КЗК обвини ЕРП за надути такси за стълбовете на ел.мрежата

КЗК обвини трите ЕРП-та, че налагат необосновано високи цени на достъп до стълбовната електроразпределителна мрежа за кабелни и телефонни оператори.

Обратно в новината

Коментари - КЗК обвини ЕРП за надути такси за стълбовете на ел.мрежата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално, това е такса джангали, която чез и ивн ни задължават да плащаме

Долните монополисти...

Първо който продаде кабелите и стълбовете без да ни пита в затвора .Да се конфискуват имотите на всички от правителството на НДСВ взели това решение. А ЕРП да плащат наем за електромерите на етажната собственост на блоковете , наем за стълбовете и кабелите които са на държавна, общинска или частна земя.

Всички ЕРП вън.Нищо не влагат само цуцат от Българите.

Я чиба бе. Стълбовете са на държавата и народа откъде на къде те ще прибират парите от наема им.

продадохме ги пич !продадохме ги и парите изпихме!

Изгонете гнусните мисионери-крадци в европедерунгелската им скъпа Европа.

С ръчкане от Атака, това правителство все по здраво натиска чуждоземците-колонизатори. Това силно ме радва.

Това е истина ама хайде направете нещо а не пак предизборни фишеци.

От къв уй ги пуснаха тези ерепета тук ? Само да изнасят печалба навън. Не можеше ли енергото да остане държавно та чужденци дойдоха да ни източват ?

когато енергото беше държавно всички цигани не плащаха ток ! половината българи крадяхме ток ,и държавата не устиска на напъна ! това е .

от циганите плащат ток?!Всички ЕРП-та разпределят загубите си върху нашите сметки! И въпреки това, пак постоянно завишават цените! Как народа да издържи на такова "дране на живо"...

ЕРП=евроГейска сган! Е.ОН - шваби ЧЕЗ - чехи ЕВН австриици Все от ГЕЙропа!

Азисе,ти ли си бе мъжкар,български?

Не бе,майка ти пише кърваво писмо на свещи със симпатично мастило/прясно наточено/.

КЗК обвини ЕРП за надути такси за стълбовете на ел.мрежата От кога КЗК от кимисия за защита на корупцията се превърна в комисия за защита на конкуренцията. Всичко това са предизборни пушилки.

Износът на България през март се свива на годишна база с 8.8%, а за цялото първо тримесечие спадът е 6.9%. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ). В голямата си част негативната тенденция се дължи на търговията със страни извън Европейския съюз, където спадът на износа е най-силен от есента на 2009 г. насам - 22.2%. Това е трети пореден месец, в който експортните данни за трети страни са на отрицателна територия - след 22.1% през януари и 5.3% през февруари. Данните са притеснителни, тъй като очакванията на анализатори са износът да бъде главният двигател на икономиката и през тази година. Стряскащият спад през януари се отдаваше на еднократни ефекти, но цяло тримесечие на спад може и да сигнал за по-дълбока негативна тенденция. Още повече, че и данните от Германия показват спад през март, а българските износители (най-вече машиностроителни компании) са традиционен поддоставчик на германските. Друг проблемен момент е, че комбинацията от свиващ се износ и растящ внос увеличава търговския дефицит (-1.6 млрд. лв.), което на свой ред може да отвори дефицит по текущата сметка. Това, ако е съчетано с продължаване на тенденцията на дефицити по финансовата сметка, може да намали валутните резерви на страната.

чели сме ги ! спри се .

Един цитат: "Още повече, че и данните от Германия показват спад през март, а българските износители (най-вече машиностроителни компании) са традиционен поддоставчик" Всякакви политически оплаквания - към Меркел.

Докато ЕРП-тата "наемат доброволно" на огромни заплати родата на всеки политик, пристигнал в София, докато депутатски фирми са им подизпълнители, докато "милионните" им инвестиции, са основно само в счетеводството им, нищо добро няма как да се получи. Иначе за всеки е ясно, че ги разменихме за лобиране от Австрия и Чехия за нас. Затова и ЧЕЗ и ЕВН ще са недосегаеми, но ... по-интересно е с Енерго-Про положението. Истината обаче е, че освен грабежа през сметките, ни доограбват, като заплащаме и огромните "загуби" от продължаващи, ненаказвани и неразследвани кражби, които най-вероятно са по-големи, като размер от откраднатото от ЕРП-тата.

Някой ти е откраднал мозъка!

Струва ми се, че е крайно време народът да вземе нещата в ръцете си и просто да отстрани естествения идиот Росен Плевнелиев от поста!Очевидно е, че поради собствените си интереси парламентарно представените партии няма да започнат процедура по импийчмънт на това политическо недоразумение! Политическото недоразумение Плевнелиев, което продължава да изразява не българската, а собствената си позиция по въпроси, които изобщо не са в неговите компетенции, вменени на президентската институция от Конституцията! Политическият идиот Плевнелиев вече е вреден за нацията, за настоящето и бъдещето на страната! Уважаеми дами и господа, сигурен съм, че поне 100 000 души пред сградата на президентството ще свършат работа! Разберете, че няма кой друг да ни свърши тази работа, освен самите ние! Това е положението Проф. Людмил Георгиев

професоре , дали не сбърка темата .. тука плюем не пряко срещу президента , а срещу ЧЕЗ и нещо не схващам къде с схемата е Чехльо.. ???

Тайната среща на Президента във Виена с изпълнителния директор на австрийския холдинг EVN ако беше в интерес на народа- нямаше да е тайна!Явно са си изяснили лични бизнес интереси, защото трите ЕРП-та:ЧЕЗ, EVN и Енерго Про, още не са се издължили ... Излиза, че Пезидентът вярно служи на Партията си, а не на народа!Кой и защо продаде държавния дял от преносната система толкова евтино на чужденците, без да се допита до народа и кои точно прибраха комисионните? И с какво тези ЕРП-та подобриха качеството на живот на народа?

bmaleev@abv.bg

Тъпак само като ти видя ника ми става ясно че си евроГеец!

Моше,дали пък ти не бъркаш "локацията"?Тук сме българи,по-голямата част от чи....те са в Израел и избиват палестинци.Ти чий го дириш при българите,Моше/ник/?

Това недоразумение,постоянно въртящо се,като нахапано от оси,колкото по скоро бъде изритано,толкова по добре.Говори нещастника за международно право!Какво разбира празната му кратуна,ще стане ясно вероятно още на 3 юни,когато Русия врътне крана на газта,ако фашистите от Киев не си платят дълговете,българите ще разберат за какво става въпрос.Хлябът няма да могат да си изпечат!!

Действително естествен идиот- пълна карикатура и срам за България! И както става ясно навързаните като свински черва политически партии, на първо място тези в Парламента, нямат никакво намерение да го бутат от поста му, то само народът български истинският суверен може да измете това недоразумение от най-високия пост в държавата ни!Не е ли време чрез мрежите да се свика един 20-30 хилдяден митинг пред Президенството, за да издуха това нищожество?!

професоре казаха ти не тук ! президента го плюем по друга тема ! тук е за ЕРП и КЗК .

людмиле бе ,абе георгиев ,професоре ,моля те ! иди пред резидентството и чакай , ние ще дойдем .

Професор тип ''Вучков''?Или слънцето напече силно?Ментата,Гечев,Стойнев,Бисеров,Гей и подобни олигофрени са далеч по-опасни.Остави го ти Плевнелиев.Той няма да ни набута няколко милиарда заеми....И да ни фалира...За разлика от ГЕЧЕВ ТЪПОТО.Ако не се лъжа и той професор..

Георгиев, вие не трябваше ли отдавна да сте обрязан, с фес и в Анадолския университет?! Какво ще търсите пред българското президентство? Айде, гит бурда!

В ЕВН заплатите са много високи. Една позната започваше там работа преди 5-6 години и каза, че се е пазаряла за 2 бона като стартова. А сега представям си какви са, щом преди толкова години са взимали толкова пари. Крадат ни отвсякъде, за да взимат високи заплати, а ние едва си плащаме сметките за ток. Да им отнемат лиценза.

Много ясно, то сигурно чистачката там взима 1000 лева.

Става въпpос за ЕВН Пловдивл а в София сигуpно са още по-високи Тя започваше от по-ниска длъжност пpедстави си тези дето заемат високите позиции колко взимат бедна ни е фантазията

ти явно имаш зъб на тая твоя позната !

Една моя позната ми каза , че сина на майкати е идиот и аз и вярвам , да знаеш!

Бой по капиталистическите гадове!!!!!

даамм . бой .. и аз искам да "биеме'..ама , по кого.. кой е 'капиталиста" в Родината ни ... Тия не са капиталисти .. И абер си нямат от "капитали" .. тия са дребни крадци и мошеници... , научили се да крадат и лъжат простичкия ни народец... Що капиталистите в България дават по 200 евро заплата - а за същата работа - капиталистите в Европа- по 2000 ????? Щото знаят как дори и без тия 2000 -пак да печелят ..- а нашите , и даром да им работим , дори и да им плащаме , че им работим- все няма да им стига ...:)))) бой ..по нашите капиталисти .. така ли ???? или-пак сбърках :)))

стълбовете са частна собственост , нали ги продадохме ,кабелните оператори също са частни.какви необосновано високи цени ?ми те и наемите за жилища са високи !КЗКзащо не обвини и хазаите? това си е комунизъм.

АААА , не - КАПИТАЛИЗЪМ Е :)) Това е див червен комунистически капитализъм ...наложен от комунделите - това е комунизъм вариант "Б" ... до 1989 бе вариант "а" ...:))))

Ама българските аборигени не спряха ли да "весят' кабели насам-натам безразборно и безконтролно бе... Тука , по Европа що ли гледах , гледах ..но кабели на "нет"-доставчик и кабелни телевизии - така и до ден днешен не видях да висят така грозно разпръснати в жилищни квартали , между блокове... , та дори и по най-затънтените селца ... не е така както всеки си прави в жалка родна малка България... Мъка , другарю СЪНАРОДНИК ! Да не говорим за опасностите при гръмотевични бури.. че може да бъде изпепелен някой дом за секунди... Пък и отгоре на всичко - изкарват ел-преносната система- виновна за анархията си ... Леле - а пък и тия от КЗК , няма ли с какво по-сериозно да се занимават бе ... не се и научиха в България- че кабели се поставят под земята ... а не се овесват така на кой , къде му скимне ...

разбирам тъпите и неразбиращите- когато ми слагат "-" от сърце... ама дали сега само такива има в сайта бе :))) ..кое не ви хареса ..да се сравняваме с Европа ли ... Ми дайте да питаме как е в "Братска" Русия ..или там има цензура ..и няма "кабеларки" ....:П)

Нощес в 03ч. Българско време на заседание на ДКВР /нощна тарифа/ е решено да не се ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗИТЕ /заповед от Европа "там са взели ЛОБИСКИТЕ $$ % " / а да се налагат глоби КОЙТО ДА НЕ СЕ ИЗИСКВАТ ! ЕВРОПА КАЗА

G&R

Знам си аз, че ЕРП-тата са виновни за всичко. Те са нещо, като тютюно пушенето за здравето на нашия организъм. Със сигурност те ще са главната причина за фалита на НЕК. Това, обаче ще го разберем след изборите. До тогава дружно ще плюваме чуждите капиталисти нищо, че назначават наши хора на голяма заплата. Важно е бабите на село да разберат коя е добрата партия и да гласуват за нея.

В държавата на монополите имало КЗК - И какво правите там мухи ли ловите ? Къде е конкуренцията на монополите при ток, парно, вода, горива, газ и т.н.....

Нямало скрита уговорка между монополите, а? Бандитите работеха заедно против българския народ с откритата протекция на Управляващите партии ГЕРБ, Атака, СДС и ДСБ, а ДПС и БСП сладко цоцаха и си траеха! Затова се появи Бюреков да стаи народния бълвоч, че щеше да помете държавата и управляващата класа! БСП се извъртяха като невменяеми и докараха рейсовете с кишавите мозъци, а Бат' Бойко подаде оставка, само и само да не се промени цената и да не престава грабежа. Маааааа им....

А нямаше ли забрана за надземно прекарване на кабели за телевизия и интернет. Или тя беше издадена само за София?

Имаше ;о) и дори минаха няколко години от издаването й!

Ако има подземна инфраструктура, тогава да. Но дори в някои квартали на София няма.

Да ги гонят тези наглеци. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Закакво ги отглеждаме тия кърлежи?

AА кой ще ти доставя ток?

ЧЕЗ и ЕВН ли докараха тока? Преди на свещи ли беше?

Удрииии тая крава не е наша! За каквото и да ги обвинят - все са закъснели.

Факт е,че ни обират по всевъзмотни начини и го правят нагло, но безнаказано,защото така са го уредили.Държавта организира всичко това, например няма никакво производство, а непрекъснато се увеличава износа / само статистически/.И така яко се краде ДДС за сметка на нашия бюджет.... и т.н.Софиянци пък яко ги бръснат от " Софийска вода", ама това е,плащат на когото трябва и няма спиране.

Къде бяха КЗК една година и от кога КЗК се произнася по размера на цените? Стига са ни правили на глупаци. Не всички хора са неграмотни и могат да бъдат манипулирани. Стига вече, че ще повърна от поръчкови проверки и изводи!

Избори избори.

КЗК има право да санкционира цени, които са резултат на картелни споразумения и монополи.

кои са картелите? няма доказателства за картелни споразуменя. само бла-бла-бла.

Наборе ,тези ,които харизаха ЕРП-тата и се нагушиха здраво,сега най -силно се дерат срещу правителството и министъра.Имат уговорка всеки месец да им се отчитат и ако това правителство ги изгони ,ще им "умре кравата"! Не се накрадоха ,бе,не се награбиха,искат още и още ,дреме им ,че е на гърба на народа!

Ще ги изгони?-друг път. "Доячите" все капиталисти, цоцолисти от бсп?

Интересно защо никой не се занимава с надутите цени на Лукойл?

Когато протестирахме против високите цени на горивата,ти къде беше?За гъби или съзерцаваше умилително портрета на най-главната Тиква?

Тиквата поне ги накара да си измерват количествата и да си плащат данъците..За разлика от другите тикви на които се кланяш..И едва ли си ходил на протест..

А сега защо не протестирате ?Или сте се снишили, като съсела и чакате руско- украину- европейската, буря да отмине?

Ти знаеш ли как се прави цената на горивата? Давам прост пример: 1. От Лукоил излиза на цена 1 лев за литър. 2. Акциз - 1 лев/литър 3. Дотук - 2 лева. Това се облага с ДДС - 20 % - станаха 2,40 лева на литър. Останалите стотинки са за бензинаджиите на бензиностанциите. Така че най големият обирджия е държавата.

Добре,че ми каза..А за формирането на цената на тока и процента на ЕРП-та,ще споделиш ли?Още един с желязна логика...

3евзек

По данни на energy.eu компонентите в цената на горивата в България са следните: Безоловен бензин: цена € 0.709, акциз € 0.363, ДДС € 0.214 и общо € 1.286 Дизел: съответно € 0.758, € 0.330, € 0.218 и € 1.306. Цените са в евро, в случай че знакът за валутата не се вижда.

"От комисията смятат, че отдаването под наем на части от мрежата е допълнителна дейност и таксите от нея трябва да покриват разходите именно за нея." Това не е капитализъм а жив комунизъ, Стъбовете са на дружествата и осбстеността им е гарантирана от конституцията. Но може да има казва никой какви цени ще им определят. Въпросът е кой им ги даде стълбовете? Къде е? На него трябва да се подири сметка. Иначе няма богата държава. Ще сме си бедни още десетилетия докато не премахнем социалистическите принципи на цено образуване.

Отидете в Гервания да видите дали далекопроводите са изобщо частна собственост. Всичко разпрададохме, останахме с едни голи задници.

Пак не четете. Къде се говори за далекопроводи, става дума за уличната мрежа за ниско напрежение.

хаха ,мани ти 220волта да са "ниско напрежение..:))) , ниско не бе ли под 24 ..??? това си е бая височко.. Знам , че по далекопроводите тече ток със напрежение над 20 000 волта .. но той е високоволтажен ...а иначе напрежението си е напрежение .. пипни жица с 220 волта- и да видиш как ще се напрегнеш ..:)))

Да не говорим, че е ЕЛЕКТРОпроводи, защото провеждат електричество, а не далеко.

До демосрацията 3 ст.дневна една нощна:)))

и режим три към едно три часа няма един час има ток !

който идва от ЕРП-тата, е че не оставят пълна свобода на правителството да краде. Чужденците пречат .

предпочитам нашите да крадат от нас, а не ония Европейски лицемери с мазни усмивки и очилца да ми обясняват, че такова било положението и да плащат на чистачките си по 2000 Евро заплата с нашите пари..

Значи не никой да не краде,ами да крадат наши..Желязна логика.От нашите пари Топлото си правеше джакузита в офисите....Овч колко е откарднал от Белене само той си знае...

МНОГО ОБИЧАМ ТАКИВА ГЬЗО.ЛИЗЦИ КАТО ТЕБЕ!!Толкова сте прости и долни в омразата си ,че сте готови да се наг.зите на чужденците,та да ви работят до скъсване!

езика, естествено ги наричаш чужденци. Сигурно збнаеш няклко руски думи и за теб руснаците които те крадат ежедневно чрез горивата, са ''наши хора''. Повръща ми се от такива ''патриоти'' като теб.

За всички крадци китайско правосъдие.

Блаженни са вярващите.

Само да изложа един факт: Когато съм в Холандия, телефона ми се зарежда за 55 минути от 0% до 100% - След два дни в Германия от 0% до 100% за 1:04 часа - В Дания от 0% до 100% за 1:09 часа. Оня ден докато бях в България, от 0% до 100% за 2:21 минути!!!! Освен че ни го набутват със скъпия ток, ни пробутват 2 пъти по-слаб ток за който си плащаме на час!!! Всеки, който има възможност нека да пробва, когато пътува в чужбина!

Не говори глупости бе, момче. Токът, който протича, зависи най-грубо казано от напрежението и от съпротивлението на включения уред. Тъй като уредът ти е един и същ, за да имаш двойно "по-слаб" ток, трябва напрежението да е двойно по-ниско, т.е. да не е 220V, а да е 110V, което е пълен абсурд да е така. С най-елементарен мултицет можеш да си замериш напрежението в контакта и ще видиш, че то е между 220 и 230V, колкото трябва да бъде. Даже и в най-забутаните села, където има проблеми с ел.мрежата, напрежението не пада под 175-180V.

Добре бе, не споря как може да се замери, но факта е, че за месец това са цифрите. Ние плащаме на Кв/ч, т.е колко енергия използваш всеки час. Ако в друга държава плащам 20 цента например да си заредя телефона, то в България трябва да върти два часа и респективно да платя два пъти повече. Не съм инжинер, но това е факта и парите излизат от моя джоб. Обясни ми ти за разликата във времето на зареждане, защото освен телефон, хората имат бойлери, котлони, радиатори, лаптоп и т.н.

Не се мъчи да обясняваш на "овчар", как е конструиран Шатъла...... той си знае за овците! Само ще се ядосаш и изпотиш!

Момче капацитета на батерията зависи силно от температурата. Колкото е по-студено толкова по-бързо се зарежда и съответно разрежда. Ти си се движил от студено към топло географско място и затова е така. Ако отидеш в Африка още по-бавно ще се зарежда.

Хаха, значи в хотелските стаи по различните страни разликата в температурата варира от 0 до 40 нали?

Божке колко прости ора има.

Ако имаше и най-малка представа каква чудовищна глупост си написал, сигурно щеше да се разплачеш. знам, че не можеш да разбереш, не си длъжен да разбираш от каквото и да било, но мен ме е срам от глупостите ти.

Давай, обясни ми разликата и защо трябва да платя за 2 часа енергия в България, когато за същата консумация, в други държави се плаща за един час?

Е това за "силния" ток в Европа и скъпия "слаб" ток в България, ме довърши! Аман от "широко" специалисти,аман от експерти - като се започне от членове на правителство, ДКВЕР, КЗК..... та чак до просветените овчари-електроспециалисти в модерните им мобилни телефони! Алооо... електроуредите консумират мощност,която е "електрическо" произведение от ток, напрежение и едно ъгълче/косинус Фи/!

ЕТО ЗАТОВА ВЛАСТТА СЕ ОСЛУШВА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗБИРАТЕЛНОТО ПРАВО - СТРАХ ГИ Е ДА НЕ ГИ НАТИРИ НАРОДА, ЧЕ И СТЯХ ЩЕ СИ ОТИДАТ БЛАГИНИ КАТО ЕЙ ТИЯ НЕЩА -РПта, гейски цености и други...

Много интересен казус. Само дето не разбрах за каква конкуренция става дума като въпросните фирми не оперират в същия отрасъл?

Никой не е против ЕРПтата да правят печалба, но не може тя да бъде тотално необоснована и в огромни разлики с другия бизнес в България. При положение, че целия бизнес едвам свързва двата края, камоли че по-голямата част дори не са били на печалба от години, за ЕРПтата е наглост да претендират за ГАРАНТИРАНИ ПЕЧАЛБИ за по над 10 години напред. Кой друг бизнес в държавата има гарантирана печалба от държавата? Точно тези с големите печалби трябва да са на прицел да слязат на земята, отколкото да тормозят овчарите и краварите (не е тайна, че по-голямата част от бизнеса в България е от тях). Кой пита държавата, за да им даде на тях разни соларни панели и вятърни мелници, за да си правят бизнес на гърба на всички ни? Нашия Роско вместо да отиде да се среща с нашия бизнес, тръгна да им се извинява, че тук не знаели за какво става въпрос и едва ли не сме длъжни да им слугуваме. Точно тези последните, заедно с Роско на наеб*ха и ни боднаха тия хвърчила и огледала по полетата.. Точно те и Боко бяха изцяло против да има нова ядрена централа, защото иначе кой идиот щеше да купува 3 пъти по скъп ток гарантиран за 10 години напред, вместо да черпим от нашата си централа. Вместо да плащаме по 50 лв сметки за ток на месец, сме длъжни да им плащаме 3 пъти повече..

h 1

те са тук не да "правят нормална печалба" а да ни КРАДАТ като за СВЕТОВНО !!!!!!!!!!!!!!!!!

А БЕ КОЙ СТРОИ КОЙ ПОЛЗВА - ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ А ТИЯ КОИТО ГИ ПОДАРИХА В ЗАТВОРА

пак велики тъпизми и откровени лъжи и пропаганди. Нали преди многооооо гоооодини трябваше всички кабели да са под земята, да не висят кабели. Интересно като подарите ерп-тата на хайл путлер, какви ще бъдат "таксите"????? Няма да има такси може би - няма интернет, кабелни, телефони, но такси въздух на путлер ще има

Смешна история - прах в очите на хората преди избори!!! Това обвинение можеха и преди 6 месеца да го пуснат!!! Добре го пласираха за скрита предизборна агитация.... Ама има един проблем ЕРП-тата не пасат трева. Тея безсмислени обвинения ЕРП-тата ще си вземат качествени адвокати(с малко повече мозък от тея в комисийката) и в съда ще паднат за два часа. Щото никой не ги кара насила да ползват стълбовете. А навремето БТК кат искаше за шахтите тогава беше същото ама си мълчаха от БСП. А червените бабички ще си мислят че Боклушарски работи за тях и бори монопола. А реално всъщност не е и монопол, а е картел :) разликата е от тука до небето.... Важното е прах да се хвърля да се симулира работа и ако може най-много на това да се набляга предизборно. Ама от тва нито нещо реално ще излезе нито обещанията за по-евтин ток ще се сбъднат....

картел, и то държавен, обслужващ хайл путлер с малки трохички за слугинажа булгаристански

АЗ не съм доволен от ЧЕЗ и искам както имам право по закон да мина към друго разпределително дружество, става въпрос за територията на София. Могат ли КЗК и ДЕКВР да ми обяснят как мога да се възползвам от това си право? Не могат, понеже няма как, това е проблема при нас, просто не са създадени условия да има истинска конкуренция, всичко е само на хартия.

Прав си! И за операторите пише в ЗЕС , че ерп-тата нямат право да взимат такси и наем или какво и да е друго възнаграждение освен еднократно такова, но те искат наем! Всичко в България е само на документи ама в деиствителност....:(

има как - свободен пазар на електроенергия му се вика...вземи прочети малко по-въпроса...и като разбереш от кого зависи битовите абонати да могат да излязат на този пазар друга песен ще пееш ;-)

Да вярно е! Искат от нас по 0.8ст без ддс на кабел, на стълб или ако имаш 3 или 4 кабела искат 2,40 или 3.20лв без ддс на стълб???? Ако имаш 1000 стълба ???? Между 2400 и 3200 без ддс на месец??????? За какво става въпрос? А ние на тях не им пречим само те на нас! Постоянно им е некачествен тока (от което горят устроиствата), техниците нарочно ни късат кабелите и т. н. ...... А ние не им пречим с нищо за стълбовете нито имат 1лв. разходи покрай нас! Направо трябва да ги изгонят тези тъпи фирми!

Ами сложете си вие стълбове.

Лесно е да го кажеш, но е трудно да го направиш. Главата ти не може да измисли колко разрешителни и актове се правят, за да се забоде още един стълб някъде.

Тия стълбове навремето не са ги слагали ЧЕЗ, държавата и общината са ги слагали ...

А не трябваше ли мрежите ви да са под земята още преди няколко години?

Ама направо сте си в правото, господине. Как така ще ви забраняват да качите вашите кабели по техните стълбове!? Вие с нищо не им пречите, даже като сложите 50-60 кабела всъщност удържате стълбовете един към друг да не паднат. Че то и аз мислех да си опъна един простир за пране с макари между два ел.стълба, ама като чух сега, че ще трябва да плащам 1.60 лв/месец (2 x 80 ст), направо ме попарихте :)))

Ама,не се притеснявайте Любезни! Какво чакате още? Разпъвайте простирите! Я ГО ПОПОПИТАЙТЕ ВАЙКАЩИЯ СЕ КАБЕЛЕН ОПЕРАТОР, кога за последно си е плащал искания ЗВЕРСКИ НАЕМ за стълбовете??? Щото компа ми показва че договорът му за наем е изтекъл преди 2 години, а продължава да си предоставя услугата на населението и да си ВЗИМА ВИСОКИТЕ ТАКСИ ЗА КАБЕЛНА и ИНТЕРНЕТ! РЕВЛЮ НАНАЛЕН!

Господине не се хабете повечето хора няма да ви разберат. Разбират ви такива който са се занимавали и които искат да мислят. Хората искат да мразят всички доставчици без значени на какво ток, вода, парно, телефон, интернет, кабелна телевизия. Те искат всякакви услуги почти без пари и накрая да ти кажат не ме интересува откъде ще ти мине кабела аз си плащам. Сякаш забравиха времето когато за един телефон рушвети даваха, търсеха връзки само за да имат телефон с шайба. В общия случай си заслужаваш услугите тип БТК подписват един договор и после няма откачане от него. Друг е въпроса че самите ЕРП-та не са купили земята на която са стълбовете.

Ей това от статията ме хвърли във възторг..."Според КЗК операторите на телефония, интернет и кабелни телевизии нямат друга алтернатива освен електрическите стълбове, което поставя ЕРП-тата в господстващо положение и те трябва да определят наемна цена съобразена с разходите по поддържане на дейността." Бравос,евала,така се прави...А дали нема у нас един оператор,дето е собственик на цялата подземна комуникационна инфраструктура...Та той като такъв какви ли наеми иска от другите и защо за него не иде реч,а...Сигурно заради собствениците му и произхода им и връзките им с разни честни парламентарно и бизнес представени люде...

Е, той "ексклузивния купувач" на "значимия оператор" придоби всичкото срещу жълти стотинки, което не му попречи само 2 години по-късно да го продаде за 1,2 милиарда нежълти стотинки;о) Така се става "бизнесмен от национално значение" в БГ. Ей сега Миленчо пак си го взе - явно е скъпо на портфейла му въджишкото БТК;о), че и името му върна - юридическото де, търговската марка я запази...

Атакуват ерепетата по всякакви възможни начини. БСП цели национализация и бърза продажба на руски фирми. Явно Русия си е платила на БСП за да се сдобие с цялата ни енергетика.

Като Моканина ще вървя по тези жици и ще търся бели лястовички.

ти Пейчо трябва да имаш сериозни връзки с модератора! Изтриха ми без следа репликата, в която те наричам кретен! Това, не променя факта, че си такъв! "Бялата лястовица" е един от върховете в българската литература и такива като теб не могат да го променят и да го използват в скудоумните си коментари!

Не рИви;о) Ставаш "лоялен" и те тургат автоматично в избрани , без значение дали това , което казваш е смислено или не толкова;о) Важното е да си "лоялен" - и тук важи същото правило, както и в партийните листи пък и в кариерното развитие!

Не е само автопарка, ами заплати, почивни станции, добавки разни и т.н., после се пенсионират и си живеят като царе.

Ккккулаци! Кккккулаци! И не искат да пппплатят на НЕК 350 милиона, които НЕК всъщност им дължи на тях :)))

Кой го кара тоя автопарк? Искаме тия хора да ни оправят повредите или да са майстори автомонтьори, дето да си ремонтират ладата всеки път преди да тръгнат към повреда? Тия заплати кой ги взима? Не са ли работниците? Викаш не може на тях да им е добре? И те трябва да са в лайната, че си вършат работата? Вместо да гледаме да оправим нашата работа, седите и гледате в паницата на съседа и му пожелавате да е зле като вас?

Аз ннннали ви казах, че шшшште отнема лицензите на ЕРП-тата. Е, това с тези жици не е отнемане на лиценз, ама то е само пппппървата стъпка :)))

Изключително гнусно е да се подиграваш на човек, заради някакъв недъг. Това го правят децата в детската градина. И защо трябва да се тръби за червени и сини или каквито и да е там, след като тези корпорации източват България. Който се бори срещу това е българин, който не - е предател. Велчевци, Ковачевци, Василевци, Шулевци под благата усмивка на царя, продадоха държавата за жълти стотинки, а ти си седнал да опяваш кой бил червен!!! Разделяй и владей, това правят господарите, а шутовете подскачат наоколо и кимат одобрително!

Другарите не се гнусят да те гледат в очите и с ясно съзнание да те лъжат пак и пак, за да може да прецунят няколко рубли повече, а ние след това десетилетия наред да им плащаме масрафа. Затова хайде, моля, да не се грижим толкова за културата на стила на общуване с тях, те заслужават много по-лоши неща.