Криза за кадри в българската армия, търсят 500 войници

В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София

Обратно в новината

Коментари - Криза за кадри в българската армия, търсят 500 войници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не виждам кой ще отиде да воюва за интересите на сащ и германия

Защо за т.н професионална армия няма мераклии. Традиционно в армията и полицията постъпват мързеливци, които не искат да работят. А искат да служат. Да въртят синджира по цял ден и да се скатават. Службомера цъка, службата си тече, и така до пенсия. Но когато ги натиснат да си гледат службата както се полага....греда. Те не искат така. Искат да си я карат по старому. Ден да мине, самун да загине. Запитал ли се е някой защо за армията се натискат много жени и малко мъже. Ами като постъпи, ражда едно дете и три години по майчинство. После още едно дете, още три години. Междувременно записва да учи нещо и след 4-5 години става висшист. И някакъв началник. Клатикурец, като правило. Едно от малкото боеспособни поделения е специалните сили в Пловдив. Горди наследници на традициите на Десантния батальон. Останалото е башибозук. Шкембелии и разни размъкнати лелчета. Такъв башибозук в България не е имало от годините на Сюлейман паша. А ония дебелосерковци в МО или не искат да видят реално нещата, или хич не ги интересува. Жалка работа.

АДЕ келеши нали ще громите руснаците марш с бойна стъпка начело с НАТО и войнолюбивите ви канджи от НС ето ви шанс да спрете да драскахте срещу РУСИЯ ,,,,, А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ НА 3. МАРТ НА ВРЪХ ШИПКА!!

Вие българите плюете България и Българската армия ! Не сте българи най обикновени руски ватници сте и то миризливи

Да си ги попълнят от Украйна, защото там ''извират'' такива кандидати и за това наемници дето сигурно и тука ще приемат действат и ще помогнат за изхранването на войската на Украйна евратлантицитр.

Търсят жени бойци да им помагат в леглото на наряда

Тюфлеци с униформа. За нищо не стават.

Всеки е научен от малък да бяга от България, пък сега се чудят що няма 3 автобуса хора за армия.

Това почва да прави много лошо впечатление на байдън и зеленски!!!!

армия....

...пушечно месо от пълни идиоти за усрана

Направо взимайте от парламента и от съответните партии войнолюбците, дето гласуваха за оръжие за войната в Покрайна, може и с партийно поръчение.....

Добро утро на всички участници в темата тук. Друго се сетих, докато си пия кафето. Да разбирам ли, че 500 единици от БА вече са изпратени в усрайна, от тях 30 души от спец операциите и там са дали фира? А сега искат да запълнят бройката. И да изпратят още 500 на укро фронта ? В Западна Европа е същото положение - в Германия отказват да влизат в армията и там тече подобна кампания. Това, обаче, няма да отложи мобилизацията. Тя ще се обяви, след като военните осъзнаят, че желаещи за профи армия няма ... Пък и укросите са на привършване. Ние сме си виновни, вместо народът да се вдине като един и да измете плесентта, която над 33 години провежда геноцид над него. И в тая плесен са абсолютно всички - от евро атлантици, до модерното ляво ... Трябва да сте наясно, че ляво у нас няма, обаче.

спокойно, всичко с времето си. мисля че точно мобилизацията ще им изяде главите - ако посмеят, де

Я викайте тези дето докараха поделенията да са социални домове в момента

Заради БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, "Патроте" и други Посткомунисти около 2 милиона млади българи напуснаха Родината!! Защото тези крадливи политици от 30 гадини обират и провалят България! Сега изведнъж други са им виновни, че не останаха хора в страната! Питайте Бойко Борисов, Доган, Мафиотите от БСП, Каракачанов и тях вземете в армията. А тъпите българи на следващите избори отново гласувайте за тия неграмотни крадци!! Те ще довърнат нашата хубава ни Родина!

И СДС

Каква армия, какви 5 лева, хората полудяха с тези цени на храните и на лекарствата, зелените чорапи си играят на война. Закривайте всички хрантутници по поделенията и ето ти спестени милиарди за социално слабите. От кой ни пази тази армия, ние без война се затрихме. Търсят само виме за смукане.

са тотал-щета! Интелект == 0; капацитет == 0; мисловна дейност == 0; умения == 0; Единствено могат да грухтят и да ринат! Толкова за адреналина им!

Щом мнението е такова за военните, дет съ вика интересно какво мислиш за пожарникарите и милиционерите?

Ли да ви набират? Украинците свършиха, стрелят по набиращите. Ще почнат да готвят другото месо за могилизацията, както я наричат бедните украинци. Богатите са в Европа. Готвене се. Щом искате война.

Всички евроатлантически ястребчета дето докараха последните избори на власт гроп , Пипи , дупя се и дай България ... бегом към хоризонта ... избрахте си куриерите дето ще ви доставят в крайна.

Военна помощ в жива сила ... Зельо ще се зарадва

Заплащане 800 лв. и се молиш да не стане война, че ще си пушечно месо, с тая материална база и с обучението ни, не благодаря.

Що не лепат плакатите по циганските махли? Колко искаш черно барета.

Тамън ще изнесат поделенията, щото нашите "демократи" и без това ги съсипаха. Поне черните барети да изчистят каквото е останало.

е цял свят ще лъсне, че 'царете " са голи - никой няма да иска да мре за да са живи местните велможи... скоро и в бункера ще се осъзнаят!

И защо ги няма домораст ли те фалшиви патриоти, да се запишат доброволци в армията:)))) Или всичките те се провалят на психотеста?

За по-малко не ме занимавайте.

да даваш - отивай сам да мреш!

има над 100 хиляди куки, поне още толкова частни охранители...а реве че нямала пушечно месо!

В сивия сектор на мафията има много повече пушечно месо за вадене , в кюпа си не се дърпай !

Са в кърпа вързани... като се вземеш и мунчо и офицерската дс-секта около него - таман 500 ще ги вържат... Ама да не се окаже че не са 500, а 800...

Трябва да се върнат строителни войски за русоробите.. на тях не може да се вярва защото са предатели..Та да им се върне това което правеха с бащите ни . КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Още не са ти сменили памперса - вероятно?

Какви 500 войници бе ?!?? То отдавна нямаме армия ?!?! Само жалки остатъци от такава !!! Спрете да наричате това "армия" !!! Кого си мислите ,че заблуждавате ?!?? То държава няма и е очеизвадно ....

Евроатлантиците, не се скатавайте, записвайте се иначе ще приемем рублата!

Че и газта даже ще приемем, а Митрофанова ще я каним в парламента. И градинките за кучета вече няма да се казват "Слава на Украйна" ;)

Търсим 500 войници, за да станем 500 и двама, заедн осъс старшито! Като искате войници, подобрете социално-битовите условия! Профи войник в мизерия с минимална зплата не става! Навремето елитните единици - рицарите, са били доста над средното ниво в обшеството.

Малко бъркаш нещата. Само богатите са били рицари защото само те не е трябвало да работят вместо да тренират и само те са можели да си позволят оръжието и доспехите. То затова когато някой е бил направен рицар със званието са вървяли земи и пари.

Че какъв войник си ако не газиш кал и стоиш гладен в окопите. Джендърска работа, не щеш ли wf mobile

който не е бил в казармата 2г не знае какъв екшън е. как хора, които в цивилизацията са нищо се правят на велики и трябва да изпълняваш прищевките им без да мислиш. там мислещите хора не са на почит.

В цияилизацията си "нещо" когато имаш чудни връзки. В армията - дмеоркация. Ако со сопол, връзките помагат ама само донякъде.

Тогава не беше професионална армия. Сега едва ли е такова плюожението. Иначе навремето, поне в пехотата, офицерския и особено старшинския състав бяха абсолютни отрепки, с някои изключения. Голяма част и с психични отклонения.

Докато армията ни бе българска, а не натовска и с чужди господари, самата ни армия имаше много по голяма тежест и уважение от обществото. Колко ценни неща имаше през соца и каква трагична бутафория е сега всичко. Тогава си имахме български ценности и себеуважение като народ и държава, в това е разликата.

Ама още преди да стане натовска всичко се срина. Човке като чуешпе армия и правеше веднага асоциация с "извращения". То за друго не се говореше. НАй-морланото и силно бойно формирование на планетата беше сринато в калта. После едни другари се накрадоха.

и марш в расия! Там е като онова време! Врънкало!

Висок адреналин, ниски заплати ....

Има кандидати-240 бройки в народното събрание, ето ти половината и още толкова от обкръжението им!

Криза за още 500 лентяй , хрантутници и измекяри

ЛентяИ се пише братчет,лентяЙ си ти,дето си се разсейвал в часовете по български!

Съвсем логично! Армията трябва да служи на ДЪРЖАВАТА! Ане на пуделиъе от НАТО и САЩ.

Трябвя да вземем пример от руснаците. След като с 10 000 работещи пенсионери не става, да раздадем на Делта гард и Ипон по един калашник. Кадировците на Пеевски да мина през централен софийски да окомплектоват формированието.

Потенциалните кандидати очевидно се опасяват, че в следващите 2 години могат да се озоват в украинските окопи като пушечно месо?

за кризи и липси! Вече официално сме изпреварили Хърватия, да се готви Сърбия, а по-нататък - Росния, Разкатай, Съшитите хамерикански щати и дори Ботсвана като наша пътеводна звезда! Аре, че ше бегам да се запишем срет пръвите добри волци.

То и лекари, мед. сестри и учители няма... затова пък има много полицаи, държавни и общински служители.

Ами как да има като има само педерасчета и джендърчета в България. Ние поне служехме по две години и не знаехме какво значи педераст. Между впрочем ги преследваха от МВР и с право.

Викаш имунизирани бяхате , наивник ха ха

Не знаехте... дам :) Я разкажи как се оправяхте по тоалетните :) Не е като да не сме чували историите ви като се изпонапиете :) Смешник!

На " ЕЛИТА", "политиците" и "Бизнесмените" синовете и дъщерите им записаха ли се вече , защото те имат най-голяма причина да пазят "държавата " - Или НЯМАТ такава , защото НЕ живеят в България ?!

Що не преназначите чиновниците ? Тъкмо знаят да викат Yes Sir!

ме дайту им по–големи запляти и кандидати ще има.

Мама казваше : "Ако си наивен и глупав и голямата заплата няма да помогне" !

Кой ще окупира Кочина след като види че тук в болниците е по опасно от бойното поле. Там може да се оцелее,но вътре НЕ

Иди в Англия и стигни до лекар специалсит ,а полсе пак пиши

Ти какво правиш в Англия тогава ?! Виждам че си доста "запознат" със системата !

Точно защото съм запознат не съм в Англия .

И на Путето не му достигат 500, ама хиляди аахаххахахахах Затова прави мобилизация - верно че се получава могилизация, aма карай...

да видим и твойто путЕ бе, педал грозен!

Виж си премиерът и цялото правитрелство на какво приличат бе олиго живееш в клоаката на Изтока. По точно полужив си и не си излизал от Хохола. Виж си улиците тротоарите хората и всичко в какъв вид е та ти живееш в страната на ОРКИТЕ какъв стандарт те гони и бълнуваш класически торпиден Мунчо. Навсякъде захапали цигари мутри, гледащи втренчено в безтегловност с разширени зеници мърлящината е национална черта на останките, останали в Бантустана.Република на проститутки лузъри наркомани и общаци .Абсолютен събор на орки.Влаковете им дерейлират всеки ден а той имал стандарт.Смотаняк.

Смотлиш , София е много по-безопасен град от големите европейски столици . Може да имаме много други пробелми ама да ми говори некъв льольо , че тука било пълно с мутри , наркомани , проституки и общаци е смешно.

в България НЯМА ! Така че другаде търсете мераклии да загинат за да може сина на Байдън да си върне Украинския НафтоГаз

кАпейкин ли ти го сподели ;)) Той върна си субсидията или си направи къща във Варна с парите ахахахха

Тръгвам с Копейката, 4-ма анаболни чалгара с тениски на ВГЪЗраждане и 10 пенсионирани фатмака, сега работещи СОТ-аджии за 500 лева ;))

Няма кой, дори гладните селяни няма да отидат за 1300 лева легни-стани, ще плащат квартира в някой град, общо взето ще се набрулят със заеми до 2-3 години и след 7-8 ще напуснат. Войничките, особено ако са млади и хубави бързо си намират кой да ги е-е от колегите им, уреждат се бързо в армията. Иначе като чета коментарите на командващият им Матеев ми е ясно за какви кухи идиоти става дума, хората пари давали за скок с парашут а той ги фъРгал безплатно ахахахха. Те хората пари дават и за секс, ама никой не иска да спи безплатно с дебела миризлива циганка, ако схвана сравнението глупав оВенен...

Веднага бягайте в столипиново, факултета и т.н. мерклии да гърмят - бол.

Нормално е да има криза за кадри в армията,защото никой няма стимул да воюва за тая кочина и да защитава такива,като Боко,Киро,Ристо,Курни,Копейкин,Юмручето,Прасето и Доган. Да защитаваш дъража,която изобщо не мисли за населението си,да защитваш държава,в която се оказва,че нямаш никакви права,като гражданин на държавата и като работник! Какъв е стимулът ти да защитаваш политици,които мислят само,как да си разделят пая горе и какво да откраднат покрай обръчите си от фирми,алчни олигарси и феодали,корумпирани прокурори и съдии,няма никакъв смисъл да живееш в тая държава,камо ли да я защитаваш... Само с пари не става,а сигурен съм,че и парите за редовите ни войници са малко...

Дрън, дрън .. стимулът е един- пари и условия , Да не мислиш , че в армият на САЩ влизат само от патриотични подбуди или в Чуждестранния легион на Франция

Ми той затова е Чуждестранен легион щото не влизат от патриотипни подбуди а от финансови такива. А в Сащ няма наборна армия ама вервай ми някой закачи ли ги е свършен.Всеки там в централните щати е с патлака у гащите

Именно , в САЩ няма наборна армия в Бълагрия също та и там и тук както в Чуждестрания легион хората влизат основно за пари, някой и от патриотични подбуди но пак и за пари. Не можеш да градиш професионална армия с жълти стотики и да очкаваш да имаш кандиати , Не можеш да плащаш едно нищо и да очкаваш хората да отдадат най-силните си години, Би бил свъшен заради армията им , а не поради някакви фантазии , които имаш.

В САЩ пропагандата е много силна, от малки им набиват, в главите, че това е най-великата страна на света и как трябва да се бият срещу "комунистите". В същото време една трета от бездомните им са ветерани с изгорял бушон.