Лекарите вече могат да предписват е-рецепти и без интернет

Засега не се предвижда удължаване на срока, в който антибиотиците ще се изписват и на хартиена рецепта, каза проф. Илко Гетов

Обратно в новината

Коментари - Лекарите вече могат да предписват е-рецепти и без интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наркодилърите трябва да поемат и фармацията. Вече ще бъде по-лесно да си купиш дрога отколкото лекарства (антибиотик). Явно наркотиците се ползват с преференция в милата ни демократична страна.

Никъде на запад няма такава глупост като само електронна рецепта. Особено ако сам си плащаш лекарствата всичко се разпечатва или пише на ръка ако системата е дала фира.

Учудва ме пасивността на българския пациент -сега си трае,мълчи.Иначе като дойде в аптеката и не може да си изпълни рецептата поради разни грешки-като например несъществуваща позиция ,липсващо лекарство -примерно опаковка по3 таблетки,ама в аптеката са останали опаковки по 5 ,лекарят забравил да изпрати рецептата (има и такива случаи -просто не е финализирана ) и т.н, и т.н.....та като дойде в аптеката ,тогава вдига скандал ,че не може да си вземе лекарството ,че ние сме алчни ,че сме продажни... Та в този случай въпросът ми е-защо мълчахте и продължавате да мълчите ,когато се приемат такива закони? После протестите ги правите в аптеките .Правете ги ,където трябва.

Някой да обясни, какъв е смисълът да се работи само с електронни рецепти, моля! За пациентите определено е затруднение!

А мобилното приложение без Интернет ли работи ? Нали ако спре стационарния нет мога да си пусна хотспот ? Прости журналя ....

Ако беше прочел статията докрай, щеше да разбереш, че простия съвсем не е журналист....

Здравният министър нали вече е уволнен? Кой е следващият който ще твори тъпотии? До кога ще се продължава с поредните безумия? На село няма и-нет, когато лятото лекар отиде на море или зимата на ски - пациента ще си получи лекарството....а дотогава, който оцелее. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

за потребителя от електронната рецепта ще еако може да си купува лекарствата онлайн... е, и за чиновнииците от здравното министерство които вече няма да се главоболят от кое лекарство колко да поръчват.

А докато се изпрати, пациетът умира.

Аха, и при спешен случай ще се разбере смисъла на поговорката "чекай от умрел писмо....." Кой ги измисля тия простотии?

бъде възстановена. АКО бъде възстановена! Ако ли пък не, тази електронна рецепта трябва да се разпечата на хартия да бъде завряна сещате се къде на здравния министър отзад за тази "супер" идея с електронните рецепти! Даже и ветеринарен лекар ще вдигне ръце от неразбориите в момента!

значи стоим в аптеката и чакаме на дофтора да му дойде нета.

да й дойде нета

при това на потърпевшия не беше изписана нова рецепта, а само променена дозата на изписаното лекарство, и съответно аптекарката не можеше да изпълни нито старата рецепта, нито "редактираната". Да не споменавам че като пътувау в чужбина е хубаво де си носиш рецептата... щот там се намират и любопитни митничари.