Пръстовият отпечатък ще е нужен за всяко лечение по НЗОК

Ако иска да бъде лекуван, пациентът ще трябва да сложи пръста си на четец при личния си лекар, при специалиста, в лабораторията, в аптеката и в болницата.

Обратно в новината

Коментари - Пръстовият отпечатък ще е нужен за всяко лечение по НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен това действията на Москов са незаконни.Справка НАРЕДБА за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ Обн. - ДВ, бр. 45 от 02.06.2006 г.; в сила от 02.06.2006 г.; изм. и доп., бр. 57 от 13.07.2007 г.; изм., бр. 1 от 06.01.2009 г.;

А наклон на У,,Я не искат ли да ми дадат.

Тия искат зорлем да ни изгонят от България, усещате ли? А не е ли много по-лесно ние да ги хванем за яките и да ги отведем кой където му е най-мило - Я в Брюксел, я в Москва, Я у Вашингтон, може и в Рияд. Пръждосвайте се от страната мизерни глупаци, крадлив слугинаж.

Те за една винетка от 100 лева режат стъклата на колите,а дали за една пътека от няколко хиляди,няма да почнат пръсти да режат:)))Москов каза ли смъртният акт пак ли трябва да има пръстов отпечатък,щото то под букета не си личи дали всички пръсти са на място

ще умра ,ама пръстов отпечатък няма да им дам ,да го духат,и няма да им плащам осихуровки

и сега библиотекарите ще имат ли в библиотеката четци ей шестаци изоставате

Щом няма да ми обслужва НЗОК, защото не желая да ме третират като престъпник, това означава, че аз не трябва да плащам рекета под формата на вноска!

Предлагам другаря Москов да мине на уролог преди да измисля всякакви тъпотии.Да му забодат пръстов отпечатък отзад , че доста боли.Ако кажат да си накичим главите с праз може и това да се приеме.Преди да измислят поредната глупост управляващите да ходят на психиатър.Това ще е за тяхно добро.Всичко се връща на този свят.Някои си мислят ,че ще живеят с костенурките по 300 години и че са безсмъртни.

държава правят нарочно непоносим живота на нормалните хора

Най удобно е да ми вземат отпечатък от средния винаги е здрав прав корав и в изправност

Идеята е прекрасна, НО ако освобождава от бумащината. Т.е. не ми искат бележки, картони, лична карта и проч. Достатъчно е да си туриш пръстчето на четеца. По принцип това трябва да го правят и ченгетата, не да си облепваме стъклата с винетки и към всяка да се искат по 2-3 бележки, ми четеца на отпечатък и номера на колата стигат за да стане ясно всичко. Който няма какво да крие, няма защо да си крие и отпечатъка.

Мирише ми на умряла лисица- а беше времето когато пръстови отпечетъци се вземаха само на престъпници и криминално проявени. Това вече е полицейска д-ва където личните данни се събират и контролират от Биг Брадър- дна самолети,сега отишли да си извадят зъб или оперират цирея!Предблагам когато пазарувате от Кауфланд и лидъл или се качвате в градски транспорт също срещу пръстови отпечатъци.Щом е посещавал психодиспансера или с венерическа болест -дай си пръста.

Как комисията за защита на личните данни приема, че няма нарушение при оставяне на пръстов отпечатък вТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО,каквото са болниците, и в частни търговци-кквито са аптеките.На какво правно основание ще ме задължават да си оставя отпечатък, с който може винаги да се злоупотребява.Я се сетете какво стана с мобилните оператори, които искаха да си поставяме електронен подпис върху договорите-Комисията за защита на потребителите отхвърли това им действие.Какво прави сега Комисията за защита на ричните данни-че всеки един търговец може да разполага с моите лични данни,ами то за това се наричат лични данни,а не публични данни.Ей, хора ,вземете се в ръце!Не хвърляйте българина в ръцете на бандитите с личните им данни!Утре може един честен човек да се окаже участник в тежко престъпление чрез тези лични данни, които ще оставя при различни търговци-ще се изтъргува съдбата някой човечец!!

Не си в час, прочети как е системата, информацията не е в търговското дружество а на друго място, с отпечатъка се казва само да или не. Като сложиш картата си в банкомата да не би там да остава пина ти...?! Пина е в банката, банкомата потвърждава само че е верен ама това не е за тъпи парчета...

Реформата на медицинския брат москов в едно изречение: "немаш ли пари дай пръст за здраве".

през 2002г. електронните карти подобни на дебитните бяха приготвени, четците също. Раздадени бяха компютри на лекарите, МЦ и ДКЦ тата. Тогава се учудих защо четците и картите не бяха раздадени. Малко по късно разбрах че далаверата е ОГРОМНААААААААА. Сега щяло да дават пръстов отпечатък хахаха смях смях смях. И като дават какво ще се случи лекарите и болниците пак ще надписват лечениято ще пишат че са ви лекували и са ви направили повече дейности, а на среща дори и 1 асперин не са ви дали. Връщане на старата система преди 1999г. Това е истината!

Кой бил луд да дава отпечатъци? Който си и купи винетки. Нищо променено. Нищо променящо се. Утре ще искат секс с жените ви и дъщерите ви. С удоволствие ще ги предоставите.

"Ако някой си мисли, че Петър Москов ще реши някакъв проблем с пръстовите отпечатъци нека знае, че това е пълна заблуда убедете се сами като изгледате това кратко видео. Ще бъдат създадени нови, много по-мащабни проблеми без да бъде решен нито един стар. Москов има поставени други задачи с т.н. пръстови отпечатъци и те НЕ СА ЗДРАВНИ. Това е и единствената причина все още да е министър, въпреки грандиозния провал на реформите му и колапса, който предизвика в здравеопазването. ХОРА, НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ! Електронната здравна карта е много по-ефективен инструмент за вход и контрол в здравеопазването в сравнение с пръстовия отпечатък"- сайт Афера

Както са тръгнали няма да очудя ако един ден ни искат и секрет от отдзат

АЗ НИКОГА НЕ БИХ СИ СЛОЖИЛ ПРЪСТА НА КАКВИТО И ДА БИЛО ЧЕТЦИ, НЕ ИСКАМ РОДНАТА МИЛИЦИЯ ДА МЕ ВКАРВА В БАЗАТА СИ ДАННИ НЯМА НУЖДА УТЕР МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖА, ЧЕ ИМАМ КРИМИНАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ЩОТО МИ ИМАПТ ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ АЙДЕ НЕМА НУЖДА

първия да се очаква да контролира втория ??

света е лаборатория на сменящи се живи и мъртви плахове опашката търси неграмотния си плъх на площада

Че сме роби , роби сме. Но господарите прекалиха. Вече ще ни водят на каишка, отпечатък, чип.....

Някаква групичка настоява да ни слагат чипове в личните карти, за улеснение на тези, които искат да гласуват електронно. Е, да ама чипове ще слагат на всички. Нямайте съмнения в това.Този изтрещял министер ни иска пръстови отпечатъци.В сайта Афера нагледно демонстрираха, колко сигурни са пръстовите отпечатъци. Ние хора ли сме? Имаме ли някакви права? Или сме стадо овце подготвяно за заколение?

Това- много добре. Но защо не се прави нищо по въпроса със спешната медицинска помощ. До кого ромското население на България ще точи здравната каса чрез спешна помощ. Не съм видял случай ром да бъде върнат или да бъде накаран да плати такса защото случаят му не е спешен, обратното е масово явление- българи са карани да заплащат такса за преглед за това че според лекаря случая не е спешен и това не е ли дискриминация.

Ще съдя освен НЗОК и КЗЛД, защото не съм съгласна със становището им. Желаещи да съдим държавата заедно?

Да отменят осигуровките! Кой нормален ще си слага ръката и ще влиза в база данни зорлем? За един грип, че и за повече. Защо? Защо бе тъпанарино ?

Кои са тези, че ще отказват лечение на пациентите??? Кой им дава това право. Не съм АЗ!

Въпросът ти е не е на място, задай го в съда! Иначе е съвсем правилен!

Къде са сега ония борци срещу дискриминацията - платените тъпанари.?? Откъде накъе яма да ме лекуват , ако не си дам ръчичката. А тоя Москов от надежда се превърна в Деман за броени дни!!

първият от които не изисква писмен отговор във форума, а изисква съответните ответни компетентни действия: - В тази държава няма ли защитници правата на човека, адвокати и Висш адвокатски съвет, прокурори, съдии и съответните съдилища и Конституционен съд, които да защитят правата ни и да спрат това своеволие с пръстовите отпечатъци от страна на Москов и другите от правителството?! - На кого, на коя държава, и защо ще бъдат предоставени пръстовите ни отпечатъци?! Практика доказва, че от началото на прехода до сега всичко в тази държава което е било някаква държавна, военна или индустриална тайна най-безцеремонно са били разкривани и предоставяни на други държави, в това число и на югоизточната ни съседка. - Къде остана неприкосновеността на личните ни данни и защо бездейства нарочно създадената Комисия за защита на личните данни?! - Аз не съм нито престъпник, нито неграмотен за да бъда индентифициран навсякъд чрез пръстови отпечатъци!!! А Вие?!

"Консорциумът Стемо Гама Консулт беше класиран на първо място, въпреки че предложи четири пъти по-висока цена за новата система от останалия на втора позиция Контракс. Победителят отговаря на 65% от предварително зададените критерии. " те от тва повече, по-мутренска държава в Европа НЕМА. Долу мизерните крадци от ГЕРБ, опоскаха държавата, затлачиха ни в данъци и ни бха маата, коалираха се с кой ли не, само и само да могат да лапат и да лапат и пак да лапат да крадат не се наядоха да пукнат дано бял ден да не видят начело с Мутрата банкянска ненаядена

АКО НАПИСАНОТО ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА - цитирам: "Ако иска да бъде лекуван, пациентът ще трябва да сложи пръста си на четец при личния си лекар, при специалиста, в лабораторията, в аптеката и в болницата." НЕКА НЯКОЙ ОТ МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДО ПОСЛЕДНИЯТ НАГЪЛ И АЛЧЕН ИМБЕЦИЛ, ПРОПОВЯДВАЩ ИДЕЯТА ЗА ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ СЕ ОПИТА ДА ОБЯСНИ КАК ДАДЕН ЧОВЕЧЕЦ, РАЗЧИТАЩ САМО НА ЛЕЧЕНИЕ ПО НЗОК И ПРИКОВАН НА ЛЕГЛО (примерно от пареза, фрактура на крайниците или тежка форма на инсулт/ инфаркт) ЩЕ СКОЧИ И ЩЕ ПРИПКА ДО "ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР, ПРИ СПЕЦИАЛИСТА, В ЛАБОРАТОРИЯТА, В АПТЕКАТА и В БОЛНИЦАТА" (само пет "дестинации" нали, КОЛКО МУ Е) Имам конструктивно предложение: Нека при всеки подобен случай, негово величество, гениалният министър (и генератор на идеята), лично поставя пръстовия си отпечатък вместо пациента (така ще се избегнат злоупотреби и поне ще има някаква полза от него) Хайде престанете с тая алчност - за няколко милиона (половин милион само за софтуер, ами четците?), които дори няма да отидат в хазната, а в "правилните" фирми, ПРАВИТЕ ПАЦИЕНТИТЕ НА МАЙМУНИ!!! Умишлено не коментирам евентуалната (неизбежна) злоупотреба с индивидуални данни, които могат да се манипулират по "подходящ" начин.

Tova e samo 1-vo aprilska shega nali?

Дори и да не е пъвроаприлска, няма да оставим нещата така. Пръстовите идентификатори са незаконни!

Комисията за лични данни какви врели-некипели разправя за пръстовите отпечатъци? Съгласно закона "лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци."

и като оправят хакерите турския софтуер за отпечатъци и като си накупят лекарите отпечатъци аз ще мога да се лекувам едновременно във Варна и София и да си осигуря алиби, че съм бил на преглед при лекар в Пловдив. Хакерски работи ....

Аз не разрах, като болен ли ще ме третират или като престъпник? Остава сега и като се разболея да ме пращат в полицията да ми вземат кръв, щом болниците вземат пръстови отпечатъци.

Москов си дигна рейтинга навремето с антициганските си изказвания. Стана симпатичен на много хора, които са пострадали от циганската напаст. Но сега ще му падне репутацията драстично. Кой му даде този акъл - не чете ли, не вижда ли, че милиони лични данни са хакнати от банки, институции, а какво остава от скапаната ни здравна система, с турски софтуер. Всеки доктор ще може да си купи колкото иска отпечатъци на потенциални пациенти от компютърните хакери. Същото е положението с компютърното гласуване.

Абе примитиви в хазната се ощетява годишно с поне 10 милиарда годишно от контрабанда , ддс и кражби от поръчки на виновните даже се извиняват и обявяват за левски и никакви отпечатъци не искат. С тези пари може да се удвои бюджета за здравеопазване , пенсиите и да се увеличат заплатите, а в същото време пенсинер със счупена става и 150 лева пенсия трябва да плаща 2000 за става. цветан василев ви окраде четири милиарда , певски краде поне по 1милиард и половина на година от контрабанда на цигари декларират се 11 милиарда стръка , а се пушат 25 милиарда. Ами поръчките които взима, ами лукоил без лев данък печалба 8 години, ами тим , пещаците и т.н. Там трябва да взимате отпечатъци не на болните нещастници, които не могат да си платят лечението. Министрите сте избрани да се правите на големи мъже пред тях не пред болните.

Простотиите в здравеопазването на Москов и управляващата четворка начело с Бойко е безпаметно безкрайна.Излиза,че България е острова на престъпноста в Европа ,защото от м-р председателя,президента ,председателя на НС,биячите по улици и магистралите та до чистачките хигиенистки от фирмата,,Василка"са престъпници. За да вземаш пръстови отпечатаци ,това означава ,че останалите в страната 6.5 милиона българи са неграмотни и в 21 век в България няма място за модерен и неунижаващ човека начин за контрол.

Унизително за доатойнството , отиваш на лекар , а те третират като престъпник , терорист или все едно има военно положение. Отделно как ще пазят информацията десетки хиляди с достъп до нея и как след като аз се смятам за запоздозрян , те не са . излиза, че има расизъм и дискриминация по здравени и граждански статус, има две групи хора : всички които са болни или искат лечение са заподозрени като престъпници които ще злоупотрбят , а тези които предоставят и администрират лечението са от друга порода и няма опасност да злоупотрбят с данните. Това са фашизоидните и репресивни идеи на лудото министърче -идиот .

Извадих гореща тавата с ориза от печката и на двете ръце пръстите ми са изгорени. И дюкяна не мога да си разкопчая та ще трябва министъра да ме разкопчае и да си вземе сам отпечатък ....

Стахотен пример, ама кой ти мисли за малко по- напред.Дай сега да да си направим експеримента...пък после ще му мислим.То изобщо имаме ли мислещ управник (за народа де)?

НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИ В КРАЙНА СМЕТКА??? До юни има само 2 месеца, но може да се реагира.

На 19.03 от 10:00 на "Жълтите плочки" ще се организира масова екзекуция чрез обесване. Присъствието на всички граждани е задължително!

Прощавайте, въжетата ние ли да си ги носим, или вие ще ни ги осигурите?

Пепи Белото - с краката надолу на първият централен стълб пред Коня!

Определено поставянето на пръста няма да гарантира липса на злоупотреби! Доказателство е всякакви хватки и чалъми, които са въвеждали нашите "умни" глави като са ни убеждавали в какво ли не. Но един бивш министър заяви какво може да се получи с взимането ни на отпечатъци за един аспирин. Всичките ни биометрични данни ще са вложени там, а фирмата изпълнител(каквато и да е, но в случая е турска) може лесно да злоупотреби с нея.

с отпечатак то не само свидетелства пред вишите служби, които са такива, транзакция, а и декларира /по еднокачественно отношение/ изисквания кам здравната система . отделно тяхната страна има надмощие и безприкосновенност в оборота и обработката на информцията.

Просто ми е бедна фантазията какви могат да ги надробят с толкова много лична информация тези нашите управници. Как да се доверим на хора, които знаем, че са корумпирани до мозъка на костите си, че са нагазили във най-вонливата тиня, че за стотинки са готови на всичко. Хора, които лъжат на всяка крачка, хора на които нямаме дори капка доверие - без значение от коя партия са? Мен ме е гнус от тях - да, гнус ме е даже да се ръкостискам с такива хора, та камо ли да ги оставим да си присвояват такива правомощия над народа.

Г-н Иванов , много е простичко навсякъде по-света , само у нас се оказва сложничко.Първо отказваме да участваме в здраво охранителна система , която ни предлагат и очевидно е нескопосана и второ , ако продължават с некадърност и престъпно отношение излизаме на улицата и ги изхвърляме от властта.

деер

Някой от подкрепящите управляващите да ми обясни, защо ще получавам смс, след като оторизацията е с отпечатък - най-сигурният начин срещу източването на НЗОК? Ако съм пенсионер и няма телефон, който да може да получава смс? А, какво правим с мъртвите души / пример от избирателните списъци/ ? Те на какъв номер ще получават смс? Ако се източва НЗОК чрез дете, на кой точно родител ще се изпраща смс-а?Ако са разведени и т.н.? и защо просто не даваме награда от 10 000лв за източване?

Който е луд да си дава отпечатъците. В такъв филм могат да го вкарат, че му е бедна фантазията. Законът е антиправов и направо престъпен и следва да бъде отменен от Върховния съд, ако все още има Конституция в тази държава.

Тигре, не е достойно ние да си даваме отпечатъците! За такива като нас хората са предвидили друг ред!

Така е братовчеде, ние ще им дадем отпечатъци само от нокти и зъби :)

"Който е луд да си дава отпечатъците" Ти паспорт имаш ли? Луди ли са всички, според теб, които са си извадили паспорти! Щото , без пръстов отпечатък, такъв няма да ти издадат. И не виждам къде тук е драмата. Пръстовият отпечатък се въвежда, за да се спрат манипулациите на болниците, които записват, че са лекували пациенти-фантоми, и да се прекрати източването на ЗК от хора, които не си плащат здравните осигуровки!

"Пръстовият отпечатък се въвежда, за да се спрат манипулациите на болниците, които записват, че са лекували пациенти-фантоми", хахаха, та като как ще се спрат злоупотребите с пръстови отпечатъци??? Ще се създадат условия за още не злоупотреби, а престъпления. Но който е улав да си го дава, животът си е негов/неин.

Ами не, аз например нямам паспорт! Е, и к'во праим тогава? И не, не съм луд. Поне аз така мисля.

Драмата е в това, че не работя в болница и си плащам здравните осигуровки. Защо, в такъв случай, ще се искат моите отпечатъци, а не отпечатъците на измамниците?

щом пръстовия отпечатък е нужен за контрол на болниците то нека да събират пр. отпечатък само от лекарите - тогава всичко ще лъсне - здравната каса ще сравни данните от личните лекари и от пациентите с тези от лекарите в болницата - всичките тези данни ги имат и то без пръстови отпечатъци ?! Иска се добра организация и контрол на всяко ниво , а те технически измишльотини, които ще струват много пари не само при внедряването а и за абонаментната поддръжка!!!!!! Откъде ще вземат допълнително тези пари?

i_iskren@mail.bg

Стъпка по стъпка придвижват чиповете към телата ни. Първо само чип в паспорта, после отпечатъци за здравни услуги. След това чип в личната карта, след това чип/магнитна татуировка в плътта.

Защо бъркаш НЗОК с МВР? В качеството си на какво здравни институции и фирмиата изпълнител ще имат пълен комплект на уникални лични данни на гражданите на една държава? НЗОК и здравните институции не са си свършили работата по контрола на мошеничествата в болниците и затова прехвърлят товара върху плещите и джоба на всички българи. NO PASARAN!

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ , ПО СИЛАТА НА КОЙ ЗАКОН ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ОТПЕЧАТЪЦИ ? АКО НЯМА ТАКЪВ ЗАКОН МОСКОВ ИМА ОТ МЕН , ОТ ТРИТЕ ПРЪСТА НАЙ ДЪЛГИЯ.

сега се приема закон!

че не си задължен да даваш пръстов отпечатък! Предвидена е процедура и за хората с фобии. Така че всички ще са удовлетворени!