Професионалните квоти ще имат превес в двете колегии на ВСС

Парламентът прие на второ четене съотношението на професионалната и политическата квота в съдийската и прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет.

Обратно в новината

Коментари - Професионалните квоти ще имат превес в двете колегии на ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво да коментираме? Нали видяхме кого избраха в Конституционния съд-Филип Димитров и Борис Велчев?!

Евала е на това му се вика независими съдебна система-11 члена+председател ВКС+председател ВАС= 13 от 25 избрани от Народното събрание. Честита Ви, независима съдебна система братя българи! Тя рибата се вмирисва от към главата, да се реформират от горе оплетените като" свински черва", не да махат районните съдилища за да нямат гражданите достъп до правосъдие!

Съдебната система ще стане Независима от Мутри и от Подкупи, когато стане зависима от Народа чрез Избори. В момента тия са едни лаина, които зависят само от мутри и от Подкупи.

Няма никакви Промени !!! Почти половината от Съдиите в ВСС, ще продължат да се избират чрез Подкуи или от Мутри !!! А за по- малките Съдии, там вероятно количеството на избраните чрез Покупи и от Мутри, сигурно става над 60 %.

Хем Професионалните квоти ще имат превес в двете колегии на ВСС. Хем подадена оставка.. Нищо не разбирам.

Буфото заработи с пълна сила ,страх от нови непорочни съдии и прокурори ! Деформатори и Гробари !

Няма ги вече убавите, умните, Ентелегентните и изобщо НЕплатените протестиращи, за да ни обяснят как ще е в ЗАДКУЛИСИЕТО. Га вувузелите замълчаха безпощадно, И СТАНАХА фанфари.. Днес пищят нещо на умряло.. И реанимираните пак НАДУХА УЖ ФАНФАРИТЕ сега за ЗАДКУЛИСИЕТО.. АЛА МНОГО ФАЛШИВО СА ПОЛУЧАВА плачкането на Караджовия при Ризовата..

"...нямаме амбиции към централната власт в рамките на 43-то НС", посочи Местан." А какви са вашите амбиции към централната власт в рамките на следващото 44-то НС?! Или при сигашния развой на световните събития се надявате да няма 44-то НС, а централнат авласт да е единствено и само ваша /умишлено е в не учтива форма/?!

Под предлог за нещо "голямо" най-накрая управляващите показаха скритите си интереси а именно овладяване на прокуратурата и разпределяне на квотни бройки във ВСС. Честито на всички обикновенни граждани на тази държава, които чакат съдебни решения с години и винаги "обективни" решения от страна на съд и прокуратура.

че много от нас знаят какво пишат и говорят! Сега може да злорадствате, да плюете, даже да ви платят за това, но всичките тези помии ще ни се изсипят на нашите глави - като заемите, КТБ, пирамидите, монополите, цените, бежанците ит.н.!??Приличаве на прасетата в кочините, които грухтят самодоволно, но после идва...Коледа!

Те не знаят и не разбират какво вършат. Нищо от това няма да мине. Конституция се променя и изменя с ВНС. Това си е чисто малоумие.

Pesh0

съвета ще е от 14 души-6 броя избрани от съдиите и 8 броя от Парламента!? Парламента , няма да ги избира с 50 % а с 2/3 Коя партия , винаги е в парламента и реално без нея , няма да могат да се избират , че не се сещам ?

И сал гласувания 7 на 7 ша има.. За да не се върши работа.. Ма то туй кат не искаш нещо да са движи на ЧЕТНА КОМИСИЙКА ГО ДАЙ.. Тя сал заплатката ша си прибира ли, прибира..

Ма това ли е съдебната реформа ? Леле, мале ))))))))))))))

Уж всички са за доброто на народа, а то от много добро народ не остана.

Вие какво очаквахте? Мафията да предаде основното си оръжие - Съда, без бой ли?! Колкото по-реални са промените в Съда, толкова по-голяма ще е съпротивата. Това беше само рунд 1 - загрявка, не реален опит. Реалният опит трябва да дойде от края на нашата търпимост към тези хора от Съдебната система. Ами ние предпочитаме да блеем за 30 лева винетка, но не и за 30 милиарда изчезнали от Приватизацията.

Виж си за " Ирелевантно за целите на това административно производство е, кой в действителност е полагал подписи, наместо членовете на комисията. Позоваването в този случай на разпоредбата на чл.441 ал.5 от НК се основава на решението, регламентирано от законодателя, че липсата на подпис на член на комисията не прави протокола недействителен." РЕШЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИЯ СЪД ЗА ИЗБОРИТЕ!! Пък тогава какажини глупостите си .. И си спомни за докладите - дет ЧЕСТНИЯ гражданин бил предал на мафията! Ти го писа туй по форумите... А ЧЕСТНИЯ ГРАЖДАНИН ОТ ДОНДУКОВ 2 на ДОНДУКОВ 1 сал ги пренесе.. НА КАПОТО на ДИ ТУТИТЕ ПАПИ...

2 на ДОНДУКОВ 1 сал ги пренесе.. НА КАПОТО на ДИ ТУТИТЕ ПАПИ...

Толкоз пари харчат а един качествен ''цирк'' НЕ могат да направят, Балъците умряха и измират и то благодарение на вашето управление господа дУпеДати дето не ви е грижа за хората, не ив е грижа за България, не ви е грижа а нищо човешко защото няма нищо човешко във вас - надупени омазани вонящи измекяри,

КОй ще поръчва музиката във ВСС?Тънкажа в цялата работа е, че съвета ще е от 14 души-6 броя избрани от съдиите и 8 броя от Парламента!? Но другите двама са Председателите на ВКС и ВАС! Задайте си въпроса тях двамата кой ги избира (назначава) и ще разберете в чии ръце попада съдебната система на Държавата!Останалото е талаш! Прокурорите кого обвиняват не е важно, важното е кой съди - пример Цв.Цв. - и много други....