Фармацевти: НЗОК да ни плати, за да има лекарства

НЗОК да изплати на аптеките цялата дължима сума за ноември, която е близо 70 млн. лв. За това настояха представители на Българския фармацевтичен съюз.

Обратно в новината

Коментари - Фармацевти: НЗОК да ни плати, за да има лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо точно на аптеките пак няма да платят? Кото нямат пари да не платят на ОПЛ, на стоматолози, на болници. Защото ако веригите имат пари, малките аптеки са си купили лекарствата, отпуснали са ги и сега след два месеца си чакат парите.

А някой задавал ли си въпросът Защо в България има толкова много , ама прекалено много Аптеки , - не на всеки километър , а на всеки 10 метра аптека , аптека ,аптека ,аптека и пак аптека, ???????? Значи има нещо ??? А то е много просто КЕЛИПИР ( печалба) и Далавера . Това е единственно В България . Куцо криво и сакато отваря аптека разбира се с подставени фармацевти-магистри . Това нещо трябва да се пресече- източване на НЗОК , и на Болници и после ревът няма пари , ами няма , те ги крадът под всякаква форма , течове много .Или с една дума Аптеките са част от престъпната схема за източване на финансови средства .

тука пълно с комундета дето само повтарят парите са наши не са ваши, тънете в охолство и прочие комунизми

не се страхувайте, уважаеми сънародници, това не е проблем за нас, известно е,че българина винаги прилага природни продукти при болести, винаги започва от 50гр. домашна ракия и свършва с червено вино и затова бе битката за казаните, ще оцелеем, щото сме сварили върла ракия и черно вино...

пропищяха за иновативните лекарства пък сега да се лекуват с билки и врачки, може да им излезе по евтино и ефективно

Прекрасно !След Нова година в аптеките няма да има лекарства нито от безплатните, по здравна каса, нито от тези, които са за свободна продажба. Никой не трябва да боледува, а който се разболее ще се лекува с билки. Така се живее в 21-ви век в Европа.

Всяка година по това време от НЗОК все не плащат... и така вече повече от 10 години!

раздават си премии

Лекарствата по Здравна каса да се предоставят от лекуващия лекар, а сумата за доплащане да се внася в касата на клиниката или центъра, в който работи този лекар. никакви рецепти от личен лекар, никакви аптеки! Лекуващият лекар определя лекарството и дозата, променя медикамента или спира лечението. той носи и отговорността за здравето на пациента. При липсата на лекари, ние поддържаме паразитиращото звено на личните лекари, вместо те активно да се включат в лечението и профилактиката.

искаш комунизъм, но малко късно

Лекарите не са фармацевти. Все едно да караш художник сам да си прави боите

Леонардо си ги правеше.

искат си техните пари от нзок, които пациентите са получили и се лекуват хляб, мляко, ток, вода и всичко се плаща, защо им бави касата парите

Прите в НЗОК са наши, на всички ни! Ние ще платим ''безплатните'' лекарства!

кои вие

същност те искат НАШИТЕ пари от НЗОК за скъпи лекарства, които те са препоръчали на докторите, а някои са взели и комисионни за това. Какво излиза? Някой иска само скъпи лекарства. пПолза от тях има ли или няма - няма значение. НЗОК плаща Реекспортират ли се - няма значение. НЗОК плаща. А някой си пълни гущата. След като някой счита че не му е изгодно да работи с НЗОК - да не работи с НЗОК. Иначе казано - НЗОК му плаща и повече не иска да си има работа с такива. Но никой не иска да разваля договор с НЗОК. Тази работа е малко като с БАН - те искат пари които да са им гарантирани - тях не ги интересуват проекти, които да печелят. Ама ние, дето плащаме данъци искаме да знаем къде отиват НАШИТЕ пари. До стотинка.

май нещо мразиш интелигенцията

кви са тия шок заглавия? Само държите хората в напрежение! Скоро за такива заглавия ще ви затварят за всяване на масова паника, както си му е редът!

Естествено, никой няма право да казва че Бойко е пред третата си оставка заради некадърно управление

Парите на НЗОК са наши. На данъкоплатците! Някой търговец е внесъл тези ''безплатни'' лекарства, атеките са ги продали ''безплатно'' с нужната печалба на болните и сега ние , тоест НЗОК трябва да ПЛАТИ тези ''безплатни'' лекарства за да може търговците да си приберат печелбата! Защо тогава се опитвате да говорите като самяряни и намесвете болните?

защото това разсъждение е невярно, а ти сигурно не плащаш данъци и осигуровки но претендираш

Плащам данъци и осигуровки! Всеки плаща данъци. Като си купи храна за 100 лева, веднага е платил 20 ЛЕВА ДДС, това е за пример!

Фармацевтичната мафия усети подкрепата на президента и се развихри!

Плащайте, герберасти от НЗОК, че ще се задавите с коледните бонуси!

Защо пък трябва да се плащас нашите пари на някого с нашите пари, който не си е направил сметката. В бизнеса има риск. И добрия бизнесмен трябва да го предвижда. Който не го предвижда - фалира. Иначе, ако всичко беше на печалба всички щяхме да сме велики бизнесмени. И нямаш да има кой да работи. Никой никого не задължава да работи с НЗОК. Но работата с НЗОК си е блага работа - получаваш си своето. Но след като стана министър бившия зам министър бна финансите очевидно е затегнал дисциплината. Всъщност за какво беше идеята замораториума? Някой някъде сключва някакъв договор за скъпи лекарства. И си получава комисионната (като правило над 10%). Изведнаж всички заповат да твърдят че може да с елекува само ссъс скъпи лекарства. А когато пациента си умре (и със скъпите лекарства) вдигат рамене - ами това е положението. Идеята на мораториума беше да се направи някаква оценка колко пари годишно отиват за неефективно лечение със скъпи лекарства. И с тези си декларации аптекарите ясно показаха кой е лобирал за отмяна на мораториума. Сега, след като този мораториум е отменен може да се приложат чисто икономически мерки за ограничаване на неразумното харчене. И ако някой смята да саботира тези неща просто му се взема лиценза. И не работи с НЗОК. Пък все ще се намери кой да доставя лекарства. Защото какво с еполучава сега? Ще лекуваме 10 много тежко болни (без гаранция че ще ги спасим) а ще загубим 100 не чак толкова тежко болни поради липса на пари (защото те парите свършват, а аз никак не съм съгласен моите здравни осигуровки да отиват за Сульо и Пульо, пък ако не дай Боже на мен мис еналожи, точно за мен да няма)

само крадец може да разсъждава така

Ами няма проблем значи според Вас-аптеките няма да работят с НЗОК,само че след един месец ще изпищи една трета от населението,защото почти толкова са с рецептурни книжки.

Важното е, че се осигури 1 млрд. за Саниране. Стига с тия лекарства и болни. Аман вече

ТОВА ПО ТЕМАТА ЛИ Е?

да по темата е

Ние не си съборихме сами къщите и да се набутаме доброволно в панелките! Защо не са мислили за изолация когато ги строиха?

по прнцип

Никой никого насила не са набутали в панелките. Всеки е кандидатствал за жилище. Писал е молба, и като правило е съчинявал една много жална история колко е зле. Никой никого не е карал да купува панелно жилище. Но огромна част от хората са считали закупуването на панелния си апартамент като най-висша цел в живота. Всъщност и сега никой не те кара да живееш в панелка. Продаваш я и отиваш да живееш където си искаш. На село, в друг град, в същия град, в София или в друг голям град. В друга панелка, в къща в нов апартамент и т.н. Е, за всяко едно такова удоволствие се плаща. И проблема със санирането е друг. Никой нищо не санира, а само облепват блоковете със стиропор. Санират в Австрия, Германия, Чехия ( там съм виждал). Всичко се разбитва до голи стени, след което се прави основен ремонт. И чак накрая са стиропорите. Да, това струва много пари. И неудобсртвата за живущите са значителни. Но това е саниране. Другото е пълна порнография. Една 70-годишна бабичка я напудряш и я предтставяш като 20 годишна мацка. Е, след като се изкъпе виждаш че не е точно така...

Хората вече са получили изписаните им от лекари напълно или частично безплатни лекарства и се лекуват. Здравната каса не се е разплатила с аптеките.

Всчики много добре знаете, че Бойко Борисов ще реши проблема ;)))

Ако имате проблеми с личния Ви лекар,дори тогава можете да звъннете на 080014800 на НЗОК !За това е този телефон !

Ще го реши Той, ама още е рано. Фармацефтите още малко трябва да обикалят медиите, някой протест да спретнат и чак тогава да искат незабавна среща с Премиера. Той ще викни някои друг министер, дупетат, чиновник на среща, след която ще се окаже че пари има за разплащане, след което фармацефтите ще започнат да изказват своята голяма благорност към Него по телевизиите. Иначе тцъ. Такъв е сценария всеки път като в турски сериал.

направил си груби грешки някой умишлени

м.октомври включително Здравната каса се е разплатила коректно и няма проблеми,а за м.ноември има някакъв проблем и закъснение и фармацевтичната мафия скочи да заплашва,извива ръце и че"щели да фалират" аптеки.Брееей,само за един месец забавяни на плащания и ... аптеките фалираха.Абе тази фармацевтична мафия,държава в държава ли е?

много си умен и хитър

Имате ли проблеми със здравеопазването,звъните на номер 080014800 на НЗОК,безплатен е !

Аптеките са повече от хранителните магазини и в кварталите и дори по курортите! Не трябва ли отдавна на депутатите от народното събрание да светне лампичката,че границата на нормалността десетократно е премината?!

но пък банките са повече от аптеките.

това не е вярно и е неблагодарно

но и всеки втори е сериозно болен, както сам си го казал баровете, ресторантите и скъпите магазини, както и банките са много повече, моловете и западните супермаркети са пълни с хора с пълни колички но аптеките ви пречат

НЗОК да изплати на аптеките цялата дължима сума за ноември, която е близо 70 млн. лв. Държавата се оказа най - лошият и най-непредвидим платец.

Извинявайте, ама от бюджет за лекарства в размер на 1400 000 000 лева годишно, 70 милиона са стотинки. Вие ми дайвайте 1.4 милиарда всяка година, аз ще почакам малко за 70 милиона, честна дума!

верно си червена куха лелка

за това,че на фармацевтите се дължат някакви пари.Ама кои са тези самозабравили се от охолство и алчност фармацевтични грабители,че да изнудват със лишаване от лекарства на стотиците хиляди болни български граждани.Цацаров,влизай си в ролята.

Здравната каса не се разплатила с аптеките.Хората вече са получили тези лекарства.

тия 70 млн са им свръх печалба. квото е трябвало да вземат са го взели от майка ти и баща ти сега остава и от теб да вземат.

Значи Боко има един милиард лв народни пари, които подарява на панелкаджиите, а няма 25 млн за онкоболните и 70 млн за лекарствата на хората. Боко - българоубиеца. Всъщност, може ли да ми каже някой с какво панелкаджиите са заслужили поредния един милиард от нашите пари. Бедни ли са? Болни ли са? Защо се краде от другите и се подарява на тях?

Ти далавераджия вносител на скъпи лекарства ли си? Колко милиона крадеш от държавата годишно?

Я кажете ! Когато Здравния министър спира лекарства защо това се смята за ''убийство'', а фармацефтите като спират лекарства се нарича '' заслужен протест''?

Хората вече са получили тези лекарства.Здравната каса не се е разплатила с аптеките.

защото аптеките дължат пари на складовете за скъпоструващите лекарства които са взети на отложено плащане... което означава че ако не ги платят складовете на едро може да дадат аптеките на съдия изпълнител и съответно да фалират

а ако питаш кой прие закона аптеките да дължат пари на складовете за скъпоструващите лекарства а не на държавата - комунистите

комунистите нарочно се наричат по форумите "смотана червана бабичка"

Каква държава сме ,бе?Здравната каса не се разплатила навреме,съгласен,длъжни са.Ама боклуци фармацевти,има десетки други начини да си искате парите и по съдебен ред ,а не да извивате ръце и заплашвате да лишите населението от лекарства.Кога най-после държавата ще си влезе в ролята,ами пациентските организации и да ги сложи на място тези самозабравили се фармацевтични олигарси и мафиоти.

не можеш взе и един изпит в медицинския, но епитети знаеш

ВСЕКИ ЗАПЛАШВА! БАХТИ РЕКЕТЬОРИТЕ! ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ИЗБУХАМЕ ВСИЧКИ МЕРАКЛИИ РЕКЕТЬОРИ! ВСЕКИ ДЕН НЯКОЙ ЗА НЕЩО ЗАПЛАШВА. до кога ! Има ли държава или е на автопилот!

фармацевтичната мафия,чрез лобитата си депутати в Народното събрание се наложиха за отпадане на мораториума.сега нагло атакуват и почнаха открито да искат пари и извиват ръце и заплашват.Ха сега БСП-то и прецидента да се обадят и да видим какви ще ги снесат.Открито се заплашва Здравната каса и ,че ще лишат пациентите от жизнено важните им лекарства.А къде е прокуратурата да се сезира и тези мафиоти от фармацията да ги сложат на място за това,че всяват страх и заплашват не само държавна институция,но и народа.

искат си техните пари от нзок, които пациентите са получили и се лекуват хляб, мляко, ток, вода и всичко се плаща, защо им бави касата парите

Пациентите вече са получили тия лекарства по НЗОК и се лекуват.Какви ги говориш ти.Не си наясно но пишеш гръмки глупости.

Ма Боце нали се биеше у гърдите за 2 милиарда излишък, кам ги тия пари бре сельо