се пише , ако не ще да се върне .

4 коментара на един и същи комплексар,чакащ за помощта от козяк раздавана с черпак на стадото свине

Руските подлоги, и български предатели, скивате ли майна ръп в кюшата !

.....не става ясно дали той иска да се върне в Русия или ще остане в Афганистан. Бах мама му, ако този иска да остане в Афганистан и не иска да се върне в Русия.

За да избягаш в Афганистан и да станеш талибан то в Русия ще е цветя и рози ! Смех, смех гоооолям майтап !

с колко ника пишеш бе теле недоклатено? баси боклука...

То да искаш от военен летец да станеш талибан , значи в Русия ще е прекрасно!

нали у нас па стана президент

ТОЛКОВА Е ХУБАВО В РУСИЯ, ЧЕ ВОЕННИТЕ БЯГАТ В АФГАНИСТАН НЕ КЪДЕ ДА Е !

Човека е станал талибан-многоженец и хич не му се е връщало в СССР.

Обича цветя ... предимно мак.