Съдят собственик на куче, нахапало жестоко жена

59-годишен мъж ще бъде изправен пред съда заради агресивното си куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.

Обратно в новината

Коментари - Съдят собственик на куче, нахапало жестоко жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам куче, бивше бездомниче, обичам животните, обичам и в частност кучетата, но не разбирам манията напоследък да се развъждат много едри и силни кучета в градска среда или вързани на синджир! Това са животни, които не са създадени за този начин на живот, просто не им е това мястото. Взел си този в къщата САО, вързал го на синджира и си мисли, че всичко е ОК - ей го резултата. Освен това, като цяло не разбирам ролята на кучето на синджир, какво се очаква от него да опази, докато е вързано. Все едно да те пуснат да се биеш, вързан на синджир! То ако е за лаене и един пинчер ще ти свърши същата работа от в къщи. Само мъчат животните държейки ги цял живот на 2 м. въже, това е садистично. Ама ходи го обясни на тъпия селянин, според когото кучето е аларма и СОТ и самочувствие. Освен това селянина намерил пари за подобно куче, но не намерил пари, за да си оправи оградата, това е другото, което ме вбесява, връзвали си били кучето, за да не мине през оградата, а на въпроса защо не си оправите оградата, отговорът е, мрън, мрън, то нищо му няма на кучето, т.е. ... нямам думи.

Средноазиатската овчарка е работно куче. То е селектирано да пази стада с овце от вълци. Естествено това куче има нужда от това да наблюдава огромни площи ( поляни на които пасат овцете) и да ги пази. Що дири тоз милия неграмотник във "Възрастта на любовта" с такова куче, което явно не е "лъжица за неговата уста". Ама така ще е като всеки иска, иска, ама незнае като го получи какво да прави. Това куче не е за всеки. То изисква специализирано обучение, а не на село в двора на синджир. Още повече,че породата изобщо не е подходяща за градси условия. Ама то трябва да се чете, пък като няма кой ...ей така става.

Поради забраната да се носи оръжие в България , народа масово почва да отглежда агресивни породи кучета уж от любов към тези породи..... ..а всъщност се въоръжават против всичко, което ходи на два крака и не само на два ...с кучета

Пълно е с идиоти които разхождат опасни породи кучета. Такива трбява да плащат тройни данъци и глобите за тях ако животното е без каишка да са тройни. Не е все едно да разхождаш пинчерче или пуделче и САО... аман от комплексари с опасни кучета!

САО е много сериозо куче, ама много ..не е за всеки

Като ония с пуснатите питбули около блока дето трябвало да ги наглеждат ....деца.