Кремъл нарече "истерична" реакцията на мобилизацията, 6400 руснаци се спасиха във Финландия

Напливът не секна и към Грузия и Казахстан, според руски опозиционен сайт Русия съвсем скоро ще затвори границите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама нещо не виждам настаняване като украинците по хотели или бежански лагери:)))))) Толкова са плоски манипулациите ви, да се чуди човек как сте завършили ''журналистика''..

Ама как може да не им се мре за болните илюзии на Путьо? Цяла Русия е истерясала, само Путьо е нормален.

необходимата чиста от безродници и всякакв либерастка сган, за която "родина", "дълг" и "патриотизъм" са празни думи. Която иска само да взема, но не и да дава, когато им нужда. Путин е добричък, остави ги да избягат, ама не виждам как ще се върнат, халал да им е животът в чужбина. Където и да отидат, ще са дезертьори и мухльовци.

6400 руснаци от 146 милиона население се били спасили от повиквателни във Финландия:))))А колко милиона българи се спасиха от България без повиквателни за армията????

Зеленски блокира границите си за мъже от 18 г до 60 г. за да се бият срещу Русия ,а се водят демократична прозападна държава. Путин се мотка и който иска напуска Русия ,а който не иска го мобилизират и то само служили.При Зеленски служил не служил на предната линия ,а ако бягаш от зад стрелят също ,но спец частите на ,,Азов “ и ,,Бандреа”.Мърдане няма.

В Украйна обявиха пълна мобилизация, а и страната им беше нападната това е друго! Защо някой трябва да умира за мегаломана Путлер!

А защо мисирките не се появят по нашето Черноморие, да видят хиляди украински млади мъже с лукс автомобили, харчейки крупни суми по ресторанти и магазини? И демонстрирайки супер нагло поведение... Въобще, прекалено едностранна информация и нищо не се постига с подобно промиване на мозъците. Вижте как реагират нормалните българи, четете мненията им тук, и дори повечето от тези писания да се цензурират и изтриват, пак се разбира какво е настроението на трезвомислещите хора.

няма и една дивизия... а кат им изтекат финландските визи дето им удариха кво ли ше правят.... а при откъде ше земат след като руските банки не оперират в чужбина...

6400 сигурно е много голяма цифра, някой не са виждали и толкова левове :))

Путин затъна до шията в лайната. Само българските русороби още не го разбраха и са на вълна за една седмица до ламанша но всичко е на ЩЕ. Ех комунистически мечти. Видяхме я прехвалената руска армия, нама що...

европата

А тези нагласени, ухилени физиономии на хора, които са хванати кой знае къде и които изобщо не подлежат на мобилизация са за нуждите на пропагандата. А пропагандаторите защо не кажат как се действаше в Украйна и колко от лъскавите джипове по Черноморието се карат от мъже подлежаши на мобилизация. Проамериканската пропаганда на българските мисирки става вече антипропаганда!

Не всичко е такова каквото изглежда. И не всичко не изглежда такова каквото е.

Никой не ги гони, не ги спира, искам да видя в САЩ ако обявят мобилизация и тръгнат така какво ще им се случи, ще ги действат по устав, поне по 10г

Такъв диктатор Путин,, че спокойно си хващат пътя през границите, лош ей

Ще ги затвори. Спокойно. Тогава какви ще ги измисляш?

да се приготвят за живот на чужденци в чужда страна, за политиците и тяхната пропаганда е добре, но местните няма да ги приемат никога, ако пък властта им осигури привилегии, ще ги намразят, връщане назад няма, освен ако не приемат наказанието за дезертьорство - 10 години затвор, те дори нямат повиквателни, използват ситуацията да се измъкнат в Европа като голяма част от украинците, скоро ще започнат да се оплакват, че се отнасят лошо с тях, борците срещу Путин

Оплакват се украинците, защо мислиш че руснаците ще го правят

Спре да приема руснаци.По тоя начин като приема руснаци,всички,разбират,че има и хора в Русия,които са против войната и сега могат свободно да си кажат мнението и по важното е ,че тези руснаци няма да се бият насила срещу украинците.

Пропаганда с лъжи не е пропаганда, а лъжа.

https://youtu.be/h7XRJML26ng Дира, бъдете така любезни да споделите и другата гледна точка. Хората отиват на мобилизация и няма истерия. Истерията сами я създавате изкуствено.

Другата гледна точка?! Уплашени и пияни от мъка! Ти си промит комунделски мозък!

Ти изгледа ли видеото, п@чавра на сорос? Къде видя уплашени и пияни? Или говориш за усрайнската армия на Кокаински? Ако не знаеш руски - накарай някой да ти преведе какво говорят руските резервисти на видеото! Б0клук!

За разлика от "дълбоко мотивираните" резервисти, които са с промити мозъци, ти нямаш и толкова щом говориш с клишета, но какво можеш да очакваш от прост комундел. И да, говоря руски, защото по мое време беше задължителен език. Помня и когато дънките бяха забранени в училище и кока кола имаше сано за политбюро. Помня и когато медиите бълваха помия- също като про-кремълските медии, към които пращаш линк. Жал ми за жените и децата на Украйна, които побягнаха от войната, а не за тези тъпи рашистчетс, които отиват не да защитават, а са нападат. Това, че петолъчката на челото ти свети рано сутрин не означава, че си прав. Ето ти истински линк- за мотивацията във великата съветска армия: https://m.youtube.com/watch?v=zsHsmGH0WTg

доколкото знам в българия има кока кола още от 60-те години на миналия век, американците избират България за производство на кока кола от всички соцстрани, само ние не сме нарушавали лиценза, така е и сега, затова фирмата се премести от гърция в България, а в центъра на атина цяла година гърците са разпънала транспарант - не купувайте българската кока-кола!

тогава защо ли доста отиват доброволци??

Хората отиват на мобилизация на една ботилка водка. Като свърши водката и изтрезнеят и като падне първата бомба близо до тях ще се разбягат с 300

Якутия.Ескимосите тържествували,че отиват да грабят обзавеждане за юртите и иглутата си. Безмозъчни полу-хора,полу-моржове

А колко укри избягаха, защо т.нар медии не показаха как укрите пресичат границата и бягат на запад?

Май не са избягали много,щом мачкат като козунацирушистките орки 7

Мачкат таралеж со дупе да ;))

На изток ли?Много ясно че на Запад.

Всички нормални хора бягат от безумието на един лилпут с червено копче. Сомо че едните имат създадена съвременна армия подпомагана от целия свят след като тъпите рашисти решиха да "анексират", а обикновения руснак му връчват винтовка и го карат към пограничните райони като пушечно месо. Тоест- да поясня- понеже си тъп. Едните отиват на сигурна смърт, другите са жени и деца, които бягат от фронта.

В ЕС започва бърза Де Индустриализация.. .. Разпад на икономиките и. Огромната компания Фоксваген предприема стъпки за преместване на всички свои заводи в САЩ. Заради поскъпването на газта и петрола предизвикани от Санкциите на ЕС срещу Русия!!! Заводите на Фоксваген в Германия, Словакия и Чехия ще бъдат преместени в САЩ. Много други големи европейски компании се местят в САЩ заради блокирането от ЕС на евтини руски ресурси.

Фейкнюз!

Лудите комундели вече вадят от 10 кладенеца вода само у само да не признаят колко жалки и пияни са долните руснаци. Това ли ви е мощната армия?

Това напомня една история в Москва през октомври 1941 г., когато германската армия вече е опасно близо до града. Тогава част от жителите на града започва да се изнася от града. милицията изчезва в продължение на три дни. След като московчаните, нежелаещи да защитават своя град, напускат съветската столица, в Москва е обявено обсадно положение. Явно властите в Москва са си давали сметка, че за да има ефект от тази мярка, градът е трябвало да бъде освободен от присъствието на хора, които са можели само да навредят на защитата на града. Историята обаче не казва нищо какво е станало след отстраняването на заплахата за Москва с онези, които са я напуснали през смутните три дни. Не казва дали са били добре дошли за останалите свои съграждани...

И от къде е тази "ценна" информация? Или са си твои "размисли и страсти".

Алоу; това е било при Отечествена за руснаците война. А сега е ЗАВОЕВАТЕЛНА ЗА РУСНАЦИТЕ. МАЙ ИМА МЪЪЪЪЪНИЧКО РАЗЛИКА, А? ИЛИ НЕ СХВАЩАШ ОЩЕ?!

Процъфтяваща Украйна беше проблем за Путинската власт, защото почна бързо и с големи темпове да се развива и расте. Разбира се руснаците започнаха да го забелязват и да си задават въпроси, затова Капутин нападна Украйна. Защото тя му беше като трън в окото. Защото той е фашист.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!! Културно-просветното дружество "Патриот-Русофил-Българомразец" организира сбирка и манифестация под надслов "Да подкрепим Великата, Непобедима и славна руска Армия-Освободителка"! Доброволци ще бъдат записвани на място, а също и задочно - по донос и препоръка! Обявяваме и литературен конкурс за авторско есе по една от долните 3 теми, по избор: 1) "Падението и покварата на Колективния Запад" 2) "Майко Русия, срамувам се че съм българин!" 3) "Мисията, Трагизма и Величието на руската душа" На отличилите се ще бъде присъден орден-значка "Кремълски НаХ_Йник" 1-ва, 2-ра, 3-та и 4-та степен. Голямата награда ще е изненада и ще бъде обявена специално! Събитието е под патронажа на чаровната г-жа Мутрофанова, Посланик на РФ у нас и Резидента на Република България, г-н Кретен Гадев. - Ще се повеселим и ще заклеймим враговете и нашата лоша страна! - Ще попеем любими руски и съветски песни! - За музиката и доброто ни настроение ще отговаря палавият DJ Костя Копейкин!!! - На събитието са поканени видни руски кавали, пардон, мислители-общественици, журналисти и културни деици, като Мартин-чо Карбовски, Петър-чо Волгин и Явор-чо Дачков които ще представят на широката общественост своите дълбоки, културно-философски размисли и прозрения! - Възможно, но засега непотвърдено е и участието на ветерана народен трибун, патриот и уличен боец, г-н Болен Сидеров! Той ще ви демонстрира прости бойни техники за неутрализиране , респектиране и защита от нахални и агресивни студентки, журналистки и стюардеси! Елате, чакаме ви :) !

Ха-ха-ха ... + 1000 ... 000 !

Браво- смях се от сърце!

трябва някой да се заеме с джуджето вече.. тормози невинни хора и на мен ми е адски жал за руснаците и самата страна…трябва да си ненормален и извратен да защитаваш Путлер

НЕ гласувайте за про путинските Янев и Копейкин, чака ви глад, мизерия и бой. Не лишавайте децата си от бъдеще! Възраждане и възход са вредни.

А за феновете на ГРОБ, ПП и другата паплач - Призовка за пушечно месце във великата война на неумиращият Долар:)

Точно обратното ще направя, ще гласувам против американските партии ГЕРБ, ПП и ДБ, и турската партия ДПС.

Много сте прав! Доста народ е заблуден, манипулиран!

Значи п.ткин пъро ще прати да изтрепят тия дето се намират у сибир, после и тия от кавказ! Но сега гато почнат да пристигат чували с умрели и самите руснаци ше го свалят! инак се видя, че п.ткин не може да се справи с една технология дето е на повече от 30г вече! няма да говоря за гаубиците щото технолгията там е и по стара! А освен това американците не дадоха и най далекобойните и най-точните технологии на украйна! И въпреки това рашистан ... се пооака! после види се, че и самите руснаци не щът да се бият за п.тин! Ко да ви кажа!? не знам как е възможно един човет толкоз сам да се набута у батака! Ма то е казано каквото сам си направиш и цело село не може да ти направи!

Мобилизацията е доказателство за пълния провал на руското дуче като главнокомандващ. Обаче тя не значи, че Русия ще загуби, а обратното - ще натегне здраво, с многобройни жертви от двете страни, ВСУ, каквото и да значи това. Тук се създава умишлено впечатлението, че мобилизацията отслабва руската армия. Лъжа, тиражирана чрез устата на зелената кукла. Е, размина му се един полов акт, спокоен е вече.

Какви са тез несвързани приказки ма,google преводач ли ти се скапа?

Пий си хапчетата и остави мисленето за околните.

2022-09-24 09:26:13 хихи (нерегистриран) НАТО и ЕС те докарали до просешка тояга, че ти не ставаш за нищо. Милиони се реализираха в чужбина. Остави, но и бай Мангал взеха да се оправят. Само некадърниците като теб просешка тояга сънуват. На какво пишеш бе, профан. Ей, тъпак ухилен, що трябва да се реализират в чужбина бе? Защо тук не се реализират? Щото съсипаха всичко твоите господари и страната е лунен пейзаж в момента, повече от половината от населението е под прага на бедността. Работещи бедни, чувал ли си за такова понятие? Как са се реализирали бе, пундьо? Вършат черната работа, мият задниците на дъртите западняци, страната се обезлюди, старите няма кой да ги погледне мрат като мухи и такива отрепки като тебе това ги кефи. Ще дойде и за вас Видоловден, за всяка свиня идва Коледа да знаеш.

На тебе ако всичките ти роднини мият гъзове и чинии на запад има много хора дето работят в престижни фирми и банки и са си уредили живота си и на децата. Типична черта на всички некадърници като тебе,че гроздето е кисело...

Тези за които говориш са единици, повечето работят черна работа срещу ниско заплащане. И защо трябва да напуснат страната няколко милиона? За да слугуват на твоите господари на Запад, нали? Които така са свикнали, да живеят от разсипията на по-бедни от тях държави. Мисленето ти е варварско, да знаеш, в 21 век. Аз за разлика от тебе помня митингите по площадите и големите лъжи и простотиите кой не скача е червен. Големи лъжи бяха, скачайте, събаряйте комунизма, тука ще потекат инвестиции, ще има работа големи заплати за всички. Абсолютна измама и лицемерие. П.С. Тачената от вас Украйна между другото, я чакаше същата участ. Тя и сега е "приватизирана" от За ПАДа, икономика, индустрия, земеделие, инфраструктура, всичко там е "изкупено" от западни концерни, обработваема земя 17 милиона хектара са собственост на чужди фирми. Това без Украйна да е нито в ЕС, нито в НАТО. Ако беше влязла в ЕС За ПАДът щеше да се сдобие с над 40 милиона бели роби, образовани, европейци, християни. Те затова съжаляват много, няма кой да слугува на лоясалите полуграмотни тъпи и мързеливи западни бУргери.

Милиони напуснаха страната веднага щом махнаха Жечлязната завеса (тоест престанаха да сърелят на месо както сега и по незаконните мигранти нестрелят!) и избягаха от мизерията, до която ни докара социализъма, и от който още не можем да се оправим. И ако ми дрънкаш, че за 30 години е трябвало вече да цъфтим и връзваме, просто помисли колко време след турското иго то още има отражение у нас, пък тогава говори че 30 години било много

Хуя за теб москал гнусен.

Показани са доста снимки като "доказателствен" материал в тази статия, само че как пък никой не се сети да снима поне една указателна табела на шосетата, че да разберем, че наистина това е път към Финландия или Грузия. Дори на снимката, озаглавена " Опашките на границата с Финландия са сериозни" се виждат в горния десен ъгъл гърбовете на две големи табели, та се питам защо никой от тези свръх журналисти, репортери, граждани с активни позиции не се сети да снима от другата страна и да покаже надписа на тези табели, та да знаем, че наистина този път води към Финландия?! А пък снимката с доволните лица на майката, детето и бащата в една кола е най-голямото "доказателство" за великото преселение на младите руснаци?! все една и съща журналистическа боза гледам от години.

ахахахахахаха жалък русороб ! Лъжат , а ? И не снимат тълпите от хиляди доброволци пред военните окръжия гадовете......

но такива снимки нямаше за бягащите от родината си украинци, нали????? Дори пари и подслон им давахме на патриотите украински. Мисирки, сър. Тази пропаганда е по-тъпа от комунистическата.

напротив имаше , наричат се бежанци , има ги при всяка война - на 90% са жени,деца и пенсионери. И Европа им помага......сега като гледам ще помогне и на руснаците (аз лично не съм много съгласен). Колкото и да се напъвате русоробите , видя се колко е зле пРоссия , икономически беше ясно , но се очакваше че поне военно държи няк'во ниво. Ами не - спрели са една стъпка над нивото си от ВСВ....някъде в началото на 70-те

ЧЕТЯЙКИ ПО НАДОЛУ РАЗБИРАМ, ЧЕ НЕ РУСКАТА АРМИЯ СЕ НАМИРА В УКРАЙНА А ТАЯ НА САЩ И СЕ ПИТАМ НЕЩО ПРОПУСНАХ ЛИ.

Да, пропуснал/а си и то много неща. Ама най-вече си пропуснал да се образоваш и да се научиш да четеш, а не само да тролиш.

Давате ли си сметка, че всичките ви управници са купени от ФАЩ с много милиони долари! Боклуци като Еленски и Кулеба, да ги еба, ви хвърлят в месомелачката, без да им пука, защото знаят, че могат да избягат във ФАЩ и да живеят пребогато до старини! За какво умирате? Против какво се борите? Какво ще ви вземат русите? Религията луи, жените ли, парите ли?

ами просто е , ще им вземат СВОБОДАТА ! И бъдещето на децата им , нещо переспективата "Русский Мир" не ги блазни :))) За украинците това е Отечествена война и засега добре се справят със червеноармейските прошляци , не помага и брадатият чеченски башибозук. А русоробите си подкрепяйте монголоидните москали......само не крякайте много , не за друго , ама е много досадно !

А ти си много "свободен" след като ти се налага с елементарно тролене да заработваш, за да преживяваш. Да ти имам свободата да си мизериник.

Ти или си много тъп или ебнята на бате копейкин ти е дошла малко много, как за какво се борят украинците -за родината се борят, а орките от сибир за какво се борят?

Украйна е поредната държава разрушена от американската агресия по света.

Украйнеца с две висши се бие срещу руснака с две присъди. Та коя страна е доброто казват путлерастите?

Му ха га ха ;) А усраинския "висшист" случайно да има татуирани свастики?

Не знам, ни руснака има 2 путлераста със сигурност.

Не, има татуиран путя без гащи.

Путин ще направи богатите бедни като нас. Свобода, равенство, братство.

Путлер излезе най-глупавия руски диктатор от всичките досега.

Мене ме кефи!

Щот не си там.

А ти там си си? В Донбас?

Като ме пратят ще отида.

Значи си улав да мреш за кефа на Бай ти Дън и слава на Бандера!

Фак Русия, фак Путин , енд фак ю ту

Добре ви разбрахме!

Империята на Буратино с дългия нос Заслужавате си съдбата Ниzши хора сте Без морал Без пари Без бъдрще Плюя в/у русия

Сера на усраина :)

Великата чëрвëная армия, най-велика от великите, бяга от фронта. Гаси унижението и позора!!! Днес е срамно да се наречеш руснак. Тук в Италия руснаците като ги питат от къде са, казват, че са от Нигерия, Гана, Конго, Сомалия.

Цял живот укропитеците се представят за руснаци, дори руски паспорти си извадиха :) Комплексирани боклуци!

Още един мизерен мигрант.

На Путин му се стегна лайното , много тъп човек

Срал ти е в устата?

Много години си стояха на топло докато малкото смелчаци протестираха. Много журналисти като Политковская бяха убити без реакция. Е, сега ще плащаш и данък Путин за това, я син, я брат, я мъж...

Джаф, джаф :)

Абе те и в САЩ протестираха , но набързо ги хвърлиха по затворите с тежки присъди

Руснаците ли :)

От ден първи съм за Украйна И това няма никога да се промени 7 месеца тънат в руските гета Дошли да правят “референдуми” Малоумници

Дядо ми се е бил срещу немските нацисти през ВСВ , аз сега няма как да подкрепям укронацистите избиващи мирното население в Украйна.

Кой е избивал мирно население бе, червен боклук. Путкин въоръжаваше сепаратисти. Просто безумно племе.

С какво да се пазят хората от укронацистките кучета? Да са ходили да палят живи хора?

От ден първи лелея русите да избият укрофашистките свине! И това няма как да се промени!

Джендърите и мишоците бягат... Хаха, те винаги това правят и е по-добре да ги няма въобще в страната ти, камо ли да са на бойното поле! Те ще видят буболечка и ще опищят всичко... Да си отиват в сащ там да развращяват и мишкуват, до разпада им!

Е тия ще бягат от Донецк, ама само някои от тях.

На всички е ясно, че русите ще изтрепят укрофашистите, каквото и да им струва! Само шепа хохолски наркомани си мислят, че някой ще им помогне :)

Пак ли за 3 дни.

Ти взе ли винтовката мишко или водиш бой по форумите во имя педеРассия ?

Като каза винтовка, вземи си извади приклада от гъза :)

С хората,които не гласуват Или гласуват против

Масови гробове.

Така правят укрофашистите!

В Донбас - нищо! В усрайна ги разстрелват!

А Донбас къде е бе, малоумник.

В състава на РФ, дебил!

Няма такива

Ще бъде весело ако някоя по-голяма държава като Полша, Германия, дори Румъния обявят за майтап мобилизация. Джъджи че получи сърцетуп.

Спасение не дебне от никъде!

Що бе. Само джуджака ли има право.

Сакън, недей, че мъжете ще избягат от държавата както са отворени границите

Реакцията на руснаците е истерична. В крайна сметка все някога тря бв да се умре

Щото усраинците са безсмъртни, викаш :)

На Козяците са им увеличили работното време. Бачакт вече на смени и в почивните дни. Добре ви се отразява шринкинг икономията хахаххаахахах

Бой по НАТО до като събере акъл . Излизане на България от НАТО ЕС ,които ни докараха до просешка тояга . Изнесли сме три милиона бели роби до сега ! Кункорира ни само Африка по роби в миналото

Кункорира ли те Кунко, ах малеииии....

От бързане има грешка в правописа ,джендъра си е джендър винаги е готов на забележки ! Доволен ли си от правописа сега чикундур такъв.............

Верно ли бе вата ? Тегаво е в рашка говняшка казваш , ще те запознават с ГРУЗ 200 ?

А бегай към Усраина и в армията пистъпи :)

Е няма съмнени,е че и у нас има такива малоумници. Не случайно сме на дъното в ЕС по стандарт. Такива мизерници са свикнали само на държавна помощ

НАТО и ЕС те докарали до просешка тояга, че ти не ставаш за нищо. Милиони се реализираха в чужбина. Остави, но и бай Мангал взеха да се оправят. Само некадърниците като теб просешка тояга сънуват. На какво пишеш бе, профан.

Аз от новината разбрах 2 неща: - Песков мисли, че е нормално да те пращат да умреш и - Украйна воюва с Якутия!

Гласуваш под строй В прозрачна урна И показваш бюлетината Колко мило Руски въшкари!!!

Джаф, джаф :)

Я обращаюсь к тебе, уклонист. Ты можешь придумывать разные оправдания. Ты можешь сказать, что ты не поддерживаешь нынешнюю политику. Ты можешь придумать сказку, что тебе чужда идея войны и концепция оружия или что ты просто не приемлешь насилие. Но знай, ты всего лишь трус, предатель и человек второго сорта. Когда ты нуждаешься в государстве, ты гражданин с большой буквы, требующий соблюдения твоих прав, и любишь тыкать пальцем во вторую главу Конституции России. Когда ты хочешь расширить свою зону комфорта, ты до мозга костей патриот. Но когда государству нужна твоя поддержка и тебе протягивают повестку, кто ты? Нет, ты не благодарный государству и верный народу защитник. Ты обычный трус, раб своей заячьей души, бросаешь родственников, друзей, знакомых, дом, город... И никакие оправдания не смоют этот твой позор, уклонист. Ты даже трусость свою боишься признать. Така е педали вие трябва да сте утайката в обществото а не рупори.

Уклонист=Дезертьор

Тоя който бяга и да го облечеш във военни дрехи за войник не става!

А кой ще работи за 3000-те долара на воюващите "мъже".