Коментари - Руският омбудсман подкрепи погребването на Ленин (снимки) | Днес.dir.bg

Руският омбудсман подкрепи погребването на Ленин (снимки)

Омбудсманът на Руската федерация Владимир Лукин се застъпи за изнасянето на тялото Владимир Ленин от мавзолея и погребването му на друго мястo.

Обратно в новината

Коментари - Руският омбудсман подкрепи погребването на Ленин (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Непонятна е "руската душа" безспорно е, че почти всяка фамилия има жестоко и несправедливо пострадали от болшевишкия терор.... и все пак търпят мумията и монументите на доказаните болшевишки престъпници. Абе, май има по-мърши и от нас....

Руснаците нищо не спечелиха, напротив само много загубиха от това ,че сами си оплюха глупаво и безотговорно историята.

В Китай окончателно са се отказали от идеите на Мау цзе дун за уравниловката при заплащането и комуните и вървят по друг път но го почитат като основател на КНР и още не са изхвърлили мумията от музея му. Смятам че такава е причината и в Русия за Ленин.

Историята показва кой е добър и кой лош! Шапка им свалям на руснаците, че в името на обединената нация, не погребват Ленин, а и никога няма да съборят мавзолея! Какво стана при нас - тъпия Бакърджиев събори мавзолея в изблик на лудост и малоумие и раздели обществото, като втвърди редиците на бившите комунисти и те управляват държавата пагубно над 20 години с "демократични" подлоги и фесове! Заради такива малоумия, допуснати съзнателно и несъзнателно, истинската десница загина, а с нея и държавата!

Историята не е красива госпожа с показалка в ръка, която ни сочи нещо или някого. За да покаже нещо историята, трябва да го научим. Нека отворят всички архиви и ги публикуват в Интернет, например. Да видим, когато всички руснаци прочетат, че Ленин е казвал: "Плюя аз на Русия, защото съм болшевик!", дали няма бързичко да се обедини нацията против него. От него се затъркаля "Червеното колело", което смаза милиони човешки съдби не само в Русия. Взривяването на мавзолея е невинна детска игра в сравнение със злодеянията на шайката бандити, предвождани от "Вожда на пролетариата".

Щом след такива думи омбудсманът не е поел към Сибир, значи има голям напредък...

Поколенията и туристите ще бъдат лишени от най-популярната мумия.Това си е голяма атракция.

г-н лукин бих ли моал да ти го тура

Тези които днес плюят най много против комунизма и Русия и се бият в гърдите, че са велики демократи, утре когато колелото на историята се завърти ще бъдат най- пламенните активисти и политкомисари и около тях все така ще продължава да смърди.

Парите не миришат.

Свидетел съм как хора, които бяха партизани, активни борци против фашизма и партийни членове преди 1989-та, сега станаха синове на белогвардейци, лежали са в Беляне и са били десиденти. Фокусници!

погребвайте смрадливия труп!

Заради разрушаването на църкви и избиването на свещеници е вероятно Ленин да лежи там без опело.

Той е полуевреин...

Не е нормално, не е цивилизовано в 21 век една мумия да бъде изложена за поклонение! Тези на египетските фараони седят в музея, ползват се с научна и обравователна цел, но НИКОЙ не ходи в мазволей да им се кланя! Същото трябва да стане и с мумията на ленин- или да го погребат, или да го пратят в музей! Но не и да му се кланят като на господ! Така би трябвало да е в една цивилизована модерна страна

Боби

Ти тъп ли си? Защо мислиш, че някой му се кланя. Общо взето мавзолея си е точно като музей. Друг е въпроса, че Ленин колкото и да е противоречиво мнението на хората в Русия за него, е изиграл, може би най-съществената роля в новата история на Държавата Русия и нямам как да бъде просто захвърлен на бунището на историята. От друга страна може би е човека, който най-малко заслужава християнско погребение, но пък в основата на християнството е прошката, така че за мъртвите или добро или нищо.

Балсамирани вождове?! Само дивотии в този комунизъм долен! И бедни хора... А уж се грижел най-добре за тях! И все още има хора, които му вярват!Представям си каквво теле трябва да си, за да се вържеш на тази грандиозна лъжа, отдавна доказана като такава.

А , аз си мечтая да ме го балсамират " в определено положение"!

Думата мавзолей произлиза от името на карийския цар Мавзол, управлявал между 376 г. пр.н.е. и 353 г. пр.н.е. Не може зад всичко и всички да виждате комунизъм и комунисти и да си мислите, че сте нормални.

Благодаряй се че ББ не умря докато властваше, че да го балсамират и него. Ато такивакатонего и като тебе трябва да ги препарират и да г сложат в природонаучния музей при мандрамуняците

Аз съм християнин и също така суеверен човек. Вожд, вожд ,..но не му е мястото там. Традицията е - погребение! " Великите " идеи са невидими!!

А с Мавзолея на Ленин какво ще стане? Има ли смисъл да вадиш мумията от храма на Сталиновата религия, а самия храм да остане, за да могат червеноглавите празноумковци да се кръстят на петолъчка пред него? Ако сте забелязали, след като премахнаха мавзолея от центъра на София, червените бабички притихнаха и вече не са толкова войнствени. Крайно време е това да се случи и в Русия.

Гошко, обади се на Бакърчето- той е специалист по бутането!! И слава Богу-все още бута!! Одете у Москва и ... оправете работата!

Ленин и СССР бяха велики, сега ЕС се гради по модела на СССР, но без излишна физическа принура, тоягата е заменена с приказки за лека нощ и демокрация

СССР е прототипа на ЕС.

Какво постигна, съсипвайки една функционираща държава с реномиран елит, знаем. Какво не можа- също. Не можа дори да ги изхрани, че и тия след него: от революцията внасат милиони тонове пшеница от УСА всяка година. Щот за "Разораната целина" писаха, ама да я разорат- не рачиха. А фермерите си изкараха врагове- тях "разкулачиха". И Голодо-мора дойде: за милиони !

за Голодомор-а е, че е предизвикан умишлено. Някои твърдят, че е трагична последица от насилственото колективизиране на частните стопани, което изобщо не е оправдание, разбира се. Още Ленин изказва "гениалната" идея, че ако искаш наистина да управляваш живота на хората, трябва изцяло да контролираш достъпа им до храна. Точно това и са направили, макар да са срещнали неочаквано силен отпор от страна на селяните. Изземвали са им всичко, включително семената за посев. Няма как да са си мислили, че няма да настъпи глад. Освен това е факт, че са продължили да изнасят пшеница, поради което американците са поискали лично да раздадат помощите в бедстващите райони, защото им е било ясно, че ако дадат пшеницата на болшевиките, те ще я изнесат и ще оставят хората да умрат от глад. Показателен пример за намеренията им е и заповедта да се разстрелва всеки служител на НКВД, който даде от своята хранителна дажба на някое гладуващо дете, например.

В оценките си за най-новата ни история. т.нар. социализъм/комунизъм беше една прекрасна идея и социален експеримент, който обаче бе осъществен по най-калпавия начин и фиаското му бе предизвестено. Стигна се до задънена улица. Накраетко: не може да вървиш срещу законите на физиката и природата, т.е. вечните и универсални закони и принципи и да налагаш свои. Няма какво повече да обясняваме и да търсим под вола теле и да поглеждаме с неуместна носталгия назад. И експериментът беше проведен толкова неудачно, че не остави възможност и перспектива за някаква приемственост , а не на пълно отричане на онова, което все пак бе напрпавено. Това, което се случи 1990 г. , се случи по "волята" на естествените сили, които винаги се намесват, когато човечмеството в бездумието си стигне до задънена улица. Същият мехенизъм доведе до възникването на християнството (чиит принципи са универсални и изначални), когато всички съществуващи цивилизации , общества и религии изчерпаха своето значение и трябваше нова "парадигма", която да открие нов път за човечеството, за да може човешката цивилизация да продължи развитието си. В настоящия момент човечеството се намира в същото положение и е изправено пред същата дилема и нужда от нова парадигма, за да продължи напред, или просто да оцелее. ПП. В този смисъл изказването на руският омбудсман във връзка с изнасянето на тялото на Ленин от мавзолея и погребването му заслужава само адмирации с трезвостта на разсъжденията и обосновката си.

След ленинския геноцид над току що зараждащата се интелигенция в Русия, братушките са останали една обикновена сволоч. И до днес раните по генофонда не могат да бъдат излекувани...

Не е по християнски да стои в мавзолей едно мъртво балсамирано тяло. Да си го погребат по каноните на православието макар и след толкова години... Ако се страхуват от разделение в обществото - има си референдуми.

Очевидно няма достатъчно християни, които да споделят такъв начин на виждане. А и той, юдата, не беше- сигурно вече се е вампирясал, че е лош дори за ада !

Заровете го по-скоро, за да не разнася сифилиса на комунизма в цял свят.

Ленин е една от най-мрачните фигури в историята на Русия, колкото и комунистите да се опитват да твърдят обратното. Ето един дребен пример от човеконенавистната му политика: след като завзема властта в Петроград, назначава болшевишки патрули, които да обикалят денонощно града. И издава заповед, всеки забелязан по-дебел гражданин да бъде разстрелван на място. Заповедта е запазена и до днес.

Толкова пумия може да се излее само във форума на дирбг, защото тази медия явно това цели.

Ако това са истинските остатъци на евреина - сифилистик, съм изумен от факта, че бяха запазени почти 90 години. Макар, че най-точното им място е в екарисажа.

ще трябва да построим мавзолей за Санишев.

Докато в Русия не се споминат и последните зомбирани хора и хард-болшевиките с кучешки сърца не е възможно Ленин да бъде погребан и паметниците му катурнати.

Не знам защо се сещам за "Трилър" на Майкъл Джексън. Мястото на Ленин е сред танцуващите трупове.

Въпросът е кога ние ще погребем нашите ленинци.

Ленин не трябва да се изважда от мавзолея. Трябва да се взриви мавзолея, барабар с Ленин вътре и да се изравни със земята, а отгоре да се налее бетон.

ИМА ЕДНА КНИГА"ВЕЛИКИТЕ СИФИЛИСТИЦИ" ТАМ Е ИМЕТО НА ВОЖДА НА ПРОЛЕТАРИЯТА др. л е н и н.САМО КАТО ИНФО.

Другарят Станишев да се обади на другаря Путьин да не пипат другаря Ленин.

Владимир Илич Улянов, наречен Ленин: пети по класация мега-масов убиец на 20-ти век с 4 милиона жертви. Румел (Rummel 1996,8) изчислява, че от 2,2 милиона жертви на политическите убийства през периода 1923-1928, които са заповядани още от Ленин, само 2/3 могат да са извършени от Сталин, а 1/3 от това число са жертви на Ленин. Без тази 1/3 Ленин би бил отговорен само" за 3,25 милиона жертви

Трагично е, че много хора все още възприемат човешката насилствена смърт за нещо необходимо. Комунизмът оправдава тези убийства и повечето от привържениците на комунистическата идея (като я наричат все още) придобиват сила от мисълта, че толкова много хора са избити от комунизма, т.е. от тяхната калса. Това ги прави да се чувстват значими в своя живот заедно с групата, към която принадлежат по саморазпознаване. Аз, както и повечето хора на планетата намираме това за извратено. Намираме, че идеология, изградена на идея за враг, е идея на изроди. Те същите са най-бедните в цивилизования свят и недостигнали потенциала на регионите, които обитават. Комунистическите държави са държави на бедни народи и респективно чувствително по-ниско образовани в мнозинството си. А за България статистиката говори, че най-ниско образованият електорат е този на БСП - партия, която се гордее със 120 гоишна история, включваща масови безразборни убийства на интелектуалци. Озлоблението и посредствеността у тези хора е на такова ниво, че са способни да провалят и обрекат собствения си живот, но да не допуснат да се променят към по-добро и към съвършенство. Те са се закрепостили в класата си и се къпят в собствените си фекалии като обречени. Повечето твърдят, че принадлежността им е родова, като с това обричат и децата си на бедност. А реалността е различна. В днещно време има милиони примери на хора от бедната калса, които постигат със старание и знания успех и влизат съвсем безпрепятствено в категорията на заможните хора, т.е. в богатите класи. Това са хората, преодолели озлоблението. Това е условието.

една и съща пропагандна машина изкарва и Ленин и Сталин и Хитлер масови убийци.Сам Сталин казва някои неща, които се оказват пророчески и вече започват да се сбъдват. Руснаците се осъзнават все повече. Немците все още се плашат от мъртвия Сталин, но ще дойде момента и те да се осъзнаят и тогава ще стане страшно за пропагандната машина, която мачка в момента целият свят.

Ататюрк е бил пръв приятел на Ленин. Без помощта на Русия нямаше да я има съвременна Турция. Ататюрк лежи в същия мавзолей, както Ленин. Нито е бил комунист, нито руснак. Трябва да се вземе пример от турците, как се уважават историческите мъже - по това което са направили за страната си, а не какво казват техните врагове и наследниците на техните врагове. И затова Турция е велика.

Турция нито е велика, нито уважението към масови убийци трябва да бъде адмирирано. Турция е една жалка държава.

Като си се загрижил толкова за Ленин заминавай за русия да го браниш и не се връщай. Те русняците не искат болшевиките нашите окаяници ги искат. Баси изродите.

че си позволяват да харчат парите на данъкоплатците си, за да плащат на такива като Вас не ги прави изобщо велики. Колкото и пари да пръскат турските политици, за да убеждават целия свят в някакъв измислен образ на сегашната или предишната им държава, е напразно, защото дори техните граждани не им вярват.

На железният генерал бат Бойко единствената му грешка беше ,че не взе в екипа си Бъки Бомбата-Бича Божи за комунярската паплач ! Сега децата щяха да разглеждат цайсите на Станишев и Местан и скалпа на Долен зад дебели музейни витрини,а форумните опорни орки на Капута,Гея,Сопола и Фикуса отдавна да са изградили националните магистрали на доброволно ангариен принцип!

Stanislav

велико,но кои е баки бомбата?

Тия къв к чака... Ни е поне сме в ЕС и НАТО и до 10-20 години би трябвало окончателно да се отървем от комунистите, ама руснаците са обречени на вечен мрак!

Комунистите нямат нищо общо с ВЯРАТА,т.e. ТЕ СА АНТИХРИСТИ,без зла умисъл.Кланят се на мъртвите.

Ами да кажеш нещо за мощите на светиите по християнските църкви?

Светийте са вършили чудеса и са спасявали и изцелявали хората, а комунягите ги убиват и осакатяват.

ясно. за това я няма "Красная", отишла е да съпровожда вожда в последният му път, а путин нали е "освободил" цензурата и нета е "в ремонт"

ШШШШШТ....... Да не разберат египтяните бате.... Че като почнат,Тутанкамон,Аменхотеп,Нефертита.... Край няма.......

Тутанкамон, Аменхотеп, Тутмозис, и всички останали фараони накуп не са избили толкова народ колкото е избил Ленин.

dionisiosd@yahoo.com

Айде на бас!!! Ама ще ги сметнем като процент от съществуващото население в съответния исторически период.......

"Паметниците на Ленин и болшевиките в Русия не са адекватни на ролята им в историята - голяма, но много тежка и противоречива"

Аз пък не мисля, че си заслужава да се обърне специално внимание на тази личност от миналото - нищо добро не е дал на Света или на Русия - ако може да го махнат и да бъде забравен е най-добре. Или да го пишат редом до Хитлер, Сталин, Мусолини и др. подобни антигерои!

Истината по документи е, че Ленин е платен конспиратор на немските индустриалци и политици срещу Русия. За да се организира революцията са "дарени" много милиони, което сега се равнява на милиарди. Изпозлвано е доброто сърце на царя, за да го разкарат от трона. Спекулирали са с ползите за Русия, като е направена масовка с невиждани подкупи към обкръжението му. Става дума за невиждани до тогава в Русия купища пари. На Ленин му осигуряват немците и специален влак, за да дообсъдят конспирацията в Швейцария! А декларират, че болшевизмът им е враг! Германия... тази работническа гнилоч... Това са регистрирани факти, които съвсем естествено са изкарани от учебниците, но днес с интернет се сглобява цялата картина от събития и документи по много по-достоверен начин от който и да е бил учебник до сега. Комунизъмт е дело на подкупвали индустриалци и подли държавни служители, на шизофреници, произхождащи от аристокрацията, но от безделие и неспособност да бъдат продуктивни - влезли в големи пари срещу големи предателства. Този образ неподозирано ми напомня на Станишев, който е отгледан с много пари, возен в мерцедес до училище, но не работил и един ден реална работа. Вкаран с далаверите в политиката, където ги продължава по шизофреничен начин. "Земята ще изровя, но БСП ще постигне победа!" Как ви звучи изровена за победа българска земя, вместо изорана нива? Пошлост и шизофрения.

трагедията на русия е че са добри войници но само до там (с малки изключения) а отдавна богатството не се добива с войни!

На мен лично ми беше малко мъчно като взривиха нашия мавзолей. Той вече достатъчно добре се вписваше като декор, сцена и място за реквизит. А Пламен Карталов направи незабравими постановки на площада. За има-нема няколко години само червените бабички щяха да си спомнят първоначалната му функция... Ама нейсе...

Не тъгувай!Вече е договорено преместването на Ленин,барабар с мавзолея,в София.Ще връщат и деветосептемврийските манифестации.

Велика Русия винаги ще бъде най-богатата територия в Света, но с най-бедните хора живеещи в нея. Държава на диктатури и смазани кристияни

А ти къде точно живееш?

Кривогледият Лукин е едно злобно човече на алкохолика Елцин и от време на време за да угоди на Запада прави такива изказвания. Всъщност, той, Чубаис и Кудрин са петата колона на враговете на Русия в нейното управление.

той е бил доста скромен, само 10 милиона е избил, докато сталин е малко по-мащабен - 50 милиона......... дирници нека се повтаря това, тролчетата от посрано 20 не го знаят.....

значи, грешиш, избили са по сто милиарда двамата, а колхозника и застоя - по още 200 милиарда.

Тези числа бяха много модерни едно време. Който ги дигаше най-много - той беше най-най-, той беше дисидент, интелигент и демократ. Само дето това беше през 1984 г. - перестройката. 30 г. минаха, а числата растат ли, растат. Но сега има интернет, всеки може да ги провери колко са верни ...

ще ги проверите в Интернет? Как да научим истината като пак засекретиха архивите? Пък и не са били толкова стриктни да водят статистика за "враговете на народа". А и защо само броят на жертвите е важен? И един само жив да са хвърлили на прасетата в Белене не Ви ли изпълва с непреодолима погнуса? Как може човек да постъпи така?

Коментари - Руският омбудсман подкрепи погребването на Ленин (снимки) | Днес.dir.bg

Руският омбудсман подкрепи погребването на Ленин (снимки)

Омбудсманът на Руската федерация Владимир Лукин се застъпи за изнасянето на тялото Владимир Ленин от мавзолея и погребването му на друго мястo.

Обратно в новината

Коментари - Руският омбудсман подкрепи погребването на Ленин (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Непонятна е "руската душа" безспорно е, че почти всяка фамилия има жестоко и несправедливо пострадали от болшевишкия терор.... и все пак търпят мумията и монументите на доказаните болшевишки престъпници. Абе, май има по-мърши и от нас....

Руснаците нищо не спечелиха, напротив само много загубиха от това ,че сами си оплюха глупаво и безотговорно историята.

В Китай окончателно са се отказали от идеите на Мау цзе дун за уравниловката при заплащането и комуните и вървят по друг път но го почитат като основател на КНР и още не са изхвърлили мумията от музея му. Смятам че такава е причината и в Русия за Ленин.

Историята показва кой е добър и кой лош! Шапка им свалям на руснаците, че в името на обединената нация, не погребват Ленин, а и никога няма да съборят мавзолея! Какво стана при нас - тъпия Бакърджиев събори мавзолея в изблик на лудост и малоумие и раздели обществото, като втвърди редиците на бившите комунисти и те управляват държавата пагубно над 20 години с "демократични" подлоги и фесове! Заради такива малоумия, допуснати съзнателно и несъзнателно, истинската десница загина, а с нея и държавата!

Историята не е красива госпожа с показалка в ръка, която ни сочи нещо или някого. За да покаже нещо историята, трябва да го научим. Нека отворят всички архиви и ги публикуват в Интернет, например. Да видим, когато всички руснаци прочетат, че Ленин е казвал: "Плюя аз на Русия, защото съм болшевик!", дали няма бързичко да се обедини нацията против него. От него се затъркаля "Червеното колело", което смаза милиони човешки съдби не само в Русия. Взривяването на мавзолея е невинна детска игра в сравнение със злодеянията на шайката бандити, предвождани от "Вожда на пролетариата".

Щом след такива думи омбудсманът не е поел към Сибир, значи има голям напредък...

Поколенията и туристите ще бъдат лишени от най-популярната мумия.Това си е голяма атракция.

г-н лукин бих ли моал да ти го тура

Тези които днес плюят най много против комунизма и Русия и се бият в гърдите, че са велики демократи, утре когато колелото на историята се завърти ще бъдат най- пламенните активисти и политкомисари и около тях все така ще продължава да смърди.

Парите не миришат.

Свидетел съм как хора, които бяха партизани, активни борци против фашизма и партийни членове преди 1989-та, сега станаха синове на белогвардейци, лежали са в Беляне и са били десиденти. Фокусници!

погребвайте смрадливия труп!

Заради разрушаването на църкви и избиването на свещеници е вероятно Ленин да лежи там без опело.

Той е полуевреин...

Не е нормално, не е цивилизовано в 21 век една мумия да бъде изложена за поклонение! Тези на египетските фараони седят в музея, ползват се с научна и обравователна цел, но НИКОЙ не ходи в мазволей да им се кланя! Същото трябва да стане и с мумията на ленин- или да го погребат, или да го пратят в музей! Но не и да му се кланят като на господ! Така би трябвало да е в една цивилизована модерна страна

Боби

Ти тъп ли си? Защо мислиш, че някой му се кланя. Общо взето мавзолея си е точно като музей. Друг е въпроса, че Ленин колкото и да е противоречиво мнението на хората в Русия за него, е изиграл, може би най-съществената роля в новата история на Държавата Русия и нямам как да бъде просто захвърлен на бунището на историята. От друга страна може би е човека, който най-малко заслужава християнско погребение, но пък в основата на християнството е прошката, така че за мъртвите или добро или нищо.

Балсамирани вождове?! Само дивотии в този комунизъм долен! И бедни хора... А уж се грижел най-добре за тях! И все още има хора, които му вярват!Представям си каквво теле трябва да си, за да се вържеш на тази грандиозна лъжа, отдавна доказана като такава.

А , аз си мечтая да ме го балсамират " в определено положение"!

Думата мавзолей произлиза от името на карийския цар Мавзол, управлявал между 376 г. пр.н.е. и 353 г. пр.н.е. Не може зад всичко и всички да виждате комунизъм и комунисти и да си мислите, че сте нормални.

Благодаряй се че ББ не умря докато властваше, че да го балсамират и него. Ато такивакатонего и като тебе трябва да ги препарират и да г сложат в природонаучния музей при мандрамуняците

Аз съм християнин и също така суеверен човек. Вожд, вожд ,..но не му е мястото там. Традицията е - погребение! " Великите " идеи са невидими!!

А с Мавзолея на Ленин какво ще стане? Има ли смисъл да вадиш мумията от храма на Сталиновата религия, а самия храм да остане, за да могат червеноглавите празноумковци да се кръстят на петолъчка пред него? Ако сте забелязали, след като премахнаха мавзолея от центъра на София, червените бабички притихнаха и вече не са толкова войнствени. Крайно време е това да се случи и в Русия.

Гошко, обади се на Бакърчето- той е специалист по бутането!! И слава Богу-все още бута!! Одете у Москва и ... оправете работата!

Ленин и СССР бяха велики, сега ЕС се гради по модела на СССР, но без излишна физическа принура, тоягата е заменена с приказки за лека нощ и демокрация

СССР е прототипа на ЕС.

Какво постигна, съсипвайки една функционираща държава с реномиран елит, знаем. Какво не можа- също. Не можа дори да ги изхрани, че и тия след него: от революцията внасат милиони тонове пшеница от УСА всяка година. Щот за "Разораната целина" писаха, ама да я разорат- не рачиха. А фермерите си изкараха врагове- тях "разкулачиха". И Голодо-мора дойде: за милиони !

за Голодомор-а е, че е предизвикан умишлено. Някои твърдят, че е трагична последица от насилственото колективизиране на частните стопани, което изобщо не е оправдание, разбира се. Още Ленин изказва "гениалната" идея, че ако искаш наистина да управляваш живота на хората, трябва изцяло да контролираш достъпа им до храна. Точно това и са направили, макар да са срещнали неочаквано силен отпор от страна на селяните. Изземвали са им всичко, включително семената за посев. Няма как да са си мислили, че няма да настъпи глад. Освен това е факт, че са продължили да изнасят пшеница, поради което американците са поискали лично да раздадат помощите в бедстващите райони, защото им е било ясно, че ако дадат пшеницата на болшевиките, те ще я изнесат и ще оставят хората да умрат от глад. Показателен пример за намеренията им е и заповедта да се разстрелва всеки служител на НКВД, който даде от своята хранителна дажба на някое гладуващо дете, например.

В оценките си за най-новата ни история. т.нар. социализъм/комунизъм беше една прекрасна идея и социален експеримент, който обаче бе осъществен по най-калпавия начин и фиаското му бе предизвестено. Стигна се до задънена улица. Накраетко: не може да вървиш срещу законите на физиката и природата, т.е. вечните и универсални закони и принципи и да налагаш свои. Няма какво повече да обясняваме и да търсим под вола теле и да поглеждаме с неуместна носталгия назад. И експериментът беше проведен толкова неудачно, че не остави възможност и перспектива за някаква приемственост , а не на пълно отричане на онова, което все пак бе напрпавено. Това, което се случи 1990 г. , се случи по "волята" на естествените сили, които винаги се намесват, когато човечмеството в бездумието си стигне до задънена улица. Същият мехенизъм доведе до възникването на християнството (чиит принципи са универсални и изначални), когато всички съществуващи цивилизации , общества и религии изчерпаха своето значение и трябваше нова "парадигма", която да открие нов път за човечеството, за да може човешката цивилизация да продължи развитието си. В настоящия момент човечеството се намира в същото положение и е изправено пред същата дилема и нужда от нова парадигма, за да продължи напред, или просто да оцелее. ПП. В този смисъл изказването на руският омбудсман във връзка с изнасянето на тялото на Ленин от мавзолея и погребването му заслужава само адмирации с трезвостта на разсъжденията и обосновката си.

След ленинския геноцид над току що зараждащата се интелигенция в Русия, братушките са останали една обикновена сволоч. И до днес раните по генофонда не могат да бъдат излекувани...

Не е по християнски да стои в мавзолей едно мъртво балсамирано тяло. Да си го погребат по каноните на православието макар и след толкова години... Ако се страхуват от разделение в обществото - има си референдуми.

Очевидно няма достатъчно християни, които да споделят такъв начин на виждане. А и той, юдата, не беше- сигурно вече се е вампирясал, че е лош дори за ада !

Заровете го по-скоро, за да не разнася сифилиса на комунизма в цял свят.

Ленин е една от най-мрачните фигури в историята на Русия, колкото и комунистите да се опитват да твърдят обратното. Ето един дребен пример от човеконенавистната му политика: след като завзема властта в Петроград, назначава болшевишки патрули, които да обикалят денонощно града. И издава заповед, всеки забелязан по-дебел гражданин да бъде разстрелван на място. Заповедта е запазена и до днес.

Толкова пумия може да се излее само във форума на дирбг, защото тази медия явно това цели.

Ако това са истинските остатъци на евреина - сифилистик, съм изумен от факта, че бяха запазени почти 90 години. Макар, че най-точното им място е в екарисажа.

ще трябва да построим мавзолей за Санишев.

Докато в Русия не се споминат и последните зомбирани хора и хард-болшевиките с кучешки сърца не е възможно Ленин да бъде погребан и паметниците му катурнати.

Не знам защо се сещам за "Трилър" на Майкъл Джексън. Мястото на Ленин е сред танцуващите трупове.

Въпросът е кога ние ще погребем нашите ленинци.

Ленин не трябва да се изважда от мавзолея. Трябва да се взриви мавзолея, барабар с Ленин вътре и да се изравни със земята, а отгоре да се налее бетон.

ИМА ЕДНА КНИГА"ВЕЛИКИТЕ СИФИЛИСТИЦИ" ТАМ Е ИМЕТО НА ВОЖДА НА ПРОЛЕТАРИЯТА др. л е н и н.САМО КАТО ИНФО.

Другарят Станишев да се обади на другаря Путьин да не пипат другаря Ленин.

Владимир Илич Улянов, наречен Ленин: пети по класация мега-масов убиец на 20-ти век с 4 милиона жертви. Румел (Rummel 1996,8) изчислява, че от 2,2 милиона жертви на политическите убийства през периода 1923-1928, които са заповядани още от Ленин, само 2/3 могат да са извършени от Сталин, а 1/3 от това число са жертви на Ленин. Без тази 1/3 Ленин би бил отговорен само" за 3,25 милиона жертви

Трагично е, че много хора все още възприемат човешката насилствена смърт за нещо необходимо. Комунизмът оправдава тези убийства и повечето от привържениците на комунистическата идея (като я наричат все още) придобиват сила от мисълта, че толкова много хора са избити от комунизма, т.е. от тяхната калса. Това ги прави да се чувстват значими в своя живот заедно с групата, към която принадлежат по саморазпознаване. Аз, както и повечето хора на планетата намираме това за извратено. Намираме, че идеология, изградена на идея за враг, е идея на изроди. Те същите са най-бедните в цивилизования свят и недостигнали потенциала на регионите, които обитават. Комунистическите държави са държави на бедни народи и респективно чувствително по-ниско образовани в мнозинството си. А за България статистиката говори, че най-ниско образованият електорат е този на БСП - партия, която се гордее със 120 гоишна история, включваща масови безразборни убийства на интелектуалци. Озлоблението и посредствеността у тези хора е на такова ниво, че са способни да провалят и обрекат собствения си живот, но да не допуснат да се променят към по-добро и към съвършенство. Те са се закрепостили в класата си и се къпят в собствените си фекалии като обречени. Повечето твърдят, че принадлежността им е родова, като с това обричат и децата си на бедност. А реалността е различна. В днещно време има милиони примери на хора от бедната калса, които постигат със старание и знания успех и влизат съвсем безпрепятствено в категорията на заможните хора, т.е. в богатите класи. Това са хората, преодолели озлоблението. Това е условието.

една и съща пропагандна машина изкарва и Ленин и Сталин и Хитлер масови убийци.Сам Сталин казва някои неща, които се оказват пророчески и вече започват да се сбъдват. Руснаците се осъзнават все повече. Немците все още се плашат от мъртвия Сталин, но ще дойде момента и те да се осъзнаят и тогава ще стане страшно за пропагандната машина, която мачка в момента целият свят.

Ататюрк е бил пръв приятел на Ленин. Без помощта на Русия нямаше да я има съвременна Турция. Ататюрк лежи в същия мавзолей, както Ленин. Нито е бил комунист, нито руснак. Трябва да се вземе пример от турците, как се уважават историческите мъже - по това което са направили за страната си, а не какво казват техните врагове и наследниците на техните врагове. И затова Турция е велика.

Турция нито е велика, нито уважението към масови убийци трябва да бъде адмирирано. Турция е една жалка държава.

Като си се загрижил толкова за Ленин заминавай за русия да го браниш и не се връщай. Те русняците не искат болшевиките нашите окаяници ги искат. Баси изродите.

че си позволяват да харчат парите на данъкоплатците си, за да плащат на такива като Вас не ги прави изобщо велики. Колкото и пари да пръскат турските политици, за да убеждават целия свят в някакъв измислен образ на сегашната или предишната им държава, е напразно, защото дори техните граждани не им вярват.

На железният генерал бат Бойко единствената му грешка беше ,че не взе в екипа си Бъки Бомбата-Бича Божи за комунярската паплач ! Сега децата щяха да разглеждат цайсите на Станишев и Местан и скалпа на Долен зад дебели музейни витрини,а форумните опорни орки на Капута,Гея,Сопола и Фикуса отдавна да са изградили националните магистрали на доброволно ангариен принцип!

Stanislav

велико,но кои е баки бомбата?

Тия къв к чака... Ни е поне сме в ЕС и НАТО и до 10-20 години би трябвало окончателно да се отървем от комунистите, ама руснаците са обречени на вечен мрак!

Комунистите нямат нищо общо с ВЯРАТА,т.e. ТЕ СА АНТИХРИСТИ,без зла умисъл.Кланят се на мъртвите.

Ами да кажеш нещо за мощите на светиите по християнските църкви?

Светийте са вършили чудеса и са спасявали и изцелявали хората, а комунягите ги убиват и осакатяват.

ясно. за това я няма "Красная", отишла е да съпровожда вожда в последният му път, а путин нали е "освободил" цензурата и нета е "в ремонт"

ШШШШШТ....... Да не разберат египтяните бате.... Че като почнат,Тутанкамон,Аменхотеп,Нефертита.... Край няма.......

Тутанкамон, Аменхотеп, Тутмозис, и всички останали фараони накуп не са избили толкова народ колкото е избил Ленин.

dionisiosd@yahoo.com

Айде на бас!!! Ама ще ги сметнем като процент от съществуващото население в съответния исторически период.......

"Паметниците на Ленин и болшевиките в Русия не са адекватни на ролята им в историята - голяма, но много тежка и противоречива"

Аз пък не мисля, че си заслужава да се обърне специално внимание на тази личност от миналото - нищо добро не е дал на Света или на Русия - ако може да го махнат и да бъде забравен е най-добре. Или да го пишат редом до Хитлер, Сталин, Мусолини и др. подобни антигерои!

Истината по документи е, че Ленин е платен конспиратор на немските индустриалци и политици срещу Русия. За да се организира революцията са "дарени" много милиони, което сега се равнява на милиарди. Изпозлвано е доброто сърце на царя, за да го разкарат от трона. Спекулирали са с ползите за Русия, като е направена масовка с невиждани подкупи към обкръжението му. Става дума за невиждани до тогава в Русия купища пари. На Ленин му осигуряват немците и специален влак, за да дообсъдят конспирацията в Швейцария! А декларират, че болшевизмът им е враг! Германия... тази работническа гнилоч... Това са регистрирани факти, които съвсем естествено са изкарани от учебниците, но днес с интернет се сглобява цялата картина от събития и документи по много по-достоверен начин от който и да е бил учебник до сега. Комунизъмт е дело на подкупвали индустриалци и подли държавни служители, на шизофреници, произхождащи от аристокрацията, но от безделие и неспособност да бъдат продуктивни - влезли в големи пари срещу големи предателства. Този образ неподозирано ми напомня на Станишев, който е отгледан с много пари, возен в мерцедес до училище, но не работил и един ден реална работа. Вкаран с далаверите в политиката, където ги продължава по шизофреничен начин. "Земята ще изровя, но БСП ще постигне победа!" Как ви звучи изровена за победа българска земя, вместо изорана нива? Пошлост и шизофрения.

трагедията на русия е че са добри войници но само до там (с малки изключения) а отдавна богатството не се добива с войни!

На мен лично ми беше малко мъчно като взривиха нашия мавзолей. Той вече достатъчно добре се вписваше като декор, сцена и място за реквизит. А Пламен Карталов направи незабравими постановки на площада. За има-нема няколко години само червените бабички щяха да си спомнят първоначалната му функция... Ама нейсе...

Не тъгувай!Вече е договорено преместването на Ленин,барабар с мавзолея,в София.Ще връщат и деветосептемврийските манифестации.

Велика Русия винаги ще бъде най-богатата територия в Света, но с най-бедните хора живеещи в нея. Държава на диктатури и смазани кристияни

А ти къде точно живееш?

Кривогледият Лукин е едно злобно човече на алкохолика Елцин и от време на време за да угоди на Запада прави такива изказвания. Всъщност, той, Чубаис и Кудрин са петата колона на враговете на Русия в нейното управление.

той е бил доста скромен, само 10 милиона е избил, докато сталин е малко по-мащабен - 50 милиона......... дирници нека се повтаря това, тролчетата от посрано 20 не го знаят.....

значи, грешиш, избили са по сто милиарда двамата, а колхозника и застоя - по още 200 милиарда.

Тези числа бяха много модерни едно време. Който ги дигаше най-много - той беше най-най-, той беше дисидент, интелигент и демократ. Само дето това беше през 1984 г. - перестройката. 30 г. минаха, а числата растат ли, растат. Но сега има интернет, всеки може да ги провери колко са верни ...

ще ги проверите в Интернет? Как да научим истината като пак засекретиха архивите? Пък и не са били толкова стриктни да водят статистика за "враговете на народа". А и защо само броят на жертвите е важен? И един само жив да са хвърлили на прасетата в Белене не Ви ли изпълва с непреодолима погнуса? Как може човек да постъпи така?