Лекари в Белоградчик без заплати от 1 г. - масово напускат

И последните лекари от общинската болница в Белоградчик са пред напускане, след като не са получавали пълна заплата повече година.

Обратно в новината

Коментари - Лекари в Белоградчик без заплати от 1 г. - масово напускат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горко ви ,ако нямате болнична помощ ,ще бъдете принудени да отидете в голяма болница в голям град или пази боже в в изкуствено създадената столица и там ще ви вземат всичките парици ,нищо че цял живот сте се бъхтали за тоя дето духа и сте се осигурявали здравно.Ще бъдете подложени на психически и понякога на физически тормоз от нисш ,среден и висш мед.персонал,който пет пари не дава за вас или за вашия близък,ако имате луд късмет ще се надявате да се приберете ,но по-вероятно -ще ви изпратят при създателя,като преди това са ви ползвали за т.н. клинична пътека или за опити.Не че няма да го направят и в болн.заведение в малкия град ,но все пак там хората се познават и поне можете да се надявате малко внимание и съчувствие.

Кога последно е провеждан конкурс за управител на тази болница? Като какви последните трима, заемали длъжността, са подписвали договорите с РЗОК и служителите; има ли неправомерно получени средства?

Аз не знам някоя система в България да функционира така добре както са функционирали по време та тъмния социализъм Отнася се и за обазованието , и за дзравеопазването , и за сигурността , и за социалната система и т.н. Не случайно, Маргарет Татчър като министър на образованието (1970-74) Thatcher често идвала на приемите в българското посолство. По инициатива на тогавашния посланик Янков било организирано нейно посещение в България. (Това посещение става през 1971 г.) След като се върнала от България (където посещава английските гимназии в София и Варна, и професионалното училище по химия в Стара Загора) Thatcher споделила, че:Българите имат една религия учението, и една църква училището.А сега къде е нашето образование , а?

Цитирам заглавие на медия: "2г. условно за бивш шеф на болницата в Пазаржик, ощетил я с над 900 хиляди лева". В настоящия случай може и да не се има това предвид, но явно има щедро харчене на чужди пари. Аз не си правя ремонт вкъщи, ако нямам пари за хляб. Да се търси отговорност на директорския екип.

Не излиза на протести,значи не е достатъчно гладен,а терорът ще продължава. Народът си го заслужава.

Днешните баби от Белоградчик са си мислели, че ще се лекуват в болницата, която са си построили. Днешните млади пък, знаят, че каквото и да построят, няма да е за тях. Затова не строят. Гледат да не се минат. Затова, ще се лекуват в това, което е останало от днешните баби - при св. Петър.

ДРУГАРЯТ Б.Б. ДА ПЛАТИ ОТ НЕГОВИТЕ ЛИЧНИ ПАРИ/КОМИСИОННИ/.

Като лекар имам следното мнение по проблема, който е повсеместен и валиден за десетки малки болници. Първо-тези болници няма да оцелеят и не могат да оцелеят. Въпрос е на много пари, на кадри, които не можеш да задържиш там. Времената се менят, краища запустяват. Това, което може и трябва да се направи е да има във всяко градче или по-голямо селище кабинет с постоянно пребиваващ лекар. Линейка задължително. Добро заплащане на доктора, ако трябва по специални програми и т.н. При всякакъв тежък проблем да може лекаря да извози с линейката към голяма болница пациент. Така ще се спестят пари и ще се концентрират в малка, но качествена помощ. Работя в София, но с удоволствие бих се изнесъл в Белоградчик постоянно. Стига да има кой да ме покани и устрои. Проблема идва от некомпетентно държавно управление, от липса на визия, на мениджмънт.

Айде заминавай за Белоградчик! Веднага ще те устроят! Никакъв проблем няма да имаш! Там горките пациенти отдавна чакат лекар, даже и калпави приемат, само да се води, че има такъв и да ги извозва с линейката (за което трябва да имаш валидна шофьорска книжка)!

Заминаването е лесно, ама първо да намине покрай жена ти и майка ти да ги поизлекова малко по измежду кълките и после за Белоградчик.ха..ха

хората напускат не само заради заплати,няма сигурност ,няма правилам,управлявот го алчни и неграмотни дебили и в политическо и в икономическо отношение

В София има 1.5 милиона души. Не повече. Другото е лъжа. Има и 70 болници. Значи на 20-25 000 души се пада по една болница. Хайде моля сега скъпите шопландери да стегнат колана и да спрат да източват бюджета за здраве, а средствата да отидат за постигане на същия стандарт в страната. Даже на области като Видин ще се падат по 4-5 болници поне. Хайде моля. Иначе другото е Софийско колониално иго над страната. ТА като много лаете помислете. Области като Русе, В.Търново, Плевен са с по 300 000 души - даат им се 10 до 15 болници примерно. Хайде да броим да видим има ли и в трите области общо 15 болници например. Пловдив 30 болници поне. Варна поне 20 болници. За областта говоря. Моля да чуя мнението на крадливите шопландери. София не бива да е столица - много краде.

ми за кфо сички пейзани там се врете оди си на село

Болниците в София са 97 бр.!!!

хората по градовете са много по-болни от тези по селата: мръсен въздух, стрес, лоша и много скъп храна; 1. място по ниска средна продължителност на живот; 1. по броj инфаркти и инсулти и т.н....

следствието от обезлюдяването на страната и демографския колапс и циганския произвол още не са влезли в действие с пълна сила. Сега едва набират сила. Има няколко области дето даже са на икономически растеж и могат сами да се издържат без помощ от София и бюджета. Ама почакайте - следващата криза ще е при спрени вече европомощи, тогава ще ядем хурка. Сега е добре - фондове, крадене, мазане, хвалби, лекарствени далавери, ПР акции....

Гледах предаването по тв. Безобразие е такава модерна болница да бъде затворена,разграбена или продадена на смешна цена! Някой мисли ли за болните хора в България ,в София дори-какви опашки,какви скъпи изследвания и лекарства

А защо не са напуснали досега?Аз лично не съм ги задължил да работят без заплати.

има проблем, няма живи хора няма проблем. ГЕРБ означава кражби, калинки и геноцид. Дебилите са много над 80 процента и няма да се промени нищо. Няма свестни лидери. Десницата е толкова ялова и крадлива, че ще затрие страната. А като видя Симеон Втори и ми призлява ама ето - върнаха му имотите и толкова.

Гласуваш за мутри и лъжекрадипатриоти и получаваш геноцид. Сами си ги избрахте - Боко с харизмата, Цвъки с апартаментите и партиотрниците с празни тумбаци. Помните ли Болен Лидеров как громеше монополите, концесиите и колониал ния модел. Откак станаха патерица на герб не съм пускал алфата му и няма и да я пусна докато съм жив. Та не знам още ли громи Волен изедниците или вече само православни псалми пее.

Е ти за кой предлагаш ?За БСП то крадливо ???????????

глупак, че при Курнелчето и Станишката сигурно не беше и няма да е така. Ама като е проЗД човек така пише. Нека комунистите върнат окрадените пари и това което приватизираха и хората навсякъде в страната ще живнат.

и няма да бъде толкова зле.

Тече процес на закриване на държавата. Вече формално. След 30-тина години това тук ще е територия на ЕС. Най-вероятно жилищна площ за мигранти. Но има и по-тъжен сцетарий - мюсулманската южва дъга.

Болниците НЕ ЛЕКУВАТ! Крайно време е първосигналните и прости индивиди да осъзнаят тази истина! Лекуват лекарите, заедно с другият мед. персонал. В Белоградчик има само 3-ма лекари, двама от тях са доста след пенсионна възраст и самите се нуждаят от болнично лечение. Има и няко лекари фигуранти, приходящи за час- два един два пъти седмично. Основата на проблема е, че няма население! Тъпите лигльовци дето ръсят сълзи и споли тук да отдат да заживеят в Белоградчик, за да изправят болницата на крак. Ама в София им е добре, а фалшивите дитиранби за останалите в провинцията са обикновено лицемерие! По Тошово време имаше жителство, което държеше мераклиите далеч от големия град. Имаше и разпределение за лекарите (премахнато през 1987г.) за да се поддържат загиващите болници. Уж загрижените лицемери за хората от обезлюдените райони, да започнат дават редовно дарения за западналата болница, по 100- 200 лв. месечно. Тогава ще им повярвам колко са загрижени наистина, инак всеки знае да разполага с държавната пара, както му скимне! Аз не съм съгласен с парите от моите осигуровки да издържат абсолютно ненужни структури!

Това е една от многото български (мутрински) "порнографии". В цял свят лекарите са на върха на социалната стълбица, на челните места по доходи и благосъстояние! У нас, не стига че им се плащат нищожни заплати, ами и не ги получават редовно! Може ли един лекар да мисли "качествено" за моите проблеми, след като трябва да мисли (първо) за своите?! Ще напускат и ще ходят "на запад", и още как. Там веднага им дават стартови заплати от 7000-8000 евро, преди още да са ги питали (или видели) какво знаят и могат.

7-8000... посмали малко... дай да пробваме с 3-4000 като за начало, а? Не, че е малко, ама не е колкото казваш.

Мисля в моята партия първа точка в програмата да бъде е преместване на столицата. София вмириса страната. Време е за нова столица. София остава основен икономически, културен, финансов център, но се разсредоточават всички министерства. Роля на столица може да играят повечето облстни центрове на принципа на председателството на ЕС. МАндатно.

не софия вмисира страната, а селяндурите в софия я вмирисаха. имам чивството че прованса си чисти боклука в софя.

Софиянци в продължение на десетилетия промивате съзнанието на децата си с мантрата "учи езици, за да работиш в чужбина". Така в столицата възникна един вакуум за специалисти, които идват от провинцията да се трудят и захранват тлъстите бабички-рентиери, вместо да се децентрализира модела. Покрай специалистите дойдоха и занаятчии, готвачи, чистачи, строители и т.н. Частният сектор обаче поумня и вече има доста смели опити за децентрализация в Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново. Проблемът е, че НЯМА държавна политика, която да подкрепя това.

Обясни кои в София са "вмирисаните селяндури", кои са кореняците софиянци? Щото, преди да бъде избрана на столица, София е била едно "вмирисано" кално село.Много по невзрачно от Търново, Русе или Плевен.От къде , мислиш, че са дошли сегашните 1 милион жители? Сегашната София е създадена от "пришълците" (тия, вмирисаните)! Така че, 4/5 от сегашните софианци, са или "вмирисани селяндури" , или техни потомци! Може и да не ти харесва, но е така! И ако не бяха (ако не са) тия "вмирисани селяндури", София щеше да си остане едно тъпо, кално градче. Имам известни наблюдения и данни, и твърдя, че по-голяма част от интелигенцията в София -артисти, лекари, IP специалисти и др. , са от провинцията (от вмирисаните)!

А "милите" ни депутати дали пропуснаха да си вземат заплатките и бонусите през последната година?!

Апвайте мандаринки. Палезни са за отслабването. По бай Тошово време беха кът. Сега пък лекарите и болниците са кът. Да, ама си имате мандарини. И много, много банави, ананаси, манго че и БлекАнгус за повече протейни.

Роден съм в тази болница и съм жив благодарение на професионализма на акушерките. Така, че съм пристрастен! При наличната популация в района, който обслужва, болницата няма теоретичната възможност да се издържа при условие, че спазва минималните изисквания за брой отделения и персонал към тях. Това е ясно и в МЗ. С техническото закриване на заведението за няколко години ще се реши въпросът с населението, било по естествен път, било с изселване. Може би това е целта - ускорена трансформация на Белоградчишкия край в етнографски и екосферен резерват с население, редуцирано до минимума за обслужване на посетителите.

Ти сигурно си роден в тази болница преди 50 години! Защото от 20 години там няма родилно. Не необходимо, деца не се раждат там. Има само баби, а те отдавна са забравили що е това секс!

Направо да закрием провинцията. Да изгоним народа от нея и да приключваме и с третата БГ държава.

аз пък предлагам да закрием парламента и министерствата. и без това 3/4 от провинцията сама се справя - с престъпници, със здравеопазване, кара по дупки, няма армия... за какво плащаме на дупетатите?

Това май е най-умното предложение към момента. Там е ключа за оправията в БГ.

И това ще стане, само още малко търпение! Не може всичко наведнъж.

добре де и аз да попитам на какъв принцип се поддържат болници и се оборудват, като няма пациенти в околността? в софия са 2 милиона души и има болници в стахотен недоимък и мизерия като оборудване, а пациентите чакат с месеци за наj-обикновен предглед с nmr, а по cuзкарите - оборудвани болници. ами има и хеликоптери.

и защо да плащат хората, за да няма болница? и пак поставяш колата преди коня. хората отиват в София, защото НЯМА КЪДЕ. защо няма - чети горе. а после пак милиони, които да се усвояват 'за развитие'. защот тези пари не са в болниците? за един преател питам...

изтребрваме населението из провинцията, даже може да заразим цялата страна с радиоактивен отпадък и никой няма да ни нападне. Така закриваме МО, МВР, Регионално министерство, здравно, образователно. Освобождават се милиарди за крадене - дано се затълнете в София с кражби и алчност.

Административните калинки в София изядоха България. А имаше предложение преди няколко години различни министерства и агенции да се разселят към по-слабо развитите региони, за да се създадат работни места...

Кой ли ще купи тази лъскава и оборудвана болница за без пари? Умишлено ли я фалират? Има ли схема за фалит на болници?

Майната им на българите, господа управляващи! Важното е програмата "Ран-Ът" се изпълнява с усърдие и без отклонение от зададените цели!

И както се вижда те се изпълняват с ювелирна точност ,защото и най-малкото отклонение води до посещение на държавния секретар, а то не е приятно,защо след това следва дълго сменяне да долното бельо , а защо не и на панталонките

Планър Ран-Ът ако все пак беше изпълнен нямаще пак да сме 9 милиона, но поне можехме да сме 8 и да сме поне преди Румъния и даже да гоним Словакия, Унгария. Планът предвиждаше въвеждане на пазарна икономика с всичките и компоненти. Да ама пазарна, а не гробаромутренскопатриотарска кадливарска пишмандесарска тоталитарна феодална икономика. Не е виновен палана Ран-Ът , а мутренските крадливи осъществители на този план. Няма лидери - има крадци у нас.

По някаква неизвестна на нас причина агент Буда ненавижда Северна България.За гр.Симитли го разбираме,но геноцида над най-старата част на България е необясним.Националното предателство обяснява всичко.

Да ударят един танц със саби

Белоградчик се закрива от 89 насам, да изселим малцината останали в чужбина и големите градове? И без друго нямат поминък. Ей, форумистите, не ви пука за бабите дето измират, ама да не се окажете на тяхното положение. Тая болница хич не е толкова лъскава колкото си мислите/я представят. Идея си нямате колко е зле Северозапада. Вие, дето ходите в Гърция да им правите оборот.

Неефективно ли е - да се закрива веднага! Само тогава излишните пари ще отидат по предназначение в друга,работеща добре болница! Докторите направиха здравната система дойна крава-точат и сучат както им падне! Вече през 50 м. по улиците има клиники за щяло и нещяло.

не разбра ли, че за бабите от околноста няма друга болница, малоумнико. А те не са реститутки...

Пациентите, кучета ги яли!

30 ПРОЦЕНТА ОТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ СА ОТИШЛИ В ТРИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ КОЙТО РАЗБИРА СЕ НЕ СА БЪЛГАРСКИ А ОТ ТАМ В БАНКИТЕ КОЙТО СЪЩО НЕ СА БЪЛГАРСКИ ЗЗАЩОТО БЪЛГАРСКА БАНКА НЯМА. ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ СА ОСТАВЕНИ НА САМОИЗЖИВЯВАНЕ И САМОИЗЯЖДАНЕ.ВЪПРЕКИ ЧЕ ПАРИТЕ СЕ СЪБИРАТ ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛАНИЕ ПАРИ СЕ НАЛИВАТ САМО В ОБЛАСТНИ И ИНСТИТУТСКИ ТОЕСТ КЪДЕТО ИМА БОРДОВЕ ЗА ИЗХРАНВАНЕ

няма ненормален частник, който да вземе тази болница! Даже да му я подарят. Всички частни болници са в големите градове, там където има пациенти. Щом няма население, няма и пациенти, няма необходимост от болница! Хвърлянето на народна пара за поддържане на никому ненужни структури е престъпление, което трябва да бъде наказвано!

Прав си какво като умират хора.... те са малко и далече от теб. Някакъв малък процент от населението проблема за теб ще е ако ти случайно влезеш в този процент, до тогава тези дето ще умират са дебили, а ти си велик. Направо ми е мъчно колко е прост народа:(

Болница с 3-ма доктори не е болница! Ако иде реч за умиране в такава болница ще те споминат скоропостижно, да же да имаш още дни. Или по твоята псевдо логика във всяка махала трябва да има болница, даже ако в махалата има 3 баби?! Издръжката на ненужни болници загробва здравеопазването, парите отиват в неработещи структури, а там където са нужни ги няма. Затова пациентите плащат от джоба си. Разберете неразумни юроди, че парите хвърлени в неефективни болници излизат от вашия джоб. Инак пациентите от Белоградчик спокойно могат да се лекуват в областната болница Монтана, пътят е само 1 час. За спешните случаи си има Бърза помощ!

Болниците в големите градове са пълни с хора от провинцията - не, че няма болни, просто не се доверяват на лекарите в града си и ходят в София, Пловдив ...

няма бре.. няма. и скоро и на още едно място няма да има. четеш ли: само. спешна. помощ. къде ги вози тази помощ като мине спешното? та болницата я има само на хартия, не плаща заплати и не работи... а е добре подготвена, с държавни средства, за приватизация.

Проглушиха ушите ни, че дават 400 млн. повече УЖ за здравеопазване.. С бюджета за 2018-та. Но скриха факта, че държавните и общински болници са с дългове за над 800 млн. Върнете се във ремето на "успешното" управление на ПП ГРОБ.. И щи видите, че тези 400 млн. НЕДОСТИГ са постоянна величина.. Отразена с Рещение 8 на КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД от 2012-та година. За ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА кражба на 400 млн. здравни осигуровки от НЗОК и прехвърлянето им в бюджета на министерството.. Тези 400 млн. правителствата на ПП ГРОБ, техните шфове на НЗОК, министрите им прехвърлиха на болниците за избиване.. А резултата от това - изби в момента - Враца, Ловеч, Белоградчик.. По-долу има цял ферман със следващите ги..

Давали 25 млн в повече за здравеопазването с бюджета за 2018 г. Цели 25 млн !!!!

Вие токовахте мамата на: 1. Родния ми Град 2. Здравеопазването 3. Образованието 4. Родината ми Ще има разплата. Скоро...

Ами щом няма болни, значи това е ..... най-добрата болница!Излекувала е всички в региона. Покрай вечните приказки за пари се забравя какво е предназначението на една болница- ДА ЛЕКУВА ХОРАТА! По тази причина една болница не може да бъде третирана като обикновено търговско дружество. Иначе се получава извращението, че ако болницата си върши работата добре, излекува пациентите си ......след това остава без клиенти! Далеч съм от мисълта, че случая там е такъв, но просто обръщам внимание на абсурдността на здравната система. Лекарите нямат сметка да излекуват пациентите си, а да ги "закрепват" временно, че да са им клиенти доживотно. НЕЩО ГЕНЕРАЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

ти би ли се лекувал в болница като белоградчишката? та белоградчик е село с под 5000 жители! още щом джипито ти даде направление, и си поел към видин, монтана, враца, плевен или софия!

Бих се лекувал там дето им ДОБРИ ЛЕКАРИ! Ако дойдеш тук в София ей така на сляпо при " специалист", вероятността на попаднеш на пълен некадърник е поне 90% !

Нинова ги е накарала (може и Путин да е). Страната цъфти и е прекрасно да си българин. Младите мечтаят да останат и да работят в Родината. Икономиката е във възход, а престъпността е само спомен. Гарантирано от ГЕРБ ЕООД (отдел "Масова хипноза".

Това, че някакъв директор на поредната българска болница е разходвал липсващи пари и сега извива ръцете на здравната каса е негов проблем. Модернизирал е болницата, с тези липси е готова да фалира и ако това не е начин да премине в частни ръце за без пари- здраве му кажи! Затвор за недобросъвестните държавни чиновници!

В България се живее все по-добре!

във Варна много внимавайте УНГ те изпраща на такъв хирург, мъже са в схемата, поне при мен бяха мъже

" Ананиев смята, че лошите финансови резултати на болниците се дължат както на ЗЛЕ ФИНАНСИРАНИ клинични пътеки, така и на лош мениджмънт и корупционни практики на места." Но новия министър не казва - КАК МЕНИДЖЪРИТЕ на болниците ТРЯБВА ДА ДОПЛАЩАТ тези ЗЛЕ ФИНАНСИРАНИ ПЪТЕКИ... Кито НЗОК би трябвало да ПОКРИВА.. И защо НЗОК не ги покрива СВОЕВРЕМЕННО, а държи по година -две на измислено въведените от нея ЛИМИТИ..

да се махат крадците, полицаи и лекари най-големите крадци и мошеници, това да изкараш човека болен , за да му направиш операция

По време на тъмния ,мрачен и най-вече човеконенавистен социализъм /използувам правилния новоговор/,почти във всяко село имаше зъболекар и лекар или поне на две села -Това бяха най-уважаваните хора , почти във всяко село имаше ,аптека , а където нямаше такава в съседното имаше,не беше нужно да се хода разстоятие 20-30 км за някакво елементарно лекарство.Просто разликата на начина на живот в селата и градовете не беше така фрапираща.Бил съм на бригатаи в села където културния дом беше с киносалон , нещо като умален вариант на кино "Изток" /бивше , а сега настояща "Била"/.Към него следкарница ,музакална школа с пиано, кабинети за изучаване на чужди езици,дискотека и т.н.Сега всичко това тъне в забвение , разруха и запустение , освен ако не е приватизирано с цел кражба .Редовни транспортни връзки с градовете

ходил съм на бригади по селата като ученик и студент, наистина имаше и киносалони в селата. Това сега ако го кажеш на някой тийнейджър ще мига на парцали. Щото сега дори в градовете вече няма киносалони, само в моловете /където ги има и са на края на града обикновено/. А за медицинските пунктове по селата, кво да коментираме, беше факт ! Грижата за човека при Бай Тодор беше на първо място !

... грижата за човека... запиши си и името на човека - Бай Тодор...

Решението на проблема е много просто.Тоатална конфскация на всичко свързано с лекарствения скандал и пари за тази болница ще има бол.

от Тиквата и ГРОБ! И с помощта на всички политически мафиоти досега!

Само ГЕРБ дава гаранция!

като я съобщиха по БНТ, веднага след това я затрупаха с новината за коледния базар на дипломатите в София с картина оттам за лакомствата предлагани на софиянци. Все едно няма болница пред закриване в Белоградчик, няма такова нещо всичко е наред, цефтим и преяждаме. Манипулацийката е много тънка и перфидна, ма тъй е като няма вече и журналистика у нас. Всичко е тотален разпад.

ама пък болницата ремомтирана, лъскава; парите са откраднати и за заплати няма, като за всичко в Бг

Според последния анализ, подготвен от предишния министър Николай Петров, към края на миналата година в групата на болниците, чиито приходи не покриват разходите и са наложителни оздравителни планове, са областните болници във Враца, Бургас, Сливен, Кюстендил, Пловдив, Ловеч, Ямбол, Силистра, Габрово, Търговище, Шумен, университетските във Варна, Стара Загора и Русе, ортопедията в Горна баня, "Пирогов", университетската болница по неврология и психиатрия "Св. Наум", педиатрията в София, ИСУЛ, Александровска болница, областният онкодиспансер в София. Част от тези болници са и в задълбочен процес на декапитализация - ИСУЛ, Александровска, "Пирогов", ортопедията, болниците във Враца, Ловеч, Бургас, Пловдив и Стара Загора. В огромната си част всички тези закъсали болници са структуроопределящи и е малко вероятно да бъдат закрити.

В групата на болниците в тежко състояние обаче са и болниците по белодробни болести в Перник, Велинград и Роман, болницата за рехабилитация в Мездра и психодиспансерът в София, при които рискът от закриване е по-голям. Ананиев смята, че лошите финансови резултати на болниците се дължат както на зле финансирани клинични пътеки, така и на лош мениджмънт и корупционни практики на места.

А,парите за фалшивите болнични от къде идват?Падат от небето,Или по точно влизат в джоба на лекаря.Ясно е ,че си" дебил" и заригистриран в психото. Така ли е в ЕС?Но за българина е присъщо да лъже и краде кой от където може.Затова сме на този хал.