1000 души годишно - жертви на лекарски грешки

Около 1000 души годишно стават жертва на лекарски грешки. 8% от всички оперирани получават трайни увреждания, като половината са вследствие на лоша работа на медици.

Обратно в новината

Коментари - 1000 души годишно - жертви на лекарски грешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безспорно когато ти се случи такова нещастие спираш да мислиш реално, живееш в мъката си и обвиняваш, лекаря, близките си, Бог, целия свят. В психолигията тези състояния са описани подробно. Друг е върпроса, замисли ли се тази Поли с каква цел са я приели за операция.Дали някои умишлено и е изрязал детеродните органи или го е направил, за да спаси живота и. Има много пациентки с hистеректомия, които са в перфектно здраве и последвалите заболявания едва ли са резултат от нея.Да не говорим, че лекаря, който я е оперирал е един изключителен специалист, който е спасил десетки хиляди животи, в това число и моя живот и със съпруга ми сме му безкрайно благодарни.Рядко се срещат специалисти с мило отношение към пациентите си, с подробни обяснения за състоянието им, а той е един от тях. Така че да мислим като големи хора и да благодарим и уважим д-р Джунков за помощта и спасените ни животи. Моят глас е срещу нейния. Да е благодарна наистина, че има едно дете, защото някои неща в живота си ги избираме сами и да не търсим вина в другите за собствените си грешки.

В СРАВНЕНИЕ СЪС САЩ,КЪДЕТО СА ЦИТИРАНИ ДО 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ СЛУЧАИ ПРОПОРЦИОНАЛНО НА БРОЯ НАСЕЛЕНИЕ

ВЪВ ФРАНЦИЯ ЗАПЛАТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ СА СРЕДНО5-10 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ ИЛИ НАД 50 -100 000 ЕВРО ГОДИШНО! И ЗАТОВА ПРОПОРЦИОНАЛНО НА ТОВА Е И ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО! АКО БЯХТЕ ЧОВЕЧЕН ЩЯХТЕ ДА ТРЪГНЕТЕ ОТ ТОВА ТРУДЪТ НА ЛЕКАРИТЕ ДА Е СЪОТВЕТНО ПРОПОРЦИОНАЛНО ПЛАТЕН И СЛЕД ТОВА ЗА ГРЕШКИ -ПРОПОРЦИОНАЛНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ! ТОВА ВСЕКИ РАЗУМЕН БИ СЕ СЕТИЛ,А НАСТОЯВАНЕТО ЗА ВИСОКИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ПРИ 10-20 ПЭТИ ПО-НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ Е ЖЕСТОКО И НЕСПРАВЕДЛИВО ТРЕТИРАНЕ,С ЦЕЛ ИЗГОДА НЕПРАВОМЕРНО И НЕПРОПОРЦИОНАЛНО НА НАРУШЕНИЕТО,КОЕТО ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕ СЕ НАРИЧА ВИД ТЕРОР,НАЛИ?! В ПРАВОТО ОСНОВЕН ПРИНЦИП Е РЕЦИПРОЧНОСТТА И ПРОПОРЦИОНАЛНОСТТА,НАЛИ?!

Вече има осъдени лекари и в Б-я,като са присъдени да платят и десетки хиляди лв -това е от няколко години,и е срамно журналисти,или други активисти да не са се запознали с фактите и предистроията на темата преди да я коментират -това едва ли може да се случи в много други държави -и журналистите носят отговорност за това,което коментират ,и не трябва да лъжат! КАТО СТАВА ДУМА ЗА ФРАНЦИЯ И ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ТАМ,ТО ТОЗИ ГОСПОДИН НЕ МОЖЕ ЛИ СЪЩО ДА НАПРАВИ И СРАВНЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ЗА ЛЕКАРИ СРЕДНО ТАМ???!!!ТУК В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР ЗПАЛАТАТ Е СРЕДНО 600-770 ЛВ,А В БОЛНИЦИТЕ ОСНОВНАТА Е 600-800 ЛВ ,НЯКОИ ПОЛУЧАВАТ ОТ КП,ДРУГИ НЕ -ЗАЩОТО ПОКРИВАТ РАЗХОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА НЕОСИГУРЕНИ ПАЦИЕНТИ ,НАЛИ! ТАКА,ЧЕ ОСВЕН ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА,АКО ТОЗИ ГОСПОДИН ИСКА ДА Е УВАЖАВАН В МНЕНИЯТА,ТРЯБВАШЕ ДА ПОСОЧИ И ЗАПЛАЩАНЕТО НА ЛЕКАРСКИЯ ТРУД ,КОЕТО В 80% ТУК Е ПОД МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ПО СВЕТА!!! НАУЧЕТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ ЗА НЕЩАТА В КОНТЕСКТА ИМ ТУК И ПО СВЕТА -ЦЕЛИЯТ КОНТЕКСТ ,ИНАЧЕ Е КАТО АЛЧНОСТ ИЛИ АРОГАНТНОСТ НА ОНЗИ ВИД ПАЦИЕНТИ,ЗА КОИТО В АНГЛИЯ ВЕРОЯТНО БИХА ИЗДАЛИ ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД В БОЛНИЦАТА ЗАРАДИ ЗЛОУПОТРЕБА ЗА ИЗВЛИЧАНЕ НА НЕРАЗРЕШЕНА ИЗГОДА ,НЯКОИ НЕ СПИРАТ ДА ТЪРСЯТ НАЧИНИ ДА СЕ ОБОГАТЯВАТ НЕПРАВОМЕРНО/ИМА СЛУЧАИ КОГАТО СЕ ЗАСТРАХОВАТ УМИРАЩИ ЗА ОБЛАГА ЧРЕЗ ИЗМАМА/

Лекарски грешки е имало, има и ще има. Въпросът е когато някой направи грешка да си признае, а не да замазва нещата, както обиконовено правят лекарите. Резултатът - усложнения и в по-лошия случай осакатяване. А напоследък доста хора започнаха да измират. И все няма виновни. То, ако погледнем, за всичко Господ е отговорен, даже за леталния изход. проблемът е че често докторите активно му помагат. Къде поради некомпетентност, къде поради самонадеяност, къде "за наказание" че някой не си е платил. Може би случаите с новороденото дето "го давиха в кофата", пък после го слагаха във фризера, и момиченцето дето го умориха в ИСУЛ нямат пряка връзка, но резултатът един - смърт. И в двата случая лекарите се държат самонадеяно и предизвикателно сякаш са Господ. И накрая нокой не желае да си признае вината. 1000 случая на лекарски грешки и нито един не си е признал. Браво! Че и останалите им колеги ги крият и замазват нещата. Някои откровено лъжат и манипулират изследвания и резултати. И това става всяка година. Е, как може да обичаме и уважаваме това съсловие? СРС-тата им пречели на докторите. Някои се и обиждат. Много обидчиви се извъдиха тези доктори. Като ги следят да не правят далавери се обиждат, а както прибират парите на пациентите хич не са обидчиви. Едно съсловие ще бъде уважавано само когато хората, които го съставят са почтени. И самите те изрязват тумора, съставен от далаверадджии, некадърници, лъжци и непрофесионалисти. Иначе петното се лепва на всички лекари, като цяло. А има много свестни лекари и перфектни специалисти. Но поради криворазбрана колегиалност или от нежелание да се месят те засвтават на страната на престъпните си колеги. Което ги прави съучастници в престъпленията, независимо да ли те самите го искат или не. Хиляда жертви от катастрофи, още толкова от лекарски грешки - за 20 години това прави един град като Смолян. И докато за убийците на пътя няма прошка (и това не е съвсем така, ако си връзкар като Стависки ще отървеш кожата) за убийците в болниците няма наказания.

Ти прочете ли коментара изобщо или стигна до "способен" и се раздразни? Злобар

ПАК ПИТАМ!!!!!....7.5 милиона българи годишно са жертви на грешки на политиците...ама за тях няма съд, нали....

Не търси под вола теле българино.

Аз пък съм способен инженер, но по ред причини седя в България и работя тук също за не много пари. Не само лекарите са ощетени откъм заплащане тук и какво сега, да не си вършат работата ли? А аз като съм осигурен и като ида на преглед пак си плащам И ПАК се държат с мен като с куче какво да правя? Да взема пушка и да стрелям? Това ли е решението?

По принцип съм съгласна с теб, ако не платиш те подритват и ето ти "лекарска грешка". Все дно каква е причина - проблема е , че контрата винаги остава у пациента, хем остава с увреждания, хем се чувства духовно изнасилен и няма на кого да се оплаче. Все пак съм длъжна да спомена, че има и свестни лекари.

Аз пък съм способен инженер, но по ред причини седя в България и работя тук също за не много пари. Не само лекарите са ощетени откъм заплащане тук и какво сега, да не си вършат работата ли? А аз като съм осигурен и като ида на преглед пак си плащам И ПАК се държат с мен като с куче какво да правя? Да взема пушка и да стрелям? Това ли е решението?

Мисля, че в повечето случаи не става дума за грешки, а за безхаберие. Има добри лекари в България. Но все повече от тях не виждат в професията си нищо друго освен далавера и се отнасят с пациентите като с ходещи портмонета. Не е от грешки това, а от алчност и липса на съвест най-вече.

В държава с МРЗ/минимална работна заплата/от 240 лв. и с невъзможност да се живее нормално с доходи от труд, не може да се очаква нищо друго. Сравнението с Франция е неуместно, защото те не са мизерници като нас.

Какви лекари бе - глупости - лекари почти няма. Има тъпи и прости занаятчии.

Вярно е

Лекарски грешки винаги е имало и ще има. Лекарите са хора, а хората правят грешки. Проблемът тук, в България е, че не може да се докаже лекарската грешка, а от там не може да се коригира и поведението на лекаря. Защото ако някой лекар сгреши за първи път - може и да му се размине, но грешката си остава като "обица на ухото" за него. И той, ако е кадърен - ще направи всичко по силите си да не допуска повече грешки. А тук какво имаме? Нито един наказан лекар - следователно нито един сгрешил лекар, който да си поправи грешката. Има цели лекарски семейства, завладели болници и отделения, които правят грешка след грешка, но знаят, че ще им се размине. А защо им се разминава? Ами защото системата в България е такава - само компетентен лекар може да свидетелства срещу колега. Но такива свидетели не се намират. А болшинството пострадали не са лекари, нямат дори и роднини лекари. И преценката се оставя на самите лекари, които разбира се, не биха свидетелствали срещу колеги. Сам по себе си този омагьосан кръг е предпоставка за развитието на некомпетентни и некадърни лекари.

Аз пък имах познат - лекар - който почина вследствие на лекарска грешка, а разследването се потули. Нито професията, нито връзките го спасиха... В крайна сметка независимо от професията ВСИЧКИ сме и пациенти, дори лекарите.

По цял свят има лекарски грешки. Който иска може да се лекува при врачки или с билки, ако счита че е по-добре.

Ти си лекар и знаеш че тук грешките са много. Вие сте като ЦИГАНИТЕ не падате по гръб. 10 години съм живяла навън такова чудо като Вас НЯМА. Като не ви харесва тук идете в Африка,защото на ставате за европейски лекари

Напротив! Тук си им харесва много. Никъде го няма това безхаберие.

Да де така е. Но ако детето ти умре защото лекаря е сгрешил дали така ще разсъждаваш. Когато става дума за човешки живот нещата не са толко прости.

А поне един наказан лекар има ли за тези 1000 "грешки"?! И те да бяха само толкова, но като знам какво става и какво преживяват хората, аз мисля, че са много повече в мащаба на цялата държава! Само изнесените в медиите са повече, какво да говорим за по-неизвестните случаи!

И откъде го разбра? Доказателства?! Всеки си пише и казва, каквото иска. Журналистическата гилдия направо съсипа лекарите по политическа поръчка. Спомнете си случая с бебето в Горна Оряховица. Възмущаваха се журналистите и такива като Вас и накрая излезе, че няма грешка. И какво някой извини ли се?! Само който не работи, не греши. Колкото до наказанието - Колко пъти сте видели наказани общинари, че не са обезопасили обект и той се е срутил и е убил човек /сградата на ул. Алабин, Захарна фабрика/ - наказани?! Преди дни в един рудник влизат работници и ЕВН спира тока и затвяря хората без въздух и асансьори - наказани?! Само, Вие и други като Вас и сие, не разбраха, че това е политическа поръчка, за да съсипят лекарите щото имаха "нахалството" да кажат, че системата е силно недофинансирана. Хайде да не откриваме топлата вода. Точно за това са измислени застраховките. Достатъчен е един закон за гражданска отговорност за лекарите и готово. Само че не е изгодно да се тушира напрежението и да се настройват едни хора срещу други. Древните римляни са били много прави - "Разделяй и владей"... Апелирам към Вас и такива, като Вас за малко размисъл. И веднага ще стигнете до противното мнение - а именно ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА. Трябва образованите хора да се натискат. И не само лекарите. И инженерите /държат ги с ниски заплати/ и учителите /спомнете си седянките на мимистъра Орешарски и вижте колко получават именно тези, който гледат децата ни в детските ясли и градини/. Че дори в банките заплатите не са както преди. И защо?! Щото беден народ лесно се манипулира! Изправил се един г-н Таушанов и бие тревога - лекарски грешки. Добре съгласен съм има. Добре съгласен съм, пазят се. Но вижте примера! В него има поне две мнения на лекари, /тези дето се пазят/, РАЗЛИЧНИ от това на набеденита за виновни. Е нима това е ПАЗЕНЕ? Ако беше така, те щяха да кажат "операцията беше животоспасяваща, колегите са направили най-доброто" Да, ама не! Те казват обратното...

Имам много доказателства - както писах наскоро по този повод, само в моето семейство и най-близките ми приятели, с които си знаем нещата в подробности, могат да се наброят десетки примери ... Ето ти най-драстичните: баща ми си отиде в Пирогов след падане от ниско дърво, нямаше нищо счупено, само натъртено коляно и лакът, но имаше болки - не му дадоха дори един аналгин, да не говорим за нещо друго, за 12 часа умря - те казали, че чакали да дойде сутрешната смяна да видят какво му е състоянието; братовчедка ми почина на 55 години в Доверие след система, била получила емболия, но не направиха аутопсия, макар че почина в ръцете им, половин час преди това се смеела и говорила с децата си, а джипито й я лекуваше от стомашни проблеми, така и не се разбра от какво си отиде; съпругът на моя приятелка - здрав и силен мъж на 34 години си отиде в ИСУЛ докато жена му събираше поисканите няколко хиляди за операция на аневризма, доказана, прегледана, известна, но докато не отнесе парите, не го лекуваха, и той умря, те взеха парите, нищо не казаха, тя още връща заеми; моят собствен син два пъти съм го вадила от болници с декларации, че аз поемам отговорност и няма да остава при тях - след което се оправяше при други лекари с други средства ... Много са тези случаи, още повече - мои непотвърдени "диагнози", според поне три от тях отдавна вече трябваше да съм умряла ... ама не съм, както разбираш, защото не им вярвам и винаги ходя и на други места и в крайна сметка стигам до хомеопатите или си сядам вкъщи и сама се оправям с диети и други методи. Нямам нито една операция, освен на сливици и един полип, макар че са ми насрочвани дати за какви ли не страхотии - впоследствие непотвърдени от второ изследване в частни кабинети и клиники, или в чужбина. Знам и няколко, които си оперираха важни органи, защото докторът казал или за всеки случай - и си носят последиците, доста сериозни и влошаващи качеството на живот ... На сина ми в една болница му извадиха апандисита, а после се оказа, че бил "вторичен" - тоест, станало му лошо не от апандисит, който си бил в ред, ама кой да разбере, след като го отворили вече видели, че му няма нищо ,но го отрязали все пак, за да си оправдаят операцията, ... КРАЙ НЯМАТ СЛУЧАИТЕ! Но иначе всички се покриват един друг и "гарван гарвану око не вади" - само реват за високи заплати и си прибират торбите, дето ги носим всички, отделно от парите, които внасяме за застраховки и отделно плащаме на ръка ... И при Ванга съм ходила да ми каже какво да правя, и тя веднъж ми спаси детето от едни колачи, които не знаеха какво да ми кажат, но "за всеки случай" искаха да му правят пункция на гръбначния мозък - да не ти описвам какво им отговорих аз тогава, че няма да ми публикуват поста заради такъв език ... Всеки може да разказва случки и случаи, не само аз. И стига сте се оправдавали със заплати и политически приказки - некадърността и безотговорността си е факт, и с никаква заплата не може да се поправи!!!

Cтига глупости! Oсакатени хора за цял живот ще им давате обезщетение.... Dайте на лекарите "повече в главите", за да не се идва дотам! 3а аптекарката много жалко, а докторите да си понесат накaзанието; мъмрене, уволнения а и снемане на заплати. Cтига подигравки със здравето и живота на хората. 1000 души на година страдат от незнание и немарливост и проклинат и защо? 4е някой вместо да учи, си пие кафето,клати краката а и си купува вероятно изпитчетата .... жалко за болните и осакатените! 3дравето н и к о г а не се връща, само се "закърпва" а кой иска да ходи "с кръпки"????

Ами да ходят във Африка. Повечето от Вас за нищо не стават .Преди колко Ви плащаха.Стига сте драли хорицата за пари!Все още сме добри и ви търпим.Сменете си страната. Ще дойдат африканци и ще работят по добре от вас.Стига сте се оправдавали и заплашвали.

малиии......кви африканци бе......че то в судан парите са повече....около 700 долара мес......ходи се лекуваи в ес,да видиш там за какво става на вапрос

В България няма производство, няма нормални доходи, хората мислят само какви далавери да направят, че да спечелят наведнъж милиони. Това важи за лекарите, както и за останалите хора, т. нар. пациенти. Сега някой замисля начин да изврече пари от лекарските грешки. Грешки стават и ще продължават да стават. Това е човешко. Случва се и в Германия, където от 4 години съм в една университетска болница. Но до този момент не съм видял осъден доктор тук. Проблема на здравеопазването в България е съвсем друг, то е сбъркано в основата си. Вие пацинтите, представлявани от вашите избраници в Нар. събрание, си създадохте търговските дружества, вие смятате че заплатите на лекарите трябва да са ниски, но като ви приемат в болницата, трябва да давате подаръци или пари. Това е немислимо в Европа, заплатите са заплати, подаръци и пари под масата няма. С това примитивно българско мислене вече няма здравеопазване, болниците в провинцията се затварят, в София се бият, мислят как да изкарат пари лекарите и пациентите от лекарите. Ще се сбият накрая и тогава съвсем няма да остане лекар, поне читав, в България.

А колко са жертвите на политическите грешки?

1000 души умират САМО, понеже кажи-речи толкова дръзват да отидат на лекар. Всичките ми баби и дядовци, че и една прабаба си заминаха преждевременно поради лекарски грешки или неадекватна намеса - при това в разцвета си!

По-скоро е обратното - 1000 нямат проблеми, останалите са жертви на лекарски грешки. За съжаление 90% от лекарите са уникални самовлюбени мърлячи без морал и достойнство - алчни кебапчии, които печелят от човешкото нещастие ! Мърлячи, които не ги искат навън и стоят в БГ блатото, за да тровят живота ни превземайки се, че не ги разбирали ... жалка картинка !

абе тоз таушанов да не е същия или близък на таушанов, дето беше начело на академията на мвр в симеоново и го шкартираха?

Народе ! Килърите отвлякоха и убиха десетина човека за десетина години, А ЛЕКАРИТЕ ВСЯКА ГОДИНА УБИВАТ ПО 1000 ДУШИ В БЪЛГАРИЯ! ЦВЕТАНОВ ДА НЕ ГОНИ ТАМ 10-ТИНАТА РАЗБОЙНИЦИ, А 1000-ТА ЛЕКАРИ УБИЙЦИ !

Ех, Таушанов ! Не знам дали баща-Ви или дядо-Ви се е опитвал да се налеее акъл между ушите на будующите спецове по ИТ ... ама сигурно не е плямпал франкотевици, нали ?!(из сградите в полята манастирсколивадски ... по нов стандарт) ... Ха започнете с нещо по-лесносмилаемо (приложимо демек), като Регистър за Лекарски Грешки/Пропуски !(който еднозначно-определимо да определя нивото на компетентност и нивото за достъп до работа на съответния/ата лекар/ка )

Напиши по-лесносмилаемо (разбираемо демек) мнение, моля! :-) Нищо лично!

(Извинете наистина ! ) Незабавно създаване на Регистър за Лекарски Грешки/Пропуски, който да определя нивото на компетентност и достъпа до работа на съответния/ата лекар/ка !!!

7.5 милиона българи годишно са жертви на грешки на политиците...ама за тях няма съд, нали....

Вярно е,че Таушанов е защитник т.е псевдозащитник на пациентите,а какво им мисли същия зад гърба - бедна ви е фантазията.Но такива лицемери като него доста в България и не само.Оня ден си говори простотиите по Бтв.А д-р Дариткова не мога да я нарека лекар - тя жената е супер зле и хабер си няма нито от здравеопазване,нито от медицина.В регион Смолян я знаят колко пари струва и всички и се смеят.Тя за никакъв лекар не става и затова е в парламента,ама и там за нищо не става.Всички знаем колко некадърниса управляващите в момента от Герберче.А тези закони за правата на пациентите се предлагат и влизат в парламента при всяко правителство,но всъщност не се приемат.Сега този щели да го кръстят за правата и задълженията на пациентите,за да може ако не си спазваш задълженията да те цуцат - т.е да те стрижат с такси,глоби и други такива,а може би целят и да задължат хора да извършват определени неща дори и против волята им,защото в противен случай ще има глоби и санкции.Време е господ да слезе и да си прибере вересиите!Време е Герб да си ходи,не ви искаме изедници!

Искам само да ви кажа,че този на снимката Таушанов е голям простак - почна от всичко да разбира същия меркантилен тип.А истината е,че хабер си няма от здравеопазване. Толкова хабер има и от правото което уж е завършил.Стига се е изказвал по медиите и да говори простотии,ами да вземе да направи нещо съществено.Тоя цървул подкрепя политиката на Герб и е за закриване на болници и за много други неща,така,че същия подкрепя геноцида срещу българските граждани.Такива хора като него трябва да бъде изгонен от държавата!Аман отизмислени философи като него.А относно лекарски грешки има ги и е редно виновните за тях да си носят последствията.

таман се загледах у картинката, то не е хубаво така да се говори за човек, дето не го познаваш, а и аз самия не съм прелест, ама този ми се вижда леко дал фира ... поизтрещел демек.... ама а дано да бъркам

АБЕ ВИЕ КОМЕНТАТОРИТЕ НЕЗАПОЗНАТИ , НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ МЕДИЦИНАТА Е НАЙ- ТРУДНАТА ПРОФЕСИЯ . НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ ЗА ТАЯ ПРОФЕСИЯ СЕ УЧИ НЕ 4 , НЕ 6 , А ЦЕЛИ ОСЕМ ГОДИНИ . НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ МЕДИЦИНСКАТА ПРОФЕСИЯ Е ПРИЗВАНИЕ , НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ СЕ ПОЛАГА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТРУД ОТ ВАШИТЕ ИЗМИСЛЕНИ , ИЗМИСЛЕНИ , ИЗМИСЛЕНИ И ПРЕХВАЛЕНИ АМАТЬОРСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПРАВИСТКИ ПРОФЕСИИ , ЗА КОИТО И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ,ЧЕ АКО СИ ПЛАТИШ НА ПРОДАЖНИТЕ И КОРУМПИРАНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ , СИ ИЗКАРАЛ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ ОТ ВОЛЕ . ВИЕ , ВИЕ , ВИЕ ТУКА КОМЕНТИРАЩИТЕ ==== , КОИТО СИ НЯМАТЕ ИПОНЯТИЕ ОТ МЕДИЦИНА , МВОГО ЛЕСНО КРИТИКУВАТЕ ЛЕКАРИТЕ , НО Я СЕДНЕТЕ ДА УЧИТЕ МЕДИЦИНА- СИГУРЕН СЪМ , ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 90 ПРОЦЕНТА ОТ ВАС ЩЕ ОКАПЯТ , ОЩЕ ПРЕДИ СРЕДАТА НА ПЪРВИЯ СЕМЕСТЪР .... ==== ... ПРЕДИ ДА СТЕ НАЯСНО , МОЛЯ НЕКОМЕНТИРАЙТЕ НЕЩА , КОИТО НАПЪЛНО НЕ СА ВИ ЯСНИ .ЯСНО ЛИ Е ....

Преди твоя пост бяхме леко заблудени, но като ни сурна улево - стана ни ясно всичко. И за последен път - главните букви означават викане, пиши както се пише, надявамсе, че познаваш и малките букви :-)

bira_more

Е па и аз коментирам, а съм завършил медицина. И медицина се учеше 6 години. 10 семестъра и една година стаж по време на която се полагат държавни изпити - 5 броя - бяха 6 ама за мен отпадна политическия .

В грешка си . Наистина се учеше за медицина 6 години , ама за общ профил . А за специалност - още 2 години.

залко !напално си прав!никои няма да те разбере!те не искат!

Като толкова години се учи за лекар,учудваща е неграмотността- как може такова нещо!

Левак и този път здраво се изложи.

За радост има и добри лекари,които си вършат съвсем съвестно работата и не гледат какво ще извадиш от джоба си.Моето джипи е такова,дори и потребителска такса не взема.Наистина съзнателно е учила и продължава непрекъснато да се усъвършенства.Но какво да кажа за един Ч.П. от Ал.болница,който се чуди по какъв начин да изнудва хората.Първо те вика в неговата стаичка и на 4 очи ти казва каква сума да си приготвиш.И за да не му направиш номер,след срещата ти казва от коя фирма какво да си купиш/става въпрос за сърдечен стимулатор и електроди за него/сумата е около 1200-2000 лв. и ти казва,че ако искаш да живееш,ще намериш пари.В същото време касата ги плаща,а той си взема парите от "фирмата"Чиста работа,няма белязани пари,няма разправии с полиция.

Включвам се отново:Като чух по телев.заместник директора на Ал.болница да казва,че през миналата година само между един и два процента са искали избор на екип ,ми стана смешно.Това което написах по-рано ,към избор на екип ли се отнася или си е чиста корупция?За да не бъда анонимем,ще си напиша името-Ангел Ангелов.

да разбираме ли ,че щом са в тази трудна професия и са учили 8 години,това автоматично им/ви дава право да трепете хора безнаказано поради явна некадърност,алчност и престъпно отночение към беззащитните хора

Този идиот защитник наясно ли е въобще с медицината, а и тази аптекарка-след като матката й е станала торба с гной как иска да я спасят-с магическа пръчица или с операция

"....отива в "Пирогов". Там я поема д-р Людмил Джунков, началник на генекологичното отделение. Според него тя няма проблеми с гинекологичните органи и я изпраща при коремен хирург....! " Как разбра,че матката била пълна с гной...!?

защото "човек" малко повече от вас разбира...за тва!!!...а вие като кокошки преписвате едни и същи глупости по форумите...ми лекувайте си се самички, та да видим докъде ще го докарате

С пъти повече са,но никой не може да го докаже.Понякога трябва най-зверска саморазправа,на която да се даде гласност за да се стреснат ! Ако моето дете след извадени сливици си отиде....може да е след 5 години,може да е след 15 години,но този лекар няма да живее !

И ти ако ми смачкаш детето на улицата, докато управляваш пиян раздрънкания си голф, дъниш чалга и псуваш лекарите, няма да мизерстваш още дълго на този свят.

Изключително манипулативна новина...а това, че жената е жива, гледа си детето...а спомнете си Запряна...която за съжаление не е...друга родилка бе спасена в Майчин дом след спиране на плановите операции на цяла София, за да се осигури кръв за нея - да и тя няма матка, но написа благодарствено писмо......изводите си ги правете сами....

Абе айде стига с тая Запряна бе еййййй, ми станалото станало. Хайде сега все всички да ревнеме така ли???Еми всеки от нас има роднини пострадали или починали от лекарски грешки! Престанете вече да преекспонирате едни и същи случаи! Жалко е и за Запряна, и за хилядите като нея!

bira_more

Трябва да се прави разлика между лекарска грешка и престъпление. Лекарската грешка не е престъпление - ето дефиниция от друго място: Лекарската грешка няма юридическо съдържание, тя е изцяло професионално понятие и не се преследва от закона, ащото не е по вина на лекаря. Тя е действие на лекаря, което по всички в момента действащи правила на изкуството е правилно, но по причини, които не могат да се предвидят поради несъвършенството на медицинските познания и методи или особености в хода на самото заболяване, това действие довежда до смъртта на пациента или до някакво увреждане. Докато немарливо, безхаберно, некадърно или излишно лечение е престъпление. Не съм юрист, та може и да греша.

Теориите са хубаво нещо, но живота е доста по-прост, щото се живее от прости хора като мен! Не става дума за грешка в занота на невъзможност за рационалното обяснение и превръщането на науката в изкуство, става дума, че при коремна операция са извадили на жената детеродните органи, което е непростмо дори за обикновен месар! Та трябва да има механизъм за възместяване навреме и достойно на пострадалите от тази неграмотност!

bira_more

Тук спор няма. Ама в случая не само възмездяване на жената е необходимо а и санкция (присъда) за говедото.

РАЗБИРАМ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ РАЗЛИКА М/У ЛЕКАРСКА ГРЕШКА И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,НО: МОЖЕ ЛИ ЕДИН ХИРУРГ КАТО ДОЦ.СЕЧАНОВ,КОЙТО БЪРЗА ДА ПОЕМЕ ДО ОБЯД 5 ОПЕРАЦИИ,ЗА ДА ОТИДЕ СЛЕД ТОВА В ЧАСТНИЯТ СИ КАБИНЕТ И ДОРИ ДА ОСТАВИ ОТДЕЛЕНИЕТО СИ БЕЗ ХИРУРГ,А САМО С ЕДИН ДЕЖУРЕН АНАСТЕЗИОЛОГ?!? КОГАТО ПОЛУЧАВАМ КРЪВОИЗЛИВА,ТРЯБВА ДА МУ СЕ ОБАЖДАТ ПО ТЕЛЕФОНА И ДА ГО ИЗВИКАТ ЗА ДА ДОЙДЕ И ДА МЕ ОТВОРИ НАНОВО.....ОСВЕН ТОВА СЪЩИЯТ МИ СРЯЗА НЕРВ И ОСТАВИ С ТРАЙНА ПАРАЛИЗА ЗА ГОВОР И ДИШАНЕ! КОЙ ДА ОТДЕФЕРЕНЦИРА ГРЕШКАТА ОТ НЕМАРЛИВОСТТА???