Кристалина Георгиева: Когато големите кихнат, малките хващат пневмония

България е добре имунизирана. Ние сме с малък дълг, с голям излишък, каза шефът на Световната банка

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева: Когато големите кихнат, малките хващат пневмония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кон ама че си проста

Стрина криСталинка добре помни лекциите в УНСС по политическа икономия. тя не го е измислила това. Стрино, гледай си работата, щом те търпят (скоро Иванка Тръмп ще те изхвърли от поста) и не се доближавай до България - само вреди носиш!

Срив на чуждестранните инвестиции у нас в периода 2007-2017 отчита анализ на БСК “Определящ за икономиката на една страна е инвестиционният климат, а индикатор за качеството на бизнес климата е размерът на инвестициите, в частност – чуждестранните инвестиции. В периода 2007-2017 г. общият обем на инвестициите у нас остава непроменен (около 18 млрд. лв. годишно, с пик през 2008 г., когато са 24 млрд. лв.), благодарение най-вече на местните инвестиции, т.е. на инициативата на българския предприемач“, каза изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев на пресконференция. На нея бяха представени резултатите от анализ на чуждестранните инвестиции у нас в периода 2007-2017 г., разработен от експертен екип на БСК. От анализа става ясно, че за разглеждания 10-годишен период преките чуждестранни инвестиции са намалели 10 пъти в абсолютна стойност и 14 пъти като процент от БВП. От 17,7 млрд. лв. през 2007 г. ПЧИ падат на 1,8 млрд. лв. през 2017 г., а като процент от БВП от 28% през 2007 г. намаляват до 2% през 2017 г. „Вече дори средствата от емигрантите са повече от ПЧИ“, каза Радосвет Радев при представянето на данните. „Вярно е, че корпоративното данъчно облагане у нас е атрактивно, но това не е достатъчна предпоставка за привличане на външен ресурс. До скоро имахме конкурентно предимство по отношение на качествената работна ръка, но сега и това предимство е под въпрос, защото работници не достигат“, каза още Радосвет Радев. Зам.-председателят на БСК Камен Колев подчерта, че оптималното ниво на ПЧИ за всяка една икономика е около 10% от БВП, докато у нас те не надхвърлят 2% от БВП.

или на самия най голям шеф на СБ? шефът винаги е прав. за мен остава загадка защо в дира не пуснаха инфо, че тази госпожа е била избрана?

имунизирана откъм родолюбие.

каже нескопосано две думи накръст, нископоставените се подпик*ват от умиление.

самодоволно фалшива физиономия.

тоя не можа ли да каге нещо още по-тъпо?

Кристалина: "Ние сме с малък дълг, с голям излишък.... Повече внимание на инвестиционния климат. Стоим на едно място." 1. Ние сме с малък, НО РАСТЯЩ дълг - от ВТОРО място / 14.% от БВП / по най-нисък дълг след Естония преди ерата Борисов, заехме ТРАЙНО ТРЕТО място / 23,1% от БВП / по най-нисък дълг след Естония и Люксембург. 2. Големите милиардни излишъци в края на годината се оказват минимиални ДЕФИЦИТИ: Бюджетното салдо ПО КОНСОЛИДИРАНАТА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА КЪМ НОЕМВРИ 2017 г. Е ПОЛОЖИТЕЛНО в размер на 2 385,8 млн. лв. (2,4 % от прогнозния БВП);  Бюджетното салдо ПО ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ към 30.11.2017 г. Е ПОЛОЖИТЕЛНО в размер на 2 040,9 млн. лева.; След месец: Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма за 2017 г. е положително в размер на 845,2 млн. лв. (0,8 % от прогнозния БВП); Бюджетното салдо ПО ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за 2017 г. Е ОТРИЦАТЕЛНО в размер на 8,7 млн. лева.  ... Бюджетното салдо ПО КОНСОЛИДИРАНАТА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА КЪМ НОЕМВРИ 2018 г. е в размер на 2 896,5 (2,7 % от прогнозния БВП);  Бюджетното салдо ПО ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ към 30.11.2018 г. Е ПОЛОЖИТЕЛНО в размер на 2 395,4 млн. лева. "На база на ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ и оценки се очаква САЛДОТО ПО КОНСОЛИДИРАНАТА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА (КФП) на касова основа за 2018 г. да бъде ПОЛОЖИТЕЛНО в размер на 163,5 млн. лв. или 0,2 % от прогнозния БВП." Познайте с какъв голям излишък/дефицит по държавния бюджет, за който отговаря правителството, ще завърши 2018 год.! 3. По отношение на инвестиционния климат Кристалина стои на едно място, а ние стремглаво ПОТЪВАМЕ - ТОТАЛЕН 10-годишен СРИВ на ПЧИ от 28% от БВП на 2% от БВП ... Трендът на дълга, излишъка и ПЧИ е очеваден. Когато Кристалина излъже, герберите цъфтят... ГЕРБ тръгва към победа със скоростта на F-16 :))) А как ли ще се приземи?!

проверих и видех, че нашето прасе изглежда по-добре, по-интелигентно! дали нема да го вземат за банкер в европата, а?

понеже сме много компетентни ний от маалата знаем, че когато големи пръднат малките се насират до ушите! затова и бг-то има ник 00!

Докато не ни набутат още дългове,ге.п като пак си вземат власта още 20 милиярда ще вземат и щи си ги усвоят,а ние бедните ще станем мизерници

dragomir

пази Боже сляпо да прогледа.......

ИЗОБЩО НЕ СА ТОЛКОВА НИЗКИ ЛИХВИТЕ ПО ИПОТЕЧНИТЕ КРЕДИТИ,всякъкви такси и сметката яко надута.Колко добре лаят,а реалноста е друга

Тази пак ли се изказва. Не е работила и един ден за България и има фасон, изказ и манталитет на дружинна ръководителка от 60-те години. По едно време ни я пробутваха и за политик. Да си седи дали мърла в СБ. Тя и дъщерята на Цв. Цв. са достатъчни, за да намалят значително интелектуалното ниво на банката. Просто спрете да ни я показвате и да ни нервирате.

Достойни хора като нобеловия лауреат Джозуф Стирлиц беше вице на Световна Банка, но в началото на века я напусна, защото били задръстени и корумпирани. Нашето нагло прасе не придиря.

Малките Кво правят ?

Кристалина не е издигната в Световната банка да подобри положението на малките, а да подобри ограбването на малките и да подобри печалбите на Световната банка - илюминатите, луциферианците. Новия световен ред не означава по-голяма свобода , а напротив - по-голямо икономическо робство, усъвършенствано , роботизирано, компютризирано и автоматизирано. Банките ще бъдат новите колониални центрове, след глобализацията хората няма да се питат "ти от коя държава си", а ще се питат "Ти към коя банка си". Близо е момента в който банките ще изхвърлят книжните пари за вторични суровини. Всеки ще има чип инплантиран на дясната ръка или на челото, започващ с код 666 / както сега са баркодовете на стоките/ , няма да има каси и банкомати, влизайки в магазина детектора засича номера на чипа и на излизане сметката отива директно на сървъра в банката.

Сал тая ни липсваше в ''добре ''имунизираната България от такива като нея.... На чужд гръб и 100 тояги са малко така че какво НИЕ ще плащаме как да я вълнува тая дето и е все малко да имат хората дългове че няма от къде да гепи голяма заплата ако не им отпускат мангизи с големи лихви..

Ако имаш идея как да се справим с корупцията по високите етажи,как да се спре бягството от тука /всеки млад човек само за това мисли/как да живне икономиката,доходите да станат прилични,как по улиците да виждаш усмихнати хора,как младите да се женят и да раждат деца,как селата ни да станат пак китни каквито са били преди,как да спре строителството в защитените зони....тогава имаш право на глас и мниние.Сега не,ти си същата неблагонадеждна кра.ла ,като тези дето са те издигнали.

ТАКА ИСКАМ ВСИЧКИ,АМА ВСИЧКИ НАРОДИ ДА СЕ ОПОМНЯТ,ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА КИХНАТ СРЕЩУ ВАС,ЕДНОВРЕМЕННО И МОЩНО!!! ДИ ВИ ОТВЯТ ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ ДЕТО СТЕ НИ ХВАНАЛИ ЗА ГУШАТА И ИСКАТЕ ДА НИ УСМЪРТИТЕ! И ТИ СИ ОТ ТЕЗИ НАЧЕЛО НА ПАПЛАЧТА! ЗА ТЕБЕ ИМА ЗАПАЗЕНО СПЕЦИАЛНО МЯСТО В АДА!!!

Интересно , по тая логика ли тази госпожа се превърна в слугиня на най-долните световни играчи?

Малък дълг - голям излишък. Има за предпразнични раздавания, но само са самоопределилия се "елит". Когато една държава се развива добре, това би трябвало да се усеща от всеки отделен гражданин. Вместо това, такси и сметки непрекъснато нарастват - несимволично, а напълно реално, смъкват се пари отвсякъде, откъдето е възможно. Как да вярвам и на управляващите, и на тяхната добра приятелка г-жа Георгиева, че държавата ни била в цветущо финансово състояние!? Заблуждават ни предизборно, защото не могат да си представят, че ще изпуснат властта, с всичките й облаги.

този икономически жаргон! На ниво селска кръчма... И в този ред на мисли - ако някой пръдне, какво да очакваме?

тази да е до гуша затънала в кафяви субстанции

то и аз така си помислих, ама като не съм експерт по икономика реших да попитам. :-)

ТОЙ ЛИ ХАРВИ ОСУАЛД И ТОЙ БИЛ МАЛЪК ЧОВЕК , КУЧКО АМЕРИКАНСКА .... ПА И НИ СИ ДАЛЕЧЕ ПАТКО ОТ МЕН :)))

На фона на няколкото смъртни случая на деца в последните дни, супер изказване, другарко!

"България е добре имунизирана".....Какъв човек трябва да си ,за да не виждаш какво се случва в България?България е на изчезване,в нея бъдеще няма за никой и това е голяма радост за сталинка.Боже!

Кихаме здраво и ние - данъци, такси, сметки, храни, бензин, застраховки...

При това съвсем реално.И не с малко.Това се усеща здраво,за разлика от словата за прекрасното състояние на Республиката.Предстоят истински зимните сметки за парно и останалите данъци към монополите.Предстои поредната смяна на касовите апарати.Нищо чудно и табелите на колите да бъдат осъвременени.Тупане на чувала.

Интересно какви ли са неведомите пътища, по които се е издигнала тая зелка до високия пост, който заема. Та дори и английския й език не е на ниво за толкова години извън страната. Иначе на трибуната говори и ръкомаха като селска тетка зад тезгях на кооперативния пазар.

Наверемето е завършила Политическа икономика заедно с Иван Костов, Димитър Луджев, Ренета Инджова, това не са били случайни хора, а подготвян бъдещ елит. След промените са се наредили лесно да останат в елита, все пак "школувани" кадри, обучени да бъдат анализатори, агенти, разузнавачи...

Иванчо от детската градина прави по-качествени анализи от тая дропла!:))

Малките икономики поемат негативите на големите и затова и тая поговорка с "кихането", навремето имаше една друга с "насирането". Та значи големите икономики яздят малките, за да не потънат. Така както фащ ни яхнаха с техните изтребители, централи и златните ни мини, за да осигурят съществуването на собствените си корпорации. Колкото до дългонете, тиквата беше принуден отвън, да направи големи дългове отново със същана цел, да осигури съществуването на големите банки. Много малки икономики като бъдат впрегнати да обслужват една голяма, затъват, но зотова пък фащ и дпугите по-големи блогоденстват, не потъват и населението им не мизерства сато нашето.

Бойко Суджука и Цецко дьо Гол , как звучи само! Цецко Кенеди следващият Министър-Председател на Тикволандия!

Ало социолозите, защо спряхте да показвате рейтинга на американската гражданка Кристалина? Преди време почти беше стигнал 99%.

Защото си е върнала старото име СТАЛИНКА

Направо е надхвърлила 150%..

КРИСТАЛИНА- Когато аз кихна на Цветанов дъщеряму идва на работа в Световната банка

едва избутала за бакалавър

От кога пък тая почна да разбира от грип ?

Някак неволно това заглавие прозвуча все едно твърди, че когато шефът на МВФ пръдне, то служителите се насират

Големи лафове, голяма работа! Типично за комунистическата номенклатура, сега гербаджийска! Хващат пневмония ако се тъководят от некадърници като теб, ББ, и Цв.Цв. ( Шарл дьо Гол, Кенеди)

АКО ДА СИ ЧЛЕН НА ЕС БЕШЕ МНОГО ХУБАВО, И ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е ЧЛЕН НА ЕС!!!! АБЕ, ЗАЩО ШВЕЙЦАРИЯ НЕ Е ЧЛЕН НА ЕС!??????

е МВФ и неговата структура Свет.банка с предложение до Виденов през 1997 г. 75%-ликвидиране икономиката и 25%-приватизация. Виденов не подписа Иван Костов подписа и разгроми България в век и веков

А 4-те милиарда за нови изтребители отпуснаха ли ги вече?

Ех, ама красиво го е казала Сталинка :) А не е ли - когато големите пр.днат...

Велики мисли на един велик човек - американка от български произход. Брей простотията е достигнала вече и до най-високите икономически и финасови постове в света. Време е да дойдат извънземните.

Слушах я днес докато карах ( нова сутрешния блок ) и ми направи впечатление , че говореше като робот ...

... кажи го Сталинке на червените дебили от партията мафия БСП и още по дебилните им поддръжници...!!!!!! Те от БСП/БКП окрадоха България след 1989 година и се капитализираха, но те са комунисти и капитализма ни за това е гнил - ДОКАТО НЕ ИЗМРАТ И НЕ ПРОДАДАТ ОКРАДЕНОТО ВСЕ ЩЕ Е ТАКА И БЪЛГАРИЯ ВСЕ НЯМА ДА ВЪРВИ КАКТО ТРЯБВА И НАПРЕД...!!!!!! Това е истината Сталинке, но ти отдавна го знаеш това, когато след Полит икономия на социализъма на бай Тошо от ВИИ "К. Маркс" София, не знайно как засрича Икономикса на капитализма в цитаделата му в САЩ, СТРАНАТА НА СБЪДВАЩИТЕ СЕ МЕЧТИ, ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА КОЕТО СИ И ТИ...!!!!!! А България днес въпреки партията мафия БСП, започва все по уверено да върви напред - това е истината, с ГЕРБ страната върви по-добре и по-бързо напред и зато ва пак ще спечелят идващите избори...!!!!!!

Ахъ! И е ваксинирано със нищета глад болести и топящо се население!

Българите са бързо адаптивни ,но когато са навън и им се даде възможност.Адаптирай се тук ,сега в тази среда от престъпници.Та те са повече от честните хора.сталинке добре си ти ,затова ръсиш глупости.Нито очи имаш ,нито уши.

Много прост този народ,няма оправия,а и от всичко разбира от политика през финанси та чак до атомни централи.Но исканията са му големи,както и самочувствието.

Стига сте ни навирали тая аграрна физиономия!

сталинка да иде да се имунизира..... ще взе да припърдява.... тук кризата не се усеща понеже ние нищо не произвеждаме и със съсипана иконимика... просто няма как да стане по зле....

Правилната поговорка е " Когато големите пръднат, малките се насерат" .

Не ви ли прилича това изказване на Бокови бисери...

Изобщо не ме интересува какво казва тази женица Сталинка.

Поредната порция велики мисли от ГЕРБ !!!

не я искаме, таз селяндурка