Кметове във Великотърновско разнасят лекарства по селата

Кметове и кметски наместници от Великотърновско заедно с лични лекари сами разнасят лекарства в населените места, в които няма аптеки.

Обратно в новината

Коментари - Кметове във Великотърновско разнасят лекарства по селата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление не само във Великотърновско е така. Така е и във всички други села. Ако един тръгне с кола за града му дават поръчки за една чанта лекарства... Това е истината но да си спомним приказката за стълбата....Никой не поглежда надолу... И казва "Брей колко хубаво си живеят там"..Я да им махнем болниците че да има да крадем повече и да им сложим частни... Пари ще намерят... Какво ги кътат под душеците.."

Мисля ,че в различните случаи могат да се прилагат различни решения.Например куриери с мотори за спешните случаи,абонаментно снабдяване от някоя аптека в която се водят, използване за транспорт фирмата която снабдява с хляб,целеви средства отпускани на кметовете за личен транспорт на болни (депутатите как получават представителни ,за секретарки и тн и то не малко и безотчетни пари).При тази жестока конкуренция между аптеките това е допълнителен пазар и само въпрос на въображение и организация е да бъде полезен и на двете страни.

Е, все пак имало още истински българи .....

Хе, ами да позволят да се направят подвижни аптеки. В малки , пригодени пикапчета може да се направи подвижна аптека и да се обслужват по- трудно достъпни села или такива, в които е трудно да има постоянна аптека :-)

И това е решение но може да се комплектува с подвижен заболекарски и лекарски кабинет с нужните специалисти За да се предписват лекарствата все пак трябва и прегледи при лекар да има на място.Добре ,че повечето оптически магазини предлагат и безплатен преглед за очила.Така поне само веднъж ще им се налага на хората да ходят до града ако има кой да им донесе след това очилата .

Очевидно са си решили въпроса хората, да им се отпуснат допълнителни пари ако може, то в центъра на София и Пловдив дори много медикаменти се купуват от складовете при поискване

Да, така е! Тези села нямат и магазин за хляб, канализация, даже и електичество. НО нямат и ХОРА ! А когато няма хора, всичко друго е безмислено .

Те хората го бяха измислили : един микробус си обикаля селата и има аспирин за всички . Само че се намериха "умници" веднага да скочат и да срещу хората , все едно този бус до вчера е разкарвал оборска тор а днес станал аптека .

В Гърция и салама и сиренето така карат по селата

Така е другари. Ако бяхте оставили АПК и ТКЗС по селата, щехме и аптека да отворим в смесения магъзин на Наркооп-а.

и защо мълчите ООН, ВКБООН, ЕСПЧ, Съвет и Парламент на ЕС, НПО-та, Амнести и другите защитници на човешкте права? За условията за живот на бежанците оплюхте родината ми пред цял свят, а за условията на живот на населенишето в малките населени места си мълчите и се спотайвате! До кога с тези Ваши практическо бездействие и хартиени дейности по защита на човешките права?

Всички здравни заведения вкл и аптеките са търговски фирми-тоест водещото е икономическия ефект-кое е изгодно и кое не. Селата са бедни,не могат да правят достатъчен оборот от търговия с лекарства и естествено аптеки и лекари няма и няма да има.Ако има соц принцип-аптеката и здравната служба са държавни или общински, аптекарят и лекарят на заплата независимо колко продава или преглежда,тогава може да има аптека и лекар

В една високо развита Австрия е същото на 5-6 села има 1 аптека...ние да не сме по-богати? ..пазара си казва думата

Гледате само от едната страна на нещата. В същата тази Австрия положението в селата е много по-различно, отколкото тук.

Така е от години. На десетина села един доктор. Звъниш по телефона, той ти казва в кое село е и ако има кой да те закара до там те преглежда. Пише ти рецепта и като отиде в града след една седмица ти донася лекарствата. Ако ти е спешно вземи си рецептата и си ходи в града да си купуваш лекарства. Много често децата ти искат да наемат някой от селото да се грижи за тебе, ама то няма кой. В селата до 200 човека е така, 90 % пенсионери.

Нали искаха управляващите ЕС НАТО Харчим пари за магистрали Издържаме 240 дупетати а 1 мил.българи без аптека. БЪЛГАРИНО МИСЛИ КАТО ГЛАСУВАШ!!

Най-голямата глупост на БСП беше да се обяви срещу магистралите,но и те се движат по тях.

Държава няма! Като племе сме, даже не и като племе...Всеки се спасява поединично, който устиска! Господ да ви съди, драги управляващи, то се видя, че няма кой друг!

Чак сега ли разбрахте...Това си е практика от години...Да ви кажа само че в Плевен няма денонощна аптека например...