Кремъл се готви да раздава руски паспорти на хора от Източна Украйна

През 2017 г. Путин подписа указ, с който призна документите, издавани в самопровъзгласилите се републики в Донбас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха, аз прочетох - на хора от източна Европа и си рекох, че сигурно доста българи ще са мераклии

Тези които говорят че Крим бил "анексиран" да прочетат как мирканците създадоха Панама, която си е била част от Колумбия

..сега Донбас, след някоя и друга година - Бургаска и Варнеска област! И след това..."когато се наложи"- влизане с ботуша да се защитят "собствените" граждани! Повдиха ми се от тези псевдо-освободители!

А от псевдо миротворци...

Руските граждани ще се увеличат с 20 милиона значи:)

МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ! Заселихме руснаци по морето ни , а утре може да се появят зелени човечета за да защитават "местните" с руски паспорти.

Не говори глупости. Руснаците са си в Киев от векове и това е техен роден дом. Т.н. Украйна е руска земя и се състои от Малорусия, Новорусия и Червонорусия - Бандерия.

Бесарабия, Крим, Абхазия, Чечня, Ингушетия, Карелия, Грузия, Прибалтика, .....и това ли е Русия?

И Волжка България ли е Русия, другарю ????

Волжко България умря в 13 век завоювана от татарите другарю украински фашист. Днес там е Татария.

Ще цитираме дядо Иван Вазов "здраствуйте братушки". Първи естествено ще бъдат другарите нагаждачи от герп, дай България, ДСБ, СДС и прочее.

stankow

Че кой ги притеснява руснаците, че да се появят военни да ги защитават ? Една лоша дума не сме им казали !

И НА БЪЛГАРИТЕ В РУСИЯ ТРЯБВА ДА ИМ РАЗДАДЕМ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ И ДА СИ ВЪЗВЪРНАТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ТАМ. На последното преброяване 7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

ЩЕ им "раздадеш",-ама ....те го искат?

Няма лошо. И нашия Ердоган ни раздава турски паспорти.

"Раздаване на руски паспорти в ДНР и ЛНР веднага след изборите в Украйна" Това може да означава, че Русия ще ги премести хората, кото се смятат за руснаци в Крим или в други части на Руската федерация. И ще отстъпи територията на Украйна. В момента Русия има огромна територия, но населението и е малко.

ще ми купи колело, ама друг път. Руските паспорти се раздават, за да може Путю да анексира и тази част от Украйна. Поводът - там са руски граждани.

stankow

Руските паспорти се раздават, за да може Донбас да анексира цяла Украйна и да създаде независима, приятелски настроена към Русия държава. Това е целта.

Една мирна и просперираща Украйна е смърт за кремълския диктатор !!! Всички приказки са излишни, когато някой диктатор тръгне да се "грижи" за хората !!! путлер използва този убийствен братоубийствен конфликт, за да изтощава Украйна и да не и дава възможност да сис стъпи на краката икономически !!! Ако Украинците живеят по-добре от руснаци, путлер ще бъде изхвърлен от Кремъл от самите руснаци !!! Това е стратегията, как да се руши Украйна и как да се намира външен "враг" за икономическите престъпления у дома !!!!!

Войната не изтощава Украйна, а корупцията. И Израел е вечно във война

Божо, знам че си трол, ама да ти изясня за фашизма. В Украйна от 15 години се подменят имената на украинците, а това българското народно събрание го определи, като геноцид. Отиваш да си вземеш паспорта и вместо Александър си вече Олександър, вместо Татяна си Тинтяна, вместо Никола Микола и т.н. Ама били кръстени в църква, ма*ната ви. Частните армии от невежи орки нападащи всеки позволил си изказване извън "правилното", убийствата на икономислещи са ежедневие. Кой стреляше и убиваше на Майдана, кой изгори живи одеситите в профсъюзния дом, кой обстрелва с оръдия жилищни квартали? Лошия Путин е най лесното оправдание на нежелаещите да мислят с главите си.

Имам молба към другаря Путин. Направи всичко възможно и уреди, дай и на нашите русофили български паспорти , защото много страдат в този Европейски съюз. Уреди ги и ги приеми в Русия ,ние останалите ще помагаме с транспорта и с каквото можем.

:)))))))))) Лошото е, че обикновено тези паспорти ги раздават зелени човечета :(((((

Всички отрочета на видни куманоиди учат на запад, даже и тези на путиноидите. Как да повярват хората, че в Русия е добре, след като даже не пращат децата си да учат там...

stankow

Как да пратят децата си да учат там, след като в България се преследват даже неучилите там ? Иначе има 300 безплатни стипендии годишно за Русия.

Глупости дреме му за хората. Иска донбас.

Там вече няма нищо ценно. Всичко е разграбено или унищожено - Руски мир.

stankow

Хора, въглища, чернозем, стратегическа позиция - това не са ресурси, които се свършват.

Чета коментари по-долу какво искали и какво мислели тези в Донбас и тези в Крим. ВИЕ ОТКЪДЕ ЗНАЕТЕ, бе, че говорите от тяхно име? Няма нужда да си измисляте! Хората са се изказали сами с гласа си: 1. На референдум в Крим през 2014 г.(над 90% бяха за независимост и присъединяване към РФ) 2. На изборите за Руска дума и на изборите за Президент миналата година. (Путин получи над 70% в Крим.) 3. На изборите сега в Украйна хората от ДНР и ЛНР не можеха да гласува, но тези от "неокупираните" територии на Донбас можеха! И какво казаха с гласа си: - Бойко получи 43%, защото говореше за федерализация, тоест за автономия на Донбас. - Порошенко взе 9%, защото говореше, че е във война с Русия. - Зеленски получи 24%, без да говори нищо конкретно... ТАКА ЧЕ МНЕНИЕТО ИМ Е ЯСНО. ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СА УПРАВЛЯВАНИ ОТ КИЕВ!

Бойко получи 43%, защото говореше за федерализация, тоест за автономия на Донбас. -- от колко % гласували ? Да кажем, че са били около 65%, т.е. това прави - по-малко от 30% от цялото население! КЪДЕ си тръгнАл с под 30% да говориш за "автономия" ве, бастун!

Паисий Х

я сега сметни тези, дето мислят че са нападнати от Русия и Путин. Тоест гласувалите за Порошенко. Те колко са? при 65% активност! ... Да видим какъв голям математик и политолог си!

Който не е гласувал - не е гласувал. Стига с тези клинтъновщини. Донбасс не е украински, Крим може да е бил всякакъв но не и украински, и въобще, като е удобно СССР може да е и добричък... в лицето на Хуйщов. Същият се обръща в гроба си сега, но късно.

Украина-(означава на края ,покрайнина)-Това е измислена ,изкуствена,ГМО нация и държава! Създадена от комунистите- също както и измислената нация и държава македония. разбират само езикът на сопата-иначе са най-великите и са центъра на света.

Я ги питай дали се имат за "руснаци"! Дали днешна раССия изобщо може да има претенциите да е наследник и приемник на Киевска Русь? М? Тази имперщина ще ви затрие! Всяка империя се е разпадала, рано или късно, а тази 1/6 от Земята, просто НЕ може физически да бъде удържана, а да не говорим и културно! Там има стотици народи ... И въобще какво е това "русь"? Можеш ли да посочиш къда е геометрическият и духовен център на тази т.н. "русь"? НЕ може физически да същестувва дълго време такава огромна територия под една "шапка" ... няма как да стане това!

Старичка ви е плочата и много изтъркана. Украйна в сегашните си граници съществува толкова време, колкото и РФ. Ако едната държава е "ГМО" защо другата да не е?

ГОРЕ-ДОЛУ си прав. Държавата е измислена, но в нея живеят два народа: украинци (на запад - Лвов, ивано-фраконковск т.н.) и руснаци - на изток и юг. Линията на разделение минава диагонално - примерно от Харков към Одеса. На ляво са руснаци, на дясно украинци

Паисий Х

ОБРАТНО ДЕ: На ляво са украинци , на дясно - руснаци

Отдавна трябваше да им дадат руски паспорти! В Киев тия близо 4 млн. души отдавна са отписани и са подложени на изтребление по заповед от запад!

Ха ха! Първа, която ще получи руски паспорти е пасмината, която сега държи калшници в Донбас. А тя не е свикнала да работи. Доказателство са разграбените предприятия и наводнени шахти. Тя няма търпение да започне "гастрола" на необятния руски пазар... Да са му честити на Путин, да ги храни и на им бере кахъра.

Слабо! Много слабо!

Не знам дали е "слабо" но е истина!

"...Зеленски, в чиято програма .. се говори за мир в Донбас" 1. НЯМА ТАКАВА ПРОГРАМА. Зеленски изобщо няма никаква програма. 2. Зеленски каза, че тези в Донбас били заблудени и излъгани от пропагандата, иначе си били украинци. А войната не била гражданска, а била с Русия. ГЛУПОСТИ. Хората в Донецка и Луганска област, които не са в ДНР и ЛНР, а са под контрола на украинската армия, не гласуваха за Зеленски, а за Бойко. Бойко има над 40%, защото е на друго мнение. Порошенко взема в тези две области 9%. Представи си какво мислят хората от другата страна на фронта - в ДНР и ЛНР. 3. Москва трябваше да им даде гражданство още през 2015 г. , след като се видя, че Порошенко в 2014 г. не спира войната, а я продължава. Досега въпросът щеше да се реши.

Да се готви Варненско!

Ако поразпиташ из България може да се окаже че повечето ще предпочетат Русия вместо ЕС и Нато.

В България русАфилските безродници са макс 20 процента! Имаше достатъчно допитвания! Иначе съм ЗА да си хвърлят българския паспорт и с по един куфар прав им път за раССия!

Не думай ! И колко българи са предпочели Расия, вместо ЕС и НАТО ? Абе, направо е невероятна тъпащината съветофилите. Милион българи отидоха в страни от ЕС и НАТО, дебилите пак не загряват

ами доста, особено в не-педалските среди. няма как да знаеш за това..

Зловеща шега.

Крайно време е освен оръжие да им раздадат и паспорти и да си ги преперат.

Ще ги раздават на доброволно желаещите, или доброзорно по списък, щеш - не щеш, получаваш съветски паспорт?

Типично. Комунизмът се връща. Щото друго не знаят и не могат.

какъв комунизъм, това е фашизъм! "комунизма" света още не го е виждал, защото никога НЕ е бил Свободен

Явно отработения вариант Крим пак ще го задействат После западът бил агресивен Руснаците винаги са едни и същи Ама и Украинците са си виновни-кой ги би по главата да се откажат от ядреното си оръжие Я ако бяха ядрена сира руснаците щяха ли да си разиграват коня

Еми, точно там е гнусотията де. Излъгаха ги, че териториалната цялост на Украйна е гарантирана, пък те да се откажат от ядрените оръжия..Ама да сключваш договор с Расия е все едно да сключваш договор с Митьо Очите

Донбасци не искаха да се отделят от Украйна. Фашагите тръгнаха да ги унищожават и последствията са ясни. Ще се случат събитията . Грузия. Този път обаче ако Путин се откаже да влезе в Киев ще му падне главата. Политиката на санкции накара Русия да се изолира все повече от ЕС и в края на краищата следва желязна завеса. Питате за газа? Той вече е договорен на изток.

Русия няма да влезе в Киев с армия, но след 10 години киевчани сами ще поискат да се присъединят към Русия.

и аз искам.

В ГУЛАГ ли

Капутин бърза , защото социологически изследвания през последните месеци , показвали, че населението на двете бунтовнически републики вече започва да "обръща палачинката" и дефакто само "ръководството" там е за твърдо присъединяване към раССия, но хората вече не мислят така ... Това е причината за бързането! Другото е, че този Зеленски (до колко той не играе за мАсква не е ясно) твърдо набляга за прокарване на закони за засилване на тежестта на референдумите в Украйна и смята чрез национален референдум да реши веднъж за винаги въпроса в тия двете "републики" , както и за членството в ЕС и Нато

С референдум проведен от нацисти ще върне Донбас?! Ега ти примата.

Е, с "референдум" , проведен от "демократи", Крим стана руски !!!!

А в Каталуня имаше демократичен референдум(е там нищо не се случи ама поне беше по Европейски) а освен че вкараха Пучдемон в затвора ама и това е демократично!

Сигурно не познаваш жив руснак или рускиня. Запознай се с някоя бабка в България- от 60 години живее тук, децата и внуците и са българи, а тя е с руския паспорт и ще ти извади очите, ако и кажеш че се е побългарила. Та как точно в Донецк и Луганск руснаците са се поукраинчили?

Украйна се отказа от своите граждани в Донецк и Луганск. А всяко празно място, рано или късно се заема от друг. А за Пусия това е подарък. Украинците вече загубиха и тези територии, засега само тях, но сами са си виновни.

"Пусия" сигурно означава путлеова Русия :))) Или ловно чакало , за отстрел на дивеч:))))

PEYTSCH

Познавам хора от Крим които са в Германия с украински паспорти, защото с руските тескерета могат само в Русия или пред социалните им служби...

Що не си стоят в Украйна?

защото за европейци, граждани на света, а не чебурашки!

Що да не им дават! Щом хората се определят като руснаци, значи са руснаци! Ето и ние даваме паспорти на нашите макета! До 1918 година не е съществувала Украйна, защото Украйна значи ПОКРАЙНИНИ на Русия, както нашите Западни покрайнини! Единствените неруснаци в Руината крайна са района на Лвов където е католическата бандеровска измет, слуги и роби на полските шляхти и австрошвабите.Факт!

Колко съм радостен! Толкова много поддръжници! Мисля че е крайно време да се обединим и да поканим другаря Путин да завземе тази територия на Балканския полуостров, неизвестно защо наречена България. Това си е исконна руска територия, още от времето на княз Светослав, който през 971 г. опожари Преслав и го предаде на Византия!

Е понеже според украинците княз Светослав е украинец, трябва да поканим фашистите от Украйна да дойдат.

или турска

Русия очакваше от Запада конструктивни действия по решаване на проблемите в Украйна след преврата от 2014. Вместо решение Запада показа повегнали мускули/санкции срещу Русия, докатоограби Украйна. Търпеливият Путин разбра че отново че с Англосаксонците и подчинените им в ЕС, разбират само от Съръзмерни действия. Паспортизацията на ДНР и ЛНР означава че Русия си прибира хората при себе си на сигурно и им дава шанс за овешко отношение и живот.

И с какво ще се промени животът на хората в тези територии, като им раздадат тези ненужни хартии ??? Ще заживеят по--добре ??? Ще настане мир ??? Точно обратното !!! Конфликтът ще се задълбочава, Украйна ще се изтощава, хората ще измират безумно, а хунтата на путлер ще продължи да управлява и да ограбва Русия !!!

Бърза справка показва, че пенсиите и заплатите в Русия са по-високи отколкото в Украйна. Вече няма да ги колят неонацисти, за справка инцидента в Одеса при който бяха изгорени живи десетки самоопределящи се руснаци. Дали има заловени и наказани за инцидента бандеровци, въпреки, че цял свят призова за това ? Естествено, че руснаците ще искат в Русия и естествено, че Русия ще ги защити.......

Става това което стана с Южна Осетия. Вече Русия официално ще защитава своите граждани.

Как точно ще се случи това ??? Като им раздадат паспорти, Русия анексира ли територията , за да я управлява ??? Защото паспортът , сам по себе си не защитава , ако няма зелени човечета наоколо !!! И как ще се отрази пък на хората, които искат да бъдат украинци , присъствието на неидентифицирани зелени човечета около домовете им !!! Разберете, чугуни, путлер изобщо не желае нищо друго , освен собственото си оцеляване, а то без власт е несигурно !!!! Властта му, за съжаление, се крепи на базата на външни "врагове" - укри, бандеровци, еврогейове, толерасти, … !!! Всеки диктатор си измисля външни врагове !!!

едно време с активното съгласие на българтските комунисти в Югославия са стартирани асимилационни процеси срещу българите в Западните покрайнини и Македония.....разбираемо е сега наследниците на тия комуноиди ( мурзилки ) да приветстват подобна новина. Горките , не усещат колко са жалки - след 2014 год. поне две години пригласяха как всъщност украинците били руснаци , но в последните две години те вече НЕ СА - станаха укри,хохли,бандеровци,фашисти......встествено както всички които не се кефят на Русия и не я бръснат за слива. Червените мърши едни 10% от русофилството си да бяха трансформирали в българофилство - България нямаше да е на тоя хал , ей ги и мръшляците от БСП в Парламента , само бойкот , саботиране и крякане....накрая даже се махнаха оттам , ще кажеш за друго са ги избрали , само не и за депутати

Провиш си антипропаганда от глупост и примерът ти е нерелевантен. Асимилационните процеси в Украйна спрямо руснаците са същите каквито правиха югославските комунисти на македонските българи.

Все едно Ердоган да раздава паспорти на българските турци....Големи гадини са тези комунисти, както и почитателите им в България...Малоумни рубладжии, които не си дават сметка за последствията. Санкции до дупка за съветската кочина!

интересно и Ердоган ако реши да дава турски паспорти на жители на ДНР и ЛНР , дали няма да ги предпочетат пред руските хартийки....това в кръга на шегата де , Ердоган не би си правил такъв т*шак с Путин , все пак са друзя/аркадаши

да ме занимавате с това злобнод джудженце.

Добро решение. Тези хора са си руснаци по душа и много искат и разчитат на Русия да ги отърве от фашитата и произвола им.

МАЛОУМНА! аман от промити руски мозъци!

Избърши си злобните плюнки, сульо. На укра мязаш.

ще си го набият допълнително. Това си е чиста проба анексия, та досегашните санкции ще им се видят като разходка в парка на ватниците.

Ако се чудите дали у нас е най-зле - ето го примера, че не сме най-зле. Украйна от 52 млн. население по време на СССР днес е под 30 млн. И ако политиците и продължават да слугуват на външни сили, може и да не остане народ в иначе може би най-плодородната територия на Европа. Особено важно е всички етноси да имат равни права и задължения. Иначе сепаратизмът ще продължава и за това няма да е виновна Русия.

с тези 22 милиона, които липсват?

Умряха.

Измряха от глад и болести, а няколко милиона се преселиха в Русия.

Русия уж не изоставя своите, ама с Донбас твърде много се забави. Жертвите на про-американската надхвърлят 10000.

Русия никога не предава и не изостава своите.

освен когато са их там нет!

Русия действа твърде нерешително. Време е в Москва да схванат че на запад уважават единственно силата, приказката за западната "цивилизация" е само за прикритие. Западът няма чест нито ценности, има само хищнически интереси.

Чугун, на Кремъл не му трябват украинците !!! На Кремъл му трябва изтощена и нестабилна Украйна, за да не се сетят и руснаците за собствената си хунта !!!

На Запад са тъпаци и Русия не ги уважава. Няма за какво. Не се действа с груба сила, лъжи, подлост и агресия, а преди всичко с мисъл!

Един най големите успехи на Англосаксонската Мафия е че успя да скара и да причини война между Украйна и Русия! Това даже и Хилтер не се е сетил да направи! Все едно война между Австрия и Германия или Македония и България! Разделяй и Владей и шарени манисти срещу злато!!!

Това насилствено раздаване на паспорти и ключ към разпалване на нов въоръжен конфликт! Утре ще каже (както предстои и у нас съвсем скоро), че там живеят бля.дове и трябва да бъдат "защитени" ... и гледай какво става! Долно фашистко изчадие!

Открил съм че 90% от хората в България които мразят Русия са с турско самосъзнание! Марш в анадола свиню гаджалска!!!

100% от троловете, които възхваляват путлер, мразят България !!!! На 100% от путлеровите тролове изобщо не им пука за оикновените хора в Русия , важното е да текат рубли, пардон, пари !!!

България е Родината ми , БЪЛГАРИН съм !!! Турция и Русия се управляват от диктатори , което ме дразни и притеснява !!! Това са държави с огромен военен потенциал , а диктаторите ВИНАГИ използват външни "врагове" , за да оправдават собствената си власт !!! Не желая нищо лошо нито на руснаците, нито на турците, нито на украинците !!!! Желая моята Родина България да е мирна и свободна страна и да граничи със същите мирни и свободни страни, а не с диктаторски режими, въоръжени до зъби !!!!

ДО "Аз": Приятелю, повярвай ми, че в България никой не мрази Русия или руснаците. Единственото което някога някой е мразил е имперската руска политика на анексия и асимилация. В момента Путин е нейна еманация и последствията са лесно обясними... А твоите думи, че някой тук мрази русия или руснаците целят единствено да разделят и скарат българите, за да може Путин по-лесно да реализира имперските си амбиции. Аз обичам Русия. Обичам руснаците. Обичам културата им... Но няма как да ме накараш да не мразя дребния лисугер с хитрия поглед!

А ИБФ много мечтае да го насилват, не разбрах мана*ите ли, руснаците ли, Путин лично ли? Десет поста с жалби от насилие. Запни се, бре!

Поздравления за новата мечтана придобивка! Със съветско-руската "Красная паспортина" целият свят напраааво ще им завиди! Ще имат право да пътуват свободно до Москва, Урал, Чукотка и слънчевия Магадан и дори да се заселят там (в последния). И дори до Беларус и Казахстан! С украинския паспорт могат да пътуват свободно само в ненавистния, прогнил ЕС...

абе деди партийните вечеринки на ком.секретарите и кварталните милиционери отдавна мина.Ти явно си на хапчета.Абе какви европейски свободи и ценности, какви пет лева?.Никой не вярва на тия вицове отдавна. Между дрегото в Русия отидоха да работят иживат след конфликта още 6 млн.украинци от западната част на Украйна и изпращат на роднините си общо 10 млрд.долара годишно заработено в омразната Русия.

Ти момко/девойко също можеш да отидеш там да заработваш такива яки пари! Таджиките не са им достатъчни! Отивай бързо и направи опашка сам пред посолството за работна виза или направо поискай да имигрираш в Русия! В Руското посолство ще умрат от смях, защото ще си първият!

И тези области и 3.5 милионно население Путин-Хитреца ще си ги прибере(анексира) както Крим !!!;)) Укрите и запада ще духат супата отново!!!!;)) хахаха

Аз мисля, че ти отдавна духаш руската солянка... (нямам предвид супата)...

Много закъсняха! Позволиха на укрофашистите да се укрепят в изкуствената съшита с бели конци държава Украйна. Руснаците във въпросната държава са мнозинство подтискани в момента от един примитивен фашизоиден националистически режим. Трябваше да ги отвеят през 2014 и освободят голямата Новорусия от Дунав до Дон и историческата Малорусия с център Киев.

няма такава страна раССия! има отделни националности, натикани в един калъп...

Другарю, "укрофашистите" провеждат СВОБОДНИ ИЗБОРИ, а вашите господари КОГА ???????

Нашите господари сега ще провеждат "свободни" избори след месец за европарламент другарю украински фашист.

вас, съветските тролове какво ви интересуват Европейските избори ???

Повече ни интересуват отколкто вас украинските тролове, които нямат нищо общо с Европа.

Кой е този руски народ? Чеченците ли

Този руски народ от който произлиза древноруската държава с временни столици в Новгород, Киев и Петербург.

И Гражданите и земите в Донбасс са руски. Вътрешните размествания на границите , направени от Ленин и Сталин - не важат , т.к. укробандерите започнаха да бомбардират и убиват руско и рускоезично население на Донбасс и продължиха със събарянето , демонтирането и затриването на всичко което е свързано с Ленин и Сталин . А навремето никой не е питал Гражданите искат ли да бъдат укроГеи или не .. тъй че - къв ви е проблема ???

Когато Украйна е получила азбуката и православието от нас, твоята мАсква е била в буквалният смисъл - едно блато!

Украйна нищо не е получила от нас защото никога не е съществувала като държава. Винаги е имало само Рус. Такава измислена държава създаде Ленин в рамките на СССР.

Не е вярно! понятието "русь" възниква за първи път в днешните земи на Белорус. Киев е съществувал далеч, далеч преди раССия да се появи на картата, като "раСсия"!

Славяните живеещи в степите и блатата около Ладога и днешбия Новгород са били неспособни да създадат държава. Трябвало е да дойдат викингите (варягите) за да създадат държава. Викингът Рюрик от шведския викингски клан Рус създава Русия през 862 г. Неговия наследник Олег Новгородски създава Киевска Рус. Оттам името Русия. Украйна се обособява след признаването на свободата на казаците от Екатерина II, в замяна на военното им сътрудничество. Тогава започват да наричат земите Украина. Казаците са били свободни, за разлика от руснаците, които са били де факто крепостни до 1917. Различният манталитет обособява украинците като различни от руснаците.

Та значи Олег НОВГОРОДСКИ е от Новгород е създал Киевска Ру, а не новгородска Рус? Тъпчо оправи си наркоманската логика и вземи да почетеш малко, ако може това изобщо да стане. Та значи казаците били "украинци". Донските казаци, ли? Уралските казаци, ли? Сибирските казаци, ли? Амурските казаци и те ли? Вероятно и приморските казаци края Владивосток.

Нормално ,така и трябва да бъде , те иначе от ЛНР и ДНР бяха с визи до 90 дни и трябваше да ги удължават на всеки 3 месеца ! Знае ли някой колко милиарда долара се изнасят от украинските Гастарбайтери в Украйна -120 милиарда за година ! България трябва да признае ДНР и ЛНР за да сме нормална Държава те заслужават след унищожителните войни на Украинската Хунта в Киев !

Каква хунта, другарю !!! В Украйна има СВОБОДНИ избори , на които , най-вероятно, Порошенко няма да бъде избран !!! Хунта означава военизиран режим с несменяем фюрер !!! Русия е държава, в която управлява военизирана хунта с фюрер начело !!!

PEYTSCH

Руския аресор анексира не само територии, а и население...В отговор НАТО стяга обръча.

Укайна на практика сама се отказа от тази част от страната - разрушиха селищата; човек не може да изпраща поща до там и т.н. Не знам защо се слави толкова една изкуствена държава, като не съществува украински народ - на запад са евреи и поляци, а на изток са руснаци - каква украина, какви украинци, какви пет лева? Все едно българите от западните покрайнини да обявят, че са покраинци от държавата Покрайна - абсолютно същия случай, само дето има някои езикови нюанси.

Русия, по тази логика изобщо не съществува !!! На юг са чеченци , на север са финландци, на изток са китайци - изкуствена империя !!!

А в центъра са българи, хазари, авари и още дузина племена дошли от централна и по-далечна Азия.

Украйна е Измислена Държава от Сталин и сега се правят на нещо ,дори забраниха БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК , Полски език , Руски език , Унгарски и Румънски език ! Всичко при тях е Изкуствено като Макетата ! Казвала се е преди МАЛОРУСИЯ , а разни Хазари -евреи я нарекоха по друг начин !

Капакачаков сега ще започне и той да продава паспорти на купувачи от Донбас.

Каквото и лошо да се случи на Москва и Русия след тази новина ще бъде заслужено. Русия напълно умишлено и съзнателно разцепи, ограби териториално и дестабилизира политически приятелска страна само заради това, че в някакъв момент от нейната история тя не поиска да върви политически с Москва. За Грузия Русия имаше извинение донякъде, за Украйна не. Русия беше една посттоталитарна комунистческа страна и днес отново, за съжаление, е тоталитарна и до голяма степен комунистическа страна. Справка -вижте новината за затвоен сайт от властите на Русия заради графити на Путин.

Защо не ,ние как даваме паспорти на украинци и в западните покраинини

Че кой е луд да вземе педеруски паспорт. Сигурно ще им ги дават насила.

И да загуби правото за пътуване в Европа без виза

Както американския протекторат наречен ЕС раздава безвизов достъп на "истинските" украинци, така и Русия ще подкрепи всички руснаци, които не са съгласни с управляващата американска хунта в Украйна.

Правилно! В Източна и Централна Крайна живеят само руснаци! Само в Западните покрайнини като Лвов живее католическо бандеровско укробидло една смес от полски и австрийски подлоги, всички останали са си православни руснаци.

Има ли руски народ???!!! Чеченеца руснак ли е!!!!

Циганина българин ли е?

"Москва не гледа сериозно на перспективата за конструктивни преговори с настоящия фаворит Володимир Зеленски" Кога Владимир (той е рускоговорящ евреин) стана Володимир! Евееее тъпа пропагахда - преговор с евреин?? Все едно да къпеш умрял........