”Купувач на гласове” давал по 100-200 лв. за вот

Постоянна мярка задържане под стража получи мъжът, заподозрян за търговия с вот във Врачанско. Известният с прякора Турчето стана първият задържан за купуване на гласове.

Обратно в новината

Коментари - ”Купувач на гласове” давал по 100-200 лв. за вот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

един стар виц: един политик ако може и иска е юнак, ако не може и не иска е мъдър, а ако не може,а иска е глупак! ако някой политик ми каже какво е състоянието на страната и какво МОЖЕ да се направи, а не да ми обещават по 5 лева, а да се окаже че то имало 2 и иска власт та и тях да профука. не благодаря. искам да се сменят правилата! първо ревизия след това разчет какво може и план как да стане! тогава ще повярвам и гласувам! достатъчно котки в торба избирахме.

не гласуваи те. така ще се проведат нови избори и богатите престъпници , на които им трябва имунитет, за да не бъдат съдени , ще плащат по ч00 лв за глас. това може и да се потрети. до като стингер до 1000 лв. а и колко компромати ще излесят. оцаквани голям купон. не г л а с у в а и т е!!!!!! в с и 4 к и са корумпира ни осмокласници !!!!!!! червени украинци, чуждопоклонници , работеще на заплати от германия и .....

БСП/ДПС/Евророма - тази коалиция са най изявените търговци по време на избори. Купуват както цигански така и бели боклуци.

Пита се: каква е рентабилността на тази инвестиция? Tребе да е много голяма, след като някои инвестират милиони в изборите. E, излиза, че политиката си е як бизнес, много по-печеливш от копането ...

Няма един турчин тук. Но има координатор на ДПС - Сержанта, както и председателя на Общинския съвет в Криводол. От тях идва всичко. Само полицията спи.

Като сте толкова "запознат' със схемата защо и не кажете как се прави проверка дали сте гласували за тези дето са ви платили???Народе вземай кой от къде ти дава и гласувай по съвест

Продавам си гласа за 500 лв.

И аз

Отколе във Врачанско шетат купувачи на гласове от БСП и ДПС с прякори Комуниста и Турчето.

Като се знае че този край си тачат комунистите 100% е ясно кой купува гласове там за да се похвали че "превзели" и тоя край...За него задържане а за Цецко избор ????

200 лв. ... Мале ! Който ги даде - за него ще гласувам ! Това ще бъде най-правилната стратегия за гласуване в живота ми !!!

Ей тия мърши от партия "ГРОБ" пред нищо не се спират бе мама им да е*а корумпирана крадлива! Разбрахте че България не ви иска и сега купуваме на килограм нали

Арестувания го наричат Турчето, защото е активист на ДПС.

ДПС е партията която дава над 100 лв. за глас ! Лично на мой познат са му предложили да си даде гласът за ДПС и ще му платят 100 лв. :)

както не са превели заплатите за празниците и съм без пукнат лев и за 50 ша продам ш..ния глас...

Ние от ГЕРБ, след като копирахме от комунистите подслушването, изнудването на бизнеса за пари, калпавото управаление, назначването на хора във властта на принципа "наш човек" (питайте "каратиста" от ЧЕЗ), решихме, че е време и да копираме купуването на гласове.

Този го е издала конкуренцията :)

ЗАЛОВЕНИЯТ НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ИЛИ ПРОБАЦИЯ ЗАЩОТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН И ВКАРАН В ЗАТВОРА ЗА ПОДОБНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ А В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА НО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ОТНОВО ЩЕ КУПУВА ГЛАСОВЕ ЗАЩАТО В ЕДНА УЖ ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА ЗА КАКВАТО СЕ ИМАМЕ ЦАРИ ПЪЛНО БЕЗАКОННИЕ

И на мен ми предложиха пари, за да гласувам за ДПС във Враца. Схемата е следната - даваш списък с имена и ЕГН на хората, които ще осигуриш за гласуване и ти дават по 30 лева на човек. Само че не веднага, а ми казаха, че парите ще се дават след 08.05. Явно " дилъра " взема от партията по 100 и плаща по 30, другото е за него. В схемата участва и адвокатка. От дилъра разбрах, че има да изплаща 20 000 лева, смятайте колко гласове за ДПС са купени във и около Враца.

Mного е важно да се каже и за коя партия е работил "Tурчето" ! Kои дава по 200 лева за глас ? За да се добие представа за мащаба на аферата, трябва да се пресметне, че да спечелиш едни избори става въпрос за мнooого милиони !!

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АДВОКАТА Приет с Решение 324 от 08.07.2005 г. на Висшия адвокатски съвет Обн. ДВ. бр.60 от 22 Юли 2005г., изм. ДВ. бр.43 от 8 Юни 2010г. Колегиалност Чл. 25. (1) Колегиалността изисква отношения на доверие и сътрудничество между адвокатите в интерес на клиента и за избягване на ненужни процеси, както и въздържане от всяко поведение, което вреди на репутацията на професията. Колегиалността не може при никакви обстоятелства да бъде причина за противопоставяне интересите на професията на интересите на клиента. (2) Адвокатът е длъжен да се отнася към другите адвокати с уважение и учтивост. Отношения с противната страна Чл. 29. (1) Адвокатът не може без съгласието на своя клиент да встъпва в преговори с противната страна или с нейния адвокат. (2) Адвокатът не може пряко да встъпва в преговори с противната страна без съгласието на нейния адвокат. (3) Адвокатът е длъжен да информира своя клиент за проведените преговори.

хайдук на хайдука зло не прави, та дори и да вижда, че краде от неговия клиент! Ето затова няма да се оправи тая държава, щото още от прехваления Софийски университет ви учат на гнилоч и излизате гнилоч! Не бий крадеца през ръцете и не го сочи с пръст, понеже ти е колега... Евала на "етиката" и на кривото ви "право", г-да ХАЙДУЦИ!!!

Вече взех да завиждам на тези които са си "продали гласа" - макар и малко имат нещо материално....а не "голи" предизборни обещания....

Въпреки, че си привърженик на ГЕРБ, в този случай ще се съглася с теб! Изкара разумни доводи, без да намесваш политиката! Прав си!

За голямо съжаление в тази кампания, в която трябваше да има сблъсък на идеи, сблъсък на политики, сблъсък на секторни политики, да се търси консенсус по национални приоритети, които вълнуват всички български граждани. За голямо съжаление опозицията, обединена вкупом всички срещу ГЕРБ, не предлагат политики, но предлагат компромати. Предлагат омраза. Предлагат неща, които одавна вече хората не искат да слушат.

Герб имаха 4 години на разположение, в които трябваше да реализират наказателна отговорност на висшите политици на тройната, които са извършили престъпления и да укрепнат и заздравят бг. държавност. Вместо това видяхме диктатура и тоталитаризъм от герб + лобистки промени в основните бг. закони.Освен това те продължиха линията на РУШЕНЕ на бг. държавност.

за разни нарушения на предишните, нали си ХАЙДУКатка. Знаеш ли, много мразя съсловийцето ви! По едно стечение на обстоятелствата семейството ми сме ви дългагодишни клиенти, а сега в делата срещу един мошенник ни се е насадил и един твой колега. Малоумниците, дето уж се водят мои защитници ми заявиха, че въпреки, че вашият общ колега Хайдукат прави престъпления, не биха му опорочили името, щото бил колега. Така че трай там, щото съм сигурен, че и ти си като тях!

Да знаем! И такааа - Бойко и Цецо отказват да ходят на дебат! Ако не знаеш да ти кажа - отиваш на интернет страниците на партиите, отваряш им програмите, четеш и сравняваш! Това за политиките можеш да го намериш и по алтернативен начин, обаче това което чухме, няма как да го придобия по друг начин, и за това да благодарим на Цецо за професионалната работа! Точно това исках да чуя, а не нови лъжи за светло бъдеще!

Де го тоя, бе?? Да дава 150....

Земи и 35 за лична карта , няма да се овътриш?..

Лична карта имам, защото съм информатор! - човек на властта

КУПУВАЛИ СА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ,ЗАЩО ИНФОРМАЦИЯТА Е ДО ПОЛОВИНА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ БИ ТРЯБВАЛО КОРЕКТНО ДА ОПОВЕСТЯТ КОЙ ЗА КАКВО ПЛАЩА. КАКТО СПОМЕНАХ ПО-ГОРЕ КУПУВАТ СЕ ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ ИНФОРМАЦИЯТА Е ДОСТОВЕРНА НА 100%

Очаквам ПРАВНА обосновка на вашите минуси, платени писачи- малко ще ви е трудно да поразбудите юристите от вашите партии, така, че очаквам вашите ПРАВНИ аргументи защо не трябва да се ограничава мандатността- инструмент на представителната демокрация - с отзоваването на народни представители- инструмент на пряката демокрация.Нали искахте ДЕБАТ- а имате ли ЗНАНИЯТА И ИНТЕЛЕКТА, за да го проведете по същество?

продължение- Какво означава сквернословието "политическа отговорност", освен невероятен популизъм и демагогия, с цел въвеждането в заблуда и поддържане на тази заблуда с активни действия и с цел набавянето на имотна облага за заблуждаващият политик? В настоящият момент моите въпроси са реторични въпроси и не си правя илюзията, че на тях ще отговори който и да е български политик. Всъщност, тези въпроси не задавам на политиците...... Не питай за кого бие камбаната: тя бие за теб !

По света "поемане на политическа отговорност" означава да си подадеш оставката, когато се оцапаш. За Боко и особено за Цоко означава да се изтъпани и да каже: Това в гащите ми някой друг го е направил, а и аз да съм, какво ще ми направите!

ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОР НЕ Е РАВНА НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!!!! В България тя е едно правно нищо! Искам РЕАЛИЗИРАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за престъпниците, заемали висши постове в държавното управление- не искам много...

За Конституцията си права, обаче ти като юрист какво направи по един елементарен закон - когато приеха забраната за тютюнопушенето! Кажи моляте какво направи, и ако не си направила нищо ЗАЩО?

Например следното- поемам процесуалната защита на оспорване на АУАН или НП в съответния административен съд и ги довеждам до законосъобразен резултат:) Това е просто пример, но резултатът му може да бъде достатъчно ефикасен, не мислите ли:)

дир.бг мнения -В Началото бе Словото...2.03 - шарено котле Вземи линк ...и рече Бог: да бъде светлина.. В цитатът може да се замени думата Бог с думите суверенът на държавната власт - Българският народ и да получите като резултат Българският народ е ПЪТЯТ, И ИСТИНАТА, И ЖИВОТЪТ - дефиницията, които трябва да мотивира всеки български политик. Тук се достига до разделителната граница на Sein и Sollen- между онова, което са в действителност политиците и онова, което би трябвало да бъдат - изразители на волята на българският народ. Учудващо е, че все още има индивиди, които вярват на политически лъжи. Странно е, че в последните 2-3 дни знайни и незнайни личности се опитват да ни убеждават колко добре е просто да подменим старият политически елит с нов и колко безсмислено е да се иска промяна в конституционният модел на България. Подобни инсинуации показват безсилието и безсмислието на политическото представителство на представителната демокрация. Власт власт възпира - къде останаха юридическите механизми на този принцип на разделение на властите, дами и г-да застъпници на представителната демокрация? Ако няма едновременно развити институти и на представителната , и на пряката демокрация, коя власт ще осъществява контрол над незаконосъобразните действия или бездействия на лъжците- политици? Къде, в кой закон, чрез какъв правен механизъм българският избирател може да изрази пряко волята си на недоверие спрямо управляващ политик поради неизпълнение на писмените обещания, дадени от неговата партия в предизборно време? Как обикновеният гражданин може да каже на управляващ политик- Г-жо/г-не, Вие обещахте в предизборната си платформа следните неща...; но за две календарни години не направихте постъпки/ нямате формирана политическа воля/, за тяхната реализация. Аз като бг. избирател и още 50 000 други бг. избиратели понасяме загуби от Вашите неизпълнени обещания и настояваме Вие да ги реализирате?

Нека Ви представя една идея! Целта в идеята е да се вдигне многократно цената на гласовете, така самото купуване ще стане нерентабилно. А тези дето са на власт чрез купени изботи ще трябва да правят нещо реално за народа, иначе нови избори и плащане от тяхна страна. Където имате допир с цигани им внушавайте, че за гласа си могат да вземат по 2-3 хиляди лева. Така те самите ще започнат да си искат повече от тези дето им купуват гласа. Така купувачите ще трябва да се бръкнат много по-дълбоко в джоба. Естествено циганите ще похарчат парите в магазините и ще живне малко търговийката. А и циганина след това ще е по-активен, готов за следващи избори очаквайки пари. Това ще създава "натиск" върху което и да е правителство да направи нещо, нещо реално за народа! Иначе пак избори и пак плащане и то скъпо!

Иво Иванов-Кучката, Мирослав Писов, Георги Калинков-Калинката, Димитър Лалев-Глигана купували гласове в полза на бившите управляващи от ГЕРБ. Това са тримата полицаи от БОП-Благоевград, които бяха подсъдими по делото за убийството на Райчо Димитров-Чората и после оправдани от Върховния касационен съд.

Аз пък не виждам нищо нередно някой да дойде и да ми предложи обезщетение за моя глас! Аз съм професионален гласоподавател, както има професионален политик! Професионалния политик получава възнаграждение за труда си, защо и аз да не получавам! Държавата плаща на определени лица в комисиите, представители на партии! Партиите плащат на застъпниците и наблюдателите си! Още по лошо е когато се купуват народни представители, като се взема субсидията от партията с която са влезли, и се дава на тях! Ето, имам симпатии към две партии а гласът ми е един, колебая се за кого да го дам, трябва ми само един малко по силен аргумент! Аз ако съм, ще разреша официално да се плаща, тогава ще има наддаване и който оцелее, оцелее! Аз съм професионален гласоподавател, капиталист!

ами ще купува, като нямате идеи тапаци онзи на амбразурата що е умрял за тапите ви 100 лв ли не за идеяте на доброто а вие сте говниовски партии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъпите сто - дветса лева стават 800 за час работа! Добра заработка нали? Ако ти не ги искаш, вземиги и ми ги дай! Все ще открия идея за която да гласувам! Програмите на всички партии са много хубави!

Купувайте, продавайте, правете се на каквито искате -само ГЛАСУВАЙТЕ! Иначе партиите с т.н. "твърд електорат"-ДПС, БСП, както и мутантите на Пръмова, ще ни яхнат и доят до побъркване...

Някои няма да гласуваме. Не съм длъжна да се правя, че вярвам на политическите партии. Гласуването в България Е ФАРС. Липсват автентични партии- ВСИЧКИ са "люспи" на БКП. 117 кандидат- народни представители- бивши служители на ДС?! ТЕЗИ да ме управляват и аз съзнателно да им дам гласа си и да спомогна да поемат властта?! Не става! БЪЛГАРИ, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! САМО С ГЛАСОВЕТЕ НА ЦИГАНИТЕ НЯМА КАК НЯКОЯ ПАРТИЯ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!

Ти си толкова негласуваща, колкото аз съм марсианец! Ти си червена агитаторка, която казва на хората да не гласуват, за да спечелите вие с купените гласове. Нямало партия без агенти? Има разбира се, ДСБ, но ти е твърде неудобна, щото ако дойдат на влас ще трябва да работиш, не само да чака пари, щото си номенклатура и "работиш" на няколко места, по форумите...

привържениците на най-големите престъпници - БСПин, ДПС и Атака, защото ако всички гласуваме, те ще бъдат разгромени... Жалка паплач!

Кой е поръчителя и кой е дал парите? Останалото е ала-бала! Човекът просто е заработвал за семейството си. Та като е "криминално проявен", да не живее само от дишане?!

Турчето се казва Веселин Методиев. Сигурно е друг Веселин Методиев. Може и да е Вежди Меметоолу, ама се съмнявам.

На кое ведомство или министерство е посочения телефонен номер

Има ли пари,дайте ги насам-купуването и продаването на гласове е за тези,които могат да си го позволят.

проф.Мишо Синус косинус по две, нема нужда Е-ГЕ-Не. Изборите ще реша, нема кинти да троша! Как изпусна словореда, че служебният те гледа, някак косо с Мистър Клийн! Няма май да удържим. Неизбежна е оставка, за ненужна заигравка с герберската тъпа власт. Даже тя не ти е страст!

Купуването и продаването на гласове е начин за оцеляване.Да го духат тези,които твърдят обратното!

Мая Манолова е платила тока на една циганска махала.Раздавала е телефони и е черпила с кафе в друга циганска махала.Да се задържи и разпита!! Това беше споделено в канал 3 от кюстендилска гражданка в предаването "Гневът на народа"

ТОВА Е ТИПИЧНО ПО ГЕРБЕРСКИ ЕЖК -една жена каза елате сега аз да ви кажа

Защо другари при вас се приема,като доказателство ЕЖК,а при другите не?Жената ще отиде при гл.прокурор и ще го запознае подробно с този случай.

уха къде си и аз давам моя глас за 200лв и гаранция за още 2-3-че и по вече

ЗАРАДИ ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ ГЛАСУВАМ ТРИ ПЬТИ!

Хайде, ГЕРГ започна предизборната си кампания!

Умирам от глад дайте ми го и за 2 лева ще гласувам за която партия каже пък като ме вкарат в пандиза добре дошло

продай си компа и без това спам и глупост има доволно тук.

Турчето е купувач на гласове за ДПС и БСП. Стар познайник в региона ...

ЗА ГЕРБЕРИТЕ Е ПАЗАРУВАЛ САМО ТЕ СПАСТРИХА МИЛИОНИ И СЕГА ХАРЧАТ ЩЕДРО

Защо бе господа от БТВ И НОВА ,за 2 ри път хващате такива хора и ги криете,това не е ли престъпление,за какво сте журналисти,хванахме купувач на гласове,но не казваме за коя партия, да дразните хората само!!Защо предавате само това което ви изнася и кой колко ви плаща!!Кажете на народа за да не се излъже на изборите за партията която гласува,такива ли партии искаме пак,те и в парламента ще са корумпирани личи си че ще крадат и нищо добро да не чакаме от тях!!!!

В друг сайт е написано ясно, че поръчката е от ДПС, чийто шеф Местан обича да обвинява другите, че щяли да проведан нечестни избори.

Те нямат друг шанс, освен за купуват гласове. Да ги изловят всички продавачи и купувачи. Коалиция за паралелно преброяване ми стъкмяват, шизофреници такива! Те като купуват гласове, мислят че и Бойко е като тях, мизерници проклети!

НЕ ТРЧБВАШЕ ДА ТРИЕТЕ КОМЕНТАРА НА "(У)РИНА", КАКТО И МОЯТА РЕПЛИКА, ЩЕШЕ ДА И Е ОТ ПОЛЗА ;-)

искажте постожнно, ако не дават -стачки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако беше за ГЕРБ досега да е станало ясно... май е за комуноидните фигуранти, но за тях в момента не следва да се говори нищо лошо, защото лошите са само в ГЕРБ!

Значи не се досещате кой купува ? Ачик далавера ! КТК / комун-тур.коалиция/ !! Тихо,да не чуе някой !

"ТУРЧЕТО" ПОДСКАЗВА НЕЩО, АМА ТАМ ПЪК ТУРЦИ НЯМА, ЗАВЪРШИЛ СЪМ ШЗО-ВРАЦА ;-)

Напишете за коя партия купуват гласове а това не е ли престъпление за което да отговаря съответната партия.Трябва даже тази партия да не участва в изборите щом си служи с измама .Представям си партия купувала гласове да ни управлява.Трябва прокуратурата сега да се самосезира.