Коментари - Министър: Болнични шефове ощетявали със скъпи лекарства | Днес.dir.bg

Министър: Болнични шефове ощетявали със скъпи лекарства

Директори на болници са ощетявали лечебните заведения, които ръководят, с хиляди левове, тъй като са купували лекарства на цени над допустимите.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Болнични шефове ощетявали със скъпи лекарства | Днес.dir.bg

Коментари

Да,СВОБОДИЯТА с болниците свърши-ПРОСТО НЯМА БОЛНИЦИ!? НАРОДЕ????

Кажи, народовото?

никъде няма такова животно. Застрахователи с медицински застраховки на застраховани при един железен закон- който не плаща, затвор. Застрахователите преследват като хрътки всеки лев, който изплащат и контролът е много сериозен. Такъв в безхаберната ни здравна каса няма.

Проблема не е в тия които ходят в болниците а в тези които ги администрират .В лекарите които са станали ФЕОДАЛИ.В България вече да си гражданин е ПРОБЛЕМ .Камо ли да си болен не дай боже!Вината е във Борисов Държавата не функционира добре защото той така я управлява .Никой от гражданите не му търси сметка за каквото и да било.Напълнил е партията си със калинки.Явно ги е избирал по критерий за фотогеничност.Но и това е съмнително.Има твърде грозни дами в партията му.Да не кажа и че са кошмарно грозни.Пример веднага със министъра на правосъдието .Така наречената МАЙКА НА НАЦИЯТА.

Тоз министър много ги знае работите как са. Брей дано направи нещо добро. Само че си мисля че лекарите са за да лекуват, а не разбират от административни действия, и затова нищо не става. Прав е в едно, че много здравно неосигурени източват здравната каса като ходят по Пирогов и спешните центрове. Кой да плаща за тях. Естествено ние със здравните вноски.

"Никакви "скъпи лекарства,особено за тежко болните в болниците,дори и да са животоспасяващи!Само най евтините,български заместители,китайски и ако ако може от " Чайкафарма " с китайски съставки помощни вещества,които объркват химичния състав и правят болните по болни или ги изпращат преждевременно на " оня" свят! Между другото доста болници са минали на евтинийки със съмнителни качество,заместители уж и исвен това са намалили,както терапията,така и престоя,в последните години и тази идиотщина продължава като следствие от нескопосаната здравна реформа!Трагично е!

за решението. В това правителство има добър повей от предложения. Дано да ги осъществят и усъвършенстват като ефективни промени. Но има и страх и съобразяване. Добре щеше да звучи една комплексна промяна: контрол върху лекарствената политика със законови тавани. Щом като печелят много от този бранш, дошъл е моментът да бъдат ограничени. Избрали са бизнес, обслужващ обществото и здравето. Наказание на директорите на болници не е честно. Затвор за грабеж от парите на народа и от здравето му. Таван на цените на лекарствената мафия.

Този министър е много зле и при него нищо няма да се случи. Не случайно е поставен на този пост, за да изпълнява желанията на ББ и компания.

Много рядко се случва да прочета грамотно написана статия. Проблемът е в това, че и преподавателите станаха бизнесмени. Много от така наречените "журналисти" нямат подходящото образование и в повечето случаи са завършили някои от измислените университети, колкото да се каже, че имат висше образование.

и как ще бадат санкционирани...с мамрене. не ви ли е срам поне малко бе? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пак се правят демонстративни акции, а основният мотив за това остава скрит за населението. Защото ако някой министър иска да си оправи кочинката, ще се постарае да изгради цялостна стратегия! Да чухте тук нещо за лекарствена политика? Нещо за контрол по лекарствата да прочетохте? Та парчето тук е НЗОК. А останалата част - леарства на свободна продажба пак си остава незасегната! Ще продължат щурите екскурзии...

Георги! ГОШО! СЛОБОДИЯ, не свободия! Думата е С Л О Б О Д И Я! Хахахахахаха, не мога да спра да се смея! Как и къде ги намирате тези неграмотни хора, които пишат в Дир.БГ. Слободия, не свободия!

краднал 600 700 000 лева санкций ще има еми не моат да откраднат 16 милиарда еи това само бате цецо и боико го моат

г-н пореден, то не става със санкции. Директор на болница който я е ощетил със 700 000 лв не бива да се санкционира, той трябва да лежи в затвора. Само тогава ще се спре с кражбите. Между впрочем във вашия ресор здравеопазване се краде повече от колкото във всички останали заедно...

Бре! Къде пък толкова пари за крадене???!!!!

7 години правят "реформи", тупат се в гърдите, харчат милиони за пръстови отпечатъци, а става все по-зле. 7 години "реформират" съдебната система и няма един осъден политик или "бизнесмен". Дори мамалигарите направиха някакви промени към по-добро, само ние българите дълбаем дъното.

Оня наркоман Москов нали оправи всичко, този новия какви ги говори?

докато няма конкуренция, няма спасение, трябва да има болници за неосигурени и осигурени, трябва да работят лекарире или в държавна или в частна болница, не измисляйте топлата вода

Лекарите айде пак на протест. Този няма да ви бие, а иска да ви го по-по, а де, дава.

Защо никой не попита за имплантите от надутата цена 50% е за оператора??? Това е за сметка на осигурения пациент !!

пак гербо-мутренски номера, министърът е друг, но премиерът същия

МНОГО ЖЕНСТВЕН МИ СЕ ВИЖДА МИНИСТЪРА ... ДА СИ ПУСНЕ МАЛКО ЧЕТИНА КАТО МАНГАЛИ СИМЕОНОВ ИЛИ БОЛЕН СИДЕРОВ И ДА МАХНЕ ВРАТОВРЪЗКАТА КАТО МУТРЬО :))

Е то колко ГЕРБерастки министри се изредиха да крадат и "обещават"... край нямат :))) Че на тоя ще му повярваме

До сега са лапали болниците, сега ще лапа министъра. Разлика за пациента няма да има никаква!

Тоя кат го погледнеш на челото му пише : "Пай се София, идем!"

В какво се състои реформата? В коя държава заплата на медицинският персонал се формира и от клинични пътеки? Навсякъде хората си знаят заплатите, а тук?????? Нещо не са ясни нещата ?

Не само директорите, а и шефовете на клиники. Те са тотално купени от фармацевтичните фирми. Фирмите им дават пари в плик, самолетни билети, 5-звездни хотели по света, срещу изписването на техните лекарства, консумативи и апаратура. Повечето от тези шефове не знаят никакви езици и дори им осигуряват придружители от фирмите, за да са спокойни в чужбина. Знаете ли, че един такъв шеф е реално на работа една 2-3 месеца в годината. Всеки месец е някъде навън за благодарност от фирмата, която го е "купила", а той/тя купува нейните продукти на завишени цени, с изтичащ срок на годност или просто аналози. Това в нормални държави като Германия, Израел, САЩ и др. е забранено със закон. У нас бе пусната подобно обсъждане в НС и познайте какво стана... Ами, снеха го от дневния ред. Нали там е корифеят на медицинската далавера Лъчо Мозъка!!! Въобще, огромна е далаверата и никой не смее да пипа там. Може и колелото на автомобила ти да хвръкне, или да те удари инсулт, или да паднеш от 8-ия етаж... Разровете големите болници за луксозните пътешествия на шефовете и ще разберете истината.

,,..Свободията свърши, беше категоричен министър Петров...,,??? ще спрете и да ,,биете,,...???

Усмихвай се бе, пейзан. Една друга така се усмихваше...

па какво стана после.....

Не се ли пише "слободия"?

И тоя се изхвърли като ч...я на песък! Край, приключи риформата в системата! петилетката за 3 години (може и за по малко, ако бъде наредено)!

papion

Това-едно на ръка, а какво ще правите с безплатното лечение на не плащащите здравни осигуровки, роми, "бежанци" и други такива? Защото здравната каса я пълним ние, работещите и тя не е бездънна, за да не фалират болниците управителите им се чудят какви фокуси да правят.

Навсякъде където има българи : лекари, полицаи, съдии, прокурори , депутати, бизнесмени, държавни служители - НАВСЯКЪДЕ, се лъже, краде, далаверства и никакви мерки не могат да проработят. Всички (добре- 90 % )са по- големи или по-малки престъпници.

Забрави частиците: магазинери, сервитьори, бакшиши и т.н. И само безработните не лъжат и крадат ...

И те лъжат и крадат, но на дребно.

Защо г-н генерала не каже - как се прави избор на екип за операция ? Този избор хич не го разбирам Задължително ли е ?

Не е задължителен - нали и новобранците трябва да оперират докато се научат.

няма млад няма стар - казват ти " плати си за екип "

У нас вече има достатъчно пари за здравеопазване ама много се краде и се вършат безсмислени неща.

краде се вълната от на баба ти хвърчилото. То да има какво. Виж колко се отделя за здравеопазване в Германия и колко в Бг. Същите цени на лекарства, консумативи и техника. Само по-малък фонд работна заплата. Виж какъв поцент от разходите е?

Когато Семерджиев стана министър при Костов,бюджетът за здравеопазване беше половин милиард,а сега е към 3,5 млрд.Качеството сега по-добро ли е?

А кога ще приключи даването на подкупи в натура (скъпи почивки по известни дестинации) на доктори изписваши определени лекаства? - дори и без пационните да се нуждаят изобщо от тях!

,,фармацевтичното лоби,, не е само наш патент...!!!

То да е само подкупи в натура, ами и пари им раздават на бизнесмените в бели престилки.

Пререден Напън ! И предно изпускане!

носят се слухове че Костадин Ангелов от Александровска дето в момента официално е с дълг от 31,8 милиона а неофициално е фалирала иска да става шеф на касата.

Поне няма да оперира.

Лекар,работил в болница,която нямаше проблеми с финансирането и натрупала дългове,които даже не смеят да ги обявят,изисква болничните директори да правят икономии.Аз лично нямам думи...

Абе шапкар, що мълчиш за военна? Там окрадоха 300 милиона - а и ти беше в ръководството.

Болниците на минус, директорите на сериозен плюс. За справка ИСУЛ. Като назначиш някъде директор, който е силно корумпиран от години резултата е предизвестен.

генерал Тонев си замина, ама с Кадурина какво стана? Там ставаше дума за милиони, като по същото време вие сте били ръководен фактор във ВМА. Или за наште хора това не се отнася.

А какво ще стане с похарчените напразно милиони за неодобрения софтуер и техника за пръстови отпечатъци. Да си спомним за шашавото министърче, което изнудваше ръководствата на болниците да купуват тази техника, преди още да е одобрена. Май бившето министерче искаше преждевременно да осугури малко парички на компютърджиите. И да си ги разделят разбира се. Никой ли няма да потърси сметка за това. Щото сме много богати да пръскаме пари, може би.

за съжаление този проблем е само върхът на айсберга...проблемите в болниците и източването на касата, са много по-дълбоки..

Измамниците кога ще бъдат арестувани и осъдени?

Добре де, като са ощетени болници с по 600-700 хил. лв., прокурор, съд и пандела няма ли бе?

И в българския език думата е слободия, а не свободия!

Заглавието кърти бетон. Министър :...... Бе тоя човек име няма ли си, ресор няма ли си. Спиране с алкохола и чайчето, дето го пушките, че направо от известно време сте чист комикс.

Също като делата на проф.Георги Михайлов, който за 2 години докара Хематологичната болница от печалба до 13 милиона загуба, а сега гордо се пъчи от парламентарната трибуна! Честито на другарите му от БСП!

Коментари - Министър: Болнични шефове ощетявали със скъпи лекарства | Днес.dir.bg

Министър: Болнични шефове ощетявали със скъпи лекарства

Директори на болници са ощетявали лечебните заведения, които ръководят, с хиляди левове, тъй като са купували лекарства на цени над допустимите.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Болнични шефове ощетявали със скъпи лекарства | Днес.dir.bg

Коментари

Да,СВОБОДИЯТА с болниците свърши-ПРОСТО НЯМА БОЛНИЦИ!? НАРОДЕ????

Кажи, народовото?

никъде няма такова животно. Застрахователи с медицински застраховки на застраховани при един железен закон- който не плаща, затвор. Застрахователите преследват като хрътки всеки лев, който изплащат и контролът е много сериозен. Такъв в безхаберната ни здравна каса няма.

Проблема не е в тия които ходят в болниците а в тези които ги администрират .В лекарите които са станали ФЕОДАЛИ.В България вече да си гражданин е ПРОБЛЕМ .Камо ли да си болен не дай боже!Вината е във Борисов Държавата не функционира добре защото той така я управлява .Никой от гражданите не му търси сметка за каквото и да било.Напълнил е партията си със калинки.Явно ги е избирал по критерий за фотогеничност.Но и това е съмнително.Има твърде грозни дами в партията му.Да не кажа и че са кошмарно грозни.Пример веднага със министъра на правосъдието .Така наречената МАЙКА НА НАЦИЯТА.

Тоз министър много ги знае работите как са. Брей дано направи нещо добро. Само че си мисля че лекарите са за да лекуват, а не разбират от административни действия, и затова нищо не става. Прав е в едно, че много здравно неосигурени източват здравната каса като ходят по Пирогов и спешните центрове. Кой да плаща за тях. Естествено ние със здравните вноски.

"Никакви "скъпи лекарства,особено за тежко болните в болниците,дори и да са животоспасяващи!Само най евтините,български заместители,китайски и ако ако може от " Чайкафарма " с китайски съставки помощни вещества,които объркват химичния състав и правят болните по болни или ги изпращат преждевременно на " оня" свят! Между другото доста болници са минали на евтинийки със съмнителни качество,заместители уж и исвен това са намалили,както терапията,така и престоя,в последните години и тази идиотщина продължава като следствие от нескопосаната здравна реформа!Трагично е!

за решението. В това правителство има добър повей от предложения. Дано да ги осъществят и усъвършенстват като ефективни промени. Но има и страх и съобразяване. Добре щеше да звучи една комплексна промяна: контрол върху лекарствената политика със законови тавани. Щом като печелят много от този бранш, дошъл е моментът да бъдат ограничени. Избрали са бизнес, обслужващ обществото и здравето. Наказание на директорите на болници не е честно. Затвор за грабеж от парите на народа и от здравето му. Таван на цените на лекарствената мафия.

Този министър е много зле и при него нищо няма да се случи. Не случайно е поставен на този пост, за да изпълнява желанията на ББ и компания.

Много рядко се случва да прочета грамотно написана статия. Проблемът е в това, че и преподавателите станаха бизнесмени. Много от така наречените "журналисти" нямат подходящото образование и в повечето случаи са завършили някои от измислените университети, колкото да се каже, че имат висше образование.

и как ще бадат санкционирани...с мамрене. не ви ли е срам поне малко бе? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пак се правят демонстративни акции, а основният мотив за това остава скрит за населението. Защото ако някой министър иска да си оправи кочинката, ще се постарае да изгради цялостна стратегия! Да чухте тук нещо за лекарствена политика? Нещо за контрол по лекарствата да прочетохте? Та парчето тук е НЗОК. А останалата част - леарства на свободна продажба пак си остава незасегната! Ще продължат щурите екскурзии...

Георги! ГОШО! СЛОБОДИЯ, не свободия! Думата е С Л О Б О Д И Я! Хахахахахаха, не мога да спра да се смея! Как и къде ги намирате тези неграмотни хора, които пишат в Дир.БГ. Слободия, не свободия!

краднал 600 700 000 лева санкций ще има еми не моат да откраднат 16 милиарда еи това само бате цецо и боико го моат

г-н пореден, то не става със санкции. Директор на болница който я е ощетил със 700 000 лв не бива да се санкционира, той трябва да лежи в затвора. Само тогава ще се спре с кражбите. Между впрочем във вашия ресор здравеопазване се краде повече от колкото във всички останали заедно...

Бре! Къде пък толкова пари за крадене???!!!!

7 години правят "реформи", тупат се в гърдите, харчат милиони за пръстови отпечатъци, а става все по-зле. 7 години "реформират" съдебната система и няма един осъден политик или "бизнесмен". Дори мамалигарите направиха някакви промени към по-добро, само ние българите дълбаем дъното.

Оня наркоман Москов нали оправи всичко, този новия какви ги говори?

докато няма конкуренция, няма спасение, трябва да има болници за неосигурени и осигурени, трябва да работят лекарире или в държавна или в частна болница, не измисляйте топлата вода

Лекарите айде пак на протест. Този няма да ви бие, а иска да ви го по-по, а де, дава.

Защо никой не попита за имплантите от надутата цена 50% е за оператора??? Това е за сметка на осигурения пациент !!

пак гербо-мутренски номера, министърът е друг, но премиерът същия

МНОГО ЖЕНСТВЕН МИ СЕ ВИЖДА МИНИСТЪРА ... ДА СИ ПУСНЕ МАЛКО ЧЕТИНА КАТО МАНГАЛИ СИМЕОНОВ ИЛИ БОЛЕН СИДЕРОВ И ДА МАХНЕ ВРАТОВРЪЗКАТА КАТО МУТРЬО :))

Е то колко ГЕРБерастки министри се изредиха да крадат и "обещават"... край нямат :))) Че на тоя ще му повярваме

До сега са лапали болниците, сега ще лапа министъра. Разлика за пациента няма да има никаква!

Тоя кат го погледнеш на челото му пише : "Пай се София, идем!"

В какво се състои реформата? В коя държава заплата на медицинският персонал се формира и от клинични пътеки? Навсякъде хората си знаят заплатите, а тук?????? Нещо не са ясни нещата ?

Не само директорите, а и шефовете на клиники. Те са тотално купени от фармацевтичните фирми. Фирмите им дават пари в плик, самолетни билети, 5-звездни хотели по света, срещу изписването на техните лекарства, консумативи и апаратура. Повечето от тези шефове не знаят никакви езици и дори им осигуряват придружители от фирмите, за да са спокойни в чужбина. Знаете ли, че един такъв шеф е реално на работа една 2-3 месеца в годината. Всеки месец е някъде навън за благодарност от фирмата, която го е "купила", а той/тя купува нейните продукти на завишени цени, с изтичащ срок на годност или просто аналози. Това в нормални държави като Германия, Израел, САЩ и др. е забранено със закон. У нас бе пусната подобно обсъждане в НС и познайте какво стана... Ами, снеха го от дневния ред. Нали там е корифеят на медицинската далавера Лъчо Мозъка!!! Въобще, огромна е далаверата и никой не смее да пипа там. Може и колелото на автомобила ти да хвръкне, или да те удари инсулт, или да паднеш от 8-ия етаж... Разровете големите болници за луксозните пътешествия на шефовете и ще разберете истината.

,,..Свободията свърши, беше категоричен министър Петров...,,??? ще спрете и да ,,биете,,...???

Усмихвай се бе, пейзан. Една друга така се усмихваше...

па какво стана после.....

Не се ли пише "слободия"?

И тоя се изхвърли като ч...я на песък! Край, приключи риформата в системата! петилетката за 3 години (може и за по малко, ако бъде наредено)!

papion

Това-едно на ръка, а какво ще правите с безплатното лечение на не плащащите здравни осигуровки, роми, "бежанци" и други такива? Защото здравната каса я пълним ние, работещите и тя не е бездънна, за да не фалират болниците управителите им се чудят какви фокуси да правят.

Навсякъде където има българи : лекари, полицаи, съдии, прокурори , депутати, бизнесмени, държавни служители - НАВСЯКЪДЕ, се лъже, краде, далаверства и никакви мерки не могат да проработят. Всички (добре- 90 % )са по- големи или по-малки престъпници.

Забрави частиците: магазинери, сервитьори, бакшиши и т.н. И само безработните не лъжат и крадат ...

И те лъжат и крадат, но на дребно.

Защо г-н генерала не каже - как се прави избор на екип за операция ? Този избор хич не го разбирам Задължително ли е ?

Не е задължителен - нали и новобранците трябва да оперират докато се научат.

няма млад няма стар - казват ти " плати си за екип "

У нас вече има достатъчно пари за здравеопазване ама много се краде и се вършат безсмислени неща.

краде се вълната от на баба ти хвърчилото. То да има какво. Виж колко се отделя за здравеопазване в Германия и колко в Бг. Същите цени на лекарства, консумативи и техника. Само по-малък фонд работна заплата. Виж какъв поцент от разходите е?

Когато Семерджиев стана министър при Костов,бюджетът за здравеопазване беше половин милиард,а сега е към 3,5 млрд.Качеството сега по-добро ли е?

А кога ще приключи даването на подкупи в натура (скъпи почивки по известни дестинации) на доктори изписваши определени лекаства? - дори и без пационните да се нуждаят изобщо от тях!

,,фармацевтичното лоби,, не е само наш патент...!!!

То да е само подкупи в натура, ами и пари им раздават на бизнесмените в бели престилки.

Пререден Напън ! И предно изпускане!

носят се слухове че Костадин Ангелов от Александровска дето в момента официално е с дълг от 31,8 милиона а неофициално е фалирала иска да става шеф на касата.

Поне няма да оперира.

Лекар,работил в болница,която нямаше проблеми с финансирането и натрупала дългове,които даже не смеят да ги обявят,изисква болничните директори да правят икономии.Аз лично нямам думи...

Абе шапкар, що мълчиш за военна? Там окрадоха 300 милиона - а и ти беше в ръководството.

Болниците на минус, директорите на сериозен плюс. За справка ИСУЛ. Като назначиш някъде директор, който е силно корумпиран от години резултата е предизвестен.

генерал Тонев си замина, ама с Кадурина какво стана? Там ставаше дума за милиони, като по същото време вие сте били ръководен фактор във ВМА. Или за наште хора това не се отнася.

А какво ще стане с похарчените напразно милиони за неодобрения софтуер и техника за пръстови отпечатъци. Да си спомним за шашавото министърче, което изнудваше ръководствата на болниците да купуват тази техника, преди още да е одобрена. Май бившето министерче искаше преждевременно да осугури малко парички на компютърджиите. И да си ги разделят разбира се. Никой ли няма да потърси сметка за това. Щото сме много богати да пръскаме пари, може би.

за съжаление този проблем е само върхът на айсберга...проблемите в болниците и източването на касата, са много по-дълбоки..

Измамниците кога ще бъдат арестувани и осъдени?

Добре де, като са ощетени болници с по 600-700 хил. лв., прокурор, съд и пандела няма ли бе?

И в българския език думата е слободия, а не свободия!

Заглавието кърти бетон. Министър :...... Бе тоя човек име няма ли си, ресор няма ли си. Спиране с алкохола и чайчето, дето го пушките, че направо от известно време сте чист комикс.

Също като делата на проф.Георги Михайлов, който за 2 години докара Хематологичната болница от печалба до 13 милиона загуба, а сега гордо се пъчи от парламентарната трибуна! Честито на другарите му от БСП!