17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе щом открили в компютъра му за който да го декриптираш без парола ще трябват години, файл "търсене за Бивол" - ясно КОЙ е поръчал точно този да е виновен!!!

Бързината на откриването на престъпника е най-голямото объркване в цялата схема. Една институция, която се слави с бавни и плавни движения успя за 1 ден да открие и разкрие престъпление. Прилича много на посочване с пръст: Той беше. И сега съшиват тезата си с молба за помощ от обвиняемия. Ето така се прави на професионално ниво. Хвала

Проблемът е че НАП не е способно да защити данните на народа. Това да се дискутира, а не някакво момче , което най-вероятно не е и виновно дори. Има огромен прибив- кой е виновен за това??? Кой оиддържа системата на НАП? Те не пидлежат ли на проверки и разследване. Има и наказателна отговорност за немарливо свършена работа- нека отоговрните да си понесат заслуженото за некадърбостта си...

Нека да си понесат отговорността - но те не искат. Искат да продължават да крадат без да работят, то няма как да крадат по друг начин. В условията на мълчание, виновен е първо председателя на МС, след него, именно след - министърът на финансите. Ти кого предлагаш за виновен? Тези двамата явно не искат да бъдат изгонени от заеманите длъжности. Ще продължат да работят за благото на народа въпреки всичко.

всички така казват не съм аз търсете едноръкия д-р Кимбъл

Съдейки по скоростта с която е заловен извършитела, хванали са точно еднорйкия хахахаха

ВСИЧИ СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ НЕ СИ ТИ- НО ГОСПОДАРИТЕ ТИ ТЕ НАТОПИХА- БЯГАЙ МОМЧЕ ОТ ТИЯ АЛКОХОЛИЗИРАНИ ПРАВИСТИ- ДНЕС СИ УДОБЕН, УТРЕ КОЙ ЗНАЙ

Кои сте тези вие, бе цървул?! Аз колкото пъти го гледам е видновен за мен!

По-добре лъжете, че не е имало пробив на "критични" данни, за да се измъкнете от отговорност - както проф. М. К ви посъветва.

То нашата полиция е такава- нищо не може да разкрие или докаже сама. Ако получат някой сигнал може и да свършат работа. Ама ако сигнала е менте. на кой му пука... Цинизъм

В ПОЛИЦИЯТА НЕ МЯТАТ БОБ И НЕ РЕДЯТ КАРТИ- ПО ЦЯЛ СВЯТ РАЗЧИТАТ И ПРИЗОВАВАТ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО ДА КАЖЕ.

Явно им е спуснато да набедят някой и баш-шефовете от Информационни системи да не носят никаква отговорност -- и за изборите, и за винетките и за какво ли не си показаха нивото на компетентност.

Яко блокират! Но, без файда! Отиваме за коментар на едно други място!

Кадърно момче! Няма висше, а тежи повече от цялото правителство накуп! Опитали са да го смачкат, но той държи инкяр и чака съдията да се произнесе. Всички калинки, барабар със математическият професор , облекчено ще си отдъхнат ,когато той си бие камшика и отпраши далеч от " родината" си.Иначе ще им бракува "мишлярниците".Мда-а-а-а, в" Долината на дългите гащи" е строго забранено да има знаещи.Даже и децата със медали от математически световни първенства, вече се ориентираха.Всички мислещи бягат от затлъстелите мутроолигофрени. И правилно!

Още един за терминал 2! Кльопнали му прангите във офиса и 15 маскирани го разпитвали пред колегите къде е ключа от бараката.Чичовците от белите държави вече се борят за него!

Това последното е чиста измислица. Малко цигани си имат чичовците, та са умрели да спасяват набеден човек. Наша работа си е да го спасяваме. Плюс, стига си ги хвалил, че са ни способни, като виждаш резултатите, че говорят обратното - некадърни програмисти си имаме. Бих казал, всеки циганин от индия е по-добър.

Верно е, че глави трябва да падат от НАП-ГЕСТАПО-то. Но не само от Нап, а от доста около Нап.

Нищо не се говори кой е направил програмата на НАП, кой постоянно работи за нейната сигурност и е отговорен за това. Писаха, че чрез вход за данни от чужбина е направен пробива. Занимавките с Кристиян са за отвличане на внимание от истинските виновници. И така ще е докато нямаме правителство на експерти, а не на измислени партии, които са на власт само да управляват собствените си интереси.

Споко те виски разбраха че е за отвличане на вниманието :) Някой е прибрал едни пари и нищо не е свършил и ако лъсне пред всички къде е пробойната .. кво ли ще стане :) Най вероятно нищо. Да си спомняш 140 000 000 за система за електронни билетчета ,ииии фрима за майтап направи по добра и най вече работеща такава на цена от .... около 45 000 Та да питам къде ли е отишла разликата ? ИИ да баси счетоводителя имат да се обади ще го взема в нашта фирма

Не се оправдавай. Щом си Бойков си виновен.

Силно се съмнявам, че ще намерят истинският хакер. То акъл се иска. Но пък това, което може и ТРЯБВА да направи правителството е да подаде оставка. Това - първо. После - наказателна отговорност да се търси.

Дааа, вместо да приемаме Оставки, ни хвърлят прах в очите с темата виновен или невинен. Много удобен човек, медийно известен само 20 годишен политически не много ориентиран. Няма да намерят никой, ако хакера е близко да властта. Когато започнат да рекетират бизнесмени уж за следващите избори, ще се разбере.

Е, ти пък сега, оставка се дава само ако си си купил апартамент. За източване на банки, еврофондове и НАП няма такова нещо, Пламенчо каза, че всичко е точно!

При всички случаи, глави трябва да падат от НАП!! Какво значи, да не си актуализираш софтуера за защита на личните данни през месец, а са били актуашизирали през.. . 2015година?? ?? Изтекли са данни за 5млн. българи, като около милион се водят на починали хора, и НАП се прави на ударена, а колко пъти я предупреждаваха да си подобри защитата!! Това ако е в друга държава, правителството подава оставка или няколко оставки на министри! Втеме е за колективен иск потърпевшите български граждани да подадат срещу НАП, заради невъзможността да си свърши адекватно работата и да започне по-стриктни мерки за опазване на личните данни! Всички пишещи тука, със сигурност имат изтекли свои данни! Замислете се и проучете въпроса, за да подадете иск срещу тия некадърници!

В случая е обратното - трябва заинтересован адвокат или организация да излязат със съобщение, че събират желаещи да подадат колективен иск. И нещата ще се случат. Няма такива хора. Аз например самостоятелно не мога да подам иск, не мога и да организирам нещата.

Това е ясно че става чрез адвокат. Със сигурност има адвокати, които са наясно с подобен тип проблеми. Така че, въпрос на действия и по-целенасочено да се работи върху проблема, са се търсят механизмите как да се предяви колективен иск без излишно губене на време. За начало трябва ако не организация, а кампания за да се включат повече хора, пострадали от теча на данни, ако искат в бъдеще да не попаднат някъде при извършване на обикновена услуга на "неприятна изненада" придобила форма на присвояване на лични данни за различни цели от недобросъвестни субекти! Вече са ставали такива случаи и е крайно време да се сложи край на тези гадости. Затова колективният иск трябва да стане факт, защото тия дебили от НАП заслужават най-малкото това! Следващият път да се замислят сериозно как си вършат работата! То, да беше по-лесно да няма никакви компютри, но няма как да стане, и затова тези служители са длъжни да си вдигнат нивото на квалификация по отношение на опресняване на софтуер и защита на лични данни!

Някоя съседна държава е "Хакера" най-вероятно сърби или гърци, както и дежурните евреи. Нашите служби действаха , както винаги, докато търсят истинският извършител, прибраха първия удобен. Удобен , защото е известен вече, от случая с матурите. Ще поСледва както винаги обезщетение за сметка на държавата. Дано намерят все пак истинския хакер. Има и друг вариант искат да погледнат в компа на фирмата, заради нещо важно струващо много пари.

А руснаци не може ли?

не може ставаш досаден

Не че не може, ама сега е модерно да са иранци. Нека да сме в крак с модата!

до ядосан А Цецо не може ли?

Трябва да го търсят в папка Вътрешна памет.

Нап да не са ги хакнали събота или неделя, тогава не са виновни, защото по работно време почиват. Факт, че една седмица не могат да изкарат приложението за лична проверка на "клиентите им",които са ощетени от тяхната почивка.

Хакерчето е много нагло, дано го превъзпитат в затвора!

А теб на полето с мотиката, за да разбереш какво е това работа!

Това момче е просто изкупителната жертва. Май на всички им стана ясно, че вината е на IT- специалисти на НАП, които изобщо не са си тествали системите. Или са глупави, или толкова са специалисти. Та всеки що-годе компютърно грамотен петокласник знае, че поне от време на време трябва да пуска антивирусна програма, да променя паролата си за достъп, да следи за неправомерно проникване в компютъра си. По телевизиите чухме всякакви експерти по сигурност, само компютърджиите на НАП не чухме - скриха ги.

Защото са калинки на ГЕРБ. професор Константинов, каза къде е проблема в НАП е.

То е смешна работа как управляващите се опитваха да ни убедят, че са хванали виновния, като този същия е обучавал кадрите на ГДБОП.

Те затова са го хванал, че им е бил подръка. Поучително за хора, помагащи на бандити да управляват.

КРИСИ БЕГАЙ ПРИ ПУТИН, ЧЕ ЩЕ СТАНЕШ ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА НЯКОЙ ДЖЕНТЪЛМЕН В ЦЕНТРАЛНИЯ.

Нали си бодвал кейлогери? Сега пък не си бил ти. Вревам ти! Кога осъзна че не си? Като потърпевшите те искат в затвора ли?

Има разлика между "имах възможност" и "направих го". И ти си имал възможност да боднеш пиперката в някой чушкопек, но дали си го направил е отделен въпрос.

Ей не ни прави на луди! Нали лично се е хвалил по форумите как го е направил! После пък е тичал да трие. Затова ли са го пуснали с подписка, да покрива следите ли?

Тук случаят е НАП, не логери, нито ки, нито кей.. Друг е предметът, който обсъждаме. Той човекът сигурно има и нарушения на правилата за паркиране, но няма връзка със случая.

То престъпника си е престъпник, независимо от методите!

Няма начин ГДБОП да имат доказателства по случая. Просто са достатъчно неграмотни за да ги намерят, дори да съществуват. CNN щом е писала, може да има пробив в тоталитаризма от последно време. Ама то не останаха бушони за отвинтване. Може би Горанов, макар че има симпатичен вид. Но пък с това минало на бездомен, не е за министър, освен в сянка.

Леле какви неграмотни коментари, да не говорим, че са откровено малоумни. Всеки, който поне малко разбира, ще ви каже, че този не е виновния. На нашите тъпунгери не им дреме, щото го знаят поръчителя, ама там не може се пипа.

Е, кажи кой е поръчителят де, не се срамувай.

Те си го знаят, аз не съм от тези среди. Ще си проличи като почнат да удрят този и онзи бизнесмен.

Точно защото разбирам се убеждавам все повече как този не е вода ненапита!

и с какво се убеди?

С отказа за съдействие и дружките му защитници!

Аз също имам фирма и за нищо на света няма да им дам достъп до данните на моя комп на организиранат престъпна група за тормоз на бизнеса, наречена ГДБОП. Да се оправят, всеки е невинен до доказване на противното, никой не е длъжен да им помага да събират доказателства. Като могат да съберат, като не могат, да го пускат.

Абе не е ли време някой да вземе и да поеме отговорност и поне да си подаде оставката поради некадърност?

ама нали всички са в отпуск сега и не знаят, че е време

Очилатото г_че е просто script kiddie. Нищо повече. Бодвал кейлогери, хаквал не знам си какво..... я стига сте го величали! Script Kiddie (от англ., чете се скрипт-кѝди). Думата е пренебрежително название на човек, който извършва атаки над компютри с помощта на програми, написани от други (опитни хакери), и с много малко познания за начина им на работа. Представителите на тази група не са експерти или програмисти и имат повърхностни знания в компютърната област. Обикновено уменията им стигат до обезобразяване на уебсайтове или извършване на DoS-атаки. Повечето от тях са тийнейджъри и действат мотивирани от тръпката или за да увеличат репутацията си сред своите връстници.[1] С.К. използват за своите атаки предимно операционната система Уиндоус, но по-напредналите от тях са запознати и с Линукс. Програмите, които употребяват са лесно откриваеми в интернет. Това са напр. софтуера за DoS-атаки WinNuke, троянските коне Back Orifice, NetBus и Sub7, също и програми, като Metasploit, Zenmap, и др. уеб и порт-скенери. Някои С.К. създават и вируси използвайки готови програми (напр. Visual Basic Worm Generator), като вирусите/червеите „Анна Курникова“ и „ILOVEYOU“, станали популярни в началото на 2000 г. Повърхностните познания на авторите на тези вируси и недостатъчното прикриване на следите им, довеждат до техните арести от полицията. [2]

Не си ти Кристиянчо не си,тя ръката ти свърши всичко.

Мале, сега ало измамите ще минат на космическо ниво. След такава катастрофа, няма оправяне. Всеки по света с интернет връзка е потенциален собственик на базата данни от НАП. Тенкю!

Тая база е била в Интернет от десет години, какво се е променило ?

била е ама не е била достъпна. Сега Мадър раша я публикува официално.

на времето един БЪЛГАРСКИЯ владетел Хан Крум им режеше ръцете на такива. Сега путлерастите ги възвеличават. Там е разликата м/у българина и изтривалката.

Не стига че почваш изречението с малка буква ами и такива неприятни неща си написало.

ко каза? Пред "че" не се слага запетайка?

Нали ви дадоха три милиарда. Отивай да си построиш стена между Мехико и Кравария ?!

ти що си прост и какво общо има това с темата за краденето?

цялата история сякаш е копирана от филма Mr.Robot. Само дето там хакерът правеше компоти и супи от използваните от него компютри. Ако си хакнал такава база БД просто е задължително да сготвиш компютрите, от които си го направил. Или хакерът не е истински или целите му са били съвсем други или ...не е чак такъв хакер.

Българина всичко върши през юли по традиция.Кой отпуска, кой на море, кой на самолет, кой на въртолет, кой на избори, кой на лов за диви прасета, кой хакерски атаки прай но нищо не се знай...

Виж сега, Кристиянчо, тука е така. Ако още не си го разбрал. Но ти си умно момче и предполагам, че вече започваш да предполагаш. Няма значение дали си виновен, важното е дали си удобен. А ти си толкова удобен, че един полицай като те види направо му се изпарява ентусиазма да търси повече. В България умните и способните не са на почит. Ама хич. От една страна ги мрази масата, защото инстинктивно усещат, че могат повече, постигат повече или накратко може всички да живеем в блато, ама ти си на сал и това просто вбесява всички онези, които са затънали до ушите. От друга страна те мрази елита, защото знаят, че знаеш, можеш и мислиш и колкото и да обясняваш, че нямаш амбиции и искаш да те оставят на мира, тях винаги ще ги е страх, че в един момент можеш едновременно да развиеш амбиции и да ти дойдат идеи и тогава може да промениш играта. Освен това дори изглеждаш грешно - нямаш татуси, не караш BMW, не избухваш на Ивана, а тая проскубана брада няма нищо общо с брадата на Азис или Фики. Дори не не гледаш тъпо. Така че, свиквай! Тука е така! И в момента си използван за плашило, за да може службите да покажат, че могат да намерят нещо (каквото и да е то) за 72 часа, а тълпата да има по какво да хвърля камъни. Защото ако не беше ти, тогава щяха да излязат много неприятни въпроси, а някои хора, на които трябва да им е хубаво, щеше да се наложи да отговарят на тях. Затова и ти си там, където си - на площада с разярената тълпа викаща "Затвор" и "Бесило", а зад теб са кмета, попа и падаря, които са леко потни, защото и този път май им се размина. Така е тука! И скоро няма да се промени. Даже по-лошо ще става. А ти докато се разхождаш по съдилища и арести и се доказваш на хора, които не могат да се оправят с телефона си, си помисли дали искаш децата ти да израстнат в това блато, пък дори и на сал. Защото и те ще са като теб. Защото интелигентните хора възпитават и образоват децата си. И шанса един ден да свършат като теб е много голям. Говоря от личен опит.

дълги писания не чета и не пиша

Ти мисъл нямаш, та ще се хвалиш, че не четеш.

явно си трол защото на минуса скача и плюс

Грандиозен скандал, а властимащите се опитват да ни убедят, че нищо особено. Шефката на НАП дори не сметна за необходимо да прекрати отпуската си. В една частна фирма, ще си аут на мига. Поредното доказателство за "величието" на държавната администрация. На гражданите не им пука, Драган, Крис или Петкан е хакнал данните, кво значение има това за мен, всичките ми данни са в нета, доходи, егене, адрес.... как е възможно, недоумявам, честно.

Мария Габриел да се изкаже компетентно. Щото тя нали такова цифрово целия таковато - ЕСто де.

Може да не е в играта как да се изкаже горката.

Алоо компютърният тарикат, ти си вече доказано престъпник,щото никой не ти дава право да посягаш на личнитр данни на сънародниците си! Така че ако имахме държава и правосъдие то следваше ти да си прибран и то за дълго,а не да ми даваш интервюта като някоя звезда.

няма доказателства. Вие ум имате ли в главите си бе? Проста първосигнална защитна реакция на осраните крадливи корумпирани калинки - да набедят някого и да стоварят вината върху него за да не им събори НАПГЕЙТ мутрашкото крадене и власт. Ама няма да мине номера. Иванчева номер две. Калинки на талази са овладели държавата и тези дето ги избирахте скъпо ще платите. За съжаление не само вие.

Доказателства има. Просто очилатото гейче не иска да си каже паролата за компютъра. Е, да се надяваме, че при някой от разпитите ще попадне на разпитващи, които ползват правилна методика за провеждане на разпити на такива индивиди, и ще си каже всичко.

Глупако, Иванчева е едно,а тоя е откраднал лични данни до които няма право на достъп,може и ти да си измежду окрадените. Ама друга песен ще ми пеете като почнат да ви се случват случки при които да сте замесени чрез личните си данни,ама вие да твърдите че нямате нищо общо. Това е грандиозен и скандално недопустим пробив в държавна институция за съхранение на лични данни,а властта мълчи и си трае все ено просто дъжд е валял и толкоз. И да питам и аз цифровата Мара Габриел що си трае и не взема отношение?

А ако попаднеш на мен ще си признаеш колко обичаш да ти почесват анала. И жена ти ще го научи и колегите.

Ами,вкарайте го където трябва и ще му разкодират всичко,наред...

Да го дадат на правилните хора, викаш? Като в онзи хубав виц: Цветан Цветанов решил да провери коя от трите служби - ДАНС, ГДБОП или полицията, си вършат по-добре работата. Пуснал в Борисовата градина една катеричка и казал на трите служби да я намерят за два часа. След два часа ДАНС излезли със становище, че такова животно няма. След още два часа, ГДБОП избили всички катерички в Борисовата под предлог, че били криминално проявени. След още два часа от полицията донесли на Цветанов един пребит плъх, който крещял: - Катеричка съм,катеричка съм!...

Интересно и пак взеха да падат рисунките.Който таковал таковал

Всички коментират хакера и искат да бъде линчуван , а никой нищо не казва за разградения двор НАП. Там е заровено кучето. Много държавни институции се опитват да минат тънко с разходите си за сигурност и после реват. Ами като ще е така защо не си сложите обикновена ключалка на вратата , а купувате възможно най-сложните и секретни брави ??

Това не значи, че всеки може да ти влезне в къщата, само защото нямаш 2-3 врати!

Ама тая база е лекувана в продължение на две петилетки от знайни и незнайни транзитно преминаващи. Коментирай това какво значи, понеже виждам че си един много "умен" папагал.

Напротив казваме го и явно и между редовете което пак е явно.

По 200 млн на година ако му казвате тънко

Къв нап бе човек. Виж само цифровата министърка на целия ЕС - Мария Габриел. Нея като видиш и най-вече като я чуеш за България не питай. Ами интелектуалния потенциал на МинФина - задочник с платена диплома при Величко Адамов? Калинка до калинка. Само се моля да не изтеглят някой заем с моите данни. Оти тогава ке утепам некого вече. То се не трае.

"От стреса получих амнезия и не си спомням паролите..." . Следва полицейския въпрос- И ся ко прайм ?

пишим по форумите въпреки че нищо не схващаме

мислех да отговарям, но реших, че е под днивото ми да говоря с неграмотни

Ама аз още пазя инструмент за припомняне - Добрият стар телефонен указател. Ако нямат от ГДБОП ще им услужа!

и ти имаш грешки защото така се получава в нета не е като на хартия

Самият факт, че от фирмата са променяли писаници по форум, тяхна собственост на тоя "хакер" показва, че има нещо много разложено около и в него. Дословно изтрития негов пост гласи: "Аз имах възможността да "бодна" keylogger флашчица в на една разследваща компютъра, който беше ХР. Пу.ката отиде до другия офис да вземе едни документи" Това са думи но този "крисс" https://twitter.com/l4m3rx/status/1151934134127931392

Ми те и тука променят както си искат ама като не сте наблюдателни не може да ви се помогне.

има и наблюдателни

Кой мислиш слага минусите и се опитва да го оправдае този? Да не мислиш, че не са му аверчетата?

повече ми приличат на твои думи, та може и ти да си.

ако крис е направил такива определения браво на него

Сигурен съм че в затвора ще му оценят определенията!

нахално...

Нагло и нахално с този случая реално герб си осигуриха правото да ползват всякакви лични данни по всякакъв повод за всеки гражданин. Да изнудват, да шантажират, да заплашват. Сега мафията и по един кредит като ви набута с изтеклите лични данни и ви отидоха на кино соцпанелките. Хахахахахахаха. Нагло и нахално - признавам.

ще признаеш другарю...

6-то полицейско да си върне старите приоми и да ги поразпита. А може и у сградата до тях.

може ама да те поразпита първо теб. Че като те чета, файда от теб никаква.

Виждам си голям защитник. Май теб трябва да поразпитат по-детайлно!

А утре - теб, по същата методика. Това ще те изкефи ли?

Само че разликата, че аз не се хваля наляво и надясно колко съм велик! И ако ми искат паролите ще им ги дам!

Това не е релевантно и няма да промени съдбата ти, пак ще изгориш защото на някой му трябва спешна жерта, а стадото иска кръв. Ако искаш и гз си дай.

самолети,ще има,а машини за гласуване-друг път!

дали гроб ще се доосерете и удавите в лайната си преди да затриете държавата. Патриотаците обаче най-много ще пострадат от дослука с вас.

Защото няма завод за самолети. Ще има стена между мексико и Кравария. Машините за гласуване не са релевантни.

Самолети може да има, но парите за тях ще вкарат преждевременно България в икономическа криза понеже освен самолетите предстои крах в здравната реформа и крах в пенсионната система, а вместо да мисли за това герб купува самолети на пъти завишена цена. Отделно инвестициите са много ниски и кризата реално е пред вратата ни. Отделно раждаемостта толкова падна, че прикриването и неглижирането на този факт вероятно ще доведе до изчезване на държавата или поне на народа ни. Името може да остане. България ще нещо като Британия - географско понятие.

пусто дърво...

си прост бе. Да не си от герб? Невинен е до доказване на противното. Понеже няма как да го докажат следва заплахи, бой и изтръгнати самопризнания. Все едно случая Иванчева. Много сте прости това герберите. Ама много.

е един наглец и нищо повече...

Да влиза в затвора за да го лашкат белия му хакер с хакер.

Добре де, а защо да е виновен "хакера"? Слабо вероятно е да е това момче, ама който и да е, защо той да е виновния за тази каша? Първо НАП са се отнасяли абсолютно лаишки с данните ни, ама толкова лаишки, че ако нормален IT служител направи подобно нещо в частна фирма, даже няма да му хрумне да се оплаква защо е останал без работа. След това "хакера" ги е пратил на ограничен кръг журналисти. Не ги е направил публични, не ги е направил намираеми в търсачките, не той разпространи линка из целия Интернет... И все пак всички сочат него за виновен, а не журналистите, дето се надпреварват да се покажат и НАП, дето пък се състезават да се омажат?

Значи както си носиш ланеца на врата, аз може да ти го отнема, защото си подходил безотговорно и не си го сложил у сейфа?

тия бази данни за онождани поне десет години, и саим се радвали знайни и незнайни "хакери". Сега това е активно мероприятие за да притъпят сетивата на овцете и да не рипат много като гледат какво може им се случи.

Данните и ланците са различни неща... И за различни хора... На практика "хакера" (пиша го в кавички, защото не съм убеден, че е такъв, не изглежда НАП да са били много отговорни към данните си) не се е облагодетелствал от тези данни, не ги е и разпространил. Алармирал е група журналисти, че има проблем... архива, който е предоставил се нарича "proof of concept" и е сандартна практика... тези, които получиха алармата обаче се втурнаха да разпространяват информацията и да споделят един никому неизвестен дотогава линк. Сравни го и с друг подобен случай: само преди 2-3 седмици младеж от Стара Загора беше арестуван, защото след като алармирал и общината и фирмата, изработила некадърен сайт и чакал месец нред да поправят проблема, е споделил без да се крие как става това.

чочка, това не е POC, напротив. Това си е тотало изливане на информация, и целта му е именно да навреди на хората.

Значи качва данните на 5.1 млн човека на хакерски сървър и няма вина? Незабавно у затвора за да помисли!

Днес се обогатих... Може ли да обясниш какво е хакерски сървър? :D

Точно и същото питаше и МЕГА ДОТ КОМ. Ама от ФБР му обясниха набързо!

И двете страни са виновни, но тези от НАП не са в ареста. Това е разликата. Защо не са в ареста - защото прокуратурата и ГДБОП се ръководят от линията на Герб. Разбира се, би трябвало с белезници да са служители от НАП също. Но няма как. А и друго - ние криминално проявени не може да разследваме, но сме длъжни да искаме изгонване на политически назначени лица. А тук специално обучени овчари търсят сметка на 20-г младеж, а за вината на своите покровители мълчат.

Изказванията и забелязах със задоволство че и други са се досетили какво става.Честито.

вместо да е на сянка,се прави на интересно...

кого говориш бе

с очилцата...

помислих за един друг да не е по въпроса

Кое говне бе дрисок - минфина ви задочник на Величко Адамов от платеното обучение с купени изпити ли имаш пред вид или друг някой министър?

Само като видях, че собственикът фирма, от където е този юнак, има още десетки, затварят ги и бой докато си кажат всичко. Почвам да ставам привърженик на старите тоталитарни приоми.