Гласуваха тежки наказания за жестокост към животни

Всеки, който организира или участва в провеждането на боеве с животни, ще се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 5 до 10 000 лева. До 3 години затвор ще се дава за стопанин на животно, което ухапе тежко човек.

Обратно в новината

Коментари - Гласуваха тежки наказания за жестокост към животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей значи...чета ви и се ядосвам, писна ми от скапани селяндури!!! Може да храчат, да подпръдват пред компютъра, ама държавата им кучешка, отказвам да повярвам, че има толкова много тъпанари. И аз не искам бездомни пред блока, ама за разлика от вас повечето гледам това да не се случва - имаме 2 женски , които са кастрирани, аз за едното платих, агресивните са извзети, пак 2 души звъняхме, а за малките с малко усилия и постоянство сега са прекрасни кучета, които много радват хубавите си семейства. И какво стана? Дебелите тетки мрънкат, че имало глутници, ама как един път не се обадиха в екото, бре мамка им???Намериш дом на 3 , вече 10 са отново на улицата... Цялата им рода си изхвърля кучилата навън, ама седнали те да ми се правят на интересни. Малко попрочетете преди да словоблудствате по темата - става въпрос за ОСОБЕНАТА жестокост към животни, нещо присъщо за психопати, които нямат място в нашето общество

Обичам животните, но не трябва наказанията за жестокост над животните да са по- големи, отколкото престъпленията към децата! Наказанията за педофилия и насилие са по- малки от тези за насилие над животни! И това ако е законодателство!

КОГАТО ЧОВЕК Е ЖЕСТОК КЪМ ЖИВОТНИТЕ, ТОЙ Е ЖЕСТОК И КЪМ ХОРАТА!ТЕЗИ СЪДИСТИ СА С ОСАКЪТЕНИ ДУШИ.ЗА ДА ИЗМЪЧВАШ ЕДНО ХАЙВИНЧЕ КОЕТО НИЩО НЕ ТИ Е НАПРАВИЛО ИЛИ КАЗАЛО,ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО БИХА НАПРАВИЛИ НА ЧОВЕК ,КОЙТО ГИ ОБИДИ ИЛИ НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ГИ ЗАСЕГНЕ ФИЗИЧЕСКИ!

Асенчо , нали знаеч че и най умния си е малко прост. Да , ама ти не си от тях , ти си простак, извинявам се на простаците , те все пак са хора, за разлика от теб. Защото май ти си от тия дето са родени от кучки а не от жени .Иначе не е възможно да защитаваш бездомните кучета , а на хората да пожелаваш летателен изход . Просто няма друго обяснение.Ама си бил юрист , доХтор някакъв си...Добре че всички не са като тебе. Само да знаеш колко ми се иска да пиша и не толкова прекрасни думи за теб ... Не като тия сега дето ги написах, ама хайде ти си знаеш, гледай си кучетата и кучките , Асенчо скъпи.

А бе, стига с този "летателен изход"! Нали не си прост, а все повтаряш грешката. Казва се и се пише "летален"! Аз одобрявам приемането на закона за защита на животните. Всеки да си понесе наказанието за проявена жестокост към безпомощните същества. В статията се говори именно за такива, а не за защита на хората. Има си други теми за тях.

Хляб, напоен с антифриз! Изключено е да ви хванат!

Ама нали се сещаш ,че ако те хвана ще усетиш х.й с вазелин

Тежки наказания за жестокост към животните, а създаването на десетина деца без да можеш да ги нахраниш и облечеш какво е? Това също е нечовешко, но поставяйки така въпроса започваме да си говорим за дискриминация и какво ли не още. Ровенето в кофите за боклук не е ли предизвикана жестокост, макар и от малко по-друг вид. нека сме хуманни към животните, но преди всичко да сме хуманни към ЧОВЕЦИТЕ.

"Хуманност" означава "човечност" и по силата на този факт тя може да се приложи само към хора!

АМИ КАКВО ПРАВИМ С ПРАСЕТА,АГНЕТА,ТЕЛЕТА....И ТЕ СА ГРЪБНАЧНИ ....??ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА,ЧЕ ВСИЧКИ ПОЧИТАЩИ БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ ЗА КОЛЕДА,ВЕЛИКДЕН ...ДА СИ КОЛИМ ПРАСЕНЦЕ И АГЪНЦЕ...СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ?ТО НЯМА ДА СТИГНАТ ЗАТВОРИТЕ ДА ПОБЕРЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ.ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ.....

Ами много е тъжно, че в 21-век още има хорица дето им се джвака мърша като лешояди ама не се притеснявай пак ще можеш да си мааш пръжки с чесън по "божия воля" на празниците, законът третира друг тип казуси ;) За съжаление като в цял свят има животни, които законът определя като подходящи за изхранване на трупоядците и определя места и начини, по които те да бъдат насилствено умъртвявани. Надявам се скоро и в нашата балканска дупка да можем да издействаме нормативна уредба, която поне да гарантира максимално безболезненото им умъртвяване и само на определени места. Да, и прасенцата са гръбначни, идеята зад закона е не да не ги ядете, а ако може така да не ги тъпчете, ръгате или кълцате по-малко и т.н за да ги гледате как 20 минути се давят в собствената си кръв за удоволствие :)

Добре, явно си вегетарианец и мен това лично не ме бърка, ама е най-малкото глупаво да обиждаш!!! хората, които ядат месо. Ти лично виждал ли си как се умъртвяват животните на село??? Или си говорим ей така наизуст? Щото аз съм виждал доста от тези "жестокости" и мога да ти кажа, че животните изобщо не биват мъчени и обикновено умират за по-малко от минута. Надали е толкова по-хуманно да ги пържат с ток - защото в промишленото производство обикновено така става. Така че, моля те, като не знаеш за кво става въпрос... ми замълчи си просто!

И също така искам да задам въпроса юрист ли си, че коментираш какво третира закона, щото аз съм и силно се съмнявам, че текста може да бъде ограничен само да тип улична жестокост към животните ами ще може да се прилага и към хората на село... Проблемът тук не е, че някой е против това да се наказват хората, които проявяват жестокост към животните - това определно трянва да става, ама не може всяко деяние да си инкриминира, щото някой си вдигнал шум до небесата и съответно депутатите трябва да трупат рейтинг. Така че, следващия път като тръгнеш да се пеиш по форумите, седни и се информирай за кво става въпрос, щото изглежда нелепо кат говориш наизуст.

Добре , че навреме видях любимата си тема, за да напиша и аз нещичко в полза на човека а не на бездомните бесни кучета. Поздравления за Михаела,виво,3004,333 и другите еднакво мислещи по въпроса.Ама какво очаквате да се случи е една кучешка държава, където бездомните кучета са по важни от човека . Като че ли законодаващите и кучезащитниците са раждани от кучета , а не от жени....за съжаление . друг е въпроса че законодателите на този закон по инерция гласуват и просто не са компетентни по този въпрос , а кучезащитниците продължават да обичат кучетата, след като са ги напъдили от домовете и ....Много ми е интересно как ще се класифицира деянието , когато куче нахапе до смърт човек с последващ летателен край ???Дали като предумишлено убийство по особено жесток начин с предварителна подготовка от страна на собственика му ??? Защото собственика му през целия живот на кучето го е обучавал само и само да убива . Питам аз и отговор не искам....просто защото го знам .

За такива като тебе моето момченце/момиченце или каквото и да си там и за такива като твойта дружка михаелчето(и то каквото и да е там) и "летателен" край ви е малко... Прост народ, проста паплач бе... Какво общо има защитата на садистите с неспазването на правата на нормалните българи?! Кучетата били по-важни от човека... законът е срещу изверзите бе тапирчета мои... не срещу нормалните хора дето като развития европеец правят любов и пари вместо да обикалят по канафки и паланки да тровят кучета и палят котки!!! Ако вас ви дразни, че сега садистите дето като им омръзне да осакатяват животинки ще хвърлят поглед я на вас я на децата ви, ще търкат наровете по родните пандели и ще се радват на изтънчени мъжки ласки ами тогава не сте по-добри от тях бе мили "пумярчета"...

знаеш ли какво можем да направим за животните,които живеят в лоши условия(защото и това е насилие!)има ли орган,който да се сигнализира или от тоя момент сме още мнооого далеч...и как иначе,виж кви са повечето коментари:(

аз пак ша кая само едно;никои няма право да слага рака на нито едно живо сащество и да решава дали ша живее,дали не,щом хората имат право на живот така е и кам животните,а поради какви обстоятелства стават "улични псета" това единствено трябва да се замислим ние хората!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ураа, сега вече ще ви разкажа играта, мръсни двукраки (без)гръбначни бозайници!

А КОГА ЩЕ СТАНЕ ПЪРВО РЕАЛНО ТОВА ЗА ЖЕСТОКОСТТА НА ЕДНИ ЕДИН ЧОВЕК КЪМ ДРУГ ???? И тези кучета на вън са наши -това е резултата,че някой се сеща, че не може повече да се грижи за така желания любимец.

За жестокост към хората се става ПОЛИТИК.

link ти си много болен бе . деца имаш ли и ако да какво ще направиш ако невинните според теб животинки го изядат до смърт ? като мислиш че са по-качествени от хората що не си сложиш една каишка и не я подадеш в муцуната на някой пумяр да те поразходи и възпита . ама заради такива като теб и мизерните ни интелектуално власт имащи пумяри и малцинство сме ние хората.

Гласуваха тежки наказания за жестокост към животни. Чудно ми е кога ще гласуват тежки наказания за жестокост и към хората.

И аз това се чудя. Да вземат да си свършат работата с бездомните кучета и да ги приберат някъде. Кастрирали ги били... извинете много, но едно куче ме гони по улицата за да ме ухапе, а не да ме оплоди!

Ти за това ли не ги обичаш:)

Деца от седми клас щяха да напишат по-грамотен и състоятелен закон! С какво образование са тези депутати, на кой са плащали за дипломи?! Какви "гръбначни животни" и причиняване на тежки и трайни увреждания на тях, или жестокост?! Децата, които убиват жаби или рибарите, които използват риби за стръв в затвора ли ще ги вкарате?! Прости управници, прост народ!

така като ги чета тези текстове от закон в българия, направо ми се плаче - толкова ли са неграмотни тия в нс??? какви са тези 'достатъчи грижи' и 'тежко ухапване' - кои точно орган ще контролира кои грижи са достатъчни и дали е тежко ухапване или... леко??? това не е закон, а есе написано от абсолютни невежи, толкова ли нямаше един депутат с юридическо образование в бг парламент???

Да закона е писан от невежи.Така е.Факт е и това,че закони не се пишат от юристи.Те само трябва да им придадат форма.Другото се првави от хора с мъдрост.Такива в парламента няма.Няма и в управлението на държавата.Там има ввсичко:глупаци,кариеристи,лобисти,престъпници и крадци,кухи величия,шуробаджанаци,но не и мъдреци.Няма и да има понеже законите се правят за някой и за нещо или да се угоди на нечии интереси или да се замажат нечии очи.Да има закон за закрила на животните е чудесно.Те също са деца на слънцето и имат място до нас,но не е този начина да се отбива номера.Както и да е.Тази държава отдавна плаче за закриване и започване на чисто.Дано доживеем.

То и зоолог е нямало, ама....

браво..поне веднъж нещо човешко в джунглата бг....а корнезов да яде лаина..мръсно комунистическо животно като баща си

ЖИВОТНИ ... ДОМАШНИ?... КОИ?? А АГЪНЦАТА ЗА ВЕЛИКДЕН И ГЕРГЬОВДЕН??? КВО ДА ГИ ПРАВИМ ТЕХНИТЕ УБИЙЦИ??? ... А? КУЧЕТА И КОТКИ ... МОЖЕ... АГЪНЦА ... НЕ???

Като чета коментарийте по-долу, си мисля ,че наистина нашият народ не е дорасъл,и ще трябва още много да тича за да настигне цивилизованите страни.Бездомните кучета са плод на човешкото безхаберие,кучетата които ги карат да участват в боеве също са плод на човешката жестокост,така че всеки трябва да си помисли добре преди да пише глупости . До нас има един човек ,който " гледа" няколко кучета и ще се ужасите в какви условия ги държи, миналата година умряха две от бълхи, нито ги обезпаратизява нито ги храни като хората,държи ги на синджир на 1 метър,той трябва да бъде санкциониран по този закон.

Трябва да има зоополицаи с подходящо образование.

браво!!! наи накрая защита за клетите зивотни.но балгаря е идиот говедо и затова се самнявам це идиотите в булгаристана ще спазват този закон. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

моралът на един народ се определя според отношението му И към другите живи същества. След като възпитаваме децата си на неуважение към животните, да не се чудим, ако някой ден спрат да уважават и човешкия живот......

едно умно мнение в този форум!

АМИ тези дето са го измислили не ходят пеша и не знаят колко са опасни кучетата по улиците. Но за тях явно хората не са толкова важни колкото помиярите. Помиярска държава такива са и законите - не за човеците, а за кучетата. За хората закони няма, те измират като кучета.

Трябва да сключим споразумение с Виетнам по въпроса. Мисля, че по хуманен начин няма.

В мазето имам плъхове. те са гръбначни животинки. Ако ги отровя, ще ме осъдят- три години затвор и 5 000 лв глоба!

В нашето село момците на 26 не купуват комбинати а мерят опашките на кучките. Оти имат гръб и могат да носят повече от магаретата.

А за жестокост към хората от помиярите?Баси помиярската д-ва на бесните кучкари, дето живота на едно дете или възрастен човек е по-незначителен от психическото здраве на един побеснял помияр.Нищо не става от този помиярник, нищо...

Аз не мога да разбера, защо въобще ни пускат да се разхождаме по улиците. Да ни заключат нас в зоопаркове, а животните да си обикалят на спокойствие. То май те са по-умни от нас и особенно от управниците ни. А за всички нахапани от уличните кучета направо бесило, защото явно те са си виновни.

Браво!!!!!!!! Най-после наказания за изчадията, които се се гаврят с животните!!!!!!! Дано по-скоро да да разберем всички, че животните имат също толкова право на живот, колкото и хората, че даже и повече, защото в много отношения са "по-качествини" от мнозинството хора, и ако по някога нападат то е, за да защитят себе си или някой друг, а не като хората просто за кеф! Бог да благослови всички, които се грижат за бездомните животни!!!

Рибите също са гръбначни животни. Сбърканите представители на "етири лапи" явно имат ум за повече от два крака. Тези, които им уйдисват на акъла също.

простите политици които не могат да направят свястна образователна и възпитателна система.. като не могат да направят хубави културни и атракционни програми.. като не могат да направят качествени и екологични инфаструктурни проекти.. като не могат един качествен закон да направят.. като не могат нищо качествено да свършат се сърдят на своя народ и извършват геноцид над народа си затова че те са некадърни капитани управляващи кораб блъскащ се с аисберг и обвиняват за това екипажа си макар че капитаните са некадърниците.. политиците са хем прости хем и злобни и не поемат вината за греховете а прехвърлят топката към народа.. аман от такива разглезени и шибани политици мамини синчета и селяни влезли в парламента от злоба за това че са грозни и непохватни и обвиняват другите а не своите родители и самите себе си

Тъпанари!!!!! Сега мишките, плъховете, чакалите и лисиците ще се радват на законова защита! Те са гръбначни животни, за разлика от безгръбначните политици.

В рубриката на ДИР-а ДНЕС се казва, че за жестокости към животните ще се влиза в затвора. А в рубриката ЛАЙФ, вдясно, става ясно, че за жестокости към хора не се влиза в затвора. Искам обяснение.

"Само 25 депутати го подкрепиха, 33 гласуваха "против", а 19 се въздържаха." 77 глупака от 240, ама то и тия са много

Бедствия могат да настъпят ,при избиването на прекомерно много на млекопитаещите животни.Както и при унищожаването на горите.Кучетата са животни ,но не са млекопитаещи.Има доста литература по въпроса.Първо на Земята ще изчезнат лошите животни и след това лошите хора.

Как го каза само... Кучетата не са млекопитаещи, нали? Хранят се с прашец пот цветята като малки. А крокодила е бозайник, разбира се. Малееее, що не ходят на училище тези хора?

Сигурно искаш да кажеш, че кучетата не са и бозайници, защото не пият боза.

ти акъл имаш ли!!!!!!!!!!!!!!!

пак някой не е внимавал в час по биология!

Любопитно ми е да доразвиеш теорията си...:)

Брав! Браво! Браво!

Да премахнат веднага всички кланици,там се извършва системно насилие над животни,направо геноцид

А посегателствата върху хората станаха безнаказани вече. То не е проституция, трафик, убийства... Но си имаме държава, защитаваща кучета и котки.

В София има над 16000 бездомни кучета.Кой ще се погрижи за тях?В другите страни такова чудо няма.А като колят животни ,като прасета ,агнета ,телета ,че на всичкото отгоре ги сготвят и изядат,това не е ли престъпление?Насилие разбира се ,че не трябва да съществува.Като са толкова загрижени ,да спрат да дават по разни т.в. филми с насилие.Да забранят със закон носенето на оръжие.Човек на земята е най висшето същество.Най вече за него трябва да се помисли.

Значи, вижте сега. Ако популациите на животните не бъдат регулирани по естествен и изкуствен начин, ще настъпи потоп. Няма никакво значение дали едно животно ще бъде унищожено с или без жестокост. Ако към кучетата като вид животни трябва да има отделно снизходително отношение, то това е друга тема. Бих се съгласил с последното, но само при условие, че по никакъв начин не ме заплашват или притесняват с присъствието си в вестообитанието на хората. Мисля, че е най-добре всяка жаба да си знае гьола, все пак аз не се бъркам там.

През не особенно добре напаснатите думи, прозира дребна душица, страхлив задник и семпъл ум. Интересено ми е , как ще ми обясниш това ..."местообитанието на хората"?А за снизходително отношение, ха ха. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ХОРА, ЖИВОТНИ И ДРУГИ ТЪПАЦИ ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ЕДНО ЦЯЛО, НАРЕЧЕНО ПРИРОДА, ВСЕЛЕНА, кой както иска да го нарича, а не си противостоим. Това , че хората иамаме власт над кучетата (разбирай можем да ги избием) трябва да ни действа отрезвяващо, защото други имат власт над нас (разбирай , могат да ни избият) и всичко това се балансира (разбирай ние избиваме 20000 кучета и някъде , пр. в Япония задраскваш 20000 японеца, може и да не е в линейна зависимост:). Айде леко и живот и здраве, ама повече живот, че много здрави умряха:)

Приятелю, благодаря ти, че поправи неволната ми грешка в изписването на местообитанието. Останалото от репликата ти го обясни на животните, с любов - нали сме тъпаци и част от едно цяло. Между другото, ти вечеря ли днес? Изглеждаш малко нервен, защото.

"популациите на животните не бъдат регулирани по естествен и изкуствен начин, ще настъпи потоп" дай по същата логика да регулираме популациите и на хората по естествен И изкуствен начин, за да не настъпи потоп. Или чакай, забравих: преди да се появи всемогъщият и справедлив човек горките животни са били обречени на гибел, понеже не е имало кой да ги регулира. .....

Бравоо .. Перфектно ! .. Сега остава и за хората да направят такаа .. ии България е готова ...

Изхвърлянето на животно на улицата,също е жестокост и за такова нещо стопанинът трябва да бъде съден,задължително.Трябва да има строг контрол върху собствениците на животни във всяка община.

Ей бездарници, за това ли ви плащаме по 5000лв. заплати - да се занимавате с кучета ?

Краино време беше да се приеме такъв закон. Така е в западните страни, така е и в Щатите. Миналата година един тапанар ми застреля котарака и единствения начин да се разберем беше саморазправа но това не е цивилизован подход, сега обаче нека посмее пак да изварши подобно нещо. Ще плаща, даже и в затеора ще лежи.

не само котарака ами и теб щях да застрелям.. всички притеятели на доманиш лубимци са боклуци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

.... ами ако така стреляш както пишеш на зиг- заг..

Ами не е никак така в Щатите. Защото там няма бездомни песове. А колегата тук е прав. И аз щях да те застрелям одма.

това е пулно безумие аз какво ще чакам пумиярите да нахапат детето ми ?! и като го убия после шибания пес ще лея в затвора?! кви с атия простотии тва правителство са излезли от лудницата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прост народ ... и като са животните на улицата дайте садизма да е безнаказан .... Какво искате, като животно да можеш да си трепеш и измъчваш на воля ... Кучета ги хапели ... ловели били риба, а съзнателно я подлагате на мъчения ли тая риба? да я измъчвате ли я ловите или да я ядете ... Само проста сган в тая държава е на път да остане щом толкова пищене, че се защитават животните.... а повечето животни определено са по умни от много от изказалите се тук против тази промяна в закона

Щото мислим различно от теб сме прости, а? Щото ти си титан на мисълта и гений! Я сиктир!

хлебарките в къщи ,домашни животни ли са:)

а битките между хора, защо не ги накажете със същото. и въобще животните повече ли се ценят от хората.

ако ти си по-змен о твсички останали и имаш идея как да се накажат битките между хората, дай да чуем - тогава може и да ти присъдят нобелова награда, понеже си намерил решение на проблем, който съществува от хиляди години. И какво, къде ти е предложението?

Вижте,тези които са много зафрижени за хората нека помислят върху това:куче хапе човек на улицата-кой е извършител?-кучето,а кой е поръчителят-човекът,проявил безхаберие,изоставяйки животното...Може да е всеки-ваш приятел,роднидна или съсед.Безотговорен тип във вс.случай...такива бол у нас...

Амиииии зафрижени! Те ако се фрижеха така и за хората... Само си лаят... и ни отвличат вниманието от много по- важни за човека фрижи.:)

Защо първо животните мислим?? За изнасилване на дете се дават 1 година условно, а за животните-5 години-айде първо да бъдем хора и да помислим за по-належащи неща, от колкото за животните. Не съм против тях, но ме е яд, че има повече хора подкрепящи животните, а не хората!!!