Въоръжен обир на 349 000 лв. от куриерска фирма в София (обновена)

Въоръжен грабеж е бил извършен за 4 минути и 8 секунди в понеделник около 20.20 часа в куриерска фирма в кв. "Горубляне" в столицата. 349 000 лева са били откраднати. От тях 9 000 са разпилени по пътя, докато обирджиите бягали от местопрестъплението.

Обратно в новината

Коментари - Въоръжен обир на 349 000 лв. от куриерска фирма в София (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

В други държави след като заловят крадеца, се оказва, че парите са изчезнали ЯКО-ДИМ. Човека излиза на свобода между 8-12 години, реабилитиран, парите го чакат и семейството му не е лишено от нищо. Има случай в които, човек закъсал с парите се размотава близко до мястото на събитието нарочно за да подведе полицаите и става изкупителна жертва нарочно. Нещата са така организирани, че престъпниците изчезват необезпокоявани, а човека си лапа парички за услугата. И вълка сит и парите ги няма. Обират предимно банкомати и пари на банките.

100% бивши (или дори настоящи) полицаи/ГДБОП-аджии

Разстреляли някой посред бял ден,обрали 350 хиляди и т.н.-кой знае какво,а?!Важното е,че в държавата цари спокойствие и няма страх-както тръбят другарите от Тройната К.!

"Мноха палиция"- казваше един герой на Чудомир. Наистина много униформени, много обучени за бой има в тази държава. Много лесно могат да ги хванат, ако видят, кои от ГДБОП не са били на работа. Този обир не е циганска работа. Трябва да се проверят и всички свързани с ГЕРБ и Цветанов.

Swebus

Продължава да ме впечатлява написаното, че цялата акция е продължила само 4 минути и за това време освен да обезвредят пресонала са разбили 4 каси!?!?!? Ако касите са били заключени и не са китайски според мен могат да се отворят за под 4 мин. само ако в бандата има вътрешен, човек, който знае комбинацията за отваряне

и на мен евреите от уолстрийт ,ми откраднаха 74000$ и ми казаха че е законно понеже инвестицийте ми не са гарантирани!?

вместо да си вършат работата те пазят управляващите това е Йовчев не му пука за престъпността,припомнете си колко неща от подобен род се случиха напоследък,а той ще търси кой лягал пред кортежа на Гарганел!?!ОСТАВКА ЙОВЧИВ ОСТАВКА И БЯТАЙ ЗА ДА НЕ ТЕ СТИГНЕ НАРОДНАТА ЛЮБОВ!!!!

абе спиди да не би да крие доходи :)))

Абе много "компетентен" народ тука, много нещо! Каква охрана, каква охранителна фирма, каква полиция, кви 5 лева, бре хора - в тази държава едно от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ приключения в които можеш да се вкараш е да простреляш (или не дай си Боже убиеш), някой айдук/нападател и т.н. със законно притежавано оръжие - било лични или служебно! Е те тогава ще ти разкажат игрите! Тук нещата са така организирани, че всяка гад става МИГНОВЕНО ЖЕРТВА на твоите "кръвожадни" действия, НЕЗАВИСИМО от това с какви намерения, цели, мотиви, действия/оръжия те е заплашила/нападнала/атакувала и т.н.! Това за съжаление не е ни САЩ ни Швейцария, че да ти връчат плакет и парична награда, защото си отървал обществето от поредния криминален елемент - не-е-е-е, тука байко ще плащаш, до живот, че си затрил някой изрод/боклук и си лишил роднините му от "блестящ пример за подражание и "любим, хрисим и човеколюбив близък"?! Е те затова не сме държава............

Swebus

Абсолютно прав си приятел.. за съжаление. Но, можем ли да очакваме друго, когато органзиаторите на престъпните банди са "законотворци" в парламата (не ми се ще да кажа Парламент, защото ние такова "жовотно" нямаме) Докато престъпници пишат законите, те ще са в полза разбира се на престъпниците

Пръстови отпечатъци от купюри...?????Може, .....хихихи....ама на дали.

Swebus

Теоритично може да ги търсят на хартиената лента с която са облепени пачките.. На практика е абсурд - едва ли при една толкова добре организарана атака с маски и т.н. някой пот извършителите ще е забравил толкова елементарно нещо , като ръкавици....

Ко прайш бе, Цветльо?

пази бойко от амстердамския

"Районът е слабоосветен" - важи за цяла София!

Докато няма осъдени на смърт за такива престъпления, те ще продължават да стават.Но нали се "пишем" демократи, ще ни обират, убиват, а ние ще търпим....

val55

А бе, тия са транспортери, но от лошите. Те така става, като се гледат такива филми, а пратките в крайна сметка, си се доставят където трябва.......

Работа на вътрешни хора знаещи всичко за фирмата.

Сега и данъчните да ги погнат Спиди, т.к. дори по закон не можеш да държиш толкова пари в брой!

По почерка и организацията на обира е явно ,че има замесен вътрешен човек от фирмата . Четири каси не се разбиват за 4 минути . А че самите обирджии са от контингента на полицията в това няма съмнение .

ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА БЪЛГАРИЯ ОТ БРАЗИЛИЯ......ЧЕ СВЕТОВНОТО НЯМА ДА Е ТУК...

И на мен май долу-горе такава сумичка ми откраднаха, ама никой не си мръдна задника да ги търси. Разделиха си ги и после ми казаха какви пари са ми откраднали. Нагли , а ?

Ами те полицаите охраняват мирните протести,а в свободното време работят на граждански договор,извършват обири по домове и офиси.

а вие какво очаквата със заплатки от 100 евро

за толкова кинти,ще им дам 2 пъти да ме ударят по главата

След обира: - Шефе, да преброим парите. - Ти луд ли си бе, нали утре ще пишат колко са...

ОТ ТОВА ЧЕ СУМАТА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА В ОФИС НА КУР-ИЕРСКА ФИРМА НЯМА ОХРАНА И ВЪОБЩЕ СИ ДРЕМЯТ ТАМ КИНТИТЕ И ЧАКАТ НЯКОИ ДА ДОЙДЕ И ДА СИ ГИ,,ОТКРАДНЕ,, ГОВОРИ САМО ЕДНО И 3,500 ДА СА БИЛИ ЗАСТРАХОВКАТА Е ГОЛЯМА С КОМИСИОН ЗА НЯКОИ В НЯКОЯ БАНКА И ЗАСТРАХОВАТЕЛ .МОЕ МНЕНИЕ ТЕЗИ НЯМА ДА БЪДАТ ОТКРИТИ НЕ САМО КОИ С КАКВО СА ИЗБЯГАЛИ АМИ И....ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ СЛУЧКАТА.

със застраховките на пари несъм много на ти, но примерно в банката можеш да си платиш застраховка, но да няма ред или изисквания да застраховаш подобна сума.... малко ме съмнява. Виж златарския магазин който обраха на М. Луиза там беше ясно че е заради застраховката и така и не ги откриха нотук говорим пари кеш... незнам.. мое мение.

защото фирмата цял ден събира наложени платежи по пратки - цяла България пазарува по интернет, и плащанията се събират кеш от куриерските фирми, а после се изплащат на продавачите

"В офиса имало 4-5 каси. Маскираните ги разбили..." Разбили касите? За колко време? Как? С какво? Касите от талашит ли са били? Много въпроси...

еее бързак си... чакай вечерните новини да го доизмислят де...

Не. От гипсокартон.

Помните ли 'обира' от G4S ? (и Тоталното Несъдействие на охранителя-подсъдим, 'прието' за норма(лно)) .... А 'обирите' от сейфове от 'банки' ? .... А Най-Първия такъв 'обир' от СвръхБронирано возило на пппълвъ Частна ? Е, добавете към 'картинката' и Доказания Факт че Днес 'наште' просто Са Побеснели и Зверски-изгладнели. ----- Пазете си парите, Хора !

Вътрешна работа!

Те полицаите са пред парламента охраняват депутатите от народната любов! Пред дома за бежанци на Военна рампа няма и 1 полицай! полицайте са охрана на хората не на парламента!

Според теб в Парламента няма хора? Докато има такива като "съблекатели" като Левски-Запад, ще има и охрана на институциите.

Къде в парламента видя хора??? Това са депутати! Депутатите са там да уреждат однините си, да вземат някоя комисоинна или да присъстват на промоцията на някой нов телефон... Полицията пази далаверите им??? Така ли?

И при обира на Фантастико, и тук, и при обирите на банкомати по селата или в София се вижда ТОТАЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Има и банки, които се "охраняват"с безжични камери ???!!! , купени от битака. Сигурността струва пари и изисква техника и персонал на ниво. Който "пести" от тези неща, да не чака вътрешният министър ( който и да е той ) да му пази имуществото.

мой прител държи заведение тип бърза закуска близо до лъвов мост. Има на това малко заведение 12 камери и наблюдава какво се случва през телефона си в реално време. много е яко :П

Има ли възможност да помаха през телефона на обирджиите?

Ти пък ,..в час ли си ?Егати охранителя? Полицията пази престъпниците ---24г.Във всеки обир в Бг, е замесен бивш ,или настоящ полицай !

Връщаме се в 97-ма,заложни къщи през 10 метра,обири от всякъкъв вид през 5-6 дена,който има някой лев го обръща в долари.....и зимата тепърва предстои,изобщо с това антибългарско правителство наистина вървим,само,че назад.

Банките, пак започнаха да никнат като гъби?

Обирът е много сериозен,сумата е огромна,но това не е нещо необичайно за България-хората нямат пари,живеят трудно и като не виждат изход-прибягват до престъпления.Всяка фирма,която работи с такива суми е длъжна да осигури своята сигурност,а не да създава предпоставки за престъпление-в 20,30 часа да държи 340 000лева в офиса си.

Това е спедиторска (куриерска фирма) и като такава отчита дневния оборот от куриерите си в края на работния ден... и след това идва инкасо автомобил и прибира сумичката... за това са имали толкова пари налични...

БРЦК

Е може ли да събираме по половин мил. дневно и да нямаме поне двама въоръжени охранителя, кучета , контрол на достъпа? Пестим а? Ха сега да видим за 3 бона на месец дали си заслужава пестенето.

А охрана нямали ли са ?

какво правят толкова много пари в куриерската фирма... в касовата им книга дали са описани ??

описани са че са влезнали, но произхода им е неясен поне на 2/3 ти от парите

ами от дето дошло там отишло да са живи и здрави разбойниците :))

Спиди извършват и парични преводи.

всички куриери го правят, но дори ди ейч ел бг не държат тилкова пари в брой. Информацията е от първо лице ;)

наложени платежи, вече всеки пазарува по интернет и куриерите събират наложени платежи, които после се изплащат на фирмите - всичко минава по банков път и е абсолютно прозрачно

Според непотвърдена информация, огласена по всички медии на Пеевски , на местопрестъплението има следи и по-точно стрелки с бяла боя, сочещи към централата на ГЕРБ с отклонение към Президенството. Другаря Цацкаров каза, че няма да позволи провокации разпространение на слухове и въпреки, че вината на Борисов за кражбата е очевидна, все пак ще проведе разследване.

Дупки и некачествена работа по новия Дунав мост- евала Борисов. Плевнелиев: Платил съм си къщата по банков път хаха евала г-н Президент. Може да са поръчители самите те хаха как иначе се плащат данъците на такива имоти ???!!!??? с тези мизерни заплатки на президента и Борисов дпутЪтЪ

Така е, но ако се проверят всички имоти над 500000 лв ще видим как през повечето от тях минава ярка червена нишка :)

Ало, Позитано!Всиките ти коментари са офтопик и естествено, ако не напишеш ББ няма да ти осребрят коментара май. Дай по темата! Асфалта на моста е друга новина

Ехеее добре че се освободихме от страха,някак си по-спокойно ми е сега.

Преди време Цурко се похвали, че утрепАл "организираната престъпност". Орешарко, да не остане по-назад, отчете тези дни "значителен напредък в борбата с битовата престъпност". Явно има и трети вид - "постоянна и нестихваща", ама нещо класификатора на управленците не я лови!

Съмнявам се да ги хванат. Ако им се размине ще думнат и дебелогъзия Ивайло от Стар Пост.

Жорката Милионера от пловдивския арест явно е дал акъл на аверите си, с които се е запознал там и те са побързали да приложат схемата.

Много ми е чудно защо една куриерска фирма държи толкова много пари в брой, ако си спечелени с честна и законна дейност.

"толкова много пари в брой"...340 000 не са толкова много пари за една от водещите куриерски фирми в централния й офис. Въпросът е защо са били неохраняеми, намирисва на вътрешна работа!

340 000 не държат туроператорските агенции, където оборотите са в пъти повече от куриерските и спедиторските фирми. Вече обясних , че куриерските и спедиторските фирми са посредник на контрабанда и корупция в митниците. Парите са далече по големи. Ще видиш в бъдеще, че 2/3 от тези пари няма да може да им се докаже произхода.

Няма нищо чудно. Спиди извършва и парични преводи.

запричахме на латинска америка!!!!

Полицията работи само като охранител на бсп персони и правителство. Време е да поработи по същество или да си дава оставката министърът им.

У кабитету експерт до експерта на улицата айдук до айдука.

А какво прави министър Цветлин йовчев? Не се занимава с престъпниците, а с бежанците-предимно да плюе по Фандъкова и Борисов, а също и да задържа протестиращи,когато като мишка орешарски влиза и излиза от задни входове. Как не му е неудобно да се крие от народното недоволство и да се фука ,че цял мандат може да управлява така. Жалко за него, минаваше за професионалист, а сега за един купен политик,като всички в това правителство

останаха само Борисов и Фандъкова. Техен ред е. А Борисов защо се крие и бяга от медиите? Не отговаря на всички въпроси а? А Фъндъкова защо не приема протестиращи? Защо не отговаря на въпроса, какво прави с парите ни като градоначалник и тази година са оправени 5 дупики из СФ? А какво стана с кръговите на семнинарията и львов мост за който пари има, но не се правят а?

и Фандъкова като кмет с правомощия , защо не отговря за сигурността в СФ ами се фука с няколко общински патрула? Къде са и преките заповеди към полицията? Мммм да една Самоковска селянка няма как да управлява град като СФ. Той Борисов селянчето само селяндури натури из държавата. Ама селска държава селска управа

Не мисля,че е обидно да си от село! Искам да спомена,че след Освобождението "столицата" е наброявала 38000 жители....до 2 милиона можеш сам да си сметнеш какви са.....така,че не ми се прави на голям гражданин,защото най-големите селяндури най-много се правят на граждани!

Ако тези 20 лумпена се бяха опитали да спрат Обама, сега щяха да търкат наровете в затвора. Народът не е 200-300 човека, а 7 милиона ! Спрете с малоумието !

в Америка се стреля на месо. Там подобни действия се толерират като заплаха за национална сигурност и тероризъм. Тероризъм идва от думата терор ;) Но ние сме си малаумни. 200-300 души не протестират а упражняват терор

А по наше време, най-много някоя мандра да оберем. Бедни години бяха.

колко тона от държавния резерв сиренце и кашкавалец се е изял? хаха пак виновен Орешарски а?

Този бум на престъпноста ни го докараха Бойко Тиквата и Цветан Цвеклото. Уволнени мутри от ГДБОП, запазили старите си униформи, са се върнали към основната си дейност. Тaка ще бъде докато не вкараме Тиквата в затвора.

Тиквата ревна че искат да го вкарат у затвора за да го утрепат и цялата държава и общество го пазят в момента. Детето се разрева. Но след като резнат всички пипала на Борисов ще дойде и неговата глава на ред

В тази сфера работя, кражбите си вървят и преди, и сега. Частните фирми и техните (О)правители са супер прости и стиснати тъпунгери. За IPHONE и дрънкулки винаги има пари, за сериозна охранителна техника и персонал никога няма. При такава охрана ако нямаш морални задръжки е грехота да не крадеш.

Всички престъпници и престъпления ,се завръщат в Бе-ГЕТОТО ! Очакват се отново ,кражби и на автомобили на светофари ,които изчакват на червен сигнал /2005г/.

просто е дами и господа. Удря държавата контрабандни канали и криминалния сектор се насочва към грабежи. За това ви се пълнят хрониките с кримки. Ама кой да се сети...

... и взривяват коли в Перник, и стрелят в заведение в Перник, и пребиват до смърт 16 годишен ученик .... Просто е .... колкото този, който го пише!

Вие Перничанисте сте си залухари по природа. Чудя се защо ние у Петрич не се стреляме и взривяваме? Най наглите престъпници са Перничани и Кюстендилци.

Да не избързваме с нападките срещу въоръжените мъже. Може да са СИ взели пратката, но малко грубичко.

престъпността намалява главоломно...

След като новата тройна коалиция дойде на власт, криминалните хроники започнаха пак да се пълнят. А, Орешко отчита успехи?!

явно докато дойде Орешарски Борисов и Цветанов лично са охранявали спидито хахаха

дай един стек цигари че от два месеца се расипвам да си купя качественна контрабанда бе. Дай връзки контакти бе мен. Аре