Лекари в Бургас искат по 500 лв. на смяна, за да лекуват пациенти с COVID-19

От Инфекциозното обясниха, че са "безкрайно разочаровани от колегите си"

Обратно в новината

Коментари - Лекари в Бургас искат по 500 лв. на смяна, за да лекуват пациенти с COVID-19 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако измрем, кой ще лекувате и дресирате?

По 500лв звучи пресилено ако изобщо е истина написаното !! Но и няма как да не кажем ,че медицинските ни работници особено в държавните болници работят при унизителни условия и съвсем нормално добрите специалисти отиват да работят в частни болници или в други държави. Както и да се опитват да го обясняват системата ни е напилно против позитивните резултати!! Гоним добрите кадри във всяка сфера и резултати се очакват от неподготвени хора работещи при отчайващи условия!!

Вече няма болници, а търговски дружества. Какво очаквате от търговци, освен да те гледат в портфейла? Ти си им клиент, а не пациент. Здравната система има две клинични пътеки - към банкомата и към гробищата. Това е картинката.

и президента дори! Съд за вас, лекари! Това не ви е родилка,Съд за вас

Само футболист може да получава по 500 лв на ден. Нали така, Ганьо?!

Браво на лекарите Ако всички в България си знаят цената на труда щяхме да сме богата държава

Ганьо не харесва това.

Значи сме готови да даваме хиляди на футболисти, а на лекари не. Факт е, че много повече лекари и сестри работят в чужбина, отколкото футболисти.

Ха ха Думузчиев болница ли искаш да направи

Хиляди хора не ходят на лекари зъболекар в милото ни отечество, защото нямат пари. Тези, които имат пари, нямат време. Какво ще правят лекарите и зъболекарите ако измрем от глад или преумора? Ще отпрашат да лекуват други народи? Пак ли, отново? И децата им, и родителите, и роднините - ще се изнесат на катун? Цигани сте по манталитет, очевидно е.

Циганин си ти щото искаш някой да те лекува без пари И стоиш гладен и искаш и лекаря покрой тебе да стои гладен Обаче света не се върти около гладните хора Бягай да работиш Мангал мръсен !

лекарите отдавна не работят без пари, но циганинът си ти, за да не го знаеш.

Стига мрънка, Ганьо.

Щаби! Що казваш.

ПРЕДСТАВЯМ ВИ УНИКАЛЕН ДОКУМЕНТ ОТ КОИТО ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ БЕЗ КАПКА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ НЯКОИ ЖЕСТОКО ВИ ЛЪЖЕ И ОБИРА ДОКАТО ВИ ПРОБУТВА ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ НА ШЕХЕРАЗАДА ГЛЕДАЙТЕ, СВАЛЯЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ДОКАТО НЕ СА ГО БЛОКИРАЛИ ОТНОВО. ДОКУМЕНТА СЪДЪРЖА НЕУДОБНО ЗА ЩАБА, ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ НА КЪС ПОВОД И ФАРМА МАФИЯТА ИНФО + ЛИНКОВЕ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ВИ Е НУЖНО ЗА ДА НЯМА КАК ДА ВИ МАМЯТ И ПЛАШАТ ПОВЕЧЕ. ВСИЧКО Е НА БЪЛГАРСКИ ИЛИ С ПРЕВОД И СУБТИТРИ НА БГ. ПРИЯТНО ЗАПОЗНАВАНЕ С ЦЯЛАТА ИСТИНАТА ЗА И ОКОЛО КОРОНА ИЗМАМАТА ДОКАЗАНА И ПОКАЗАНА ПО 101 НАЧИНА ТА ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА Я СХВАНЕ. А ЩАБА И ОНЗИ ГОЛОГЛАВ ТАРИКАТ ДГД ..ВСИЧКИ СА РАЗОБЛИЧЕНИ. УБЕДЕТЕ СЕ САМИ ОНЛАЙН ВЕРСИЯ ЗА СВАЛЯНЕ И ДИРЕКТНЕ ПРЕГЛЕД https://tr.im/K19sec ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ ДА ПИТАТ ИЛИ ОБСЪДЯТ БЕЗ ЦЕНЗУРА НЕЩО ПО ТЕМАТА МОГАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЧАТ СТАЯТА ОТ ЛИНКА, КОЯТО Е БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ, ОСВЕН НУЖДАТА ДА СИ НАПИШЕТЕ В НАЧАЛОТО СВОЙ НИК ПО ИЗБОР. https://tr.im/k19chat

Нарича се пазар на труда... Ако болницата не може да наеме кадри, просто да затваря.

Е,нали дават по 1000 лв. Това са 2 дежурства.

некъде пишеше у трудовио закон че за неизпълнение на заповед следваше дисциплинарно уволнение..... Оти не ги уволниа?? а кат не им аресва могат и сами да напуснат и да си намерат нещо друго дет да изкарват и повече

“God heals, and the doctor takes the fees.” ― Benjamin Franklin Господ лекува, докторът прибира таксите

Как да отида на доктор като знам какъв инженер съм

Изроди А лекарската клетва ?

Клетвата е да помагаш на хората, а не да замениш своя живот за живота на пациента

Че те малко искат.В Германия плащат 200 евро на час за работа в ковид отделение.При положение,че рискът е еднакъв

боледувай в Германия тогава, да е справедливо.

Ега си лекарите от Бургас. Сега ще извиват ръцете на правителството ли като искат по 500 лв. на дежурство? Да не са ставали лекари. Иначе рушветите под масата им идват добре, нали? Нямат срам - трябва да им отнемат лекарската практика на тия мародери. СРАМОТА! Не всички лекари са като вас и някой се простиха с живота си за да лекуват болните.Да им се отнеме лиценза на тази болница, която допуска подобни недоразумения!

Хипократова клетва, нещо!? Или е готино, само когато вземаш 60 лв за найси минути в частния кабинет.

Вие помагате ли на лекарите като носите маски и спазвате всички препоръки? Или задълженията и вируса е само за лекарите. Едни не вярват, че има вирус и искат да си правят кефа и да пият по барове и дискотеки, а колко лекари трябва да имаме ако се препълнят болниците и лекарите нямат сили??

Лекарите не са длъжни да рискуват живота и здравето си заради хора, неспазващи никакви мерки. Пак че са съгласни да работят и за тези пари. Години наред масово се укриваха данъци и не се плащаха осигуровки от повечето професии, включително и т.нар. свободни професии. Медецинските ни работници са изключително слабо платени за труда, който полагат. И сега очакваме да се хвърлят да ни спасяват геройски.

Ами взимат докторите в Щатите хиляди долари но тежко ти да те осъдят за недобро лечение, ще те ошушкат до последно застражовката може да не ти стигне.

Срам за лекарската професия е това извиване на ръцете за пари! Мрасни продажници! Нека да бъдат съдени за държавна измяна! Довечера пак им пляскайте!

Абсолютно правилно,това е истината иначе ще настъпи колапс...

Никой не е длъжен да рискува живота си за никого, а още по-малко безплатно

да е безплатно? А и учат за всички болести да бъдат лекари, не само безопасните, нали?!

Как ще е безплатно? Всеки месец ми удържат от заплатата. А на теб?

Искат по 500 лв.,ама на пациент ли ???

Ако един експресен PSR тест за Ковид 19 струва 200 лева9София, лаборатория Рамус) защо едно 12 часово извънредно дежурство да не се заплати 500 лв ? Или за лабораториите може, а за лекарите не бива ?

скоро няма да имате пациенти - ще са умрели ог глад. мислете малко!!!

Лекарите в България винаги са били нагли търгаши със съмнителна компетентност и без никаква отговорност за работата която вършат.

И кой ги направи търгаши? Значи едно футбалерче може да взима 10 бона да разхожда екипа, а учили 10 години медици, не. Е сега е момента да "изнудват. Магарето се е.. когато е затънало в калта, казват сърбите.

Дали ще ги напръскат с ковид или ще ги лишат от операция, средствата не се подбират....излизайте на улицата да разрушим партийния дом с фашистите вътре

Ами сега им е паднало. Защо пък и те да не започнат да изнудват. Повече от 30 години живеем в такава гнила среда. И какво видяха - разни тъпанари и тъпанарки като чалгаджии и чалгаджийки, плеймейтки, които преди години се наричаха по друг начин, разни измислени “инфлуенсъри” (ки) - на кого ли пък могат те да повлияят се развяват по екзотични курорти, демонстрират благополучие. Да не забравяме мутри и “бизнесмени” - мошеници. В същото време лекари, инженери, учители и всички останали, на които ежедневната работа е да осигуряват ежедневието на хората бяха натикани в ъгъла с мизерни доходи и понасяха пренебрежението и високомерието на тези боклуци.

Така е, но кой за каквото е учил. Комунизмът свърши. Дори и тогава някои живееха като крале, но не го показваха пред електората. Това се котира. Това се харесва. Това се харчи. Пазарна икономика. За радост или съжаление, това е. Станете чалгари, силиконки или каквото там ви харесва и бъдете щастливи. Аз определено няма да стана.

Често чувам коментари, оплаквания и псувни по политиците, а хората всъщност забравят най-големия виновник за ситуацията в БГ - себе си!

Фашист

на неблагодарното и безотговорно племе!

Да! Такава е Хипократовата клетва.

Разбира ти на тебе тарника от Хипократовата клетва.

Абе защо увеличиха заплатите на администрацията с 30%? Разните му там агенции, министерства какво правят в повече а? Да се отмени това да започнат да дават на лекарите и доброволците НА ДЕЖУРСТВО! Може да не е по 500лв,ама нещо трябва се дава. Иначе всеки ще търси оправдание да не захапе КоВида

Ето, сериозна ерозия в родното здравеопазване... Къде е моралът, къде е етиката???

къде си, философе?

Вие помагате ли на лекарите като носите маски и спазвате всички препоръки? Или задълженията и вируса е само за лекарите. Едни не вярват, че има вирус и искат да си правят кефа и да пият по барове и дискотеки, а колко лекари трябва да имаме ако се препълнят болниците и лекарите нямат сили??

Ква Университетска Болница във Бъргас На тия кога им почерня гъзо че станаха калайджии Менте Университетска

Е защо ги плюете хората? Нали така е при капитала- търсенето определя предлагането, ден година храни. Подигравахте се на инженерите дето останаха без работа през 90 - те и се принудиха да карат таксита. Пазар е такъв, така им казахте тогава, непотребни сте.

Ало, Д-р Кръстева!! Остойностяването тук е съобразно РИСКА!! Лекари УМИРАТ от вируса!! При нас в Германия на дежурство се заплаща по 2000 ЕВРО!! При вас- 500евро на МЕСЕЦ!! Явно вашите управници не се интересуват от живота на лекаря!!

На нас пък ни дават по 50 000 долара на дежурство. Явно и вашите управници в Германия минават тънко и не им пука много.

Какъв " лекар" от САЩ си бе малоумник?? Сигурно си от крадливата шайка на Боко Простака?? И си хванал кокала,не искаш да го пуснеш??

Гарга рошава си ти!

Днес доктор в Германия ли ще го играеш?

Кой " някой" си бе плъх?? Що се криеш?? Я излез на светло!!

Тия дето пишат минуси,явно не им е опрял ножа до кокала?! Но когато опре,а това неминуемо ще стане един ден,ще дадат и задника си за да оцелеят!! Помнете ми думата!!!

Всички лекари подлежат на военна мобилизация.Водят се на отчет.След като не става с разум и добро,този вариант може да се задейства.За лекари до 45 години нещата не са толкова опасни.

Баш Генерала, ШЕФА на Военна болница. Няма да ви излезат картите на вас, дребните селски хитреци, тоя път.

Бате Бойко трябва да излезе сега и да им обясни за дисциплината, гордостта, родината и т.н., и как това е важно, а не някакви си пари. Да каже също, че сме и пример за Европа, Света, Галактиката и Вселената. Със сигурност от супермаркета ще им дадат подарък салам, следващия път като видят доктор.

Нещо се опита да кажеш ли?

Като няма достатъчно лекари, а всички реват, че не ги приемат в болници и по 1000 на час ще плащате. А с този вирус и безотговорността на хората, лекарите ще станат още по-малко и по-търсени. Догодина по това време ще търсите специалистти, ама дали ще намерите и колко ще им плащате е друг въпрос.

Ало, " демократите"!! Преди 31 години оревахте орталъка за " пазарна икономика"!! Когато ТЪСЕНЕТО превишава ПРЕДЛАГАНЕТО- ЦЕНАТА се вдига!! Търсят се лекари /не чиновници-/ -цената им се вдига!! Здравето е скъпо удоволствие!! Ясно??

Тия,които са против достойното заплащане на лекарите,когато им дойде времето да ги стегне я сърцето,я корема я недостиг на въздух,не само парите си,но и задника ще си дадат,само и само да оцелеят!!!

Когато лекарите станат достойни, ще им стане достойно и заплащането а не само да прибират под масата пари и да се правят че нямат пари !

Да има алчни доктори , рекетиращи пациентите. Но не може да не се спазват правила , да се ходи по заведения да не се носят маски и някой да жертва живота си да такива хора. Никой на никого не е е длъжен. Всичко си има своята цена. Българските РЕДОВИ лекари са с най ниските заплати. Именно тях командироват. Том не отиват тези с 80 000 заплата, това трябва да се разбере

Тия тъпанари,дето пишат " минуси" не проумяха ли,че не става въпрос за мафията в бели престилки?? Щото един РЕДОВИ лекар е с основна заплата 950 лева,а за тия пари чистачката в банките, министерствата и администрацията дори метлата и парцела няма да хване!!

Всъщност явно в момента тези доктори показват истинските си лица. Те така си работят -" дай пари или си търси друг доктор", "давай или тука ша мре".

не е точно така. Хората които им е работа да лекуват тези болни си ги лекуват и сега, въпреки че не на всички дават обещаното и въпреки че не им се осигурява достатъчна защита. Тук говорим за хора на които искат да наложат да си оставят тяхната работа, че и да рискуват жвота си и на близките си при това.

Досега не знаех,че най " ценните " ни доктори са в Бургас.Лекувам се от няколко месеца там и не съм забелязала.Къде сте светила на медицината.Явно тук не ви заслужаваме.Бягайте в чужбина,че тук както съм ядосана и 5 лв няма да ви дам.Алчни копелета,срам нямате.Кого рекетирате.Досега пациентите,сега и държавата.Все ви е малко.Пишман доктори.

ЩО СЕ ЛЕКУВАШ ТОГАВА ТАМ МА ОВЦА СТОЙ СИ У ВАС И НА ПРИНЦИПА НА ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР.ТОГАВА И 5 СТОТИНКИ НЯМА ДА ТИ СЕ НАЛАГА ДА ДАВАШ.

Като видиш " дебелия", не пет лева - задника ще си дадеш ама тогава няма кой да ти го вземе!! Ха ха ха!!

защото са дефицитни. Освен това, те не искат парите от вас, а от държавата, от тези, дето окрадоха държавата и от тези, дето цял живот се подиграваха на медицинските работници по всякакъв начин.

При дефицит, ЦЕНАТА се вдига!! Да бъде ясно на неграмотници те!!

Света се развива, хората тръгват да колонизират луната и Марс. Световната медицина се задъхва от всекидневни открития. В България, под грижа на лекарите ни, някой от които получават 80 000 лева месечно !!! /да, да, да - няма грешка и не става дума за частни болници/, човешкия живот приключва най често на 65 години. Ако имате път към гробища, само се загледайте по годините по кръстовете. И тези, искали 500 лева за 12 часа, а ?!

Се нова опорка че лекарите виновни че много хора умират рано. Не драги, виновни за това са многото цигари, многото алкохол малкото движение, нездравословното хранене. Удобно пропускат малките ви мозъци факта по колко от тези неща сме водещи в Европа че и в света.

Тези, които взимат по 80000-100000 лева на месец, изчисли колко взимат на ден, ако можеш да смяташ.

И кво ще остане за моите шкафчета и гардероби??? Само от асфалт ме се живее, батю ви е свикнал и от парите за здраве да краде. Раята да мре с преклонената си главица, дреме ми на кеша и кюлчетата! :)))

разглезихме ги с безотговорност и "пътеки" към бюджета - присвояваха, присвояваха. Сега се оказаха негодни за нищо.

Затова се пръснаха наши медици по цял свят. Голямо глезене тука. Не са издържали на ежедневните оргазми явно.

Пръснаха се българските лекари по света за да работят като санитари. Дали се чувстват по комфортно си знаят само те.

Колкото получават клиентите, толкова ще получават и докторите

Като лекари работят. И дори които работят друго и те не се връщат.

Така като разсъждаваме как искаш да получиш Мерцедес като плащаш за Дачия?

Живея повече от 13 години в чужбина но такива излагации като българските никаде няма, да върнат болен или да не испълняват задълженията си но ние сме балканци за нас всичко може не напразно говорят ако искаш по бързо да умреш иди във България.

В чужбина не умират. Покрай ковид колко народ изпратиха да мре обаче изключително учтиво като им кажат съжаляваме но на вашия близък не можем с нищо да помогнем. Но там този аргумент се приема ако ли не срещу огромно заплащане могат да ти го гледат в някоя бутикова болница. У нас лекарите са винаги длъжни да направят чудеса или поне до последно да се мъчат и то без пари а ако не стане са лоши некадърни и бездушни.

Те, че умират и на запад е ясно. Разликата е, че умират 20 години по късно от българина. Няма чудеса, има елементарни цифри.

Да я видим статистиката. И да коригираме цифрите с количеството алкохол и цигари на глава. Начина на хранене и спорт в масовия случай. Понеже и тук лекарите дават същите съвети нали?

защо през тези 13 години не си бил тука?

Мдаа, има ли протести за заплати, лекарите хрисимо, с едни ангеловидни лица ни обясняват с треперещ от вълнение глас, как за тях това е призвание, а не работа. Как спасяването на човешкия живот е тяхното кредо. И в първата секунда когато се откриеш като пред боксьор, миловидното им личице се изкривява в сатанинска гримаса! ДАВАЙ 500 лева или ще умираш яко! Честно, не бих допуснал и в най свирепите си кошмари, че ще дойде момент когато ще започна да симпатизирам на циганите, които пребиват лекари! Започвам да разбирам защо го провят понякога.

рискува - грижейки се за детето си, възрастни родители, ходейки на работа, пътувайки в транспорта,взимайки заплатата си в небелязани, но заразени банкноти. И без да е лекар - рискува. Лекарите лекували? Още не можем да разберем как и с какво.

Разликата в риска е като да се качиш с асансьора до десетия етаж и да се качиш по стената от вън до там. Ще ти го обясня с прости цифри - при заразени от около 5 на 1000 вероятността да срещнеш заразен е 0,5% и е много вероятно заразения да е с маска. Като работиш с такива болни вероятността е 100% и 100% са без маска и кихат и кашлят понеже са не просто заразени а са болни.

си облечен като Дарт Вейдър, а не аз

То и като се катериш от вън по блока имаш каска и въжета пък в асансьора нямаш.

Малиииии, правиш ли разлика между страх и изнудване? Щото тук е второто. Ако кажат, че ги е страх и не щат да работят там ще ги разбера. Ама те искат пари за да работят. Това е изнудване. Нали? Е така правят по принцип.

говорим за едни хора на които им налагат да си оставят тяхната работа дето им е работа и да идат да си рискуват живота и този на близките си за да се занимават с неща дето не са им работа. На всичкото отгоре виждат че 1. Няма достатъчно пари и за тези дето вече са на първа линия. 2. Няма достатъчно защитни средства за тези на първа линия. Понеже някои от критиците пак омесват нещата. Тези искания не са нито от спешна помощ, нито от спешно отделение, нито от инфекции и другите вече разкрити ковид отделения, нито от лабораториите които ги изследват. И 3. Тези хора виждат че управляващите са готови да ги изнудват. И защо за да могат да кажат също като за леглата – Понеже сме страхотни сме осигурили предостатъчно. Ама спомена се тука за физиотерзпевти. Каква файда от такъв специалист за болен на апаратна вентилация примерно. Или от ортопед? Иначе лесно се критикува. Пред компюттъра за пореден път всичко е лесно, ясно и еднозначно.

На база на пликовете които прибират и си разпределят на смяна. Който е бил в болница знае какво имам предвид

Мафията в бяло отново си показа истинското лице!

Ходи при Мангъра , ние си имаме достатъчно други пациенти за обгрижване. Не сме длъжни на пияници и наркомани-протестъри.

Аре стига наглост! Лекарите заслужават безпределно уважение ама когато наглеят трябва да ядат дървото! 500 лева за 12 часа искали, а ?!?! Дето вика един приятел циник : "Болен се еВе най добре когато е на легло"! Това дори не е рекет, това е МАРОДЕРСТВО !!! Спешно, ама безкрайно спешно внеси лекари от Иран и Сирия! Има ги! По един преводач назначи до тях и ще ни излязат по ефтино от нашите МАРОДЕРИ!

Имало около стотина в много тежко състояние във всичките ни болници. Спасете ги, не по 500 на смяна , а по 5000 ви се полагат. Но първо ги спасете, за да не се хвърлят пари ня онзи що клати гората. Труд следва да се заплаща според свършената работа, тоест СЛЕДВАРИТЕЛНО както казва доктор Стефко Баросов.

Ами те в Русия , Италия , Испания ги спасиха всичките , Нали ?

Некъв дърводелец си бил май докато си работил? Тея дето са в реанимация са такива дето ако беха мебели щеше да кажеш земи си нови че ремонта на тея ще излезе повече и може да не стане. Ама хората се мъчат да ги оправят нали? И опасността да се заразят те и близките си е реална по всяко време нали? Въпреки малкия шанс за успех и въпреки реалната опасност хората се мъчат да направят нещо нали?