17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а да е хаирлия. Остава и да могат да прелитат над Балкана. 'Щот Кугърите "нанай" !

Aко ги купуваме от САЩ, ще има да чакаме поне 10 години и накрая те може пак да са само на картинка.

За иди оти като теб държат хеликоптери и изтребители на склад, навсякъде това е поръчка и се изчаква определен период време. Това не са ви го съобщили в кварталният клуб на БКП

ама спортни зали за по 50 милиона имаме ....

Грипен ли ще е марката ?

хиликоптери за свежи донори , естествено платени от донорите

Баси и държавата!Топ новина смятайй.Как не ги е срам народа пълни здравната каса от една страна от другата едни хора я точат-схемаджилък.Трябва да има хеликоптери и без да се вдига шум а тия дето точат хванат ли главата на дръвника.

Пидирази, медицински хеликоптер не се покрива от здравната каса. Трябва ти допълнителна застраховка или после кихаш 2,3-5000 лева.

Само хеликоптери ни липсваха. Народа е на дъното, бедността не се търпи. Хората бягат на почивка в Гърция. Повечето българи, нямат какво да ядат вкъщи, затова ходят да се тъпчат по ресторантите. Глад и мизерия навсякъде, а те харчат народна пара за хеликоптери.

Явно глад и мизерия са резултатът от 12 години бокорастия. Вероятно затова народът му поиска оставката, хи хи хи!

Хеликоптерите не се ядат.

Да ви имам логиката - Народът е беден и затова ходи на почивки в Гърция:))) Народът нямало какво да яде и затова се тъпка по ресторанти:))) Само забравихте да споменете, че онзи диктатор принуждаваше народът да се мъчи по километрични опашки всеки празник да ходи зад граница на почивки... абе, народът бе принуден да обикаля цялото земно кълбо по няколко пъти по време на отпуските си вместо да си седи на балкона, да се плицика краката в легена с вода и да си пие биричката:) Исега, най-после хунатата на Фигуранта превзе цялата власт и зимата ще имаме втора луканова такава:) И чалгарите се погрижиха пенсионерите да не преядат и надебелеят, та да за разболяват, като им отказаха преизчисляване на пенсиите. Дори мутрите на Маямата се погрижиха да ви успокояват колко добре ще ви защитат от монополите (само на думи), докато те си повишават депутатските заплати на всеки три месеца и скачат да се возят от мерцедец на джип с лични шофьори и бодигардове. Честито!

Рекетджията Борисов за това ли не купи хеликоптери , мастия НЕ_далновидна, долу герб

Ужас! Хеликоптерите не се ядат.

Каракачанов, ти ли си?

Да ти напомбя: магистрален асфалт също не се яде!

Линейките също не се ядът .

Едната площадка е ясна и ползвана и досега - правителствена болница има готова площадка в парка на болницата, очертана. Стадион Раковски е удобен и ползван - - Александровска, Иван Рилски, Пирогов, ВМА - на 5 мин. с реанимобил. Зма хиликоптера са напълно достатъчни като начало . зимата по планините, презд лятото един на морето и един на планина. Ама ГЕРБ как ще се откаже от комисионните.

Окръжна болница също си има хеликоптерна площадка от години. Ама си няма хеликоптер, пак от години. Поне 10!

Ужас! Безхаберие! На парче! Народа гладува, а те купуват хеликоптери. Има българи, които ходят боси, защото нямат пари да си купят едни зелени чорапи.

Овцо, а има други, които умират или умряха, защото няма 1 хеликоптер да ги докара от село или от катастрофа. А РазБойко купи 8 самолета, за цена за която 8 болници да беше модернизирал, че и с хеликоптер за всяка.

"В момента България е единствената държава в Европейския съюз, която не разполага с медицински хеликоптер." Да, ама си имаме "Авиоотряд 28", който ОБСЛУЖВАШЕ Бистришките тигри на Футболиста на футболистите. И им сервирали екзотични храни...

хайде да не си преписват инициативата защото тая поръчка е заварена и просто гледат сега как да приберат комисионна като за грипените иначе да крайно време е да има медицински хеликоптери

А, значи този, който е подготвил поръчката, си е чакал комисионна, така ли? Я тогава кажете и за Ф-16ките, кой я е прибрал?

"През март от регионалното министерство обявиха, че е обявена поръчка за купуване на два медицински хеликоптера." Точно така - от 12 ГОДИНИ купуват МЕДИЦИНСКИ хеликоптери и ПРЕДИЗБОРНО обявили поръчка. Относно прЕписването на инициативата и комисионНата "хи-хи"-то ти е отговорило.

узунката ще намести хеликоптерчетата както намести джипките за гранична полиция и после пак ОЛАФ ще им е виновен и ще им прави долни номера и инсунации ехх ако можеше радюха да уволни и шефа на ОЛАФ, ЕК абе всички на тоя свят щяхме да се като швейцария за няма има 800 дни

Ще има ли общественна поръчка?

Да отговаря на изискванията за лицензиране на площадка за кацане на покрива и или в двора и.Така,че тези санитарни хеликоптери могат да кацат на първо време на гражданските летища София,Пловдив,Варна и Бургас.В бъдеще мрежата от площадки може да се разрастне на гражданските и военни летища използвани в миналия век.

Грипен ли,ще бъдат?!

А дано ! Най после нещо полезно и за хората...

Брей, още позитивни неща от служебния кабинет. Че даже са го сложили към плана за възстановяване, това определено ме изненада приятно. Партиите на протеста да гледат и анализират внимателно от кои хора от служебния кабинем биха могли да се възползват. Има попадения, но не твърдя, че няма плява. Плявата трябва да се премахва винаги.

Чакай да те светна щото явно има нужда - лесно е да обещаваш сага щото друг ще го плаща. Сещаш ли се, че тия няма да търсят парите - следващото правителство ще трябва да го направи. Отделно - тази глупост с площадките е уникална - в София примерно има една, най-много две болници при които може да се направи наземна площадка като при нито една от спешните не може. Я ми кажи къде при Пирогов ще кацне хеликоптер? Отделно за да се лицензира площадка за кацане не е достъчно да има намерение пред медиите. Трябва много сериозен проект и то не само инженерен. Има правила на гва, икао и други които трябва да се спазват и да се получи разрешение от тях. Мислиш ли, че тия го знаят?

До рзбирача как не могат да станат нещата. За сведение в момента в София има 3 /три/ хеликоптерни площадки - първата болница Лозанец , втората Сити клиник и третата / най добрата / Окръжна болница. В страната има във Варна, Панагюрище. Има ли желание ще се получат нещата с HEMS и в България. До сега просто не искаха да се направи каквото и да е, всичко се прехвърляше към военните въпреки че има Европейски регламент по въпроса.

Своя, площадката на Света Ана няма лиценз от 2 години. Отделно преди това беше лицензирана само за дневни полети при хубаво време, тоест през нощта и зимата не може да се ползва. Не знам коя Сити Клиник има площадка но спешно отделение има само Токуда. Двете големи спешни Пирогов и Александровска нямат и няма как да имат. Много ги знаеш ти.

Защо трябва да купуваме още хеликоптери като имаме 12 броя френски транспортни машини AS532 ?

Защо да ползваме линейки като има предостатъчно ТИРове?!?

Това са военни хеликоптери основно за пренос на войски и бойна техника .Те са с голям тонаж от 9 тона,а за мед хеликоптери се ползват основно леки хеликоптери под 1.5 тона.

Но проблема е в лицензирането на площадките,защото по изисквания на ИКАО,за маршрута за кацане ,не трябва да се минава близо до жилищни блокове особено след 22 часа.А около повечето болници е пълно с блокове.Така,че ще трябват площадки ,които хем да са близо до болниците,хем да не пречат на живущите да спят или не дай си боже да се удари хеликоптер в някой висок блок.

Хабер си нямат нито от авиация ,а едва ли знаят и какво е ИКАО.

ICAO ----- International Civil Aviation Organization , не мислете ,че хората /поне някои/ не го знаят.Я си представете ,че са работили в РВД

Словакия има 7 медицински хеликоптера ,при площ на държавата по -малка от половин България.Ще трябват поне 700-800 линейки, от които 30%-35% да са с повишена проходимост ,за да могат да достигат до хората в труднодостъпните места ,където в обезлюдени и занемарени селца също живеят хора и те не трябва да бъдат оставени на произвола.Някога по време на "тъмният" социализъм ,България имаше санитарна авиация ,която включваше един ТУ-134 с две операционни зали и един Як-40 с една .Освен това имаше авиолинейки няколко Ан.2 и Ан-14 "Пчелка",както и няколко хеликоптера Ка /модела не го знам.Всичко това беше разпердушинено-Като за начало и това е добре ,даже много добре

Изобщо не симпатизирах на това служебно правителство, но все повече започвам да го харесвам! Повсеместно се спряха поголовните кражби на Тиквата и герберастките калинки. Работи се здраво, за Народа, а не само за определени бокопомазани фирми! И понеже ОПГ ГРОБ вече са в канала, както и останалите партии на Статуквото като ДПС=БКП="патриоти", чакам да настанат още по-интересни времена! Успех на Новите партии от протестите!

Вие, господине хал-хабер си нямате от действителността! Всичко, което правят в момента е да завършват сделки на предишното правителство! Ако не, нарушават закона? Къде са им обществените поръчки за които толкова протестират? Или прилагат практиката от предното правителство за Грипена.

Миналата седмица излезе инфо че Гърция са получили помощи от ЕС на стойност 30 000 000 000 ,а ние кога просто питам.

И ние щяхме сега да получим ако бяха входирали плана за развитие на Томислав Дончев. Ама нали трябва да се саботира ГЕРБ , оставиха го новите да го променят и пари чак догодина ако въобще получим.Нищо хубаво не очаквайте от комуняги, само мизерия и глад.

Ония доклад, дето го входирахме и ни го върнаха ли? - ма много забравяте калинките ;)

Нищо не е върнато щото нищо не е внасяно.

сам

2 гОдин....още няколко десетки българи ще умрат за това време...

Ей няма угодия на българина, ако са 6 хеликоптера ,влизат ли другите два,ама колко струват хеликоптерите,няма обществена поръчка,абе бай Ганьо не чете какво му пишат,а той си знае това , което си е наумил.

Там е работата че не пише нови 4 хеликоптера са добавени в плана за възстановяване ... пише "купуваме 6 хеликоптера". Пише че поръчката е обявена но за 2 хеликоптера и е бил крайния срок 29 май. Дали има одобрена оферта и коя е фирмата не се казва в статията. Тия 20 милиона за 2 хеликоптера ли са или за един също не е ясно.

Пише, еднокнижничета.

Малиии Спартак, много си тъп. Заслужаваш си името.

Как Дариткова (ГЕРБ) без симптоми "специална" линейка я закара до Смолян,а "обикновените"българи умираха по стълбите.И сега изпадат в истерия,че някой е помислил и за хората. Борисов-българоубиец.

Както и СичкотО герб Нед хаха

От 30 години: -Демографски срив -Поддържана емиграция -Обезлюдяване на села и градове -Закриване на болници и училища -Поддържана бедност -Отглеждане и толериране на човекоподобни за сметка на народа -Овладени медии, изпълнителна, законодателна и съдебна власт -Затриване на производство и селско стопанство

Да, това направиха правителствата на БСП, ДПС, Костов и Орешарски!

Чудесно! Време беше

12 трябваше малоумник

Ако са увеличили от 2 на 6 хеликоптерите в плана за възстановяване редно е да се напише за сметка на какво? Ако пък са поръчали 6 допълнително за сметка на бюджета как смятат да направят разхода без приет бюджет? Два неудобни въпроса към автора на статията.

За сметка на една жипка.

Тикво, погледни какво направи служембото правителство за 1 месец! На теб само джипки ти бяха в главата. ЧАО КЛОУН.

И какво точно са направили ... променили цифрата 6 вместо цифрата 2 в плана. А от къде са дошли допълнителните пари? За сметка на какво?

Направили са необходимото, без да мислят колко ще откраднат от сделката. Герб поради тази причина не поръчаха, защото нямаше какво да си приберат.....

От спирането на кражбите много пари хартисват.

Наивни тролове сте! И представа си нямате колко нещо вече откраднаха и с колко натресоха държавата, сиреч нас - простосмъртните! А, вие пишете за дребни стотинки? Нещастници!

Тежки пациенти?

Дааа явно не са спряла донорството.... незаконното... Богаташите искат бързоооо

В Румъния нема руски кавали В България е пълно

Чак и Боко подаряваше на Путин ловно куче и после се хвалеше как Путин лично му се обадил да го похвали. Боко да похвали, не кучето.

Не му е работа на това служебно ВРЕМЕННО правителство да се захваща с работи, които не са му в задълженията. Държат се като ЕКСПЕРТНО правителство, ама НЕ СА! Служебно-временни са и като работят по заместване е хубаво да не ИЗЗЕМВАТ функциите на РЕДОВНОТО парвителство! Иначе, е на отново и с хеликоптерите - пак ще забъркват едни каши с поръчки, и последващи скандали като с "грипените" при предишните.

А бе колко пъти ви се казва - четете бре! "През мат регионалното министерство обяви..."!

Не е много ясно какво всъщност са направили ... увеличили са бройката на предвидените 2 хеликоптера в плана за възстановяване от март на 6 хеликоптера? Тогава трябва нова обществена поръчка със законов срок.

Провери във "Винету", така може да ти стане по-ясно!

А бе четете, тролове ниедни! "През март регионалното министерство обяви, че е обявена поръчка..." През март. Кой бе на власт тогава? Кой, значи, е правил документацията, вкл. и проекта на договор?

Горе долу колкото струва един нов хеликоптер намериха в кутииите за обувки в офиса на Арабаджиеви.

Хеликоптери на хартия

6 или два(та) ще бъдат хеликоптерите?

2 години за 6 хеликоптера???!! Комунделите омрънкаха света че ще чакаме ф16 2 години.

Първо представете този план в ЕС пък тогава правете сметка за какво ще харчите парите.Защото излиза че плачете за нероден Петко.

2 години за 6 келикоптера? А руските роби ореваха орталъка, че ще чакаме 2 години за самолети Ф-16. Сега какво ще правим с тези хеликоптери на хартия?

Ефките ги платих е 100% авансово на цена два пъти по-голяма от други две държави.

Ти ли го казваш това? И защо да ти вярвам?

Всичко е публична информация, изнесена и дъвкана многократно. Пък който иска да не вярва. То е казано - блажени са бедните духом. И невежи те също.

Вярвай на дваж осъждания за лъжи, на Цвъки Ухото, и на Данчо Ментата.

"В момента България е единствената държава в Европейския съюз, която не разполага с медицински хеликоптер." Ма па си имаме чекмеджета и златна тиква! И ремонт на ремонта на ремонта. Да съ пукат от яд душманете!

Много пара ще се прибере под масата, както стана с новата информационна система за ковид. Да, служебните са само два месеца, но успяха да облажат. Представете си когато дойдат редовните крадци...

Ако са се "облажили" (със сигурност имаш и доказателства, хи хи хи!), халал да им е, щом е покрай това най-накрая да имаме медицински хеликоптери.

Къв ГРЕП - 1 мургав влашки сиганин - 10-на гейтака и няколко джендъра

Твоят коментар се отнася за партиите на протеста!

сега правим финансирането им със застраховки, после застрахователната компания ги придобива и ги продава из чужбините, закриваме дейността поради ниска натовареност и след известно време пак започва крякане за медицински и спасителни хеликоптери. То това се повтаря вече не зная кой ли път и на никой не му увира главата да направи хеликоптерния парк споделена служба за военни, полиция, спасителни части, пожарна служба и ... НСО, ако някоя височайша особа си натърти г-а из провинциите и незабавно следва да се прегледа в софийската клиника

До Цикъла. Преди да пишеш глупости, взвми да излезеш от цикъла си. Това което го пишеш бе идея на Борисов през цялото му управление, как да набута HEMS на военните, за да могат те да летят за чужда сметка. Няма как да стане, HEMS е търговска дейност, има и съорветната част от Регламент, определящ как се прави това. Най накрая нещо съвестно да се предложи по този въпрос.

Това за ваксинациите ли е? Да могат да ваксинират бързо и най-трудно достъпните места. Шматки.

Не.

Ужас! Безхаберие! Купуване на парче и предаване на пликчета с пури. Хеликоптерите не се ядат.

сме на този хал.

това с хеликоптерите тръгна преди около година..... Браво и на тоя министър, че се похвали.......

При положение, че 12 години сме нямали, нищо чудно, че работата е тръгнала по същото време, когато почнаха протестите срещу Боко.

нямали сме 1340 години идиоте.

Това ли е аргументът на властта от последните 12 години да не осигури поне един?

Хубавото е че има прозрачност за всички държавни харчове. Всички знаят за колко пари купува хеликоптерите Германия и Франция .. и като излезе една двойна-тройна цена за България на Гешев работата е прекалено лесна. Та единствения начин е да купят китайски боклуци които никой друг в ЕС не е купувал - справка джипове Грейт Уол ... та ако вземат пак хеликоптери дето никой не ги е чувал с име за еднократна употреба е ясен случая.

А като не излезе? А даже да излезе, "работата" на Гешефта досега да е дала някакъв резултат?

Питай Божков и Иванчева, Митьо Очите, Трактора, Цветан Василев ... това го сравни с всички главни прокурори преди него ... питай нещо друго ако не ти е ясно.

Да ги питам, ама като не са в затвора, къде да ги търся?