Коментари - Лъч надежда за целия свят: Ухан се връща на работа - и то с градския транспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква надежда??? Тия съсипаха цялата планета с поредния китайски вирус.

България е колкото Ухан...но около Ухан имаше Китай...около България има балканци...

ЗА ТГОВА ЧЕ ХОРАТА ТАМ СЕ ИКСПЛОАТИРАТ ЗВЕРСКИ СА ОТГОВОРНИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗАПАДНЦЯЦИТЕ ПИТАЙТЕ ТЯХ

трябва ли постоянно да плювате, незвисимо кой...комунисти или капиталисти! Вземете най пригодното и от двата шибани строя, нито единия от двата са перфектни!

Говорите наизуст повечето тук и то от позицията на какво? Вдигнаха ли две болници в Ухан за има няма 10дни - вдигнаха! А тук Бербатов прави дарения на Пирогов, държавата не може да осигури защотни средства на медиците. Кой ви плаща за пропагандата срещу Китай не е ясно, ама освен някой циганин без образование да ви се върже, друг едва ли.

Абе, няма ли вече малко да еволюирате, стига с тоя пещерен анкомунизъм. В ЗАПАДНИТЕ демокрации ще ви се подиграват. Като партизани станахте. Китай си е Китай, справиха се. Няма лошо. Сега ще помагат с каквото могат.

Ти толкова ли си тъп ва в Ухан има 12 милиона цял Кирай хората са 1.5 милярда мислиш ли че щом Ухан се е справил и Китай се е справил.

цяла държава и маски нямаме, а ти ми говориш за 2милиарда нещастнико!

Жал ми е за хората, които пишат хвалебствени коментари за комунистически китай. Има някаква закономерност, предвид факта, че България допреди 30г е била комунистическа република. Но е тъжно да хвалите една нация, която няма елементарни хигиенни навици, нация която живее като племе от тасмания, хранят се с всякакви гнусотии и извращения, живеят по 10 човека в стая, ноктите са им като на зверове на всички, а същевременно говорят за европейците и "белите" сякаш ние сме изостаналите. Тъжно е да хвалите нация, която бива експлоатирана по възможно най-бруталния и нечовешки начин, за да се бута индустриализацията и продукцията нагоре. Комунистически китай е силен икономически само и единствено, защото са континент огромни като площ, съответно пазара е най-голям, работната ръка е нереално евтина, поради споменатото по-горе, произвеждат се абсолютно всякакви боклуци и щуротии, включително и за европейски, американски, канадски и всякакви компании, както и природни ресурси. Не може да хвалите една нация, която живее като скотове, средностатистическия китаец е морално потъпкан, сдъвкан и изплют от действителността на комунизма, индивид, който получава по 20 долара еквивалент, месечно заплата. Имам позната която работи като учителка в провинция близо до Ухан, която се върна януари месец и още тогава ни разказваше как от края на Ноември са били затворени училища и детски градини там. 3 месеца, близо, мълчание в опит да се прикрие поредната глупост, която тръгна от тях - пазара, където нацията, която толкова неистово хвалите, се храни със супа от прилеп, мишки, кучета и всякакви нечовешки гнусотии. Върнете се 17г назад, острия респираторен синдром, който пак от един такъв изключително хуманно-човешки пазар тръгна, пак от китай.

Китай е огромна страна и има всякакви хора. България е малка и също има всякакви хора. Но това което направиха китайците само южна корея го повтори защото никак не е лесно. Европа вече изтърва топката. България между другото е в Европа но по брой направените тестове е на гъзъ на географията другарю Лайненин.

Пенси, грешиш. Япония, Южна Корея и до някъде Тайван го направиха. Ама наистина, а не със стъкмистика, както твоите любимци. Просто вече са сърбали "попарата" на Китай, а парен каша духа. И ако има дисциплинирани нации наистина - това са единствено японската и южно корейската.

Само мога да допълня, че тези хвалебства са си платени от китайците. Говорим все пак за статия от медя която няма свобода на словото и е директно подчинена на правителството. Вие си знаете как по времето на бай Тошо само пропаганда, и всяко изкуство темподобни да помагат на пропагандата. Не знам просто кой би дал негативен рейтинг на истината. Ние не сме толкова зле и има голяма вероятност да се оправим най бързо от всички Евопейци. Само ако правителството пусне едни безплатни тестове за всички и за 14 дни сме готови, както препоръчаха Китайците. Тестове за здравите. Нищо че здравната ни каса трябва да отпуска по 2 годишни теста на човек който никой не ползва. Така или иначе ни се полагат и трябва да огат да се справят. А не да ръсят тези пари за кризисни щабове. Много по добре ще е да сме изследвани отколкото да гледам Годжито който ме лъже, че има болни ама никой не казва откъде са тези болни, професии среди контакти.

Имам позната, която... Всички изброени “факти” са или стари,или спомени от времето на Мао, или важат за отделни групи хора навсякъде по света или са извадени от контекста на реални културни социални и други различия. Просто мразим Забравил си да напишеш че не са православни или че не се къпят редовно

А шкембе-чорбата да не е по-малко гнусна, а наденците в разни черва, който май идват изсушени пак от Китай и Индия....

Да им пратим Героят Радев, Заслужилият Борец на Вируси. Да ги събере на Шипка и да им обяснява как не се поддава на страха и мачка вирусите на гол г.з!

По същото време в центъра на София имаше събрани повече хора отколкото Шипка може да събере. И сега в народното събрание има поне 200 души всеки ден на закрито.

В Италия смъртността спадна до 601. В Испания расте над 400. Утре ще цъкаме апокалиптично за испанците и ще забравим за италианците. Всичко тече, всичко се променя. Рестарт. Сега!

Ухан вече е добре, ама Ухан си стоя заключен по къщите по месец и половина, докато нашите КПП-та пускат почти всички, но правят 5 км задръстване. Стоят там едни катаджии под снега и чакат да им покажеш един лист хартия, който те така или иначе не могат да проверят за достоверност. Какъв е смисълът от тези половинчати мерки ? Това е типично политическо решение, хем искаме нещо, ама хем дайте тъй да го ограничим, че практически да няма смисъл от него.

Смисълът е като се блокират с армията гетата, ония от БХК да не кажат, че е расизъм, защото за българите нямало такива ограничения....

Браво на китайците ! Показаха на цял свят как могат да се справят с всичко . Спомням си на времето как някаква област беше нападната от огромно ято косове, които унищожаваха реколтата . И знаете ли какво направиха ? Излязоха всички на полето с тенджери и тигани и ги удряха цял ден , за да не може ятото да кацне някъде за почивка . И косовете почнаха да падат като камъни от небето ! Искам да споделя и още една обнадеждаваща новина - за трети пореден ден в Италия новите заразени и смъртните случаи намаляват . На 21-ви новите случаи бяха 6557, а смъртните случаи - 793. На 22-ри - 5560 и 651. Днес - 4789 и 601 !

Много се съмнявам цифрите им да са реалните. А продължението на твоята история знаеш ли я? Явно не. Косовете измрели, но насекомите унищожили напълно реколтата. Повече не са повторили. Ходи и си провери фактите!

Обикновените Хора по Света да се Обърнат Срещу Комунистически Китай с Цялата си Сила на Мнозинство - не се лъжете с пропаганда няма да повлияете на Хора, загубили членове на Семейството си или Близки заради Китайският Вирус и факта, че Имаме Пандемия единствено и само Благодарение на Комунягите от Пекин и Действията им - да Лъжат Света, да Крият и Да Арестуват Лекарите си. Така, че с Китай е Свършено - Икономически, Политически и Всякак - след тая Криза, повече Никога, ама Никога не могат да възстановят реномето си. Напротив, да се Молят, Населението на САЩ, да не Поиска Кръвнина и да Срещнат Американският Атом!!

1. Само от Китай ли тръгват вируси? 2.У нас от Китай ли дойде или от Италия? 3.Нали света знае за това от декември. Какво от това? Не виждам какво променя че една седмица са крили. 4. Най-важното-за какъв атом бълнуваш? Света и в частност България загива от един грип а ти говориш за война и то ядрена. Егати и форумните войни сте!

1.Последните епидеми/памдемии идват точно от Китай. Без ебола. 2.В Италия от къде се е появил вируса? А ти знаеш ли в България кой точно го е вкарал. Първите официално диагностицирани може да не са първите внесли го. 3.Има значение, че са крили. Първо с крили, че въобще има проблем. После криха повече от месец, че се предава от човек на човек. После и цяла седмица са крили генома му, въпреки, че техни екипи знаели. А тази информация е нужна за създаването на тестове. Та всичко това викаш няма значение? Бравус бе. Много сте опрощаващи, сигурно и на лъжливите цифри вярвате... 4. От Тръмп всичко може да се очаква. А на теб от китайското посолство ли ти плащат, че си такъв защитни? :)

По случай първият работен ден в Ухан има промоция на супа от пролеп и прясно смийско месо със салата ос скорпиони.

В комунистически Китай болниците и апаратурата изглеждат като извънземни в сравнение с достижеията на "демократична и свободна" България!

Китай само преди няколко дена Изгони последните 5 американски журналисти и съответно разбира се, снимките от ПР централата на Комуняките в Пекин са Изпипани! Какво ще кажеш, за хората които ги заваряваха по Апартавентите им - видя ли снимките сега като ги разваряваха - цели семейства мъртви и разложили се - и най-вероятно умрели от глад, не от Корона. Изобщо, Комунистически Китай е Мечта!!

Ти знаеш ли колко милиона китайци има навсякъде? Извън Китай! Аз лично познавам и работя с над 100. Говорим си.. те имат роднини, пътуват си, за това не могат да излъжат. Не са Северна Корея

Баце за разлика от тебе аз съм живял в Китай (не съм ходил на екскурзия) не ми говори кво си чул и кво си гледал по клипчета

По твоята логика от Италия могат да се покажат още по-зловещи снимки.

Сорос за разлика от тебе, дето си живял в Китай, в някой голям град и на висок стандарт, аз съм виждал какво е по провинциалните райони на Китай, може да е на снимки, но тези снимки не лъжат!

до if you believe...та колко викаш от тия твоите китайци плюят ппартията-майка? Що така си мисля, че нито един. Поне от моите китайци само суперлативи чувам. А като ги питам какво дирят в Западна Европа та не се прибират - мълчат. Не забравяй, че зад граница пътуват дечица на партийни кадри. А ръката, която храни - не се хапе. Да не говорим, че информацията не от тук на там е толкова важна (вече обсъдихме кои са зад граница), а какво излиза от Китай навън. За това и чуваш само каквото Партията е одобрила. Много бързо забравиха всички как е било по време на тоталитаризма у нас. И как все още е на някой места по света.

Какъв лъч на надежда ? Китай зарази целият свят защото не посмяха да кажат, че има нов вирус на време и да изолиран разпространението му. Тези имат много да си плащат затова, че направиха пълен мазал !

Абе смешник къде спа любимото ти герберско правителство, като от преди нова година се занаеше за вируса и кризата в Китай!?!? - дали се запасиха с маски и ръкавици -дали затвориха границите за пристигащи от заразените зони - дали изпратиха някой от пристигащите в реална карантина - дали приготвиха специални зони в болниците и обучиха персонала как да реагира Всичко се случва постфактум и за това е пълен мармалад и то не само в мизернта ни родина а в целия невероятно либерастен ЕС. В брюксел са пълни бездарници!

На вас комундетата по партийна линия ли ви казаха през декември. Щото китайците казаха в средата на януари че има вирус подобен на ТОРС и се хващал само от животните. Вие комунистите сте много тъпоглави животни и само лъжете. Яавно това са имали в предвид че само от лъжливи комунисти можете да го хванете.

Човек успокой се ше се задавиш в хрчките си. И се събуди 21 век още сънуваш комундета, или зимаш некви стимуланти :))

Ми те най яростните антикомунисти сега са най яростните комунисти преди 89-та. Същия фанатичен плам.

Ми те до началото на февруари разправяха, че вируса не се предава от човек на човек...коя страна да се подготви адекватно. А МЗО бяха най-зле....търтеите му с търтеи.

Комунистически Китай е като Тумор - ако не го изречат Сега от Света, то Света ще Загине жертва на Комунистите!

Китай трябва да бъде изолиран от света заради мизерията която сътвориха за пореден път.

Мизерията си я имаш кеф ти столипиново кеф ти факултето

До инфо: Целият свят не е на пазара в Илиенци или на някой друг битак! Ако за теб е важна новината, че ще можеш скоро да продаваш китайските стоки на пазара, хората по света имат други проблеми-как да спасят заразените с вируса! Вчера имаше новина в АР, че в Ню ЙОРК от вируса са починали в рамките на два дни майка и трите и деца а други роднини се борят за живота си! Това е една от целите на Китай- при нас вирус вече няма, купувайте само от нас като за тази цел те ще затворят или претрепат, както преди години направиха на площада, толкова хора колкото им е необходимо и пак ще манипулират истината!

Запомнете ми думата до 2 месеца в Китай пак ще има корона епидемия. А след два месеца ще получавам само по 5 автоматични минуса. Другите 5 автори на минусите ще са се преселили във светлото бъдеще на комунизЪмът. А пари за пенЦии пак нема да има товарищи. Айде рипайте на минусите. Кой не цъка минус не комунис.

Мечтата на идиота.

Дедо не се напиняй оти ке оцапаш килотите...

Трибунал за Бандата Комуняги от Пекин начело със СиЗинПин!!

Още един олигофрен е докопал клавиатурата.

Коми Пропагандата ни Владее Европа, там не питат, какви ги Върши Коми Партията, че Запали Света - Криене с Месеци, Арести на Лекари, дори Убийството им - пълно покриване на истината от Света, докато не Пламне!!

Като разбра света през януари какво направи? НИЩО! Мислеше че ще се размине. У нас от Китай ли дойде?

Не им вярвам на новините! До какво ни докараха! Стига са яли всичко, което мърда, хвърчи, диша, плува или цвърчи!

Нещастниците китайски заслужават сега всички болни от европа и света да им отидат в жалката комунистическа държава и да си правят корона вирус - втора част. Заради тях се стигна до това положение в световен мащаб, добре че тръмп не е чак толкова луд, та да им обяви война и да ги избомби, но наистина това заслужават.

Вирус не се лекува с лекарства, имунната система се преборва, ако може. Ваксина работи, ако има такава! Единственият начин е карантина на 100%. В Италия, в едно малко градче, СС тествали 100% от населението и веднага са поставили болните под карантина, след това няма дори един заразен! Освен карантината, ако искате го наречете изолация, не разбрах какъв е другият лъч на надеждата-лекарство или ваксина или пак карантина!

това за градчето е вярно, от 3000 човека...

Забележете, че леглата и оборудването до всяко едно от тях в тази китайска болница някак си не приличат на спалното помещение в трудовашка казарма, което с гордост ни демонстрираха в Арена Армеец.

Е то в Арена Армеец просто бяха извадили от някой склад 500 легла (без дюшеците) и ги бяха наредили едно до друго за снимката. Нямаше НИЩО друго :)

В арена Армеец, всеки болен ще си носи лични чаршафи и гърне.

Лъч надежда за целия свят от Ухан. А в България, четейки коментарите, се вижда, че част от народа е оскотял на макс щом не може да се зарадва на новина, която индиректно го касае и него. Успокояващото е, оскотелите са пренебрижимо малко имайки предвид че двама-трима безникови бълват коментари на конвейер.

А ти си съсников и неоскотял. Пази боже от такива като теб - докато се давиш ще те убеждават, че всичко ти е наред. Идеален си за политик.

Ми аз лично не се радвам, защото не им вярвам. Не веднъж са се доказвали, че не може да се вярва на официалните им новини. Голяма част от нас са живели по време на подобен режим.

Ти щото си много "ников".

Един месец китайците криеха за вируса, след като излезе извън страната започнаха да дават информация и след това, за два месеца го овладяха, при положение, че дори не са близко до развитите страни. Китай прави това което открадне като технологии или това което му се даде, не напразно американците в реномираните институти прекъснаха всякакво научно сътрудничество с Китай и забраниха китайци да идват на обучение при тях, не говоря за студентите а за научните работници. Китай много рано си повярва, че може да се съревновава и дори да измести Америка и Запада, но, преценката е грешна. Не напразно се разтичаха да изпращат помощ тук и там в Европа. Отмине ли пандемията, когато мощните засегнати страни сглобят пъзела, търговските мерки които ще предприемат срещу Китай изобщо няма да се харесат на китайската комунистическа партия! Америка и западните страни имат достатъчно енергийни и хранителни ресурси за себе си, няма да правят същите печалби, но пак ще са с положителен баланс! Да му мисли Китай!

Мечтата на идиота.

Според мен пък и САЩ, и Европа съжаляват вече, че проспаха. Китай са вече на върха, каквито и методи да са ползвали.

Лакомията, лугавостта и наглярщината на западняка нямат граници. До година всичко ще е по старому.

От това и аз се страхувам! Когато човек се бори за живота, дава всичко, когато се излекува- иска всичко!

Положителен баланс и Запада? Ти ни си уред!

сигурно 20 години, явно си на около 60-70 и не четеш на други езици, може би и на български не четеш.

Браво, браво, браво. Тази нация скоро ще поведе света.

Дай боже да видиш как се задоволява китайски шеф. Работа до спукване и ще запееш друга песничка. Нямаш представа ще е то китаец.

Не разбирам радоста ти. Все едно за българската нация говориш. На теб какво ти дреме толкова кой ще ти е новият господар? То не се знае дали е по-добър или по-лош от стария...

Ех, ако китайците бяха вегетарианци нищо такова нямаше да се случи.

Ако прачовекът навремето бе вегетарианец, щеше сега да е като крава. ;) И изводът как рязко се е увеличил мозъка му, защото е почнал да се храни предимно с месо, а с дотогавашните основно корени е невъзможно. Не случайно има кучешки зъби, да разкъсва месо.

Пълни глупости! Умирам от смях :)))

Кажи нещо за на горилите зъбите и как хапват печено прасенце.Май и ти си пропуснал развитието на мозъка...,ама много рязко..

за горенето на живи хора е операция на службите. Не само в България, но и в Китай има много тарикати. Никой не беше в състояние да ги контролира, въпреки няколкото разстрела. След операция ВИК желаещите да нарушават закона рязко намаляха.

Аман от изперкали и на теб ти е пробита на тъпата кратуна даже и за вода на става.

трябва да поживееш в Китай, да прочетеш повече за страната, по техният календар сега сме 4718 година и тогава да говориш.

Капут познавам Китай от 1979 и когато катили като теб ме обясняват какво е Китай и далечнитият изток ме избива смях.

как го познаваш, от книгите...... Бил ли си в Ухан и как се каза болницата на десният бряг на реката Голям тъпанар си!!

Дебил кой е охранявал нашите посолства в Пнпомпен.Само педита като теб не знаят кой е Пол Пот а други са виждали на живо какво става,но това не за педали а за мъже.

напиши още някоя глупост, за убедиш хората тук, че си отрепка. Казах!

Цял свят видя горенето на ЖИВИ хора в Дома на профсъюзите в Одеса. Ти кога, къде и какво си видял в Китай и България?!

Дай боже лъч надежда и на всички българи,не само на болните а на всички.

С тая либерастия и еврогейски джендъри, не чакай...

Струва ми се пак ще има новини от Ухан скоро!

Мда, ХУБАВИ новини ще има.

На теб освен очилата, май и гащите са ти розови. Жендърмеристче си падаш.

прости китайци а .. а да видите сега всичко много интелигенти в БГ .. че нищо подобно не може да направите..

не можем да горим живи хора, и да крием информация за зараза или гръмнал аец!!!

забравих, че русоробите нямат проблем с това да избиват милиони мирни хора, да крият информация и да измъчват хората в гулаци :)))

за сравнение - китайците трети по средна интелигентност в света 105, заедно с японците, българите - едни от последните в Европа - 93, румънците 94, руснаците 97. Първо място в Европа - италианците - 102, швейцарците 101, англичаните 100. Данни за 2020. worldpopulationreview com

прочетох много коментари затова как пазарите им (на Китай) са развъдник на зарази и вируси и т.н. Аз си мислех, че това е от поне хилядолетие а не от 20-тина години. Много учени изследвали генома на коварните КОРОНА вируси са абсолютно категорични, че това са "конструирани" вируси. А това, че Китайските пазари на месо са употребени и са лесна мишена е повече от очевадно. Незавсиимо кой го пусна, Китай доказа че може да се справи и то в 2-месечен срок. Ще видим останалата част на света какво може и колко вълни и време ще отнеме !

крематориумите в Ухан работят денонощно!!!! не могат да се справят с китайската пропаганда!!! а за крещящите хора, които ги изгарят живи там, няма да коментирам!!!

Не слагайте минуси,а помислете възможно ли е твърдението.И как тоя вирус е съществувал в природата десетки или стотици години без да се прояви и чак сега се пръкна.Не търся конспирации,а обяснения.

вече доста теории, че е с извънземен произход.

Няма как да е дошъл до земята.При преминаване през плътните слоеве на атмосферата метеоритите се нагряват над 3000 градуса.Вирису няма шанс да оцелее.

Абе хора...то грипа има сума ти щамове...що за него не говорите, че идва от лаборатория. Ми като искате да знаете и да не се слагат минуси - вземете почете малко...то не, че сме застраховани да не изпуснат някой изкуствено създаден... ...ама все пак от както има живот на земята има и вируси, и бактерии, и какво ли още не. И за всяко същество е въпрос на баланс да оцелее или не. За тези SARS вируси се говори вече от години, изолирани са от различни животински видове, някой прескачат по хората за пореден път...само вие не знаете, защото изваждахме късмет до сега, да не се пренася толкова лесно и някои останаха епидемия, един друг го обявиха за пандемия, но не пламна, както сега. За щастие този не е толкова страшен, колкото предшествениците му...само много по-лесно се проявява. Вие сега, от както си стоите вкъщи ли научавате за съществуването им?

Това, за извънземния произход на коронавируса са майтапи за лековерни.

Порови известно време и виж с очите си как от поне 15 години множество вирулози сговорят за тези "безвредни" пазари и каква е каша и поле за изява на вирусите, как чудесно си се смесват в коктейли. И само чакаме "чудото" да стане и да плъзне. Е, ако английския не ти е проблем. Даже виж с очите си каво представляват "wet markets"...може и на видео, ако не си със слабо сърце. И ела пак да си говорим. То и в Северна Корея може да имат епидемии, но там трудно се влиза и почти невъзможно да се излезне от местни. А за начало си отвори гугъл и напиши "Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus as an Agent of Emerging and Reemerging Infection" с автори Vincent C. C. Cheng, Susanna K. P. Lau, Patrick C. Y. Woo, Kwok Yung Yuen и си чети...ето тези имат подходящи имена да им повярваш. И като стигнеш до часта за пазарите, я препрочети няколко пъти, че да не говориш тинтири-минтири н

не английският не ми е проблем и съм се ровил. Аз обичам числата и да отсея кое възможно и кое не. Англиски вирусолози точно потвърдиха за пореден път че ТОЗИ вирус има 3 много рядко срещати се ДНК комбинации на HIV . Уникално е сама по себе си дори една от тези комбинации а в този вирус са 3. Ти как мислиш това игра на случайността ли е или нещо друго. Аз изразих моето мнение ...всеки има право да вярва в това което му харесва :)

Минуваче, ти ако си чел, щеше да знаеш нещо много елементарно. И то е: тези пазари са неприемливи (както и да го погледнеш) и източник на зараза. До тук ми беше достатъчно да си направя стабилните изводи за теб.

дай да видим... кои са тези учени, я посочете един? Защото аз мога да посоча няколко, сред тях и китайски, които знаят даже кой от кой животински вид идва. Вие очевидно не сте колега. Пишете, като романист. Иначе щяхте да знаете за неща, като reverse transcriptase, DNA (cDNA), RNA и нямаше да говорите глупости за "категоричните "учени" и "конструирани" вируси" и да ги свързвате със сегашният проблем. Абе на вас какво ви дават по телевизията в България да гледате? За разпространението. От колко точно години човечеството пътува в такива размери до какви ли не места по-света? Не толкова отдавна. А от колко време Китай е такава масова туристическа дестинация? И от колко точно години китайците пък пътуват толкова по света. Ми още по не толкова отдавна. Пазарите, за които говориш, нямат общо с пазарите, които познаваш от България. И да, те са опасни и би трябвало най-накрая да ги унищожат, а не да ги толерират. А дали Китай са се справили наистина, няма как да знаем, защото това са новнини идващи от официалните медии контролирани от Партията-майка. Аз не се сещам за чужд журналист пуснат да провери където му хрумне. Сега, ако има "втора" вълна, чужденците ще бъдат изкарани виновни. Колко удобно, нали?

Ако тези вируси ги имаше дори само в Китай и се повтаряха всяка година поради голямата вероятност за мутации (РНК репликация) и ги удряше всяка година в продължение на стотици години, досега нямаше да има Китай ...Азия ....но както казах аз обичам числата ...останалото остявям на учените ..но тези дето пишат във форумите, редом с лаиците като мен :)

https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

Шило

Ами да пращат апаратурата и легловата база насам.

Нема да се плашите. Италианците ще им върнат услугата т.е вируса и след два месеца Китай пак ще се бори с вируус. Докато не се разболеем повечето от нас няма отърване. Другото е да открие някой ваксина ама шанса е малък. Короната много се променя.

Кирчо пак ли ти се опитваш да пи-еш срещу вятъра.

Що да не ти изплакнах очичките? То полезно за вирусите. Алкалното pH ги мори.

Институтът по вирусите и фабриката за ракети са почнали работа. Какво ли още ни чака?

мога да разбера, тези с минусите. 10 DF-21и 10 DF-31 са солиден аргумент за една година са солиден аргумент. Освен това са модифицирани и са достатъчни да унищожат живота на Земята с техните няколко десетки бойни глави.

Наглостта на тези, които пуснаха вируса и заради, които има вероятност да измрат сума хора по света, най-вече в Европа е голяма. Усмихнати лица на фалшива победа сме виждали бол по вр на комунизма, сега пак ни пробутват същото.

То това и аз си мисля, че е пропаганда. Дано е истина и то не заради друго, а заради обикновенните хора, които са се родили там и нямат избор кой и как ги управлява. Като българите.

То пък щото в Еярогея голям избор имаме...да ни изнасили африкански примат, да ни заколи арабски главорез, да се разболеем от корона вирус или просто да умрем от глад... Много сте ми жалки като почнете да съжалявате руснаците или китайците, а не виждате в каква мулти култи кочина се превърна прекрасната ни Европа...

Още в началото на епидемията в Китай Европа трябваше да забрани посещенията на жълтурчетата. З наказание за разпространената зараза да се закрият всички хай-тек предприятия, да се спре помощта с ноу-хау, технологии. Да се изгонят китайските студенти и специаизанти от Европа, Австралия, САЩ и другите развити страни

Да се затворят границите - да. Да се гонят вече намиращи се по света китайци - не. Безмислено и расистко. Те не са вирусоносители само, защото са китайци.

умишленото разпространяване на заразата също е расистко

Като им гледам екипировката и забелязвам че е същата като у нас с едни престилки като от тоалетна хартия и едни еднократни смешни маски. Няма разлика! Смех

Обаче всички носят маски, а тука казват, че за обикновените хора не е необходимо, явно защото нямаме достатъчно. Ако всички носят няма да има заразяване.

Отлично забелязано. Няма маски - за това. А китайците ги арестуваха, ако не носят. На мен ми писна да слушам да ми повтарят, като папагали казаното по новините, когато повдигна въпроса. Трябваше навсякъде всички да задължат да ходят със. Ако трябва да си ушият сами от плат, който им е под ръка, шал да си завържат, парцал някакъв - щеше да се забави разпространението. А не да разчитам, че еди кой си е кихнал, защото го е засърбял носа, а не е болен.

Ти си слагай ако щеш на баба си килотити а нека отвън да продължават да прииждат болните гастербайтери да видим какви резултати ще постигнеш !!!

Борисов, гледай, чети, ако можеш, неграмотнико ГЕРБ-ав!!!

Китай не е целия свят, а държава, която е прекалено дисциплинирана, благодарение на диктатурата, не на възпитанието, за разлика от японците. Истинските потърпевши са другите държави и няма да се учудя, ако вируса не са го пуснали самите китайци, понеже както изглежда те са единствените, които се завръщат към нормален живот и това става прекалено бързо в сравнение с останалите - сякаш са подготвени предварително.

Съгласна съм с началото, но мисля че вируса си е естествен. Те просто крият, за броя и овладяването на ситуацията. Сега ако пламне пак - чужденците ще са виновни и ще го раздуят до небесата и няма никой китаец да излезне и каже "ама недейте да казвате така, расистко е."...като направиха някои западни лидери без никой да ги е карал да се обесняват. А то нормален живот се и симулира. То като няма външни журналисти да отразяват нещата, а техните изчезват, ако не се съобразят с партийното поръчение ...няма как да не са се справили и всичко, което казват е истина. Те в началото ни уверяваха, че не се пренася от човек на човек също...ама така се разсмърдя, че трябваше да променят истината. Обаче хората явно не следят новината от декември и доста неща са им убягнали...сега им идва да махат и те с китаийски знаменца за победата.

Големи почитатели на дръпнатите сме се извъдили. Да ни пуснат още един вирус, току виж сме приискали да станем китайска провинция...

Хич не им вярвам. Скрили са случаите през ноември, когато е трябвало да се реагира светкавичном заради тях сега светът е в карантина...

Ми то всеки нормален не им вярва за цифрите. Само като им погледнеш кривите със заразени на 1000 човека население по дни, му става ясно. Само тяхната расте с някакви равномерни проценти, без пикове. На останалите са добре изразени пикове и нарастващи с много по-големи темпове. Само Япония и Южна Корея имат различни, но там си имат създадена култура да носят маски, наистина са дисциплинирани ( а не само по команда на партията), взеха си мерки, имат добра болнична система.

Да отдъхнем и да благодарим за тази добра новина. Да вярваме, че тази тежка орисия, която сполетя целия Свят, вече отминава. И да започнем новия живот с любов и усмивки.

"...сега властите налагат 14-дневна карантина на всеки, пристигнал на китайска територия". Китайските власти щяха да направят голяма услуга на света, ако бяха направили същото, но в обратна посока. Всеки, който иска да напусне - 14 дневна карантина в хъотел, който желаещите си плащат. Ако не те, то целият свят трябваше да направи същото със всеки, който идва от Китай. А не сега да гледаме как млади китайки размахват китайски знаменца в материали разпространяващи партийна пропаганда. Само на китайските медицински работници мога да кажа едно голямо БРАВО!

Самодисциплината води до бързи резултати. БРАВО на китайците! ... Пекин опитва ваксината за К19 върху хора През уикенда Китай обяви, че вече е започнал опитите на своята корона ваксина върху хора, след като тя премина изключително успешно експериментите с животни. По указания на държавното ръководство тя трябва да бъде готова за прилагане не по-късно от юни, а местните учени се надяват още през април да бъдат в състояние да предложат варианти за медицински цели.

Искаш да кажеш тоталитарният режим, който ги контролира отлично в епидемия, но не и в превантивни политики. Те си ги контролират и не в епидемия де...който не слуша изчезва безследно. Кой знае колко неудобни сега удобно са починали от вируса...

"...който не слуша изчезва безследно. Кой знае колко неудобни сега удобно са починали от вируса..." О, сигурна съм, че ти знаеш броя на удобно починалите...Спиш и броиш трупове...

спряха ли да работят денонощно, и спряха ли да се чуват там "духове" в запалените крематори?

Тия побъркаха света. Сега единствени ще работят и произвеждат. Какво била казала Ванга за жълтите, дето щели да владеят света? Или е някаква легенда сред народа това

Няма легенди. До лятото ще са водещата икономика!

до 2 седмици почва втората вълна

И тогава силно ще се тръби - ние се справихме, но чужденците са виновни. А реално ще са скритите им числа до сега...