Мъртвите от Куклен - от лятото са се опитвали да им помагат

През лятото се разбрало, че нещата вървят зле в мизерстващото семейство, открито тези дни мъртво в Куклен, Пловдивско. Тогава са взети и мерки да му се помогне.

Обратно в новината

Коментари - Мъртвите от Куклен - от лятото са се опитвали да им помагат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Досущ като цялото положение на държавата ни -уж всички се борят за правата на бедните и болните а те измират от неадекватна и формална ,,помощ".Толкова ли не е ясно на тези чиновници които храним с данъците си ,че в случая след като майката излиза от строя децата и не са в състояние да се гледат сами дори да ги затрупаш с храна и дърва.Нека да се спра поне на един парадокс -това периодично преосвидетелстване на болни с такива диагнози .Нима могат да се оправят след като изтече срока или само ще ги подлагат допълнително на стрес и унижения.Тобо се отнася и за всички които са пенсионирани по болест но непоправимо са увредени -например са без крак -нов ли ще им израсте ?

Съмнявам се полицията да си свърши работата. Най-лесно е да кажат, че са умрели от студ и глад и въпросът да приключи. Ами ако са били убити???

Много, много тъжно..В малка държавичка като нашата хора да измират като кучета... В 21 век, в Европейска държава!!! Толкова много ли са бедните и безпомощните, че държавата не може да се грижи за тях?! Нали точно с тази цел другите внасяме данъци ?! Но все пак държавата не е организъм, държавата я прави народът, а в Бг човек за човекът е вълк... та поради тази причина сме стигнали до тук, старите казват, че лудите са близо до Бог, за жалост обаче са далеч от хората. Дано поне почиват в мир ...

тия ни взеха съвсем за малоумни - то това стана като в оня виц дето един се подхлъзнал и се мушнал на ножа - 14 пъти (тримата са починали в един ден - е хайде по леко де).

Безсрамници, наведете глава и молете за прошка, какво обяснявяте как били помогнали да подадат молба! УЖАС! НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ И ЧИНОВНИЧЕСКО БЕЗДУШИЕ.

Голяма работа, че някакви бедняци измрели. Щом са бедни, значи са леви, щом са леви да мрат. Ние сме десни, красиви, умни, преуспяли, правим магистрали, спортни зали, стадиони, харчим милиони, а усвояваме милиарди. Ние сме ГЕРБ, свръхчовеците, другото е матрЯл, да мре.

последен път се убеждавам , че в ГЕРБ е концентрирана простотията - то това и Тиквата си го казва де .

"Семейството е било включено в програмата за безплатна храна на общината, предоставени им са дърва за огрев, организирана е и кампания по събиране и даряване на дрехи. В жилището на семейството допълнително са доставени легла, инсталиран е и бойлер."

Е, ГРОБ правителството в оставка не го е срам, пак иска да ни управлева...

Според мен майката е починала първа и децата не са били в състояние да се грижат за себе си ли да се обадят някъде.

да избием УПРАВЛЯВАЩИТЕ, всички, от секретарката на кмета до премиера

merde

Арабските гости не умират от глад и студ.Мутрите плащат милиони на руската мафия.Това не е държава.Пожарникарят се н*ра и бяга след като наизтегли заеми.Защо спите още будали?

Социалните са го отровили с лайняна храна

Господи, закрий тая държава!

Въобще не са били оставени на произвола. Имали са бойлер, дърва, храна, легла. Хората им дарявали дрехи, по новините казаха, че и по някой лев давали на сина. Отделно всеки от тримата е получавал по някой лев от пенсия и помощи. Не се нахвърляйте на общината и служителите. Някои бедни и това не получават

Както винаги чиновниците от социалните служби са поработили проформа -не е въпроса в липса на храна, отопление срвдства, а в управлението им. Нито сина с олигофренията, нито дъщерята са били способни, а явно майката вече не е могла. Трябвало е или да им осигурят социален асистент или да се грижат за тях в някой дом.

Каква хуманност, каква жертвоготовност, цялата страна научи, че кметицата им помогнала като им написали молба за помощ. Господи, в каква държава живеем, това не са хора!

Ами това е.Да не дава Господ да се разболееш от някакво тежко заболяване,да не можеш да се самообслужваш,да станеш зависим!Умираш.В БГ това е равносилно на смърт.Това е потресаващо,което прочетох.А сме част от Европа....уж....

Ами докараха ни американска "демокрация" и станахме като там: ако нямаш пари - просто те оставят те да мреш.

Ами да отидем към евразийската кочина-който публикува такава вест да ходи в Сибир!

Ако се разболея от тежко заболяване и не мога сам да се обслужвам, сам ще си тегля куршума или ножа или каквото имам под ръка в съответния момент, без значение в коя държава живея и къде се намирам в съответния момент. Това си е лично мое решение, че не трябва да пилея ресурсите до които имам достъп и съм събрал а трябва да предам в възможно най-непокътнат вид на друго човешко същество което от там нататък да направи нещо социално значимо с тях, а не да се пилеят по евентиуалното излекуване на един изхабен индивид (мен). Имам си завещание което определя на кой какво как. Ако си над 33 и нямаш собствени деца и по нищо не допринасяш към обществото (в състояние на неспособност за самообслужване е точно така) просто си напълно незначителен от еволюционна гледна точка. Не разбирам защо хората се натискат да съществуват при положение че не могат да допринесат с нищо на цивилизацията. За конкретния случай, вероятно измързване или пневмония.

vasil

Повечето,като ги налегне старост или тежка болесст говорят така,както и повечето си остават само с говоренето.

Моля, запазете мнението за себе си! В интернет има достатъчно хора, които четат (и пишат) глупости като вашите. Еволюционно, само и единствено животните умират в самота, а " излекуването на един изхабен индивид" се нарича човешко отношение и е част от еволюцията , която така обичате. Пази Боже от хора като вас. Говоря ви на "Ви" , само защото не ви познавам, а не от учтивост.

ЕВРОГЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!! Човешкият живот не струва и 1 стотинка. А храним 240 свине в кочината Народно събрание!!!!! Народ ли сме или мърша?!

а в Масква, накъдето си се надупил, живота не струва и 30 мл водка или одеколон

Докато триеш, някой го набутва на женка ти-и-и-и-и-и--и-и-и. Познай кой?

"Семейството е било включено в програмата за безплатна храна на общината"

Умрели от глад и мизерия... без думи.

Семейството е било включено в програмата за безплатна храна на общината, предоставени им са дърва за огрев, организирана е и кампания по събиране и даряване на дрехи..... След което умрели ...

Ако някой имаше интерес към тях и общината се е погрижила защо са умрели от студ и глад? Ако момчето е талисман на Кулен как така Кулен проявява безхаберие към своя талисман? Ако... Всичките са били болни хора и са се нуждаели от социален патронаж и асистент, защото е било ясно, че не могат да се грижат за себе си и да водят собствените си дела. Омразата помежду ни уби тези хора. Не студът, не гладът! Омразата помежду ни! Помнете, че омразата убива и нацията ни, а единствения начин е да мълчим, когато се иска от нас да се изпоизбием и да запалим къщата си. Трябва взаимопомощ и хората да говорят с много по- мил тон един към друг. За сметка на това Ани Салич и цялата кохорта журналисти крачат гордо зад първите и нямаше как да видят това. Кой ли искаше да го види? Нашата съвест и кураж ги убиха.

омразата ше се задълбочава. купи си калашник.

КАК ? С ОТРОВА В ХРАНАТА ОТ КУХНЯТА ЗА СОЦИАЛНИ ... А КЪЩАТА ИМ Е ДВУЕТАЖНА - И НЕ ЛОША ЗА СЕЛО ... ИМАШЕ СНИМКИ В БЛИЦ

И аз това се чудя - имали са храна от патронажа, дърва за огрев от общината, две пенсии х 160 лв. Не е като да са били оставени да умрат в крайна нищета. Реално, храната и отоплението са били осигурени + 100 лв. на човек за други нужди.

Хората не са били в състояние да се оправят сами след като са с такива заболявания. Необходимо е било да бъдат настанени с някакво заведение защото мога да ви дам дърва и храна, но ако не може да се обслужвате сами какъв кяр от това,,,

Боже господи .... Със сигурност вече са на по-добро място ... Лека им пръст. ..... аз съм се заядосвал, че имам проблеми с БМВ-то ... :(

"Олигофрения, тежка дебилност с психомоторна забавеност" това да не Бай Уй?!

Едва ли...по-скоро на теб мяза!

Кафявото дрис.бг - заглавието няма нищо общо с написаното в статията.

Бог да прости хората! Никой не заслужава такава смърт! Сега след този факт, колкото статии и доклади да се напишат, те няма да помогнат на тези хора. Но около нас има още много такива, които се нуждаят от помощ и човещина, помагайте с каквото можете, с колкото можете! Благотворителността не трябва да е само по Коледа и Велик ден, тези хора се нуждаят от нея всеки Божи ден! Мир на душите на починалите-отървали са се!

Извинявам се ама може ли някой да ми обясни как ТЕЛК за психично болен ще се подновява? От кога почнаха да се излекуват? Кой ГЛУПАК е измислил това подновяване? Да не би на сакатия да му израсте крайника, или на лудите да се излекуват? Как може такова безобразие. Абе каква е тази държава егаси?

Пфф... не само, те за дегенеративни искат да се явяваш през няколко години. Абсурдистан, т'ва е.

Майка ми е с две сменени тазобедрени стави, баща ми има 4 инсулта. И правят същото упражнение да не би да окаже, че са се регенерирали ставите или сърдечно-съдовата система да се е обновила.

Te за ампутирам крайник искат подновяване на ТЕЛК през няколко години...

Какво означава терминът интеграционни добавки? Какъв е размерът, кой има право и всички неинтгегрирани ли ги получават?

добре,ама и той е със 160 лв.,а дебелите задници на парното само си прехвърлят някакви документи и на всичко отгоре го обявяват за ПОМОЩ.Пълна демагогия от напълно не функционална служба.

Тези хора, цялото това семейство са били несамостоятелни. За какво са им били пари и социални помощи, щом те са били психически и физически безпомощни? Все едно на 4-годишно дете да му оставяш достатъчно пари само да се оправя и да се гледа. Трябвало е да бъдат настатени в някакъв специализиран дом, ако има такива.

Сложно е, за това трябва тяхното съгласие, а дъщерята е отказала да се яви на ТЕЛК повторно.

С нейното заболяване едва ли е и разсъждавала за какво трябва да се яви ама и кой е този ''умник'' дето си мисли че с тази диагноза ще се излекува???Майката докато е можела се е грижила за тях но възрастта и несгодите явно са оказали влияние и всички са останали без нормално човешко обслужване..

точно това щях да напиша. тези помощи са измиване на ръцете. как да си управляват живота горките хорица сами, когато са имали нужда от човешка помощ...

Да ви е-ем териториалната цялост на Украйна! Лечение с писма от Общинската администрация - Българска следа в световната медицина!

"Да ви е-ем териториалната цялост на Украйна!" - ми да ти е-ем майката, още по-'културно' казано !

Нямат ли съседи тези хора да им помогнат, нима не са виждали какво се случва около тях , но за съжалиение човечността, състраданието и добрината са изчезнали от българина, за всичко друго ще намери да даде пари но когато може с малко да спаси човешки живот му се свиди.

Веднъж на центъра в София един младеж ме помоли да му услужа с телефон да се обади на баща си, защото неговия е с паднала батерия. Услужих му, той се трогна, дори предложи пари, които отказах. Хората които бяха с мен бяха възмутени от МОЯТА постъпка, защото можело да извади нож, да уплаши децата, и изобщо ме помолиха друг път да не правя така. Та не, няма човечност.

можеше да ти свие телефона и да изчезне с него за секунди!

Точно откриха Лидл до банята. Една ромка с малко дете - ''Дай моля ти са един лев за мляко на детето бе бате'' На връщане от Лидъл и и подадох кофичка кисело и кутия прясно мляко. Тази ме погледна все едно съм я обрал ,врътна се, без да докосне млекото;)

вероятно си права, но това положение не е от вчера или ония ден! продължило е повече от 50 години! тук парите не оправят нищо!! !

Не е така просто, комшията да помогне... Това не е да ти смени кранчето на топлата вода, това е ежедневие, там управия няма, когато е психо проблеми. Имал съм вземане-даване с такъв проблем и или цял живот се занимаваш и ставаш роб или абдикираш и бягаш. Това с 5 лева и по два дена в месеца не става - всеки ден с часове и пари за всичко. Такива хора са тежест и за родата и за държавата, ама в днешно време те да са проблема, като има 1 милион мангала дето точат бюджета.

Хора, спрете да бъдете първосигнални, такива неща се случват навсякъде по света. Просто човешка трагедия, спрете да го обръщате на политика.

Тотален геноцид, невиждани кражби, масово калинки ... Резултатите идват.

Цял ден пишеш глупости.

Смъртта не е естествена. То всяка смърт е неестествена. Въпросът е дали имаме криминале, нещастен случай, или отравяне което е нещо по средата !?

то всяка смърт е неестествена?? животът е болест, предавана по полов път, която винаги завършва със смърт! от самото си раждане, започваме да умираме със всяко вдишване неизбежният край приближава! има доста животинки , които не се раждат, но всички накрая умират!!

За циганите и бежанците има средства, а за българските граждани няма нито средства нито права.Срам за БГ политиците, който са едни самодоволни люде и нищо повече.Дано господ да ги съди.

Тук ситуацията е толкова сложна, че и с пари не може да се оправи. Това е 80 годишна жена и децата и с психични отлконения. И милион долара да им дадеш пак няма да се реши проблемът. Здраве и младост не се купуват с пари.

Печката добре ли е функционирала - да не са се задушили от дим?

И аз си мисля, че това е най-вероятната причина.

Абе смъртта не е настъпила в един ден.

Трябвало е да подсигурят една жена на 4 часа да ги наглежда и обслужва. Не сме държава и това си е!

ЩО ЖЕНА!?

Случката е ужасяваща, но представяш ли си ти да си лицето, което се грижи за тези хора по 4 часа на ден? Същото си мислят и другите.

Не знам какво да кажа ,освен Бог да ги прости, но за мен ми се вижда някак си странно да си заминат така изведнъж ,че и тримата ?! Хайде ,майката е била на възраст ,но заболяванията на сина и дъщерята ,значително по-млади, не са от естество , застрашаващо , пряко ...живота им?! Да видим какво ще се случи с къщата им ,макар стара , непотдържана и бедно обзаведена ,все пак е била масивна ...на два етажа ...

Чакам коментарите. това, което се опитах да внуша, е да спрете да бъдете първосигнални и първо да изчакате фактите. Трагедии стават навсякъде по света.

това не е трагедия , а изход!

Вярно е,че трагедии стават навсякъде по света, но в нашата държавица има направо каламитет на смърт.

Предвид обстоятелствата, едва ли има държава, която би могла да направи нещо особено в такава ситуация. Имаше подобни случай със задушаване с въглероден оксид от печки на дърва.