Коментари - Латвия изпитва на латвийски език рускоезичното население - който се провали, напуска страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би и България трябва. Да се отървем от всички които не говорят български ( цигани, турци...)

Ако се смятат за руснаци ,да си ходят в Руслямистан.Само че и на тях им е ясно че в Руслямиста нещата не отиват на добре и тепърва животът там ще е отврат,така че по-добре да понаучат местния език.

Прекрасна идея.Трябва да се приложи за всички западноевропейски демокрации.Който не владее дадения език на държавата в която пребивава вън

И който не издържи - на влакове и Арбайт махт фрай, а? Според традиционните европейски демократически ценности?

Руски трол се затъжил за Запада … за пореден път, след годините на социалистическият експеримент, когато руските гниди постоянно се кахъряха за живота на безработните американци, но не можеха да отговорят, защо притежаваха собствена кола, но не и собствен дом ...

От една страна, това е дискриминация. От друга страна - за рускоезичните е много по-добре да си отидат в собствената велика страна, отколкото да стоят в тая измислена държавица със затихващи функции. Защото Русия върви нагоре, а балтийските джуджета са се запътили към небитието. От трета страна аз пък се замислям за друго. Щом Латвия може, защо ние да не можем? Предлагам тук да направим същото - писмен и устен изпит по Български език за всеки представител на хъхpeшкото малцинство. Който не го издържи, да бъде експулсиран в Индия или Бангладеш или Пакистан (където той иска или където го приемат). Или подобни действия срещу руснаците в Латвия е допустим и демократичен, но у нас са недопустими, расистки и т.н. въпреки че ромовете в огромната си част водят престъпно и пapaзитно съществуване?

Циганите не вършат военни престъпления и престъпления срещу човечеството, има известна разлика...

Дали му огън , мотика , уста да говори , дупе да сере ... Феодализиъм ли ? Дека е свободата на словото ... Имат право администрацията и обществените функций да са на определен език , но момента в който го налагат и мерките и скоростта на въвеждане ме навежда към Тоталитаризъм и открито разпалване на огъня. Странно 2 милиона евреи избити от Германци пък немския никъде не е забранен , 20 милиона негри избити от Англоговорящи пък .... Не ни лъжете с президенти Актьори ...

Абсолютно правилно решение! Щом живеят в Латвия, а не знаят езика - да си заминават там, откъдето са дошли.

Подвеждащо предадена новина. Става дума само за граждани, които са заменили латвийския си паспорт с руски, но продължават да живеят в Латвия. Латвийски граждани не могат да имат и руско гражданство, затова при получаване на руско гражданство латвийското се губи автоматично. Причината за замяната обикновено е с цел получаване на пенсия от Русия, където жени над 55 години могат да получават пенсия за старост. Сметкаджийството и далаверите обаче понякога водят до обратен резултат...

кво ново?

Време е България да приложи братския латвийски опит! Лично аз живея в САЩ от 25 г. Нито гласувам на български избори, нито ми интересува. Нито България ще ми изплати пенсия за внесените в българската хазна данъци. И ДВОЙНИ ОСИГУРОВКИ като собственик на ЕТ фирма.

https://dnes.dir.bg/svyat/porugaha-pametnika-na-han-kubrat-v-ukrayna-snimki

ама .... арабите идват

върха на демокрацията, толерантността мултикултурализма, многообразието....До сега бяха "неграждани" т'е. без избирателни права, право да заемат държавни длъжности но демокрацията продължава да се усъвършенства. Хайде Франция да последва светлия пример за арабите, Германия за турците и поканените от Меркел ние за турците и циганите. Ох забравих, това е приложимо само за недочовеците заразени от руската пропаганда

Руснаците ги слагам по-долу от мангалите. Мангалите са неграмотни, а руснаците са антиграмотни, ограмотяват се с обратното на истинските ценности, всичките им понятия са сбъркани, свободата е робство, робството е достойнство , лакейството е геройство , свинщината е патриотизъм, завладяването е в свобождение , войната е операция , насилието е справедливост и т.н. Кеф

кви са тия цифри ... ? да не са ви хакнали 4та доза ?

А аз такива като тебе ги слагам по-долу дори от животните. Да изпитваш омраза и презрение към народа, благодарение на чиято саможертва самите ние сме оцелели като народ, това е признак на най-дълбока и страшна морална деградация. Дори дивите звeрове не нападат човека, който им е помогнал. Такива като тебе трябва да се вкарват в мини, тухларни каменоломни, където да работят на непосилни норми и с минимални дажби, докато пyкнат, а после да се правят на тор.

+++

Ха ха браво Скоро и у нас

Точно така, ще отпаднат много от ДПС, а може и Соломон Паси и той.

да не сте в лагер ?

така ли ?

Руснаците ги слагам по-долу от мангалите. Мангалите са неграмотни, а руснаците са антиграмотни, ограмотяват се с обратното на истинските ценности, всичките им понятия са сбъркани, свободата е робство, робството е достойнство , лакейството е геройство , свинщината е патриотизъм, завладяването е в свобождение , войната е операция , насилието е справедливост и т.н.

Скрий се бе тъпанар....аман от идиоти в тоя ДИР...само глупости

нещо се оплеска

ами щото беше националСОЦИАЛИСТ,та затуй се оплеска

той го каза

На Латвия и трябва само един Искандерчик да и се плйосне отгоре и я пиши Бегала.

или чист фашизъм? Литва, латвия и естония. Страни със затихващи функции и не си помагат.

Руснаци и латвийци са една раса. Но са различни цивилизации.

Като не искат да са лоялни към страната, която ги е приела и да научат официалния и език , то както са казали класиците : чемодан, вокзал , Сибир.

я се замисли по селата колко баби туркини говорят български! Какво да ги правим, да ги натирваме в турция?

мм

Не се знае... Евали са мйка ти-това се знае !!!

от КЪ си сложих 3та доза и в мен се развиха евро ценности .... искам араби ... мразя руския ... и всички данъци плащам

а е ми го коментара

а къде ми е коментара бе цензура шибана

да не забравяме че все още Гeрмания изплаща пенсии на естонци и финландци за службата им в SS....има и французи служили при немците кто предатели и след това са си вземали пенсия от Германия...тия са си същите фашаги като финладнците,,,

колко от тях са живи и на по над 90, 100 години?

а тукашните т.н. "активни борци против фашизма и капитализма" не си ли получават тлъстите пенсии,а..???!!!

алуууу къде е еврогейсъюза....и интересно ми е как ще изгониш човек който е гражданин на страната...а какво правим със всички европейски граждани които са в ЕС но страната в която живеят не е тяхната и не знаят езика....и те ли ще бъдат изгонени...

Не са граждани на страната. Става дума за тези, които са с руски паспорти - т.е. граждани на Русия в Латвия. Ама dir-a го предава в стил "гориха българи в Одеса" по някакви си техни причини. :)

Няма що-много демократично,точно по европейски. Това показва,че се страхуват .

тия за латвиски се притеснили

.....

в руслямстан.

варианта явно е или да научиш латвийски или да се откажеш от руския си паспорт. като цяло не е лошо да знаеш езика на страната на която си гражданин.

само араби

Казва се Мюленбек .

ttps://i.pik.bg/s/news/b/1182/314ff81826c16a5a348f937318e30ecd.jpeg ip ip

ttps://i.pik.bg/s/news/b/1182/314ff81826c16a5a348f937318e30ecd.jpeg

а на тебе майка ти е от факултето...

В България от 1934 г. до 1944 г. е било забранено да се говори на публични места на езици различни от българския. Не знам доколко се е спазвал законът, но е имало предупредителни табели на по-оживените места и глобата за нарушение не е била малка. Който не знаел български просто трябвало да мълчи.

щото по това време хората са били с 3то оделение и на нивата ...

.

Какво правят руснаците, разселени със сила на чужда земя?

запитай се къде са американците и какво правят там

това да не си велика сила не е предпоставка да си с комплекс ... това е разликата между латвийците и вечноблагодарните някому народи с подарена свобода

Тези които днес гонят руснаците утре ще се радват на ман..али.

Са новите мангали

Пределно е ясно и доказано, руснак и циганин имат основни общи черти - лъжат. пият, крадат и не се цивилизоват.А да си гъзолизец на такива отрепки, направо взривяваш тъпомера.

Casus belli /повод за война/.Латвийските тъпанари дори не разбират,че са просто примамка и полигон на чифутите от Америка.

Същите националисти и неофашисти като украинците. Нечий гъз май плаче за запалване.

Бахмутът"утече да се готви Одеса

А тях, къде ще пратят, приготвили ли са вече... че като ги гледам тия латвийци..

Не трябва ли всеки, независимо от произхода си, да минава еднакъв тест за да има право за пребиваване? Това се регламентира от закона за гражданство. Поне в нормалната Европа.

Не и в България.

Руският език трябва да стане официален език в ЕС, както е един от 6 официални езика на ООН. Само така ще се гарантират Правата и Свободите на рускоговорящото население на Европа, и не само там.

Латвийците използваха всички законни и незаконни средства, за да не допуснат руския език като втори официален за Латвия. Така можеше да стане официален за ЕС.

Незнам, но май това е елемент от национал социализъм.

и аз така

Добър пример за нас, тези руснаци, които не говорят български да бъдат изгонени от страната, а също и такива, които възхваляват агресията на путкин. Това се отнася и за българските русофилистици. Да се изчистим от руски агенти, резиденти, президенти и други русофилистични менти.

Какво ще стане при провеждане на изпит при нашите мюсулмани?

А какво би станало ако американците проведат изпит по английски език за всички чужденци в САЩ? Но кои са чужденци в САЩ? И какво би станало ако например племето навахо проведе изпит по своя език за пришълците англосаксонци?

Какво правим с усрите говорещи руски?

А тия които говорят англииски а не говорят български какво да ги правим?

А скоро Путин ще направи изпит за руски в Латвия и ще трябва да намерим още хотели за тези

Литва, Латвия и Естония ги спаси само това, че заради малкия си размер не представляваха голям интерес са Русия. Сега ги спасява това, че са ва НАТО. Ако имате време потърсете видеоклипове за смешните военни паради в тези три страни през последните години.

+ + + +

Ития плачат за бомби като украинските боклуци,и после руснаците като се застъпват за руското население били агресори. А щатите като нападнат някои неса. Дави пикам на европейските ценности ,джендъри.

дребна нацийка с комплекс за малоценност въщо кат макетата; на времето бяха даже поискали от путин да им плати репарации за 50 годин руско владичество ама путин им каза че няма толкоз пари но може да върне състоянието на икономиката им каквото е било през 39-та година...

150+

19000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000------------------------------------------------------

латвийците забраняват руския език... сигурно гледат от усраинците дето забраниха българския.... но това днес не е дискриминация ами се казва европейски демократични ценности

Това е добре сега а когато българските турци трябваше да имат български имена и да говорят на български беше и е много лошо.

Трай бе! САЩ и Европа обичат двойните стандарти. Лицемерието, манипулацията и лъжата е в самата им същност.

Изпитът е лесен! Само се добавя "С" след руската дума и немас проблемас. Тея не бяха ли литовски македонци или копелета на третонския орден?

Добре де, а защо само за рускоезичното население? Не е ли справедливо и демократично всички с различен майчен език да го държат този изпит? Или Путин ще се окаже прав, че отдавна има целенасочена атака срещу руските граждани?

Така в България трябва да изпитат нашите мили цигани на български,във Франция арабите на френски,а в САЩ англосаксонската ирландска,немска и еврейска паплач да я изпитат на индианските диалекти.