Куба е готова да продължи диалога, въпреки политика на Тръмп

Кубинското правителство осъди новите мерки на американския президент Доналд Тръмп за затягане на политиката на САЩ към карибския остров.

Обратно в новината

Коментари - Куба е готова да продължи диалога, въпреки политика на Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги когато червените мърши са идвали на власт като са лъгали народа са довеждали Народа до национална катастрофа. Примери за това много: Венецуела, Куба, Сев. Корея, бедните изтормозени ватенки

единодушно на референдум за присъединяване към ЩАТИТЕ като 51-ви Американски Щат. Ако направят такова гласуване в Куба и кубинският народ има право на свободно волеизявление, резултатът ще е същия !!!

има работа и просперитет.За това Пуерто Рико се присъединява към САЩ.Трябва да са луди да направят противното, Куба е показателен пример.И каква революция има в нея?Революция на мизерията,общо взето,пълна безмислица.

Бо Бо

Президент шоумен!

е, ние българите като сме до русия да не би сме цъфнали и вързали от благоденствие?единствено неограниченият достъп до стоки от германия,напускащите и работещите в по развитите икономики на европа,еврофондовете,валутният борд към еврото ни крепи да не потънем като държава,а не българските политици!ако еврото един ден се срине и българия ще се срине като спукан балон!

оранжевият клоун докъде го докара - от Куба ще печели. Тоя съвсем стана за смях. С Мексико и Канада искал да преразглежда споразуменията - не били честни - Америка губела. Китай не бил честен, Германия била лоша - САЩ губели. Сега се оказва, че според него и Куба била излъгала САЩ да сключи споразумение, които и дава икономически предимства. Тотално изкукала перука.

куба и конкистадорите ще завладеят някога цяла америка .. тръмповата стена край мексико няма да ги спре

Куба е символ зца всички страни от Латинска Америка. Това е препъникамъка на САЩ. Държавата на мафията-САЩ квичи от ярост. Заливът на прасетата още ехти от това Коледно квичене...

Кубинците си живеят МНООООГО добре. Не слушайте соросоидните квичалки, че имало гладни там. Гладни има във Флорида, няколко десетки километра по- на север от Куба и е пълн с бездомници в Маями. Бягали кубинците? Колкото бягат англичаните в България. За 2016-та - 7000 парчета. Обаче соросоидните квичалки използват това за пропаганда, а за англичаните мълчат кат бити пеерази.

Верно си уникално тъп. Бил ли си някога в Куба а видиш как живеят ?? Аз съм ходил 3 пъти и да ти кажа че няма по мизерен народ от тях в двете америки. Хубава природа и хората са добри, но бедни. А ти селтако, който никога не е излизал т село си тръгнал да разсъждаваш с твоята овча кратуна !!!

Колко да са бедни бе смешник?? Като има СНИМКИ из интернет и ВЕ ВИЖДА ИСТИНАТА??? Че да не би ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ бездомници във Флорида да имат банкови сметки и имоти там, що се правиш на олигофрен бе?? Толкова ли ти разпраха гъ3а по времето на комунизма??

Куба е олицетворение на комунистическата тъпотия и некадърност. Върнаха тази страна векове назад.

Куба беше островът на Американската мафия. Жените проститутки, а мъжете келнери и измекяри. От тези хора Кастро направи войници, спортисти със световни отличия,инжинери, най-добри лекари и огромни патриоти. CHE SIQ YANKI NO !

Вива Куба!

Одобрявам решението на Тръмп. Карибската изтривалка на Раша трябва да си плати за предателството и кражбите които на направила, както и за милионите избити от комунестическия режим. Никаква милост към руските сателите !!!

Luna0102

Тръмп не е виновен, виновни са тези, които не са го прибрали в психиатрията.

Гуантанамо е най -големия зандан в света, където без съд и присъда ,чрез мъчения изтръгват признания. Правят и опити. Та това е великата и демократична Америка, изклала и обрала коренния народ, който е бил в каменната ера . Тръмп вие на умряло защото Руската база в Куба е възстановена и е оборудвана с Искендер и пр. на 80 км. от световните агресори

Tръмпанар! B този случай президентът действа като истински тръмпанар; Kуба трябва да се остави на течението - лека, полека, нещата ще си дойдат на мястото. Pаул просто изчаква да се мине известно време от смъртта на брат му. Hо тръмпанраската реторика биха го втърдили по отношение на реформи.

Това "лека, полека" ще продължи докато половината от населението измре от глад и мизерия. Трябва ли САЩ да поддържат с изкуствено дишане този дивашки режим?

Ти като си австралопитек що не те пускат краварите до УСА ами се редиш да чакаш за виза която не ти дават .

Кастропитеците продължават да си бълнуват за неква "революция", пък искат и диалог???? Диалог с комунисти е губене на време и мазохизъм.

за куба са не се тревожим!тя е в близост до сащ-световна икономика номер едно и всепризната от по цивилизованите,културни и проспериращи народи и икономики! да погледнем нас си-българите-руския троянски кон на русия в нато и европа и жертва на комунистическата мафия от времена та на бкп и дс -филиал на кгб!

Онзи ден съвсем случайно гледах един филм за път(магистрала) 50. Хубав филм. Там един достопочтен американец каза, че харесва много повече онази Америка, в която е израснал, а не днешната. А навсякъде гледки с градове, които са само за хора неподатливи на тежки депресии.

Явно си гледал лъжите на антиамериканците Майкъл Мур и Оливър Стоун, по-добре подбирай и преценявай какво да гледаш.

Америка живее в славното си минало на завоеватели, холивудски измислици и масови изтребили на местното население, които те така и не разбраха, за което ги нарекоха "диваци".

" България ще достигне нивото на слабата комунистическа 1989 г. едва след 50-70 години.." Това знае Куба и най-малкото ще бъде роб на Щатите. А Тръмп скочи след ксато разбра, че Искендер са вече в Куба.ха ха ха

Ти си голям лъжец, бе! Всички помним мизерията през 1989-та, и никоя западна медия не би публикувала такава гнусотия.

Гуантанамо е най -големия зандан в света, където без съд и присъда ,чрез мъчения изтръгват признания. Правят и опити. Та това е великата и демократична Америка, изклала и обрала коренния народ, който е бил в каменната ера

В "най-големия затвор" (открит през 2002г.) са били задържани 779 талибани и терористи от 50 национаналности, включително петима атентатори от 11.09.2001г; междувременно са били освобождавани или депортирани, до 2011г. са останали 200, а през 2013 - 47. Това ли е най-големият затвор в света? Справка: "Архипелаг Гулаг", А. Солженицин, Нобелова награда 1870г., затворите на Сталин 1924 -1954. и т.н. За сравнение между "мъченията" и дума не може да става. Единствената прилика е, че са били задържани без присъда.

Нищо лично, но и американците случиха на шоумен - хахахахах

Най великата държава .А управлението и ще се очертае с времето, което отминава.

и кво ся?? куба ще спасява тръпа от импийчмънт?? то верно че в републиканската партия има огромно кубинско лоби а те мразят комунизма много и рубио и круз са кубинци с кубински корени а бяха кандидати за президент ама според мен е по-добре да дадат на кубинците някакви доходи да видят хубавото тогава може да се разбунтуват щото те там са второ поколение в мизерия имат дажби на храна и цигари мизерия

Мизерия има само в душите ви, "демократизатори". За вас, чуждият живот не струва и погледа на банкерите ви - "филантропи". С вас не бива да се спори. Падението на "цивилизацията", която убива, за да наложи "ценностите" си, като педераслъка.

Куба е един остров на хората, които още не са продали ценностите си човешки за стъклени, лъскави топченца. Хитър е Дяволът. Винаги е успявал да купи човешките души, в замяна с най-евтините шаренийки от стъкло и станиол. Човешкото око продава най-безсрамно собствения си човешки, лаком гъз.

и в кристален кенеф да сереш един ден и ти ще умреш. а лайната на всеки вонят еднакво, но не рози и трендафил. спечелилите битката утре ще загубят войната със себе си!

Дъмби е бил пропуснал да се скара с някой? Е, поправи пропуска! Скара се с Мексико, Австралия, Брюксел /целия ЕС/; Германия отделно; Китай; арабите /без СА/....останалите поне обиди.

въпреки политикаТА

Късно е, чадо, мандалото вече е откачено! Оня там не е Хрушчов, но и ти не си Кенеди, та си налягайте парцалите и двамата.

Тая статия ми напомни така наречения закон "Мокри крака, сухи крака". Всички кубинци които успеят да стъпят на американския бряг получаваха право на постоянно пребиваване ако се държат законопослушно в рамките на една година и 1 ден, а тези които американската брегова охрана заловеше в морето или не успяваха да бъдат примерни граждани за една година бяха връщани обратно в Куба, Обама отмени този закон едва ли не в последния си ден на президентския си мандат и кубинците вече се третират като всички останали емигранти а сега си спомнете какво правят италиянците с емигрантите които товарят покрай брега на Либия;)

Куба е готова но Америка отказва . Няма значение желанието и намерението на Куба . Докато не се очовечи и не изкорени комунизма от държавните си органи .

Що никой не критикува САЩ за непоследователност и липса на ясна ценностна система - вчера едно е правилно, днес друго, утре трето. В допълнение, смятам че има и български пари в Куба, освен руски.

Милиционерщини!

България, БВП-1988-23,00 млрд, БВП-2013-55,63 млрд., увеличение: 2,42 пъти Куба, БВП-1988-27,46 млрд, БВП-2013-77,15 млрд., увеличение: 2,81 пъти ...

Тамошният туризъм и захарна индустрия не е в ръцете на руско-съветски агенти от ДС. Тамошните туристи са заможни канадци и американци, а не прошляви руснаци! Плюс това в Куба нямат Жан Виденов ;)

Също така е редно да посочите, че НРБ е имала 30 милиарда БВП 1985та! Че за 5 години икономиката на НРБ е грохнала!!!

Sargon lll

Ако го бях направил, съотношенията и прогресът по отн. на БВП щяха да са още по-лоши за нас.

И че цялото това падение започнало 1984-85-та продължава до края на управлението на Костов. Явно първият политик 20 години, който се хваща да направи нещо, за да размърда икономиката на умрялато НРБ. Дефакто може да се каже, че краят на НРБ е 2001ва!

Съгласен съм, че пропуснах някои детайли, от които цялостната картина малко се губи. Куба и сега е с много санкции от страна на САЩ, а до 2013 г. те бяха по-големи, респ. туризмът на американци там сигурно е бил символичен в сравнение с този сега. Там управляват лоши комунисти, които не разбират от съвременна икономика. В България уверено се започнаха реформи, а от 2007 г. сме членове на ЕС. Вече трети мандат ни управлява харизматичен и мъдър ръководител с докторска степен.

Ко ши праим с Гуантанамо, а Тръмпи?! Циркаджия