Коментари - Питбул нахапа 4-годишно дете и баба му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много обичам кучета, страхотни животни са, но е безспорен факт, че някой породи са агресивни и според мен трябва да са забранени за отглеждане. Чисто и просто някой кучета са опасни за човека и това се потвърждава от статистиката, стотици нахапани и десетки убити деца. Не виждам нищо по-логично от пълната им забрана, дано някога се случи и в Бг.

Интересно , този път циганите не са виновни, предния питбул беше цигански и всички врещяха, колко лошо е видяло това питбулче и се радваха, че изяло циганче. Ами сега?

ДОКОГА? 28 години стигат-Времето е наше!

Да ги забранят бе Говеда

Кучешка държава,начело с кучкар номер едно в света! Кучешки закони,а хората кучетата да ги ядът! Е затова не ни искат в Европа,защото в Европа тези породи кучета-убийци са забранени и по улиците няма помияри,а тука има. така ,че сърдете се на чичко шорош и не плачете по форумите!

не само възпитани, а и нахранени. гладна мечка хоро играе ли. не играе. същото е с човека. оставиш ли го гладен и знаете какво се случва. така е не само с кучетата, а и с животинчетата. хранете ги, не ги оставяйте гладни или у дома си без да ги пускате. кучета, телета, кокошки искат навън, на въздух и силна храна И ако нямаш възможност откажи се, докато е време.

като ще ставаме хамериканци да ставаме - при ухапване, САМО УХАПВАНЕ ( ако е осакатен или смърт тарифите са други), повтарям САМО УХАПВАНЕ собственика на кучето плаща ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ХИЛЯДИ ДОЛАРА, при това много бързо... препоръки за здравината на синджира не се правят.

Тази новина все едно се повтаря през 2 седмици! Забрана за шибаните кучета в населените места. Който иска да гледа животно - да ходи в гората!!

В гората също е опасно, там ходят туристи.

Мен ако питаш 90% от така наречените човеци, начело с дебили като теб сте за гората. Какво ти дава право да се смяташ богоизбран сред живите същества. Лайнар!

Уви, кучетата са като спортистите. Всяко си има вроден характер и модел на поведение. Също като спортистите, едни са бегачи и нормално не проявяват интерес към битки, други, обратно, играта им от малки е да се борят и тичането не им е интересно, трети са просто зяпачи - подскачат наоколо и само джафкат. Това, което 90% от стопаните на кучета (те не случайно се наричат "собственици") не разбират е, че кучето не е предмет отглеждането му е практически толкова сложно колкото отглеждането на дете. На "Мотописта" в София израснаха пред очите ми два питбула. Много мили кутрета, в никакъв случай агресивни, но стопаните и на двамата не умееха да ги владеят. Слад като стигнаха около две годишна възраст, се видя, че игрите им (те не се бият, а играят) могат да бъдат опасни за кучета от други породи и започнаха да ги разхождат само на къс повод и да ги пускат да играят само двете, когато поне на 100 метра наоколо няма друго куче. Явно за някои породи трябва да се въведе задължително обучение (както при оръжието) и периодична проверка за владеене и начин на отглеждане на животното. Аз лично бих стигнал до забрана, която ще ограничи броя на такива кучета само до стопани, които наистина могат да се грижат за тях и за безопасността на другите кучета и хората.

Процентът на нахапаните от кучета ми се струва е доста по-голям от жените, пострадали от насилие. Но държавата не се занимава с този проблем, а ни пробутва Истанбулска конвенция.

кучета убиват 1-2 човека на година. и то не всяка. сериозни травми - под 100 годишно. всеки ден у нас умират поне по 2-3 от катастрофи. поне 2-3 ма се самоубиват.голяма част от самоубийците са с разбити от жени сърца... но за тях не се говори. тях не ги защитават ни конвенции, но кучките съсипали мъжете се сещат за тях. само родителите кълнат тихо на гробищата

Хайде бе хора променете закона и забранете отглеждането на няколко порода чудовища, колко хора трябва да бъдат убити и осакатени колко живота трябва да бъдат съсипани само защото някой комплексар иска да има чудовище на каишка без наморник.

Ще го направят, ако бъде нахапано дете или внуче на някой от правителството, депутатите.............

твърдо за, НО след като бъдат въведени тия мерки спрямо зеленокожите у нас. докато нямаш гаранции, че няма да ти теглят ножа заради стотинките в джоба- до тогава тия кучета ще пазят. или разрешете личното оръжие. това ще реши и единия и другия проблем. не те кефи кучето - куршум. не те кефи зеленото - куршум. не кефиш комшията - той ти тегли куршума и така.

Синджира е виновен че се е скъсал Затвор за тъпия кучкар - опит за убийство по непредпазливост и унищожаване на кучето при подобен инцидент. Така е закона в САЩ, независимо какво ви говорят джендърите-Соросоиди!

Какво миловидно кученцето на снимката, пък какви лоши неща прави.Не е за вярване.

тая им е унифицирана снимка. мелез с черти от питбул.

Не знам дали е истина или сарказъм, но ако обичаш кучетата, практически всички са мили създания. Има много малко изключения (може би 1/1000), които по ред причини са станали наистина зли. За съжаление кучето е животно, което огромната част от хората не разбират (не са длъжни) и то може да нападне по много причини, като практически всички те биха могли да бъдат избегнати чрез правилно поведение на човека - стопанин или чужд. Затова към едрите и енергични породи трябва да се проявява по-голямо внимание при обучението и отглеждането, за да са гарантирано безопасни. Иначе, дори грозноватите и страшни бултериери (дето приличат на прасета) могат да бъдат по-големи лигльовци и от най-добрия пудел.

По тошово време за такова съобщение в борбата срещу престъпността, щяха да уволнят сички заптиета участвали в писането.Кражбите, грабежи и убийствата, бабите ли да ги разкриват?

една реална анкета кои хора в България притежават питбули като домапни любимци, проблема ще стане напълно ясен!Това са предимно борчета, мутрички, обикновени хулиганчета, набедени бизнесдами и подобна агресивна паплач! Кучетата наподобяват манталитета на стопаните си!

Европейска България! Свинщина! И продължаваме да я търпим. Обясняват ми, че не е до породата, а до стопанина. Тъй ли? Веднага питам: Защо в Германия е забранено да отглеждаш питбул, ротвайлер и немска овчарка в градски условия? Защо разрешават само на село и то, ако имаш затворен двор? Защо е так? Какво трябва да се случи, за да се приеме същият закон и у нас? Българските градове са пълни с посочените породи и е въпрос на време да се случи трагедия. Впрочем, тя вече се случи! И какво от това? Казаха, че детето било виновно! Безобразие!

Разликата е, че там са хора, а ние сме човекоподобни

Това да се случи,половината нпо кучкари ще умрат от глад ,защото няма кой да ги финансира от педалска Холандия!

В Холандия има строги правила. Тука дори природозащитниците са сбъркани. Вместо да се борят за бездомни животни, за малтретирани коне от тъмнозелени, те защитават агресивни и опасни породи.

защо не е застрелян здвера????

щот дебилите и идиотите са много над 80%

ми щото със сигурност неадекватната реакция на бабичката е причината за инцидента. хлапето вероятно е тръгнало да гали кучето и бабата се е разкрещяла...

може да опита сам за се захапе неагресивно отзад! Нямало агресивни породи кучета?!Ами тогава защо непрекъснато човекът е смесвал различни породи, за да получи една или друга "селектирана порода" ако не му трябва такава?

Поредното зле отглеждано куче. .. на което му е замирисало на баба и внуче... Понеже държавата от последния инцидент взе мерки и кучетата питбули бяха с определен режим на отглеждане. Понеже на тази държава трябва да умре дете на големец , за да има реакция, понеже собствениците на кучета освен позата на герои са напълно безотговорни хора! И само вижте- кучето се изтръгнало от веригата! Значи държат го на верига и то като се измъкне и трепе каквото му дойде. Не намираме ли някаква прилика с другото , държано на верига, гладно и измъчвано питбулче? Нещо ми се струва, че собствениците на тези кучета са с обща черта безотговорни позьори.

Сега си осиновете и това псе. Та да ви хрусне.

То веке човек да не смее да са яви из мегданот. Не знаеш от къде тигър, от къде озверела уфцъ ели па друг кръвожаден вид ке те нападне. Требе у джеба си да имаш барем 2-3 пържоли ала цв.Цв. да ся фърлят на добитъка и веднага да се покатериш на близкото дърво/стълб/гръмоотвод/заводски комин. Сал така има некви изгледе да оцелееш у ШИБАНАТА НИ МИЛА РОДИНА

Това новина ли е? Горкото кученце!

Е, няма бе, няма опасни породи кучета, само дето питбул нахапа, питбул прегриза, питбул уби ... и така - повтаряйте питбула не е опасен, докато си повярвате!

това е заради журналистите. някак си не е интересно да пишат 300 пинчера ухапаха хора през миналата седмица. друго си е да кажеш ПИТБУЛ.

Забраните няма да сработят. Проблемът с този тип кучета, като слагам тук и немски овчарки, ротвайлери, добермани и т.н т.н, е че те са способни, разбирай имат физическа специфика да убият човек, да не говорим за дете. За тази цел е необходимо да има минимални изисквания към собствениците им. 1. Неосъждани пълнолетни хора; 2. Психически здрави; 3. Определено ниво на доходи. Забрана за разхождане на подобни породи от непълнолетни лица дори и на повод. Това е като при оръжията. Лицензиите са различни за газово, ловно, бойно, камо ли пък за автоматично оръжие. Е ако кокера е газов пистолет, то ротвайлера и пит була са автоматични оръжия. Няма никакво значение дали са добри или агресивни като поведение, те просто разполагат с физическа сила да убият човек. Може ли да сравняваш захапка и агресия на ротвайлер с тази на кокер!!!!!! Един захапал питбул мога ли с ритник да го разколебая да довърши започнатото? Смешно е това. В някои държави собствениците на такива породи всяка година минават на проверки касаещи доколко имат контрол върху своето куче!

Ето ти по-бързо решение: 1. Забрана на изброените породи за отглеждане като домашно куче. 2. Разрешава се за защита на държавни/частни обекти със специално разрешително

В Англия това куче щеше да бъде евтаназирано !! За да разберете какви примитиви сте !!

Не са кучетата проблема, простите хора са. Следиш ли колко народ умря последните няколко месеца заради малки разпасани келеши ножарчета, заради катастрофи предизвикани от слабоумници седнали зад волана пияни, заради не прилагане на закони от малоумни институции и мн. др. Хорската простотия е за евтаназия гуСин едикойси.

Съд и здрави финансови обезщетения, само това може да вразуми неблагонадеждните стопани!Няма нужда от друга присъда, какво ако и лепнат нещо условно на стопанката?Нека да изплати поне десетина хиляди на потърпевшите, та ще се замисли, иска ли да има в двора си животно, което не успява да контролира.Иначе, не е до порода.Йоркито, което имаме у дома и е една мръвка на игра и от радост си хапе така, че в никакъв случай не мога да му се доверя да се радва на деца, докато в пъти по-едрото ни куче на село за над 10 годишният си живот никого не е ухапало, макар да е пазач на имота.

АКО ИСКАМЕ ДА ИМА РЕЗУЛТАТ: 1.КАСТРАЦИЯ,ЧИП,РЕГИСТРАЦИЯ В НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТЪР ЗА ВСИЧКИ ДОМАШНИ,ДВОРНИ,ОВЧАРСКИ,СЕЛСКИ,ЛОВДЖИИСКИ И ДР. 2.СТОПАНИТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТ ЕЛЕКТРОННА КАРТА.ПРИ ПРОВЕРКА С ЧЕТЕЦ ДА СЕ ВИЖДА ДАЛИ СЪОТВЕТСВА НА ЧИПА НА КУЧЕТО И ДАЛИ Е ПЛАТЕН ГОДИШНИЯ ДАНЪК. 3.КОЙТО НЕ ИСКА ДА КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ГОДИШЕН ДАНЪК-1000ЛВ. 4.КОЙТО КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ОСВОБОДЕН ОТ ГОДИШЕН ДАНЪК. 5.ИЗЛЕЗЛО КУЧЕ ОТ ДВОРА-ГЛОБА-1000ЛВ. 6.СТОПАНИН НЕ СИ ВОДИ КУЧЕТО НА ПОВОД-ГЛОБА-1000ЛВ. 7.СТОПАНИН ДОПУСКА НАПАДЕНИЕ ВЪРХУ ЧОВЕК И КУЧЕ-ГЛОБА-1000ЛВ. 8.СТОПАНИН ИЗХВЪРЛИ КУЧЕТО СИ-ГЛОБА-1000ЛВ. 9.СТОПАНИН КОЙТО НЕ ПОЧИСТВА ИЗПРАЖНЕНИЯТА НА КУЧЕТО СИ- ГЛОБА-500ЛВ. 10.ЕТО ПАРИ ЗА ЗООПОЛИЦИЯ,КАСТРАЦИЯ НА УЛИЧНИ КУЧЕТА И ОТВАРЯНЕ НА НОВИ ПРИЮТИ. 11.ЗАБРАНА ПРОДАЖБА НА ЖИВОТНИ В ЗООМАГАЗИНИТЕ. 12.ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ РАЗВЪДНИЦИ ЗА КУЧЕТА И ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КОИ ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ. 13.ПРОВЕРКА И РЕГЛАМЕНТ БРОЯ КУЧЕТА НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ,СКЛАДОВЕ,ПАРКИНГИ,КЪДЕТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ. 14.ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ИЗСИПВАТ ОТ БУСОВЕ КУЧЕТА В СОФИЯ. 15.ОРГАНИЗАЦИЙТЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ЗА КОЕТО СЕ АФИШИРАТ.НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА КОНЕТЕ С КАРУЦИТЕ.ТОВА СА ВПРЕГНАТИ СКЕЛЕТИ.ЦИРКУЛИРАТ В ЦЯЛА СОФИЯ.

Дайте медал на кучето и бисквитка!!! В Беге пумиярите убийци са на почит за разлика от хората! Като оня питбул дето изяде малко детенце!!!!

Докога , законодателят избран от народа ще си затваря очите ??? Доказано агресивни породи трябва да бъдат забранени и при залавяне евтаназирани , а собствениците им глобявани с суми от 10 000 лв нагоре и затвор ! Живота на децата трябва да бъде опазен ?

Законите са само на хартия и няма прилагане. Миналата седмица един ротвайлер спокойно се движеше без каишка и намордник сред пешеходците по бул"Дондуков", даже се изходи обилно по средата на тротоара. Собственика се оказа на 10-15м по напред и невъзмутимо си вървеше без да се интересува къде се намира в момента любимеца му.....Има много нагли стопани и докато няма реални наказания нищо няма да се промени.

Може и да е затвор, ако пораженията от ухапването са тежки. По разните дискавъри ченъл канали е пълно с подобни предавания - идва зоополицай или инспектор, и ти прибират пекинеза, защото комшиите не могат да спят от лаенето му. Ако си го искаш обратно - плащай курс за обучение на пекинез да не лае. Ако не може да се научи да не лае, прибират го в приют и след седмица - евтаназия. Така е в развитите държави, за които скачахте по площадите преди 20 години. Между другото - собствениците на кучета пазачи, пастири, ловни кучета и т.н. се водят на отделен отчет и минават специално обучение.

първо приложи тия мерки на едни богопомазани зеленокожи твари. предпочитам кое да е куче около мен от колкото катун зелени. с кучето поне може да се разбереш и дори да станете приятели...

сигурно ще го водят на психолог, щото знайш ли колко е жилаво "бабешкото"!

Питбулът, глупендери, е спокойно куче по природа. То е много по-мило от други видове, като Джак Ръсел например, който по нрав е по-агресивен. Всичко е до възпитанието на тези кучета. Защо в една Великобратанияя, която е пълна с т.нар. "опасни породи" няма толкова много инциденти?! Защото кучетата биват възпитавани да бъдат спокойни, и най-важното - не биват тероризирани от собствениците си.

Виж сега, това, което пишеш е доняякъде истина, НО: Проблемът с този тип кучета, като слагам тук и немски овчарки, ротвайлери, добермани и т.н т.н, е че те са способни, разбирай имат физическа специфика да убият човек, да не говорим за дете. За тази цел е необходимо да има минимални изисквания към собствениците им. 1. Неосъждани пълнолетни хора; 2. Психически здрави; 3. Определено ниво на доходи. Забрана за разхождане на подобни породи от непълнолетни лица дори и на повод. Това е като при оръжията. Лицензиите са различни за газово, ловно, бойно, камо ли пък за автоматично оръжие. Е ако кокера е газов пистолет, то ротвайлера и пит була са автоматични оръжия. Няма никакво значение дали са добри или агресивни като поведение, те просто разполагат с физическа сила да убият човек. Може ли да сравняваш захапка и агресия на ротвайлер с тази на кокер!!!!!! Един захапал питбул мога ли с ритник да го разколебая да довърши започнатото? Смешно е това. В някои държави собствениците на такива породи всяка година минават на проверки касаещи доколко имат контрол върху своето куче!

какво се разбира под спокойно за порода куче ,отглеждана за бойно? Че съвсем спокойно ще ти прегризе гърлото вместо да прави големи драми и проблеми от това?...

Абе, глупендер, ти как не разбра че хората ти говорят за ПОТЕНЦИАЛА да нанася травми на тая порода.Тия кучета имат захапка на крокодил, никакво възпитание не може да промени тоя факт.Това е ПОТЕНЦИАЛНА опасност.Какъвто и изрод да възпитава една болонка тя няма да може да убие човек.Затова болонката е БЕЗОПАСНА порода.Питбула и на игра да те ухапе пак може да те осакати. Хората на запад са го осъзнали отдавна това нещо и си контролират тия кучета и собствениците им. Какво толкова му е трудното за разбиране на това не знам!Айде напънете си малко кучкарските мозъци най накрая.

Явно с "кучкари" и пушачи няма смисъл да се спори. Никога не приемат чуждо мнение.

Абе не намесвай пушачи в случая. Да не почнат и те да хапят на месо. Че са доста дискриминирани.

Циганите комшии. Не стига, че кучето им уби дете, сега за малко да убие и баба и внуче чак в Дупница. Това е не питбул, а баскервилското куче.

Да се унищожат всички опасни пориди кучета . А Собствениците на такива кучета при инцидент в затвора и глоба от 50 000 лева ( петдесет хиляди лева ) ако няма в затвора , ще отработва . За изроди кучкари това е мярката , има и друга мярка и за кучетата и за собсвенниците ...... предполагам се досещате.

"На ранените е оказана медицинска помощ, те са със средна телесна повреда, без опасност за живота." Това, че детето ще му остане цял живот огромна психическа трамва, изобщо не се брой. То и родителите му, да му мислят. Питбули се отглеждат от агресивни хора и те (кучетата) стават като тези хора. Това е истината. И трябва най-после 240те ни хрантутници да направят адекватен закон за домашните "любимци" и хората които ги отглеждат.

С удоволствие ще поднеса за всички опасни породи НАПАЛМ а за собствениците тояга номер 5 !!!!

Нахапе ли ме помияр /да не говорим за това пък пострадал да е някой от близките ми/, собственикът на псето се транспонира под земята да гледа как расте тревичката отдолу. Просто и сигурно като "Макаров".

Колко си "категорично храбър". Тц, тц, тц! Ама нали-рекъл циганина- сега се обещава, а после се дава, та и ти!

Живея в селски район в подножието на Балкана- ако искаш, пробвай се, джендърче. Нищо против кучетата нямам, хапали са ме и мои, и чужди. Човешки помияр с комплекси да разхожда физически едра порода, гледана в апартамент и недобре дресирана, не приемам. Забележи- нищо лошо за кучето не казах.

Кучето от предния инцидент било дадено на "отговорно пазене". ЗАЩО? Една инжекция и на екарисажа. Не е виновно, но по-добре без него.

Инцидентите с питбули като че ли са най-чести. Ще допълня ПТП-тта с БМВ-та втора ръка също са най-чести! В цялата работа нито кучетата са виновни, нито машините в единия случай за бой е стопанина на животното, в другия вината обикновено е на задволанното устройство или казано накратко - на нашенската мутренска простотия, пардон - ценности

Кучкари долни.

По закон кучетата трябва да се водят с наморници,но никой не спазва закона,както и никой не проверява!!!! В София масово никой не спазва закона,ама никой,но досега не е имало и нито една проверка!!!!

Детето не е важно ! Важно е да обгрижим кучето - да е нахранено и осиновено !..

Обичам животните но ненавиждам сектите на кучкарите и псевдоеколозите. Първите се убедих, че в голямата си част са ментално и емоционално непълноценни, а вторите - за един грант $$$ и майките си ще вкарат в клетка с куче убиец. Реални мерки, които властите НЕ желаят да приемат: 1. 100 % от кучетата да са с чип с инфо за собственик и адрес на отглеждане. Което куче няма чип - евтаназия на същия ден. 2. Ако куче прояви агресия към човек - евтаназия на същия ден и огромна глоба към собственика за липса на грижи. Така е в Германия, Англия и повечето щати в САЩ (към кучкарите, които ще ми сложат минуси).

Стига с тия "опасни" породи, бе хора! Доказано, ДОКАЗАНО най-много нахапани има от малките породи - болонки, кокери.. Също така ДОКАЗАНО питбулите са сред най-любвеобилните породи кучета, именно поради това се използват за терапевтични кучета И при деца! Как пък не разбраха малките ви мозъци, че кучето е такова, каквото го направи човекът и проблемът не е в кучето, а изродът, който го бие, млати, агресира и малтретира. Всяко същество, понасящо агресия, разивва такава. Айде най-накрая да насочима цялата тая злоба към изродските стопани, а не към животните. Животните са следствието, те нямат избор. Човекът има.

А доказано е,че ако те ухапе булонка или пикинез и не е заразен с бяс няма как да умреш. Доказано е ,че ако ти се нахвърли овчарка,доберман,ротвейлер,пибул може спокойно да гушнеш букета. Доказано е,че кучето трябва да е ваксинирано, да се води на повод, горните породи с намордник, да събираш акото му, да плащаш данък всяка година, да обичаш кучето си !

Крайно време е да се отделят пари за обучение на баби с внуци - оцеляване при градски и селски условия.

На бабите да се зачисли по един Калашник, а на децата по един Глок. Иии, задължително да носят бронирани жилетки, поне!

Крайно време е да се забрани тази порода в България ! От Америка нищо добро не влезе у нас ! Влязоха само емисари , които разбиха държавата , икономиката , здравеопазването и образованието ни ! Опитаха се да унищожат традициите и фолклора ни , но както е казал Иван Вазов - "Не се гаси туй що не гасне " !

Какво не гасне, бе глупак. Какво образование? Защо не си гледаш кравите, а се занимаваш с глупости, бе бетонна главо. Или ти си от рубладжиите, които искат да изучаваме история на КПСС. Нещасници, азиатска сволоч....

Глупак е на майка ти синът и ! Виж се колко си жалък ! Ако има конкурс за простаци , ти ще спечелиш второ място , само защото си много тъп и няма кой да те класира на първо !

Който има питбул, едва ли го възпитава да се умилква на всеки. Това са кучета пазачи, а не играчки за деца, като йоркито или чихуахуа. Така, че да не ми обясняват разни разбирачи, как зависело от възпитанието на кучето.