Кремена Атанасова: Абсурдни са възнагражденията в КЗП, този път няма да отстъпим

Ако не ни чуят, ще се мисли за безсрочни ефективни стачни действия, каза председателят на синдиката на административните служители в КТ "Подкрепа" по повод днешния протест

Обратно в новината

Коментари - Кремена Атанасова: Абсурдни са възнагражденията в КЗП, този път няма да отстъпим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и тия са им много. Скоро не съм чул да са защитили интереса на някой потребител. А това скоро е от десетина години насам. Явно си докарват по някой лев от търговците, които са срещу потребителите.

Който иска висока заплата да дойде във фабриките да работи на смени,на 3 или 4 сменен режим,и ще има достойна заплата, няма няма,дават и купони,има и транспорт,дават и работти дрехи,има и категории на труд,елате бе какво толкова, вашите родители са работили така цял живот,а ние сме също от десетилетия така,какво толкова,бе???стига хленч и скимтене...

Ги накараха да работят и пропищяха за пари! Това са подкупни институции заедно РЗИ И БАБХ.АКО НЕ Е ТАКА НЯМА ДА ЯДЕМ УКРАИНСКИЯ БО.ЛУК,КОИТО ЩЕ НИ ПРЕЧИНИ РАК!!!! ЗАЩО СПИТЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ЗА МАСОВ ПРОТЕСТ И СМЯНА НА ТОЗИ ГЕНОЦИДЕН МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ ТУК!

В Столичен Инспекторат е същата мизерия.... Под 1000 лв чисто заплата и все глупости... Добре, че изпада някой път далавера

Безполезна институция . Жалбите до тях са глас в пустиня . Защитават некоректните онлайн търговци ,които ни крадат парите безогледно .

Изобщо не е вярно.

Интересно: "Освен това по щат има недостиг на служителите, подчерта още Атанасова ..." "По думите й в институцията има текучество на служители, но към момента няма свободни щатни бройки..." Последно търсят ли още хора? Ако е толко лошо и три години не са им пипани заплатите, що никой не напуска?!

Те са задължителни по евро-директива. Ако ги разкарат, държавата я чака глоба и то яка глоба. Така е с повечето комисии и агенции - няма мърдане, защото ЕС ни задължава да ги поддържаме. Обаче пък да държиш служителите без пари е е.баси тъпата работа. Смятай щом във Външно министерство заплатите са същите, каква трагедия е по общини и агенции. Всички искаме държавата да бди над нас като ястреб ама служителите й са гладни и отчаяни, което пък значи, че народът е на произвола. Трябва да се повишат заплатите обаче и да се изисква КАЧЕСТВО!

Тези да не би да са защитили някого от нещо та напират за заплати? Закривай!!!

За работата, която (не)вършат даже са им много 900лв. Никакъв смисъл няма от тази комисия. Никакви проверки не правят, а директно преписват становищата на търговците. Човек би си помисли, че защитават тях, а не потребителите.

Само дето ншщо не работят ...с никой не може да говориш там абсурд

Изпратих им сигнал за онлайн магазин, който изпраща стока, която не отговаря на описанието в обявата и търговецът не отговаря на мейл и телефон и стоката не може да се върне. Магазинът трие всякакви мнения на потребители, които споделят лошия си опит. Няма как да се разбере, че са измамници докато не поръчаш. При куриер идва стока в опаковка и вид, който съответства на очакванията и на обявата в магазина. Понеже смятам, че е редно да предупредя обществото и КЗП изпратих сигнал. Отговориха ми, че биха приели жалба само, ако съм върнала стоката и имам товарителница за това. А аз не мога да я върна като нямам обратна връзка с търговеца и дори номерът, който е дал на куриера е постоянно изключен. И ако това е работата, която свършиха за тези 30 дни от подаването на сигнала ми и оставиха един измамник да лъже хората без проблем, то действително не виждам за какво на КЗП им трябва по-голям бюджет за заплати.

да разбирам те много добре, поръчах артукул за мобилен телефон..оказа се негоден...беше ходене по мъките...."търговецът" се държа толкова нагло..да съм си пуснала жалба в КзП:)смех щото знае какво ще стане .нито го санкционираха, нито нищо....С тях лично с инспектори и тн не може да се говори лично..абсурда е че исках да си възстановя минимална сума, а на кол центъра им се набутах с 6, 00лв сметка..и аз го направих за да предупредя хората...

ако не бяха толкова бездарни и мързеливи, щях да си помисля, че са корумпирани...

За съжаление точно така работят в КЗП. Само обясняват как нищо не могат да направят. Жалко, че не могат да ги закрият, защото по европейска директива трябва да съществуват.

Аналогичен случай! Но си мисля, че самото КЗП е с вързани ръце, защото нямат лостове за налагане на санкции. И за това има все повече такива търговци.

И да работят и да стачкуват все тая. Файда никаква.

Ако им плащаха за свършена работа щяха да умрат от глад .

хааа разсмя ме:)

много добре казано и мен разсмя ;-)

Успех! Ако държавата има нужда от една администрация, трябва да я реформира - оптимизация и отлично заплащане е равно на високи резултати. Ако държавата не иска да осигури качествени административни услуги, нека да отмени законодателството в тази област и да закрие администрацията. Ама да даваш 800 - 1200лв и да очакваш някой да ти защитава интереса е малко наивно! Стачка, стачка и пак стачка, докато тъпата ни държава не разбере, че с трици - маймуни не се ловят! Важи и за скапания ни крадлив частен сектор!

50 администрация ги правите 10 и от икономисаните 40 заплати дигате парите на работещите. Просто е....

Цъ - не стааа така, байно! Ако 100 души строят една сграда за 1 година, да знаеш, че 200 няма да я построят за половин година. Публичния сектор иска голям ресурс и хора с опит. Това не са говеда или пък дърти лелки, дето се чудят, къде да си правят маникюр. Масата са млади хора с голям потенциал и супер образование, които се борят с хиляди безумни процедури и малоумни ръководители. Та там е проблемът - в зам. министрите, които де факто ръководят съответните отрасли!

Увеличение на заплатите с 1/3 след намаляне на персонал наполовина. Всички кабинетни труженици: аре, чао; тия дето ходят да проверяват на терен: да останат. Съкращение се прави най-харно като махнеш 15% от средния мениджмънт клатикорци, така сами си тръгват и тия от антуража им: личен опит от частния сектор.

Само не казаха какво са свършили и кое са докарали до успешен край.Странно кой способен човек днес ще стои на 1000 лева заплата - или лъже за размера, или има други бонуси, или не става за нищо и това особено важи за София. Нека кажат, ако утре всички напуснат или ги закрият какво ще се промени за българите.

Така дайстват непазарните мерки. Безумната административна намеса на правителството в пазара на храни, не само ще създаде диспропорции и дефицити, ами ще извади и даде сила на такива безсмислени организации.

Хората там поне работят в нормални срокове е не се скатават, колко е ефективно не мога да кажа , за София тези пари са малко

Не знам кое визирате като "там" където работят и какво разбирате по работа, защото в КЗП правят всичко друго, но не и да защитават потребителите. Какво от това, че отговарят в срок, като преписват становищата на търговците без да проверяват никакви реални проверки по жалбите ?!?!?!

от друга страна постоянно се говори за заплати на неквъ "държавни" служители!?

Совите не са това, което са.

Вече се чувствам защитен.

Абсолютно излишна структура. По-добре да ги закрият.

Ами ако зелените чорапи не ги бяха изкуствено съживи и, те щяха да си от мрат по естествен начин.

са се скъсали да ни защитават!

Само веднъж ми се е налагало да се обърна към тях. Бях много скептично настроена, но това ми беше последната надежда в битката с един от мобилните оператори. В интерес на истината в рамките на 2-3 дни от подаване на сигнала се задействаха и помогнаха за моя казус, така че впечатленията от работата им са ми добри.

Ами като не ви харесват - излизате на свободния пазар и започвате работа в частния сектор, и без това не вършите никаква работа - личен опит.

Всички които са на държавна хранилка включително и некадърните ни управници само реват че са им ниски заплатите,а като погледнеш държавата е пълна кочина във всеки сектор

Първо, за работата която вършат (т.е. Не вършат) и това е много. Само че това не е истина. При държавните служители заплатата не е мерило за дохода, тъй като те имат много добавки - тримесечни бонуси + коледни + великденски. Освен това имат придобивки - ваучери за храна, пари за облекло и т.н. Писна ми да ни лъжат, защото журналистите са некадърни и финансово необразовани и не могат да зададат правилните въпроси. Не случайно законът се нарича Закон за ДОХОДИТЕ на физическите лица, а не за ЗАПЛАТИТЕ на физическите лица.

Напълно безполезна комисия. По-добре да се закрие, заедно с много други знайни и незнайни комисии и агенции. Паразити!

даже заплата им дават. хе-хе

На всякъде по света държавната администрация играе строго социална роля. Дава хляб на некадърниците нищоправци, които не могат да виреят на свободния пазар на труда и биха легнали на социалната система на страната. В България не е по-различно.

отворете джобс.бг, като не ви харесва!!! Търсят се: работници кухня, монтьори, заварчици, сервитьори, камериери и какво ли още не!

Наистина абсурдни заплати, но за работата, която вършат аа даже яисоки. Тази агенция е напълно безполезна и е време да бъде закрита. Тези не са помогнали и на един потребите. В повечето случаи са на страната на измамниците, за което и си получават и съответната сума. Така, че не са останали на една заплата.

Призовавам за 1 месец активни стачни действия, да не се върши никаква работа от страна на служителите на КЗП. Подкрепям напълно. След този месец, като се убедим нагледно, че нищо не се е променило и няма никакъв смисъл от КЗП закриваме. 3 пъти съм се обръщал към КЗП с оплаквания в техния ресор, но след 2-3 месеца винаги съм получавал отговор обърнете се към съда това не е наш ресор. От друга страна няма да коментирам рекета и корупционните практики към малки бизнеси в страната - семейни хотелчета и ресторантчета (там имам наблюдение, вероятно и в друга посока също оказват натиск).

Ей заради такива службички ни дънят бюджета и бутат държавата към фалит. То в частния сектор има недостиг на работна ръка те се чудят как да раздуват държавния сектор....

aит ака и не е така. МВР бутат не по-малко. Субсидиите за мангали също.

Нали "Учи мама, за да не работиш!"?

Едно време по СОЦ-а когато заплатите бяха еднакви (без тези на комунистите) тези институциики бяха екстра - никаква работа и вземаш пари. Сега отново в тях се попада с връзки за нищонеправене, но тези хорица са лакоми и гледат в чиниите на тези, които работят от тъмно до тъмно!!!

Има картел в горивата и картел при търговците на хранителни стоки - ето, свърших повече работа от КЗП, че и КЗК...

що да са абсурдни бе госпожа? над минималната заплата ли са - да. някой вързал ли ви е там - не. колкото работа вършите, толкова и заплатата ...

Закривай!

Много са ви 700 лв. Заплата. И без това нищо не правите.

Тея в КЗП, въобще правят ли нещо полезно?! Някой видял ли е полза от тях?? - Ами НЕ! Следователно заплатите им трябва да бъдат намалени до 0-ла, НУЛА!!! Да вдигате данъците на наистина работещите, за да давате още пари на неработещите - с такива сдухани комунистически методи няма да стигнете далеч!! С подобни простотии вървите по стъпките на комунизма с трите фалита, който накрая се е разпаднал!

Теоритично си прав. Не трябва да се вдигат данъците на работещите за да се хрантутят неработещите. Но сравни 200-300 човека в тази комисийка със 500000 етно-безработни на социални помощи. Добави 200000 етно-ТЕЛК нетрудоспособни. Усещаш ли как ти отмеситиха фокуса.

Явно в тази КЗП работят хора самопожертвувателни, самоотвержени, отдадени на службата в полза на потребителите. Да благодарим на тези съвременни мъченици, живеещи на границата на оцеляването в името на купуващия народ! Но пък ... щом това мизерно заплащане за техния тежък, почти едночасов месечен труд, им е малко -- ние, редовите потребители, ще се оправим някак и без тях. Така че, драги любители на кафето в работно време, търсете си друга, по-платена работа!

Отивайте в производството-търсят хора.Обаче,от машината няма мърдане и за същите пари.

Каквито резултатите на КЗП, такива и заплатите! Как по-добре ще ми защитят правата на потребител, тези клатикурници, ако им увеличат заплатите с 60%?

И това е много. Да съкратят щата и на останалите да дават повече

И тази "Агенция", както и многото други не вършат нищо. НИ-ЩО!!!

Държавната администрация на България е по-голяма от държавната администрация на 85 милионна Германия.

цялата държавна администрация заедно с 2/3 от институциите в България трябва да отхвърчат ВЕДНАГА! Всеки лев заплата им е ПОДАРЕН!

Ама това съкращение звучи някакси много странно - КЗП = К@р За Потребителите! Това ли му е идеята?

На сила ли държат служителите в нея?

Админстрацията в България трябва да бъде намалена в поне троен размер!При нас това са структури, които реално не извършват никакъв полезен труд!!!Намръщени физиономии, сърдити лелички, хора в пенсионна вързаст, чиято единствена цел е да стане 16 часа, за да затворят гишето и да минат да си купят геврече по пътя за вкъщи!Паразитират на гърба на данъкоплатците, както го правят и полицайте, последните няколко години например.Служат и като изборен потенциал, когато му дойде времето... Хората трябва да произвеждат добавена стойност и РЕАЛНО качествени услуги, за да върви една икономика.Останалото са празни приказки и мързеливи мрънкащи лелички...