Мъж загради пловдивски булевард, бил негов

Мъж прегради част от пловдивския бул."Кукленско шосе" и на практика блокира движението. Той твърди, че земята е негова собственост и иска обезщетение.

Обратно в новината

Коментари - Мъж загради пловдивски булевард, бил негов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идентичен случай с нашите лозя. На първа линия сме, последният блок от града и нашите имоти ги дели една поляна. Пръкна се един катун зад лозята ни и докато се усетим, стана цял квартал от незаконни къщи. Ревнаха циганите, че не било устроено около тях - нямали канализация, път и прочие градски удобства. Реши градксата управа да им прокара път през нашите лозя. Прибваха по два метра от имотите ни, направиха пътя, още чакаме компенсациите, ще стане вече осма година. От умрял писмо, стана цялата работа.

Да го изпратят да довърши съоръжението от национална сигурност на границата!

Този нещо е връзкарче. Защо? Този булевард е правен при социализма. Тогава цялата земя беше държавна и нямаше нужда от очуждаване. А документи за въвеждане в експлоатация и за собственост бяха подробности. Големия въпрос тука е как се допусна връщане земята в реални граници, след като върху нея има строителство? Такава земя не подлежеше на връщане , а се компенсираше с пари. За нашата земя върху която е построен част от месокомбината ни дадоха "компенсаторки"(бройката жълти стотинки) , а на него му я връщат в реални граници....!?! А, как става?????

И аз на това се чудя? Или е неволна грешка или е нарочна грешка.

А чети де! 20 години чака за компенсация пише. Явно е дошло времето да вземе крути мерки. След като две десетилетия не е компенсиран, предполагам адвокатите са му посочили начин да си иска имота.

Това е нелепо. При строеж на пътища, земята се отчуждава. Това е едно от наистина малкото неща, за които държавата може да тропне с крак и да ти го вземе. Собственика бива обезщетяван (със земя, или пари) и въпросът ПРИКЛЮЧВА. Кукленско шосе е там поне от 50 години, ама митницата я преместиха сравнително скоро. Що не съди бай-Тошо (или Червенков преди това), за това, че са му отчуждили нещо? Алчни селски задници!

Само не разбрах защо да идва полиция, като имота си е негов?

Когато комунистите са взели земята някой да е питал собствениците? Може изобщо да не се касае за алчност а за оцеляване и то чакано 20 години. Правилно е постъпил човекът.

Пловдив е единствената община задушена в града. има две изкуствени общини - марица и родопи, чиито кметове и съветници са пловдивчани и администрациите са в Пловдив, и тези два урода участват във всичко което е приходи (ка це ме-та, ма це мета, летища и пр...), но когато става дума за разходи никога не участват. нужно е със закон да се закрият тия недомислия и земите да минат в община Пловдив. иначе няма решение

Една от характерните черти на българина е алчността. Ирационална и унищожаваща алчност. Вижте нашите изродски олигарси, но и бедняците не падат по-долу. Лекува се само с куршум в главата.

напълно съм съгласен, алчността е напълно непозната извън нашата страна..

Егати държавата, един малоумник блкива община. Аз пък имам един дкар бостан срещу Цар Освободител. Давам го под наем за срок от 4 години. Всички наематили твърдят че ще отглеждат само дини и пъпеши, ама земята ражда само тикви...... защо ли.....

Защо обиждаш човека, който 20 години е чакал държавата да разреши проблема? Така се ражда гражданското общество!

неговите права не може да се прилагат чрез ограничаване на моите.

Не се ражда с произвол и тормоз над невинни хора. Разбира се, би трябвало да ги съди, осъди, получи обезщетение. Прост човек си е този! Падна им нивото на пловдивчани - Виденов повлече крак и ето резултата.

пита - нали по определение улиците и площадите са публична собственост? /вж. Закон за държавната, респективно обшинската собственост/ Друг ще е въпроса дали бившия собственик е обезщетен при отчуждаването.

Брее... като опре до дирниците ни всички станахме комунисти ! Какво стана със светостта на частната собственост ? Или общинската ( общата ) демек комунистическа е по важна ?

Тя също е неприкосновена.

Този булевард е правен при социализма. Тогава цялата земя беше държавна и нямаше нужда от очуждаване. А документи за въвеждане в експлоатация и за собственост бяха подробности. Големия въпрос тука е как се допусна връщане земята в реални граници, след като върху нея има строителство? Такава земя не подлежеше на връщане , а се компенсираше с пари.

За всичко е виновна Независимата Съдебна Власт и тъпите адвокати и юристи. Те създадоха такива закони и законни извращения, че да няма правила. За да има нескончаеми дела, заблудени овце, и да лапат заплати, премии, бонуси, и милостиня под масата. За едни може , други не може ! Жалко, че няма кой да отреже главата на хидрата.

Значи 20 години нема кой да реши кое и как, но си спомням как на оня мъж дето обича да прави секс с други мъже Софиянски дето изкупи всичките парцели на околовръстното в София за жълти стотитнки после го обещитиха с милиони само за няколко месеца! Спомянм си един друг дето беше и председател на народното събрание и наистина искаш да прави секс с други мъже как за седмици му върнаха сума ти имоти по Витошка! Еми сега като гледам това значи тоя си е в правото си след като земята е негова да си я агради и да си построи ако иска и космодрум на нея! Щото след като за едни може ....!!!!!

Не одобрявам действията на този човек, но ако погледнем обективно, той е в хиляди пъти по-прав да се бори за собствеността си от пърделниците със заменките в парламента, но тях никой не ги безпокои затова , че дадоха на държавата крива нива на гол баир в Годечко , за да получат от държавата парцел на първа линия море. Е това ако не е престъпление, аз съм Мусолини. Емел Етем по времето на НДСВ замени туземен имот в Ябланица-дефилето за парцел на морето. Някой да мисли че това е нормално? 90% от българите имат ниви къде ли не, да ми покажате един без да е нависоко в политиката да е заменил???Така че по-обективно с човека- търси си правото сам , без връзки-ако беше в политиката досега да му беше взел парите тройно о четворно

Хаха, само да не ни вземат и летището, че няма как да стигнем до терминал 2 ://

Когато е трябвало да бъде обезщетен, общинарите са се направили на улави! Масово в българия е така за обикновенния човек един среден пръст, а за нашите хора винаги файда! Прав е да затваря и да се спира движението общинарите се крията!

къде са ония синковци, дето иначе реват за заплати, щото все някой трябва първо за въведе ред, вкл. и в движението на МПС, а пък после да изяснява претенциите, вкл. и на малоумници, блокиращи основен булевард. В друга държава досега щяха и палки да играят, ама ние винаги сме по - кротки и от папата, а после ревем за спазване на правилата.

Няма да се оттървем от изрудщините на комунизма

Свята частна собственост ! Това е капитализъм бе ! 1000 пъти по крадлив от комунизма !

Улиците, булеварди и площади са публична общинска собственост, т.е. на всички членове на общността. Параграф 7 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за местното самоуправление и местната администрация определя, че: с влизане в сила на този закон преминават в собственост на общините и следните държавни имоти: общинските пътища, улиците, булевардите, площадите, обществените паркинги в селищата и зелените площи за обществено ползване,

Правилно.Всеки трябва да спазва закона.Само да припомня,че на въпросния частник със сигурност му е ОБЕЗЩЕТЕНО С ПАРИ ,когато са решили да отчуждат въпросния терен за направа на път.

виж какво ти казват 20 години тече делото ако беше обезщетен съда щеше да е прюключил

Тиш си от тези, които могат да пишат, но не и да четат ... Не видя ли в текста, че общините Пловдив и Родопи се карат кой трябвало да обезщети човека?! Значи признатож е, че трябва, но не е направено заради идиотщината на нашенската администрация и бюрокрация. Чети преди да пишеш простотии!

ММММ,неолиберална политика в действие!!!!Частният интерес е с ПРЕДИМСТВО!!!!А данъкоплатците да го духат.

Ебаси предимството, 20 години не му плащат. Сигурно за да си спокоен, трябва да чака поне 50 ...

Полиция пристигна на "Кукленско шосе", а движението вече е пуснато и в двете платна, предаде репортер на Plovdov24 .bg. Униформените поискаха документи за самоличност от Александър Пижев - мъжа, който по-рано днес затвори част от булеварда, твърдейки, че земята в този участък е негова и той не е обезщетен за нея от институциите. Очаквайте подробности!

Впечатлен съм колко (завистливи) радетели на държавността са писали коментари. А истината е проста Родината ни е майка, а държавата мащеха, та ако може да преебете мащехата по някакъв начин въобще не се замисляйте, понеже тя ще направи същото с вас...

Родина е държавата в която си се родил. Трябва да си се родил в друга държава, че да правиш разлика между Родина и Държавата Република България!

Ти пък я направи, няма що! Родината е мястото, където си се родил. Държавата е устройството, според което живееш на тириторията на това място. А най-тъпото нещо, което казваш, е: "Родина е държавата в която си се родил." Верно е, че съм се родил на територията на държавата България, верно е, че Родината ми е България, но има огромна разлика между Родина и държава! Просто Родината е вътре в теб, а държавата... абе нема такава държава!

Родина = Роди ни ! --- Държава = Държа ви ! Кой те ражда и кой те държи и стиска за гушата ? България я държи САЩ в момента ! Ти в САЩ ли си се родил?

на основание чл. 3, ал. 2, т. 3 от ЗОС, във връзка с 7, ал. 1, т. 4 ат ПЗР на ЗМСМА и чл. 8, ал. 3 от Закона за пътищата е публична общинска собственост, като част от пътно транспортно съоръжение по смисъла на 1, т. 3 от ДР на ЗП ловдивския бул."Кукленско шосе" и във връзка с чл. 5, ал. 3 от ЗП и съгласно чл. 56, ал. 2 от ЗОС не подлежи на реституция, не подлежи на възстановяване на собствеността по реда на реституционни закони

Толкова ли няма държавата 2 лева за 3 патрона, и да реши проблема професионално?

Слагай джуки

Да слага бариерата и да взима толл такса.

Като начало,който прегражда обществени пътища е эа затвора! След,като съдът постанови,общината трябва да спре пътя,а не некъв чешит..

Самоуправството е деяние, което е инкриминирано в Наказателния кодекс

Въпросът е кой е извършил самоуправството? А това вече се доказва в съда. И този който подаде жалба може да се окаже осъден.

Анджък де - Общината самоуправства в продължение на 20г, върху чужд имот! 20 ГОДИНИ се е борил човекът, не ден, не два...едва ли иска да спре движението и да затрудни толкова хора, ма като НЯМА оправия?!

Кой е възстановил собственост, под обществена инфраструктура!? Сега ТОЙ да плаща на собственика за обществения интерес!

Как КОЙ - БЪЛГАРСКИЯт СЪД , най-хуманният съд в Европа, а може би и в света.

НАИСТИНА ТАКА ТРЯБВА ДА ПОСТЪПВАМЕ, СЛЕД КАТО КМЕТА, КОЙТО НАСЕЛЕНИЕТО ИЗБИРА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. БРАВО НА ЧОВЕКА, ЯВНО САМИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ ПРАВОСЪДИЕТО ВЪВ СВОЙ РЪЦЕ, ДАНО ТОГАВА ИЗБРАНИТЕ ОТ НАС ДЪРЖАВНИЦИ ЗАПОЧНАТ СЪВЕСТНО ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА

кой кмет ма? мястото е в община родопи. ама кмета на родопи иска само да лапа. а когато е за даване не дава. освен това общината не му е в някое село от родопи а на пъпа на Пловдив

селските бедняци завиждат ;)) 20 години държавата не може да разпореди кой да го обезщети, в същото време се правят заменки за дни, стига да имаш подходящият човек в ГЕРБ/БСП ..

d4

кошаревски свидетели, фалшиви нот.актове, подкупи, врътки, далавери... по тази логика Цариградско шосе от Орлов мост до Пазарджик следва да се затвори... защото навремето там е имало царевичак, компир, чукундур, свинарници, кокошкарници и т.н. дееба и държавата!

престъплението "самоуправство". То е уредено в разпоредбата на чл.323 от НК. Чл.1 гласи: "Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева." На теория за да е осъществен съставът на престъплението "самоуправство" е необходимо деецът да внесе в съществуващото фактическо положение противоправна промяна. Като това трябва да стане самоволно и под предлог, че осъществява едно оспорено му от другиго право. Извършване на престъпление по чл.323, ал.1 от НК ще е налице и тогава, когато претендираното от дееца право на собственост върху конкретно определена вещ бъде оспорено от владелеца на тази вещ и деецът отнеме владението върху вещта в отклонение от установения законов ред преди разрешаването на спора върху нея с влязло в сила решение.В НК има и един по-тежко наказуем състав на самоуправството. Според чл.323, ал.5 престъплението е осъществено чрез сила или заплаха, наказанието е лишаване от свобода до шест години. А в наказателното право престъпленията, които се наказват с над 5 г. затвор, се наричат "тежки престъпления". Престъплението "самоуправство" е от общ характер.

само дето не е 'предполагаемо право' , а има нотариален акт в джоба си и не може да влезе във владение вече 20 години. Слаб 2, седни си, сигурно си завършил 'право' в Бургаският свободен, Русенският или Варненски свободен..

Пловдивчанинът Александър Пижев и синовете му твърдят, че земята, върху която е построено обръщалото на автобусите от градския транспорт срещу Митница Пловдив, е тяхна собственост. Тапир, никой няма нотариален акт в джоба си за публична общинска собственост.

Ето го резултата от българското правораздаване. 20 години размотаване по съдилища. И не само съда е виновен. Смятам, че пловдивските кметове също са виновни. За 20 години колко са се сменили и нито един не се е договорил с човека как да го обезщети. А за шуробаджанаците във власта има заменки и дъжавни поръчки.

С двама лъже"свидетели" под клетва, че теренът бил твой, може да реституираш всяко подходящо местенце в България.

Абе всичко добре но от къде накъде след като е вече магистрала този ще слага колчета. Да съди държавата ако преди това е било нивоа и да си иска обезщетението. Това е не малко а направо пълен произвол от двете страни. А пишещите тук пак мелят простотии че преди 20 години Бойко е виновен, направо този Бойко е Фантом, където има нещо нередно и то е виновен за това. Прост народ сме си затова си теглим от липсата на акъл.

Ма това си е негово бе, бyнак. Защо да не си го загради?! Да са мислили преди да строят магистралата.

Човекът 20 години се бори законно с държавата, но явно без успех.И щом досега не е опроверган, че имота е негов, явно е прав.Време е общините и другите институции да носят персонална отговорност за вредите,които нанасят на правоимащите собственици.

На пътя пише ли, че е негов? Да плати пътя и да му връщат земята. Това е трайно подобрение.

или пък да му платят пропуснати ползи и за самоуправството, че са му асфалтирали земята

Или пък той да си плати данъците на имота 20 години назад с лихвите.

В крайна сметка земята е била негова преди да има път. Така че той е първи. Когато държавата се научи да спазва закона тогава може да очаква да го спазват и гражданите.

За 2 декара ако не може държавата да реши, как управлява 110,000 кв. километра ? Срам за управляващия режим !

Нарича се "задържане под стража".Заключете ги и готово.

И бой с палки в мазетата на милицията до сутринта. Нали? Да се уволнят дисциплинарно всички в семейството му, а на цялата му рода да се изгорят партийните книжки.

Аз бих достроил пътя от двете страни на имота и нека нивата му остана в центъра на шосето. Дано може да я ползва след това. хахахаха

Ау, колко си осторумен и колко весело стана в целия дир само!!! Не беше ли по-лесно да му платят за земята и случаят да се приключи? М? Питам само? Или ти си от ония с назадничаво мислене от миналия век, които си вярват безрезервно, че държавата е някакъв титаничен и всемогъщ бог, който може да прави с теб каквото си поиска?! Пак питам само?

Направо да разкопава и да си сади есенни култури... Стига да си е негова земята...

или да къса билети за преминаваща такса

Значи присвояват му земята и 20 години се правят на луди.

Това се нарича самоуправство и има тук таме текстове в закона, ама като няма нито полиция нито прокуратура нито съд ей ги резултатите. Иначе в кочината на тиквата всичко цъфти и богатее ХАХАХАХАХАХА

Дано държавата си направи кръгово в спалнята ти. И 20 години да ти бръмчат там тирове и дрогирани проституки.

Не е точно така. Аз например съм спечелил дело срещу държавата по подобен казус. Съда е казал тя да ми върне земята, но в закона няма срок в който държавата да го направи. И така чакам 25 години :) Много си е прав човека. Напълно го подкрепям.

Ето това е държавата! Пълна анархия! Държавните институции си прехвърлят отговорността и само прибират пари от хората!

Колко тъп народ сме-когато е в твои интерес друга е песента иначе злоба смрат простотия.

Научи се да пишеш правилно!

Ти като си се научил, какво?

Чл. 178 от ЗДП - Наказва се с глоба от 2000 до 7000 лв.: 3. който нареди да се постави съоръжение или препятствие по пътя, без да е взел мерки за осигуряване на безопасността на движението

НАГЛОСТ И СЕЛЯНИЯ ДОКРАЙ!!! но... така, като няма Държава да му набие муцуната в асфалта!!!

А си се нарекъл гражданин...

Да, СЕЛЯНИЯ казвам! Защото кой друг би си помислил, че е над хората и ще седне да загражда ПЪТИЩА!!!! МАЛОУМЩИНА!!! ...но не е виновен тоз СЕЛЯНИН, а липсата на ДЪРЖАВА, на ПОЛИЦИЯ!!! Аман от ПРОСТИ НОВОБОГАТАШЧЕТА!!!

Аман от реститути!

БРАВО НА ТОВА СЕМЕЙСТВО! СТИГА ЧАКАНЕ, ЖИВОТЪТ ИМ Е МИНАЛ ДА ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ГИ ОБЕЗВЪЗМЕЗДИ. СМЕЛО НАПРЕД!

Явно това е единственият начин да си защитиш правата в България! Да видим дали ще им плати Общината нещо. Виж, ако беше парцел на някой от Нащте веднага да са му го платили в десеторен размер...

В мутренските държави така се прави.

Да, заграбват ти имота и ходи сде оправя.Докато след 20 г ти писне и взимаш нещата в свои ръце.