Шрьодер призова за ”Обединени европейски щати”

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер призова днес за създаването на "Обединени европейски щати", като каза, че Европейският съюз има нужда от общо правителство, за да избегне бъдещи икономически кризи, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Шрьодер призова за ”Обединени европейски щати” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не забравяме, че скоро се очква да се роди 7 000 000 000 човек. Планетата е малка за толкова хора. Няма ресурси. Нужно да се намерят нови енергийни източници, например овладяването на термоядренния ситез и излизане поне в Слънчевата система. За това е нужно Световното правителство, а не за грабежи. Грабежите ги има и сега. Спомнете си за Вавилонската кула, когато хората са били заедно и са успели да я изградят, само дето после са се възгордели....

Прав е.Валутата ще е Еврото.Трябва обаче и общо законодателство и общ език,които да се използва от всички.Разбира се това трябва да е английския.Хубаво би било ,ако бъдат създадени Обединени Европейски Щати.

Дойдоха си на думата. Зинали са да глътнат целия свят.

Заглавието щеше да е по-вярно така: Шрьодер ПРИЗНА за създаването на "Обединени европейски щати".

Обрулената държава е ръководена от мутри и измамници с цел! Да поискаш доброволно да се лишиш от национален суверенитет. За да оцелееш! Не се заблуждавай, че нашият политически елит няма нищо общо със световния! Не се лъжи, че правителствата от прехода са некадърни и не знаят какво и защо го правят! Напротив! Само че, тяхната цел се разминава с желанието и очакванията на българските граждани.

Националния суверенитет могат да го отнемат! Но КРЪВТА, ВОДА НЕ СТАВА! Ние в България сме доказвали това многократно. И не, само ние! Във времена на отнет суверенитет нацията се сплотява от само себе си. Явно Обединени европейски щати не е измислица на болни журналисти и конспиративна теория. Подготовката за глобално правителство върви отдавна. Напр., у нас от 20 г. социално-икономическите условия СЪЗНАТЕЛНО се поддържат на това ниво. И човек, опитвайки се да се дистанцира от държавата, автоматично затъва в нихилизъм. Всички правителства правят показни упражнения по чуждопоклонничество и политически слугинаж, като в същото време демонстрират пренебрежение към собствения си народ. Но всичко си има граница! И се връща!

Гертхард Шрьодер не бише ли първо бивш и второ изгубил политическите битки канцлер? Да не би сега да търси реванш по някакъв начин? Допускам, че това може да стане, но искам първо в новите Европ.щати да влезе Швейцария например, или Швеция, Словения или даже Унгария, да не говорим за Гърция?!Чак след това да помислим за нас?!За сега съм не само против, ами даже ми се излиза от този ЕС...?

Обединени европейски щати! Изразът ми е познат от няколко години, но беше в категорията за световната конспирация - глобално НЕИЗБИРАЕМО правителство и глобална експлоатация на човешки и природни ресурси.

НЯМА КАКВО ДА ПРИЗОВАВА-ТО СИ Е ПРЕДРЕШЕНО-САМО СЕ ПРАВИ СЛЕДВАЩАТА СТЪПЧИЦА НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.

Аха, и след като сложим едно правителство на Европа и си направим Обединени Европейски Щати, после да вземем да помислим и за Обединени Световни Щати, а?? Шрьодер е типичен червен милионер на принципа "не ме гледай какво правя а какво ти говоря" т.е. другарки и другари, дайте да дадем, но си има дебела сметка в банката и пуши пури... В Германия му казват "Genosse der Bosse" т.е. другаря на шефовете... Дрънкало,което заслужено е аут от политиката в Германия и се занимава с лобизъм

Обединено правителство на ЕС е единствения шанс нещата в нашата изстрадала и обрулена държава,ръководена от мутри и измамници да потръгнат.Иначе няма да се оправим и след 1000 години.Обедняването на обикновения гражданин е на нивото на оцеляването,че и под него.Няма такъв политически субект като алтернатива за последните 20 години , който да не е бил марионетка на престъпната ДС мафия.Всичките измислени мафиотски босове са нейна рожба.

Северна америка -САЩ Южна - Съединени Южни щати европа - съединени евр. щати.. азия - съединени азиатски... китай - китай африка - Африкански щати... Аууу, а Австралия трябва да се прекръсти и да си раздели щатите и провинциите на ново :( и остават, Южни и северни ледовити щати

Ние пък ще питаме САЩ какво становище да вземем!

Е добре де, в САЩ, като има общо правителство, конституция, закони и ала-бала, защо и там има същите (ако не и по-големи) проблеми с дълговете?????? А в Япония, която си е еднонационална държава от бая време, още по-големи дългови проблеми - 200% от БВП-то (и продължава да катери)!!! Значи мей би, проблема е некъде другаде а не точно и баш в начина на държавното управление. Проблема ще да е нейде в начина на управление на капиталите, защото с тях имаме проблем, а не с нещо друго.

абсолутно правилно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Става въпрос за различни дългове и различни подходи за управлението им, мила. Например, дългът на Охайо си е проблем на САЩ и се решава вътрешно от неговото правителство, докато дългът на Гърция е проблем на ЕС и трябва да се решава от повече от 20 правителства за което няма нужните форми, закони, структури и т.н.

по на ЕСССР МИ ПРИЛИЧА С ТЕЗИ КОМИСАРИ И ДИРЕКТИВИ

Аз съм на 8 години и се радвам, че лошият Шрьодер се е поправил и слуша костенурките Нинджа. Много обичам да ги гледам в събота като стана и мама ми даде закуската. Сега отивам навън да си играя с две ромчета, едно арменче и с приятелката ми Рашел.

Шрьодер мечтата, Ние+Русия, която да ни захранва като за вечност,простете,но не виждам как ще стане.Какво ще кажете за Ние +Китай имам предвид да е мост-транслейшън

Аз пък се мислех, че това е целта на разширяването на Европейския съюз. И така трябва да стане.

Масончетата не издържаха и почнаха да се обаждат и да изплюват камъчето какво реално искат, а то е ясно - тоталната земна власт. Доста е интересно и да се замисли човек откъде духа вятъра на тия икономически кризи и накъде вее...

Лисабонския договор почна да действа

Шрьодер е прав - по принцип, като изхождаме от икономическо-политическите реалност в съвременния свят. Но за да се стигне до тези "Обединени Ев. Щати" е нужна много и сериозна работа. На този етап това е в сферата на добрите пожелания. Но би трябвало да се осъзнае , че такъв проект без Русия няма да може да се осъществи поради простата причина, че нейната територия (т.е пазари), ресурси и потенциал (в най-общ смисъл) са от решаващо значение.

Митът за необятните руски пазари е си е точно мит. С население под 140 милиона, отрицателен прираст от -0.47 и не особено висока покупателна способност, Русия може да е необятен пазар за нас българите. За евентуални СЕЩ не е ясно, дали в това си качество ще е чак толкова нужен член за да си заслужава главоболието, защото Русия не е свикнала да свири 2-ра цигулка и едва ли ще се съгласи току така на някаква, дори и ограничена загуба на суверенитет.

Ех душичко мила, явно не си наясно с руския пазар, иначе нямаше да пишеш глупости!

Шрьодер Е СХВАНАЛ ПРОБЛЕМА, ЧЕ Т.Н. "ЕС" НЕ ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ НИТО ЕДНА ОТ ФОРМИТЕ НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ !!! Както многократно съм сочил за да има статут на държава, ЕС първо трябва да приеме обща КОНСТИТУЦИЯ върху чиито фундаменти ще се надгражда ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО !!! Правителството за което говори Шрьодер ще е само онази изпълнителна власт която ще прилага нормата на закона . КАК НЯКОЙ СИ ПРЕДСТАВЯ ДА БЪДАТ РАВНОПРАВНИ ПРЕД ЕДИН И СЪЩ ЗАКОН И БЪЛГАРИЯ И АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ ??? АБСУРД !! Има един "малък" проблем който прави мисията невъзможна - ЗАГУБАТА НА СУВЕРИНИТЕТ !!!!!! Тя ще инициира възраждането на национал социализма в страни като Германия, Холандия и разбира се скандинавските страни.

и как ша стане тая работа, мм?

Сетила се Мара да се побара. Това се знае отдавна, че е неизбежно, за да го бъде съюза, ама досега щраусът си вкарва главата в пясъка. Загубено време. Една Европа, едно правителство. Това е спасението за ЕС. Друго няма

Подкрепям, и директно гласувам . ЗА

А защо :)?! На тебе тати не ти ли харесва, та искаш друг? :)

Този, пък! Някой да те пита? Забрави за гласуването в Обединените европейски щати!

На какъв език предлага да си общуват хората в СЕЩ? Това ще е препъникамък, защото Германия, Франция, Испания и Англия ще имат собствено мнение по въпроса. Само с общо правителство няма да стане, трябват общ език, общи закони и общи нива на заплащане. Това Шрьодер е пропуснал да обмисли.

в малката Швейцария има 4 официални езика и това работи от над 100 години

А заплащането е като в България :)))

Вече 163 години

На арменски, разбира се.

Защо е да има общ език при положение, че и сега в ЕП, е пълно с преводачи които обсъждат едно и също нещо на собствените си езици?

Франция и Ипания ще натискат да се говори на арабски, Турция ще са за турския език а пък Англия ще са против да се говори на испански и осбено на френски.

По принцип да, но общия език е най-малкия проблем.

Някой няма ли да го спомене: Общи Европейски Въоръжени Сили

Хубава идея!!! Може!!! Само че министър предател да е ББ!!!!!!

Засега предатели не търсят, затова ББ го остави на мира.

Ех, що не беше всичко толкова просто :)...

ЗА! След като се създаде СЕЩ най сетне нищо няма да спира хората да махнат тъпата мафия и монопол от България,Румъния и всички изоставащи страни в ЕС .

Човешката глупост няма граници!!!

А немския и франсето чаткаш ли ги кат се натискаш за Европейските Щати по ръководството на дойчовците и франсетата. Щото в Щатите можеш даси дигнеш багажа и отидеш на другия край и почнеш работа без никакъв проблем. В Европата не е баш така. И тогава означава че оставаш в гетото за вечни времена, щото ни немец, ни фпанцузин ще дойде да се занимава и оправя нашите щуротии.

Така е, така е, чичка от село, само твоят кумир Боко Тиквака и другите тикваци от ГЕРБ ще ни оправят нас, нали.

Парите на СЕЩ ще ги правят същите, които закопаха САЩ нали? Световната банка и едно лоби, което няма да назовавам... Понеже САЩ вече е бита карта искат да се прехвърлят да паразитират от някой друг? Те така или иначе вече го правят, но явно няма да ни изпият кръвчицата достатъчно бързо по този начин!!

Да я ожалиш тая бита карта САЩ! Най добре е в цветущата Путинова Русия!

Наближава това време!!! Америка е огромен балон, който продължава да се раздува и нали знаеш обикновено какво следва накрая!??

шалом шаолм "картоиграчо")))))хи хи

С две ръце за! Да го Оба суверенитета! Предпочитам чужденци да ни управляват!

Учи езици и емигрирай, щото ако останеш пак нашенци ще те управляват, Асане.

След като се махна от канцлерския пост , стана мениджър в банката на Ротшилд/може да се провери/. И това обяснява всичко. Евреите ще правят Обединени Еврейски щати. Всичко им върви по плана. А всички спиме....оставихме злото да победи доброто. Но края за тях ще е жесток, не че на другите ще е лесно до тогава. Края на дните идва с пълна сила. Жалко!

Умен човек е Шрьодер. Това рано или късно ще се случи.

Да жалко за костенурките нинджа.

Идеята е добра. Занапред ще се изработят още политически механизми за изчистване на боклуците. Никога няма да е напълно чисто, но поне да става все по-чисто. Това гарантира напредък. Сега боклукът се крие зад местните управления и мърси. Има изгледи това да намалее, ако станат щати в Европа. Дерзайте иноватори!

Къде пък видя "механизми" за чистене на боклуци?!? Как пък разбра, че некой ша накриви шапките на "местните управления"?!? Става въпрос за обща фискална, икономическа и социална политика, т.е. слагат ти таван на харчовете (вкл. и социалните), казват ти какво ще развиваш (за България - домати) и какви помощи и пенсии ще даваш (съобразно възможностите на икономиката). Аре стига робизми...

Абсолютно вярно е това, което казваш!

" Да се откажем от националния суверинитет " .Коя уважаваща себе си нация би направила това др. Шрьодер с 1 милион годишна заплата в Руския енергиен гигант?

За съжаление към момента, в тоя форум, уважаващите себе си се броят на една ръка... Нищо не е случайно.

На времето не можахме да станем 16-та реСпублика, сега отново имаме шанс. Ако ни вземат, де.

Никога не сме се и натискали да станем 16-та република! Тази лъжа раздухвана последниите 20 години от демокраДите, се опроверга, дори няма документи за такова нещо, въпреки че твърдят че има но никой не ги е виждал! Аман от глупости в тази държава и от глупаци дето да им вярват!

Иска да каже "Съединени Европейски Щати" т.е. СЕЩ. Това е изпробвано много отдавна и все още работи там!

все още ама нещо скръцва напоследък...задокеанското еврейско ООД ))))

Не обединение а ПРАВИЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на принадената стойност.Просто промяна на системата или след обединението следва болезнен разпад!!Ипак обединение и пак разпад.Скъпо платен и изстрадан.Не съм го измислил аз.

За! За!

Шрьодер е много прав. Може би това ще се случи много по-скоро от колкото си мислим. Дано наистина да е за добро. Надявам се поне тогава да се разбият монополите в България.

Кой където го стяга - един мисли за Европа, друг за някакви си монополи в България.

така си е - Новият световен ред чука на вратата!

Всичко върви по план, следва NWO, а после... вие си знаете.

именно !!!!

това ще е идеално - ще ни съдят по европийските закони

ще ни управляват и европейски политици. Тия в парламента 240 парчета какво ще правят. Слугите на народа, а?

Ще те управляват същите "240 парчета".

С каква готовност и нетърпение очаквате между два и три пъти по-високите европейски данъци, каквито се плащат в старите страни членки.

Не е толкова важно колко високи данъци плащаш, а колко ти остава и за какво и как го харчиш. В БГ днес и бедни и богати живеят в мизерия във всяко отношение. Всъщност, най-прецакани са богатите. Щастливи са понеже все още на са го осъзнали или поради духовна простота допускаща елементарната еснафщина да бъде доминираща житейска философия.

А може би в това се състои великата шаячна правда?! :))

Ами кати минем под една шапка, че се отървем от малоумни политически недоразумения, като Боко и Цецо, например. Голям плюс би било!

Ами той и Хамстера кой ли ще плюе тогава? Пък и платените коментатори в Дира ще останете безработни. Затова спестявайте.

Ти наистина ли си се загрижил за Хамстера! Искаш да кажеш, "кого ще плюе", навярно? Мислиш ли, че ми дреме? Точно, колкото за Боко и Цървула му.