Еврозоната в цайтнот заради дълговата криза

Главоломното развитие на дълговата криза в еврозоната, която вече застрашава нови държави, провокира съмнения в способността на институциите от Европейския съюз да изпреварят пазарите.

Обратно в новината

Коментари - Еврозоната в цайтнот заради дълговата криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде да не се заблуждаваме. Еврото служи само на Германия. Затова не са съгласни на никакво разпределение. Всяка страна, която влезе в криза ефективно се превръща в страна контролирана от Германия. Централната евр. банка е тотално подчинена на германските икономически интереси. (май дори директора Трише им получи награда за доброто си поведение). За да плати дълговете си Гърция рано или късно ще трябва да разпродава островите. Ирландия, Португалия, Испания са на опашката. Защо няма криза в страните които не са в еврото? Отпускат се поробващи заеми с лихви, които не могат да бъдат платени и с политически и социални условия. Например Гърция ще трябва да изпълни следните условия (на този етап): -- да уволни 10% от държавни служители -- учители, доктори, социални служби, местна администрация но не и полицаи или военни. -- да съкрати разходите за образование. -- да съкрати субсидиите за медицинско обслужване и да направи болничната медицинска помощ платена. -- да намали парите за безработица и да съкрати срока на помощите. да лимитира частните застраховки. -- да увеличи данъците за населението, като например данък сгради, вода, ддс и да намали данъците за големи фирми. -- да разпродаде активи като напр. гражданска флота.

Прави ли ви впечатление,че Идея за България изчезнаха?Това е тема тъкмо като за тях.Да не са ги баннали?

А може би, Сорбонтата, точно в хъкомъкането по темите за слабостите/проблемите на ЕС се крие недотам-доброто приемане на тези наши сънародници/чки ?! /// Какво бихте казали, д-р Чакъров ?

Уж сте приятели, а поставяш доктора в неудобно положение. Сигурно още не са му спуснали материала на тази тема, а нали знаеш, че му е трудно самостоятелно да мисли и да се изказва.

да бе, липсва ми и днес да чуа за соцялдемокрацята на западна европа и неината справедливост, хи хи.......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

щото скоро ще плачеш.

Това е логичният ход на събитията. Много от европейците свикнаха на висок стандарт и много социални придобивки, но тълпите емигранти не са в състояние да осигурят нужните средства. САЩ се отдръпнаха и единственият източник на пари остана Китай. Проблемът е как ще се връщат после тези пари.

Парите ще се връщат по същия начин, по който Гърция ще връща заема, т.е. с разпродажба на острови /земя, територия/. Да ти подсказвам ли как ще връщат парите на Китай или ще си спомниш какво е предсказал Нострадамус.

При толкова много дългове няма шанс за развитие. Най-добре е да обяват фалит и да почнат от нулата.

ЕС има сериозни проблеми . Част от тях бяха (съзнателно или не) доведени до потенциал за критични провали с/чрез (прекрасно-разбираемото защо) прибързано приемане на нови страни-членки в последнте години . А като добавим всеизвестната запазена марка по хъкомъкане и/или бомбастично изказване/решаване/действане по/в области, където прескъпо-платените (от всички европейски данъкоплатци) нищоправещи носочоплеци/чки хал хабер си нямат (а и най-лошото : -- ни си признават, ни помощ приемат ! ) -- май се отива към Магистралата за Ада .(Дано има добри Метални Богове ! )