Сърцата на кучетата туптят в синхрон с тези на господарите

Австралийски учени установиха, че сърцата на кучетата туптят в синхрон с тези на господарите им, като хора и домашни любимци взаимно си влияят.

Обратно в новината

Коментари - Сърцата на кучетата туптят в синхрон с тези на господарите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова прекрасни и истински същества са кучетата. Често когато го гушна до мен в леглото имам усещането, че почваме да дишаме в синхрон в един момент. В техните сърца няма злоба, няма лицемерие, няма неискреност, няма суета, няма комплекси, няма жажда за власт и амбиции, те са чисти личности, с чисти сърца и умове. Имаме много което да научим от тях. Жалко че толкова много хора мразят животните, откъсват се от природата, опитват се да живеят стерилно, а всъщност са задръстени с омраза, злоба, комплекси, болни амбиции, неудовлетвореност. Когато животинката тича щастливо около теб, когато я видиш да си играе с деца, сърцето ти се радва. Приятелството между куче и дете е невероятно, имаш усещането, че си говорят, а знаеш че кучето ще си даде живота за детето ти без да се замисли и за секунда, без да разсъждава и философства. Нещастни са тези хора, които не гледат животно, ограничени и лишени от нещо истинско.

Моя позната изпадаше в ужас , когато видеше пинчера ми ! Изпитваше панически страх от кучета ! Сина и започна ремонт и и остави малкото си бебе - три месечен питбул ! Тази жена се преобрази ! Сега само за него ми говори , а страха и от кучета изчезна !

"Сина и започна ремонт и и остави малкото си бебе - три месечен питбул" Миличкият, куче ли е успял да "роди"? Да продължава с опитите, току виж, некст търн, "роди" човешко бебе ;)

Като малък , преди много години със семейството ми живеехме в градче близо до турската граница ! Баща ми беше военен и между другото ловец . Имахме ловно куче , което спеше пред вратата ни нощем зиме и лете .След време заминахме за София , но кучето ни остана там , защото бяхме на квартира .Колеги на баща ми ни казаха ,че Ботьо ,така се казваше вярното ни куче , неспирно е обикаляло , няколко години да ни търси по познатите места .

Добре, че не ви е намерило, че да ви наръфа за това, че сте го предали!

От тогава минаха 49 години ...

Пълно е с такива, като вас. Изнасят се от къщата и изоставят кучето. Не ви разбирам и никога няма да ви разбера, има толкова квартири, където пускат с кучета, човек, ако иска и обича наистина животното си, ще намери начин да го вземе със себе си.

НЕ Е САМО ТОВА И БЪЛХИТЕ СКАЧАТ И ПО ДВАМАТА И КОСМИТЕ СА ПО ДВАМАТА И МИРИЗМАТА НА КУЧИЩИНА И ЛАЙНА Е ПО ДВАМАТА .

Я НЕ ВИКАЙ!!!!

Аз съм забелязал, че изключително много собственици на кучета са на същото интелектуално ниво като животните си.

Аз пък напоследък забелязвам, че много хора, независимо дали са собственици на кучета или не са на по-ниско интелектуално ниво от животните, като цяло! :-)

Нито си дух , нито си зъл , но с положителност си прост ! Вземи си куче и може да поумнееш !

Което при всички положение е много нива над твоето.

Нищо против кучетата, както и останала животинска твар, но да си знаят мястото, на каишка, а не на публични места, където акат, пикаят и създават смрад.

също така и :пушачите,клошарите,римляните,наркоманите и държавните служители.

ааа за наркоманите и държавните служители да не чувам лошо :) ....

Защо и ограничени, тесногръди, прости, злобни, лишени от всичко човешко същества, да не стоят на каишка в къщи, ами трябва да ги срещаме по улиците, да се возим с тях в трамваите, да общуваме с тях, да им четем глупостите и пр. Само тровите атмосферата около себе си със злоба и омраза. И аз не ви искам, ама нямам избор.

Храни куче, да те лае! Големите породи са си гадни вълци!

Ти си смешен

...., но особено за чужди недоброжелателни индивиди независимо от цвета на боята.

Характерът на кучето зависи от обучението, което ще проведе стопанина му.

Кучето, найстина е най-великия приятел на човека. Дай боже по-скоро и еволюция и технологии да доведат до възможност за по-качествено общуване с мисли и думи.

Чакай на технологии, за да пишеш по-грамотно.

Значи, когато не туптят е най-добре!

Ако не си жив, няма как да умреш.

Ей веднага се хванахте да оборвате - пулсовите честоти били различни и т.н. това че са различни не означава, че не може да има друг синхрон или синхрон в постоянно отношение ако не 1:1, то 1:1,5, 1:2 или 1:3. Факт е, че и на мен като видя кучетата си как ми се радват, колко ме обичат и като знам как нямат лоши помисли, не ме мислят за грозен, глупав или за някой, който могат да прекарат и ми е толкова хубаво и спокойно все едно съм в рая! А за хората и колегите в работата е съвсем друго - всеки се мисли за най-важния, всеки е егоист и никой нищо хубаво не ти мисли, всеки гледа да се спасява ако ще другите да умират - направо е ад! Така че ми харесва статията - вярна е - кучето винаги ще е най-добрия приятел на човека!

Голяма работа сте кучкарите :))) Нямам нищо против вас и вашите опитомени любимци. Проблемът е с помиярите и той трябва да приключи.

Само сред хората има помияри. Сред животните няма. Запази това обръщение за към роднините си.

Ама верно, я кажи, толкова "грозен" и "глупав" ли си, както казваш? Аз не виждам смисъл да се притесняваш от това, по света има много грозни и глупави хора, не си само ти. Ще си намериш няко-й/-я който/която да те хареса. ЧЗа всеки влак си има пътници" - така са казали старите хора ;)

Голям нихилист е българина. 180 е третия хармоник на 60. Ако щете го мерете в обертонове. дали не може сърдечният ритъм на кучето и на човека да се следват, а? Кучето, като сравнително умно нещо ще се опитва да се синхронизира по нещо, мозъчни вълни, а защо не и сърдечен ритъм.

Какъв да е. Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Добре де, ами няма ли да се получи резонанс, който да доведе до инфаркт на кучето и неговия най-добър приятел?

Не.

Пак не разбраха, че първо трябва сърцата и умовете на всички у дома да са в синхрон и после да се търси подкрепа сред псетата.

А ти можеш да потърсиш подкрепа на 4ти км. или в Карлуково.

А как стои въпросът с котките? Очевидно, с кучетата не е баш така, както го представя изследването, дайте да видим за другия най-добър приятел на човека.:) Лично на мен котаракът ми ми действа изключително антидепресантно.:)

е като жената:върти се около храната, бута се в тебе когато се дърпаш,бяга като я викаш,мърка когато си иска и винаги е готова да забие нокти. какво общо да има между нея и човека...:)))

Глупости на търкалета. Малка порода куче има малък обем на сърдечните камери и пулсът му е с доста по-висока честота от човешкия. Да не говорим при заболаване и напреднала възраст колко нерви и при супер скъпите ни ветеринари и чипирани закони какъв пулс собствениците развиват... Загубата на домашен любимец е съизмерима със загубата на близък човек, тогава ползата от забавения пулс е силно съмнителна!

проверих веднага в специализиран сайт - на дребните породи средната честота е 180/мин. На мнооого големи кучета може да стигне 60 в спокойно състояние