Тийнейджъри спасиха давещо се куче в Южния парк (снимки)

Група тинейджъри спасиха бездомно куче, пропаднало в леда на езеро в Южния парк в столицата, без нито минута да се колебаят, информира „Булфото“.

Обратно в новината

Коментари - Тийнейджъри спасиха давещо се куче в Южния парк (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А едно момче у нашата махала спаси един плъх, който се беше заклещил. Дори го храни с парче кашкавал. Сега чета че имало много плъхове. А кучета в София почти няма, останали са само 5-6. И Яворчо от 4 въшки се чуди откъде да внесе.

Гав-гав-пиф-паф!

Браво на децата!!!!!!!!

тъпаци ако бяха спасили човек сигурно щеше да остане незабе лязано от профанските ви мозъци стига лигавщини държавата си отива

държавата си отива, да!а, че си тупал ..няма нужда да го подчертаваш ,това си личи от коментара ти неграмотен. ако обичаш кажи ти какво си направил за някой непознат? може би си го нахранил или спасил от сигурна смърт?

Колко е дълноко това езерце?

Плитко е. Колкото мозъка на кучкар. Но пък и достатъчно голямо, че песа да простине като поседи 2-3 часа вътре, иначе щеше и сам да се спаси. Кучетата за съжаление, не умират толкова лесно. Това е много хубав естествен капан за псета.

Примат. Злобен, с много дребна душица, малко човече, мразещо всичко и всички, с изключително миниатюрно мозъче, като семка на ябълка, общо взето с една гънка, заета, изцяло с основните функции - яж, дишай, .... (тези неща, които не е учтиво да напиша тук), дрънкай само глупости.

Jeni

Тъпанар! Ти си поредното доказателство, че животните са много по-интелигентни от такива като теб! Иначе браво на децата, утре ако се наложи ще спасят и човешки живот, за разлика от теб!

от кое село дойде в столицата?поне научи за какво става дума преди да питаш има го и в нета.

Тази покъртително новина ме просълзи! Трябваха ми часове да се съвзема. И веднага ме нападнаха мъдри и вълнувашти въпроси: Кой сте ни спаси децата? Как може децата да са токова изтрещели? Как е възможно медиите да са толкова .....? Как и възможно да има толкова коментари? * За последните 12 часа колко ли пенсионери и деца са гладували и дори умрели от недохранване? Изглежда трябва да се махам от тук. Това на лудница ми прилича?!

Ти какво направи за гладуващите деца и пенсионери? Направи ли нещо за тях, или само се разрева, защото е най-лесно. Тези деца, поне не са седели да реват, а са действали, нещо, за което не ти стига мозъчето.

Първоначално и аз се развълнувах, чудесно е, че децата имат души, въпреки бездушните си родители. После видях снимките и сърцето ми спря...видях леда, представих си как се пропуква и...кой би спасил това дете?!

Не е толкова опасно. Което не омаловажава постъпката на децата, бравно на тях. А по-скоро оправдава факта, че фотографа не е отишъл да помогне, вместо да се изявава художествено.

Айде чакам да напишете протестно писмо до: -кмета на Сочи: къде са изчезнали мистериозно всичките псета от града, заради чужденците, да не се излагат? -до шефа на Българския Ловно-Рибаески съюз: да се спасят от разстрел стотици сърни тази година "да се забрани лова на 100%, риболова също. -Да спре коленето на агнета по Гергьовден! -Да се спре тровенето на бозайници-мишки по мазетата!

МНОГО ТЪПАНАРИ ДНЕС ПИШАТ ТУК

Има кучешка мафия, това е безспорно, но днес прекалиха. Толкова стотици постинги, а си личи че стила е на 3-4 души, вероятно от "4 въшки". На тези деца трябва да им се каже, че постъпката им е глупава, все едно да спасят някой охлюв или муха в комарника. Или врабче от ръба на висока сграда. Утре ще стане шофьор и ще спаси псе,а ще утрепа 20 души (19 нормални и 1 кучкар). Гледате ли Енимал Планет? Давят се десетки бизони като пресичат река на стада. 'Одете да ги спасявате, бе!

Дори охлюв и муха в комарника си заслужава да бъдат спасени, защото да спасиш живот е едно от най-ценните неща, което може да преживее човек. Само същество, мразещо живота, би могло да се изкаже, като вас, същество, което ще остави близък да умре, защото го е страх - недостойно същество, страхливо и подло. Вие ще оставите и човек в беда, за да спасите собствената си кожица, толкова сте жалък/а! Човек, уважаващ живота, не би могъл да напише подобно бездушно нещо.

към "антиидиот " - първо ти не си антиидиот, а си кръгъл идиот. И второ - ледът няма да се пропука, защото такива деца БОГ ги пази. Теб и твоите деца едва ли би ги запазил.

Вие, "свестни и благородни" боклуци или нямате деца или вече сте толкова стари, че не ги спомняте. Нито един нормален човек няма да се радва, ако види как синът му рискува с живота си, още повече за помияра

едва ли има по голям помияр от теб аман от такива балкански селяци като теб

Ти си истински чалгаджия. Прост и арогантен.

Грешиш! Мечтая синът ми един ден да бъде толкова смел и добър, тогава ще заспя спокойна, че съм го отгледала правилно! Лека нощ на майка ти!

Такива деца ми връщат вярата за бъдещето на страна ни!!!!

ДУШАТА МИ ЛИКУВА. РОДИТЕЛИ ПРЕГЪРНЕТЕ ДЕЦАТА СИ И ГИ ПОЗДРАВЕТЕ ЗА ПРОЯВЕНАТА ЧОВЕЧНОСТ, ГОРДЕЙТЕ СЕ И ИМ ПОКАЖЕТЕЧЕ ИСКРЕНО СЕ РАДВАТЕНА ЗА ТЯНАТА ПОСТЪПКА.

Родителите на това момче се гордеят с него-бъдете сигурни, те са интелигентни хора,щом така са възпитали и сина си!!! Браво на момчето и родителите- прекрасна постъпка, за жалост рядко срещана в нашето ежедневие.

Най прекрасното нещо , която съм чела напоследък...Наистина бях невероятно изненадана, имайки предвид младежите , с които се сблъсквам(буквално и преносно)ежедневно.Адмирации!!

Дребни наглед неща правят раликата между достойните хора и човекоподобната паплач. Браво на младежите.

Браво на децата, има добри и свестни!

Браво на децата! Днес са спасили куче, утре ще спасят човек! А вие продължавайте да злобеете е да пишете простотии.

Браво на младежите!

затова ни запада нацията, половината "общество" е съставено от хеитъри, които не могат да се впечатлят от нищо. и пак казвам, статията не е за бездомните кучета, а за благородството и добрината, пък вие си мразете всичко, както сте свикнали!

Това е смела и безкрайно благородна постъпка на децата! Бъдете живи и здрави!

Браво на тези младежи! Щастлива съм, че има и такива сред тях, които ги е грижа за бедните животни. Чест им правя! Бъде живи и здрави!

постъпката може и да е благородна и правилна,но рискът не си струва,това е !

За нас като родители рискът не си струва. Но за децата си е струвал. Дори за едно бездомнно куче си е струвал, точно това заслужва адмирации. Аз като родител бих се поскарала за подобен риск, но и би ми станало много хубаво, че детето ми е проявило такова благородство и че расте стойностен човек. Децата ни са прекрасни, те дори са по сърцати от нас самите, само трябва да обърнем внимание на дребни наглед жестове които показват тяхната доброта. За жалост обикновенно в медиите се показват само скандални неща и случки и така едва ли не се насажда, че расте някакво абсолютно деградирало поколение. Но не е така тези деца са примера. Аз се трогнах когато моето 8 годишна дете ни чу да коментираме с други родители, че пострадалото семейство на негов съученик е в затруднено положение и трябва да помогнем, дойде даде ми без да съм искала 20 лв. от събраните си по празниците и каза искам да ги дадеш на Теди на тях ще им трябват. Не знам като порасне дали би спасило давещо се куче, но знам че има сърце и когато може ще помогне без да се замисли.

ако момчето се беше удавило с кучето щяха да напишат ,че кучето е невинно,а детето виновно...идиоти..

Аз не съм кретен и всичко разбирам - човешка постъпка, добро въспитано момче, радостно и щастливо кученце... И добре, че всичко така се свърши... А би могло и да се свърши съвсем иначе... питайте родителите му какво мислят за това, което е направил... и за това, че той би могъл да се удави заедно с кучето... Аз искам моите деца да се пребират живи и здрави. Айде, драскайте минусите. Изобщо не ми дреме

глупако, дори не знаеш как се пише "възпитан", какво остава до значението на тази дума.

Не ми пука какво мислиш за мене. Може да съм глупак, но в крайна сметка, живот на моето дете за мен е по-важен отколкото на едно куче. Ако спасява без да рискува с живота си - браво, но ако спаси куче за своята (моята) сметка - кучета да го яли това куче! Разбра ли идеята ми, Благородния от Най-благородните!? Изобщо не ми дреме за помияри, ако става въпрос за моето дете или за дете като цяло! Иди и спасявай сам, щом толкова ги обичаш

Сигурен съм, че "въспитан" е печатна грешка. Буквите са една до друга, но все пак... ти пита ли ги родителите? Може пък да се гордеят с момчето си. Щото щом за едно куче е способен да прояви храброст, камо ли за човек. Викаш да беше подминал, да каже - нека друг се оправя с това.

Де да имаше 240 такива деца и да пораснеха по- бързо.

Всички деца по презумция са добри.Но възпитанието им е работа и на родителите, и на обществото, и на училището. За жалост училищата се превърнаха в ЕООД-та, които броят само поредния ученик, който ще им донесе субсидия, както при болниците.За обществото и неговите ценности, насаждани от медиите, да не говорим. Родителите обикновено са в чужбина или от бачкане нямат време за децата си. И затова често резултатите са трагични.

Пълна глупост! Ако беше така нямаше да има нужда да се възпитават!!!

Браво, деца! Прекланям се пред вас!

Браво деца! Човещината е към всичко и Вие я имате, затова всички думи са малко!

Браво на тези момчета, това са адни прекрасни български момчета, поздравления!

Да сте живи и здрави, момчета и момичета ! Добрите хора се познаяват по на пръв поглед дребните постъпки. А вие сте спасили живот ! Поздравления.

Браво, момчета!!! Поздравления за единствено правилната и успешно извършена постъпка!!!

Да ,и тези деца са лицето на днешна България колкото и да не им се иска на враговете ни.Дали ще спасяват бездомно куче или човек за тях няма значение .Сигурен съм ,че утре биха се жертвали дори за Родината си ако това се изисква от тях Точно такива са истинските човеци и българи а не тези хора -помияри харизващи своята ,чест достойнство за да спечелят жалките остатъци на нечие благоволение и отпадъците от пиршеството му.Зарадвах се и на интелигентните им ,осъзнати действия защото трябва не само да си готов да се жертваш но и да успееш възможно най-безопасно.

да ви разкажа един случай във връзка с уличните помияри- във Видин камион натоварен с пачки ламарина прави рязък завой за да не прегази бездомно куче.В резултат на маневрата една от пачките се откъсва и пада от камиона като се забива в рейс,който се разминава с камиона в този миг- резултата е едно спасено улично псе ,2 убити в рейса и няколко тежко ранени..

защо не коментирате този инцидент,а слагате само минуси ?? Чакам коментарите ви на тия дето защитавате уличните помияри !

Защо ли? Сериозно ли питаш? Ама наистина ли? Тук не иде реч за бездомното куче. Тук иде реч за постъпката, възпитанието и сърцата на тези деца. пЪ.сЪ - вместо да се опитвате да омаловажавате постъпката им, замислете се - защо, аджеба, кучетата са бездомни. Дали не са били изхвърлени от някой умник? И кой сте Вие, за да решавате кой да живее и кой не?! И още нещо - този, който не обича животните, не е способен да изпитва любов и към хората.

А ти що не коментираш тия 6 ст страници.

Какво изобщо да се коментира-Кучетата нямат разум, не може да внушаваш че е причинило катастрофата! Същото като ако имаше дупка на пътя- виновни са хората, които трябва да се грижат това да не се случва! Много от тях явно също нямат капка разум

Помияра си ти , не си заслужава да се коментира твоето много тъпо писание.

какво общо има този нещастен случай с постъпката на тези деца....

знаеш ли какво е общото-че децата са рискували живота си за нещо безсмислено и абсурдно,че това не си струва изобщо да се прави..шофйорът на камиона също е рискувал безумно да спаси кучето и ето го резултата- ТОВА Е ОБЩОТО !

Вината е не добре укрепен товар. Ако камиона завие рязко заради човек или дупка на пътя пак кучето ли щеше да бъде виновно?

Ти си един жалък и мизерен човечец, с тази статия се иска да се покаже, че нашите български деца са възпитани и имат добри сърца. а всечко което си написал е излишно.

Браво на момчетата! Героична постъпка! А е било опасно, да не пропадне в леда спасяващия. Който обича животните, обича и хората. А наистина би трябвало като в цивилизованите страни да има служба, на която като се обадиш в подобен случай, да дойдат до минути и да действат професионално. Дано има повече добри новини!

спасили давещ се уличен помияр- все едно са спасили планетата от гибел...що не спасиха живота на оня професор дето същите кучета го разкъсаха на парчета ???? Или в България животът на един човек не струва нищо пред живота на един помияр пълен с болести и зарази и заразил незнайно колко деца с кучешка тения и бяс ! Сбъркана държава с още по-сбъркан народ- затова сме последни във всичко и цял свят ни се смее !

АОз пък си мисля че ти си тотално СБЪРКАНИЯ тук! Това е хубава постъпка и трябва да е поощрим, а не като теб келеш. Дано те хване кучешката тения хаха и да ти гледам мъките! Може би ти ти един от тия, които ходят по паркове и гридинки да хвърлят отрова на кучетата, а не мислиш за рисковете, че децата там си играят и можеш да отровиш някое от тях. ГНИДА!

това имах в предвид под сбъркан народ....

Мрънкалници за всичко и за всички-ето това е сбъркан народ............!

Народа си е читав, но за съжаление намират се и сбъркани като вас. Не разбирате ли, че не е важно толкова дали е спасено улично, домашно или каквото и да е животинче, не дай си боже и дете да е. Акцента е върху това че децата са проявили една върховна добродетел. А са още деца. Точно такива човеци после може с риск за живота да се хвърлят в бурно море за да спасят деца. Но на вас това изглежда ви е непонятно. Вие искате да четете само как са се сбили как се обличат къде ходят за да има за какво да цъкате с език и да викате това е сегашното поколение. Ами ей това също е сегашното поколение, само дето рядко се пише когато децата се проявят положително. Браво на децата.

Не си прав. Тези деца, ако бяха свидетели на инцидента с професора, вероятно и на него щяха да помогнат. Сбъркана ти е логиката. Ами тогава хирурзите да спрат да спасяват хора, че току-виж спасили и някой сериен убиец ...

Гледах снимките и се разплаках. Дано, докато станат възрастни, тези деца останат същите, а не се променят като всички днешни възрастни- лоши, озлобени, агресивни и още, и още. Браво на децата.

Децата от малки трябва да ги научим да обичат животните, защото това действа възпитателно. Този който е безмилостен, зъл, груб и убива животните, самият той е такъв. Браво на децата, все още не ги е засегнала общата лудост на българина. БРАВО!!!

Ето това е новина - въпреки цялата простотия и помия, която се излива от т.нар. политика се появяват истински ХОРА, които за щастие винаги ще има! Независимо кой ни управлява! Те са истинския пример за подражание, а не "силните на деня"

В коментарите не видях да се задава ВАЖНИЯТ въпрос. КАКВО Е НАПРАВИЛА ОБЩИНАТА ЗА ДА ОБЕЗОПАСИ ТОЗИ ЛЕДЕН КАПАН? Какво щеше да стане ако вместо куче беше паднало дете? То щеше да има много по малък шанс да оцелее. Иначе "кметицата" се хвали с Южния парк, но той е точно като руските двойни тоалетни - недомислин, ненаправен и парите откраднати. Поздравиления за децата. Проявили са смелост. Помогнали са сами за да помогне и господ. За съжаление в тази безумна държава сме свикнали сами да се спасяваме. В цивилизованият свят ще се обадят на правилния телефони и до минути съответните отговорни служители ще са на мястото. Е цивилизацията е някъде другаде не и тук. Тук е пустош в която трябва да се спасяваш сам, независимо дали си човек или животно. По-голяма пустиня сме и от Сахара.

Алоо Загриженият, Фандъкова ли да ходи да разтроши леда от езерото,м? Кой ще влиза в него и защо да го обезопасява. Кучето е постъпило неразумно, че е влязло, а ти щеше ли да влезеш там, я помисли? Или трябваше да си излееш само помията върху кмета?

давещо се куче... май а$$...

Едно огромно " Браво " на момчетата! Ето с кои деца можем и трябва да се гордеем! Благодаря ви и от мое име за постъпката ви. Кучето е не по -малко важно от момчето, link!!! Аман от прости и елементарни хора в България! Нека продължаваме да се грижим за животните, а не само за собствените си душици.

Браво на децата ...... ама не знам кое му е чудното, това са деца все пак не са депутати :)

Много ми е интересно какво щяхте да кажете, ако ледът се беше счупил и хлапето си бе намокрило гащите /или, не дай Боже, се бе удавило/ .

Че от черни станции, като вас, вече почти няма достойни хора в България, всички се превърнаха в мишки, защото все ги е страх, благодарение на "мъдреци" като вас, които само лошото пророкуват, нищо светло, свястно и достойно.

браво на децата!те са герои!това е първата добра номина от години.а на безмозъчните които само плюят ще кажа едни:има кучета има проблем има евро пари,няма кучета няма проблем нама евро пари за общинарите и за всички еко-зоозащитни организации и подобни лапачи.само кастрация ще намали популациите всички управляващи го днаят но не го правят просто е по-евтино.

Браво на децата,поздравления и на техните родители!Дано повече деца да вземат пример от тях!

кога ще пораснат тези деца .....нямам време да ги чакам .....браво...голямо браво

Браво на тези добри дечица!!!

""Отношението към животните показва нивото на цивилизованост на едно общество." Ами това означава само едно, в България сме много назад от цивилизацията, защото сме оставили кучетата на произвола на съдбата и да вилнеят като глутници, да нападат и убиват хора, да сеят зарази, а в същото време нецивилизованото общество и власти само си бъркат в носа. Затова призовавам всички цивилизовани кучкари, радетели и защитници на правата на бездомните кучета и котки, да си осиновяват колкото могат повече и да полагат истински и подобаващи грижи за техните домашни любимци, а не само да им хвърлят храна през балкона. Когато си разхождате домашните кучета, моля не забравяйте да прибирате техните екскременти в специални торбички, а не да осяват навсякъде с тях. Във всяка една нормална държава има закони и глоби точно за екскрементите на домашните животни. Предварително благодаря за вниманието, както и минусите, както и обидите, които ще изсипе по мой адрес цивилозованото общество."

Нецивилизован мръсник, който сее зарази като грип, сексуални болести и други. Вероятно пуши и пие алкохол като пречи на останалите около него. Смърдящ, не къпещ се, злобеещ и вреден за обществото с вредната си агитация срещу животните с наклонности към убийство и вероятно може би един от тези, които разхвърлят отрова по детските площадки и паркове - следователно - да се затвори този тип, защото обществото няма нужда от повече жестокост и насочване към убийства.

Мого добра характеристика си напрви.

ние в България сме много назад от цивилизацията и за много други неща и то по-важни неща. Това ли е на-важният ни проблем? Винаги ме е учудвала тази ярост с която нападате кучетата и тези, които ги защитават. Може би защото усещате, че те имат нещо, повече, което вие нямате. Вие спокойно ще стоите и ще гледате как се дави куче или човек или друго живо същество, страхувайки се за собствения си живот. Да има проблем с бездомните кучета, но няма да го решите с хули към кучкарите и кучетата. Включете се по друг начин - по-конструктивен. Вземете вие куче, помогнете на приютите, съдействате за решаване на проблема. Кажете едно - "Браво на децата! Вие ми давате надежда!"

Тука става дума за децата и тяхната човешка реакция .......... дано да схващаш !?

Браво на момчетата, а това което е написал фотографа на снимката е най-голямата простотия която съм чел. Явно е малоумен щом така е поставял всички младежи под един знаменател.