Изтеглят опасно лекарство от аптеките

Препарат за подсилване на имунитета, който е опасен, ще бъде изтеглен от аптечната мрежа у нас. Разпореждането е на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Обратно в новината

Коментари - Изтеглят опасно лекарство от аптеките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, някой ползвал ли е имунофан ампули

Аз не съм запознат с регистрацията на препарата Имунофан ампули у нас но в Русия се изписва със рецепта или при определени условия в болница,а тук пишете за хранителна добавка а това по митнически категории е затвор разлика така че мислете каквото искате но май пак си патим от нечия много састрадателна алчност......

Преди 5 години направих програма с двайсет ампули имунофан ,получих ги със съдействието на VIP персони за 27 часа след изписването им от болница в Москва и при сменени две хладилни чанти за това време- от изключително значение е правилното съхранение пакета с ампули беше дъс стикер който показва дали са били изложени на повече от +10° Със синдром на Райтер+ Лерой с множествена локализация съм+ други усложнения,ефектът беше изненадващо добър и то за може би почти 3 години но в България не мога да ги намеря с гарантиран произход и съхранение трябва да се съхраняват между2 и 10° Търсейки да разбера защо този продукт не се намира на нашия пазар излезе нещо много интересно- фирмата производител на препарата поставя таван на цената над който не разрешава препаратът да се продава(20 евра за 5 ампули)при тази информация у мен възникват много въпросителни,а доставката о Русия освен транспортен има и митнически характер поне за частно лице,оказва се че здравната политика в страната ни има много лица......

Дойде Имунофан и измести Биобран.Сега остана Биобран Без конкуренция.Ама Биобран СЪЩО се продава като хранителна добавка г-жо Фармацевт.А лекува уж също и трябва да се регистрира като лекарство според вас.Как така Имунофан не може да се продава като хранителна добавка,а Биобран може?Еми да..то е ясно.Да му мислиме ние,а ВИЕ,продължавайте да се ПРОДАВАТЕ!Дано всички такива Държавни Чиновници,и нискоморални корумпирани маймуни във всички области на нашия живот се задавите,ама много скоро!Жалките хора трябва да си го получават,колкото се може по-навреме.

а сам сеска,в моммента сам на химеотерапия и използвам имунофан които е внесен от русия и се чувствам перфектно,всички иследвания сега са ми в норма,само внимаваите от каде купувате защото чувам че има много ментета от не коректни тарговси,използвам го за рак на белия дроб. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вал си изпя песента, налапа се кинти за рекламата и хукна по СПАхотелите по света. Защо продължава да мълчи, като задавил се от лапачката?!?

При онкологично болните Имунофан се препоръчва в общата схема на комбинирано лечение, включващо химиотерапия, лъчетерапия, операция. Прилага се непосредствено преди прилагането им с последвало продължение през целия лечебен период. При онкологично болни в III и IV стадий на заболяването, с наличие на метастази, се прилага като допълнителен препарат, подсилващ имунната система. При деца със злокачествени заболявания на лимфната и кръвоносната система е необходимо да се прилага през целия курс на химиотерапия и лъчетерапия, за да се предотврати развитието на токсикоза при децата. Една от силните страни на "Имунофан" е, че помага на онкоболните да преминат през най-тежките терапии с възможно най-добра защитеност, като увеличава физическата сила на тялото и му помага в борбата с раковите клетки. Освен това препаратът е създаден, за да подкрепя клетъчните процеси в организма, чрез които удължаване живота на болния. Екипът на проф. Лебедев е разработил и нов препарат - "Фавриан", който е преминал клиничните изпитания и се очаква да излезе на фармацевтичния пазар. Доказано е, че по фармакологичен потенциал и специфична активност многократно превъзхожда "Имунофан". Докато "Имунофан"има доказано въздействие при по-широк спектър заболявания, то "Фавриан" е изключително ефективен само при онкологични заболявания, защото в по-силна степен отстранява множествената лекарствена устойчивост. Тези два лекарствени препарата - "Имунофан" и "Фавриан" са предвестници на бъдещи промени в онкофармацевтичната промишленост в световен мащаб.

Вал, тези неща си ги преписал от рекламната листовка. Вече 7 месеца ежедневно го ползвам, но от днес спрях. Кажи каква е истината, че докато съм жив да предявя иск към вносителя, ако е опасен. Кой е за ГИЛОТИНАТА?

Вал, защо мълчиш?

Смята се, че по време на химиотерапия не трябва да се приемат имуномодулатори, защото те усилват митотичната активност на клетките. Противно на това схващане, Имунофан се препоръчва да се приема точно по време на химиотерапия, защото предотвратява множествената лекарствена устойчивост, възвръщайки чувствителността на клетките към лечебния ефектна химиотерапията. Преодолявайки множествената лекарствена устойчивост, се постига по-ефективно действие на лекарствените продукти при лечение на рака. Действието на Имунофан се развива в течение на 2-3 часа (бърза фаза) и продължава до 4 месеца (средна и продължителна фаза). При бързата фаза настъпва главно детоксикационен ефект, в резултат на който се стимулира антиоксидантната защита на организма посредством интрацелуларната продукция на цероплазмин, лактоферин и се активира каталаза; поддържа във физиологични граници холестерола в кръвта и намалява произвежданите злокачествени клетки. При средната фаза (настъпва след 2-3 дни и продължава до 7-10 дни) се наблюдава усилване на вътрешната фагоцитоза и унищожаване на вътреклеъчните бактерии и вируси. При бавната фаза (настъпва след 7-10 дни и е с продължителност до 4 месеца) се проявява имунорегулиращото действие на Имунофан, а именно възстановяване на нарушените показатели на клетъчния и хуморалния имунитет, увеличаване на производството на специфичните антитела, клиничните изследвания показват придобиване на сила, жизненост и издръжливост.

Когато те попаднат в клетката, тя ги изхвърля, осигурявайки собствената си защита, като този механизъм клетките проявяват и по отношение на немалко лекарства, синдромът на множествената лекарствена устойчивост се състои в това, че не едно, а всички лекарства могат да се отхвърлят от клетките, защото механизмът е универсален, без значение дали лекарственият продукт е вреден, или полезен за организма. Тогава провежданата терапия става неефективна и безполезна. Анализът на данните показва, че когато пациентът получава пълен курс химиотерапия, не може да се разчита на добър терапевтичен ефект, защото причината е свързана с множествената лекарствена устойчивост. Лечебното средство престава да действа, причинява мощна химическа реакция и химиотерапията е безполезна. Имунофан е първият в света препарат, който отстранява множествената лекарствена устойчивост, и това е неговото най-голямо предимство, защото преодолявайки я, той възвръща чувствителността на клетките към лечебния ефект на химиотерапията, благодарение на което се достига до ефективното действие на лекарствата при лечение на онкологичните заболявания.

Точно тези различни свойства учените използват за създаване на непознати до момента технологии, методи за диагностика и лечение. Оттук идва и новото направление в съвременната медицина, а именно наномедицината, чиято цел е внедряване на нанотехнологиите в медицината чрез разработване на ефективни методи за диагностика и лечение с използване на наноматериали и нанотехнологии. За да се създаде нов препарат като Имунофан, трябва да има действащо вещество, което ще окаже терапевтичен ефект. В тази връзка е открит нов клас биологично активни единения синтетичен хексапептид, които имат съвсем нови, уникални и необичайни свойства да възстановяват само нарушените функции в болните клетки, като не влияят на здравите клетки в организма. Имунофан е създаден на основата на синтетичен хексапептид, изграден от 6 аминокиселини: аргинил алфа аспартил лизил валил тирозил аргинин. Създаденият от проф. Василий Лебедев Имунофан подпомага лечението на онкоболни пациенти като възстановява баланса на окислително-възстановителните процеси в организма, стимулира имунната система в случаите, когато тя е нарушена при проявата на злокачествено образование, премахва възможността за множествената лекарствена устойчивост, като по този начин засилва ефекта на лечение при онкоболните с други препарати. Препаратът дезактивира свободните радикали и потиска негативните лекарствени въздействия на клетъчно ниво. В организма Имунофан бързо се разгражда до съставните си природни аминокиселини, което увеличава производството на антиоксидантни протеини и възстановява клетъчни имунитет. Установено е, че Имунофан спира появата на така наречената множествена лекарствена устойчивост. Има специален защитен механизъм на бактериалните клетки в човешкото тяло, които осигуряват изхвърлянето на вредните според тях агенти, попаднали в тялото.

Какво е значението на уникалния имуномодулатор "Имунофан" при кои състояния може да се прилага. На тези въпроси отговарят Б. Юстиниянова и М. Георгиева от Медицински университет - Варна. Имунофан е съвременен ефективен имуномодулатор, създаден с помощта на най-новото направление в световната медицина молекулярната нанотехнология. Тя представлява висока технология, която контролира веществото на микроскопично ниво, при размерии, по-малки от 1 милимикрон. Представката нано означава една милярдна и поради разликата на този мащаб от нормалните размери, повечето от наноматериалите притежават характерни физико-химични свойства, които са различни о тези на същите материали при традиционната им употреба.

Просто лекарството работи, при това много добре. Всъщност укрепвайки имунната система, се дава голям отпор на всяко заболяване.

Не става ясно кое му е опасното. Само, че не е правилно регистриран

за статините, от които оглупяха хиляди българи до степен да си хвърлят парите на непознати- заранта, сузастър, розвера, крестор, аторген и др. А как се тъпчат младежите с отровни хр.добавки за боди билдинг - идея си нямате, интерфероните съкратиха живота на стотици с МС, хепатит, онко заболявания и др. - нямат край.Но пък някои от тях забогатяха яко.

Интересно защо само дир я пуска информацията. Защо не се посочи номера на заповедта, точно за кой продукт става дума, за прозводителя и т.н.. Ако е толкова опасен, тази шефка на ИАЛ защо не го заяви по националните медии? Имат ли представа, каква паника е обхванала ползвателите? Тези тъпанари са за ГИЛОТИНАТА.......

А бе нямали някой да вземе да провери каква е тази доц. Асена Стоименова и колко е доцент или пак е поредната герберска калинка, която е готова на всичко заради пари!

Магистър-фармацевт, завършила ФФ, МУ-София през 1996 г, ако се не лъжа. Станала е доцент преди да бъде предложена за ИД на ИАЛ. Злите езици говорят, че е номинация на АБВ. Но това последното е слух, в чиято достоверност не съм сигурен.

Имунофан спрей", защото в комплексна терапия или самостоятелно лекува: онкологични заболявания вкл. химио и лъче терапии; опортюнистични инфекции (цитомегаловирус и херпес инфекции, токсоплазмоза, хламидия, пневмоцистоза, криптоспоридиоза); хроничен вирусен хепатит; хронична бруцелоза; дифтерит, включително бактерионосителство; токсикоза; септична токсикоза; септичен ендокардит; гнойно-септични усложнения при пациенти с хирургични заболявания; синдромът на бронхиална обструкция; холецистопанкреатит; ревматоиден артрит; псориазис. А това е твърде силна конкуренция за подобните и много по-скъпи "западни" лекарствени препарати на нашия пазар!

А някой знае ли защо БИОПАРОКС беше изтеглен от пазара. Беше много ефективен за разлика от ТАНТУМ ВЕРДЕ - то.

щото Санофи не плащат на наште трътляци за пълнене на гуши ...също както и руснаците за имунофана....

"БИОПАРОКС"а го произвеждат италианците, а "ТАНТУМ ВЕРДЕ"то го произвеждат французите и имат изнесено производство и в Унгария.

Притежател на разрешението за употреба и производител Притежател на разрешението за употреба: Les Laboratoires Servier,  Франция

Грешката на имунофана е че е руско производство.

Защо всеки говори за лекарство? Този продукт е регистриран като хранителна добавка, а не като лекарство. За да се регистрира един продукт като лекарство се изискват много процедури, чиято цел е: 1. Да се докаже ясно и статистически значимо, че продукта действа. Това се прави с много предклинични и клинични изследвания. 2. Трябва да се установи, че лекарството много добро съотношение полза/вреда (в полза на ползата); 3. Да се установят статистически значими странични и нежелани лекарствени ефекти, а също така лекарствени взаимодействия; 4. Да са налични валидирани методи за количественото съдържание на активните съставки в продукта, чрез които да се проследява качеството на продукта през всички етапи на производството; 5. Да има налични методи за анализ на примесите и разпадните продукти на активните съставки, за да могат да се следят лимитите им в продукта; 6. Да има изследвания за стабилност; 7. Производителя да има въведена система за Добра Производствена Практика (GMP) .... и още много изисквания. Това се прави за всеки лекарствен продукт, който се предлага в нашите аптеки. Това разбира се не се изисква за хранителните добавки. Изисква се единствено производителя да е въвел системата HACCEP (хасеп), която се изисква за производството на храни и напитки, и да поддържа необходимата техническа документация, съгласно БДС.

ама нее американска ...еле пък като не е червена боровинка - никакъв шанс))))

Не знам защо един чисто регулаторен проблем се опитваме да го представим за политически? То едното било руско, а пък другото американско.... То едното можело, а пък другото не.... Изпълнителната Агенция по Лекарствата не гледа по този начин на нещата. Ако даден продукт твърди, че лекува, а не регистриран като лекарство, то тогава неговото присъствие в аптечната мрежа е нелегално. Това е простата истина. Ако производителя е убеден в ползите на своя продукт и го е защитил с патент нека да премине през целия път на регистрация и да докаже черно на бяло и научно аргументирано, че неговият продукт действа и е безвреден.

Пълни глупости... Този имуностимулант е напълно безопасен и освен това е доста ефективен. Без да съм русофилка признавам качествата на руските учени - по отношение на фармацефтиката и химията. Просто интересът към този препарат нарастна и съответно вносителите стават "неудобни" на големите играчи в бранша. А че аптеките са пълни с нискокачествена химия, която ни трови всички мълчат. Моя позната ползваше имунофан, беше онкоболна с много лоша прогноза, живя в пъти по- дълго от това, което й бяха предрекли. Тя беше от първите които ползваха този препарат тук и си го набавяш с много мъки от Русия. В последствие започнаха да го внасят, хората го търсят, защото им помага и това естествено стана греда в очите на някои. Не е важно да живеят хората, важно е джобовете на Софарма и други подобни мафиоти да са пълни. Това е истината. Нищо скандално. Обичайни проблеми като не си плащаш на никой и се опитваш да правиш нормален бизнес. По - добре да внасяме стари ваксини под протекциите на Здравно, те са отровни или водят до увреждания на децата, но пък са ОДОБРЕНИ.

Не било "кибер атака" а най-ми било лекарственна атака!!!

Това е едно от малкото изключения, когато след "най" не се пише тире и ти го цопваш точно тук. И - лекарственна? Кога ще го научите този ултрасложен български език?

paбиpaм

Малка е надеждата и с всеки изминал ден намалява. Толкова рядко се вижда грамотно написано нещо в мрежата ... Ето, например Информирана госпожа по-горе, която пише доста сносно, е написала "фармацеФтика" и "нарасТна" :(

краварското посолство чак толкоз не са придирчиви към ибрикчиите)))))

Намериха лесен път за печалба частниците и регистрираха безброй аптеки. Закъсалите със здравето си хора, колкото и бедни да са, ще дадат и последната си стотинка за надеждата. Това използват безскрупулните буржоа и трупат бързи печалби от нещастието на стотици хиляди болни и отчаяни. Да не говорим за високите цени и ментетата. Разрушиха българската фармацевтична промишленост и внасят на поразия каквото им попадне.

Явно лекарството работи. Става същото, както със всеки осмелил се да каже неудобната истина - изкарват го луд или педераст.

Това е лекарство , което стимулира имунитета и е много добро от серията нано лекарства , които лично Путин е поръчал на учените в Русия да правят лекарства ,които да лекуват народа. От опит знам, че в България го използват предимно онкоболни и са с доста добра преживяемост след терапия с имунофан, за разлика от химио или лъчетерапия. Шапка свалям на пезидента Путин, който настоява народът му да е зврав. А тук в България дребните боричкания и простотии няма да спрат хората ,които мислят разумно и имат нужда от лекарството да си го доставят от Русия по нелегален начин. Живи и здрави.

А аз си мислех, че опорнит точки на Савушкина са как Бокьо Тиквата трови народа!!! Но и тия стават, дерзайте, товарищи!

А защо твоят нисичък идол не заповяда на докторите да направят лекарство против рак, вместо да се ебават само с някакви имуностимулиращи? Ей, неспасяеми сте с тия гладки мозъчета...

Човешката природа е така устроена , че да мразиш това на което завиждаш и не можеш да го стигнеш. Мрази си мухльо, вероятно от това дишаш.

путин направо ще забрани на хората да ве разболяват от рак и готово - нет проблема!

Знаещите, би трябвало да знаят, че Русия е една от страните с най-ниска средна продължителност на живота (За мъже е може би най-ниската). Дали това не е свързано с качеството на здравните грижи???

Ей, братя и сестри, Крайно време е да се осъзнаем! Лично на мен не ми е известно лекарство(химическо), което се продава в аптечната мрежа да не предизвиква АГРАНУЛОЦИТОЗА. В Германия, г-жа Меркел прокара само за един месец миналата година закон за ограничаването използването на антибиотици, кортизонови препарати и др., само след преценка на лекарска комисия от минимум 3 (трима) специалисти. Тук не коментирам въпроса за ваксините, които се оказа, че са с 2000% живак над допустимите норми. Защо ли Хелзинския комитет, или други НПО или правозащитни организации не се заинтерисоваха и потърсиха отговорност от виновните (платили ги с нашите пари, разрешили ги за внос) и използвали ги върху децата на България. Докога ДРЕБНОТЕМИЕТО на българина ще продължава, т.е. ще затъпяваме, самоубиваме нас и децата си и т.н.

Просто лекарството не е удобно да някого. Да не би изопринозинът да е панацея, но понеже идва от запад е добре! Прочетете за какво първоначално е бил предназначен и какъв е механизмът му на действие. А има и проучвания, че е напълно неефективен при деца, на които масово се изписва. Всичко е за пари, нечии интереси и пак за пари.

Кой кога го е внесъл, кой е подписал?! Ало, прокуратурата!!!

Шило

Хубаво е да има контрол! Апропо, какво стана с идеята на Красен Кралев за контрол на добавките и фитнес залите?

Какво да стане? Някой плати на някого и идеята стана добро пожелание...Всеки да се спасява по единично..

Шило

лошо

не е така. срея е лекарство, което обаче не е удобрено за употреба в българия по надлежния ред. това не значи че е вредно, значи че в българия е нужно някоя институция да каже че не е вредно официално и да го разреши за употреба.

Явно спрея работи,и остава запазните препарати против грип в аптеките,а запада иска кинти.

Обективно погледнато, всеки препарат, който изтребва някаква част от наивното народонаселение, повишава имунитета към тъпота на цялата нация :D

Ами кой го вкара в употреба и го пусна в аптеките щом е опасно?

Ами никой. На 9-ти септ. руснаците поискаха ли разрешение да влязат? Не, просто си влязоха? Сега и този спрей..

ДО MEI-НЕ НА РАДЕВ,А НА МОСКОВ! РАДЕВ,ТОГАВА НЕ ЗНАЕШЕ,ЧЕ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ!!!РАЗБРАЛИ ГЕРБЕР???

Д а го дадат на президента Радев той е руски любител вероятно и лекарството ще му действа добре.

Не мога да разбера като е толкова вреден,как е стигнал до аптеките и защо говорят само за Варна?

И аз това се питам:Защо е пуснат в продажба? Не се ли изследва преди пускане в търговската мрежа?

Колежката ми го пробва и остана много доволна. Не дават конкретно обяснение за "вредата".

...май на колежката ще и порасне чурка сега :)

Явно на някои компании не им изнася да се продава. Да покажат колко смъртни случаи има от този препарат.

Това със сигурност е внос на Марешки.

Щеше да е добре да знаем в какво се състоят вредните качества на лекарството, но заповедта си е заповед. Ако беше конкретно мотивирана, щеше да е по- добре, но така може да се създаде съмнение, че има нещо неточно. Така или иначе с лекарствата трябва много да се внимава, защото лекуват едно, увреждат три- четири.

Пускайте го спокойно да се изтровят русофилките! Макар че пък те са хитри, Русия обичат, но нищо руско не купуват!

Руски препарат ли е това? От Русия с любов! Едно време с радиация, а сега с препарати искат да прочистят България!

A кога Осцилококцинум ще бъде забранен? Или понеже плащат добре на телевизията , няма проблем.

Лично съм го пробвал,по препоръка на един познат.Съхранява се в хладилник.Два шпрея за два месеца,всеки по 150 лв. Ефекта при мен беше нула !!! Шпрея е Руска разработка и производство.

да го пращат в рАсия, там ще го изпият като Боярщик ;)))

Ние сме експериментален полигон, при това безплатен, на разни западни фирми и фирмички със съмнителен бизнес! Дори в Африка им излиза по-скъпо тестването на "лекарствата"!

Глупости на търкалета. Явно конкуренцията при фармацефтичната мафия е по-голяма от очакваното.Този Семерджиев явно е някой от босовете.

Нито е фармацеПтична, нито е фармацеФтична, пише се с В!

Ах колко удобно изтриха (отново) коментарите под PR статията!!!

Кога ще забранят хомеопатичните? Всъщност - няма нужда. За съжаление, вече познавам един терминален, който спазвайки принципите си, твърде късно се отказа от шаманите. Та те сами се разчистват.

Има много терминални, лекувани с официалната медицина, а да не говорим и за случаите при които официалната медицина е ПОМОГНАЛА на този процес. ЯТРОГЕННИ БОЛЕСТИ. Дори официално се говори за 250 000 такива случая годишно в САЩ.