Криза на доверието на Запад

Политиката на идеализъм и надежда бе заменена от политика на идентичността и страха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“Следвоенният ред започна да се формира още през 1941 г., когато американският президент Франклин Д. Рузвелт и британският премиер Уинстън Чърчил са изготвили Атлантическата харта на борда на кораб, закотвен в канадския залив Пласентия. Въпреки че Хитлер печели битките в Европа, Чърчил и Рузвелт са твърдо решени не само да спрат яростното нацистко настъпление, но и да положат основите на бъдеще, в което цари мир и демокрация.” Ето това е много ценно признание. 1941 г. Рузвелт и Чърчил кротко седнали да си поделят света. Кой да предполага тогава, че СССР ще устои на фашистката агресия и ще пречупи гръбнака на фашизма. А твърдото решение на Чърчил и Рузвелт да спрат яростното нациско настъпление се осъществява едва през юни 1944 г. , когато отварят втори фронт срещу вече губещата Германия. И още един акцент от коментара на г-н Билд : “Голямото "отваряне" на Китай и разпадането на Съветския съюз през 1991 г. поставиха началото на забележителен световен напредък, продължил четвърт век. Съдейки по стандартните икономически, политически и социални показатели, това може и да е бил най-добрият четвърт век в човешката история. “ Някой очудва ли се, че в този едва ли не златен четвърт век на човечеството липсват милионите жертви от агресията в Ирак, стотиците хиляди жертви от силовото разбиване на Югославия, жертвите в африкавската пролет ? Всичките те резултат от агресивните действия основно на двете англосаксонски страни.

как така се превърнахте в комунални медии. Преди горе долу се ядвахте !?

Не ме е грижа за западния свят,пълен с олигофрени

Това ли измислихте като връх на джендърмисълта????Пак РУСИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО ВИНОВНИ!!!То пък кога ли НЕ сте имали ВРАГ!!Като почнем от инквизицията и ГОРЕНЕТО НА ВЕЩИЦИТЕ НА КЛАДА....Ние НЯМАМЕ подобни и по-големи грехове ,,та да ни карате сега да си правим харакири.....Особено под знамето на великата демокрация , където два вълка и една офца ГЛАСУВАТ какво да вечерят!!!!!!И това се легитимира като СВОБОДЕН ИЗБОР.

Путин, Китай, Тръмп...Дрън-дрън ярина. . Ще запомня Билд-осания с култовото изречение "Православието е главната заплаха за западната цивилизация". И постоянно ни сервират проблясъците му...Отврат!

Само единни обединени в демократичен съюз, противопоставяйки се на силите на мрака, които искат да ни върнат в бездната на тоталитаризма, следвайки пътеводната светлина на евроатлантическите ценности ние можем да следваме неотклонно пътят към светлото бъдеще. Бсяко съмнение неминуемо би довело до отклонение от правилният път.

Слава на Русия ! Да живее Путин !

Tova e tozi kito prodade shvecia na saudiarabia za 30srebarnika...

Този швед трябва да си посипе главата с пепел,защото и той има принос за това положение ,което е описал.В нета има достатъчно негови изявления,в които се вижда как йезуитски изопачава истината.И сега е останал верен на себе,си не иска да каже как е постигнат този "напредък " 25 г .не иска да каже как НАТО и САЩ налагаха и досега своята доминация.Сега вълчите закони са обвити във луксозна либерална опаковка и той не може да си позволи да бъде като лорд Солсбъри по време на англо -бурската война.Когато в парламента го питат какво правно основание има Англия за войната,той отговаря- "Много сериозно основание.Ние имаме картечници Максим ,а те нямат" А сега както се вижда и другите имат не само картечници,а някои като Ки Чен Ун имат голям червен бутон!?

Нов световен ред ни трябва. Нещо като краен либерализъм, но под контрол. Как беше възможно това 25-годишно благоденствие ? Само защото банките раздаваха кредити на хартия ? Ами като беше толкова гот, защо не измислят начин да продължат да го правят, без да предизвикат криза ? Нещо като безсрочен дълг напред във времето, който постепенно се обезценява. Не съм икономист, но съм сигурен, че има начини, като например застраховка на кредит. Как е възможно да можеш да застраховаш джип за 300 000 евро, или самолет за 50 милиона, а да не можеш да застраховаш кредит за 30 000 ? При условие, че катастрофите на джипове са с 30% повече от лошите кредити ?

Трите неща които немеца казва са само една констатация.И това е само "А".След "а" обаче следва "Б".И то трябва да се каже.И то е много по-интересно от костатацията.Това "б" което трябва да се каже е :СЛУЧИЛОТО СЕ СЛУЧАЙНОСТ ИЛИ НЯКОЙ ГО Е НАПРАВИЛ НАРОЧНО ТОЧНО ТАКОВА.И ако е второто,КОЙ ГО Е НАПРАВИЛ И ЗАЩО.А аз смятам че е точно това ВТОРОТО. Няма как да не си спомним за "появата" на хитлер НА ВРЕМЕТО и преди всичко КОЕ НАПРАВИ ВЪЗМОЖНА ТАЗИ ПОЯВА.Това случайност ли някаква е или пак НЯКОЙ се е "погрижил"....Случайна ли е била разрухата в германия та един хитлер да стане възможен.Защото явлението хитлер така или иначе противоречи на здравия разум.Точно толкова колкото и "ПОЯВАТА" на съветска русия И МЕТЕЖА ПРЕЗ 1917Г НАРЕЧЕН НЕ ЗНАМ ЗАЩО "РЕВОЛЮЦИЯ" и разбира се последвалите събития там.Няма да "ИЗДРЕБНЯВАМ" но вече 100г всички мълчат за тях, упорито мълчат сякаш някой е изтрил паметта на хората.А все пак 56 ПЕДЕСЕ И ШЕСТ МИЛИОНА живота-КАКВА "ДРЕБОЛИЯ" А?- на хора в русия е трудно забравимо...И да не забравяме все пак че всъшност единствения факт от всв освен "НЯКАКВИ СИ " 80 милиона жертви е разширяването на териториите властвани от съветска русия ,с цяла източна европа..Какво му остава на господина с констатациите...Ми единственото което му остава е да си даде сметка чия собственост е съветска русия.Кой я създаде,кой плати за метежа...При отговарянето на този въпрос може да си помогне въпроса КАК СТАНА ТАКА ИЛИ ПО-ТОЧНО ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕХА ПАРИ ТА ФАЛИРАЛАТА 1980Г СЪВЕТСКА РУСИЯ ДНЕС ДА МОЖЕ ДА ШАНТАЖИРА СВЕТА ОТНОВО.Щото фактически единствения проблем пред света е точно този-ШАНТАЖА НСВЕТА ОТ СЪВЕТСКАТА РУСИЯ.Света други проблеми всъшност няма.Това е.

поредната порция "фалшива" информация. това, че вплита факти с измислици и фобии, не прави измислиците истина, а фобиите заплаха.

гадос. ситуазионът почна да нсе работи в полза на германиа и тоз почна да врека. арбайт махт фрай, шведише швейне.

Половината истина е винаги пълна лъжа- нещо много типично за един швед.