Майки на болни деца по неволя трафиканти

Майки на болни от левкемия деца са се превърнали от месеци в трафиканти на животоспасяващи лекарства, защото в България те липсват.

Обратно в новината

Коментари - Майки на болни деца по неволя трафиканти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По конституция имаме право на здравеопазване. Ще измрем като кучета, няма да им останат избиратели. Кой го е еня, важното е да крадем докато сме на власт. Дайте непотърсените печалби от тотото за здравеопазване, нали това е най-важното.

Трябва да се заличат всички бюрократични пречки за внос и търговия с лекарства от законодателството. Само така ще се спасим от изпадане в подобни ситуации. Ако се премахнат и патентите би било чудесно. Патентите само спират прогреса и вече вредите от тях многократно надвишава ползите. Време е да се премахнат от законодателството.

няма нужда да ми излизат с разни факти, напудрени и дълги доклади и обеснения .... достатачно е да прочетеш за този факт, за да разбереш, че тази система не работи в обществена полза....

Още с встъпването си като министър Дянков внесе в МВФ парите от здравната каса, затова няма. МВФ е по-важен за Дянков от българските деца, и изобщо болни хора.

ЗАЩО ПАРИТЕ ОТ НЕПОТЪРСЕНИЯ ДЖАКПОТ НЕ СЕ ДАДАТ ЗА ЛЕКАРСТВА И ОПЕРАЦИИ. НАРОДА НИ Е БОЛЕН И ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ. У НАС ВСИЧКО Е ОТРОВА. МОЛЯ ВИ ЛЕКУВАЙТЕ МЛАДИТЕ И ДЕЦАТА ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ НАЦИЯТА НИ.

Въпросът е защо никой от тях не се е опитал да осъди държавата. Какъв е проблема да се заведе едно дело или много дела...Освен робската психика и овчедушието де

и ас минах тоси транлив пат, и са това не живеа в бг,сарати детето и личението. много е трудно у е голяма борба. бог да паси дезата и да даде сили на родителите. исвинете са правописа

То да беше само проблема с лекарствата, живото-спасяващи операции и процедури също не се предлагат в БГ. Липсват специалисти и техника. Един пример е операция на дискова херния със силикон, която е на светлинни години напред от предлаганат в БГ с метал или просто избутване на веществото в диска. Няма и да си губя времето да пиша колко инвалиди са излезли от тези операции в нашата мила родина. И то не защото докторите са ни некадърни, а защото използват стари методи и техники... Друга подобна процедура, която липсва в БГ е имплантирането на "златни" чатици около туморите при раковите заболявания, за прилагане на локална химеотерапия. С тази технология на запад, косите на болните не опадат и резултатите са на 90% положителни! А не както е в нашата мила родина да те облъчват целия. В Бг болен ли си от нещо по-сериозно или бягаш в чужбина да се лекуваш или те чака смърт (освен ако не си късметлия и остарелите методики проработят за теб разбира се). Това е грозната истина.

Междувременно старите "изпечени" червени кадри се връщат през задната врата в МЗ - справка - кой е т.н. национален консултант по Хематология от този месец.

Има една наредба (Наредба 2 на Министерството на здравеопазването), според която в България могат да бъдат внасяни лекарства, които нямат разрешение за употреба към момента в България и които нямат заместител, на популярен език казано. На практика се прави следното: От болницата лекуващият лекар и медицинския директор пишат и подписват молба до Изпълнителната агенция по лекарствата да бъде разрешено внасянето на въпросното лекарство, там, в агенцията, се прави справка, че въпросното лекарство няма заместител (няма друго разрешено за употреба със същия химичен състав в България към момента), това е процедура, която става за един ден, стига въпросната справка да бъде разписана веднага от директора на агенцията. Необходимо е също така и декларация от родителя на детето, че е съгласен детето му да бъде лекувано с въпросното лекарство. Има определени няколко фирми вносители, които имат право да извършат този внос законно и да доставят лекарството в определената болница или аптека. В Агенцията дават информация за всичко това и са много любезни. Сложен е въпросът, обаче, ако в България лекарството е разрешено за употреба, но няма внос или производство. Преди време се коментираше необходимостта от въвеждането на закон, който да урежда и този въпрос, но не знам какво е станало по този въпрос. Ще помоля дир.бг да ми позволят да побликувам адреса на Изпълнителната агенция по лекарствата в името на здравето на децата ни. София 1303, ул. Дамян Груев 8 тел.: 02 8903555; факс: 02 8903434 e-mail:bdabda.bg www.bda.bg

Ами то МЗ какъв зор има - никакъв! Само защо и ние, които плащаме здравни осигуровки задължително, не можем ей така - без коментар, да откажем да ги плащаме! И без това пълним една продънена каца и пари за здраве за нас, простосмъртните, никога няма да има. Изроди!

Цялото министерство, начело с баба Ан-Мари е за затвора. Язък за приказките на Бойко, че ще има пари за лечение на децата.

пълна демагогия на големите лъжци!

Нямям думи за това безобразно отношение към нашите деца.Господ да ги пази.

Къде е "ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК БОРИСОВА"? Да излезе и да каже какви ги върши нейното министерство? Или по-точно какви не ги върши и какво ли им пука - 100 деца обречени на смърт!!! Какво тук значи някаква си личност!!!