Спасителят на децата от АМ "Тракия": Не съм извършил геройство, всеки лекар би постъпил така

Гледката беше ужасна, спряха над 100 коли да помогнат, казва д-р Елкин. Няма пряка опасност за живота на двете деца от катастрофата, настанени в "Пирогов"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля научете името на другия лекар .Призовете чрез медиите да се ,,покаже,, Много очевидци казваха, че той основно е спомогнал за ефективна преценка и оказване на първоначална помощ на децата. Не трябва да остава анонимен това освен ако той не иска да се обявява името му.

Абе име едно северно мъкедонско говно тука под ника Зоран от БеОград. къде само провокира и насажда омраза. Дано лично се обърне с магарешката каруца тоз подчовек и дано да не оцелее!

Жалко че автобуса не е бил усраински!

Адмирации!

Преди всичко трябва да сме хора. И на нашите клети дечица в река Лим така помагаха навремето тамошни хора с лодката си. Когато дойде бедата, тогава си проличава кой е Човек и кой л.но. Иначе може да се дърлим на политически, спортни и всякакви теми, да си се зъбим едни на други, но дойде ли бедата, тогава се вижда какви сме.

Точния човек ша точното място

Толкова обикновена и нормална постъпка да ни прави впечатление-докъде стигнахме в моралната си деградация.Разбира се че ще се спре,ще се помогне-това е най-нормалното ....Дано пак така дълго и напоително се разнищят причините за катастрофата,което е по-важният момент.А иначе-да,трябва да се спре,трябва да се помогне-ако сте забравили,ама чак да се рови как и защо го е направил човека-ами защото така е нормално,забравихте ли вече?

Благословени да са всички хора спрели да помогнат. Безкористната помощ в тези злобни времена има още по-голяма тежест. Тия хора са за медал. Браво!!!

Дано тази катастрофа се запомни като пример за добрина и сърдечност! Поклон пред всички, оказали помощ

Зорлем го направихте герой. Абсолютен смешник, дори не може да говори

Укропитек!

Ватенка алкохолизирана си ти

ЗОРЛЕМ СИ ГОЛЯМ БОКЛУК

Защо да говори? Апостола е казал, че трябва т дела. И по делата ще ги познаем. Очевидно доктора е Светла личност.

Лекар, не говорител!

Доколкото разбирам от коментарите преминаващите автомобилистш са се държали адекватно, осигурили са помощ на ранените и са осигурили достъп за специализирана помощ. Кой с каквото е могъл и според компетенциите си. Благодаря на всички вас! Дано тежко ранените оздравеят и се възстановят напълно! Нека тази катастрофа се запомни като лека и като пример за добрина и адекватност!

Поклон и признателност към всички, които са помагали в този тежък момент.

Spasiteliat v Razhta... Hvala Vam Spasiteli i na fseki dubruvolnu pritekal sa na pomosht !!

стОдентке от стулипинуву

A ovje bugarske govna sta su nase deca lecile to ti je bio bukvalno jedna pornografska stvar. Dobro je da su decki nase nekako prejivele i ne su umreli u Sofiu. Bugarski narod je govno narod...

Зоране, големи сте комплексари вие сърбите. Една война нямате спечелена срещу нас. Така, че трай си там. Зоране, ти Срби си велики смутљивци. Нисте добили рат против нас. Зато се држи.

"зоран" е сърбин точно толкова, колкото "бг" е българин

Бугарски народ је тамо лечио децу на путу, у Софији народ није учествовао у лечењу.

Ama nema bolje smrdlivo govno od srbe! Zorane, makja ti mrtva dA EBEM!

сръбски дебил

Аз съм от западните покраини и говоря сърпски.Ти си обикновен лъжец и не си Сърбин.Тази персона иска да внесе омраза.По сърпските медии пишат как хората са помогнали и искат да им се дадат медали с почести.Не обръщайте внимание на този,кой знае какъв е и откъде е.

Ти трол, грях ти на душата, да всявяш омраза между народите ни! Живея от 25 години в Сърбия и хората идваха да ми благодарят!!!! Всички псуват шофьора и искат тежка присъда него! Замълчи, ако не можеш нищо друго!

доколкото разбирам ,ти си едно ГОЛЯМО македонско LAYNO !!!!!!!

Защо когато Ви се казва истина Вие се супротивлявате Поднесена безплатно Защо Защо не се замислите в/у Вас самите Толкова ли е трудно Толкова ли е унизително Толкова ли Колко?

Затова с ракията - поне от обед

Мн си малък За 2 път Ти го казвам Не коментирай По умни от Теб

Ще те направя жена

Е какво ще стане на третия?

Аз съм жена наполовина

Вие не избирате!!! Вие консумирате Това са две много Различни неща Мислите,че Управлявате Управляват Ви Наивници Жалки

Спри да консумираш елекричество и интернет

Нека всеки ден в 20:30 ч - часът на катастрофата в продължение на 40 дни да изразяваме нашата благодарност към лекарите-спасители и подкрепа за тяхната благородна кауза, като поставяме запалена свещ на прозореца или излизаме със светещ телефон на балкона, всеки ден по 10-15 мин, всеки може да се присъедини и да бъде солидарен с докторите!

Свещите са за зимата!

Човешкото състояние да помагаш на другите в беда е сред хората, сред българите. Българина е единен в трудни моменти и си помагаме в нужда. Примера е в добротата. Бъдете добри хора!

Все още има нормални българи!

Винаги е имало и ще има. Работата е там, че медиите отразяват само лошото. Това създава у всички убеждението, че само лоши неща се случват. Но така е, когато доброто се крие, а се заливат хората само с депресия. Трябва да има баланс, но според статистиката хората кликат повече на лошите новини, съответно пари се правят от лоши новини. В сегашния силно материален свят, каузата медия да пише добри новини е загубена безвъзвратно. Това е и причината да не гледам новини и да слушам радио, в което няма новини - редуцирам до някъде заливащата ни депресия и денят ми минава по-леко.

А уж беше “добра” новина Читателите изнервени Акълът им мъгла Истина Внимавайте в картинката на числото Всяко добро Може да ви излезе през носът Всяко лошо Си е само за Вас

Аре вече ходи тролвай в темите, за които ти пращат, бе, да ти ЕПМ проста

За теб незнам... Малък си

Живеете даром Умирате за назидание Не разбирате Живота Само тъпчете тревата И ми дишате въздуха!!! Замислете се

Който вреди другиму, скоро донася вредата в къщата си.

Вредата В твоята къща

Разгледайте коментариите и ще видите как действат троловете!! Имаме новина - двама лекари и много доброволци са спасили живота на пострадали деца!! Гордост за България, гордост за лекарското съсловие, гордост за смелостта на доброволците!!! Лекарите са действали професионално, грамотно, спасили са хора, деца!!! И изведнъж под новината някакви "кални" и малоумни коментарии, оплюващи лекарите???? Администраторите на Дир.бг няма ли да се намесят??????

Не, точно админите на дир НИКОГА не банват руските тролове, не се надявай.

И защо да са непременно руски? Тя, простащината, националност няма. Както мъдро е отбелязал нашенецът, всяко стадо си има мърша.

Да се намесят :)))))))))

Мръсните усраински тролове се опитват да внасят вражда между нашите братски народи! Но нищо! Бог вижда и им е отредил незавидна съдба!

Истинските герои са тези, които не търсят признание. Дълбок поклон пред господин доктора.

Сигурно в продължение на почти километър имаше спрели коли, хората помагаха кой с каквото може - аптечки от колите, одеала, вода. Кой каквото има беше свалил от колата, за да помогне на ранените. Част от децата бяха занесене до банкета и сложени да лежат върху якета, хавлии, одеала. Гледката беше страшна - много ранени, целите в кръв. Имаше още много желаещи да спрат, за да помогнат, но нямаше къде да отбият. Част от хората, които по-рано бяха спрели, умоляваха преминаващите коли да не спират, а да се изнесат колкото може по-бързо, за да се освободи място за идващите пожарна и линейки. Минахме 15 мин. след катастрофата - всички пътници бяха извадени от автобуса и голяма част от ранените бяха превързани. Много бързо са се организирали и са действали всички. Поклон и Браво на двамата лекарите и на всички хора, които са се отзовали веднага и са помогнали!

Къв тоя елкин бе Някъф Супермен ли е Според мен Е Супергрозен И Суперсмешен Спасил е кой? Някви сърбоманчета

Нали си знаеш..? ;)

незнам как да те нарека...сърбоман е като русофил...ако ме разбираш. Тези деца са си сръбчета и са ДЕЦА. И браво на хората, които са помогнали!!!

Аз знам ТОЧНО КАК да го нарека, но.. правила.

...изяжда отвътре! А съдбата е най-големия учител. Кой знае, точно тези, които мразиш, ще се наложи да спасяват живота ти.

Ти си от излишните

Благодаря ви доктори!

Д-р Елкин е показателен пример, че държавата е лош стопанин и нищо държавно не функционира добре! Само лекар от частна болница и хладнокръвно, професионално дясно мислене е способен да създаде такава перфектна организация и да осъществи множество първоначални прегледи с точни и категорични диагнози!

От километър височина успях да уцеля чашката с кафето на тази жена! Това само аз го мога, щото съм про! Казал гларусът и продължил да сере напосоки над плажа, с надеждата след време да може пак да каже нещо от рода на горното... Просто лекарят е приложил знанията и практиката си там, където е било нужно. Това е спасило много животи. А човекът-лекар е скромен и не търси слава, просто се е втурнал да помага. От което ти вадиш абсурдни заключения...

На тази дата преди година Божията Майка ме спаси от смърт. Благодарности и на д-р Дмитров и екипите в св. Анна, които се грижиха за мен! Да е жив и здрав докторът, помогнал да се спасят децата! На всички тролове, хулещи лекарите и мед. работници - Господ вижда кой сее вражда между хората и наказва. Всякакви лекари има, всякакви инженери, учители, свещеници. Всякакви сме и пишещите тук- даже сме различни на 10, 20, 40, 80 години. Днес сме казали лоша дума някому, утре сме потърсили и ние да получим заслуженото за труда си, вдруги ден, дай Боже, ако се озовем в такъв инцидент, да помогнем с каквото можем!

Файда Бро

На спасителите не ги чала нищо добро. Съдбата си знае работата.

Като бройлери Низши хора Квото им спуснат И кълват Няма мозък Само емоции Живеете даром Умирате за назидание

Д-р Елкин!

“лекар” Който да не взима пари Бели пари За черни дни Под масата :)))))))) Хипократ да го духа

Ей такива мизерни душици като тоя трол заслужават някой да им почупи кокалите, когато почнат да се правят на умни на живо.

Да не си събираш зъбите Със счупени пръсти По полека

Браво на д-р Елкин, на другия доктор, на хората спрели да помагат, на всички екипи, които са се включили. В крайна сметка това е смисъла да живеем в общество - да си помагаме един на друг, а не да се тролим и разделяме.

Благодарности и почитания към този лекар - д-р Антон Елкин! Пожелавам му много здраве и излекувани пациенти!

Герой е човек, който попадайки в точното време на нужното място, прави правилните неща. Благодаря на двамата лекари и на доброволците, че са помогнали и не са останали безучастни. Има надежда за тази страна!

За някви сръбски мекерета Честно

Дано просто ти плащат, за да поддържаш гореща дискусия тук. Защото иначе си пълна дупка.

Утре вас ще убият Ако нямате пари Те не са хора Те са печалбари Нямаш ли пари Си умрял Истина

И това лекарите са го измислили и направили? Дали не са няколко правителства, начело с това на Костов, а после с промените от ГЕРБ? Кой въведе здравната система, кой я направи мащеха за гражданите на България? Предимно юристи и бивши партийни секретари направиха така, че без пари да умираш. Лекари, полицаи, учители са поставени да работят в отвратителни условия и да имат избор между терминал 2 и това да издържат семействата си като вземат от пациентите!

Хвала на такива доктори, които без да се замислят, с риск за собствения си живот и здраве, дори без да попитат за здравноосигурителния статус и даже без да очакват заплащане на потребителската такса, така всеотдайно извършват триаж и оказват първа помощ!

Защо журналистите не се размърдат и да издирят и другия лекар, който е помагал?

Доган не плаща за други, само за своите

Анестезиолог Предозира и упойката Беше 45 килограма Как да ги уважавам Колко хора УБИХА с незнание С “ковид” Бедни Колко??? Как да ги уважавам!!!

Всички се оправдават с упойката, а няма нещо по-прецизно да се изчислява по време на операция…

Неблагодарници, дайте поне на докторите по 1000 лв за Първа линия, на сестрите по 500 и на санитарите - по 250 лв! Те ежедневно са на Първа линия в борбата за спасяването на животи и имат нужда от Вашата подкрепа! Нека да организираме благотворителен флаш моб с есемеси и да се направи един фонд "За първа линия" от който да се изплащат средства за "Ангелите в бели престилки"!

Този лекар още вчера се появи и каза, че има и друг негов колега който много е помагал, но не му знае името. Него намерете!

Не се появи, а го издириха.

Не го издириха, вчера сутринта го гледах по Нова.

Дълбок поклон до земята и респект за ВАС др,ЕЛКИН и за Вашият колега,

В която и човещината се залива с помия, огън да я гори. Кочина. Щом друго освен помия нямаме и явно друго не произвеждаме. Добре че са такива хора да ни отсрамват от време на време.

Има един филм, казва се "Герой" с Дъстин Хофман. Много поучителен филм, в който засягат темата за това как трябва да изглежда и какъв човек да е героят. В общи линии казват, че героят е обикновен човек, който постъпва правилно в извънредна ситуация и не чака награда от това. С други думи, всички помогнали при тази катастрофа са истински герои. Да, може на лекаря и на пожарникаря това да им е работата, ама той като лекар не е бил на работа в този момент и ако беше подминал, едва ли някой щеше да разбере, че той изобщо е бил там. Той се е почувствал длъжен като човек, който притежава специфични знания в него момент да спре и да ги приложи, за да помогне на останалите и то без да очаква възнаграждение за това, така че всички, които не са съгласни, да си гледат работата! Виждал съм го и друг път. Лекар, който се прибираше след работа стана свидетел на блъснат пешеходец и му оказваше първа помощ докато пристигне линейката. Това са истинските лекари, а не онези плъхове, които като чуха за корона и се изпокриха!

Тоест ти твърдиш че всички лекари , които починаха от covid докато спасяват неблагодарници като тебе, всъщност живи? Или според тебе ако лекарите не са умрели от covid значи са се скрили???

Всички, които се разболяха измряха викаш, а? Става епидемия, в медиите силно преувеличена и лекари се изпокриха, оставяйки това на по-свестни техни колеги. Това е като ако стане огромен пожар и пожарникарите да се изпокрият, защото може да изгорят. Той ако е толкова страшен пожара, все ще се намери кой да го изгаси, нали?

Ти обвиняваш абсолютно всички лекари включително и починалите лекари зарази ли се с covid помагайки на нещастни и нагли същества като тебе. Щото ти си точно като Корнелия-ревеш че няма covid, докато се разболееш и се хвърлиш да биеш лекарите защо на секундата не са ти обърнали внимание точно на тебе.

"Това са истинските лекари, а не онези плъхове, които като чуха за корона и се изпокриха!" Ти можеш ли да четеш или просто си тъпо и заядливо същество, което се чуди как да сложи на друг думи в устата, за да се покаже компетентен? Лекари са починали при ковида, много пациенти също. Това е нормално, но не е нормално лекар да отказва да преглежда пациенти, защото го е страх, че може да се разболее и да умре. Представи си един спасител на плажа да откаже да спасява хора, защото могат да го завлекат и него и да се удави.

да те питам. Кои точно лекари се били покрили? Понеже имаше и сума народ дето от няма накъде го лекуваха ковида въпреки, че не им е работа. Ама нямаше кой. И дадоха каквото могат. Някои и живота и здравето си.

Знам за случай, където една лекарка се разби от смени в инфекциозно отделение по време на ковида, защото много нейни колеги отказаха да поемат смени там. Жената дори когато не бе на смяна се отзоваваше денонощно, просто защото нямаше кой друг! Така че не обиждам всички лекари, но онези, които се покриха тогава са срам за професията. Те си се знаят кои са!

Какви са професиите на останалите герои ? Защо не споменават ?

Останалите 50-100 човека,които са помагали нямат професии или са с незначителни професии.

Нито мия чинии Нито ми пука за вас Нито някой може да ми забрани Да коментирам Така,че Местя

Спасил дечицата Тоест Свършил си работата Като хората Поснах една сълза От умиление

И аз като видя маце със спукана гума винаги помагам

Това е Лекар,с главно Л при това.

Прав е докторът...да не помогнеш не е нормално, това, което е направил е правилно и достойно. Имал е и тази възможност и шанс. Но чак геройство, респект, поклон и т.н. шаблони, няма нужда да се хиперболизира, че автоматично предизвиква обратна реакция. Геройство е например да влезеш няколко пъти в горящ автобус и да извадиш един по един хора оттам или нещо подобно. Това на доктора е просто спазена Хипократова клетва...

Щеше да разбереш, че за герой го посочват всички присъствали на мястото хора. Самият той смята че просто си е свършил работата. Така както и пожарникарите влизащи в горящи сгради да спасяват хора смятат че просто си вършат работата. Но за спасените от тях хора-те са герои.

Именно такова професионално и доблестно поведение на лекар, както и съпричастността на множество пътували по магистралата граждани, които са помагали на пострадалите и на институциите, е повод за гордост. Нацията има достойни представители - повече трябва да се разказва за тях и българинът да се вслушва в тях.

БРАВО НА ЧОВЕКА ... ТРЯБВА ДА ГО НАГРАДЯТ