БНБ готова за разговори с EPIC за КТБ

БНБ приветства усилията на EPIC за оздравяването на КТБ, но предупреди фонда, че задълженията на КТБ са 6.2 млрд. лв. а на Банка Виктория - 285 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - БНБ готова за разговори с EPIC за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"БНБ приветства усилията на EPIC за оздравяването на КТБ, но предупреди фонда, че задълженията на КТБ са 6.2 млрд. лв. а на Банка Виктория - 285 млн. лв." на този фон имам само един конкретен въпрос: как се получи така, че преди ктб да придобие банка "виктория" (агрикол.. или както беше там), бнб и т.нар "надзорен съвет" не предупредиха никого за това, а после спретнаха един извънреден и много специален закон против свободата на словото, който щеше да "оздрави" банките от раз? шушумиги такива, ей! никаква прошка за вас няма да има!

Григор Лилов твърди ,че зад Епик стои Ивайло Мутафчиев,на база анализ на регистрите в Австрия. 6,4 млрд. е цената на номиналните задължения. Това и бюджета и държавата като цяло не може да си го позволи. Единственото решение е в ЕБЦ и ЕБРазвитие. при поне 30% участие на ЕПИК в инвестицията. или около 2млрд. Едва ли си струва риска.... Там има само две читави предприятия Виваком и Булгартабак в активите. Другото е за преоценка поне с 50-70%. Те така...

Ако е верно изложеното, то няма никакъв смисъл държавата да изпада в крайно тежко положение да спасява бизнеса на фалирали хрантутници. Сори пичове, но прекалено ми замириса на схема с две банки, които казват дайте ни кинти, че нямаме, умираме и после никакви кинти не връщат. Цацаров и Искров мъже на годината!

проблема може да се реши с паре или с дупе. - нема паре - деистважте. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бнб нищо не трябва да плаща.а ктб трябваше да бъде закрита до сега.кои ял,ял.кои пил,пил....!

Кой крал, крал... Няма да стане Не е 1997-ма година и БЕСЕПЕ не коли и беси, краде и прави каквото си иска

Предлагам от КТБ да издават документ на вложителите за техните вложения и с този документ да може да се взима заем от друга банка!!!

така не става.няма хората да плащат заради някои,че искали да гушнат 9% лихва....!

Не мога да разбера този спор.Има гарантиран влог до 196 000 лева при фалит, който е 2 пъти по-малък от гарантирания влог в другите страни .Тези суми се изплащат от специален гаранционен фонд.За влогове над гарантираните маже да се търси обезпечение от активите на банката , които са значителни.

Не се приема предложението ти. Това ще доведе до фалит и другите банки. Ти представяш ли си кви опашки ще настанат пред банката която даде примерно милиона на Костофф срещу такова удостоверение. Ще я съборят за 35 минути.

Нали тези пари са гарантирани по закон, защо да не ползваш да ги ползваш като ипотека?

Тъпо е да имаш спестени пари, гарантирани по закон от държавата и вече трети месец да не можеш да си ги ползваш.

Та едни 6 млрд потънаха в .... някой джоб. И сега ще се правят нови. Това е..

Парите пуснати в обръщение от БНБ са 10.6 милиарда лева!!! Откъде ще се намерят онези 6.5 милиарда лева, които вложителите на КТБ - груп ще изтеглят от обръщение?? ИЗХОДА Е САМО ЕДИН БНБ трябва да пуска печатницата за пари!!! ПОЗНАЙТЕ КАКВО СТАВА С ВАЛУТНИЯ БОРД И СЪС СПЕСТЯВАНИЯТА В ДРУГИТЕ БАНКИ!! ТАКОВА ЦУНАМИ Е НАДВИСНАЛО НАД БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА, ЧЕ ИСКРОВ И КОМПАНИЯ ЩЕ ГЛЕДАТ КАТО ВТРЕЩЕНИ ТЪЛПИТЕ ОТ РАЗЯРЕНИ ВЛОЖИТЕЛИ!!

Изплащането на пари, не винаги става кеш. Пълни глупости говориш за валутния борд!!!

Бай Ставри

Катебе притежава 15% от БВП на България. Олигарски предаде Златната акция на БЕТЕКА като едно от първите неща, които направи за Цв В. очаква ни големия взрив след КАТЕБЕ. Тази б.нка замина...

Абе стига с тия фондове и т.н., нали депозитите са гарантирани, щом не се изплащат значи и държавата няма пари. Другото което се чудя е нали кредитите са незабавно изискуеми, ми банката да поиска плащането им, или изцяло или частично, ама на много "бизнесмени" ще престанат да бъдат "бизнесмени" май. А и последно, къде е асоцияциата на банките да даде акъл как да се вземат кредитие обратно, ама мълчат, че току виж се оказало, че кредити изплащат само обикновенните хорица дето са си купили маломарено апартаменче на цена дето на запад само могат да си мечтаят за такава печалба на 1м2.

Недей така с незабавно изискуемостта. Ако един кредит си се обслужва защо банката да го изисква на момента. Представи си купил си си жилище и изведнъж банката ти казва - връщай парите на куп ВЕДНАГА.

само невези коментирате,какви апартаментчета бе хора,тая банка кредитираше само фирми,с царвули кат вас не се занимаваше... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имаме тука 5-6 милиарда с един руски бляд и се чудим де да ги изхвърлим. Чухме ,че БГ агентите са много добри банкери... тук ще ги закопаме.

Точно така! Парите на банката се превърнаха в рубли и комисиони за приближени български русофили. Кои ли са тези русофили?

Стига сте си чешели езиците, ами кажете къде са парите? На кои хора и чии фирми са раздадени въпросните милиарди и кой ги е отпуснал? Цялата тази гнусна машинация, цялото това прехвърляне на отговорност и безсмислено плямпане, показват не неспособността на държавата да се справи с проблема, а нежеланието й. Демек - държавата е съучастник на крадците. Какво падение само - тези, които са длъжни да ни защитават от крадци, те самите са крадци. Положението е следното: сега сме беззащитни, стригани, доени овце. Или ще станем лъвове, или ще бъдем изядени.

Дойде Му времето, да си покажем И ЗЪБИТЕ И НОКТИТЕ.

Бай Ставри

Парите са откраднати от един от мажоритарните собственици на банката. На него служат ЦвВ, Дебелян, Сокола, Съсела, Олигарски... Кой ли е този известен Кремълски Император? Защо ли иска да създаде хаос в Б-я? Май води хибридна война срещу нас.... Парите отплуваха. Големият взрив предстои. Големият брат ни наказва....

Парите на вложителите са там където са на всяка една банка по Света - раздадени на кредитоискатели? Да не си мислиш че парите ги трупат в трезора? Айде стига с тези партенки. Нека излезе доклада на одиторите и да се види - колко дължи банката, колко има да взема и тогава разправяй за ограбване и т.н.

Ти наивнико, вярвшли, че ще излезе истината?????????

Плевнелиев все още иска ли истината да излезе на яве и да стигнем до край.

Питай Мая!

Какво се надлъгвате всички по темата. На цял свят е ясно че КТБ е една пералня. Сега като оздравяване ще се появят едни нищожни 6.2 млрд лева. И виждате ли има фонд който ей така ще ги даде. Да ама Не.

само невези коментирате,какви апартаментчета бе хора,тая банка кредитираше само фирми,с царвули кат вас не се занимаваше... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много е просто: Дойде ли БСП на власт, всеки път горят банки.

sawo

Банката трябва да връща пари следващата седмица, те тепърва щели да разговарят...

Да, ще върнат.. Колкото Костов върна или колкото Станишев ще се върне!

Ясно, Василев ги е наел да му издействат още 6,2 мил. лв., за да има с какво да си купи още това онова. В Бг крадците винаги се предстяват като инвеститори.

Браво, 4 месеца подготовка и вече БНБ са готови за разговор.

Цацаров бездейства и има защо : - назначен е от Борисов и го пази за КТБ с мълчанието си - с тихото си съгласие позволява всичко около КТБ да бъде прикрито - за това и Искров почти не говори, а когато говори не казва нищо.... -....както и Цацаров... - вярно ли цяла Европа търси Цв. Василев и не може да го намери ???? - защо Местан ходи при Ердоган ??? - защо бе ЦАЦАРОВИЧ ? ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕЗИ БОКЛУЦИ СА В ЕДНА ОБЩА ИГРА.

Ей, браво! Намери как да намесиш и Бойко!

да напомня за някои забравани и да знаят младите! БНБ имаше много свестен шеф избран ор СДС - Гаврийски! като дойде царя го смени с Искров, въпреки протеста на СДС! БСП ги подкрепи! Като дойде ГЕРБ - преизбра Искров - И ГЕРБ и БСП и ДПС гласуваха за Искров, само Сината коалиция бе против!

Pesh0

Интересно е че БНБ , запознава собствениците на банката , какви са задълженията на банката :) Кой знае по добре ? БНБ или акционерите ? БНБ , дали намери кредитните досиета , които и се губиха ?

Червената диверсионна група стана известна вече на цялото общество и не е тайна да се споменат, а и дори да се СПОМИНАТ:ДОГАН/изпълнител пеевски/Искров,Цацаров,Бареков и няколко задкулисни БСП парцала,които сигурно ще лъснат по време на изборите!Заговорът с/у България пропадна!

задълженията -ОК а колко са и активите, колко са сумите които ще има да взема от кредитополучатели, напр. от Пеерски?

Pesh0

Ами има отпуснати 3,5 милиарда на Пеевски за южен поток . Който могат да се смятат за несъбираеми.

Вместо да обясни кой отмъкна въпросните над 6 млрд. под носа му, др. искров продължава да шикалкави и ръси "мъдрости", които никой не иска да слуша!? Тези 6 млрд. не са просто изчезнали, а преминали в нечии ръце, но искров мълчи, като ремсист!? Ако се спезва НК искров трябва дълго време да търка наровете в дранголника, а компания да му прави цулия УС на БНБ!

Ами то е ясно, Василев. Каквото и да се говори , никой не може да опази нищо от неговия собственик. Не Искров е раздал необезпечените кредити, не Искров отмъкна цялата наичност кеш. Пробема е, че Василев иска още 6,2 м. лв. от всички нас, за да има какво да краде още.

Искров е престъпник и ще спъва всички мерки за заработването на КТБ!Той знае ,че е обречен и като умираща змия се опитва да хапе,безпомощно в агонията си!Тоя е побъркан,ако имаше малко останал разсъдък,щеше да си е дал оставката отдавна!Явно някой го държи като изкупителна жертва и примката му е на шията!

Вие се тръшкайте тук,говорете за почтеност и отговорност,тези които трябва да ви чуят са безпардонни и не им пука. Държавата се друса от нерви,предстоят избори с неизвестен финал... Не ви ли стига е че ви пуснаха Вип Брадър и Сървайвър ,та да олабите и да изпуснете парата....живот в БГ.

Искров, спри че съвсем ще ме разкриеш ма, джанъм...

Какви 6 милиарди бе Искров - ти стана като разказвач на приказки... то не бяха 300 милиона в чували, не беше обещания и разочарования, не бе ту ще отворим ту ще затворим, къде си бе келеш? някой ще ти види сметката накрая.

ИСКРОВ И ЦАЦАРОВ - СТЯГАЙТЕ ДЪРВЕНИТЕ ОДЕЖДИ!

Може да са дървени,но им отиват.Много са им мръсни белите якички.500 хиляди заспали вложители траят шайка бандити да им крадат парите

Незабавен арест на цялото ръководство на БНБ и КТБ и външен одит на КТБ!!!!! След това ще коментираме?!?!?!?! Одит до 20 дни къде са кредитите и тези 6 милиарда?

Пандиз за Искров, Цацаров и Борисов. После КТБ.

Забрави Прилепа от сараите.

Борисов пък какво общо има с тая история.....Съвсем сте загубили връзка с реалността.

БНБ да каже колко и на кой са раздадените кредити и активи на КТБ, не да пропагандира, че всичко е само задължения.

В безисходица съм! Съкратиха ме от работа, жената е безработна, детето тръгва на градина , а няма есенни обувки. Кандидатсвах за кредит в няколко банки, отказаха ми! Имам спестени пари в КТБ, но нямам достъп до тях! Поставен съм в крайна нужда и най вероятно ще направя някоя глупост в следващите дни....

Nonsenses... continued. КОЙ пръчва на искров. (?)

...но предупреди фонда, че задълженията на КТБ са 6.2 млрд. лв. а на Банка Виктория - 285 млн. лв. От фонда им казали, че тези пари са само разходите за закуска на Султана на Бруней.

Според същите критерии, колко са задълженията на ПИБ? А на останалите банки?

Нерде Оман нерде Бруней, ей тая география на закуска си я учил

Какво общо има султана на Бруней с геогравските ми познания, не разбрах?!

Един приятел-лека му пръст, казваше Добре ,че си хвърлям парите по к...ви.На банките вяра да нямаш! Ей затова живя като пич, и си отиде от този свят с много изпращачки!

Прав си брат! Аз изпратих двама готини пича също такива. И аз при тях ще ида, но само изпитото, изяденото и и......о е добра инвестиция!!!

Това, което си описал, е възможно един от най-успешните начини да си пропилееш живота. В това няма нищо героично, тъкмо обратнотот. Но българинът не може да гои проумее.

Герберунгели ,няма какво да се пенявите-истината е ,че в дъното на тая афера седи Тиквата и Местан. А пък те са доказали ,че за власт са готови и да запалят България,та една банка ли.

Опорни точки на бесепето и турско-руските патриоти на болен

АФЕРИМ БЕ ИСКРОВ. ТИ СВРЪШИ ГОЛЕМА РАБОТА - НАКАНИЛ СИ СА ДА ВОДИШ РАЗГОВОРЕ. ТАВА СИ Е РАБОТА ЕЙ.

Не забравяйте ,че Искров е човек на Борисов-той го назначи на тая длъжностТова обяснява действията,впрочем по-точно -бездействията му.

Aйде, пак ББ виновен! Много дебили в тази държава да го ева!

А дано,поне един пробит алтън дадът.

1. КАТЕБЕ нарочно я фалира Кремълският Император. Намазаха неговите хора в Б-я: Цв В, Баре..в, Пе.вски, Стан..ев и БЕСЕП, До.ан и ДПСЕ, Болен и АТАКАТА 2. Парите и ЦВ Василев са в Москва 3. Това е имперско наказание за "предателството", а и желание така да разбърка нещата в Б-я, за да се обърнем пак на изток за "спасение" 4. КАТЕБЕ притежава 15% от активите на Б-я. Големият взрив тепърва предстои

Дръндарският ром не е кремълски император, колкото и да му се иска!

Бравоооо!Повярвахме ти! Като кажеш "добро утро",трябва да погледнем слънцето,ха-ха-ха!!

Много милиарди липсват? Така ли да го рабираме?

6 милиарда... не са много... нищо работа....

както се казва - шест месеца опорни точки и те парите сами си се събират

Разбирай го че отвори ли опашката ще подмине Славейков

Спокойно ,народе!След изборите ще отворят банката,ще се окаже ,че нищо и няма! Целта на упражнението беше да се затвори кранчето на Барека. Резултатите от евровота уплашиха ГЕРБ и ДПС-ПЪРВИТЕ,ЧЕ ЩЕ ИМ ВЗЕМЕ ОТ ГЛАСОВЕТЕ, А ВТОРИТЕ,ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗМЕСТИ ОТ РЕШАВАЩОТО ТРЕТО МЯСТО В БЪДЕЩИЯ ПАРЛАМЕНТ! Затова се сдушиха и удариха банката.Или както казваше бай Тошо:"Като нямаш пари как ще управляваш,бе?Като нямаш пари,кой си ти ,бе?" Спомнете си приказките на Борисов от САЩ -че държавата фалира,че бордът пада,че банките... Добавете към това и първоначалната атаката започната от Делян Пеевски-зам.-председател на ДПС и ще се вържат нещата! Ако на съда му е ясно-да влезе убитият!

Точно така,другарЮ-блаженни са верующите/червенотиквеничковчета/ и техните последователи,нали?!

а мутрагенчетата сте още по-блажени, нали?Мутренското мислене-най-прогресивното мислене!!!

Ти си луд! Такова успокоение лъха от теб.... Направо се успокоих...

mai ktb ne e bila piramida,ina4e ne bi imalo tolkova 6um i pisanici za spasqvane..

василев, стига си се крил!

Доколкото разбирам, ЕПИК иска 6,2 м. лв. от бългаските граждани, за да има какво да краде още.

Точно така, Дебил!

И ти ли си от крадсците?

razbira4 si ot parva liga....

Не са 3.7 милиарда, а най-са били 6.2 милиарда, мила моя майно ле ! И а сега да разберем, КОЙ КАКВО Е "пил" и НЕ ПЛАТИЛ ? Защото ако държавата дава, то държавата сме ВСИЧКИ НИЕ и АЗ ИСКАМ ДА ЗНАМ, КОЙ ГИ КРАДНА МАНГИЗИТЕ, за да знаем ЧИИ ГЛАВИ ИЛИ ТОПКИ ДА РЕЖЕМ??????????????

Тук имаше две реплики, които просто изчезнаха!Модератора, нещо знаете ли по въпроса?Чии интереси засегнаха тези реплики?

Не разбирате ли, че това е само едно подставено лице, от което нищо не зависи?! Той затова взима тази заплатка, за да се прави, че не знае за какво става дума...обирайки негативите, за да не лъснат истинските играчи, които го държат на този пост толкова години.

Тези от бнб започнаха да говорят ,като бай тошо- приветствали усилията на.....Това ще рече,като онази приказка-ще ти купя колело,ама утре.Явно, каквото било,било.

Добре, преди избори сме и е твърде " деликатно"да ни информират,кои са големите "кредитополучатели"т.е. кои са тези ,които задигнаха парите на хората.Но все пак....кои са длъжностните лица,които в противоречие със изискванията на закона не ги обявяват.Айде стига с тази следствена тайна, хората не могат да покрият елементарни нужди, а те мълчат-нагло,цинично, престъпно!

Как истината за КТБ да излезе на яве, като всеки докопал се да властта иска да се възползва от неразборията-милиционерската схемичка. Когато някой напише нещо неудобно за ЛЪЖИТЕ, цензурата веднага я неглижира. ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА? Докато Империята на ДОБРОТО е така, както сега. Порази ли я дефолт, ще изгрее тогава И НА НАШАТА УЛИЦА СЛЪНЦЕТО НА СВОБОДАТА.