Чобанов: Акционерите на КТБ имат шанс да я спасят

Петър Чобанов е консултирал ситуацията в КТБ с изпълнителния директор на Държавния резервен фонд на Султаната Оман Абдулсалам Ал Муршиди.

Обратно в новината

Коментари - Чобанов: Акционерите на КТБ имат шанс да я спасят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Оманците чакат паричките на държвата, и тогава могат да купят банката поне това се вижда от пръв поглед. Това е чиста загуба за всички нас или казано от бюджета. Защо акционерите не увеличат капитала, като покрият липсващите пари, че и отгоре. Така могат да купят КТБ, но едва ли ще го направят, а вие се сетете защо.... пък можа и да се лъжа в преценката си. По лесно, и по правилно е банките да подкрепят КТБ с необходимите средства, а след това да си потърсят присвоените пари, некоректните лихви, необезпечените кредити или лихвите по тях. Те си знаят как, с какво и по кой начин. Няма начин да не ги открият къде са, колко са и на кой са... Одита, който се направи, и нищо не се огласи поставят основите на други такива по изтънчени банкови далавери. Хайде сега да не ги учим...Всички замесени от БНБ със своето действие или бездействие да се уволнят, и да им се забрани поне 5 години да работят в банковата ни система, но само в България. При положение, че някои ги искат отвън да си ги вземат...

Има нещо сбъркано! Оманците не трява да разговарят с Чобанов, а с Искров! Защото само Искров има право по закон да ги покани и да отмени надзора! Четох ЗКИ видях как се налага Специален надзор, но не открих как се сваля преди определения срок!!!!!! Също така не видях възможност в закона за удължаване на Специалния надзор. Чудя се, след като одиторите си свършиха работата, какво още има да надзирават!!!!!? Досега имаме само прессъобщения на БНБ, но не видяхме нито един Нормативен акт в оригинал! Нито политически, нито от управата на БНБ?! И на последно място датата 21.07. обещание ли е или е упомената в Административен акт на УС на БНБ!?! Дано не се укаже ЛЪЖА! Но, на тази дата банката може да отвори врати, защото обещаха, но не казаха, дали ще заработи или само ще отворят врати да дават информация, както се случи през 97 година....!!!? Тези хора ме накараха да се чувствам като феодален селянин, ама аз си знам че живея в 21 век в правова държава член на ЕС!

Защо шефа на БНБ не е подведен под отговорност след като закона му повелява първо да опита да оздрави банката, а той тръгна да я фалира и да и отнема лиценза преди да е ясно състоянието и. Защо коментатор по банковите въпроси по всички телевизии е К.Парамов след като се знае от 96/97год. че той е специалист по фалиране на банки а не по оздравяването им.

По закон въпросната фирма Бромак е трябвало да обяви годишните си отчети в Търговския регистър, а такива няма за 2012 и 2013 г. Явно не им пука от глобите, но по-интересното е защо го правят и какво точно не трябва да видим н тези отчети.

ДОСЕГА ТЕГЛИХА КРЕДИТИ СЕГА ГИ ТОЧАТ ПО МИЛИАРД НА ДЕН !! КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ НИ БЕ ИЗРОДИ !

Нещо ми се струва, че истерията с КТБ показва компетентността на кадрите в прокуратурата и БНБ, което е малко плашещо. Но като се издигат масово хрантутници, все по- често така ще се случва.

ДЯНКОВ, СПАСИ НИ ОТ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЧОБАНОВ! КАЗАХ ВИ, ЧЕ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА ДЯНКОВ... В НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА КРИЗА СПЯХТЕ СПОКОЙНО, БАНКИТЕ БЯХА СТАБИЛНИ И ДАВАХА ПО 7-8% ЛИХВА. НЯМАШЕ СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ. ПРАИТЕЛСТВОТО ИЗПЪЛНЯВАШЕ БЮДЖЕТА И НЕ ВЗЕМАШЕ МИЛИАРД СЛЕД МИЛИАРД ЗАЕМИ... РУСНАЦИТЕ ВЗЕХА ДЯНКОВ ЗА ДИРЕКТОР В ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИМ БАНКИ. ДАЛИ ТЕ СА ТЪПИ ИЛИ НИЕ?

Ами хич не им е добре на руснаците и скоро ще гледат като пребозали от страстите Дянкови.

ХАХАХХАХАХАХАХАХАХА ... , Сладките булгарчета от Булгаристан , се ловят на всякаква стръв ! Какво ли би се получило , ако най-случайно службите на "финансовото"разузнаване/ чудно за кого разузнава то обаче / , си изпратят няколко инспектора в Оман !!!! Там , милите "оманци" дори не знаят къде е България . а да не говорим за "инвестиции" и "акционери" Поне във Финансовите и банковите среди... Най-вероятно нащи "смели офшорци" са "наели" няколко техни циганчета .. А бе смях бе .. а защо ли малко ще се засмеят в този форум ??????????????

та как му бе името на шефа на изпълнителния директор на Държавния резервен фонд на Султаната Оман...:))))) боже боже :))))

НЯМА КОЙ ДА СПАСИ ЧОБАНОВ ОТ ГЛУПОСТТА... ОТДАВНА Е КЪСНО.

Кога, ще мога да си изтегля ПАРИТЕ !Не ме интересува Оман , Бенин, СССР

Засега Септември, но ако оманците пуснат кинти за кефа на неблагодарниците,които ги ограбиха,може и по- рано да си прибереш кинтите. У нас проблемите не са в парите, а в доверието към негодници, които ги управляват. Доверието е по- важно от алчността към парите и печалбата.

знаеш ли колко като теб задават този неприличен въпрос ? Да ви дадем валутата в левове и после да направите опашки пред ченчбюрата !! После държавата трябва тях да спасява пък тя няма валута !!! ПРОБЛЕМА Е ВЪВ ВАЛУТАТ ПРИЯТЕЛ! кАТО ПЛАМНИМ НИЙ ЗА ЕВРО ЩЕ ЗАПАЛИМ И СЪСЕДНИТЕ НИ ДЪРЖАВИ КОИТО СЪЩО СА ОБРАН БУСТАН !!

Ей големи жабета надроби омразата между някои тузари и се оказа, че ще отидат кинтите на едни други тузари, и сега всички българи,които имат кинти в тази банка ще станат зависими от собствениците на оманския фонд, който ще придобие контрола на акциите на КТБ. До там е българската простотия, но да ви питам готино ли ви беше като издигахте Пеевски? А като дадохте банката на Василев и не го спряхте като тръгна да харчи като бесен? Сега оставате заложници на оманците, и така докато попаднем в пълна зависимост от всички чужденци.

Е много си ограничен и прост.

Такива като теб са общественото мнение, хората, които управляват държавата, онези,които с усмивка се продават на чужденците и унищожават производствата си, един от онези, които представляват свещената простота, която си играе с огъня на кладите. Но какво пък по- добре да бъда наречен "много прост", отколкото да бъда като теб, защото не мога да бъда представителната извадка, която натика България в мизерията и не може да я измъкне по никакъв начин.

Закон за актуализацията на държавния бюджет не бе приет от народното събрание, но ИСКАНИЯТА посочени в проекта му се изпълняват с парите на ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ !! Правителството продължава да стои и не си подава оставката за да може да разписва СЪГЛАСИЕТО СИ МИЛИАРДИТЕ от фиска получени със загробващи държавни заеми да бъдат изконсумирани за "СПАСЯВАНЕ" на КТБ и наливането им в една нова финансова пирамида наречена Креди агрикол - България ЕАД !!! КОЙ Е СОБСТВЕНИКА И И КАКВО ЗНАЕМ ЗА РЕГИСТРИРАНОТО ВЪВ ФРАНЦИЯ ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ "ИЮБ Холдинг САС" Е ВЪПРОС КОЙТО ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ПОСТАВЯ И ЩЕ ЧАКА СВОЯ ОТГОВОР !!

Когато бях овчарче и овцете пасях бях много благодарен макар и сиромах.

Посерко ,никакъв министър не е тоя.Като чу, че оманците няма да си траят като българския народ,се врътна на 180 градуса-уж не са го разбрали.Шушумига.Ха-ха

Панорама?Леле мале срам и ужас! Мислете как гласувате,това не е мач, не е игра!

Гледахме.Питат го за КТБ и той отговори,че трябва да се видят на кого са парите,чисти ли са.Или с две думи на личния му ибрикчия Веждито на когото са чисти парите да бъдат платени милионите.А народа освен да плати парите на Веждито го очаква много труд и затягане на коланите.Тоя на взима за идиоти.

НЕ ВИ "ВЗИМА", ВИЕ СТЕ СИ ИДИОТИ.. НАРОДЪТ ИСКА ТОЧНО ТОВА, КОЕТО ПОИСКА БОРИСОВ - ГОНКА ДО ДУПКА НА ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ ЧРЕЗ ПРОКУРАТУРА, ДАНЪЧНИ, ПОЛИЦИЯ И Т.Н. АМА МАЙ НА ВАС ВИ ПЛАЩАТ С КРАДЕНИТЕ ПАРИ, А?

Бат Бойко е шизофреник.Страшно милее за народните пари но е готов да се приеме специален закон за КТБ само и само Вежди Рашидов да си получи парите обратно.Готов е да затяга колана на народа но Вежди му е слабост, там милионите от народа не му се свидят.Очаквайте геноцид от Бойко.Никога няма да гласувам за него.

Не е само Борисов и Веждичката - всички имат пари в Банката на Лошите - и РБ, и Костов и т.н. ... Така че банката ще я бъде - и турчагите, хем на Делянчо били фирмите, които се надяват да минат метър от към кредит, хем да си вземат и останалите парици

Комунистите грабят като за последно , къде какво може да вземат преди да пуснат властта.Не се наядоха толкова години , съсипаха нещастния народ.Съгласна съм с Мистър Х , високите лихви са за високите депозити, друг е въпроса за тези с милионите които договарят преференциални лихвени проценти над 8-9%.Не можете да обвинявате в лакомия обикновения вложител.Преди 3-4г в ПИБ имаше депозит на 9.25% лихва , после постепенно започнаха да свалят навсякъде лихвите.От март в КТБ също паднаха драстично.Депозитите на КТБ бяха примамливи с това,че е избегнат този измислен от Дянков и Борисов данък 10% на лихвите,който си е чист грабеж да се пълни държавна хазна незаслужено от нашите спестявания. Големи са апетитите към тази банка,затова е този панаир и на всеки два часа ново решение , противоречиво на предишното.

не 9.25 ами 9.75 имаше в пиб.в ассетбанк имаше 10%.поздравявам те за коментара,не чух никои да казе коректно какви са, и какви са били лихвите по другите банки.наслушах се на идиоти,които без да са наясно повтарят само за 8 % лихва. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Борисов не е научил министрите от една година. Имената им и твърди, че е опозиция. Конструктивен идиот. По този начин не си знаеше самите министри. Много му е трудно да се изказва :)))

Това са експерти бе хора. Една банка ли няма да спасят !

Е, то се вижда!

Всичко е една уйдурма! Банката накрая ще се окаже жива и здрава!

Само му вижте снимката и след това ми трийте коментара

Предлагам следното: Относно парите на държавата в КТБ. Първо анулират се млоговете като несъществуващи в тази банка. Второ държавата печата пари на същата стойност и ги превежда по сметките на държавните предприятия в други банки. Трето държавата зъдава търговска банка с 70% държавно участие и започва да работи само през нея.

И сега какво излиза? Тези от тази банка са наши хора и ще ги спасяваме. Онези не са и няма да ги спасяваме. Трети са полу и ще помислим какво да ги правим. Закона трябва да се спазва и правилата трябва да са ясни. Иначе играта става нагласена. В покера знаете как се процедира при нагласена игра нали.

Съд и тежки присъди за политическата класа допуснала подобен грабеж.Лустрация на съдебната система. Иначе край на държавата БГ.

Защо в противоречие със закона Искров публично отказа на акционерите на КТБ увеличение на капитала.Това е престъпление което може да доведе банката до фалит !

Държавата да създаде търговска банка с държавно участие. Там с тази банка да се правят преводи по зделки и проекти с участието и посредничеството на Държавни организации. Какви са тези - да дадем хляб на Хръц Пръц, на Цецо или Петито? Това да не е мандра?

е там е проблема че помислиха КТБ за мандра и партизаните налетяха да я грабят

Да допълня! Прецеденти не са необходими на Българина. Закона щом го е казал значи така трябва да бъде. Изплащанията по закон започват на 3 месец от обявяването на банката в несъстоятелност. Всичко друго си е ощетяване на Българските трудещи се.

Ква стана тя? На някой тарикат му дотрябват пари и хоп - в България да одруса държавицата ни. Абе Оман, Залян или Насран - има закон за гарантиране на влоговете и толкоз. 100 хил евро са защитени - за богатите копелета ако са толкова кадърни - пак ще си изкарат. Фирмите духат супата и това е . Чичо с влога от дългогодишни спестявания ще си получи парите до стотинка.

Дъня, седи си на дъното и си трай, като си проста!. Сега ни съди KPNG за измама, а оман щеше да ни съди за грабеж 500 млн евро, ако се приложеше тъпият закон

Ще ни съди ама друг път! Те са знаели за закона като са си дали задника. Тука трябват топки драги, не дупки!

По добре късно, отколкото никога.

От лакомия се нас-ахте и сега си седнахте на с-аното...

Аз не разбирам след като е имало омански фонд и е искал да покрие загубите на банката защо са го отхвърлили!Това говори само едно ,някой е искал умишлено да фалира банката ли да разклати още повече състоянието в държавата!

Пука им на Доган и на царските слуги за състоянието на държавата, те само искат да присвоят собствеността на банката.

И този "някой" в самото правителство

Вече разбираш...

се размотават,а 21.07 наближава.

Сега имат шанс, а до вчера не им давахте. Гъзоблизаческата ви същност и "образованието" ви в Симеоново беше по-силна от мозъка ви. Или на десарския ви кукловод дойде на акъла, какво следва от опитите ви да откраднете банката... Много се уплашихте и от заведеното от KPMG дело, и от заплахата оманците да ви съдят за 500 млн евро...

ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СЕ ИЗЯСНИ ЗА КАКВО ТОЛКОВА УДАРНО СЕ ИЗПОЛЗВАТ РЕЗЕРВИТЕ НА ДЪРЖАВАТА.!!! Това не е нищо друго освен използването на РЕЗЕРВИТЕ на държавата като ЗАДБАЛАНСОВА СМЕТКА с която правителството прави корекция на бюджета, БЕЗ ЗА ТОВА ДА ИМА ОДОБРЕНИЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА !!!!!!!!!! МИШОКА ОТ СНИМКАТА И ОРЕШАРСКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ И ПРИ ДОКАЗВАНЕ НА ПОВЕДЕНИЕ ПРИ КОЕТО БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА СА УПОТРЕБИЛИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ НЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И НЕ ПО РАЗПИСАНИЯ В ЗАКОНА ЗА БЮДЖЕТ 2014 ГОДИНА НАЧИН ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА , А ИМУЩЕСТВОТО ИМ КОНФИСКУВАНО !!!

Явно друг мисли вместо управляващите - всеки ден си менят становището и всеки ден - лъжи, постановки, инсценировки. И всеки ден им сменят кукловода... Сякаш да ги показват колко са зле...

Чашата отдавна е преляла и е време ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ИЗТОЧВАЩА ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ НА ДЪРЖАВАТА да бъде задържана В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧРЕЗ ВАЛУТЕН ОБЛИГАЦИОНЕН ЗАЕМ ЗА 1.49 млрд. евро и петмесечна емисия от ДЦК с номинал 1.5 млрд лв ПРИВЛЕЧЕ СРЕДСТВА КОИТО СЛЕДЗВАШЕ ДА ПОСТЪПЯТ ПО СМЕТКАТА МУ В УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ!! Вместо 4.5 млрд. лв в Управление емисионно на БНБ по сметката на правителството към 04.07.2014 год. постъпиха едва 2.5 млрд. лв !! НЕЩАТА НЕ СЕ СПРЯХА ДО ТУК !! За по малко от седмица в периода 04.07.2014 год. до 11.07.2014 год. фиска на правителството се стопи с НОВ ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА !!!! ОТ ТЕГЛЕНИЯ ЗАЕМ В РАЗМЕР НА 4.5 млрд. лв. ОСТАНАХА САМО 1.5 млрд лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! С ТОЗИ УДАРЕН НАЧИН НА ПОДПОМАГАНЕ НА ЧАСТНИ БАНКИ УТРЕ ВЪВ ФИСКА НЯМА ДА ИМА И ЛЕВ !!!! НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ПЪЛНА РЕВИЗИЯ КАК ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗХОДВА РЕЗЕРВИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ДАЛИ ТОВА СТАВА ПО ПРЕДВИДЕНИЯ В ЗАКОНА РЕД !!! Като данъкоплатец настоявам, да проверите приведени ли са пари от ФИСКА в частни банки в кои и на какво основание !!!!

гарван гарвана око не вади,време е народа да се събуди

Това е работа на Сметната палата, а и там са малко хората, които разбират от операциите по управление на държавния дълг. В ДАНС - определено се съмнявам, че имат такива специалисти. Докладите на Сметната палата са публични и на сайта й може да видите кога за последно е правена проверка на управлението на държавния дълг.

А защо лъжехте досега?

123

Тоя какво дава акъли,за 1 година успяха да фалират здравната каза,успяха да вкарат държавата в дълг ,спряха еврофондовете,банковата система се разклати,запорирани пари което блокира и икономиката !Не да давате акъли,това което правите не един път за кратко време никой друг не може да го направи!Направихте народа да не може да се оправи до 3 поколения напред.Трябва да ви разстрелят не да даваш акъл!!!

Защо не призовахте първо акционерите да си оправят банката, а влезнахте в чуждата собственост като диви нерези !! КАКВИ БЯХА ВАШИТЕ "СХЕМИ" ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЧАСТНО ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО КОЕТО НЕ СЕ НУЖДАЕШЕ ОТ СПАСЕНИЕ !! ЗАЩО В ТЕЗИ "СХЕМИ" УЧАСТВАХА ДВУГИ ЧАСТНИ БАНКИ КОИТО ЗА НАЙ ГОЛЯМО УЧУДВАНЕ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С КТБ КАКТО ВИЕ ТВЪРДЯХТЕ !! ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е КРЕДИ АГРИКОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД В КОЯТО ВИЕ СЕ КАНЕХТЕ ДА НАЛЕЕТЕ 2.7 МИЛИАРДА ЛЕВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Данните от търговския регистър сочат, че КРЕДИ АГРИКОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД е собственост на френско юридическо лице ИЮБ Холдинг САС Чия собственост е фирмата ИЮБ Холдинг САС в която вие ЧОБАНОВ , ИСКРОВ И ОРЕШАРСКИ са готови да налеят над 2.7 милиарда лева пари от държавногарантирани заеми !! ЧИЯ Е БЕ ПРАСЕ ТАКОВА !!!

Чобанов, пожелавам ти да изсъхнеш дано !

Ооо, ще има да съхне мнооого време - бая лойчица трябва първо да се постопи:)

Банката ще я спасят данъкоплатците с парите от данъците.

Този защо върши работата на Искров, оня мишок къде е? Май няма да успее Доган да открадне Вивател и Булгартабак!

Чобан 1- во- добре че е Костов да в каже как се спасява банка!! 2-ро- Банката няма нужда от спасяване,защото е блъф че има 3.5 млрд лоши кредити 3-то вие няма да спасявате никой,защото си заминавате Ние ще се спасим от вас ,държавата също!!

Добре че е Костов; не е господ, но де да имаше повече като него! Колкото и да го мразят и да го плюят, от време на време се вслушват в думите му, което е добре за държавата!

Ще се даде възможност- бъдеще несвършено Чобанов, затова иде реч!

Много специалисти, много нещо, но само се говори. А всеки ден говорене пенсиите и парите за черни дни на хората са блокирани!

Вина за ситуацията в КТБ имат всички управляващи от последните три мандата, но най-голяма е вината на БНБ. Не е ли срам и позор добросъвестните вложители в тази ЛИЦЕНЗИРАНА ОТ БНБ банка да бъдат обявявани за едва ли не някакви алчни печалбари. След като преди 2-3 години средните лихви в банките бяха около 5-6%, а КТБ предлагаше около 7-8% и то само за по-големи суми. Много моля, другари комунисти, но това не е оная пирамидална лихва, която е няколко пъти по-висока от пазарната, и която да събуди съмнения у обикновения гражданин. При тази незначителна разлика всеки нормален човек ще си каже "защо пък да не потърся една по-добра доходност за парите си, когато става дума за голяма, престижна, многократно обявявана от БНБ за стабилна, българска, лицензирана банка, в която българската държава държи парите на държавните фирми ???" Решението за КТБ е ясно като бял ден. Трябва да се приложат ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ УСИЛИЯ по 2 направления: 1. Привличане на нови капитали - няма значение дали от старите акционери или от нови потенциални инвеститори. 2. Проследяване и събиране на отпуснатите кредити до последната стотинка. Освен това, оставка и съд за цялото ръководство на БНБ и най-вече на тоя лъжец Искров, който в продължение на 1 месец най-безсрамно и безотговорно лъже целия български народ.

Браво, много ми хареса!

Г-н Мистър Х, никой не обявява за печалбари съобразилите се с действуващия закон вложители, т.е ако си вложил 100 000 , получаваш си ги дори с цената на плащане от хора , които нямат дори лев на депозит. ЗАЩОТО ТОВА Е ЗАКОНА!!!!! Ако си вложил над 100 000 , за горницата духаш супата, ЗАЩОТО ТОВА Е ЗАКОНА И ТИ СИ ГО ЗНАЕЛ, КОГАТО СИ ОТВОРИЛ ЗАДНИТЕ БУЗИ ЗА ЛИХВИТЕ!!! Така , че по-малко лицемерен плач!