Дете е в болница след атака от ротвайлер в София

7-годишно дете е в болница, след като е било нападнато от домашно куче снощи в столичния квартал „Гоце Делчев“.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отивате в аптека, искате от аптекаря отрова за плъхове, слагате я в пастет, носите я на куче. Внимавате да я изяде кучето за да не стане сакатлък и да се отрови някой невинен. Можете да го прилагате и на домашни кучета. Хората които наистина обичат кучета и се грижат добре за тях ги научават да не ядът от чужда ръка, така че не се опасявайте от грешки всяко куче което яде от подадената му храна е потенциално опасно и заслужава съдбата си.

На кучкарите "природозащитници" да им се даде възможност безплатно да работят в краварници, овчарници и свинарници и да отглеждат полезни животни. А Скитащите кучета и тези без намордник и пуснати по училищни дворове, паркове и улици да се острелват на място от специализирани звена. По време на социализма имаше специални звена към общините, които решаваха въпроса.

само хормоните не те правят мъж

Такова животно моментално под ножа!!! При бай Тошо, сговорна дружинка с ловни пушки ги отсрелваха на мига!

Къде става ужасната трагедия: 1) в БГ; 2) конкретно в двор на училище; 3) много често в паркове, градинки или на улица. ОТНОВО безаконие, безнаказаност и най-гнусна неправда. Звяр срещу дете - В ДВОРА НА БГ-УЧИЛИЩЕ. Гадна гнусотия. За песа - разстрел, а за терориста нахлул с него в двора строг затвор до 30 години.

съд по бързата процедура!

Женски питбул с малкото му ( на около 3 месеца) пред детската кухня без намордник, само майката на каишка, на другия край на каишката кокона. Та коконата говори умалително на "малкото" да не ляга на стъпалото на входа на детската кухня да не настине (случката е от късна есен2017). Входа на детската кухня е до входа на два педиатрични кабинета.

Опасните породи кучета да се забранят! Има ли държава?

Смърт за псето и затвор за стопанина! Бащата да го съди до дупка да плаща обещетения! Опасните породи кучета да се забранят. Завареното положение да бъдат задължително кастрирани и извеждани с намордник.

да се закопчае по един на кучето и собственика с ключ.Което не променя глобата и затвора.

СОбстерниците на такива кучета са същите безмилостни "животни". При нас в Овча купел ги разхождат по тротоара без намордник, без нашийник. И само да се опита човек да им каже да си държат кучетат - гледат го със стъклен поглед, все едно не е човек , а хлебарка и нито реагират да си държат кучето, нито го прибитат.

Ами какво да кажеш... най-важното е под снимката - "със специален режим на отглеждане в 6 държави". А в нашата е честа гледка подобно куче, което тежи около 50-60 кг. и нагоре в зряла възраст, да се "разхожда" от деца - тук нещата са обърнати, обикновено кучето тегли детето. Но иди му обяснявай на бай Ганя какви са отговорностите му като стопанин...

В моя район е една бабичка категория "хартиен лист". Песът е един грамаден, дето има вид като да ме гони по килограми, от тия, източноазиатските овчарки, кангал май им викаха. Ако реши да хукне, хич и няма да забележи, че уж е на повод. Намордник обаче йок.

"По закон собственикът МОЖЕ да бъде наказан с 3 години затвор". Не "може", той ТРЯБВА да лежи в затвора! Само така тези хора ще разберат, че ВСИЧКИ кучета с тегло над 10 килограма НЕ МОГАТ ДА ИЗЛИЗАТ НАВЪН БЕЗ НАМОРДНИК!!!

Кога най-после самоковската кранта ще създаде нормални условия за живот в София. Флегмата само мрънка: Много работим, много работим ... А резултати никакви. Уж щеше да премахне уличните кучета. Вместо това пусна по парковете и домашните помияри, да похапват с дечица.

Сега Ya-ворчо Гечe-Въ ще чака 2-3 дена да отмине бурята и ще се появи по някоя медия да обЕсни, че кученцето не е виновно и че не трябва да бъде убито. Искрено желая тоя кучезащитник да бъде нахапан яко!!! Омръзна ми от неговата наглост повече от 10 години : мисията му в живота е да брани кучетата в София и да цоца пари от Община, Държава, Еврофондове и квото добара, вкл. дарения от промити мозъци.

Сега адвокатите като почнааааат отиде две години и го прекратяват по давност, Това трябва да е по бързата процедура - ясно е на кого е кучето, ясно е какво е направило, съда трябва да се произнесе за едно заседание - в близките два три дни.

Тази новина е и за кмета и полицията в Русе. Колко пъти сме им сигнализирали, че в Парка на младежта масово разхождат големите породи кучета не само без намордници, а свободно пуснати / по скоро тичащи/. Огромни кучета тичат към теб и ти трябва да се надяваш да не те ухапят, защото собствениците им са изключително арогантни и безочливи хора. И на никой не му пука!!!!

Видът и максималният размер на наказанието се определя със закон, не от съдията. А пък минусчЕто ти го е сложил някой, който е чел малко повече.

Ами той точно това казва - да се приложизаконът, а не каквото е изгодно за съдията. в зависимост от подкупа. Ама идиоти като тебе как да го разберат.

В никоя цивилизована държава в света ку4етата имат пове4е права от хората. Из БГ бродят глутници бездомни ку4ета, а домашните се разхождат по паркове и градинки без каишки и намордници. Децата са нашето бъдеще, а не животните. Нека не забравяме това...

Tova ne e civilizovana durjava

хубаво, ама за буквата ч се натиска само един клавиш, както и за цифрата 4 - ама се вижда разликата между илитерата и грамотния....

Всякакви кучета трябва да бъдат забраненеи в България !

И к'во - кат назобя ако и стана нацепено кораво куче, забрана ли ще ми лепнеш?

Къде са сега защитниците на кучетата???кучешка държава!

Сега Яворчо Гечеф ще чака 2-3 дена да отмине бурята и ще се появи по някоя медия да обЕсни, че кученцето не е виновно и че не трябва да бъде убито. Искрено желая тоя кучезащитник да бъде нахапан яко!!! Омръзна ми от неговата наглост повече от 10 години : мисията му в живота е да брани кучетата в София и да цоца пари от Общината.

Всякакви изруди и комплексари се навъдиха в София всеки с куче и то агресивни породи и те така става. Ама да ди ходят на село с туя магарета. За града пинчер пекинез померан и пр. Това са селектирани градски породи. Ама простолюдие страшно има тука ейййй...

На село ще са още по-опасни

Големите кучета масово биват разхождани без намордници, въпреки че стопаните им са длъжни да им сложат и да ги държат на повод до 2 метра извън местата, специално оградени за кучета, но полицейските тюфлеци масово се правят, че не забелязват, въпреки че на ден подминават десетки такива случаи през топлите сезони, и се сещат да глобяват и задържат чак като безконтролните песове нахапят някого.

Събирам таксите във входа. Има три семейства, които съжителстват с куче.Е, няма такава миризма! Мирише в асансьора, входа и т.н. Самите те също миришат, всички са с занемарена лична хигиена,да не говорим за кучешките изпражнения до входната врата. Животът ни е превърнат от тази пасмина в ад.

Направете такса за кучета и правила. Какво пише във вътрешния правилник на входа ви? Като има провила ще следите за изпълнение....

Има породи кучета, които миришат. Факт! Но това в никакъв случай не се отнася за всички познати ни такива. За сведение, кучето ми мирише (думата може би трябва да бъде "ухае") много по-приятно от доста хора, които не отглеждат животни. Също факт!

Селска паплач е налазила София и разхожда какво ли не по улиците. Само бати Б. никога нищо не знае когато се отнася до приемането на небходимите закони.

Не селска, а селяндурска. Никой селянин (човек роден и живял първите 7г насело) няма да живее в един апартамент с куче. За животните си има отделни помещения - колибка, обор, кошара, кураник, кочина и т.н. Къщата е само и единствено за хората. Изключение прави котката, но само ако успее да влезе под кожата на стопанката.

Голямо пенене пада. Кой виновен, кой невинен важното е лумпените да се пенят. За тази цел дира услужливо е изобретил поредната история.

Скъпи Бойко ,защо не изпратиш твойте кметчета на специализация в сащ. Ще е много полезно-там улични кучета няма,а общините имат много добри финансови постъпления от глоби-като се почне от 50 до 3000 дол. за кученце без паспорт,без намордник,без ваксина,наакало се и т.н. не дай боже да гризне някой-веднага в съда и там вече зависи от адвоката може и милионче да стигне обезщетението. Общината също събира добри приходи и от глоби за паркиране.Но това е друга тема.

Виновен е бащата. Аз имах ротвайлер и знам, че никога не атакува без причина, той е перфектните пазач, синът ми беше малък и аз без страх ги оставях в къщи, когато детето се прибереш в от училище имаше прекрасна охрана. ВИНОВЕН Е РОДИТЕЛЯТ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАГЛИТЕ ХЛАОЕТА, ДРТО СКАЧАТ ВЪРХУ КУЧЕТО,аз съм преживял такива ситуации. Злобните отпуснати, дето пращят дивотии, да духат супата, да живее РОТВАЙЛЕР!!!!

Бих се съгласил, ако бащата беше завел детето нагости при кучето. Но това да пуснеш смъртоносен звяр в двора на училище, си е направо за кафеза!

виновни са такива помияри и комплексари като теб които отглеждат агресивни породи за да си избият комплексите. ако някой утре те очисти няма да е виновен стрелеца, просто си му попаднал на мушката

Да бе, редно е децата да се водят на каишка, а кучетата свободни. Ако случайно възрастен не успее да защити детето си - забрана да гледа деца. Близко сме до целта, засега е забранено деца да са без надзор, скоро може и на каишка... Те улиците, че и училищата, са за кучетата

Това са пълни глупости! Атакуват си и още как! Като се има пред вид, че не съм кучемразец и смея да твърдя, че се разбирам с повечето кучета. Мен също ме е атакувал точно ротвайлер без никаква причина на улицата и само благодарение на това, че не се изплаших и реагирах правилно, не съм имал последици. Но как очаквате да реагира малко дете!? И това в двора на училището!? Затвор и драстични глоби до дупка!!!! Крайно време е да се ограничават агресивни, опасни породи. Има толкова чудесни породи, като ретривери, басети, шпаньоли и много други.

социопат, ходи си на село.

Глупак.

коментиращите да преброят колко новини има през последните 24 часа за катастрофи и загинали човеци и тогава да си изказват мнението за жертви! Колко човеци убиха други човеци?

И?

излиза, че на човек му е позволено да убива друг човек, разбираемо е, защото липсват такива злостни коментари на такива новини.

Аре нема нужда ти и подобните ти селтаци да си развеждате ротвайлерите и питбуловете из училищни дворове без да им слагате намордник както изисква общинската наредба, а после да квичите да сме погледнели катастрофите. Малоумник.

Време е да се сложи карй на кучкарската психопатия. Да завреш животно в апартамент и да го извждаш за да гледаш с умиление какво излиза от под опашката му. Психопати - вън от София. А за случая - ще видим ли ефективна присъда? Друг път, ще видим хартия - преиска, проверка, а може и цяла докладна записка. Присъда - 50 лв. глоба след 5 отлагания на делото! Просто трябва забрана за гледане на домашни кучета с изключение на водачи.

време да се отнемат книжки за подобни по тежест провинения от страна на човека-шофьор. Стига!!! Шофирането на кола не е за всеки, вън от България!

Г-н Бастун, какво предлагате да се случи с кучетата след забраната?

Може ли такова безхаберие от политиците, наистина трябва да се приеме закон, с който да се забранят тези породи.

"Тези" породи? Мога да ти покажа разглезен кралски пудел, който е не по-малко опасен, просот защото малоумната му стопанка му позволява всичко. А 6г дете дори болонка ще го сдави.

Ами дай по-адекватно предложение вместо да ми "показваш" нещо. То заради ей такива дето много показват сме стигнали до това положение.

Господа УПРАВЛЯВАЩИ до кога кучетата в нашата страна ще са на почит и уважение пред децата ни.За този собственик непременно ЗАТВОР ПОНЕ 10 ГОДИНИ, защото ще продължават кучетата в България да ядат деца,старци и хора.Защо не се случи това на един държавник,че тогава ще се оправи може би разпрата с кучетата.

При т.нар. "нов световен ред" е така: кучетата са с предимство пред хората, "ромите" пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.

Кучето и колата са оръжие в ръцете на комплексарите и тъпите !!! Май за кучета и коли трябва да се преминава психотест и много строги наказания за неспазващите правилата !!! Но това е утопия в България...

"Гранитното паве е оръжие, в ръцете на пролетариата!" Веднага да се премахне паважът от София и да се замени с асфалт!!!

ДДРОнег

Всичко може да стане оръжие. особено във филмите за източни бойни изкуства (Джеки Чан) :):):) Но определено когато зачестяват случаите с дадени предмети, употребени като убийствени, следва да се предприемат мерки !!! В случая за да предпазим повече хора, трябва да се внимава кой взема книжка и кой има бойни кучета !!!

А ЗА ДЕЦА НЕ ЛИ?

Мен не веднъж са се опитвали да ме сръфат разни кучета, един път ходих на разходка извън града и там както си вървях ми излезе един питбул каишка и наморник и се засили към мен , както винаги по такива места си нося любимото мачете, е за кучето стана зле,ама глупака ще си вземе друго ..Кучелюбеца който го водеше гледаше като изтрещян. Такива неща стават за секунди и по добре да реагираш адекватно а не да те дават по новините като поредната жертва на агресивни кучета.

защо те напада? И човек, би те нападнал, като те види с това мачете. Ти си за съд, престъпник. Ще те дават по новините като престъпник, което е далеч по-зле за тебе.

Глупак. Няма шанс да мисля защо някакво миризливо серящо куче ме напада. Никой няма право да ме напада, още повече да се съобразявам, че някой води куче и че то можело да ме нападне.

Хубава история. А като се събуди, какво закусва?

Най-вероятно бизонско филе

По закон!!! Ама дали ще е така? Ненужно ни информирате "по закон". По закона на джунглата. Никъде не се прилага "по закон". Остава безнаказно.

I_Loyola

е добре, че данъкоплатеца не се е защитавал, че щеше да го одрусат да лежи 2 години ефективно.

Защо изрода си е разхождал мастията в училищния двор? В Южния парк има специално място, оградено за целта.

Не станаха ли много тия истории с опасните породи? ДОКОГА БЪЛГАРСКИ ИДИОТИ- ПОЛИТИЦИ, ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ И ЩЕ ОТКАЗВАТЕ ДА РЕШИТЕ ПРОБЛЕМА ПО ЗАКОНОДАТЕЛЕН НАЧИН? КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗА ДА СИ РАЗМЪРДАТЕ ЗАДНИЦИТЕ? Аз ако съм на мястото на бащата, ако се случи нещо с детето,грабвам пистолета и раздавам правосъдие! Да чакаш български съд да направи нещо, си е загуба на време. Преди много години в българските паркове спокойно можеше да си пуснеш децата да играят. Сега не е така. Ако го направиш, 100% е сигурно, че детето ще получи порция кърлежи. Парковете и градините гъмжат от кърлежи!! Защо така ли? Ами защото дойде "демокрацията" и кучетата се населиха в парковете и градините!Скапана държава сме, щом не можем да решим един прост проблем! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ. ОПАСНА ПОРОДА В ДВОР НА УЧИЛИЩЕ! ТОВА САМО МУТРИ МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ! МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА!

Лошото е в нашта скапана държава, че ще окошарят бащата. И пак няма да има правосъдие.

В нашия малък град Гълъбово ,2-е момичета на по 40 кг. Постоянно разхождат 2-а питбула на каишка ,но без намордник и не дай се боже се спуснат срещу човек не могат ги удържа а и още като разберат ,че може да паднат и да бъдат влачени сами ще ги пуснат за да не се изцапат и полицията нищо не прави а всеки ден ги вижда из центъра.

Питбулът е от най-милите и любвеобилни към хората породи. Стига да е възпитан от малък както трябва. Ако стопанинът е идиот и комплексар... оле-мале!

kavaler2001

Дано не срещне теб или детето ти ,когато му скимне да е злобен.

Кучешка държава,начело с кучкар номер едно в света! Кучешки закони,а хората кучетата да ги ядът! Е затова не ни искат в Европа,защото в Европа тези породи кучета-убийци са забранени и по улиците няма помияри,а тука има. така ,че сърдете се на чичко шорош и не плачете по форумите

За да няма кучета по улиците, трябва да не е разрешено развъждането на който и както му скимне, и всяко куче да е с чип, за да се знае кой е собственика и да не може да се изхвърля за по- лесно на улицата, и после в графа бездомно. Все отнякъде е дошло, нали? Я, от някой, който е решил да заплоди кучето си и да спечели лесни пари, я от някой, който е купил куче, за да задоволи каприза на детето си, а после , разбрали, че това не е играчка и иска грижи, хоп- на улицата. Бездомно. Или пък се отървава от нежеланите бебета на домашния си любимец, като ги хвърля по казани, дерета, улици. Където свари. И да не се крадат едни държавни пари, дето все не стигат да се направи единен регистър. Ама то за хората толкова години не направиха такъв регистър, та за кучетата ли?

Ако кучето е здраво не виждам проблем и особено пък тези които казват да се убива.

За песа инжекция, за разхождащия затвор. Казах!

Нападнало веднъж е гаранция , че ще го повтори...за тази ''кучинка;; трябва да се вземат спешни мерки... Жалко за детето...дано се оправи физически, защото психически ще е доста трудно!

Държавата трябва да забрани 4-5 породи, които са традиционно агресивни и извършват 90% от нападениято. След като не може до се разчита на културата на собствениците.

kirchevo

ПОМИЯРИТЕ разхождат помияри.Комплексари и мъчители на животни.Нема две стотинки в джЕба ама куче разхожда.Сврял се в избушената панелка(и аз живея в такава)ама кучето и то там.Мъчат животните иначе се правят на милосърни.Лицемри такива.Булгаристанска работа.

Виждал съм не само кучета, а и свободноразхождащи се роми. По мое време не беше така...

Аз "свободноразхождащи се" не съм виждал, виждал съм привилегировани роми.

много свободно разхождащи се убийци - човеци. Шофьори, такива с ножове и пушки, всякакви, включително и онзи - собствникът на конете.

Парадокс - стопани на принципно кротки породи - редривъри, лабрадори и подобни, ги разхождат с каишки на къс повод, понякога и с намордници, а тези с агресивните породи ги пускат даже да тичкат по поляните в квартала! Кога ли ще стане белята и на нашата улица?!?