Апел за спасение на последните два циркови лъва в България

Спасете последните два циркови лъва в България. Такъв апел отправиха от британската организация за защита на дивите животни Born Free.

Обратно в новината

Коментари - Апел за спасение на последните два циркови лъва в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори и на сянка, топлината е непоносима, а лъвовете са на слънце в тясна клетка!?... Собствениците да отнесат солена глоба за жестокост към животните! Ако се събират средства за транспортирането, дайте номер на телефон или сметка, за да може реално да се помогне, кой с колкото има възможност.

Хайде бе Боцко кво като не са "бистришки тигри" все пак и те са "царе" като тебе,кво толкоз-фалкончето до Африка,не тежат колкото Искрето Фидосова няма да плащаш за свръх багаж!!!!!!!!!!!!!!!!

Да си тъп не е достатъчно,трябва да си ГЕРБерски тъпънар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами ТИ какъв тъпанар си? БеСеПарски ТЪПАНАР ли си, или съвсем обикновен ТЪПАНАР? ;-)

Пуснете ги на свобода в гр.Левски и околия,белким им стигне храната да стигнат до гр.Видин!

Дей Видин,Дей Африка ,да не си обърнал картата надолу!!!!!!!!!!!!!!!!

пълна забраня на използването на животни които не са домашни в цирковете. Това да се унижават лъвове, тигри, пантери е СРАМНО. върнете лъвовете на природата. В защитени паркове.

Приемам, но какво значи, които не са домашни. Уличните кучета не са домашни, значи ли това, че кучета не могат да участват, както и котки, защото ако са родени на улицата, значи са диви. Някак изказването не е правилно според мен. Иначе аз съм против каквито и да е животни да участват в циркови представления. Не мисля, че животните са щастливи, особено, като ги пренасят в тези миниатюрни клетки къде ли не и се друсат в тази теснотия по улиците с часове. Дано успеят да спасят лъвковци и да им осигурят спокойни и волни старини. Дано!

Не знам защо,но си мисля,че е добре журналистите да информират за това народното събрание,за да се види и от нас простосмъртните,кои са по животни!Надявам се поне да проявят акт на милосърдие и след като не могат да осигурят една прилична издръжка на редките животни в БГ зоологическа градина,то поне да ги транспортират до Африка с правителствения фалкон,нищо че децата ни няма вече да могат да видят жив лъв в България!Не е голяма разликата,дали фалконът ще превозва бистришките тигри или цирковите лъвове!Поне ще бъде един благороден и богонравен акт на милосърдие,спрямо един рядък,пък и дресиран вид животни!Кой знае,има ли милостиви животни в депутатският зверилник?

Аз много обичам животните, но в случая нямам идея как да помогнем на тези красиви животни, но все пак дивички, големички и опасни. Какво можем да направим за тяхно добро. Ако възможностите ми позволяват с радост ще се включа в това начинание.

Да не ги пуснете на свобода, че нашите "юнаци" ще ги наловуват на бързо, като ловешкия ягуар.

Най-после има реални действия за нещастните животни от цирковете. Крайно време беше да спрат издевателствата над животни, за да печелят стопаните им от безсмислени представления, в които човека доказва "превъзходството " си над тях.

Изказването ти е, меко казано, глупаво. Защо не попиаш до кога разни чужди и наши мутри и монополисти ще спрат издевателствата над българина и ще му плащат достойно възнаграждение за труда му? Че той т.н. президент тръби наляво и надясно, че трудът в България бил евтин.... Тия животни в клетките са много по-щастливи от българския народ!

Извинявай,но поста ти е меко казано малоумен!...Темата е за цирковите животни!Ако това не те вълнува не чети!

Наистина изказването ти не е съвсем адекватно!Това,че съществува от край време дресура на диви животни с основната цел да се показват тези животни на места,където те не се срещат в свободно състояние,съвсем не е порочна и ненужна практика!Верно е,че белите държави осигуряват на тези животни прилично съществуване,макар и не в обичайната им дива природа!Е да,но ние сме много далече от тези бели държави,при това не само в материален аспект,но и интелектуално и сме с манталитет на убийствено жестоки диви животни!За това става въпрос в горната статия,а това,за което ти пишеш е малко по друга бира!

Дано ги спасят! Хората са ебаси диваците нещастни..

Генерал Борисов Две, блЯнувания *? Жоро Лизнашки, Шев протестутски !

Бистрешките тигри омъкнаха 16 млрд. и дадоха 100 млн. на Юнкер. Нека сега отделят от залъка си и за лъвчетата.

Комунизъмът е ,,отмъкнал,, май на много хора сивото вещество.....

neXus

Най-вече твоето, но от монетаризма!