17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре бе - разбрахме! Няма да къмпингуваме по българското черноморско крайбрежие! Има и други крайбрежия - не само черноморски. Че са и по-близо до София от Бургас и Варна. Беттонирайте си на воля, къпете се в чистата вода от Варненското езеро... А аз, ако ще трябва да плащам за къмпингуване, няма да е в България.

Защо санкции? Това все още е моята страна и ще ходя и спирам където си искам. Като не признавате, поне най-малкото за това, че си плащам съвестно всичко към вас! А вие към мен? Е, да, донякъде ви разбирам - убегнах ви и не ползвам така "подпорните" ви "стени", за което се извинявам, но няма начин с такава заплата да ви удовлетворя апетита. До скоро, или по-добре не.

Ето такива кретенски закони, както и издевателствата над природата възмущават и отвращават нормалното гражданство. Това е въпрос за референдум, природата е на всеки. ВСЕКИ български гражданин, може да няма и 2 лева в джоба, има право да пребивава по цялата територия на страната и да спи, яде и се търкаля където намери за добре. Става въпрос за специален контингент, който не е безкрайно голям, но алчните уроди от "бизнеса" и ш.баните политици винаги са нарушавали правата на хората без да се замислят. Към неприятните изживявания можем да добавим и "спасителите", незнайно от кого упълномощени да ни се бъркат къде плуваме. Същото спрямо свободата е положението с топлофЪкациите, законен рекет.

Ето този въпрос за къмпингуването, не е за конституционния съд, а за всенароден РЕФЕРЕНДУМ!

Трябва да бъдат жестоки глоби за всички селяни решили да не дадат някой лев за хотел,където ходят хората.ада ,,почиват'' в палатки сред комари,кърлежи,с вода донесена в туби, ,без къпане,без тоалетна/серат из трънките/,хвърляйки боклуци,торбички,оставяйки след себе си кочина.

Ти ,нито си "местен" ,ами един трол недоклатен ... да ти го ноМестя ...тъпанар .

Ти пък не си видял море дрисльо.Ти си от ония на които давам апартаменти под наем цяло лято и все мрънкате ,,Ама колко е на вечер,.ама миналата година така беше и т.н.А ми стой на село,като не ти отърва.

"Ден, година храни", така ли наместен? Кой си ти да ми кажеш в хотел ли ще съм, в квартира или ще спя под звездите? Такива боклуци, дето хвърлят боклуци сред природата, са същите като ония, дето осир@т и морето. Направо умирам да ходя на море и да се блъскам в бетон и коли. Грандоманско е! Ужасно е! Какво ти летуване...?

я я както е тръгнала тая държава скоро глобите ше ги плащате на Ердоган / язък ви за мутрите хотелите бетономорието и окрадените банки

хак да са ви бетоните тогава хак да са ви хотелите и мутрите хак да са ви дрога дискотеките и престрелките хак да ви е е робството овци глуповати язе сакам да си акам на воля и на въздух и да си житкам с девойки по цици /къмпингаря/

Крайбрежната ивица е публична държавна, или публична общинска собственост в зависимост от това къде се намира. Със същия статут се ползва и градинката пред Народния театър в София. Защо един софиянец може да дойде да си разпъне палатката на морския бряг, а аз да не мога да отида в София, и да си разпъна палатката пред Народния? Той искал да се наслаждава на природа, но не можел да прави това от хотела, или къмпинга. Аз искам да се наслаждавам на София, но не от хотелската стая където се чувствам угнетен, и с ограничени човешки права, а от градинката пред Народния театър. Е, може и някъде в Южния парк където има повече храсти които да ползвам за тоалетна.

и сигурно се смяташ за оригинален !? тц тц тц аама че простовато момче.

tonk11

Ама е прав 100%. Не ти изнася ама е прав.

tonk11

Абе що не ходите на палатки и каравани по поляните в Европа? Ей я де е Гърция. Идете там да опнете палатките дето ви падне. Ама там сте тихи и ниски нали? Само в България сте ербапи.

Всичко е "осиране" на природата, оТИВАТЕ НА ПЛАЖ, СПРЕТВАТЕ ПАЛАТКА, КОПАЕТЕ В ПЯСЪКА ЕДНА ДУПКА И В НЕЯ ПСИ ПРАВИТЕ СКАРА, ПРАВИТЕ ДРУГИ ДЪУОПКИ И СЕРЕТЕ В ТЯХ. сЪЩОТО Е В ПЛАНИНИТЕ - ТРЪГВАТЕ ПО ЕКО ПЪТЕКА, ПИЕТЕ ВОДА ОТ БУТИКИ, КОИТО ИЗХВЪРЛЯТЕ КЪДЕТО ВИ ПАДНЕ, ПИКАЕТЕ КЪДЕТО НАМЕРИТЕ, А МАЦКИТЕ В МЕНЗИС СИ ИЗХВЪРЛЯТ "САЛФЕТКИТЕ" В ХРАСТИТЕ, кРАЙ ЗА ВАС!!!!!!! гЛОБИ И ЗАТВОР ДО ДУПКА!

Това не е ДИВО къмпингуване, а свободно гражданско къмпингуване сред природата. Природата е на всички и никой няма право да я парцелира. Гражданите трябва да сложим край на паразита ГЕРБ.

tonk11

Да дойда с палатката у вас а?

ми не е същото ... и 2мата може да ви срещна на държавната улица или в парка на пейката на гости у тях ако си поканен но на палатки по държавният плаж пак може да си опънете стига фа е регламентирана къмпинг и свободна зона и да не слънчака примерно

Има ли Мая Манолова поне едно спечелено дело, защото смятам, че тя нито едно дело не е спечелила през живота си, защото е слаба юристка.

КС може ли да даде становище дали може да се прави диво къмпингуване върху подпорна стена?

tonk11

Кс е дало становище. Ако стената е частна - не може. Нормално. Така трябва да бъде.

Абе тъпанариии.... За какво "ДИВО КЪМПИНГУВАНЕ" иде реч бе ? 2020 година сме ...ХХІ-ви век ... Ние, хората ли сме ..."ДИВАЦИ" .... Или местата , където посещаваме и искаме да се установим за да се насладим на Природа ,Красота, Тишина и чист въздух и вода са ...някакви "ДИВИ"...след ,като са част ит територията на нашата РОДИНА ,чийто ГРАЖДАНИ СМЕ ? Знаете ли ,че днес ,всяка що годе съвременна каравана ,е оборудвана даже на ниво , което не разполага даже средностатистическо жилище... ток, вода,WC ,кухня...дори соларен източник на ел.енергия и всякакви комуникации....Кое му е ..."ДИВОТО" че си решил да я спреш и преспиш в нея на свободно избрано от теб място ...не пречейки на ...НИКОГО ? А на тези ,които все налагат аргумента , че къмбингарите ...извинете "серат и пикаят" из дюните ,ще им кажа ...,че всякакви такива екстременти , се разграждат и измиват след всеки дъжд и най-много след няколко месеца , НО БЕТОНА И ВСЯКАКВИ ПЛАСТМАСИ ...ВЕКУВАТ и ще си стоят ,като паметници ...столетия ,след ,като простия и алчен народ ,ще е изчезнал от Майката Земя ... Те това е ! Българската земя и Природа ...принадлежи на ...Гражданите и ! Не ги наричайте ...ДИВАЦИ !

Обикновенният българин ,гражданин на Република България ...не е "ДИВ" къмпингуващ... Днес ДИВАЦИ и ВАРВАРИ са всякакви пръкнали се в годините на "демоКРАДичните промени" бизнесмени,мутри , политици и законотворци...обобщено ...крадци и далавераджии ....

Това е нагло ,безочливо и лицемерно ограничение на достъпа до природните ресусрси на хората! И депутатите които са го приели и съдиите от КС са за НАРОДЕН СЪД И ЛИНЧ! Нагли безпросветни тъпанари и безобразници!

tonk11

Нагъл си ти. Искаш да можеш да идеш в частен или общински имот и да се разполагаш както ти падне. Ама в твоя имот не пускаш други да идват нали?

затова пък може да се строят навсякъде подпорни стени и други такива дяволии... ГЕРБ е като най-злокачествено раково образувание на снагата на цяла България!

Ако наричате къмпингуването диво Мангалите дето цял живот живеят в незаконни бараки как да ги наречем ?

рецидивисти

tonk11

И съгласен ли си с катуните на циганите? Не си нали? Тогава що смяташ, че за теб може ама за тях не може?

В следващото решение ще се разреши къмпингуването само върху бетон срещу заплащане. Отново неясни и объркващи решения, водещи единствено до всяване на страх. Време е да се възложни тотална забрана за строене на всичко граничещо до 500 м. с плажната ивица и да се прекратят всички консигнаций на плажовете. Тогава може и да има български туристи по плажа.

Ще е добре също така да се поизрине част от бетона и да се рекултивира околната среда.

Ходя на палатки по цялата страна. Интересно ми е да видя как някой ще ме глоби за това, че съм седнал на поляна и съм опънал палатка. Да пробват. Докато съм жив няма да спра.

Манталитетът ви е точно като на ромите - "я да видя кой ще ме спре да бера дърва!"

Някъде да съм казал, че ходя да сека дървета? Каква е причината да се забранява свободното придвиждане и ползване на обществен имот? Със същия успех могат да въведат забрана за сядане на пейките по градските паркове. Ти акъл имаш ли?

Ами ромите защо не ги спрете бре ? Аз съм на палатка 10 дена те цял живот за по назакони гета

И като те глобят ти лично какво ще направиш ? Няма да си платиш глобата ? Както виждаш последно врече са почнали да намират начини за събираемост , та в случаят пак ти ще си го отнесеш .

Как ще ме глобят на километри от най-близкото населено място без да нося документи в себе си? Арменският поп ли ще глобяват или Светия дух?

Това никога не е било праблем ! Ако има полицай с проверяващите си те прибира за 24 часа , за установяване на личността и готово :) Все пак по закон си длъжен да си носиш докимента удостоверяващ кой си и ако не го правиш имат пълното право да те приберат за 24 часа . Така и глобите ще са повече . Аман от тарикатлъци на дребно един вид ;)

Ти полицай в гората виждал ли си някога? Теория и практика са две много различни неща.

От догодина пак ще си говорим ако искаш ;)

tonk11

Булгар, булгар......! И оня с "стената" на Алепу така казва. Докато съм жив няма да я бутна.

Ще спреш ,ще спреш.Ако те одрусат първия път 3000 лв ,втория 10 000 ,ще се научиш къде се почива.Иди опъни палатка в Германия,във Франция,в която и да е страна в ЕС.Ама гяура със закон не разбира,докато не му бръкнат в джоба.

КС да вземе да се изкаже и за дивото бетониране, че май и "ревизоро" си е харесал едно свлачище

Тия се оплашиха че никой няма да им стъпи на гьола и взеха да привличат къмпингари с палатки..... за цаца и студена бира душата се връща към крапец и дивото зове.....!!!

От написаното най ми харесва израза "див къмпингар", жестоко!

Тия пак не са в час Вчера Бойко ни се молише да почиваме в България днес почнаха пак да ни правят на маймуни Утре ние ще ги накажем и ще отидем в Гърция

Ами бягайте в Гърция,без да плашите.Живея на морето и се радвам на всеки ден без навлеци от цяла България.Отивайте в Гърция,Испания,Малдивите.Оставете ни малко спокойствие,плаж,риболов.Нямаме нужда от вас.Отивайте ако искате на Хаваите,там е супер.Оставете ни нас тук на омразното ви Черноморие.

Бетонната джунгла на българското Кръчмоморие не е за мен!

На изток Българската държава граничи с Черно море и затова тези земи са стратегически и не трябва да са в частни ръце,и в разни дружества и сдружения! Българската държава трябва да си възвърне собствеността и да одържави отново тези земи.Как до 1989г плажовете бяха подредени и Черноморските води чисти!

Говори с руснаците - основните собственици там. Само внимавай Путин да не направи още един референдум като в Крим.

Много правилно решение. Не може някой да си присвоява за лично ползване държавна или частна собсвеност. Държавна собвеност отзначава, че всеки може да се възползва от нея при определени правила, а не че всеки може да злоупотребява с нея за своя изгода.

Доста злоупотреби за милиарди стават и те не са от къмпингари....

Щом някои хора правят каквото си искат - всички можем, така ли?

Ама разбира се Хотел може а палатка не може А ти като се разхождаш на държавна земя защо не си плащаш ?

А защо си мислиш , че и той като теб не си е платил данъците ?

Е, ми сориии. Ама у нас няма много уредени и смислени къмпинги. Основно са по южното Черноморие и са фул макс. Нищо общо с изконната идея на къмпингуването -уденинението, природата, тишината...Гледаш кемпери и каравани, между тях палатки и опънати простири....НЕ, мерси. Ако искаш да си 1ва и 2ра линия - трябва да кихаш наем цял сезон

На какво прилича това, бе герберасти смотани, да не може човек да се чувства свободен в собствената си страна????????? И КС ли купихте напълно? Това не е нормална държава наистита, това си е държава на ОПГ-тата! Затова всички предпочитат почивките в чужбина - без да ги крадат разни мутри с космати шкембета, хигиената на високо ниво, любезно обслужване... Дръжте си ги курортите за вас, но ще са празни, да го знаете и можете да си ги заврете отзад! Дано се задавите в лакомията си всички!

замеряйте хотелите с лайна от котки заразени с коронавирус!

Ние ще замеряме а ти ще ги лапаш.

"Адаш" , пак са те пуснали от деЦката градина гледам ?

Вместо да строят бетоновите чудовища на всички тези диви плажове с традиции при къмпингуващите, да ги бяха устроили като уредени, зелени красиви къмпинги. Има доста хора които обичат къмпинга. Пак ще си печелят от такси и т.н. Ама друго си е бетона с басейна до морето и вместо на море на басейн с олл инклузив за по 200 лева на вечер.

Имаше изтекъл запис в YouTube, съдържащ „проста кърджалийска пка“, „ги е*ал“, „им го бил вкарал отзад“,„прост съм, мама му да е@а“…, „прост съм и ми е лесно…“… Последваха репортажи с джипката и неглижиране на темата. Без реакция на гражданското общество (смях), опозицията (смях през сълзи) и политици от ГЕРБ.

Обаче ще разрешат платеното къмпингуване в подпорни стени, нали?

Понякога къмпингарите оставят след себе си тотална свинщина и гнус. НО!!! Просто подробно трябва да се уредят правилата за къмпингуване И ОСВЕН ТОВА да се следи стриктно за спазването им. Защото иначе какво става - с палатка не може, но може да изровиш дюните и да изсипеш няколко тона бетон на плажа, защото си наш човек. Дори и най-голямата къмпингарска мръсотия не може да се мери с унищожаването на природата и леенето на бетон повсеместно.

Сбогом,Черноморие! Здравей,Гърция!

Да се бетонира може,на палатки не може!

кой ще им чисти като акат тея кервани? ЮОМ ПО МОРЕО СТАВА ТОГА И В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ДА ОПНЕМ ПО КАРАВАНА ЗА 1000ЛВ????????

Хората от морето ще им плащате колко искат като в София-гетото наемите?? Както слагате каравани там така и в София да наслагаме и да не плащаме ??????

хаюде стига мрънкахте ..не може всичко да осере..е

Ами то и да искаш, повече от това няма как да осереш

Allemannsretten е норвежкият закон, който гарантира правото на всяко лице на публичен достъп. В него се казва, че всеки един човек, вкл. чуждестранен турист, има право да се движи свободно сред природата и в националните паркове. Това включва дори нощуването на палатка. Свободата да можеш да се движиш навсякъде е традиция от векове в Норвегия, поради което през 1957 г. е заложена в основен закон - Allemannsretten. Естествено обаче, тази свобода носи и известни отговорности, като например уважително отношение към околната среда, съобразяване със собствениците на земите, с другите посетители на района и с местното население. Ето как на практика се прилага норвежкото законодателство по отношение на къмпингуването: 1. Всички пътуващи през Норвегия имат право да се установят на свободна земя, независимо от това дали се придвижват пеша, със ски, с велосипед или дали искат да се настанят за пикник. За "свободна" земя се счита всяка територия, която не е застроена: брегове, поляни, гори, хълмове, планини. Малките незастроени площи, които са част от урегулирана и застроена територия, също се считат за "свободна" земя, ако са неизползваеми. За използваема територия се считат частните имоти, които са застроени, залесени, обработваеми, служат за пасища, градини или плодородни полета. Младите плантации, индустриалните зони и земите, предназначени за строителство се считат за използваеми територии. Използваемите територии може да са оградени и неоградени. От 15 октомври до 30 април, когато земята е покрита със сняг, туристите могат да се настаняват на ливади и полета. Т.е. може да нощувате навсякъде извън използваемите територии. 2. Пътуващите могат да се настаняват на палатка или под открито небе навсякъде освен на обработваемите земи и на паркингите. За свободни зони се считат вкл. горите и планините. Туристите обаче са задължени да спазват минимална дистанция от 150 м. от най-близката къща или хижа. Който желае да остане повече от 2 нощи на едно и също място, трябва да поиска разрешение от собственика на земята. Това обаче не важи за планините. 3. В случай, че туристите ползват химически тоалетни, изпразването им трябва да се случва само на точно определените за това места. 4. Във времето от 15 април до 15 септември е забранено паленето на огън в горите и близо до горските територии. Независимо от това в коя част на годината и в каква територия се намират, всички туристи трябва да предприемат необходимите лични мерки за безопасност и за предпазване на природата от пожари. 5. Allemannsretten позволява брането на диви плодове, гъби и цветя. В трите най-северни района на Норвегия се прилагат специални правила за бране на къпини.

Преди години мислех, че все пак е хубаво и в България да остане нещо, мислех си, че хората дето отиват в Гърция и казват, че няма да се върнат преувеличават. Миналата година за първи път не отидох и до северното Черноморие, а само в Гърция. Е няма да се върна. Сбогом и на тая част от българската територия.

Стига с тези наредби бе, само увеличавате опашките на границата.

Как ще глобят “кемпер” като в талона е записан специален автомобил? А в текстовете цитират кемпер.

BEZBOJNICI

Не спирате да отвращавате хората от Черноморието. Но явно не ви пука, че ходят в чужбина на море. Давайте така, успех ви желая.

Я кажи къде в чужбина би практикувал "диво къмпингуване" ?

Allemannsretten е норвежкият закон, който гарантира правото на всяко лице на публичен достъп. В него се казва, че всеки един човек, вкл. чуждестранен турист, има право да се движи свободно сред природата и в националните паркове. Това включва дори нощуването на палатка. Свободата да можеш да се движиш навсякъде е традиция от векове в Норвегия, поради което през 1957 г. е заложена в основен закон - Allemannsretten. Естествено обаче, тази свобода носи и известни отговорности, като например уважително отношение към околната среда, съобразяване със собствениците на земите, с другите посетители на района и с местното население. Ето как на практика се прилага норвежкото законодателство по отношение на къмпингуването: 1. Всички пътуващи през Норвегия имат право да се установят на свободна земя, независимо от това дали се придвижват пеша, със ски, с велосипед или дали искат да се настанят за пикник. За "свободна" земя се счита всяка територия, която не е застроена: брегове, поляни, гори, хълмове, планини. Малките незастроени площи, които са част от урегулирана и застроена територия, също се считат за "свободна" земя, ако са неизползваеми. За използваема територия се считат частните имоти, които са застроени, залесени, обработваеми, служат за пасища, градини или плодородни полета. Младите плантации, индустриалните зони и земите, предназначени за строителство се считат за използваеми територии. Използваемите територии може да са оградени и неоградени. От 15 октомври до 30 април, когато земята е покрита със сняг, туристите могат да се настаняват на ливади и полета. Т.е. може да нощувате навсякъде извън използваемите територии. 2. Пътуващите могат да се настаняват на палатка или под открито небе навсякъде освен на обработваемите земи и на паркингите. За свободни зони се считат вкл. горите и планините. Туристите обаче са задължени да спазват минимална дистанция от 150 м. от най-близката къща или хижа. Който желае да остане повече от 2 нощи на едно и също място, трябва да поиска разрешение от собственика на земята. Това обаче не важи за планините. 3. В случай, че туристите ползват химически тоалетни, изпразването им трябва да се случва само на точно определените за това места. 4. Във времето от 15 април до 15 септември е забранено паленето на огън в горите и близо до горските територии. Независимо от това в коя част на годината и в каква територия се намират, всички туристи трябва да предприемат необходимите лични мерки за безопасност и за предпазване на природата от пожари. 5. Allemannsretten позволява брането на диви плодове, гъби и цветя. В трите най-северни района на Норвегия се прилагат специални правила за бране на къпини.

"Норвежки закон" :))) Там не са много ходещите на палатка , особено по морето им :))) Я спомени нещо за Гърция , Италия , Франция , Испания или някоя планинска страна като Австрия и Швейцария ? Иначе сигурно и в Антарктика никой няма да ти направи проблем за палатката , даже напротив !

Т.е. на къмпинг в гърция, там всичко си еуредено и цените са почти същите.

Ние сме за бетона и ротив природата! Трябва съвсем да бъде унищожено българското черноморие, за да ходим всички на море в Гърция! Причина - следствие!

Днес са открили един български турист, почиващ на Слънчев Бряг, от Сливен. Има интервю с него и го излъчват по Нова. Много е доволен човека и слънцето му харесва, хванал е здрав тен. Хвали се, че сичко е бИзплатно и на прИмоция.

Значи вързахме сезона.Ша са упрайм.

Те не останаха свободни зони за къмпингуване - всичките ги укрепиха от свлачища с огромни бетонови комплекси

Само за сведение - има Поземлен имот (ПИ) и Урегулиран поземлен имот (УПИ). Няма такова животно Неурегулиран имот.

Има - НУПИ се казва. неурегулиран поземлен имот.

Значи да лееш бетон и с багери по дюните може, а с палатка не може.... управляват ни олигофрени!

Вместо кемпери и палатки, да си носите подвижна подпорна стена!

и с асансьор за разкош